Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

بیماران فریب مطب‌های لوکس را نخورند

$
0
0

سلامت نیوز: مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران حداقل استانداردهای لازم برای مطب پزشکان را اعلام کرد و گفت: برخی پزشکان به بهانه داشتن مطب‌های لوکس،از بیماران پول بیشتری می‌گیرند که مردم باید مراقب باشند.

شهریار خاقانی در گفت‌و گو با فارس گفت: مطب پزشکان باید دارای شرایط و ضوابط خاصی باشد و صرفاً لوکس بودن دلیل بر این نیست که آن مطب ضوابط و استانداردها را رعایت کرده است.

وی ادامه داد: دریافت تعرفه خدمات پزشکی نیز بر اساس قانون تعرفه گذاری باید دریافت شود و پزشکانی که مطبهای لوکس و گرانقیمت دارند نباید بیش از تعرفه مجاز،از بیماران پول دریافت کنند.

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران گفت: به عنوان مثال پرونده ای در سازمان مطرح شد که پزشکی برای انجام عمل بوتاکس، 22 میلیون تومان از بیمار دریافت کرده بود خدمتی که نهایتاً 150 هزار تومان هزینه داشته است.این پزشک به دلیل اینکه فضای مطب خود را لوکس کرده بود این تعرفه را گرفت و بیمار نیز به دلیل این شرایط فریب خورد.

خاقانی افزود: مراکز درمانی و مطب ها باید استانداردهای ثابتی داشته باشند و رعایت آن برای تأمین نیاز بیماران کافی است.این استانداردها شامل فضای فیزیکی،تجهیزاتی،پرسنل و بهداشتی می‌شود.

وی گفت: بیماران به محل های فاقد نام و نشان مراجعه نکنند چرا که در این زمینه پرونده های زیادی وجود داشته که بیماران از طریق اینترنت،آدرس مطب را برای انجام درمانهایی که نیاز به لوازم و امکانات ویژه داشته است جستجو کرده‌اند.

خاقانی ادامه داد: بیماران برای انجام عمل لیپولیز و لیپوساکشن از طریق اینترنت به مطب مراجعه کرده‌اند در حالی که با خانه‌ای بدون تابلو مواجه شده‌اند و پس از ورود به آنجا و دیدن تجهیزات، عمل را انجام داده اند.یا متخصص ارولوژی عمل لیپوساکشن انجام داده در مطبی که تابلو نداشته است در حالی که انجام چنین درمانهایی عارضه داشته و گاهی نیاز به ICU دارد.

وی تصریح کرد: بیماران باید بدانند پیگیری مکانی که تابلوی طبابت ندارد و مطبی که بدون مجوز است برای سازمان نظام پزشکی سخت است چون پروانه طبابت ندارد و این متخلفان نیز تابلو نمی زنند تا از دید بازرسان به دور باشند.

مدیرکل نظارت سازمان نظام پزشکی ایران گفت: بیماران باید نام پزشک و تخصص او را از طریق سایت سازمان نظام پزشکی استعلام بگیرند.

استانداردهای لازم مطب پزشکان

مطب به محلی اطلاق می‌شود که پزشک دارای پروانه تأسیس مطب در آن به تشخیص بیماری و ارائه درمان اشتغال دارد در این محل بیماران، خدمت سرپایی تشخیص و درمانی را دریافت می‌کنند و در صورت نیاز به درمانگاه یا بیمارستان ارجاع می شوند.

انتخاب عناوین مجعول برای تابلو مطب نظیر انستیتو،‌مؤسسه، مرکز مطب شبانه روزی و نظایر آنها به هر شکل و عنوان ممنوع است.

ساختمان یا مجتمع  پزشکان به مجموعه ای از مطب های پزشکان اطلاق می‌شود که هر پزشک به طور مستقل به معاینه و مداوای بیماران می پردازد و ساختمان پزشکان موسسه پزشکی محسوب نمی شود و بکاربردن عناوینی مانند درمانگاه،‌کلینیک، پلی کلینیک، موسسه پزشکی برای ساختمان و مجتمع پزشکان ممنوع است.

تابلوی تمام پزشکان شاغل در این گونه مجموعه ها باید برابر ضوابط سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی در محل مناسب و در معرض دید نصب شود و فروش و تحویل هرگونه دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی در مطب ممنوع است.

البته مصرف داروهای اورژانس در موارد فوریتهای پزشکی و استفاده از ملزومات و تجهیزات پزشکی در درمان های سرپایی و سایر اقدامات مجاز در مطب، به عنوان مواد مصرفی خدمات پزشکی تلقی شده و مشمول این ضابطه نمی‌شود.

تعداد و شرایط کارکنان یک مطب باید متناسب با خدمات مجاز در مطب باشد و ساعات فعالیت مطب بنا به زمان فعالیت هر پزشک به نحو مقتضی مشخص و اعلام شود. انجام خدمات تزریقات و پانسمان در مطب، پس از اخذ مجوز قانونی مربوط بلامانع است.

انجام اقدامات تشخیصی یا درمانی که طبق ضوابط و مقررات باید در مؤسسه پزشکی مربوطه انجام گیرد و انجام اعمال غیر مجاز، مطبق مصوبه هیئت مدیره نظام پزشکی،‌در مطب ممنوع است.

در مطب هایی که تزریقات، پانسمان، جراحی های سرپائی با معاینات زنانگی به عمل می آید، واکسیناسیون تمام افرادی که به نحوی با بیمار یا وسایل و تجهیزات پزشکی ارتباط دارند بر علیه بیماری هپاتیت B الزامی است و حفظ سوابق واکسیناسیون با مصونیت جهت ارائه به بازرسان ضروری است.

فضای فیزیکی

هر مطب پزشکی باید حداقل دارای اتاق معاینه با فضای مناسب و یک سالن انتظار با مساحت مناسب و سرویس‌های کامل بهداشتی منطبق با شرائط منطقه ای و نظر دانشگاه یا دانشکده علوم پزشکی مربوط باشد.

هر مطب پزشکی دارای مجوز تزریقات و پانسمان، می تواند علاوه بر اتاقهای فوق، یک اتاق با حداکثر دو تخت جهت ارائه خدمات تزریقات دارو،‌سرم و انجام پانسمان تخصیص دهد.

وجود یک اتاق مجزا برای سایر خدمات پزشکی نظیر ثبت نوار قلبی، گچ گیری و اقدامات حیاتی اورژانس نظیر CPR (‌با رعایت جدا و محفوظ بودن بیماران ) اختیاری است ولی هرگونه افزایش اتاقها و تجهیزات که مطب را تبدیل به موسسه درمانی نماید، ممنوع است.

معاینه بیماران به طور همزمان مجاز نیست و محل معاینه بیماران باید از محل انتظار کاملاً جدا باشد. پوشش دیوارها و سقف باید سالم، صاف، بدون درز و شکاف و تمیز باشد.

کف تمام اتاقها، راهروها، توالت و محوطه دستشویی باید سالم، صاف، بدون درز و شکاف از جنس قابل شست‌وشو باشد. دیوارهای اتاق مربوط به واحد تزریقات و پانسمان، باید تا ارتفاع 1.80 متر از کف با کاشی،‌سرامیک یا سنگ پوشیده شده باشد. در غیر این صورت تمام وجوه دوار با رنگ قابل شستشو نظیر رنگ روغن زده و تمیز باشد.

نصب دستشویی همرا با مایع صابون در واحد تزریقات و پانسمان ضروری است.در و پنجره ها باید سالم و رنگ آمیزی شده و تمیز باشد همچنین میز و صندلی و نیمکت ها بایست سالم و قابل نظافت باشند.

 درجه حرارت اطاقها، هال و راهروها بر حسب فصول مختلف سال متعال باشد و حتی الامکان از تهویه مناسب و نور کافی برخوردار باشد. در این صورت عدم وجود سیستم حرارت مرکزی،‌ حداقل وسیله حرارتی قابل قبول بخاری نفتی کاربراتوردار و مجهز به دودکش مناسب است.

مقررات بهداشتی

وجود مواد پاک کننده مایع در دستشویی برای بیماران و مواد ضد عفونی کننده مناسب جهت سطوح و تجهیزات در مطب الزامی است.

اسفاده از وسایل یکبار مصرف با توجه به نوع خدمات برای هر بیماری ضروری است و می بایست پس از استفاده بطریق بهداشتی دفع گردند. تفکیک زباله های خطرناک ( وسایل عفونی، سوزن، تیغ بیستوری و سایر و وسایل برنده ، مواد آلوده به انساج و خون و سرم ) از زباله های عادی ضروری است و باید در کیسه های مقاوم زباله قرار گرفته و بطریق بهداشتی دفع شوند.

تیغهای جراحی و سر سوزنهای مصرف شده باید در ظروف مقاوم و ایمن جمع آوری و دفع بهداشتی گردند.

تمام تخت های قابل استفاده برای بیماران،‌دارای ملحفه تمیز و سالم و یا پوشش کاغذی مناسب پوشیده باشند و  ابزار مورد مصرف در مطب که نیاز به گندزدایی (Disinfection) و یاسترون کردن (Sterilization ) دارد باید به طور مرتب و مناسب بعد از هر بار مصرف، گندزدایی یاسترون گردد.

تجهیزات

مطب دارای واحد تزریقات و پانسمان، علاوه بر داروهای اورژانس باید مجهز به کپسول اکسیژن، وسایل تزریقات و پانسمان و تخت و فضای مربوطه باشد. در مطب هایی که اقدام به تلقیح واکسن می نمایند، رعایت زنجیره سرد در نگهداری واکسن الزامی است.

در مطب هایی که جراحی های سرپایی یا معاینات زنانگی به عمل می آید، وجود دستگاه نور یا اتوکلاو جهت استریلیاسون وسایل و ابزار جراحی و معاینه الزامی است.

بکارگیری فناوری و استفاده از تجهیزاتی که کاربرد آنها نیاز به اخذ پروانه فعالیت خاص دارند، در مطب ممنوع است ( مانند وسایل پرتو پزشکی، پزشکی هسته ای، رادیوتراپی، توانبخشی، اپی لیزر « لیزر پوست » و لیزیک « لیزر چشم »).


راه‌های عجیب برای تنظیم کردن ساعت بدن

$
0
0

سلامت نیوز: وقتی با هواپیما به سفر طولانی می روید، ممكن است جت لگ شوید،‌ یعنی ساعت بدن تان به هم بریزد؛ ‌اما محققان می گویند رفع این مشكل می تواند خیلی ساده باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سلامانه، جت لگ وقتی اتفاق می افتد كه به دلیل مسافرت طولانی و تغییر ساعت،‌ ساعت مغز شما با ساعت محیط بیرون تفاوت پیدا می كند. معمولا این اتفاق بعد از یك پرواز 5 ساعته روی می دهد اما بدن های حساس ممكن است بعد از مسافرت 2 ساعته هم مشكل پیدا كنند. به این ترتیب احتمال دارد شب بی خواب شوید ولی روز خواب تان بگیرد؛‌ ‌سردرد و یبوست هم از دیگر پیامدهای آن است.


حالا محققان ژاپنی در دانشگاه یاماگوچی می گویند،‌ انسولین -هورمونی كه موقع غذا خوردن آزاد می شود- می تواند به تنظیم ساعت بدن كمك كند.


بنابراین،‌ بسته به اینكه به شرق سفر می كنید یا به غرب، با تنظیم غذای تان می توانید ساعت مغز را كند یا تند كنید و با ساعت جدید وفق بیابید.


وقتی به مقصد رسیدید، اگر می خواهید زودتر بخوابید، ‌غذاهایی بخورید كه سرشار از كربوهیدرات هستند، ‌مثل برنج یا ماكارونی. این باعث می شود انسولین زیادی در بدن آزاد شود و ساعت بدن كندتر شود.


به گزارش سایت «دیلی میل»،اگر می خواهید بیش تر از حد عادی بیدار بمانید،‌ پروتئین یا چربی، مثلا تخم مرغ، كمك تان می كند.

ایرانیان به سندرم بی‌تفاوتی اجتماعی مبتلا شده اند

$
0
0

سلامت نیوز: بسیاری از ما تا به حال، شاهد ویدئوهای وحشت‌آوری از حمله به افراد در مکان‌های عمومی، تجاوز، نزاع و درگیری بوده‌ایم که نشان‌دهنده این موضوع است که فردی شاهد این وقایع بوده و بی‌توجه به دعوا، جنایت  یا به دردسرافتادن یکی از هموطنانمان مشغول فیلمبرداری بوده است؛این موضوع نمونه بارز بی‌مسئولیتی اجتماعی در بین افراد جامعه است.

حتما بارها و بارها برای همه ما اتفاق افتاده که در حال گذر از خیابان با صحنه دعوا و درگیری بین دو نفر از هموطنانمان مواجه شده‌ایم. موضوع درگیری هر چه که باشد اغلب صحنه مشابهی را در سطح شهر به وجود می‌آورد: دو یا چند مرد که با هم دعوا و بگو مگو می‌کنند و بعد از بالاگرفتن درگیری‌های لفظی با هم گلاویز شده و گاهی پای چاقو به میان آمده و فاجعه‌ای را به بار می‌آورد. صدای جیغ‌های زنانه‌ای که از مردم تقاضای کمک می‌کنند و عربده‌های مردانه‌ای که سعی در اثبات حق خود دارند، صحنه آشنای شهرهای بزرگ کشورمان است. شاید بد نباشد از خودمان بپرسیم هنگام مواجهه با چنین صحنه‌هایی چه عکس‌العملی نشان می‌دهیم؟ با بی‌تفاوتی از کنار ماجرا می‌گذریم یا سعی در مداخله مثبت برای جلوگیری از دعوا می‌کنیم؟ شاید هم به تماشا می‌ایستیم گویا که معرکه‌ای است برای سرگرمی رهگذران؛ بدتر از آن ممکن است گوشی‌های موبایلمان را درآورده و مشغول فیلمبرداری شویم تا بعدها به دوستان و اطرافیانمان نشان داده و وقتمان را بگذرانیم.

