Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

شرط اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اغیار

$
0
0
سلامت نیوز:عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اغیار به شرط سلب تابعیت از پدر باید صورت گیرد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،محمدجواد فتحی در خصوص تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، گفت: اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادران ایرانی با مردان خارجی باید با لحاظ شرایطی انجام گیرد، مهم ترین شرط سلب تابعیت فرزند از پدر است تا این فرزندان دو تابعیتی باقی نمانند، زیرا دچار مسائلی در حوزه بین الملل می شود. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در طرح تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اعطای تابعیت مشروط به سلب تابعیت از پدر نبود، تصریح کرد: در جریان تعیین تکلیف این افراد بدون هویت باید شرط سلب تابعیت از پدر قید شود؛ زیرا دو تابعیتی به معنی خدمت سربازی در دو کشور و تعهد به دو نظام است کما اینکه خواهان استفاده از حقوق دو کشور هستند. وی افزود: به خصوص در شرایطی که بنابر گفته ها نزدیک به 3 میلیون افغانی در ایران ساکن هستند، تعیین تکلیف این افراد ضروری است، البته جمعیت اندک عراقی هم در کشور است که بعد از پایان جنگ تحمیلی کاسته شده و هم اکنون جمعیت اندکی را شامل می شود. فتحی تاکید کرد: تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی لازم است زیرا جمعیت بسیار افاغنه در کشور ترکیب جمعیتی کشور را تغییر می دهد، کما اینکه رها شدن آن هم تبعات منفی دارد. از این رو گروه کارشناسی باید ابعاد سیاسی، امنیتی، حقوقی، اجتماعی و فرهنگی این موضوع را بررسی کنند. عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت: به نظر می رسد مطالعه عمیق لازمه تعیین تکلیف این موضوع است هرچند که اعطای تابعیت باید مشروط به شروطی باشد تا بتوان به تبعه مادر هم تابعیت اعطا شود./

شناسایی گروه جدیدی از ترکیبات ضدمیکروبی در شیر مادر

$
0
0
سلامت نیوز:متخصصان سلامت در مطالعات اخیر دسته جدیدی از ترکیبات ضدمیکروبی را در شیر مادر شناسایی کرده اند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، تشدید خطر مقاوم شدن باکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها به معنی نیاز به وجود راه های درمانی جدید برای مقابله با "مقاومت آنتی بیوتیکی" است و اکنون پزشکان دریافته اند که شیر مادر منبع غنی از ترکیبات ضد میکروبی است. متخصصان سلامت از سال ها قبل به وجود مواد مغذی و ضروری در شیر مادر برای ارتقاء سلامت سیستم ایمنی نوزادان پی برده بودند و اکنون نیز مکانیزم جدیدی را در قند شیر مادر شناسایی کرده اند که خاصیت ضد مکیروبی دارد. برخلاف این باور که عوامل دفاعی ضدمیکروبی تنها از طریق پروتئین های شیر مادر به نوزاد منتقل می شود متخصصان علوم پزشکی در آمریکا معتقدند مواد قندی یا کربوهیدرات های موجود در این منبع غذایی شگفت انگیز نیز دارای خواصی هستند که می تواند در برابر عفونت های باکتریایی موثر باشند. به گفته متخصصان یکی از خواص قابل توجه این ترکیب ها غیرسمی بودن آن است در حالی که بیشتر آنتی بیوتیک ها این ویژگی را ندارند. برجسته ترین عفونتی که نوزادان به آن دچار می شوند عفونت GBS است که باعث می شود پیش از رشد کافیِ سیستم ایمنی برای مقابله با میکروب ها، نوزاد دچار ذات الریه و نوعی عفونت شود اما بسیاری از نوزادان به این عفونت آلوده نمی شوند و به همین دلیل محققان به بررسی تاثیر شیر مادر در جلوگیری از ابتلای نوزادان به این بیماری ها پرداختند. به گزارش ساینس الرت، بررسی ها حاکی از آن است که کربوهیدرات موجود در شیر مادر می تواند این باکتری را از بین ببرد و حتی قدرت دفاعی طبیعی آن را تضعیف کند.

فضای دفاع از حق و حقوق پزشکی دچار خلاء است/ شأنیت جامعه پزشکی باید حفظ شود

$
0
0
سلامت نیوز:نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از خلاء فضای دفاع از حق و حقوق پزشکی، گفت: شأنیت جامعه پزشکی باید حفظ شود لذا نظام پزشکی باید این فضا را ایجاد کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،محمدحسین قربانی ضمن تبریک به مناسبت روز پزشک به همه جامعه پزشکی در خصوص خلاءهای جامعه پزشکی، گفت: با تمام کارهای بزرگی که جامعه پزشکی انجام داده یکی از مهم ترین خلاء ها اینکه تاکنون فضایی جامع و کاملی برای دفاع از حق و حقوق پزشکی ایجاد نشده است. نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هرچند آحاد مردم به گردن حاکمیت و جامعه پزشکی به دلیل سوگند و تحصیلات پزشکان حق دارند اما شأنیت جامعه پزشکی باید حفظ شود. وی افزود: انتخابات هفتمین دوره نظام پزشکی با روش جدید و مشارکت بالایی انجام شد، لذا امیدواریم با تشکیل دوره جدید که در سوم شهریور شورای عالی و رئیس کل آن هم انتخاب می شود، نظام پزشکی مقتدری ایجاد شود. نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تشکیلات صنفی نظام پزشکی به خوبی می تواند از حق و حقوق جامعه پزشکی دفاع کند، بنابراین امیدواریم با آغاز به کار دوره جدید فضای دفاع از جامعه پزشکی گسترده تر شود.

وجود محدودیت‌های فرهنگی برای آموزش روابط جنسی

$
0
0
سلامت نیوز: قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به وجود محدودیت های فرهنگی برای آموزش روابط جنسی گفت: اگر بخواهیم در حوزه رفتار جنسی حتی در سنین جوانی آموزش داشته باشیم، ممکن است افرادی مخالف باشند و بگویند، آموزش در این زمینه تبلیغ یا شیوع رفتار جنسی است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به سقط جنین گفت: راه اصلی درباره سقط جنین پیشگیری است. پیشگیری به معنی افزایش آگاهی و جلوگیری از رفتارهای پرخطر جنسی است. همچنین باید جوانان را به سمتی سوق دهیم که با هر فردی ارتباط برقرار نکنند. وی ادامه داد: از طرفی برخی افراد به واسطه مصرف مواد روان گردان و آسیب های اجتماعی مانند فقر به رفتارهای پرخطر جنسی روی می آورند که در نهایت مجبور به سقط نیز می شود. حریرچی با تاکید بر اینکه شرایط کلی جامعه باید برای ازدواج قانونی مهیا شود، گفت: یکی از راه های پیشگیری از سقط جنین ایجاد شرایط و امکانات اقتصادی و فرهنگی برای ازدواج قانونی است. وی با اشاره به مراکز غیرقانونی سقط جنین گفت: همه این مراکز غیرقانونی در شرایط غیربهداشتی کار می کنند که منجر به آسیب های ثانویه نیز می شود. قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در مواجهه با آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطرجنسی که در نهایت ممکن است منجر به مواردی مانند سقط شود، رویکرد دو گانه ای وجود دارد. اول رویکرد پیشگیرانه و پرهیز از مسائل منجر به آسیب های اجتماعی است و رویکرد دوم کاهش آسیب است. یعنی اگر فردی رفتار پرخطر داشت سعی کنیم میزان آسیب به خود فرد و اجتماع را کاهش دهیم. وی تصریح کرد: بنابراین رویکرد اول وزارت بهداشت جلوگیری از سقط جنین و شرایط منجر به آن است و رویکرد دوم این است که اگر کسی از این مسئله آسیب دید، آن فرد را به شرایط سالم بازگردانیم. قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به راه حل های کاهش آسیب گفت: مشاوره آموزشی، فرهنگی و روانی و آموزش درباره بیماری ها و عواقب رفتارهای جنسی پرخطر می تواند به کاهش این آسیب ها کمک کند. باید شرایط انتقال بیماری جنسی و در معرض آسیب بودن در این مسئله حل شود. حریرچی درباره آموزش در زمینه ارتباط جنسی سالم و جلوگیری از رفتارهای پرخطر گفت: آموزش در این مسائل با توجه به شرایط فرهنگی و قوانین کشور با همکاری نهادهایی مانند آموزش و پرورش و مساجد در مناطقی که رفتارهای پرخطر وجود دارد، تا حدودی انجام شده است. وی تاکید کرد: یک سری محدودیت های فرهنگی و نظرات متفاوت در این زمینه وجود دارد. به طور مثال اگر بخواهیم در حوزه رفتار جنسی حتی در سنین جوانی آموزش داشته باشیم، ممکن است افرادی مخالف باشند و بگویند، آموزش در این زمینه تبلیغ یا شیوع رفتار جنسی است.

ارتباط ویتامین B با خطر ابتلا به سرطان ریه

$
0
0
سلامت نیوز:مصرف مقدار زیادی از مکمل های ویتامین B۱۲ و B۶ خطر سرطان ریه را در مردان افزایش می دهد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، محققان آمریکایی با بیان اینکه مصرف دوز بالای مکمل های ویتامین B۱۲ و B۶ با افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان ارتباط دارد، اظهار داشتند: این رابطه در میان مصرف کنندگان سیگار بیشتر است. در این بررسی آمده است مصرف مکمل های این ویتامین با افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان همراه است. همچنین مصرف دوز بالای ویتامین B۶ در مردان مصرف کننده سیگار، خطر سرطان ریه را در مدت شش سال سه برابر افزایش می دهد. برای ویتامین B۱۲ این خطر نزدیک به چهار برابر می شود. این در حالیست که در تحقیقات دیگر نتایج دیگری بدست آمده است. برخی از مطالعات حاکی از ارتباط ویتامین B۶ با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه است و ویتامین B۱۲ هیچ تاثیری روی ابتلا به این بیماری ندارد. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری CNN، هر چند محققان آمریکایی معتقدند اختلاف مشاهده شده به این دلیل است که در این مطالعات ویتامین B در خون و نه از طریق بررسی غذایی اندازه گیری شده است.