همه شهروندان در قبال شهر و همشهری‌های خود مسئولند. این مسئولیت از نشان‌دادن عکس‌العمل به انداختن زباله در سطح شهر و اعتراض شهروندی به تخریب اموال عمومی توسط شهروندی دیگر شروع شده و در مراحل بعدی به مداخله مثبت در دعواهای خیابانی و دخالت در صحنه‌های دزدی و زورگیری در سطح شهرها و حتی اعتراض به عملکرد برخی مسئولان کشور می‌انجامد. شکی نیست که ما ایرانی‌ها نوع دوست هستیم و این فرهنگ در میان ما وجود دارد که در درگیری‌های خیابانی مداخله صلح‌آمیز می‌کنیم، برای اهدای خون همدیگر را دعوت می‌کنیم، به فردی که به دنبال آدرسی می‌گردد، کمک می‌کنیم و پای ثابت مشارکت در جنبش‌های اجتماعی هستیم اما، شواهد نشان‌دهنده شیوع سندرم بی‌تفاوتی در میان اعضای جامعه است و این موضوع در کلانشهر‌ها بیشتر  خودش را نشان می‌دهد.
 بررسی آمارها
براساس پژوهش صورت‌گرفته در شهر تهران 4/38 درصد از شرکت‌کنندگان در پژوهش احساس بی‌تفاوتی اجتماعی بالا، 4/58 درصد احساس بی‌تفاوتی اجتماعی متوسط و تنها 3/3 از شرکت‌کنندگان تهرانی این پژوهش احساس بی‌تفاوتی اجتماعی پایین داشته‌اند. نتایج تجربی حاصل از تحلیل‌های پژوهش، نشانگر آن است که بی‌تفاوتی اجتماعی در شهروندان تهرانی وجود دارد و میزان آن از حد متوسط بالاتر است. علاوه بر این، بر اساس یک نظرسنجی تلفنی و تصادفی که از ۶۰۰ نفر صورت گرفته است، ۵۹ درصد از شرکت‌کنندگان علت اصلی کمک‌ نکردن به مصدومان سوانح رانندگی را ترس از گرفتاری‌های بعدی آن می‌دانند و معتقدند از آنجا که قانون مدونی درباره حمایت از ناجیان مردمی وجود ندارد بنابراین، درگیرشدن در کاری که معلوم نیست چه عاقبتی برایشان رقم خواهد زد، ریسکی بزرگ و غیرعقلانی است. این گونه می‌شود که جمعی در این قبیل مسائل به قول خودشان برای اینکه شرش آنان را نگیرد، نادیده‌گرفتن را بر نیکی به همنوعان ترجیح می‌دهند و از کنار آن عبور می‌کنند یا در کسوت تماشاچی به نظاره می‌نشینند.
 بی‌تفاوتی اجتماعی و حریم خصوصی
 در جامعه امروز بیشتر افراد می‌خواهند به دور از دخالت و مزاحمت دیگران زندگی کنند. بر اساس اصول پذیرفته‌شده رفتار در مکان‌های عمومی باید تلاش کرد تا وارد حریم شخصی افراد نشویم اما به راستی تشخیص حد ورود به حریم شخصی با کیست؟ آیا حمله یک فرد به یکی از اعضای خانواده‌اش با اسلحه سرد در مکان عمومی، جزو آن دسته مشاهداتی است که باید نادیده گرفته شود چون بخشی از حریم شخصی افراد است؟
 بی‌تفاوتی اجتماعی ناشی از عدم تعلق است
یک جامعه‌شناس می‌گوید: بی‌تفاوتی اجتماعی ناشی از عدم تعلق است. وقتی افراد یک جامعه وابستگی به کشور و محیط پیرامون خود نداشته و بین منافع خودشان با منافع اجتماعی فاصله‌ای احساس کنند، طبیعتا دچار بی‌تفاوتی می‌شوند. قمر فلاح می‌افزاید: به بیان دیگر اگر افراد جامعه به مشارکت گرفته شوند و در فرآیندها و تصمیم‌سازی‌های کشور دخالت کنند در نتیجه، احساس می‌کنند خودشان دارند برای زندگیشان تصمیم می‌گیرند و در چنین شرایطی از حالت بی‌تفاوتی خارج شده و نسبت به اتفاقاتی که در سطح خرد و کلان در جامعه در حال وقوع است واکنش نشان می‌دهند.
 دلایل شیوع بی‌تفاوتی اجتماعی
یک عصب‌شناس نیز می‌گوید: در وهله اول باید نگاه تاریخی به این موضوع داشته باشیم به این معنی که ما از آموزه‌های شهروندی بهره چندانی نبرده‌ایم. تجربه نسل‌های قدیم تحت عنوان «سرتو بینداز پایین و زندگی خودتو بکن» که تجربه غلطی است وارد نسل ما شده است. حسن عشایری ادامه می‌دهد: دومین موضوع، قانونمداری است. زمانی که افراد جامعه احساس کنند برخی دولتمردان و مسئولان کشور قانون و عدالت اجتماعی را رعایت نمی‌کنند، احساس ناکامی کرده و بی‌تفاوتی نسبت به وقایع و اتفاقات جامعه در رفتار آنها نمود پیدا می‌کند. او تصریح می‌کند: نکته دیگر این است که مردم اغلب گرفتار روزمرگی هستند و به همین دلیل فرصت نمی‌کنند تا نقش فعالانه در جامعه بازی کنند. این استاد دانشگاه می‌افزاید: آخرین دلیل برای افزایش بی‌تفاوتی اجتماعی هم این است که فرد گمان می‌کند اگر موضع‌گیری، مداخله یا اعتراضی کند با مشکل و گرفتاری مواجه می‌شود از این رو، خودش را درگیر وقایع نمی‌کند. این در حالیست که انسان آگاه اجتماعی باید جرات داشته باشد.

دانشگاه‌ها و مراکز علمی چه مسئولیتی در برابر بحران‌ آب دارند؟

$
0
0

سلامت نیوز: چرا در کشوری که حدود سه‌هزار استاد و عضو هیات‌علمی وجود دارد، مدیران کشور، مشاوره کارآمدی از آنان نمی‌گیرند تا بازی با منابع آبی کشور و مصرف 85درصد آب‌های تجدیدشونده، کشور را در آستانه بحران قرار ندهد؟ چرا این همه دانشمند، نتوانسته‌اند وزارت نیرو را از دخالت بیش از حد در نظام هیدرولوژیکی کشور بازدارند و وزارت کشاورزی را مجاب به کنترل مصرف آب در کشور کنند تا به یکباره منابع آب‌های زیرزمینی کشور خالی نشوند و تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور به کویر تبدیل نشوند؟ به راستی حلقه گمشده کجاست؟


به گزاش سلامت نیوز، حسین آخانی استاد زیست‌شناسی دانشگاه تهران در روزنامه شرق نوشت: این‌روزها، تیتر بیشتر روزنامه‌ها بحران آب است. علاوه بر این مساله، آتش‌سوزی جنگل‌ها، آلودگی هوا و ریزگردها نیز کشور را با چالشی جدی روبه‌رو کرده‌ است. در این زمینه، پرسش‌های مهمی می‌توان طرح کرد: راهکار حل این مشکلات چیست؟ دانشگاه‌ها و مراکز علمی چه مسوولیتی در برابر این بحران‌ها دارند؟ چرا متخصصان شاغل در این موسسات راه‌حل قطعی برای این مسایل ندارند؟ آیا در ایران به‌قدر کفایت در این رشته‌ها متخصص تربیت می‌شود؟ آیا این متخصصان به دولت مشاوره می‌دهند؟ آیا دولتمردان از این مشاوره‌ها استفاده می‌کنند؟ برای یافتن پاسخ برخی از این پرسش‌ها و به‌دست آوردن تخمینی از تعداد متخصصان ایرانی در حوزه‌های مرتبط با این بحران‌ها کافی است نگاهی به دفترچه‌های کنکور دانشگاه‌های دولتی بیندازیم. اگر تحصیل در دوره کارشناسی‌ارشد و بالاتر را معادلی برای متخصص‌شدن فرض کنیم، می‌توان کمیت متخصصان مرتبط با مساله آب را به‌ترتیب زیر تخمین زد: در سال93 دانشگاه‌های دولتی ما آمادگی خود را برای تربیت 935دکترا و پنج‌هزارو378کارشناس‌ارشد در 41رشته مرتبط با آب‌وهوا، محیط‌زیست، بیابان‌زدایی، آمایش سرزمین، بوم‌شناسی کشاورزی (آگرواکولوژی)، بررسی گیاهان و جانوران، مدیریت و مهندسی آب و مشابه اعلام کرده‌اند.


این ارقام در دانشگاه‌های غیردولتی بالاترند، ولی اگر فرض کنیم چیزی نزدیک به همین رقم در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل باشند، به عددی در حدود 12هزار متخصص در سال می‌رسیم که به‌نحوی در ارتباط با مساله آب، اقلیم و محیط‌زیست تحقیق می‌کنند. اگر فرض را بر این بگیریم که برای تربیت یک دانشجوی دکترا و دودانشجوی کارشناسی‌ارشد، یک‌عضو هیات علمی لازم است، می‌توان فرض کرد که دانشگاه‌های ما حدود سه تا چهارهزار هیات‌علمی متخصص در این زمینه دارند. اگر تعداد دانش‌آموختگان را در یک‌بازه زمانی 10ساله ضرب کنیم، 120هزارمتخصص محیط‌زیست، زیست‌شناسی و منابع آب تربیت خواهد شد. در رشته آب‌وهواشناسی در سال‌جاری 60 فرصت دکترا و 651فرصت کارشناسی‌ارشد به داوطلبان داده شده است. در حالی که کل ایستگاه‌های ثبت داده‌های سینوپتیک و اقلیم‌شناسی (کلیماتولوژی) کشور فقط 410 است. فقط در رشته تخصصی من (علوم گیاهی) 64 صندلی دکترا و 586 صندلی کارشناسی‌ارشد در دانشگاه‌های دولتی وجود دارد و اگر این عدد (با احتساب دانشگاه‌های غیردولتی) دوبرابر فرض شود حدود هزارو300 داوطلب به دانشگاه‌های کشور مراجعه می‌کنند و هرکدام موضوعی پژوهشی را برای رساله خود برمی‌گزینند. توجه شود تعداد گونه‌های گیاهی شناخته‌شده در کل کشور حدود هفت‌هزارو300 است و با این روند تنها طی شش‌سال تعداد متخصصان ارشد و دکترای ما از تعداد گونه‌های گیاهی کشور بیشتر می‌شود! البته در این آمار فارغ‌التحصیلان سال‌های قبل و کسانی که ترجیح داده‌اند با مدرک کارشناسی به کار و زندگی بپردازند محاسبه نشده است.


بازمی‌گردیم به سوال اول: چرا تولیدات علمی این همه دانشجو و استاد دردی از دردهای کشور دوا نمی‌کند؟ آیا همه پایان‌نامه‌ها به‌درستی نوشته می‌شوند؟ آیا همه پایان‌نامه‌ها به درستی خوانده می‌شوند؟ آیا منابع علمی و مالی لازم برای اجرای این همه پایان‌نامه در کشور فراهم است؟ آیا برای این همه فارغ‌التحصیل در کشور جایگاهی هست؟ چرا در کشوری که حدود سه‌هزار استاد و عضو هیات‌علمی وجود دارد که قادرند متخصصانی در سطح کارشناسی‌ارشد و دکترا در رشته‌های محیط‌زیست، آب و رشته‌های مربوطه تربیت کنند، مدیران کشور، مشاوره کارآمدی از آنان نمی‌گیرند تا بازی با منابع آبی کشور و مصرف 85درصد آب‌های تجدیدشونده، کشور را در آستانه بحران قرار ندهد؟  چرا این همه دانشمند که بسیاری از آنها ید بیضایی در مشاوره‌های ارزیابی دارند، نتوانسته‌اند وزارت نیرو را از دخالت بیش از حد در نظام هیدرولوژیکی کشور بازدارند و وزارت کشاورزی را مجاب به کنترل مصرف آب در کشور کنند تا به یکباره منابع آب‌های زیرزمینی کشور خالی نشوند و تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور به کویر تبدیل نشوند؟ به راستی حلقه گمشده کجاست؟

نوجوان 17 ساله‌ پدرش را با چاقو کشت!

$
0
0

سلامت نیوز: نوجوان متهم به قتل ساعتی پس از جنایت و در حالی که هنوز چاقو به دست داشت، در خیابان‌های اطراف منزل مادربزرگش شناسایی و دستگیر و به پلیس آگاهی منتقل شد.

نوجوان 17 ساله‌ای که با سه ضربه چاقو پدرش را به قتل رسانده بود ساعتی پس از جنایت در خیابان‌های سمنان شناسایی و دستگیر شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، سرهنگ داوود رسولی‌فر رییس پلیس آگاهی استان سمنان با اعلام این خبر، افزود: ساعت پنج بعدازظهر روز حادثه یک مورد درگیری در یکی از محلات سمنان به مرکز فوریت‌های پلیس 110 این شهرستان اعلام شد.

وی اظهارکرد: در تحقیقات مشخص شد دقایقی قبل «س-ز» 46 ساله با پسر نوجوانش درگیر و پس از برخورد فیزیکی با وی در راه پله ساختمان مورد اصابت ضربات چاقوی پسر 17 ساله خود قرار می‌گیرد و توسط امدادگران 115 به بیمارستان منتقل می‌شود اما مضروب بر اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان فوت می‌کند.

رسولی‌فر گفت: در پی فوت مصدوم، بازپرس ویژه قتل، پزشکی قانونی و اکیپ بررسی صحنه جرم پلیس آگاهی، در بیمارستان حضور یافتند.

وی افزود: با توجه به فرار متهم از محل حادثه، مکان‌های احتمالی اختفای وی شناسایی و همزمان با اجرای طرح مهار پلیس، عملیاتی ویژه برای دستگیری متهم به قتل آغاز شد.

رسولی‌فر گفت: نوجوان متهم به قتل ساعتی پس از جنایت و در حالی که هنوز چاقو به دست داشت، در خیابان‌های اطراف منزل مادربزرگش شناسایی و دستگیر و به پلیس آگاهی منتقل شد.

وی به اعتراف صریح متهم و واردکردن سه ضربه چاقو به بدن پدرش اشاره و اضافه کرد: متهم به قتل در اظهارات خود، علت شروع این درگیری منجر به قتل را بحث و مجادله و عصبانیت ناشی از آن عنوان کرد.

رییس پلیس آگاهی استان سمنان وقوع این‌گونه جرایم خشن را زنگ خطری جدی برای نهاد مهم و حساس خانواده خواند و به عموم شهروندان توصیه کرد: روابط صحیح و اصولی والدین با فرزندان و جلوگیری از وقوع تنش در روابط اعضای خانواده از مؤثرترین راه های پیشگیری از این حوادث تلخ و جبران‌ناپذیر است.

علائم ابتلا به سرطان سینه

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس بخش جراحی سرطان سینه بیمارستان مهدیه، علائم ابتلا به سرطان سینه را اعلام کرد و گفت: انکار، عدم تشخیص اولیه و نبود توان مالی باعث مراجعه دیرهنگام بیماران برای درمان می‌شود.

آزاده جولایی در گفت‌وگو با فارس، گفت: تشخیص و درمان سرطان مانند هر بیماری دیگری حق بیمار است که انجام شود. بیمار حق دارد از بهترین امکانات تشخیصی و درمانی با تعرفه پایین و تحت پوشش بیمه بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: در کشور ما موضوع مبارزه با سرطان سینه از نظر علمی به مرحله امیدوارکننده‌ای رسیده است اما هنوز در ابتدای راه قرار دارد.