تضمین منابع مالی طرح تحول سلامت با هماهنگی مجلس و دولت

$
0
0
سلامت نیوز:عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر هماهنگی دولت و مجلس برای تضمین منابع مالی طرح تحول سلامت، گفت: اجرای سیستم ارجاع لازمه کارآمدی حوزه بهداشت و درمان است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،محمدنعیم امینی فرد در خصوص خلاءهای جامعه پزشکی، گفت: در ارتباط با مباحث کلان پزشکی؛ موضوع تضمین منابع مالی طرح تحول سلامت از معضلاتی است که در دوره جدید مجلس و دولت باید به صورت مشترک و با توافق و هم زبانی برطرف شود. نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت و آشار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: با توجه به نکات مثبت اجرای طرح تحول سلامت در جامعه به اصلاح برخی رویکردها هم باید پرداخته شود و از سوی دیگر کنترل هزینه ها هم باید مورد نظر قرار گیرد تا کار بر زمین مانده ای نهادینه سازی سیستم ارجاع که از آن سالیان سال صحبت شده در دولت دوازدهم باید محقق شود. وی با اشاره به توفیقات سایر کشورها برای داشتن سیستم بهداشت و درمان کارآمد، افزود: نقطه آغازین توفیقات سیستم بهداشت و درمان کارآمد، سیستم ارجاع است لذا امیدواریم با رای قاطعی که نمایندگان مجلس در جلسه رای اعتماد به وزیر بهداشت و درمان دادند، در دوره مدیریت جدید طرح تحول سلامت استمرار و اصلاح رویکردها محقق شود. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: نمایندگان نیز تلاش خواهند کرد تا منابع پایداری برای حوزه سلامت تعریف کنند تا مجموع بدهی ها پرداخت و برنامه های پیش رو به راحتی عملیاتی شود.

جزیره آشوراده واگذار نشده است

$
0
0
سلامت نیوز: سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که موافقت این سازمان با واگذاری یا هر تغییر در جزیره آشوراده صحت ندارد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، طبق اعلامیه سازمان حافظت محیط زیست در دیدار روز دوشنبه (۳۰ مرداد ماه) حسن صادقلو - استاندار گلستان- با عیسی کلانتری - معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست- در پردیسان، موضوع ظرفیت های استان گلستان و جزیره آشوراده از سوی استاندار گلستان بیان شد و وی نظرات خود را در این باره مطرح کرد اما هیچ گونه تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشد.

لایحه حمایت از محیط بانان در دستور کار کمیسیون کشاورزی/ غفلت از افزایش حقوق و رفع کمبودهای محیط بان در لایحه

$
0
0
سلامت نیوز:عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با یادآوری اینکه لایحه حمایت از محیط بانان در دستور کار این کمیسیون قرار دارد، گفت: در این لایحه به افزایش حقوق، رفع کمبود محیط بان و تجهیزات توجه نشده است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،علی اکبری ، با بیان اینکه لایحه حمایت از محیط بانان در دستور کارکمیسیون کشاورزی قرار دارد، گفت: این لایحه در کمیسیون قضایی و حقوقی به عنوان کمیسیون اصلی و در کمیسیون کشاورزی به عنوان کمیسیون فرعی مورد بررسی قرار می گیرد. نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در لایحه مذکور بحث معاضدت های قضایی مورد توجه قرار گرفته یعنی در لایحه به موضوع به کارگیری سلاح اشاره شده که بر اساس آن محیط بانان مانند نیروهای مسلح در صورت استفاده از سلاح، مورد حمایت های مختلف درمانی و مسئولیتی قرار خواهند گرفت و به دیگر موارد مانند افزایش حقوق، رفع کمبود محیط بان و تامین تجهیزات آنها توجهی نشده است. وی با بیان وجود 2800 محیط بان با انتقاد از اینکه تعداد محیط بانان کشور کمتر از استاندارد جهانی است، تصریح کرد: تجهیزات این قشر جوابگوی حفاظت از محیط زیست و مقابله با شکارچیان غیرمجاز نیست و از تجهیزات به روز و پیشرفته برخوردار نیستند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه حقوق محیط بانان بسیار اندک است، گفت: تعداد محیط بانان باید به استاندارد جهانی نزدیک نشود زیرا در حال حاضر به ازای هر 5 هزار هکتار یک محیط بان انجام وظیفه می کند و 2800 محیط بان به هیچ وجه جوابگوی حفاظت از حیات وحش نیست و از سویی نیاز است از سیستم های هشداردهنده ای در مناطق حفاظت شده استفاده شود تا چنانچه خطری برای حیات وحش رخ دهد به راحتی بتوان پیشگیری کرد. وی با تاکید بر اینکه شغل محیط بانی باید در زمره مشاغل سخت و زیان آور قرار گیرد، تصریح کرد: به طور قطع در اولین فرصت لایحه حمایت از محیط بانان را بررسی و مشکلات این قشر را در لایحه لحاظ خواهیم کرد. عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه دولت دوازدهم باید حمایت از محیط بانان و رفع مشکلات آنان را در دستور کار قرار دهد، تصریح کرد: حمایت های اجتماعی، اقتصادی و قضایی از محیط بانان باید افزایش یابد و افزایش حقوق آنها نیز در دستور کار قرار گیرد.

مجلس پشت به دغدغه‌های سلامت نکند

$
0
0
سلامت نیوز:بسیاری از سیاستهای اقتصاد و آموزش در تضاد با سیاستهای سلامت است.چگونه می توان تمامی هزینه ها را بر دوش سلامت انداخت و هر جا که به مشکلی بر می خوریم چوب انتقاد را به بدنه سلامت بزنیم ولی در جایی که منفعت اقتصادی باشد، به سیاست های کلان سلامت پشت کرد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم ،محمد رضا مسجدی ،در رابطه با طرح لغو قانون انحصار دخانیات مصوب 1310 که به تازگی جهت بررسی به مجلس رفته است، متذکر شد: یکی از ایرادات مهمی که در زمان گرفتن رای اعتماد وزیر بهداشت توسط نمایندگان مجلس گرفته شد؛ این بود که باید این وزارتخانه در بخش سلامت و پیشگیری توجه جدی تری داشته باشد. حال چگونه است که ما در یک زمان نگران سلامت جامعه و در زمان دیگر در مقابل سلامت ایستاده و برای آن هزینه تراشی می کنند. دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران افزود: 70 سال قبل که این قانون به تصویب رسید وضعیت دخانیات در جامعه اینقدر بغرنج نبود. در حال حاضر در بخش اقتصادی، سلامت، آموزش و غیره دخانیات تاثیرگذار بوده و است. مسجدی گفت: صدای مسئولانی که دغدغه سلامت را دارند انگار در مجلس رسا نیست. چه زمانی که قرار است مالیات بر دخانیات تصویب شود و یا اینکه بحث کاهش هزینه های سلامت و طرح تحول نظام سلامت به میان می آید. متاسفانه بعضی از دوستداران قدیمی سلامت که اکثر مواقع در مجلس دغدغه مبارزه با دخانیات را داشتند این بار پشت به سلامت جامعه ایستاده و تصمیم می گیرند. وی با اشاره به این مطلب که این طرح در مجلس در حال بررسی است، تاکید کرد: تریبون سلامت در مجلس هر سال کوچک تر می شود و متاسفانه زمانی که ما به وضع مالیات بر دخانیات در برنامه ششم توسعه اعتراض داریم، طرح های اینچنینی برای تصویب به مجلس رفته و نمایندگان پشتیبان سلامت نیز با آنها همگام می شوند. پس چگونه می توان در جامعه دغدغه سلامت، پیشگیری و کنترل را داشت درحالیکه سلامت همیشه در قانون و مجلس مهجور بوده است. مسجدی با اشاره به این مطلب که حدود 10 میلیون نفر در کشور سیگار می کشند، متذکر شد: این طرح با سیاست های کلی نظام ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب مبنی بر تنظیم روابط و مناسبات اداری بر اساس امنیت بهداشتی برای آحاد جامعه دارد. مغایرت دارد. مسجدی بیان داشت: همچنین در دلایل توجیهی طرح به اشتباه انتزاع وظایف حاکمیتی را با واگذاری سهام شرکت دخانیات در یک زمان تلقی کرده اند که واگذاری سهام دولت را معادل لغو انحصار دخانیات تلقی کرده که این امر صحیح نیست زیرا در تاریخ 27 تیرماه سال 91 با مصوبه دولت به استناد بند الف ماده 13 قانون سیاست های کلی اصل 44 وظایف حاکمیتی موضوع قانون انحصار دخانیات از شرکت دخانیات گرفته شد و به وزارت صنعت معدن و تجارت منتقل شد. دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران عنوان کرد: سیاست های طرح تحول نظام سلامت چه در بخش پیشگیری و درمان به جایی نخواهد رسید تا زمانی که در مجلس تریبون و صدای رسا برای اجرا و تصمیم گیری داشته باشد. مسجدی خاطرنشان کرد: سیاست های اقتصادی و آموزش جامعه در بسیاری از موارد در تضاد با سیاست های سلامت است. چگونه می توان تمامی هزینه ها را بر دوش سلامت انداخت و هر جا که به مشکلی بر می خوریم چوب انتقاد را به بدنه سلامت بزنیم ولی در جایی که منفعت اقتصادی در میان باشد، پشت به سیاست های کلان سلامت تصمیم گیری کنیم.

8 نكته كليدی براي استحكام زندگی زناشويی

$
0
0
سلامت نیوز: اگر از افرادي هستيد كه میخواهيد از تجربه هاي ديگران استفاده كنيد و چنانچه تصميم به آغاز زندگي مشترك گرفته ايد، به اين هشت نكته توجه كنيد تا از برخي واقعيت هاي مهم و هشدار دهنده درباره ازدواج آگاه شويد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، به حتم، وقتي كه درگير مسائل عاطفي میشويد، حاضر نيستيد لحظه اي هم به اين موارد فكر كنيد. ولي، زندگي كتاب داستان نيست و همه روزهايش خوشايند و دلچسب شما نخواهد بود، پس قبل از آنكه طعمه خوش خيالیهاي خود شويد، چشمان تان را خوب بگشاييد و واقعيت زندگي را دريابيد: 1- در زندگي روزهايي وجود دارد كه با نگاه كردن به چهره همسرتان كه در نزديكي شما به خواب رفته است، با خود میگوييد: آيا اين همان كسي است كه بايد براي هميشه با او باشم . وقتي میخواهيد ازدواج كنيد، با خود میانديشيد كه در انتخاب همسرتان درست عمل كرده ايد و نيمهه گمشده خودتان را يافته ايد و حاضر هستيد آنقدر در كنار و همراه او بمانيد تا مرگ شما را از هم جدا كند. اما، به ناگاه يك روز از خواب بيدار میشويد و درمی يابيد كه همسرتان آن كسي نيست كه شما میپنداشتيد و نمیتواند لحظه هاي زندگیتان را از شادي و نشاط پر كند. به علاقه اي كه به او داريد، شك كرده و به علاقه او نيز نسبت به خودتان شك میكنيد. حتي، ممكن است گاهي با خود بينديشيد كه چرا اين فرد را به عنوان شريك زندگي انتخاب كردم و يا چرا در امر ازدواج شتاب كردم؛ اما، حقيقت امر اين است كه شما معناي واقعي ازدواج را درك نكرده ايد و زماني كه اين جمله را بر زبان میآورديد: من شريك تو خواهم بود، در غم ها و شادیها ، درك درستي از اين جمله نيز نداشتيد. جنس رابطه شما و همسرتان براساس يك زندگي يك روزه بوده است. زيرا، با رسيدن روزهاي تكراري و يكنواخت شدن همه چيز، ديگر حاضر به تحمل وضعيت نيستيد. با شروع حركت پنهاني نااميدي به سمت زندگیتان به طور آشكارا احساس تنهايي و پشيماني میكنيد؛ نه، او همان كسي نيست كه من میخواستم. زيبايي آن تصويري كه از ازدواج در ذهن پرورانده بوديد، از بين میرود و ديگر جلوه اي در نظرتان ندارد. شما ازدواج را يك مقصد نمیبينيد بلكه به نظرتان ازدواج سفري يكنواخت و خسته كننده است. از خواب شيرين بيدار شويد و زندگي را با تمام واقعيت هايش بپذيريد. روز را با همه نورهاي درخشان و حتي ناملايمش دريابيد و باور كنيد كه امروز روز شادي شماست زيرا، توانسته ايد تمام قصه هاي دورغين درباره سعادت ابدي را از ذهن تان بيرون كنيد و حقيقت ازدواج و قصه حقيقي زندگي را با تمام سختیها و ترس هايش باور كنيد. 2- در زندگي روزهايي وجود دارد كه بايد در آن روزها بيش از حد تصورتان كار و تلاش كنيد. همگان بر اين باورند كه ازدواج و زندگي مشترك نياز به صرف انرژي و زمان بسيار دارد و شما در خيال خام تان به اين میانديشيد كه با كشمكش و دعوا میتوانيد بسياري از عادات آزار دهنده همسرتان را اصلاح كنيد. شما كمر همت به انجام اينكار بسته ايد و براي رسيدن به اين هدف انرژي بسياريي را صرف میكنيد. اما، به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه انسان ها طبيعتي پيچيده دارند و رسيدن به چنين هدفي در اصل ساده و آسان نيست. انسان ها هر كدام با شخصيت متفاوتي كه دارند، دنياي مجهول و مبهمي هستند. ما بايد يكديگر را با هر آنچه هستيم، بپذيريم. ازدواج يعني بالا بردن سطح بينش و آگاهي. هر چه ميزان آگاهي شما افزايش يابد، همسرتان نيز با مشاهده رشد بينش شما كمي خود را تغيير خواهد داد و بالعكس.. به اين ترتيب، دو نفر در كنار هم رشد كرده و میبالند. در واقع، كار اصلي هر يك يافتن راهي براي پرورش يافتن يكديگر است. در ازدواج كوشش، امري هميشگي است. بنابراين، به خودتان و همسرتان زياد سخت نگيريد. 3- در زندگي روزهايي هست كه شب هنگام با عصبانيت بسيار به رختخواب میرويد و صبح دم، هنگام بيدار شدن از خواب، از روز قبل نيز عصبانیتر هستيد. شما نياز به آرامش و خونسردي بيشتري داريد. بايد به يك ديدگاه ثابت برسيد. بايد كمي به زندگیتان استراحت دهيد. هر جنگ و منازعه اي نياز به تنفس و استراحت دارد. يك توقف كوچك در هر دعوا به شما اعلام میكند كه ميزان عصبانيت تان چقدر است و تا چه مرزي پيش رفته ايد و چقدر آسيبب ديده ايد. ممكن است منازعه و دعواي شما از يك قدرنشناسي و ناسپاسي كوچك شروع شده باشد و آنقدر بيهوده رشد كرده و باليده است كه حالا از بدي لبريز شده ايد. وقتي چنين وضعيتي برایتان پيش آمد، فرصت يك استراحت كوتاه را از خود و همسرتان دريغ نكنيد تا بتوانيد همه چيز را بهتر ببينيد و خشم تان را مهار كنيد تا بر شما چيره نشود. برخي مواقع يك بحث منطقي خيلي سريع تبديل به مشاجره اي احمقانه میشود و به دنبال آن خطاهاي ديگر يكي بعد از ديگري به وجود میآيد. حتي، اگر بتوانيد تمركز خود را درباره يك موضوع حفظ كنيد؛ اما، باز هم در برخي از مشاجرات خشم تان تا زمان رفتن به رختخواب با شما میماند و شما احساس واقعي خود را خفه میكنيد. در چنين مواقعي بزرگترين ضربه ها به پيكره ازدواج وارد میشود. در چنين لحظاتي حتي اگر قرار باشد تمام روز بعد را نيز به مشاجره و نزاع بپردازيد، باز هم اجازه دهيد تا احساسات خشم آلودتان كمي فروكش كند و به موقعيت ثابتي برسيد تا بتوانيد كم كم به آرامش دست يابيد. 4- در زندگي روزهايي هست كه ممكن است تا مدت ها با همسرتان نزديكي فيزيكي نداشته باشيد؛ اما، نگران نباشيد، اوضاع حتما به سامان میرسد. دوران نبود تماس هاي فيزيكي و روابط زناشويي در زندگي مشترك امري كاملا طبيعي است. اين دوران هرگز هميشگي نخواهد بود و البته كاملا طبيعي است كه بدن انسان پاره اي اوقات نياز به خواب و استراحت بيشتر داشته باشد. بهتر است در مواقعي كه به هر دليلي نمیتوانيد به مسائل زناشويي بپردازيد، دست كم تماس هاي كوچك و ساده تان را در روابط تان حفظ كنيد، مانند يك نوازش بسيار ساده و از روي محبت. 5- در زندگي روزهايي وجود دارد كه در میيابيد پيدا كردن راهي براي با هم بودن و باهم ماندن بسيار با اهميت تر از يافتن راهي براي به مقصد رساندن خودتان است. به حتم، هيچ يك از ما قصد نداريم آنهايي را كه دوست شان داريم، آزار دهيم. اما، در بيشتر مكان ها و زمان ها حق را به خودمانن میدهيم. هر چه قدر ميزان حقي كه به خودمان میدهيم، بيشتر میشود، ميزان نارضايتي و ناخشنودي همسرمان نيز بيشتر خواهد شد. متاسفانه، با وجود دانستن اين نكته باز هم با اين تصور نادرست بقيه عمران را سپري میكنيم كه: حق با من است. ولي، هر چه آگاهانه تر رفتار كنيم و همسرمان را به خاطر هر آنچه هست، تحسين كنيم؛ به همان اندازه احترام بيشتري براي خودمان قائل شده ايم. در واقع، به ارزش تعادل و رضايتي كه در زندگي يافته ايم، پي برده ايم. به جاي اينكه فقط به اين نكته بپردازيم كه چقدر همسرمان اشتباه میكند، بهتر است هتاكي و بیحرمتي را كنار بگذاريم و در عوض به او بگوييم آماده شنيدن حرف هايش هستيم و يا من اين گونه فكر نمیكردم و بعد از آنكه با صداقت و صميميت ديدگاه ها و حرف هايش را تصديق كرديم، شنيدن حرف هاي ما نيز براي او آسان تر میشود. هنگامي كه احساس كنيم به خوبي شنيده میشويم، ديگر نياز نداريم مرتب حق را به خود بدهيم. 6- يك ازدواج موفق به اين معني نيست كه در آن هيچ نوع بحث و جدلي نباشد بلكه ازدواجي موفق است كه در آن مرد و زن خانواده هر دو با هم تلاش كنند تا اوضاع را سامان دهند. براي يافتن تعادل در زندگي بعضي مواقع لازم است كه زن و شوهر با همدعواهاي كوچك و بزرگ نيز داشتهه باشند. زيرا، در مشاجرات فقط صدایتان را بالا نمیبريد بلكه از حقيقت ها با صداي بلند میگوييد؛ حقيقت هايي كه آنها را در سينه تان دفن كرده بوديد و بعد با به زبان آوردن آنها فكر و روح تان را آرام تر میكنيد، خودتان و همسرتان را بهتر میشناسيد و از نوع و كيفيت رابطه تان آگاه میشويد. اين مشاجرات كوچك و بزرگ كه گاهي در هر خانواده اي به چشم میخورد، سبب قطع شدن روابط نخواهند شد بلكه ما را قویتر و محكم تر میكند. 7- در زندگي روزهايي هست كه شما در میيابيد بايد فقط خودتان را تغيير دهيد. گاهي اوقات برخي افراد فكر میكنند كه میتوانند كسي را كه دوستش دارند، عوض كنند تا به ايده آل ها و كمالات نزديك تر شود. زوج ها در ابتدا با حمايت و همدلي و بعد با داد و فرياد و اتمام حجت كردن به انجام اينن كار مبادرت میكنند و آنچنان نسبت به اعتقادشان سرسختي نشان میدهند كه گويي اين مسؤوليت بزرگ بر گردن آنها نهاده شده و هيچ كاري درست تر از انجام اين كار نيست. اما، غالباً تلاشي بيهوده است؛ زيرا تغيير يك انسان بالغ و دور كردن وي از عادات و باورهاي قديمیاش كه با آنها بزرگ شده يك امر غيرممكن است. 8- اگر با ترس ها و ناامنیها مقابله كنيد، در میيابيد كه چه نوع شخصيتي داريد. در بيشتر موارد زوج ها در روزهاي نخست آشنايیشان نسبت به هم سوء ظن بيشتري دارند. گاهي اوقات اين سوءظن ها سبب برآشفتگي و مشاجره میشود. تا جايي كه از شدت عصبانيت ممكن است به طلاق هم به طور جدي فكر كنند. اما؛ اين رفتارهاي بی اساس كه اسباب تحريك زن و شوهر را فراهم میكند، چند ماه بيشتر دوام نخواهد يافت. بزرگ ترينن شكست ها در روابط زن و شوهر فرصت هاي طلايي است تا آنها بتوانند با خودشان روبه رو شوند.اگر ايرادها و كاستیهاي همسرتان را همچون مانعي بين خودتان و يك ازدواج مناسب میدانيد، كار سختي را پيش رو داريد. اما، اگر از كنار اشتباهات يكديگر راحت تر عبور میكنيد، سفر پر فراز و نشيب زندگي به سمت خودشناسي برایتان آسان تر خواهد شد و حين سفر، هداياي باارزشي نيز دريافت میكنيد كه يكي از آنها رسيدن به رابطه ای مستحكم و باثبات است. طي سفر شما ياد میگيريد كه با خودتان به مهرباني رفتار كنيد و همين رفتار را نيز با همسرتان داشته باشيد.اين يكي از عجيب ترين زيبايیهای ازدواج است. زندگي مشترك پر از لحظات سخت و درس هاي سخت است و هيچ كس نمیتواند شما را در طي اين راه آماده كند. اما، در نهايت همين سختیها و دشواریها است كه بزرگ ترين گنج ها را به شما هديه میدهد و عشق تان را نسبت به قبل عميق تر و قویتر میكند.