رئیس بخش جراحی سرطان سینه بیمارستان مهدیه افزود: سرطان پستان به عنوان جدی‌ترین خطر سلامت زنان فقط مشکل زنان نیست بلکه در صورت بروز معضل کل خانواده می‌شود به طوری که همسر، فرزند، پدر و مادر درگیر این بیماری و عوارض آن خواهند بود.

جولایی افزود: کنترل این بیماری بدون مشارکت و همفکری تمام گروه‌های جامعه و مرتبط با این بیماری امکانپذیر نیست.

دانشیار جراحی سرطان سینه ادامه داد: بیماری که به این سرطان مبتلاست درصدد انکار آن برآمده و آن را پنهان می‌کند به همین علت شاهد این هستیم که بیمار زمانی مراجعه می‌کند که بیماریش عود کرده است. از طرفی عدم دسترسی به جراح و متخصصان متبحر و نبود توان مالی باعث تأخیر در تشخیص و درمان می‌شود.

جولایی در مورد تشخیص علائم این سرطان گفت: ساده ترین روش این است که افراد در مقابل آینه ظاهر خود را مشاهده کنند تا متوجه اختلاف سینه یا پستان شوند تغییر رنگ، کشیدگی، تورم و فرورفتگی در ضایعه پستان، برجستگی، پوسته پوسته شدن و خارش از علائم اولیه ابتلا به سرطان پستان می‌تواند باشد.

این دانشیار جراحی سرطان سینه ادامه داد: البته در برخی موارد توده هایی در پستان دیده می شود که مربوط به این بیماری نیست.اما به طور کلی زنان 40 سال به بالا حداقل یک یا دوبار در سال برای معاینه اقدام کند و زنان 50 ساله نیز هر سال یک بار جهت معاینه برای جلوگیری از سرطان پستان اقدام کنند.

وی از برگزاری همایش نیازسنجی بیماران سرطان پستان در 25 مهر خبر داد و گفت: این همایش با شعار «همه با هم در کنترل سرطان پستان تلاش کنیم» 25 مهر از ساعت 16 تا 19 در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود.

جولایی گفت: در این همایش استانداردهای بین‌المللی تشخیص و درمان، وضعیت سرطان سینه در ایران، منشور حقوق بیماران مبتلا به سرطان پستان در کشور، نحوه حمایت همه جانبه از بیماران، نقش سازمان‌های غیر دولتی در حمایت از آنها و نیازسنجی بیماران مبتلا به سرطان سینه به عنوان محورهای مورد بحث مطرح خواهد شد.

انتقاد از عملکرد ضعیف بیمه ها در پوشش خدمات دندانپزشکی

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران با انتقاد از ضعف عملکرد بیمه ها در زمینه خدمات دندانپزشکی گفت: هر چند هزینه های درمان ارتودنسی نسبت به سایر خدمات دندانپزشکی چندان بالاتر نیست، اما اکثر مردم در غیاب حمایت بیمه ها توان پرداخت همین هزینه ها را هم ندارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر محمد صادق آخوندی در آستانه برپایی دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران، افزود: متاسفانه بیمه ها اعم از پایه و تکمیلی به خدمات  ارتودنسی به عنوان خدماتی لوکس که صرفا جنبه زیبایی دارند، می نگرند؛ این در حالیست که تاخیر در درمان ارتودنسی، سبب افزایش پوسیدگی دندان ها و تحلیل استخوان فک می شود.

وی با اشاره به اینکه بحث اصلی در ارتودنسی سلامت بافت های دهان، عملکرد صحیح و باثبات فک بالا و پایین، دندانها و در نهایت افزایش زیبایی است، خاطر نشان ساخت: خدمات ارتودنسی سبب افزایش عمر دندان ها و کاهش هزینه های بعدی درمان می شود.

آخوندی یادآور شد: یکی از دلایل بالا بودن قیمت هزینه های درمان ارتودنسی، طولانی بودن مدت درمان (حدود دو سال) و استفاده از وسایلی است که تکنولوژی آن تماما متکی بر واردات است که این عوامل سبب شده، هزینه های درمان ارتودنسی بیش از توان مردم باشد.

وی گفت: هزینه های درمان ارتودنسی برحسب دولتی و خصوصی بودن مراکز درمانی متغیر بوده، هزینه های دریافتی با توجه به اینکه برای هر بیمار حداقل 30 جلسه و در برخی مواقع تا 50 جلسه زمان  صرف می شود و با در نظر گرفتن میزان مواد مصرفی و گرانی آن ها حتی از خدمات معمول ترمیمی دندانپزشکی نیز ارزان تر است.

رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از اینکه برخی اشخاص خصوصی و نهادهای غیر خصوصی راسا در زمینه آموزش ارتودنسی به فعالیت مشغولند، اظهار داشت: آموزش ارتودنسی می بایست بر اساس کوریکولوم وزارت بهداشت و زیر نظر این وزارتخانه باشد، این در حالیست که شاهدیم، متاسفانه برخی افراد که بعضا ارتودنتیست هم نیستند در مطب های خود نسبت به آموزش ارتودنسی اقدام می کنند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر برخی ارگان ها مانند جهاد دانشگاهی نیز در زمینه آموزش ارتودنسی فعالند که کار آنان نیز خلاف مقررات و ضوابط وزارت بهداشت است و نکته جالب آن است که آموزش های تخصصی ارتودنسی در این ارگان ها توسط افرادی صورت می گیرد که خود فاقد مدرک تخصصی ارتودنسی هستند.

آخوندی گفت: بیشترین زیان در این زمینه متوجه مردم است که بکارگیری درمانهای غلط، سبب ایجاد مشکلاتی در بافت های دهان و دندانها، ضایعات استخوانی، لثه ای و ایجاد عوارض جسمی و روانی در آنان می شود.

وی بر ضرورت نظارت هر چه بیشتر وزارت بهداشت در زمینه آموزش های دندانپزشکی به ویژه ارتودنسی تاکید کرد و افزود: در دوازدهمین کنگره بین المللی انجمن ارتودنتیست های ایران که از 9 تا 11 مهر ماه در هتل المپیک تهران برپا می شود، چهره های مطرح بین المللی این حوزه از کشورهای مختلف شامل امریکا، استرالیا، اسپانیا، هلند، ایتالیا، لبنان، هندوستان و ترکیه حضور دارند.

مادران، اصول بهداشتی دوران بلوغ را به دختران آموزش دهند

$
0
0

سلامت نیوز: دوران بلوغ جزو حساس ترین و بحرانی ترین مراحل زندگی محسوب می شود و آگاهی از اصول و مراقبت های بهداشتی این دوران ضروری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزرات بهداشت، یک پزشک متخصص زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می گوید : تمام مادران باید با اصول بهداشتی دوران بلوغ آشنایی کامل داشته باشند و آن را به دختران خود آموزش دهند.

دکتر «بهناز باریک بین» افزود : پس از بلوغ و آغاز قاعدگی تمامی دختران بنا به میزان خونریزی به مکمل های آهن نیاز دارند، تا به مشکلات کم خونی و عواقب آن منجر نشوند.

وی تصریح کرد : جبران خونریزی و رعایت اصول بهداشتی برای کاهش مشکلات دختران در آینده توصیه می شود.

وی اظهار داشت : شست و شو، استحمام و ورزش در دوران قاعدگی هیچ محدودیتی برای دختران ندارد.

وی عنوان گفت : خشک کردن بدن و رعایت بهداشت میزان ابتلا به عفونت در دختران را به حداقل می رساند و باید از پوشیدن لباس های زیر تنگ و غیر نخی و رفتن به دستشویی عمومی تا حد امکان خوددداری شود.

وی با تاکید بر استفاده از لباس زیر نخی خاطر نشان کرد : جبران نشدن میزان خون از دست رفته در قاعدگی، دختران را با کم خونی مواجه می کند که با علایمی نظر ضعف، خستگی، بی خوابی و بر هم خوردن سیستم بدن همراه است و کم خونی درمان نشده در دوران بارداری و پس از آن برای زنان مشکل می آفریند.




استفاده از خمیر مرغ در کباب و حلیم!

$
0
0

سلامت نیوز: رییس انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به حذف خمیر مرغ از سوسیس و کالباس، از استفاده گسترده از خمیر مرغ در اصناف برای پخت کباب و حلیم خبر داد و گفت: اگر استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس مشکل بهداشتی دارد باید استفاده از این محصول در اصناف نیز ممنوع و جلوی آن گرفته شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، رمضان فلاحتی امروز در نشستی خبری با اشاره به این‌که اصلاح واژه خمیر مرغ به mdm اشتباه است، افزود: سالانه 50 تا 70 هزار تن mdm در صنعت سوسیس و کالباس کشور مصرف می‌شود که اگر این کار ممنوع شود، فشار زیادی به صنعت طیور وارد می‌شود.

وی با اشاره به این‌که واحد‌های فرآورده‌های گوشتی از ابتدای مهرماه امسال دیگر از خمیر مرغ در تولید محصولاتشان استفاده نمی‌کنند، افزود: اگر هم واحدی ریسک کند و از خمیرمرغ استفاده کند با خطر تعطیلی مواجه خواهد شد.

همچنین مجید افلاکی، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی ایران با اشاره به این‌که براساس ابلاغیه اخیر سازمان غذا و دارو در تاریخ 17 شهریور ماه، استفاده از mdm (خمیرمرغ) در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع شده است، اظهار کرد: این در حالی است که در همه جای دنیا استفاده از این محصول در تولید فرآورده‌های گوشتی رواج دارد و در ایران بعد از جنگ جهانی دوم دستگاه‌های جداسازی گوشت از اسکلت مرغ از کشور‌های آلمان، اتریش و فرانسه وارد شد.

کمتر از 5 درصد واحد‌های تولیدی فرآورده‌های گوشتی تخلف می‌کنند

وی با اشاره به این‌که هم‌اکنون در 150 کارخانه فرآورده گوشتی کشور سرمایه‌گذاری زیادی در زمینه‌ دستگاه‌های تولید خمیر مرغ شده است، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که میزان تخلفات در صنعت فرآورده‌های گوشتی چه میزان است؟ گفت: برآورد‌های ما نشان می‌دهد کمتر از پنج درصد از واحد‌های تولیدی فرآورده‌های گوشتی مرتکب تخلف می‌شوند. البته ما به عنوان انجمن صنایع فرآورده‌های گوشتی قدرت تعطیل‌کردن واحد‌ها را نداریم.

افلاکی در پاسخ به سوال ایسنا درباره‌ اظهارات چند سال قبل پورهاشم، مدیر کل سابق اداره استاندارد تهران - درباره‌ تخلفات گسترده در صنایع سوسیس و کالباس عنوان کرد: ایشان مهندس وزارت نیرو بود اما درباره‌ صنعت سوسیس و کالباس اظهار‌نظر فنی می‌کرد. وی بعدا در جلسه‌ای در استانداری تهران ایران اعتراف کرد که در اظهاراتش زیاده‌روی کرده است.

اظهارارت رییس کمیسیون بهداشت مجلس برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود

وی درباره دلیل اظهارات سال قبل رییس کمیسیون بهداشت مجلس در روز جهانی غذا و اتهامات وی به صنعت غذا اظهارکرد: آقای شهریاری در آن جلسه متاسفانه اظهاراتی را علیه صنعت غذا مطرح کرد که باعث خوشحالی 100 وابسته خارجی در آن جلسه شد. آن اظهارات نامردانه و برخلاف عرف سیاسی و اقتصادی بود. وی در آن جلسه حتی در اتهام‌زنی هم دچار اشتباه شد و عنوان کرد که "صنایع لبنی کشور به وایتکس، شیر اضافه می‌کنند".

برخی با صنعت فرآورده‌های گوشتی خصومت شخصی دارند

افلاکی درباره شایعات مطرح شده مبنی بر استفاده گوشت گربه در تولید سوسیس و کالباس عنوان کرد: برخی صنوف‌ها آنقدر بزرگ هستند که حتی احتیاج به تکذیب کردن هم ندارند. برخی فیلم‌های ویدئویی که در اینترنت علیه صنعت سوییس و کالباس منتشر شده ناشی از خصومت شخصی برخی با این صنعت بوده است.

وی تاکید کرد: حدود 10 تا 15 درصد گوشت مرغ به اسکلت آن می‌چسبد که با دست قابل جداسازی نیست و اگر به خمیر مرغ تبدیل نشود سالانه 50 تا 70 تن گوشت مرغ معادل 10 هزار تن گوشت قرمز وارداتی است که هدر می‌رود و ارزش آن بالای 200 میلیون دلار است.

لازم به ذکر است چندی پیش سازمان غذا و دارو با ابلاغیه‌ای استفاده از خمیر مرغ در تولید کلیه فرآورده‌های گوشتی ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که سازمان ملی استاندارد ایران از اوایل سال 1389 استفاده از خمیر مرغ را در تولید فرآورده‌های گوشتی ممنوع اعلام کرده بود. با این وجود طی چند سال اخیر بین سازمان استاندارد و غذا و دارو اختلاف وجود داشت که در نهایت سازمان غذا و دارو از نظر سازمان استاندارد تبعیت کرد.


چسبندگی جفت مهمترین علت خونریزی و مرگ مادران

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس انجمن علمی مامایی ایران با بیان اهمیت خودمراقبتی در جلوگیری از مرگ و میر مادر گفت: مهم‌ترین دلیل خونریزی در سزارین تکراری چسبندگی جفت به محل زخم سزارین قبلی است.

ناهید خداکرمی در گفت وگو با فارس با اشاره به اهمیت خود مراقبتی در کاهش عوارض و مرگ و میر مادری اظهار داشت: برای پیشگیری از عوارض و مرگ و میر مادر مهمترین مسئله توانمند‌سازی زنان، مادران باردار و خانواده آنها است. بنابراین مداخلات باید حتماً از درون خانواده شروع شود.

وی افزود: زوجین باید با چشم باز و برنامه‌ریزی شده باروری انتخابی داشته و آموزش‌های لازم را کسب کنند تا در انتهای باروری یک نوزاد سالم و شاداب در کنار پدر و مادری که وظایف خود را می‌دانند و به آن مسلط هستند داشته باشیم.

*قبل از باروری به مراکز مشاوره و خدمات مامایی مراجعه کنید

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان تأثیر مشاوره و خدمات مامایی قبل از اقدام به باروری گفت: زوجین باید پیش از آنکه تصمیم به باروری بگیرند به مراکز مشاوره مراجعه کنند تا ضمن بررسی‌های اولیه از نظر جسمی، روانی و عاطفی مهارت‌های لازم را برای تعیین زمان مناسب لقاح و همچنین باروری آموزش دیده تا با مشکل مواجه نشوند.

وی ادامه داد: در دوران بارداری زوجین باید به سطحی از توانمندی و خود مراقبتی برسند تا بتوانند در تولد نوزادی سالم سهیم باشند.