چه کسی سکاندار سندیکای پزشکان می‌شود؟

$
0
0
سلامت نیوز:نظام پزشکی دوازدهم در حالی روز جمعه بدنه اصلی خود را خواهد شناخت که دوره چهار ساله جدید طرح تحول نظام سلامت نیز کلید خورده است؛ از این جهت تشکیل یک تشکل صنفی منسجم در مقام سندیکای پزشکان و حضور افکاری که درک صحیحی از "تحول" داشته و مسوولیت کمک به متولیان سلامت و البته رفع دغدغه های جامعه پزشکی به عنوان مجریان طرح را بپذیرند، بسیار مهم است. به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، سازمان نظام پزشکی طبق اساسنامه اش مرجع دفاع از حقوق بیماران و جامعه پزشکی است و ضمن حمایت از اعضای صنف خود، باید در برقراری جایگاه واقعی آنها در جامعه نیز بکوشد؛ مبحثی که قاطبه مسوولان و جامعه پزشکی از آن به عنوان "قداست جامعه پزشکی" یاد می کنند و نسبت به کمرنگ شدن آن در جامعه امروزی و تبعات و عوارضش هشدار می دهند. در هر حال از یک طرف نظام پزشکی باید در جهت حفظ جایگاه واقعی جامعه پزشکان و بویژه پزشکان عمومی و گروه های پیراپزشکی به عنوان اکثریت جامعه پزشکی تلاش کند و از طرف دیگر جامعه بیش از ۲۰۰ هزار نفری گروه های مختلف پزشکی عضو این سازمان، ظرفیت خوبی هستند که می توانند به نظام سلامت کمک کرده و در جهت خدمت رسانی خوب، به عنوان بازوی متولیان نظام سلامت عمل کنند. بر همین اساس است که نظام پزشکی نقش موثری در سلامتی جامعه دارد و به شرط آن که بتواند ارتباط خوبی با دولت برقرار کند، می تواند به عنوان نهادی مردمی و فراهم آوردن فضای مشارکت صنفی، به عنوان بازوی کارشناسی دولت عمل کند. به همین جهت لازم است فردی در راس سازمان نظام پزشکی، سکاندار هدایت آن شود که از سابقه و تجربه کاری خوبی برخوردار باشد و بتواند این ارتباطات را با مجموعه دولت برقرار کند. اکنون نیز عمر دوره نظام پزشکی یازدهم (ششمین دوره نظام پزشکی در سال های پس از انقلاب) با وجود همه تلاش ها و اقدامات مثبت در جهت برقراری ارتباط سازنده سندیکای پزشکان با متولیان نظام سلامت، رو به پایان است و البته بنا به اذعان کارشناسان هنوز کارهای انجام نشده بسیاری وجود دارد و لازم است از ظرفیت بزرگ ترین تشکل صنفی کشور و واگذاری برخی از اختیارات حاکمیتی به آن، بیش از پیش استفاده شود. در هر حال جمعه (سوم شهریورماه) سرنوشت چهار سال پیش روی سندیکای پزشکان رقم می خورد و منتخبان هفتمین دوره انتخابات نظام پزشکی در مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی برای انتخاب رییس کل و اعضای جدید شورای عالی تشکیل جلسه می دهند. جمعه صبح مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی با حضور نمایندگان نظام پزشکی های سراسر کشور در محل سالن همایش های بین المللی صدا و سیما تشکیل می شود. بر اساس قانون و با حضور هیات نظارت مرکزی هفتمین دوره انتخابات، ابتدا هیات رییسه سنی در جایگاه حاضر می شوند و سپس هیات رییسه شورای عالی برای مدت دو سال انتخاب می شوند. با استقرار هیات رییسه منتخب در جایگاه مربوطه، پروسه انتخاب بازرسان سازمان نظام پزشکی (سه نفر)، یک نفر به عنوان رییس کل و اعضای شورای عالی (۲۵ نفر از گروه های مختلف شامل ۱۳ پزشک، سه داروساز، سه دندانپزشک، دو ماما، دو نفر از گروه آزمایشگاهیان و دو نفر از گروه های لیسانسیه های پروانه دار) آغاز می شود. البته کاندیداهای شورای عالی تا امروز اول شهریور فرصت دارند تا تقاضای کاندیداتوری خود را کتبا به رییس کل فعلی سازمان اعلام کنند. اما کاندیداهای ریاست کل، بازرسان و هیات رییسه مجمع، همان روز جمعه در مجمع اعلام کاندیداتوری خواهند کرد. همچنین مجمع عمومی می تواند انتخاب رییس کل را به شورای عالی منتخب خود، تفویض کند و یا اینکه در همان جلسه نسبت به انتخاب رییس کل از میان کاندیداهای موجود اقدام کند. اما تجربه سنوات قبل نشان داده که مجمع اختیار انتخاب رییس کل را هیچ گاه به شورای عالی تفویض نکرده و نمایندگان حاضر در مجمع شخصا نسبت به انتخاب رییس کل اقدام کرده اند. مجمع سازمان نظام پزشکی نیز حدود ۲۵۰ نفر عضو دارد؛ به این ترتیب که هر شهر به ازای تعداد افرادی که در انتخابات در پای صندوق های رای حضور یافته اند و در رای گیری شرکت کرده اند، نمایندگانی خواهند داشت؛ به طوری که تا ۵۰۰ نفر شرکت کننده در انتخابات، یک نماینده و به ازای هر ۵۰۰ نفر بعدی یک نماینده به تعداد نمایندگان آن شهر اضافه می شود و هر شهر نهایتا بیش از هشت نماینده نخواهد داشت. همچنین گزارش ها حاکی از آن است که علاوه بر رقابت منتخبان پزشکان در انتخابات هفتم برای کسب کرسی های شورای عالی، نام حدود پنج تن از این منتخبان برای تکیه بر صندلی ریاست پررنگ تر از سایرین است؛ به این ترتیب باید منتظر ماند تا روز جمعه نام چه کسی از صندوق رای مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی بیرون خواهد آمد. در پایان باید گفت در شرایطی که دولت عزم خود را برای ایجاد تحول در سلامت کشورجزم کرده، بی تردید فعالیت سندیکای پزشکان به عنوان نهادی صنفی و تخصصی و به دور از هر گونه حواشی سیاسی، نگاه های جانبدارانه و... بسیار مهم است؛ چراکه بی تردید تصمیمات و عملکردش با جان حدود ۸۰ میلیون ایرانی در ارتباط است. در هر حال باید منتظر ماند تا مشخص شود روز جمعه چه کسی سکان هدایت سندیکای پزشکان را عهده دار می شود و سیاست های او تا چه حد هم راستای متولیان نظام سلامت برای اجرای بزرگ ترین پروژه اجتماعی دولت خواهد بود.

مناطق محروم، خواستار خدمات درمانی مناسب

$
0
0
سلامت نیوز:در سال های اخیر با اجرای طرح تحول نظام سلامت شاهد انجام اقدامات مناسب در حوزه بهداشت و درمان کشور بودیم، اما هنوز بسیاری از مناطق کشور از این خدمات محروم هستند. برای مثال هم اکنون در کشور شاهد تجمع پزشکان در شهرهای بزرگ از جمله تهران و کاهش تعداد پزشکان در شهرهای کوچک و مناطق محروم هستیم. باید تاکید کرد که در کشور کمبود جدی پزشک وجود ندارد، بلکه توزیع نامناسب پزشکان موجب تراکم پزشکان در پایتخت شده است، در حالی که در مناطق محروم با کمبود پزشک مواجه هستیم. به گزارش سلامت نیوز محمد حسین قربانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آرمان امروز نوشت،برای مثال بر اساس استانداردهای تعریف شده باید در مراکز شهرهای پر جمعیت حداقل یک متخصص در زمینه هر یک از تخصص های عمومی فعالیت کند، اما در حال حاضر این گونه نیست. ارائه تسهیلات به پزشکان، بومی گزینی و تجهیز به امکانات و تجهیزات پزشکی روز و کارآمد از جمله راهکارها و مشوق هایی است که می تواند در ماندگاری پزشکان در مناطق محروم نقش موثر داشته باشد. از سوی دیگر انتظار می رود وزارت بهداشت برای تجهیز بیمارستان ها اقدام کند. اجرای طرح تحول سلامت با توجه به قانون در سال های اخیر می توان اجرای طرح تحول سلامت را یک اقدام مناسب در زمینه توزیع خدمات بهداشت و درمان در سراسر کشور قلمداد کرد. با اجرای این طرح انتظار می رود با رعایت قوانین مندرج بتوان به توزیع عادلانه ثروت در این بخش پرداخت. هم اکنون بر اساس قانون یک درصد از ارزش افزوده برای مناطق روستایی، عشایری، شهرهای زیر 20 هزار نفر و اطراف کلانشهرها لحاظ شده است. باید توجه داشت که تاکنون این مقوله به شکل کامل محقق نشده است، اما با اجرای طرح تحول سلامت باید با در نظر گرفتن منابع قانونی بتوان توزیع خدمات بهداشت و درمان را به شکل مناسب ارتقا داد. خدمات رسانی در مناطق محروم مناسب است در مناطق محروم خدمات رسانی در بخش بهداشت و درمان قابل مقایسه با 10 سال قبل نیست. با بررسی وضعیت خانه های بهداشت روستایی، مراکز درمان، بیمارستان ها، افزایش تخت های بیمارستانی و توزیع نیروی انسانی متخصص شاهد افزایش خدمات درمانی کشور هستیم. هر چند برای جلوگیری از اتلاف وقت، مهاجرت، پرداخت هزینه های نامتعارف و مشکلات حمل و نقل به مراکز استان ها، پایتخت و... باید به تجهیز مراکز در شهرهای زیر20 هزار نفر پرداخت و به این شکل نیروی انسانی مورد نیاز این مراکز را تامین کرد. این امر با مزایای فراوانی همچون جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه همراه است. برای مثال در گذشته یک فرد نیازمند درمان مجبور به سفر به تهران و دیگر کلانشهرهای کشور بود. در آن دوران فرد بیمار و همراهانش با مشکلات متعدد همچون بستری، محل اسکان همراه و... مواجه بودند، اما هم اکنون این مشکلات با مدیریت جامع نظام سلامت بر طرف شده است. محرومیت مناطق محروم از دندانپزشکی با بررسی نحوه خدمات رسانی بخش بهداشت و درمان در مناطق محروم باید تاکید کرد که در بخش هایی همچون ارائه خدمات دهان و دندان با چالش های فراوان روبه رو هستیم. از سوی دیگر با اجرای طرح پزشک خانواده خدمات رسانی در بخش بهداشت و درمان به شکل مناسب انجام می شود. در کشور شاهد کاهش آمار مرگ و میر مادران و نوزادان نسبت به گذشته هستیم. برای مثال میزان مرگ و میر مادران در ایران به ازای هر صد هزار نفر، 19 نفر و میزان مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده،9.5 مورد است. هر یک از این موارد نشان دهنده ارائه خدمات مناسب در مناطق محروم است. در ضمن تاکنون ارائه خدمات دندانپزشکی در مناطق محروم کافی نبوده است. با توجه به اینکه دندانپزشکی نیازمند امکانات و خدمات ویژه است، در گذشته یک گروه تحت عنوان بهداشت یاران دهان و دندان در کشور ایجاد شد. این افراد در مراکز درمانی روستایی به ارائه خدمات می پرداختند. در آن دوران با توجه به قوانین شرایط برای ادامه تحصیل بهداشت یاران ایجاد شد و به این شکل آنها توانستند مدرک دندانپزشک اخذ کنند و روانه مراکز درمانی شهرها شدند. آنها هم اکنون در آستانه بازنشستگی هستند، اما تاکنون برای جایگزین کردن این نیروها هیچ اقدامی انجام نشده است. این امر نارسایی در ارائه خدمات دندانپزشکی در سراسر کشور را به دنبال داشته است. در این شرایط وزارت بهداشت و درمان موظف به تامین نیروی انسانی و کادر تخصصی دندانپزشک است تا بتواند درمانگاه های دندانپزشکی مناسب را در اختیار همگان قرار دهد. توزیع خدمات مطابق با استانداردها نیست وزارت بهداشت در دولت یازدهم همواره تلاش کرده تا ارائه خدمات بهداشت و درمان به طور مساوی در مناطق محروم تسری یابد و همگان بتوانند از امکانات پزشکی بهره مند شوند، اما در این زمینه با مشکل مواجه هستیم. باید تمهیدات ویژه ای اندیشیده شود تا پزشکان به شکل مقیمی بتوانند به مناطق کمتر برخوردار خدمات ارائه دهند، چرا که اکنون کمبود جدی در حوزه پزشکی وجود ندارد و توزیع نکردن مناسب پزشکان در مناطق مختلف کشور نگران کننده است. هرگونه توزیع پزشک و پرستار در این مناطق باید بر اساس استاندارد توزیع خدمات مورد بررسی قرار گیرد. هم اکنون توزیع متخصص در مناطق محروم با استانداردهای تعریف شده فاصله دارد، اما با ارائه برنامه و زمانبندی مناسب در این زمینه می توان اقدامات را به شکل مناسب انجام داد. باید در درازمدت نیروی انسانی مناسب تحت آموزش و تربیت قرار گیرند و بر اساس آن خروجی برخی رشته ها در حوزه پزشکی افزایش یابد. از سوی دیگر در کوتاه مدت می توان با همکاری سازمان نظام پزشکی، پزشکان را ترغیب کرد تا بخشی از تعهدات اجتماعی و اخلاقی خود را در نقاط مختلف کشور اجرا کنند. امید است با اتخاذ تصمیمات مناسب بتوان زمینه ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را ایجاد کرد. با توجه به اینکه پزشکان بر اساس شرایطشان موظف به گذران دوران در مناطق محروم هستند، اما در مناطق محروم خواستار پزشکان و متخصصان دائمی هستیم. منابع مدیریت شود طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و درمان توانسته نتایج مثبت به دنبال داشته باشد. هم اکنون با آغاز به کار دولت دوازدهم در حوزه بهداشت و درمان می توان به مدیریت منابع در حوزه بهداشت و درمان پرداخت، چون مهم ترین مشکل در حوزه بهداشت و درمان کشور مدیریت منابع است. در شرایط کنونی کمبود منابع در برخی موارد حوزه سلامت را با چالش های فراوان روبه رو کرده است. هم اکنون مدیریت منابع و توجه به اولویت ها می تواند جزو کارویژه های این حوزه باشد. از دیگر اقدامات می توان به پیشگیری توجه کرد. در واقع فضای بهداشت و درمان یک فضای بی حد و حصر است که با ارائه منابع باز هم با کمبود روبه رو می شویم.

چرا چند دقیقه قبل از زنگ خوردن ساعت بیدار می شویم؟

$
0
0
سلامت نیوز:این اتفاق به خاطر ساعت داخلی بدن است که به طور غیر ارادی برای زود بیدار شدن زمانبندی شده است. ساعت زیستی بدن شما به طور خودکار در فواصل معینی بدون نیاز به زنگ هشدار برای انجام کار به خواب می رود و بیدار می شود. به گزارش سلامت نیوز به نقل از تابناک با تو؛ تقریبا حالت عجیب و شایعی در میان ما وجود دارد، به این صورت که چند دقیقه قبل از این که ساعت زنگ بخورد از خواب بیدار می شویم. اغلب این حالت آزاردهنده است، زیرا پنج دقیقه از خوابمان از دست رفته است. با این وجود یک تفسیر علمی و منطقی برای آن وجود دارد. این اتفاق به خاطر ساعت داخلی بدن است که به طور غیر ارادی برای زود بیدار شدن زمانبندی شده است. ساعت زیستی بدن شما به طور خودکار در فواصل معینی بدون نیاز به زنگ هشدار برای انجام کار به خواب می رود و بیدار می شود. پروتئین PER بدن از پروتئینی به نام PER برای تنظیم فشار خون، تعداد ضربان قلب و همچنین تنظیم چرخه ی خواب استفاده می کند. این پروتئین باعث می شود تا شما در هنگام نزدیک شدن به موعد خواب، احساس خواب آلودگی کنید و هر روز صبح در یک تایم مشخص از خواب بیدار شوید. هورمون های استرس در این میان یک ساز و کاری در جسم اتفاق می افتد که متعمدانه پیش از صدای زنگ ساعت شما را از خواب بیدار می کند. بدن شما نمی خواهد به طور ناگهانی و با صدای زنگ ساعت از خواب بیدار شوید، و به همین دلیل هورمون های استرس مثل هورمون کورتیزول را در بدن منتشر می کند تا این اتفاق به تدریج رخ دهد و به جای بیدار شدن ناگهانی با صدای زنگ ساعت، با آرامش بیشتری از رختخواب برخیزید.

محیط های پویا در تقویت مغز کودکان موثر است

$
0
0
سلامت نیوز: مطالعات جدید محققان سیستم بهداشت ملی کودکان در آمریکا نشان می دهد قرارگرفتن کودکان در محیط های پویا یک شیوه درمان غیرمهاجمی برای تقویت ماده سفید مغز است. ه گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، برخی از والدین برای آموزش، کودکان خود را به محیط های مختلف می برند، به عنوان مثال برای آموزش میوه ها و رنگ ها، کودکان را به میوه فروشی می برند و رنگ نارنجی را با پرتقال به کودک آموزش می دهند. مطالعات اخیر نشان می دهد قرار گرفتن کودک در محیط های پویا، تحریک کننده و پر از دیدنی ها، شنیدنی ها و کلمات جدید، نقش مهمی در تقویت عملکرد مغز کودکان دارد. شدت، مدت و زمان تجربیات مختلف بر ساختارهای ارتباطی مغز که از سیم های رابط موسوم به اکسون تشکیل شده اند تاثیر می گذارد. اکسون ها توسط ماده چربی به نام ملین پوشیده شده اند که امکان تسریع انتقال پیام های عصبی را از نقطه ای به نقطه دیگر فراهم می کند. مغز در واکنش به محرک های محیطی، دائما از یکپارچگی میلین اطمینان حاصل می کند. میلین آسیب دیده منجر به شکل گیری شکاف هایی در شبکه عصبی می شود که اختلالات شناختی، حرکتی و رفتاری را در پی دارد. به گفته محققان، وظیفه ساخت میلین بر عهده مجموعه ای از سلول های پیش ساز الیگودندروسیت است که از خردسالی تا بلوغ فعال هستند و سلول های الیگودندروسیت حاصل از فعالیت آن ها تعامل موثری را با اکسون ها دارند. این سلول ها از هفته 23 بارداری در مغز جنین رشد می کنند و رشد آن ها تا نوجوانی ادامه دارد. این چرخه بازخورد دینامیکی بین پویایی ملین و تحریک پذیری عصبی از محرک های خارجی، بسیار مهم است و با تاثیرگذاری بر عملکردهای حرکتی و شناختی، امکان یادگیری مهارت های جدید و ثبت خاطرات بیشتر را فراهم می کند. در رحم مادر، ویژگی های ژنتیکی نقش مهمی در ساختار اولیه ماده سفید مغز دارند. رنگ سفید این ماده به دلیل وجود میلین، غلاف چربی و پروتئین است که یک عایق الکتریکی برای سلول های عصبی محسوب می شود. پس از تولد نوزادان، تجربیات محیطی نیز نقش مهمی را بر سلامت ماده سفید ایفا می کند. در واقع تعامل با محرک های محیطی به تنهایی یا در کنار مکمل های دارویی، یک شیوه درمانی غیرتهاجمی است که بر تقویت سلامت ماده سفید اثرگذار است. پرسشی که اکنون ذهن محققان را به خود مشغول کرده این است که چگونه می توان مناسب ترین شرایط محیطی را برای نوزادان و کوکان فراهم کرد تا رشد کافی و بالاترین عملکرد شناختی را به دست آورند. نتایج این مطالعه در نشریه Trends in Neurosciences منتشر شده است. منبع:ساینس دیلی

یک دستور خانگی قدیمی برای رفع سردرد

$
0
0
سلامت نیوز: یک دستور خانگی قدیمی خوردن ده دانه گیلاس در روز را برای رفع سردرد توصیه می کند. آیا این توصیه افسانه است یا پایه هایی حقیقی دارد. دانشمندان برای یافتن پاسخ این سئوال تحقیقاتی کرده و به نتایج جالبی دست یافته اند. به گزارش سلامت نیوز، پژوهشگران می گویند خوردن روزانه ۲۰ گیلاس تاثیری مشابه مصرف یک قرص آسپرین ۵۰۰ میلی را دارد. پوست گیلاس خاصیت دردزدایی دارد. آنتوسیان یا ماده رنگی که موجب قرمز شدن پوست گیلاس می شود در تسکین درد نقش دارد. به غیر از رنگ، طعم این میوه نیز در تقویت خاصیت کاهش درد موثر است. هر چقدر گیلاس پررنگ تر و ترش تر باشد تاثیر آن در دردزدایی بیشتر است. به جز پوست خواص درمانی بیشمار دیگری در گوشت گیلاس وجود دارد. مواد رنگی موجود در گیلاس رادیکال های آزادی را که به غشاء سلول آسیب می رسانند خنثی می کنند ، بنابراین بافت های همبند، پوست، عروق خونی و مفاصل را در پیری محافظت و از بروز سرطان و حمله قلبی جلوگیری می کنند. آنتوسیان موجود در پوست گیلاس ضدالتهاب است. به گزارش دویچه وله، پژوهش های دیگر نیز کارایی های شفابخش این میوه تابستانی و آب آن را در درمان جراحات، دردها و دردهای عضلانی تأیید کرده است. مصرف ۲۵۰ گرم گیلاس در روز طی یک هفته اسیداوریک موجود در خون پایین می آورد و خطر بروز آرتروز را کاهش می دهد. ویتامین C موجود در این میوه سیستم ایمنی را محافظت می کند و آهن آن گردش خون را سرعت می بخشد. مصرف گیلاس سوخت و ساز بدن را بالا می برد و یبوست را رفع می کند. هر صد گرم گیلاس تنها حاوی ۶۳ کیلو کالری است. چوب گیلاس نیز خاصیت درمانی دارد. دم کرده چوب ( دم) گیلاس رطوبت بدن را کاهش می دهد و خلط آور است. همچنین سرفه های مزمن را التیام می بخشد.