*به خلقت احترام بگذارید

خداکرمی تصریح کرد: بارداری پروسه‌ای فیزیولوژیک و خدادادی است. بنابراین با توجه به اینکه خداوند همه چیز را ظریف طراحی کرده است وظیفه ما این است که یاد بگیریم چگونه به خلقت احترام گذاشته و حرمت جنین و مادر را حفظ کنیم تا بتوانیم بهترین مراقبت‌ها را بر مبنای پروسه زایمان حفظ کنیم.

وی افزود: یک مادر می‌تواند از مرگ خود و جنین با رعایت مداخلات اولیه و پیشگیری از جراحی‌های غیرضروری مانند سزارین جلوگیری کند. در واقع سزارین انتخابی مادر را در معرض مرگ ناخواسته در بارداری‌های بعدی و مرگ خود و جنین در بارداری فعلی قرار می‌‌دهد.

*چسبندگی جفت مهمترین علت خونریزی و مرگ مادران

رئیس انجمن علمی مامایی ایران ادامه داد: یکی از دلایل مرگ مادران خونریزی است و مهمترین دلیل خونریزی در سزارین تکراری چسبندگی جفت به محل زخم سزارین قبلی است که اگر این اتفاق بیفتد خطر خونریزی، از دست دادن رحم و گاها مرگ نوزاد را در پی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: همه مادران، پدران و خانواده‌ها باید کمک کنند تا با توانمند‌ شدن مادر، انجام ورزش‌های دوران بارداری، شرکت در کلاس‌ها و دریافت اصول خود‌مراقبتی از مادر و نوزاد در سلامت نسل آتی موثر باشند.

وضعیت نابسامان معاینه فنی اتوبوسهای بین شهری

$
0
0

سلامت نیوز: وضعیت نامناسب اتوبوسهای بین شهری از نظر فنی و عدم تایید سلامت فنی آنها پیش از سفر، ضرورت ایجاد مراکز معاینه فنی در پایانه های مسافربری و الزام اتوبوس ها به کنترل و اخذ تایید این مراکز و کاهش تمایل مردم به سفر با اتوبوس از اصلی ترین محورهای گفتگو مهر با مدیرعامل سازمان پایانه های پایتخت است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر با توجه به حوادث متعددی که به دلیل نقص فنی خودروها در جاده های کشور رخ داده است و کاهش اطمینان مردم از ایمنی اتوبوس های بین شهری با محمدرضا حاجی بیگی مدیر عامل سازمان پایانه های شهر تهران به گفتگو نشستیم که در ادامه می خوانید:

*مسئولیت نظارت و تایید فنی اتوبوسهای بین شهری با چه ارگان یا نهادی است ؟

- بطور کلی همه امور رانندگان و اتوبوسهای بین شهری، مربوط به وزارت راه است و تنها مسائل مربوط به داخل پایانه ها تحت مدیریت و نظارت سازمان پایانه ها قرار دارد. هر گونه تخلفی هم که توسط تعاونی های مسافربری و یا رانندگان اتوبوسها صورت گیرد باید توسط وزارت راه مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد. در این میان تایید سلامت فنی خودروها و همچنین معاینه فنی اتوبوسها هم باید تحت نظر وزارت راه محقق شود اما متاسفانه مشکلات زیادی در این زمینه وجود دارد و عملا نظارت دقیقی بر وضعیت فنی اتوبوس هایی که از پایانه ها خارج می شوند، صورت نمی گیرد.

*روند بررسی سلامت فنی اتوبوسهای بین شهری در پایانه ها هم اکنون چگونه است؟

به طور کلی مسئولیت تست و تایید فنی اتوبوسها با وزارت راه است. در حال حاضر نیز در هر تعاونی مسافربری یک مدیر فنی وجود دارد که باید از نظر فنی اتوبوسها را مورد تایید قرار دهد و چنانچه اتوبوسی دچار مشکل است اجازه سفر به آن را ندهد. اما متاسفانه این وظیفه به درستی صورت نمی گیرد و تبدیل به کاری تشریفاتی شده است . حتی مواردی دیده می شود که، مهر مدیر فنی داخل تعاونی در دسترس همه راننده ها قرار دارد و آنها این مهر را خود به راحتی روی برگه کارشان می زنند. اصلا درست نیست که تعاونی ها مرجع نظارت بر خود باشند. همچنین چنانچه تصادفی در اثر نقص فنی رخ دهد باید مدیر فنی مورد ماخذه قرار گیرد و پاسخگو باشد .

*در حال حاضر وضعیت معاینه فنی اتوبوسهای بین شهری چگونه است و آیا تمامی اتوبوسها دارای مجوز معتبر معاینه فنی هستند؟

متاسفانه معاینه فنی اتوبوسهای بین شهری اساسا درست انجام نمی شود، در اکثر موارد افراد با دادن کارت اتوبوس به پیک موتوری می توانند معاینه فنی(صوری و غیر مجاز) بگیرند، البته این موضوع عمومیت ندارد اما بسیار شایع است. اگر این ندانم کاری ها کنار گذاشته شود و اصول فنی بویژه در بخش معاینه فنی کنترل شود خیلی از حوادث و تصادفات اتوبوس ها که منجر به فاجعه می شود، کاهش می یابد. معاینه فنی اتوبوس موضوع بسیار حساسی است به صورتی که به اعتقاد من باید در هر پایانه اتوبوسرانی یک بخش معاینه فنی وجود داشته باشد و ارگانهای مختلف همچون پلیس، وزارت راه و سازمان پایانه ها بر انجام درست معاینه فنی اتوبوسها نظارت مستقیم داشته باشند.

*به نظر شما راه حل این مشکل چیست و چگونه می توان نظارت دقیق برعملکرد و سلامت فنی اتوبوسها را محقق کرد؟

پیشنهاد ما این است که معاینه فنی اتوبوسها به طور مستقیم تحت نظر حاکمیت باشد  یعنی یا وزارت راه و یا خود سازمان پایانه ها به طور مستقیم بر این کار نظارت کنند. بهترین راه حل این است که بحث معاینه فنی اتوبوس ها را به خود پایانه ها بسپاریم، به این گونه که داخل پایانه های اصلی هر شهر مراکز معتبر معاینه فنی راه اندازی شود و اتوبوس ها ملزم شوند که حتما داخل این مراکز و تحت نظر سازمان پایانه ها مورد معاینه فنی قرار گیرند. به این صورت ضمن آنکه از صدور معاینه فنی های صوری و غیر مجاز جلوگیری می شود، این امکان به وجود می آید که مجوز مسافرگیری و خروج از پایانه به خودروهای دارای نقص فنی داده نشود.

*معاینه فنی دقیق تمامی اتوبوسها و رفع نواقص و مشکلات آنها تا چه حد می تواند در کاهش حوادث و تصادفات جاده ای نقش داشته باشد؟

اگر داخل همه پایانه ها یک مرکز معاینه فنی اتوبوس داشته باشیم و به طور دقیق اتوبوس ها مورد بررسی و رفع نقص قرار گیرند، قطعا حوادث ناشی از نقص فنی اتوبوس ها به یک دهم و یا به عبارتی تا 90 درصد کاهش می یابد.حساسیت معاینه فنی اتوبوسها بسیار بالا است و چیزی کم از یک هواپیما ندارد، چون هر اتوبوس به طور معمول 40 مسافر دارد و نباید ایمنی این وسایل نقلیه به راحتی نادیده گرفته شود.

*شما به ضرورت ایجاد مراکز معاینه فنی در داخل پایانه ها اشاره کردید، آیا چنین امکانی در تهران فراهم هست؟

هم اکنون مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در پایانه غرب فعال است، که تنها در همین یک مرکز قادریم به نوبت تمامی اتوبوسهای بین شهری را مورد معاینه فنی قرار دهیم با این وجود در صورت نیاز می توان به سرعت در پایانه جنوب و شرق تهران نیز مراکز معاینه فنی برای اتوبوس ها راه اندازی کرد همچنین این آمادگی را داریم که پس از مشخص شدن مشکلات فنی در تعمیرگاه های داخل پایانه ها نسبت به رفع نقص اتوبوس ها اقدام کنیم.

*با توجه به حوادث که طی سالهای گذشته در مورد اتوبوسهای بین شهری رخ داده است شاهد بی اعتمادی و نگرانی های مردم از سفر با این وسایل نقلیه بوده ایم، آیا این مساله در میزان تقاضای سفر تاثیر گذار بوده است؟

متاسفانه سهم اتوبوسهای بین شهری از سفرهای کشور هر سال کمتر می شود، چنانچه سال گذشته 3.7 کاهش مسافر در پایانه های پایتخت را شاهد بودیم. این مساله از یکسو به دلیل افزایش تعداد خودروهای شخصی بوده و از سوی دیگر کاهش اعتماد مردم به سفر با اتوبوس. هنگامی که سالانه هزاران نفر براثر سوانح رانندگی جان خود را از دست می دهند اما تنها حوادث اتوبوس ها بازتاب داده می شود، هنگامی که استانداردها در ساخت اتوبوسها رعایت نمی شود و یا همه تقصیرها را برگردن یک برند خاص می اندازند ، طبیعی است که اعتماد مردم کم شده و تمایل کمتری به سفر با اتوبوس داشته باشند. چرا مسافری ساعتها باید منتظر شود تا با یک اتوبوس خاص سفر کند و یا بگوید به هیچ عنوان حاضر به سفر با یک برند مشخص نیست، اگر نظارت درستی بر وضعیت فنی همه اتوبوس ها صورت می گرفت و از سلامت و ایمنی تمامی اتوبوسها قبل از سفر اطمینان حاصل می شد امروز شاهد چنین اتفاقاتی نبودیم. به هیچ وجه اجازه ندهیم که رانندگان اتوبوسها را دستکاری کنند اما متاسفانه اکنون دستکاری اتوبوسها به ویژه افزایش ظرفیت باک سوخت بسیار مشاهده می شود که چنین اقداماتی بسیار خطرناک بوده و ایمنی خودرو را به شدت کاهش می دهد.

*در بسیاری از حوادث جاده ای مشکلات مربوط به لاستیکها عامل تصادف و یا واژگونه شدن خودرو است، آیا نظارتی بر وضعیت لاستیک اتوبوس های بین شهری پیش از سفر صورت می گیرد؟

باوجود اینکه بررسی وضعیت فنی اتوبوس ها جز وظایف وزارت راه است اما ما در راستای حفظ ایمنی و سلامت شهروندان با همکاری پلیس راهور معاینه ظاهری اتوبوس های بین شهری را پیش از سفر انجام می دهیم و وضعیت لاستیک ها، چراغ های خودرو،آینه ها و... مورد بررسی قرار می گیرد. اما این کار کافی نیست و مشکلات اصلی خودرو مانند مشکلات مربوط به موتور و جلوبندی باید در معاینه فنی مورد بررسی قرار گیرد و تا زمانی که عزمی جدی برای معاینه فنی اتوبوس ها و نظارت دقیق بر عملکرد آنها به وجود نیاید مشکلات موجود رفع نخواهد شد.

*در مواردی دیده شده که اتوبوسهای بین شهری پس از وقوع حادثه و ایجاد حریق با وجود آنکه مجهز به کپسول اطفای حریق بوده اند اما به دلیل عدم آگاهی راننده از نحوه استفاده این کپسولها، در آتش سوخته اند. تجهیز اتوبوسها به وسایل کمکهای اولیه و کپسول آتش نشانی و همچنین آموزش رانندگان برعهده چه نهادی است ؟

این موضوع نیز جزو وظایف وزارت راه است، با این حال ما به نوبه خود در این راستا اقداماتی را انجام داده ایم، چنانچه کارشناس اطفای حریق برای آموزش رانندگان اتوبوس تعیین شده است تا نحوه استفاده از کپسول های اطفای حریق و نحوه کمک رسانی به مصدومان احتمالی را به رانندگان آموزش دهیم. اگر اتوبوسها چندین کپسول اطفای حریق هم داشته باشند اما رانندگان نتوانند از آنها استفاده کنند عملا هیچ فایده ای ندارد. در مقابل کسی که اطفای حریق را آموزش دیده باشد حتی با یک کپسول کوچک نیز قادر است آتش سوزی یک خودرو را به راحتی مهار کند. از سال گذشته کارشناس اطفای حریق تعاونی به تعاونی نسبت به آموزش رانندگان پایانه های شهر تهران اقدام کرده است که امیدواریم بزودی تمامی رانندگان پایانه های پایتخت تحت آموزش قرار گیرند. همچنین به دستگاه های ذی ربط پیشنهاد داده ایم که مجهز بودن تمامی خودروها به یک خاموش کننده الزامی شود تا ضمن افزایش ضریب ایمنی خودروها، در صورت وقوع هر گونه حادثه سایر خودروها بتوانند تا رسیدن نیروهای امدادی کمک رسانی کنند.

لزوم آموزش مسائل جنسی ابتدایی پیش از ورود کودکان به اجتماع

$
0
0

سلامت نیوز: یک روانپزشک با بیان این مطلب که کودکان پیش از ورود به اجتماع باید مسائل جنسی را در حد ابتدایی آموزش ببینند، تاکید کرد: در آستانه ورود به مدارس کودکان با قرارگرفتن در اجتماع می‌توانند به راحتی فریب افراد غریبه را بخورند؛ بنابراین خانواده‌ها باید در برابر مسائلی که کودکان مطرح می‌کنند، جدی باشند و بدانند آموزش مسائل جنسی یکی از نیازهای مهم کودک برای ورود به اجتماع است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا- دکتر رضا شیرآلی محمدپور افزود: در این زمینه علاوه بر آموزش‌های ابتدایی جنسی به کودکان، باید نحوه عملکرد در برابر افراد غریبه را نیز به آنان آموزش دهیم.

وی افزود: آموزش عملکرد صحیح در خصوص اتفاق‌ها و بازگو کردن آن به کودکان توسط اعضای خانواده و افراد مورد اعتماد از موثرترین روشهای آموزش‌های پیش از ورود کودکان به اجتماع است؛ چرا که بیشتر کودکان احساس عذاب وجدان داشته و از اطلاع رسانی به اطرافیان خود اجتناب می‌کنند.

این روان‌پزشک با بیان این‌که «کودکان با پنهان‌کردن تجاوزهای جنسی در سطوح مختلف، از اطرافیان خود تا آخر عمر دچار درگیری روحی می‌شوند» خاطرنشان کرد: خانواده‌ها باید برای جلوگیری از هرگونه اتفاقی آموزش مقدماتی مسائل جنسی، راه‌های جلوگیری و در صورت بروز اتفاق، اطلاع‌رسانی به موقع را به کودکان خود بیاموزند.