۵ توصیه برای فرار از تنهایی

$
0
0
سلامت نیوز: سیستم ایمنی ضعیف، هدیه تنهایی برای شماست. محققان می گویند تنهایی اضطراب آور است و وقتی فشار زیادی بر روانتان تحمیل می شود، جسم شما هم هرروز ضعیف تر می شود. به باور پژوهشگران، افرادی که بیش از چهار سال در تنهایی به سر می برند، با فشارخون بالا درگیر می شوند و به دلیل گرایشی که به مصرف غذاهای ناسالم پیدا می کنند و البته به خاطر بی انگیزگی شان در تحرک، هرروز چاق تر می شوند. دیابت و بیماری قلبی می تواند به خاطر تنهایی به جان افراد بیفتد. به گزارش سلامت نیوز به نقل از هفته نامه آتیه نو، از نظر محققان، این افراد بیشتر در معرض اعتیاد به سیگار و دیگر مخدرها هستند. تنهایی در کنار لحظات به ظاهر آرامی که برایتان ایجاد می کند، می تواند عمرتان را کوتاه کند. پس به این آرامش ظاهری دل خوش نشوید و از ما برای کم کردن لحظات تنهایی تان کمک بگیرید. گروه تان را پیدا کنید اعضای خانواده تان از شما دورند و دوستانتان هریک به زندگی خود مشغول شده اند؟ در نبود دوستان قدیمی، دلتان برای دیدن آدم های تازه نمی تپد و احساس می کنید با کسی حرف مشترک ندارید؟ وارد شدن به گروه های تازه، آن هم با هدفی مشخص، دوای مشکل شماست. نگاهی به علایقتان بیندازید. فکر می کنید با آدم های یک گروه کتاب خوانی حرف مشترک بیشتری دارید یا با اعضای یک گروه موسیقی؟ اگر در کلاس های گروهی ثبت نام کنید، ممکن است بتوانید آدم هایی شبیه خودتان را برای هم صحبت شدن پیدا کنید. شاید هم این آدم ها را در نشست ها و سمینارهایی که در فرهنگسراها و دیگر مراکز برگزار می شوند بتوانید پیدا کنید. پس شانستان را امتحان کنید. در خانه نمانید اگر از بدنتان کار نکشید، روانتان خسته و فرسوده می شود. پژوهش ها نشان می دهد افرادِ تنها تحرک کمتری دارند و به همین دلیل، ما وارد شدن در حلقه ورزشکاران را به شما پیشنهاد می کنیم. اگر صبح های زود به پارک بروید، می توانید گروهی از افراد را که با هدف ورزش کردن در کنار هم جمع شده اند پیدا کنید و از وقت گذراندن با آنها برای سالم نگه داشتن جسم و روانتان استفاده کنید. متخصص شوید خانه نشینی وقتی با تنهایی همراه می شود، مشکلات شما را چند برابر می کند. اگر به هر دلیلی از کار بیکار شده اید، به جای حبس کردن خود در خانه، سراغ دوره های تخصصی بروید که مهارت های مختلف را به شما می آموزند. تواناتر شدن به شما برای پیدا کردن کار دلخواهتان کمک می کند و می تواند شما را از تنهایی نجات دهد. یک روح در دو بدن را فراموش کنید برای فرار از تنهایی، باید استانداردهایی که برای شروع روابط دارید را تغییر دهید. شما به دنبال یک رابطه صمیمانه هستید؟ به دنبال کسی که دنیا را از دریچه چشم هایتان ببیند و حرف هایتان را قبل از خودتان به زبان بیاورد؟ ساختن چنین رابطه ای آسان نیست اما شما می توانید افراد زیادی را پیدا کنید که هریک در زمینه خاصی به شما شباهت دارند. شاید این افراد هرگز با شما هم خانه نشوند و شاید دنیا را دقیقا مثل شما نبینند، اما می توانید برای گذراندن لحظاتی خوشایند از وجودشان استفاده کنید. پس سخت گیری را کنار بگذارید. در لحظه زندگی کنید همه ما به ساختن روابط ماندگار و ارزشمند نیازمندیم، اما وقتی تنهایی زندگی شما را احاطه کرده است، بیش از آنکه به فکر ساختن روابط ماندگار باشید، باید به فکر نجات خودتان از این مخمصه بیفتید. اگر فعلا امکان وارد شدن به گروه های دوستی را ندارید و حتی با وجود تغییر دادن استانداردهایتان در دوست یابی، از تنهایی تان کم نشده، به روابط کوتاه مدت رو بیاورید. حضور در باشگاه های ورزشی شما را در کنار گروهی از افراد قرار می دهد که ممکن است تنها برای یک ساعت در زندگی تان ملاقاتشان کنید، اما به دلیل کوتاه بودن زمان این هم نشینی نباید خود را از گپ زدن با این غریبه ها منع کنید. صحبت های کوتاه با راننده تاکسی، مغازه دار، مشتری نانوایی و ... می تواند باری که تنهایی بر دوشتان گذاشته را کاهش دهد.

قبل از صبحانه مسواک بزنید

$
0
0
سلامت نیوز:عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان، بر ضرورت مسواک زدن قبل از صبحانه تاکید کرد و گفت: استفاده از نخ دندان نیز از خراب شدن دندان ها پیشگیری می کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر مرتضی بنکدارچیان در کنگره دندانپزشکی نقش جهان در ارتباط با موضوع پروتز دندان اظهار داشت: پروتز در واقع عضو مصنوعی بوده و برای افرادی که یک چند دندان یا تمامی دندان های خود را از دست می دهند، می توان استفاده کرد. وی افزود: از این روش می توان به صورت روش های قدیمی یا جدید همچون ایمپلنت دندان های از دست رفته را جایگزین کرد. عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان عنوان کرد: ماندگاری استفاده از روش های ایمپلنت، طولانی مدت و حدود ۲۰ سال بوده و شاید از مجموع هزار بیمار تنها ۵ نفر از آنها دچار مشکل شوند اما در مجموع با این روش فرد زیبایی وعملکرد دندان طبیعی را بدست می آورد و درواقع روش مطمئنی است. بنکدارچیان در خصوص چالش های که در حیطه دندانپزشکی وجود دارد، گفت: مشکلات مربوط به اساتید، دانشگاها و دولت است و با توجه به اینکه ۵۴ دانشکده دندانپزشکی تأسیس شده اما به اندازه کافی زیرساخت های لازم در این زمینه پیش بین نشده است. وی اضافه کرد: دانشگاه ها توسط اساتید جوان اداره می شود در صورتی که باید ترکیبی از اساتید جوان و باسابقه باشد تا از تجربه های اساتید باسابقه نیز بهره مند شویم. عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان عنوان کرد: در این زمینه دندانپزشکان مقصر نبوده و ما در دانشکده ها جوانانی را داریم که امکانات و تجربیات کافی را برای اموزش نداشته و برخی از آنها حتی کارهای کلینیکی ساده را نیز نمی توانند، انجام دهند. وی ادامه داد: برخی از دانشجویان نیز رغبتی به دانشگاه نداشته و تنها تحت فشار خانواده و تبلیغاتی که در جامعه وجود دارد وارد این رشته شده اند و این آینده دندانپزشکی را به مخاطره می اندازد. بنکدارچیان با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ درصد فارغ التحصیلان دندانپزشکی توانایی ارائه خدمت را ندارند، گفت: پیشنهاد من مبنی بر این بوده که نظام پزشکی حتما قبل از آنکه پروانه مطب را صادر کند برای اجازه کار کلینیکی همانند دیگر کشورهای دنیا دوره های تئوری و عملی را سپری کرده و پس از آن افراد بتوانند مطب بزنند. عضو هیأت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران شاخه اصفهان خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل می توان نظام پزشکی زمانی را که برای بررسی شکایات می گذارد کلاس های آموزشی برای دندانپزشکان بگذارد تا آنها بتوانند ارائه خدمت را با کیفیت کافی داشته باشند. وی تصریح کرد: دانشگاه ها نیز می توانند بخشی را به نام بازآموزی داشته باشند که دندانپزشکان در آن بتوانند از یک روز تا ۳ سال دوره های تکمیلی را در دپارتمان های آموزشی داشته باشند همچنین دندانپزشکان در این کلاس ها می تواند نواقصی را که نتوانسته اند در دوره دکترا خود رفع کنند در این دوره ها بدست آورند. بنکدارچیان در خصوص ضرورت مسواک زدن، گفت: ضرورت دارد قبل از خوردن صبحانه دندان های خود را مسواک بزنیم چرا که این امر سبب می شود میکروب های داخل دهان رفع شده و صبحانه با لذت بیشتری خورده شود همچنین مسواک زدن دندان ها پس از خوردن صبحانه، ناهار و قبل از خواب نیز ضرورت دارد. وی عنوان کرد: نخ کشیدن ۱ الی ۲ بار در طول روز نیز از خراب شدن دندان ها پیشگیری می کند همچنین افراد باید توجه داشته باشند که خمیر دندان باید به قدری باشد که دندان های را تمیز کند لذا نیازی نبوده که به تمام طول مسواک خمیردندان زده شود چرا که این مسئله باعث تحریک فرد می شود و جلوی مسواک زدن خوب را می گیرد.

ازدواج های وارداتی!