شیرآلی محمدپور در ادامه داشتن رویکرد حمایت‌گرانه توسط خانواده را عاملی برای اطلاع‌رسانی کودک درباره بروز اتفاقات دانست و افزود: اگر خانواده به دلیل ترس از آبرو از پیگیری اجتناب کند به احساس گناه کودک دامن می‌زند که این امر نیز مشکلات روحی و روانی را در کودک به دنبال دارد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت سرویس مدارس اظهار کرد: برای انتخاب سرویس باید از افرادی که از پیش شناخته شده‌اند و دارای شرایط کاری مشخص و قابل پیگیری هستند، استفاده شود. همچنین باید به کودکان آموزش داد تا از ماشین‌های شخصی مسافربری که قابل پیگیری نیستند، استفاده نکنند. همچنین بهتر است برای سرویس مدارس دخترانه در صورت امکان از رانندگان زن استفاده شود.

این روانپزشک در پایان گفت: خانواده‌ها باید در برابر مسائلی که کودکان مطرح می‌کنند، جدی باشند. آنها باید آموزش مسائل جنسی را که یکی از نیازهای مهم کودکان برای ورود به اجتماع است در نظر بگیرند، لذا می‌توانند از کتاب‌ها و مراکز مشاوره برای آگاهی‌دادن به کودکان خود و یافتن جرات اعتراض در مقابله با تعرض استفاده کنند.


کاهش 70 درصدی درک محیطی کودکانی که با اختلال شنوایی متولد می شوند

$
0
0

سلامت نیوز:  70درصد درک محیط کودکانی که با اختلال شنوایی به دنیا می آیند کاهش پیدا می کند .

به گزارش سلامت نیوز، دکتر زهرا نوع پرست، مدیر کل امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور و رئیس سومین سمپوزیوم علمی – فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا با اعلام این خبر عنوان کرد: 70 درصد درک محیط کودکانی که با اختلال شنوایی به دنیا می آیند کاهش پیدا می کند و اختلال شنوایی یک معلولیت پنهان است و اگر زود تشخیص داده نشود و مداخله توانبخشی به موقع انجام نشود به دلیل افت تکلم و اختلال شناختی کودک به تدریج ارتباطات اجتماعی کودک کاهش چشمگیری پیدا می کند .

وی با اشاره به اینکه شایع ترین نقیصه مادرزادی اختلال شنوایی است گفت : سازمان بهزیستی کشور برنامه های گسترده ای را برای این طیف که حدود 127 هزار معلولیت شنوایی هستند در نظر گرفته است و فعالیت های سازمان بهزیستی شامل :ایجاد مراکز و انجام مشاوره ژنتیک قبل از بارداری برای خانواده هایی که اختلالات شنوایی در خانواده وجود دارد و یا ازدواج فامیلی داشته اند ،انجام غربالگری شنوایی ، تشخیص و مداخله زودهنگام بعد از تولد ، ایجاد مراکز غیر دولتی خانواده و کودک کم شنواو ناشنوا و تأمین وسایل کمک توانبخشی (سمعک ، پروتزهای قطعات کاشت ) و کمک هزینه کاشت حلزون از 50 تا 100 درصد  برحسب نیاز خانواده و با نظر مددکار می باشد .

دکتر نوع پرست گفت : اگر غربالگری شنوایی زیر یک ماهگی انجام شده و در سن سه ماهگی تشخیص داده شود و حداکثر تا سن شش ماهگی اولین مداخله شنوایی که یک وسیله کمک شنوایی مناسب است برای کودک اتفاق بی افتد کودک می تواند تکلم پیدا کند و عوارض افت و مهارت های زبانی ، اجتماعی و شناختی اش به حداقل یا حتی به صفر برسد و این درحالی است که در حال حاضر غربالگری شنوایی و سن تشخیص به 9 ماه رسیده و هدف این است که سن تشخیص به زیر 3 ماه برسد.

مدیر کل امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور گفت : 90 درصد کودکانی که وارد مراکز آموزشی غیر دولتی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا می شوند به مدارس یا مهدهای کودک عادی می روند و این اهمیت توجه به آموزش خانواده های این کودکان را مشخص می کند چراکه برای اینکه فراگیری زبان و گفتار در پایین ترین سن ممکن شروع شود ، نیاز است خانواده ها هم در کنار کودکان خود آموزش ببینند و بتوانند فرزندان خود را آمادۀ رفتن به مدارس و مهدهای کودک عادی کنند و درحال حاضر 57 مرکز در 29 استان کشور وجود دارد که در حدود 2 هزار و سیصد کودک سالانه از این خدمات آموزشی استفاده می کنند و به نظر می رسد از آن نگاه سنتی که گمان میشد کسی که اختلال شنوایی دارد نمی تواند گفتار داشته باشد فاصله گرفته ایم و هم اکنون کودکان کم شنوای ما می توانند گفتار شایسته و صحیح داشته باشند .

وی ادامه داد : 103 کلینیک شنوایی شناسی در سطح کشور داریم که همگی دولتی هستند و با پایین ترین تعرفه ، خدمات تشخیص و تأمین وسائل کمک توانبخشی را به افراد نیازمند ارائه می دهند و همچنین سازمان بهزیستی نیز خدمات شایانی را درطی ده سال اخیر انجام داده که به عنوان نمونه می توان به ارائه کمک هزینه های دانشجویی به کم شنوایان اشاره کرد که می بینیم فرزندان کم شنوای ما می توانند در کنار بچه های عادی به دانشگاه بروند و هم اکنون 2500 دانشجوی کم شنوا و ناشنوا داریم.

 وی در خاتمه به برگزاری سومین سمپوزیوم علمی _ فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا اشاره کرد و  گفت : این سمپوزیوم 7 مهر ماه در دو بخش یکی علمی با هدف به روز شدن روش های آموزش مربیان وکارشناسان و ارتباط علمی و تجربی آنها در این حیطه و دیگری بخش فرهنگی که با برپایی جشنواره ، خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا می توانند در کنار هم حضور داشته باشند و بدانند که توانمندی امکان پذیر است و اعتماد به نفس آنها در جامعه بالا تر رود تا بتوانند به موقعیت های بالاتر اجتماعی برسند.
 
 

باورهای غلط درباره اهدای عضو

$
0
0

سلامت نیوز: پزشکان آمریکایی می‌گویند: در حال حاضر بیش از 100 هزار نفر در این کشور در صف عمل پیوند عضو هستند که البته بسیاری از آنان عضو اهدایی مناسب خود را دریافت نمی‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، فکر کردن درباره اینکه پس از مرگ چه فرآیندی روی جسد اتفاق می‌افتد سخت و ناخوشایند است برای همین اهدای اعضای بدن و بافت‌های آن بهترین انتخاب است. همچنین اهدا کردن اعضای بدن تصمیمی ارزشمند است که می‌تواند موجب حفظ جان حداقل یک انسان شود.

بنابر گزارش مایوکلینیک، اگر به اهدای عضو اعتقادی ندارید، اگر هرگز به این اقدام انسان‌دوستانه فکر نکرده‌اید و یا به دلیل نداشتن اطلاعات کافی هنوز تصمیم به این کار نگرفته‌اید خواندن مطلب زیر به شما کمک می‌کند بهترین و درست‌ترین تصمیم را در این زمینه بگیرید:

- اولین باور اشتباه: اگر کارت اهدای عضو داشته باشم و در صورتی که حادثه‌ای برایم رخ دهد، پرسنل بیمارستان ممکن است برای نجات من تمام تلاش خود را به کار نگیرند.

این تصور کاملا اشتباه و بی‌اساس است. زمانی که فردی برای درمان بیماری یا مجروحیت به بیمارستان منتقل می‌شود تمرکز تمامی پزشکان روی حفظ جان بیمار است و در قبال آن پاسخگو هستند.

- دومین باور اشتباه: ممکن است هنگام صدور گواهی فوتم هنوز زنده باشم و پزشکان مرگم را به اشتباه گزارش کرده باشند.

حقیقت این است که روی افراد دارای کارت اهدای عضو تست‌های بیشتری انجام می‌شود تا صحت فوت آنان تایید شود و سپس جراحی‌های مربوط به خارج کردن اعضای اهدایی صورت می‌گیرد.

- سومین باور اشتباه: اهدای عضو خلاف اصول مذهبی است.

این بار هم اشتباه می‌کنید چون اهدای عضو یک اقدام انسان‌دوستانه و زندگی بخش است و با اصول و باورهای اکثر مذاهب مطابقت دارد. در صورتی که همچنان نسبت به این کار به قطعیت نرسیده‌اید می‌توانید با افراد مورد اعتماد مشورت کنید.

- چهارمین باور اشتباه: کمتر از 18 سال سن دارم و برای این تصمیم جوان هستم.

به لحاظ قانونی این جمله درست است اما والدین از این قدرت برخوردارند تا در مورد اهدای عضو فرزندشان تصمیم‌گیری کنند. همچنین افراد کمتر از 18 سال می‌توانند تمایل خود را برای اهدای عضو را با والدینشان در میان بگذارند.

- پنجمین باور اشتباه: برای اهدای عضو مسن هستم و اعضای بدن فرد مسن مناسب هیچ بیماری نیست.

باید بدانید که تصمیم در مورد مناسب بودن اعضای بدن فرد برای اهدا بر اساس استانداردهای پزشکی و نه سن و سال انجام می‌شود.

- ششمین باور اشتباه: از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار نیستم.

تنها برخی از بیماری‌ها موجب می‌شود فرد نتواند اعضای بدن خود را اهدا کند و معاینات انجام شده توسط پزشک تعیین می‌کند که فرد آمادگی اهدای عضو را دارد یا مناسب این کار نیست.

- هفتمین باور اشتباه: افراد ثروتمند و مشهور در راس فهرست منتظرانِ دریافت عضو اهدایی هستند.

این تصور هم اشتباه است چون زمان اهدای عضو ثروتمند بودن و داشتن شهرت در اولویت نیست. همچنین افراد ثروتمند و مشهور متفاوت از افراد دیگر تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

زنان خانه‌داری که کارتن‌خواب شدند

$
0
0

سلامت نیوز: همه بدبختی‌های من از وقتی شروع شد که از خونه پدرم اومدم بیروم. الان وقتی فکر می‌کنم، آینده خوبی برای خودم نمی‌بینم.

به گزارش سلامت نیوز،روزنامه شهروند نوشت: روایت اول؛ زن ٣٦ساله با ١٥‌سال کارتن‌خوابی، اعتیاد و حبس. رد اعتیاد روی صورتش حک شده، روی چشمانش، دندان‌هایش. آن خط‌های عمیق کنار لب، آن چشم‌های به گود نشسته، حتی حرف زدنش هم نشانه‌های اعتیاد دارد.  ١٥‌سال هروئین، کرک و تریاک کشیده. صورتش به ٣٦ساله‌ها نمی‌ماند.  سال‌های بیشتری گذرانده، از رنج دوری خانواده و دخترش که حالا ١٥ سالی می‌شود او را ندیده.  برای یک هفته به تهران آمد، اما آن یک هفته شد ١٥ سال.  دست به هر کاری زده، قاچاق مواد مخدر، کارتن‌خوابی، دزدی. چند باری زندان رفته، ماموران کمپ‌های ترک اعتیاد خوب می‌شناسندش. از آنها زیاد کتک خورده.  آن‌قدر تزریق کرده که حالا هپاتیت C گرفته.  درد زیاد دارد، زنی که در ١١سالگی ازدواج کرد و تا ١٥سالگی دو ازدواج ناموفق را در زندگی‌اش ثبت کرد.

لاله از رنج‌هایش می‌گوید: «١١سالم بود که شوهرم دادن، ازدواج اجباری بود، ١٢سالگی طلاق گرفتم. ١٣ سالم که شد دوباره شوهرم دادن به یه مرد معتاد. هر شب تریاک می‌کشید، بچه‌دار شده بودم، دخترم یک‌ساله بود. یک روز همسرم که تریاک گیرش نیومده بود با هرویین خونه اومد، دیدم راحت کشید، گفتم همین؟ گفت آره. منم کشیدم.  خوشم اومد. یک بار شد، هر شب.  از اون موقع پابه‌پای همسرم می‌کشیدم. شوهرم وضعش خوب نبود، ضایعات خرید و فروش می‌کرد، یه وقتی دیگه مجبور به موادفروشی شد، مواد می‌آورد خونه، من براش می‌فروختم، خونه ما شده بود محل فروش.  بعد از یه مدت، دستش رو شد، افتاد زندان. مادرشوهرم بچه‌مو ازم گرفت. تا اون موقع پدر و برادرم فوت کرده بودن، خواهرم یه مدت خرجمو داد. یه روز یکی از دوستام که دزد بود، به من گفت بیا بریم تهران، یه مدت خلاف کنیم با پول برگردیم.  منم قبول کردم، برای یک هفته اومدم، حالا ١٥ساله تهرانم.»

همه اینها را راحت می‌گوید، بدون ترس از قضاوت. دیگر برایش فرقی نمی‌کند: «دوستم جیب‌بر بود، از خونه‌شون فرار کرده بود، شب اول جایی نداشتیم، نوه خاله‌ام که تهران بود، برام تو پامنار اتاقی گرفت، با اون شب‌ها می‌رفتیم دزدی. ضبط ماشین می‌دزدیدیم.  یه عالمه ضبطو ٣٠‌هزار تومن می‌فروختیم. بعد کم‌کم به ٨٠ تومن هم رسید، پولشو می‌دادیم هروئین. یه بار تو همون گیر و دار دزدی، منو گرفتن. افتادم زندان. سه ماه اوین بودم. وقتی آزاد شدم، دیگه روم نشد، برگردم شهرمون. شوهرم حکم زندانش تموم شده بود، اما هیچ خبری ازشون نداشتم.» این اولین تجربه زندان رفتن لاله بود.

یک بار دیگر هم به خاطر موادفروشی زندان رفت، این بار ١٣ماه: «دیگه خلافکار شده بودم، وقتی از زندان اومدم بیرون صاحبخونه اثاثمو فروخته بود، از اون موقع کارتن‌خواب شدم، ٢١سالم بود، پارک شهر می‌رفتم، هر روز از دست مامورا کتک می‌خوردم، آخر مجبور شدم تیپ پسرونه بزنم. همه فکر می‌کردن دوجنسه‌ام. یک‌سال کارتن خواب بودم. تو تمام این مدت جرأت نمی‌کردم برگردم شهرم.  چون به قیمت جونم تموم می‌شد، قبلا یه بار پسرعموم می‌خواست منو با اسلحه بکشه، اونم به خاطر این‌که می‌خواست بدونه پول مواد و از کجا میارم. اون دوستمم که دزد بود وقتی برگشت شهرمون، برادرش کشتش.»

همان موقع‌ها بود که لاله با زنی آشنا شد که خانه‌ای در دروازه غار داشت، برایش کارگری می‌کرد، همان موادفروشی. خانه پر بود از اتاق‌های کوچک و کارگرانی که هر یک در اتاقکی خزیده بودند، با کمترین امکانات. آنها هرچه درمی‌آوردند، مصرف می‌کردند: «٢، ٣ سالی اونجا بودم، با این‌که پول خوبی تو این کار بود، اما همشو می‌کشیدم، اونقدری که برای داشتن لباس، مجبور می‌شدم دزدی کنم. روزی یک‌میلیون تومان درآمد من بود، دو، سه‌میلیون هم می‌دادم به صاحب کارم. مثلا از تهران تا کرج، یک‌میلیون تومن حق پا می‌گرفتم، اما اگه دستگیرمی‌شدم، همه چیزو باید گردن می‌گرفتم و اسم کسیو نمی‌آوردم.»

یکی از همان روزها بود که لاله برای چندمین بار دستگیر شد، این بار سه ماه. وقتی از زندان بیرون آمدم، دیگر معتاد معتاد شده بودم: «تو زندان هم فروشنده مواد بودم، اونجا هرویین و تریاک راحت‌تر گیر می‌اومد، وقتی اومدم بیرون، دیگه خسته شده بودم، تصمیم گرفتم هرویین رو بذارم کنار، تریاک رو جایگزین کردم، دوباره یه اتاقی گرفتم و اونجا شد محلی برای فروش مواد. همین‌طور ادامه دادم تا‌سال ٨٩.  اون موقع رفتم کمپ بومهن. اونجا خیلی زجر کشیدم، ترک خیلی سخت بود، شیشه زده بود به اعصابم و تریاک به استخوانم. اما هرطور شده، ترک کردم.» حالا ٤‌سال و یک ماه و ٢٣ روز است که دیگر مصرف نکرده، به جایش اما گرفتار انواع بیماری‌ها شده، کلیه و ریه‌اش عفونت کرده، این اواخر هم پزشکان تشخیص داده‌اند، هپاتیت C دارد. لاله دستمال می‌فروشد، سر چهارراه نیایش. اتاقی در مولوی اجاره کرده.  دخل و خرجش جور نیست: «همه بدبختی‌های من از وقتی شروع شد که از خونه پدرم اومدم بیروم. الان وقتی فکر می‌کنم، آینده خوبی برای خودم نمی‌بینم.» دلش برای خانواده‌اش تنگ است، برای دخترش که حالا نوجوان شده، به دور از مادر: «حتی نمی‌تونم برم طلاق‌نامه‌ام یا گواهی فوت پدر و مادرمو بگیرم. می‌ترسم.»


روایت دوم؛ از خانه‌داری تا ٤‌سال کارتن‌خوابی در دروازه غار
شبیه هر زن معمولی دیگر است، مثل زنان خانه‌دار، همان‌ها که خود را آراسته می‌کنند، موهایشان رنگ دارد، ابروهایشان مرتب است، رژ لب ملایمی دارند، ناخن‌هایشان لاک دارد. مژده مانند هر زن دیگری است، مثل همان‌ها که در خیابان، مشغول خرید میوه و سبزی هستند، یا آنها که جلوی در مدرسه منتظر بیرون آمدن دختر یا پسرشان هستند. مثل همه زنان شهر. مرتب است.  ٤٤‌سال دارد، شناسنامه‌اش اما چیز دیگری نشان می‌دهد، سه‌سال بزرگش کردند، آن موقع که ١٥سالش بود و می‌خواستند شوهرش دهند.  عینک دارد، صورتش را زیباتر کرده، حرف که می‌زند دندان‌هایش نمایان می‌شود، چندتایی از آنها ریخته. اما ظاهرش خوب است.  نه شبیه زنانی است که به کراک، شیشه، هرویین و تریاک اعتیاد دارند، نه حتی زنانی که ٤‌سال در پارک زندگی کرده، درد و رنج کشیده، بی‌خانمان بوده‌اند.  مژده شبیه هیچ‌کدام از آنها نیست. 

اما همه اینها را تجربه کرده: «٣٢ سالم بود که برای بار اول مصرف کردم، اون موقع با سه فرزند از همسرم جدا شده بودم، ناآروم بودم، شب‌ها خواب نداشتم، خواهر و برادرم گاه‌گداری تریاک می‌کشیدن، من نمی‌دونستم تریاک چیه، فکر می‌کردم مثل مُسکنه، می‌خورم آروم می‌شم و هر وقت که بخوام دیگه نمی‌خورم.  نخستین‌بار خواهرم از من خواست بکشم تا آروم شم، منم کشیدم، آروم شدم، شب راحت خوابیدم. اون موقع این آرامش برای من لذت‌بخش بود. کم‌کم عادتم شد. از چند هفته یک بار، شد پنجشنبه هر هفته.»

مژده تکنسین جراح بود، درآمدش خوب بود، بدبختی‌هایش اما از وقتی شروع شد که با یک قاچاقچی آشنا شد: «با مردی آشنا شده بودم، منو صیغه کرد و با هم زندگی کردیم، بچه‌هارو هم آوردم پیش خودم.  همسرم وقتی شرایط زندگی ما را دید، اون هم پای کار اومد، اون موقع نمی‌دونستم که خلافکاره، بعدها فهمیدم موادفروشی می‌کنه. کم‌کم با هم وابسته مواد شدیم. شدیم هم‌بازی! پدرم همان موقع می‌گفت داری با دُم شیر بازی می‌کنی، من اما اعتنایی نمی‌کردم، خیلی به همسرم علاقه داشتم، اول تریاک می‌کشیدیم، بعد شیشه آورد. گفتند شیشه مورفین نداره، اعتیاد نداره، با یک سوت شروع کردیم، لذتش را که می‌بردیم، دیگه یک سوت کفایت نمی‌کرد، یکی دیگه می‌کشیدیم. وقتی به خودم اومدم دیدم همسرم به شدت وابسته شده. درآمدش خوب بود، هرویین می‌فروخت، کم‌کم کارمو گذاشتم کنار، دیگه به شیشه عادت کرده بودیم، اما اون حس قشنگو به ما نمی‌داد، واسه همین هم در کنارش تریاک می‌کشیدیم، کم‌خواب شده بودیم، اینها اثرات شیشه بود، با سرم و آمپول تقویتی آروم می‌شدیم، وقتی مصرف می‌کردیم، سه تا چهار روز بی‌خوابمون می‌کرد، اول خیلی لذت داشت، اما بعد اذیتم می‌کرد.» شیشه عفونت می‌آورد، تحرک را چندبرابر می‌کند، بی‌اشتهایی می‌آورد. دندان‌ها را خرد و پوست را تخریب می‌کند، حال را هم خراب.  مژده همه اینها را تجربه کرده. 

عینکش را جا‌به‌جا می‌کند و ادامه می‌دهد: «وقتی می‌کشیدیم، تحرکم زیاد می‌شد، میل جنسی‌مون بالا می‌رفت، خیلی همسرمو دوس داشتم، وابستگی من بیشتر از این‌که به مواد باشه، به اون بود.» چند‌سال بعد، کرک هم به دایره «کشیدن»ها باز شد. شیشه دیگر جواب نمی‌داد، حس‌اش را ارضا نمی‌کرد: «یه وقتی شد که دیگه شیشه روی اعصابم بود، کراک را جایگزین کردم. تو ١٢سالی که اعتیاد داشتم، شیشه پای ثابت بود، اما تریاک و کراک و بعد هم هرویین اضافه شد. می‌گفتن کراک بو نداره، مثل تریاک نیست، ما هم خوشحال شدیم که بساط منقل و اینها جمع می‌شه. به جایی رسیده بودم که اول شیشه می‌کشیدم، بعد تریاک و کراک رو هم روش. شیشه گرون بود، از خارج می‌آوردن، این‌جا آشپزخونه نداشتیم، اما برامون مصرفش خیلی جالب بود، هر جا می‌رفتیم باید با خودمون می‌بردیم، اصلا شده بود دلیل مسافرت‌ها و بیرون رفتن‌هایمان.»


زنی که تا قبل از اعتیاد، تنها خانه‌داری کرده، مسیری غیر از مسیر مدرسه فرزندش نمی‌شناخته، هیچ کجا نرفته، حالا کارتن‌خوابی را با مغز و استخوانش لمس کرده: «٩‌سال در خانه مصرف داشتم، بچه‌هایم کم‌کم رفتند پیش پدرشان، منم خوشحال از این وضعیت، دیگه رها شده بودم، چند‌سال بعدش شوهرم افتاد زندان، مجبور شدم خونه رو تحویل بدم، رفتم تو شاپور دو تا اتاق گرفتم، یک بار که شوهرم اومد پیشم، صاحبخونه پولم را داد و گفت برو. ما هم رفتیم خونه مادرشوهرم. همسرم دوباره افتاد زندان، وسایل خونه‌رو می‌فروختم تا خرج مصرف دربیاد. آخر هم برادرشوهرم منو از خونه انداخت بیرون و اون شب اولین شب کارتن‌خوابی من بود.» مژده، بغض‌اش می‌ترکد، برمی‌گردد به ٤‌سال قبل. باورش نمی‌شد این‌همه رنج و بدبختی سرش آمده. « ٤‌سال پیش، جلوی وزارت کار خوابیدم. روز بعد رفتم پارک خزانه بعد پارک دروازه غار و همین‌طور از این پارک به اون پارک می‌رفتم. یک روز برادرم که فهمید کارتن‌خوابی می‌کنم، وسط پارک با قمه به من حمله کرد، سرمو شکافت. از اون شب رفتم یه پارک دیگه. هر چه داشتم و نداشتم فروختم و مواد خریدم. بعد کم‌کم موادفروشی می‌کردم، روزگار سختی بود، واقعا وحشتناک بود.»

این‌جا دیگر اشک‌هایش جاری می‌شود. یاد روزهای سخت که می‌افتد، یادش که می‌آید چطور از یک زن خانه‌دار تبدیل به زنی کارتن‌خواب شده، رنجش می‌دهد: «کم‌کم ترس‌هام رفت کنار، روم به اجتماع باز شد. لاتی حرف زدن، لاتی راه رفتن، خفت‌گیری و... اون موقع مواد می‌فروختم، روزی ٥گرم هرویین می‌فروختم، گرمی ٩‌هزار تومان بود، خردش که می‌کردیم می‌شد ٣٠‌هزار تومان. دیگه شدم قدیمی میدون غار، ٣، ٤ سالی اونجا بودم، یک روز دیگه خسته شدم، تو آینه خودمو می‌دیدم دلم به حال خودم می‌سوخت، رفتم برای ترک، هروئینو با متادون جایگزین کردم، سه بار کمپ ترک اعتیاد چیتگر رفتم، یه بارم کمپ بومهن.»

مژده حالا یک‌سال و ٥ماه و ٢١ روز است که ترک کرده. مسئول سالن مددجوهای یکی از موسسه‌های خیریه است: «وقتی به گذشته فکر می‌کنم احساس ترحم به خودم می‌کنم، احساس ترس دارم. خودم را در هر معتادی می‌بینم، من خسته شده بودم، واقعا باید از مواد خسته شد تا بشه ترکش کرد، دیگه به بن‌بست رسیده بودم، دیگه چیزی برای من نداشت. همه راه‌ها را رفته بودم. چیزی برای از دست دادن نداشتم.»


آسپرین بهترین درمان قلب شکسته

$
0
0

سلامت نیوز: روانشناس دانشگاه کلمبیا معتقد است دردودل کردن با دوستان درباره شکست عاطفی بدترین نوع درمان قلب شکسته‌است،‌به‌جای آن فرد باید مسکن مصرف کرده افکار منفی را کاهش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفا آنلاین، در گذشته تنها زمان بود كه مرهم دل شكسته به شمار مي‌رفت، اما دانشمندان امروزه باور دارند مصرف چند آسپيرين بهترين درمان براي قلب‌هاي شكسته است.

پروفسور واتر ميشل از دانشگاه كلمبيا معتقد است درد رواني شكست عشقي مشابه دردي فيزيكي است و بايد مشابه يك درد فيزيكي درمان شود.

وي همچنين معتقد است صحبت كردن درباره اين تجربه تلخ با دوستان تنها ميزان افسردگي فرد را افزايش مي‌دهد و توصيه مي‌كند تا حد ممكن از فكر كردن به موضوعي كه باعث اندوهگين شدن فرد مي‌شود، جلوگيري به عمل آيد.

به گفته وي، تجربه طرد‌شدگي در قالب درد فيزيكي تنها يك استعاره شاعرانه نيست، قلب شكسته و درد روحي خود را در قالب درد فيزيكي نمايش مي‌دهند. زماني كه به تصوير فردي نگاه مي‌كنيد كه قلبتان را شكسته، همان منطقه از مغز فعال مي‌شود كه در زمان سوختگي دست فعال خواهد‌شد.

ميشل مي‌گويد اگر در جواب دردودل‌هاي دوستتان به او بگوييد دو آسپيرين بخور و فردا صبح به من زنگ بزن،‌ شايد كمي سنگدل به نظر بياييد، اما اين‌درمان پايه‌اي علمي دارد. پژوهش‌هاي پيشين نيز نشان داده‌بودند كه افرادي كه دچار دل‌شكستگي مي‌شوند، احساسي مشابه با درد فيزيكي را تجربه مي‌كنند.

در اين مطالعه جديد مصرف مسكن‌هاي بدون نسخه،‌ از قبيل آسپيرين يا ايبوپروفن نسبت به دارونماها در التيام دردهاي عاطفي موفق‌تر عمل مي‌كنند. همچنين ميشل مي‌گويد عاقلانه‌تر آن است كه اين تجربه به صورت مداوم تكرار و ياد‌آوري نشود و از دوردست به آن نگاه شود. در حقيقت تجربيات منفي تنها بايد براي بررسي دليل وقوع آنها بررسي شوند و به تدريج بايد از آنها عبور كرد.

به گفته ميشل،‌ بازگويي و ياد‌آوري مداوم اين تجربيات تنها حال روحي فرد را وخيم‌تر مي‌كند و شدت افسردگي آنها را افزايش مي‌دهد. از اين رو حفظ فاصله با تجربه شكست به آنها امكان مي‌دهد ديدگاهي عيني‌تر از وضعيت خود به دست آورند بدون اينكه درد آنها تشديد شود. تكنيك حفظ فاصله مي‌تواند فشار خون فرد را كه تحت استرس عاطفي بالا مي‌رود را پايين نگه دارد.


جنجال اعلام آمار 50 میلیونی جمعیت موشهای پایتخت

$
0
0

سلامت نیوز: این روزها آمارهای متفاوتی از جمعیت موش‌های پایتخت ارائه می شود تا آنجا که یکی از اعضای شورای شهر جمعیت این حیوان موذی را 50 میلیون تخمین زد. هرچند که این آمار از سوی او تکذیب شد اما مسئولان شهری نیز در واکنش به این گفته‌ها اعلام کردند اگر این آمار صحت داشته باشد، شهر تهران به کلی نابود می شود زیرا این تعداد موش نیاز به لانه، غذا، پناهگاه و آبی که مصرف می کنند، دارند و درنهایت با این شرایط باید تهران به یک شهر متروکه تبدیل می شد.

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، موش نام شهری درکشور ترکیه ،موش جانوری مضر که باعث انتقال بیماری می شود موش سوژه این روزهای سینماهای تهران برای یاد آوری حس نوستالژیک کودکی و موشهایی با نام موش های نروژی . موش سوژه محافل متعددی شده است گاه در قامت بازیگر اصلی یک فیلم سینمایی و گاه موش آزمایشگاهی می شود برای ما انسانها .... و امروز به جایی می رسد که  با عادت کردن به مواد غذایی شهری درشهر حضور پیدا کرده وبرای تعادل  اکوسیستم درکنار ما زندگی می کند. اماکاراکتر این جانوروقتی جالب وگاه طنز آلود به نظر می رسد که به تازگی خبر از هجوم  موشهای خون آشام وآدمخوار در تهران به میان می آید و آمار آن تا 50 میلیون نیز اعلام می شود.در این باره علاوه بر طرح نظرات مسولان شهری گفتگویی را با کارشناسان حوزه محیط زیست شهری پیرامون علل وعوامل کنترل جمعیت موشهای تهران انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

محمد حقانی ،رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه  وجود موش در تمام شهرها و کشورهای دنیا امری عادی است و اینگونه نیست که تنها شهر تهران با این معضل روبه روست گفت:موش های تهران از گونه موش های نروژی هستند که اگر در شرایط گرسنگی قرار گیرند، اقدام به خوردن همنوع خود و یا بچه هایشان می کنند نه اینکه به انسانها حمله کنند.

حقانی بیان کرد: همانطور که اکو سیستم هر شهر و یا کلانشهری باعث وجود انواع پرندگان، حشرات و سایر گونه های حیوانی است، در تهران نیز این اکوسیستم وجود دارد و نمی توان به طور کامل ادعا کرد که با انجام هر روشی تمامی حیوانات مزاحم با زندگی شهری به ویژه موش ها از بین می رود. مثل این است که بگوییم توانسته ایم تمامی حشرات را در تهران از بین برده ایم.

وی با بیان اینکه با روش های فیزیکی در مراکز کوچک مانند خانه ها و رستوران ها می توان موش ها را از بین برد، بیان کرد: اینکه ادعا کنیم در مساحت 730 کیلومتری تهران استفاده از روش ها ی فیزیکی و شیمایی ماننداستفاده از سم می توان نسل موش های نروژی را در تهران ریشه کن کرد؛ ادعایی بیش نیست.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران پیرامون گفته هایی مبنی بروجود 50 میلیون موش آدمخوار و خون آشام! در تهران گفت: متاسفانه برخی از رسانه ها صحبت های بنده را به گونه دیگری که بیشتر به نفع مطرح کردنده اند.

حقانی تاکید بر اینکه باید کاری کنیم که از افزایش جمعیت موش ها در تهران جلوگیری شود، یادآور شد: خوشبختانه در 2 سال اخیر شهرداری تهران به ویژه شرکت ساماندهی شهر تهران اقدامات خوبی را برای کاهش موش ها در پایتخت با استفاده از روش های فیزیکی و روش های شیمایی انجام داده است.

وی با اشاره به استفاده از روش های علمی برای کاهش موش ها در پایتخت توسط شرکت ساماندهی شهر تهران تاکید کرد: خوشبختانه این شرکت با استفاده از روش های کاملا علمی و ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی روش های خوب و تاثیرگذاری را در کاهش جمعیت موش ها در تهران انجام داده است. به عنوان مثال همکاری شرکت ساماندهی با انستیوپاستور باعث شد تا جمعیت موش ها به نسبت سال های گذشته کاهش خوبی داشته باشد.

حقانی در ادامه با اشاره به زاد و ولد زیاد موش ها توضیح داد: از نظر طبیعی تعداد زاد و ولد موش ها در هر دوره سه ماهه بسیار زیاد است. همانطور که به آن نیز تاکید کردم کنترل تعداد و جمعیت موش ها در شهر تهران بسیار مهم است. به عنوان مثال موش ها در فضاهای کثیف و تاریک مانند زیر پل ها، فاضلاب ها زندگی می کنند از همه مهمتر اینکه باید به این مساله توجه داشت که تغذیه موش ها باعث تکثیر زیاد این حیوانات می شود.

وی با تاکید بر اینکه در مبارزه با موش ها در گام اول شهروندان مسئول هستند، یادآور شد: زمانی که شهروندان اقدام به ریختن زباله ها و پسماندهای مواد غذایی داخل خیابان ها و کنار جوی های آب می کنند نباید انتظار داشته باشند که اقدامات شهرداری تهران باعث از بین رفتن موش ها در تهران می شود. اگر مردم نظافت را بطور کامل در معابر تهران رعایت کنند در گام دوم اقدامات مدیریت شهری تهران در کنترل جمعیت موش ها می تواند تاثیرگذاری به مراتب بیشتری داشته باشد.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران تاکید کرد: رستوران ها، منازل و مراکز تجاری با مشارکت در طرح تفکیک زباله از مبدا و پرهیز از ریختن زباله ها و پسماندهای غذایی داخل جوی های آب می توانند در اجرای طرح کنترل موش ها به شهرداری تهران کمک کنند.

وی با اشاره به تاثیرات خطرناکی که موش ها در بهداشت شهر و شهروندان دارند، تاکید کرد: شهروندان باید بدانند که موش ها عامل انتقال 35 نوع ویروس و امراض خطرناک هستند و رعایت نظافت در شهرها امر مهمی است که باعث می شود بهداشت محیط زیست در کلانشهری همچون تهران با این وسعت رعایت شود.

حقانی با تاکید بر اینکه کنترل موش ها در پایتخت در درجه اول برعهده شهروندان است، گفت: مهمترین مساله در کنترل جمعیت موش ها کنترل اکوسیستم در تهران است. باز نیز به این مساله تاکید می کنم تا زمانی که تعذیه موش ها آن هم به واسطه ریختن زباله ها در معابر و جوی ها توسط شهروندان رعایت نشود، جمعیت موش ها را در تهران نمی توان کنترل کرد.

نیویورک هم 50 میلیون موش ندارد

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران نیز که به نمایندگی از شهرداری تهران وظیفه کنترل جانوران مضر شهری را به عهده دارد با بیان اینکه ادعای وجود 50 میلیون موش در شهر تهران کاملا غیرواقعی است، گفت: براساس روش های علمی تا یک ماه آینده تعداد موش های شهر تهران را اعلام می کنیم. ادعای دلالان درباره تعداد موش های شهر تهران کذب محض است.

رضا قدیمی با اشاره به اینکه تقریبا 7 ماه است که مسئولیت جانوران مضر شهری برعهده شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران است، افزود: در این مدت افراد مختلفی شروع به فعالیت کردند که تعدادی از آنها دلال سم بوده و تعدادی نیز به قصد سودجویی و ادعاهای دروغین، قصد داشتند در جهت کاهش جمعیت موش در شهر تهران کارهای دور از واقعیت و غیرعلمی انجام دهند.

وی با بیان اینکه عده ای از این افراد ادعا می کردند که روش جدیدی ابداع کرده اند، افزود: این در حالی بود که شرکت ساماندهی از همان ابتدای شروع فعالیت خود در زمینه کاهش جانوران مضر شهری کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه و متخصص که دارای سوابق علمی و کتاب های تخصصی در این زمینه بودند، تشکیل داده است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه بعد از تشکیل این کارگروه از افرادی که ادعایی در زمینه ابداع دانش جدید در جهت کاهش این جانوران مضر شهری داشتند دعوت به عمل آوردیم، اظهار کرد: این افراد به دلیل عدم پشتوانه علمی و تشویش اذهان عمومی به غیر واقعی جلودادن واقعیت پرداختند.

وی با تاکید بر اینکه این افراد واقعیت موجود در شهر را بر خلاف واقعیت ممکن جلوه می دهند، خاطرنشان کرد: در این مدت هزاران نفر در تهران زحمات شبانه روزی برای حذف این جانوران کشیده اند و این در حالیست که فعالیت های ما در این زمینه مبتنی بر آخرین یافته های علمی و دانشگاهی و تجربیات روز دنیاست.

قدیمی با بیان اینکه وجود آمار 50میلیون موش در شهر تهران کاملا غیر واقعی است، گفت: اگر این حرف کذب، صحت داشته باشد، شهر تهران به کلی نابود می شود زیرا این تعداد موش نیاز به لانه، غذا، پناهگاه و آبی که مصرف می کنند، دارند و درنهایت با این شرایط باید تهران به یک شهر متروکه تبدیل می شد.

وی با بیان اینکه شهر نیویورک که آلوده ترین شهر دنیاست هم 50 میلیون موش ندارد، اظهار کرد: نیویورک یک ابر شهر است و به دلیل مسایل پیچیده ای که دارد، به طور تقریبی 7 تا 8 میلیون موش دارد. پس چگونه شهر تهران می تواند چندین برابر این شهر موش داشته باشد!

قدیمی با اشاره به اینکه تا یک ماه آینده به طور حتم تعداد موش های شهر تهران را اعلام خواهیم کرد، یاد آور شد: برآورد تعداد موش در هر شهری براساس روش capture re capture  است یعنی موسسات علمی براساس روش های علمی با استفاده از سیستم های مخصوص خود آمارگیری می کنند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه برای برآورد تعداد موش های شهر تهران با 3 موسسه قرارداد بسته شده است، بیان کرد: این نتیجه تا یک ماه آینده اعلام می شود تا مشخص شود که شهر تهران چه میزان موش دارد.

وی با تاکید بر اینکه طرح این موضوع در آستانه بازگشایی مدارس به جز تشویش اذهان عمومی چیز دیگری نیست، گفت: قصد این افراد سود جویی است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران  درخصوص اینکه در چند ماه گذشته کاهش چشمگیری در جمعیت موش در شهر تهران داشته ایم، افزود: گواه این موضوع عدم وجود موش در خیابان های ستارخان، پیروزی، شادمان، بهشتی، شریعتی، کارگر و ... است. به عنوان مثال در سال گذشته در شب های احیا گزارشات زیادی را از سامانه 1888 در زمینه وجود موش در خیابان های تهران داشتم اما امسال تعداد این پیام های به شدت کاهش پیدا کرد.

قدیمی با اشاره به اینکه ما نمی گوییم موش ها در شهر تهران ریشه کن شده اند، افزود: ظرف چند ماه آینده با همین روش ها امحا وجود موش در شهر تهران را به حداقل ممکن آن می رسانیم.

سیستم نامناسب فاضلاب شهری مامن موشها

حیدری، کارشناس محیط زیست شهری با بیان اینکه اعلام آمار 50 یا 70میلیونی برای موشهای تهران بسیار غیرواقعی است اظهارداشت :تا کنون هیچ مطالعه وآمار دقیقی در خصوص جمعیت موشهای تهران بر اساس مستندات وکارهای کارشناسی صورت نپذیرفته است واعلام ای آمار غیرواقعی است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری از سموم وتفنگ ساچمه ای برای کنترل جانوران مضر شهری استفاده می کندخاطرنشان کرد:نوع جدیدی سم در حال حاضر توسط شرکت ساماندهی استفاده می شود که از نوع بهترین سمهای مورد استفاده در جهان است که نتایج بسیار خوبی نیز به همراه داشته است ویکی از مزیتهای آن بی خطر بودن آن برای انسان است.

این کارشناس محیط زیست  با بیان اینکه اجرای طرح مطالعاتی بررسی جمعیت موشها پس ازکنترل ومبارزه با جانوران مضر شهری موش باید مورد بررسی قرار گیرد اظهارداشت :روشهای بسیاری برای بررسی آماری جمعیت موشها وجود دارد .

وی در خصوص انتقال ویروس وبیماری از موش به انسان گفت :موشهای شهری به گونه ای با انسان همزیست شده اند وتا کنونی هیچ گزارشی مبنی بر انتقال ویروس از موش به انسان وجود نداشته است.

حیدری درباره گوشتخوار بودن موشهای شهر تهران نیز گفت :موشهایی که به شهر حمله می کنند موشهای صحرایی هستند که به طور مثال در سالیان بسیار دور موشهای صحرایی در مهاجرت خود از روستایی در سبزوار عبور کردن وبه روستا دیگری حمله نمودند این درحالی است که موشهای تهران موشهای نروژی هستند که نمونه شهری محسوب می شوند ودر شهرهای مختلفی همچون نیویورک نیز حضور دارند ودرکنار شهروندان به صورت کنترل شده زندگی می کنند .

وی ادامه داد:موشهای شهری تنها از پسمانده های غذای انسانها (مانند فست فودها و..) استفاده می کنند وبه مرور عادات غذایی انسانها را یافته واز لوبیا وسبزیجات تا انواع گوشت وسوسیس وکالباس را مصرف می کنند.

این کارشناس محیط زیست یکی از مهمترین راهکارهای کنترل جانوران مضر شهری را بهبود سیستم فاضلاب شهری واز بین بردن حفره موجود در کانالها وجوی های شهری دانست واصلاح این آبره ها در کنار کنترل غذای مصرفی آنها نقش موثری در کنترل جمعیت موشها دارد.

حذف 80درصدی جمعیت موش با کنترل زباله

رئیس انجمن دیده‌بان حقوق حیوانات نیز پیش تردر این باره با بیان اینکه یک جفت موش می‌تواند ظرف یکسال اگر شرایط غذایی‌اش فراهم باشد بیش از 20 میلیون موش تولید کند گفت: با این روند جمعیت موشها 6 تا 10 برابر مردم تهران می شود.

شهرام امیر شریفی با تأکید بر اینکه ما مشکلی با وجود موش ها در سطح شهر تهران نداریم تصریح کرد:روش برخورد با ازدیاد موش ها کنترل زباله ها است،
وی گفت:اگر مواد غذایی موش ها که همان زباله ها هستند را زیاد کنیم، تعداد موش ها نیز افزایش پیدا می کند بنابراین کاهش منابع غذایی به صورت طبیعی کاهش و کنترل نسل را در پی‌ دارد.

وی اضافه کرد: با تغییر منطقی‌ شرایط بهداشتی شهر، جمعیت حیوانات شهری به صورت طبیعی و با زاد آوری کم تر بدون هر گونه مشکل و آزار کاهش خواهد یافت.

رئیس انجمن دیده بان حقوق حیوانات با اشاره به روش های مختلف برای از بین بردن موش ها در سطح شهر خاطرنشان کرد: گام اول کنترل زباله هاست چرا که این موضوع اثبات شده و کم هزینه ترین روش است. به طوری که 80 درصد از جمعیت موش ها را می توان با کنترل زباله ها حذف کرد، بنابراین باید به موش ها شوک غذایی داد تا افزایش زاد و ولد نداشته باشند.

شریفی افزایش آگاهی مردم توسط مسئولان را گام دوم کنترل موش ها و جانوران  ودر خصوص انتقال انواع بیماری ها از موش تصریح کرد: نکته دوم آشنا کردن مردم است و کار فرهنگی هزینه عملیاتی ندارد زیرا در سال های اخیر اگر مشاهده کنیم می بینیم که کسی از گزش موش دچار بیماری طاعون نشده است.
رئیس انجمن دیده بان حقوق حیوانات ادامه داد: سومین گام بزرگ عقیم سازی جانوران است که البته این موضوع برای موش ها قابلیت اجرا ندارد چرا که جمعیت آن ها تصاعدی بالا می رود.

وی اضافه کرد: یکی از روش هایی که برای معدوم کردن موش ها به کار گرفته می شود، استفاده از سیستم آزارنده صوتی است با تولید اصوات آزار دهنده، حضور آن ها را می توان در سطح شهر کم کرد که در این روش، شهرداری می بایست با همکاری کاسبان محلات اطلاع رسانی کنند و اگر کاسبان بدون اغماض همکاری کنند برخوردشان با قانون است.

شریفی یادآور شد: همچنین یکی دیگر از جدیدترین روش هایی که برای معدوم کردن موش ها به تازگی به کار می رود، روش تیراندازی مستقیم است. این روش سالیان متمادی برای اتلاف سگ و گربه مورد استفاده بوده که به تازگی توسط تفنگ‌ های ساچمه ‌ای برای موش‌ ها به کار می رود.

پور محمدی ،مدیر کنترل ومبارزه باجانوران مضر شهری در شرکت ساماندهی نیز در گفت وگو با خبرنگار ما  درباره گوشتخوار بودن موشها گفت : از جمله مهمترین اطلاعات درخصوص موشها همه چیزخوار بودن آنهاست که در شرایط عادی از همه نوع مواد غذایی تغذیه میکنند، همچنین تغذیه از سایر حشرات و پستانداران کوچک از جمله خصلت های این خانواده است اما اظهار قطعی درخصوص حمله موشها به انسان، آن هم به عنوان یک واقعیت علمی اثبات شده مثل این است که بگوییم چون کلاغهای تهران همه چیز خوارند در شرایط گرسنگی به انسانها حمله کرده و از آنها تغذیه می کنند.

وی در خصوص هزینه های اتلاف موش خاطرنشان کرد:، مطابق با برآورد شهریور ماه 1393 کارگروه مبارزه با جانوران مضر شهری، آخرین برآورد نرخ اتلاف هر موش با احتساب هزینه های مربوط به عملیات بهسازی محیط و انسداد مقاوم منافذ در معابر شهری که به صورت پیوسته در حال اجرا و انجام است، 27800 ریال محاسبه گردیده است،

پور محمدی پیرامون وجود موشهای وحشی وانتقال انواع ویوسها وبیماری ها از آن اظهارکرد:برداشت نا ثواب از معانی علمی اصطلاحاتی همچون "وحشی"(غیراهلی و ناسازگار با انسان) و "زنده خوار" (موشها در شرایط اسارت و گرسنگی شدید اقدام به هم خواری می نمایند که یکی از روشهای منسوخ مبارزه بیولوژیک در کشورهای غربی بود) و استفاده از آن کاملا غیر کارشناسی است .

وی درباره  شیوع بیش بیماری  از طریق موش خاطرنشان کرد:تا کنون حتی یک مورد گزارش بیماری از طریق وزارت بهداشت در تهران طی سالهای اخیر ثبت نگردیده است) و بیان اینگونه مطالب غیر عملی غیر حرفه ای است.

کنترل عرضه داروهای آرام بخش و خواب آور ضروریست

$
0
0

سلامت نیوز: پژوهشگر حوزه اعتیاد ضمن تاکید بر عوارض تخریب کننده داروهای آرام بخش و خواب آور بر جسم و روان فرد مصرف کننده، خواستار ایجاد محدودیت در فروش چنین داروهایی شد.

«شهلا کرمی» در گفت وگو با ایرنا افزود: متاسفانه در بسیاری از داروخانه، عرضه این داروها بدون نسخه پزشک و بصورت آزاد انجام می شود و کنترل بر روی آن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه باید عرضه این داروها محدودتر باشد، ادامه داد: داروهای آرام بخش و خواب آور با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی، باعث ایجاد آرامش، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات شده و در فرد وابستگی شدید برای مصرف مداوم بوجود می آورد.

کرمی با بیان اینکه این داروها حاوی ترکیبات شیمیایی و مخدرها هستند، افزود: تحقیقات نشان داده مصرف این داروها ریشه در مشکلات روحی و روانی افراد بویژه نوجوانان و جوانان دارد و ایجاد محیط روانی سالم در خانواده مهمترین عامل برای پیشگیری از اعتیاد آنان به این داروهاست.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد تصریح کرد: متاسفانه به تصور غلط موادی مانند حشیش، شیشه، تریاک و کوکائین اعتیادآور قلمداد می شوند در حالیکه داروهای خواب آور و آرام بخش همانند مواد مخدر، تخریب کننده جسم و روان هستند.

کرمی با انتقاد از اینکه در زمینه عوارض این داروها اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته است، گفت: امروزه وظیفه تبلیغ درباره ضدارزشی بودن اعتیاد به داروهای آرام بخش و خواب آور به رسانه ها محدود نمی شود، بلکه این امر باید در همه سطوح اجتماعی اجرا شود.

با مصرف لبنیات از ابتلا به افسردگی جلوگیری کنید

$
0
0

سلامت نیوز: یک روانپزشک با تاکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو گفت: بیشترین میزان سرتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود.

علی باغبانیان در گفت‌وگو با فارس، یکی از کشفیات مهمی که در روانپزشکی صورت گرفته است را شناسایی ناقل‌های عصب-رسانه عنوان کرد که تحت عنوان میانجی‌گر‌های شیمیایی مطرح می‌شود.

وی اظهار داشت: اینها موادی هستند که در بدن وجود دارند و نقش اصلی را در مغز ایفا می‌کنند، نور اپی‌نفرین و سروتونین جزو میانجی‌گرهای مغز هستند که چنانچه میزان آنها تغییر کند، فرد را دچار اختلالاتی خواهند کرد.

*ترس با افزایش نور آدرنالین همراه است

این روانپزشک ادامه داد: ترس موجب می‌شود تا ترشح نور اپی‌نفرین و نور آدرنالین افزایش یابد و ضربان قلب فرد بالا رود، در این هنگام خون بیشتری از قلب به سمت اندام‌ها حرکت می‌کند و بدن را در حالت جنگ یا گریز قرار می‌دهد.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: نور اپی‌نفرین بدن را برای جنگ یا گریز فراهم می‌کند و جزو ناقل‌هایی است که در افسردگی کاهش پیدا می‌کند و در اضطراب بالا می‌رود.

افسردگی با کاهش سروتونین همراه است

وی افزود: سروتونین دیگر میانجی‌گر شیمیایی است که طی چند سال اخیر به آن توجه زیادی شده است. این ناقل عصب‌رسانه در افسردگی به شدت کاهش می‌یابد.

این روانپزشک گفت: بررسی‌ها نشان داده است که میزان سروتونین در خون افرادی که خودکشی کرده‌ بودند، کمتر از سایر افراد بود، بعدها به این نتیجه رسیدند که نقش سروتونین در ابتلا به اختلالات روانی لازم و ملزوم یکدیگرند، بنابراین کاهش سروتونین به افسردگی منجر شده و از طرفی وقوع وقایع ناراحت‌کننده می‌تواند با افسردگی و کاهش سروتونین همراه باشد.

*تمام اختلالات منشاء روانی، اجتماعی و زیستی دارند

وی ادامه داد: تمام اختلالات منشاء روانی، اجتماعی و زیستی دارند، بنابراین ساختار شخصیتی فرد نیز بر بروز اختلالات روانی مؤثر است، بر این اساس برای اختلالات روانی نمی‌توان یک دلیل مشخص پیدا کرد.

* مصرف لبنیات تازه از افسردگی جلوگیری می‌کند

این متخصص حوزه بهداشت روان با تأکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام، گردو و ... گفت: بیشترین میزان سروتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود. سروتونین برعکس نورآدرنالین عمل می‌کند در حالی که نورآدرنالین فرد را برای جنگ یا گریز آماده می‌کند سروتونین موجب صلح و آرامش می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین مصرف لبنیات قبل از خواب موجب خواب عمیق و آرام می‌شود.

*انواع افسردگی کدام است؟

این روانپزشک با تأکید بر شرکت در فعالیت‌های لذت‌بخش اظهار داشت: افسردگی در حالت کلی به 2 نوع خفیف و شدید تقسیم می‌شود، در حالت خفیف که به آن خلق تنگ یا کج‌خلقی می‌گویند، فرد کم حوصله است و از فعالیت‌های روزمره کمتر از گذشته لذت می‌برد، این نوع افسردگی با شرکت در مجامع مورد علاقه فرد فعالیت‌هایی مانند ورزش، کوهنوردی، رفتن به دامن طبیعت و ... درمان می‌شود.

وی ادامه داد: چنانچه فرد با کاهش یا افزایش خواب و اشتها و عدم لذت بردن از فعالیت‌هایی که قبلاً از آن لذت می‌برده است، مواجه شود و مهمتر آنکه در عملکرد شغلی او اختلال ایجاد شود، به احتمال زیاد به افسردگی شدید مبتلا است و باید جهت درمان به روانپزشک مراجعه کند.

وی خاطرنشان کرد: در افسردگی شدید دارودرمانی و روان‌درمانی به موازات یکدیگر تجویز می‌شود، بنابراین افرادی که دچار علائم افسردگی شدید هستند، حتماً باید به روانپزشک مراجعه کنند.

همه چیز درباره التهاب مثانه

$
0
0

سلامت نیوز: یک جراح کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه هنوز علت اصلی بیماری التهاب مثانه مشخص نشده است، گفت: برخی از علائم این بیماری شبیه علائمی است که در عفونت ادراری مشاهده می‌شود.

دکتر سیمین وحیدی در گفت‌وگو با ایسنا، التهاب مثانه را از بیماری‌های شایع در زنان دانست و گفت: در این بیماری، سوزش و تکرر ادرار شدید به همراه درد در مثانه بروز می‌کند.

وی افزود: این بیماری ممکن است سال‌ها گریبانگیر فرد باشد و در زندگی روزمره وی مشکل ایجاد کند. علائم ادراری بسیار آزار دهنده بوده و درمان آن نیز نسبتا مشکل است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با اشاره به اینکه این بیماری تست تشخیصی قطعی ندارد، گفت: تشخیص این بیماری با آگاهی پزشک و برخی اقدامات پاراکلینیک انجام می‌شود. چون علائم این بیماری شبیه به علائم بسیاری دیگر از بیماری‌های دستگاه ادراری است، ابتدا باید بیماری‌های قابل درمان که سبب علائم مشابه می‌شوند را رد کرد که شایع‌ترین این بیماری‌ها، عفونت ادراری و سرطان مثانه است.

وحیدی درباره راهکارهای تشخیص التهاب مثانه یا سندروم مثانه دردناک گفت: اقدامات تشخیصی برای این بیماری شامل آزمایش ادرار، کشت ادرار، سیستوسکوپی، نمونه‌برداری از جدار مثانه و ... است.

وی گفت: التهاب مثانه یا سندروم مثانه دردناک حالتی است که در آن یک احساس درد یا ناراحتی عود شونده در مثانه و لگن ایجاد می‌شود. البته علایم از فردی به فرد دیگر متغیر است. یعنی گاه علایم تشدید و گاهی هم تخفیف پیدا می‌کند. علایم ممکن است به صورت احساس فوریت در ادرار، تکرر ادرار، احساس سوزش حین ادرار یا ترکیبی از این علائم باشد.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با تاکید بر اینکه شدت درد با پر و خالی شدن مثانه تغییر می‌کند، گفت: اغلب علائم در دوران قاعدگی تشدید می‌شوند. گاه در حین رابطه زناشویی درد شدید ایجاد می‌شود. این تنها یک بیماری نیست، بلکه ترکیبی از چند بیماری است. در التهاب مثانه جدار مثانه دچار التهاب شدید می‌شود و با هر بار عود بیماری، این التهاب باعث می‌شود که جدار مثانه حالت سفتی به خود بگیرد، از خاصیت ارتجاعی آن کم شود و بتدریج به نقطه‌ای می‌رسد که دیگر جدار مثانه مانند غیرقابل ارتجاع می‌شود.

وحیدی گفت: در این حالت اگر مثانه با آندوسکوپ دیده شود، نقاط ریز خونریزی دهنده پراکنده در مخاط مثانه را می‌توان مشاهده کرد و تنها در 10 درصد بیماران مبتلا به التهاب مثانه دیده می‌شود. این بیماری در مردان نیز مشاهده می‌شود اما در زنان شایع‌تر است.

این جراح کلیه و مجاری ادراری با بیان اینکه هنوز علت اصلی این بیماری مشخص نشده است، گفت: برخی از علائم این بیماری شبیه علائمی است که در عفونت ادراری مشاهده می‌شود، اما در آزمایش ادرار این بیماران عفونت وجود ندارد. این بیماران به درمان با آنتی بیوتیک پاسخ نمی‌دهند. بیشتر عقیده بر آن است که التهابی در بدن این بیماران وجود دارد که در سیستم ادراری خود را به شکل التهاب مثانه نشان می‌دهد. بسیاری از زنانی‌ که دارای التهاب مثانه یا سندرم مثانه دردناک هستند، دارای سایر بیماری‌های التهابی مانند سندروم روده تحریک‌پذیر و دردهای عضلانی نیز هستند. عده‌ای معتقدند که این بیماری دارای زمینه ارثی نیز است.

وحیدی گفت: تاکنون برای این بیماری درمان اختصاصی یافت نشده است و نیز نمی‌توان پیش‌بینی کرد که کدام بیماران با درمان‌های موجود و به چه میزان خوب می‌شوند. علائم ممکن است با تغییر رژیم غذایی و درمان‌های ویژه خودبخود تخفیف پیدا کنند. حتی وقتی علائم بهبود پیدا کردند؛ پس از چند روز، چند هفته، چند ماه یا چند سال بعد دوباره عود می‌کنند.

وحیدی متسع کردن مثانه را از درمان‌های رایج التهاب مثانه عنوان کرد و گفت: در این روش تحت بیهوشی، مثانه به شدت متسع می‌شود. این کار با افزایش حجم مثانه و مداخله در انتقال سیگنال‌های درد، سبب بهبود درد بیمار می‌شود. تا 48 ساعت پس از اتساع مثانه، علائم بیمار بدتر می‌شوند اما به تدریج طی چهار هفته بعدی علائم بهبودی ظاهر می‌شوند.

وی با بیان اینکه وارد کردن بعضی مواد داروئی به داخل مثانه نیز از روش‌های درمانی این بیماری است، ادامه داد: در این روش مثانه توسط داروی مشخصی پر می‌شود و مدت 15 دقیقه دارو در داخل مثانه نگهداشته شده و سپس خالی می‌شود. این درمان هر 6 تا 8 هفته انجام می‌شود و در صورت نیاز می‌توان دوره درمان را تکرار کرد.

Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>