$
0
0
سلامت نیوز: در ازدواج سفید آینده و تضمینی برای طرفین ترسیم نشده است. همچنین ازدواج سفید بقای نسل را هم تضمین نمی کند. به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهیختگان، شعار ما در رسم انتخاب برای جوانان، انتخاب آگاهانه، ازدواجی عاشقانه است. توصیه ما به جوانان این است که برای 50 سال زندگی مشترک 50 ساعت وقت بگذارید. ما نیاز داریم که جوانان ما کنار روزمرگی های زندگی، دانش زندگی هم یاد بگیرند. این وقت گذاشتن به معنی مشاور و مشورت گرفتن، مطالعه کردن و... است. یکم ذی الحجه سالروز پیوند آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است که به عنوان والاترین الگوی ازدواج از آن یاد می شود. به مناسبت روز ازدواج و بررسی مسائل مربوط به ازدواج جوانان، روزنامه فرهیختگان با محمد برمایی، مشاور خانواده و مدیر موسسه بارش افکار سپیده در حوزه مسائل خانواده و جامعه به گفت وگو پرداخته است. نگاه به ازدواج در جامعه ما امروزه به دو شکل سنتی و مدرن مطرح می شود. چه باید و نباید هایی در ارتباط با ازدواج در دنیای مدرن و سنتی مطرح شده است؟ در جامعه سنتی ازدواج باید است و پسری که از سربازی برمی گردد باید ازدواج کند. در جامعه جدید ازدواج بهتر است. در حوزه ازدواج از مشوق های دینی بسیار بحث شده است، این تلقی ای که از نگاه دین ازدواج باید است شکل گرفته است، در حالی ازدواج در نگاه دینی یک سنت و معامله اجتماعی است که برخی به این قرارداد اجتماعی تن می دهند و برخی تن نمی دهند. نکته حائز اهمیت در این زمینه اینکه ما دین را بالغ ازدواج قرار نداده ایم بلکه آن را والد ازدواج قرار داده ایم. اگر دین بالغ باشد در دنیای جدید و قدیم تفاوتی ندارد. در قدیم آشنایی افراد از طریق خانواده ها بوده است، امروزه دانشگاه، فضای مجازی، میتینگ های اجتماعی و... محفل آشنایی افراد شده است. در مدلینگ ازدواج و خواستگاری جوانان این امر رایج است که حتما قبل از خواستگاری باید عاشق شوند. عده زیادی از دختران دهه 70 منتظر هستند عاشق شوند تا ازدواج کنند. روانشناسان و فلاسفه عشق را قبول ندارند. اگر حافظ از عشق حرف می زند مبتنی بر فهم و عشق از بالاست. درباره لیلی و فرهاد، خسرو و شیرین، بیژن و منیژه و. .. کدام از این عاشقان به وصل رسیدند؟ چون عشق در ادبیات یک عشق دوسویه وصل و هجران است. عشق امروز رایج کوچه و خیابان ها، پرجراحت و پرزحمت شده است. الگوهای عاشقی در ادبیات ما فاخر هستند اما کدام یک از این عاشقی های جدید فاخر هستند. امام رضا (ع) می فرمایند: اگر درباره ازدواج دستوری از خدا و پیامبر(ص) هم صادر نشده بود، همان فوایدی که خدا در آن نهاده، کافی بود تا خردمندان را بدان ترغیب کند. این عقل شما را به شریعت و طریقت یک زندگی هدایت می کند. سبک زندگی جامعه ما برای اقشاری که در اصطلاح دم بخت و در تدارک ازدواج هستند، کسانی که می خواهند سربازی بروند، کسانی که می توانند بین نوشتن پایان نامه و خرید آن یکی را انتخاب کنند، پسری که در خانه پدری کاری نمی کند اما با ازدواج باید بار مسئولیت را بر دوش گیرد، با توجه به این مسائل آیا آدم عاقل ازدواج می کند؟ مبتنی های سبک زندگی ما بیش از آنکه براساس عقل پیش رود براساس زرنگی پیش می رود. این زرنگی نوعی هوش را به ذهن متبادر می کند. ما مردم زرنگ و نه صرفا باهوش پرورش می دهیم. عقل و هوش بر هم اثر دارند. هوش، کار عقل را پیش می برد اما زرنگی عقل را تعطیل می کند. زرنگی، تنبلی و اهمال کاری به بار می آورد. کسانی که اخلاق شرعی را می دانند اما رعایت نمی کند، کسانی که شریعت را می دانند امام طریقت را از خود دور کرده اند، اینها همه مبتنی بر زرنگی است، چون طریقت براساس محبت و رضایت و پذیرفتن مسئولیت است. بنابراین اینکه آدم عاقل ازدواج می کند یا خیر مبتنی بر سبک زندگی افراد جامعه است که مبتنی بر عقل یا زرنگی باشد. براساس زرنگی افراد نیازی به فردی که مدام به آنها پاسخ دهند، نان خور اضافه، کشیدن بار مسئولیت و... ندارد. فرد زرنگ تنوع را بر پایبندی ترجیح می دهد. جمله ای را حضرت امیر(ع) به عمروعاص دارند، که می فرمایند: مراقب باش آخرت خود را به خاطر زرنگی به دنیای معاویه نفروشی. دین دار بودن با دین داشتن فرق می کند. انسان هایی که دین دارند، می توانند زرنگی را چاشنی دین کنند و دین را به نفع خودشان برگردانند اما کسانی که دین دار هستند خردمندی عقل را می پذیرند و این را باور دارند که در این راه سختی زیادی وجود دارد که این رنج را به خاطر رسالت تحمل می کنند. مدل زندگی دین دارانه مسئولیت پذیری است ولی جوانان ما اهمال کار هستند. ازدواج در نگاه بسیاری از جوانان ما پدیده ای سخت و طاقت فرساست. ترس از ازدواج و پذیرفتن مسئولیت باعث فرار جوانان از این امر شده است. تحلیل شما در این رابطه چیست؟ ازدواج یک قرارداد اجتماعی است و کار رسانه هاست که این قرارداد را بدون هیچ ترس و بزرگ نمایی و حتی فاجعه سازی به مردم آموزش بدهند. آنچه از ازدواج در ذهن جوانان ما است امری فانتزی نه یک قرارداد اجتماعی است. این فانتزی های جامعه مدرن حاصل هیجانات پر از ابهام عشق، تستسترون و غریزه و هر چیز دیگری می تواند باشد، اما آنچه در دین اهمیت دارد این امر است که ازدواج در بین افراد باید به عنوان یک قرارداد اجتماعی تلقی شود. در فقه از ازدواج به عنوان بیع نام برده می شود. بیع به معنای خرید و فروش یک شیء خالی نیست؛ بلکه این بیع ماهیت و شأنیت انسانی هم دارد، چنانکه ماهیت الهی هم دارد یعنی نگاه تقدس گرایانه در آن وجود دارد. اگر ازدواج را به عنوان یک قرارداد اجتماعی تلقی کنیم آنگاه موضوعی به نام حقوق نیز در آن مطرح می شود. حقوق در تشکیل یک خانواده به شدت اهمیت دارد. آنچه در خانواده های ایرانی به آن کمتر پرداخته می شود، کاغذهایی است که به عنوان مهریه در مراسم بله برون بدون توجه آن را امضا می کنند در حالی که باید بدانند این کاغذها اعتبار چندانی ندارد. جوانان باید به این بینش برسند که وقتی کاغذی نوشته و امضا می شود، این یک معامله اجتماعی و حقوقی است که فرد را موظف می کند زمانی که در کنار همسرش قرار می گیرد، به زندگی مشترک پایبند باشد. یک بله گفتن، بارحقوقی زیادی دارد. در این قرارداد اجتماعی چیزی که بسیار مغفول مانده ، مسائل حقوقی آن است. در عرف اگر در ارتباط با مسائل حقوقی ازدواج در ابتدا صحبت شود، گفته می شود ترسی است برای جوانان؛ پس نباید در این رابطه حرف زد. در این حوزه باید بیشتر روشنگری شود. درنهایت در ازدواج نیاز به روشنگری این امر داریم که ازدواج یک قرارداد اجتماعی است. نکته بعدی این امر است که ازدواج یک بار حقوقی به همراه خواهد داشت. نکته سوم، ازدواج در فقه حاصل یک بیع دو طرفه است یعنی یک شرایط دوطرفه را شما می پذیرید. وقتی که این شرایط پذیرفته شود، بار مسئولیت برای فرد به همراه دارد. این بار مسئولیت اخلاق ایجاد می کند. با توجه به گفته شما اگر مردم بینش و آگاهی حقوقی ازدواج را بدانند، این نرخ طلاق ها و زندگی های از هم پاشیده کاهش می یابد؟ مردم اگر بینش و حقوق ازدواج را درک کنند، امروزه شاهد طلاق ها و زندانی های ناشی از پرداخت مهریه نخواهیم بود. مردم به تازگی واژه های حقوقی ازدواج را یاد گرفته اند. گرچه هنوز افراد زیادی هستند که نسبت به اصطلاحات حقوقی ازدواج آگاهی لازم را ندارند. این نکته نیز قابل اشاره است که ما ایرانی ها انسان های متشرعی هستیم که مبتنی بر اخلاق زندگی می کنیم و بسیار در موقعیت های رودربایستی های اخلاقی قرار می گیریم که این امر برای خانواده دختر بیش از خانواده پسر است. تمام قرارداد های اجتماعی دارای مسئولیت های اجتماعی و فرهنگی خواهند بود. این مسئولیت های اجتماعی تا زمانی که شما همسر کسی هستید و او همسر شماست، بار حقوقی دارد و این بار حقوقی یعنی فرد حقی دارد که باید گرفته شود. وقتی از ازدواج به عنوان قرارداد یاد می شود اولویت ها به مردم نیز یاد داده شود. مردم باید بدانند که در تشکیل خانواده اولویت با حقوق است اما در امتداد باید براساس محبت پیش بروند. خداوند می فرماید: ما کسی را از جنس خودتان آفریدیم تا با آن ازدواج کنید و رسیدن به آرامش، و بین این دختر و پسر مودت و رحمت باید باشد. بنابراین بحث قرارداد اجتماعی باید با احتیاط به آن پرداخته شود و بر این اساس مردم را به آدرس درستی از زندگی برای تحکیم خانواده برسانیم. مجردها بدون ترس، با آگاهی از حقوق ازدواج پای بند به خانواده شوند. در دوره جدید شاهد افزایش آگاهی مردم در ارتباط با مسائل مربوط به ازدواج هستیم، اما به تناسب این افزایش اطلاعات، طلاق های بیشتری نیز صورت می گیرد. این افزایش آگاهی با افزایش نرخ طلاق در تضاد است. با حرف شما موافقم اما تثبیت نمی کنم که هرچقدر دانش بیشتر شده طلاق ها هم بیشتر شده است. حقوق، آمار طلاق را بالا نمی برد، بلکه حقوق ابزاری است برای طلاق بهتر. شاید این دانش ناقص باشد. دانش ما در این حوزه از دو جهت ناقص است؛ اول اینکه دانش را زمانی یاد می گیریم که می خواهیم انتقام از طرف مقابل بگیریم، یعنی در تعارضات و ناسازگاری ها در تصمیم گیری ها برای ادامه یا خاتمه زندگی سراغ حقوق می رویم. حقوق اهرمی برای زندگی نیست، خنجری برای پایان زندگی است. دوم هم ناقص بودن دانش در زمان انتخاب است، دانش از شناخت ملاک ها و اینکه چگونه فردی را باید انتخاب کرد. چراکه اگر دختران در قبل از انتخاب مسائل حقوقی ازدواج را بداند و در ارتباط با خواستگارهایش این موارد را پیاده کند با این عمل می تواند جلوی بسیاری از آسیب ها را بگیرد. چرا در دوره جدید طلاق بالا رفته است؟ چند درصد را به دانش حقوقی اختصاص می دهید؟ کسی که دانش حقوقی داشته باشد، اخلاق و معرفت نیز داشته باشد هرگز سراغ طلاق نمی رود. بالا رفتن آمار طلاق صرفا به علت دانش مردم نیست. دانش حقوقی می تواند در کیفیت طلاق تاثیر بگذارد اما در کمیت طلاق، جز 10 مورد اولیه طلاق نیست. مادران نسل قبل از حق خود آگاهی دارد اما به علت اینکه همسرش را مرد زندگی خود می داند و حتی در موارد بسیاری به خاطر فرزندان خود، این حق را مطالبه نمی کند. حقوق همیشه بینش به افراد می دهد اما حقوق خشک، آدم ها را ظالم و فرعون می کند. حق طلاق فرعونیتی در خانواده ایجاد کرده است. حق طلاق خانواده ها را از حق تحکیم بنیان خانواده و خوشبختی و زندگی مبتنی بر رضایت به زندگی فرعونی تبدیل می کند. این حق نه تنها پر نوازشی برای زندگی نخواهد بود بلکه هیچ تضمینی نیز برای خوشبختی زندگی حاصل نکرده است. یکی از حقوق ازدواج، حق طلاق است که در چند سال اخیر، در بین شروط عقدنامه بیشتر شاهد آن هستیم، دانستن این حق طلاق و گرفتن این حق چه فایده ای برای تحکیم خانواده داشته است؟ در بین این حق ها موضوعی که قابل تامل است حق طلاق در جامعه امروزی است. باید نگاه کرد آیا این حق طلاق باعث تحکیم و تثبیت خانواده شده است؟ اساسا حق طلاق را حقوقدان ها به مردم یاد دادند. حق طلاق یک استدلال مغلطه وار پر از شبهه و ابهام است. فقها هیچگاه یک کار را به مردم که نتوانند از آن استفاده کنند، نمی دهند. حق طلاق مثل این است که بگوییم یک فرد حق خودکشی یا حق سرطان دارد. در دهه 60 کسی به حق طلاق فکر نمی کرد، برای اولین بار این حق در دهه 70 بسیار مطرح شد. دانش حقوقی در ارتباط با مسائل ازدواج، باید در راستای تحکیم خانواده و نه قراردادن خانواده در بن بست های حقوقی باشد. حقوق در کل مسیر زندگی باید جریان داشته باشد، اما دانش در ارتباط با آن قبل از انتخاب بیشتر از بعد از ازدواج مفید است. چراکه بعد از ازدواج بیشتر مسائل زندگی مبتنی بر محبت باید پیش رود. بنابراین ساحت محبت و مودت است که خانواده را تشکیل می دهد. مودت را به عنوان یک فضای رفتاری تعیین می کنند و رحمت را به عنوان حوزه اخلاق تعریف می کنند. مودت ساحت رفتار است یعنی شما باید اثبات رفتاری یا واکنش رفتاری داشته باشید. حقوق نباید این را نفی کند. انسان ها زمانی که از حق و حقوق خود آگاه می شوند، بی اخلاق و بی محبت می شوند و اگر هم محبتی بخواهد صورت گیرد براساس یک بده وبستان حقوقی است. در این حالت انسان ها اگر به گفته خود با رضایت این محبت را انجام دهند زمانی این لبریز می شود، انسان ها به شدت انتقام گیرنده هستند و تا زمانی که اخلاق حاکم باشد رفتار متفاوت از زمانی است که روابط براساس حقوق باشد. سهم دولت و خانوده در تسهیل امر ازدواج برای جوانان چیست؟ بالارفتن سن ازدواج ناشی از اهمال کاری یک جامعه است نه به این خاطر که افراد جامعه تمایلی به ازدواج ندارند. در ارتباط با آسیب شناسی ازدواج باید سهم دولت، خانواده و خود جوانان مشخص شود، چراکه در هر سه بخش اهمال کاری وجود دارد. وقتی در کشوری سهم اشتغال جوانان کم می شود اهمال کاری ازدواج بالا می رود. زمانی در جامعه ای که وام برای گاوداری 90 میلیون است اما برای ازدواج 10 میلیون باید دید که چه میزان ازدواج مورد اهمال کاری قرار گرفته است. همه این موارد نشان می دهد که دولتمردان به موضوع ازدواج به عنوان یک مساله استراتژی نگاه نمی کنند. والدین سر در سر و ریشه در سنت دارند فرزندان ما ریشه ها در سنت است و سر در دنیای جدید است. والدین دغدغه انتخاب و اقتصاد را دارند عاقبت اندیشی دوره زندگی فرزندان برایشان مهم است. یکی از علت هایی که فرزندان ما ازدواج نمی کنند والدین هستند. دختران و پسران فاخر بسیاری داریم که سر لجبازی های خانوادگی امکان ازدواج برایشان فراهم نیست و همیشه خانواده سکان دار سنت است. بیشترین اختلافات بین خانواده و فرزندان در باب ازدواج در مقطع آشنایی و انتخاب است. والدین سنت ها و تجربه زندگی را دارند و فرزندان دانشگاه را درک کرده اند. فرزندان ما ریشه های سنتی را پذیرفته اند به همین علت برای رضایت گرفتن از خانواده باید کلی باج پرداخت کنند. بعضی ها به این نتیجه می رسند که باید والدین را کنار بگذارند. تفاوت خانواده و فرزندان در سه مرحله مشهود است. در مرحله انتخاب و آشنایی است که در مصداق و ملاک ها دچار تضاد می شوند. مرحله دوم، در آداب و رسوم است. دختر و پسرهای بسیاری داریم که ازدواج ساده یعنی ازدواجی بدون تفاخر و تجملات می پسندند. در طرق مقابل خانواده هایی که برخلاف فرزندان شان به ازدواج ساده اعتقاد دارند. در تضاد بین آداب و رسوم، عرف برنده است؛ براساس جمله معروف همه این کار را می کنند. وقتی یک حماقت عرف می شوند در جامعه ناپدید می شود به این معنا که همه درگیر آن می شوند و اگر کسی انجام ندهد، غیرعادی می شود. ما دچار حماقت های جمعی در ازدواج هستیم. شکل انحرافی ازدواج که وارداتی از کشورهای غربی در کشور ما، ازدواج سفید است که در یکی دو سال اخیر در سطح جامعه مطالبی در این باب مطرح شده است. نظر شما درباره این شکل انحرافی ازدواج چیست؟ بنده با 80 زوج که ازدواج سفید کردند، صحبت کردم. در این موارد افرادی که به ازدواج سفید روی آورده اند، کسانی بودند که از زندگی گذشته خود شکست خورده اند. این شکست و زخم هم از بعد عاطفی و هم از بعد حقوقی بوده است. این افراد در پی اعتراض اجتماعی به آسیبی که از ازدواج های خود در گذشته دیده اند، به ازدواج سفید پناه می برند. به طور قطع نمی توان گفت این شکل از ازدواج در بین قشر مرفه جامعه لزوما وجود ندارد بلکه در بین افرادی بیشتر رایج است زخم خورده این امر اجتماعی هستند. در ازدواج سفید آینده و تضمینی برای طرفین ترسیم نشده است. همچنین ازدواج سفید بقای نسل را هم تضمین نمی کند. یکی از مشکلات جامعه شناسان در غرب نداشتن ریشه های ولادتی است به همین علت منشا و زایش را از مادر می گیرند. در این رابطه امام سجاد (ع) فرموده اند: پدر ریشه است. اگر بخواهیم مصداق هایی از ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) برای ازدواج جوانان در دوره امروزه مطرح کنیم، این مصادیق کدام هستند؟ ازدواج آرامش روانی به همراه دارد. آرامش از آسایش در زندگی متفاوت است. زرنگی به دنبال آسایش است و عقل به دنبال آرامش است. چرا آسایش برای ما آرامش تولید نمی کند؟ چرا پول و ثروت و سواد و اعتبارات برای ما در زندگی خانوادگی هیچ آرامشی تولید نکرده است؟ افراد امروزه درگیر آسایش ها شده اند. در دین اسلام، آداب و رسوم فقط مفهوم است و مصداقی نمی دهد. در دین گفته شده است در عروسی ولیمه بدهید اما نمی گوید به چند نفر ولیمه دهید. گفته شده جهیزیه بدهید اما گفته نشده چه میزان داده شود. در دین قالب ها و اصالت های نگرشی و منطقی گفته شده است. دین نه سنتی و نه مدرن است. چارچوب های در دین مشخص شده است البته خط قرمزهایی نیز مشخص شده است. تفاخر، تجمل، خودبزرگ بینی خط قرمز در دین است. مرحله بعدی مسیر امتداد بعد ازدواج است. امام علی(ع) و حضرت زهرا (س) همان گونه که در انتخاب خود، انتخاب فاخری داشتند، در امتداد زندگی، امتداد فاخری نیز داشتند. حضرت رسول (ص) از حضرت زهرا(س) پرسیدند که علی(ع) را چگونه دیدی؟ می فرمایند خیر بعلن بهترین شوهر دیدم. از امیرالمومنین (ع) می پرسند شما فاطمه را چگونه دیدی؟ ایشان می فرمایند: بهترین بال برای اطاعت از خداوند. الگوهای کاربردی ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) پای بندی صرف به آداب و رسوم است. یعنی حضرت امیر باید حتما ابراز کنند. حضرت رسول(ص) با وجودی که حضرت امیر را در دامان خود بزرگ کرده بود و از باطن و ظاهر او آگاهی دارد سخنی نمی گوید تا حضرت امیر خود بازگو کند که مبتنی بر آداب است. الگوی دیگر، اختیار دختر و پسر در انتخاب و بله گفتن اختیاری دختر است. بله گفتن دختر زمانی ارزش دارد که بتواند نه هم بگوید. خانواده ها باید اجازه دهند فرزندان خود زمانی به بله برسند که توانایی نه گفتن هم داشته باشند. نظر حضرت زهرا(س) نسبت به دیگر خواستگاران شان با سکوت و نه است و کاملا مشخص بوده است که این نشان دهنده صداقت ایشان با پدرشان بوده است و پدر این آزادی را به دختر خود داده است. ازدواج تا انتها مبتنی بر انتخاب افراد شکل می گیرد. ازدواج آنها مبتنی بر یک قراداد اجتماعی و مبانی فقهی صورت می گیرد. حضرت رسول از حضرت امیر دارایی شان را می پرسد. از حضرت امیر می خواهد برای تامین مخارج زره خود را بفروشند؛ یعنی من باید هزینه ازدواج را تا حدی که در توان دارم پرداخت کنم. بنابراین در ازدواج افراد باید در حد توان خود و نه در حد توقعات صرف پیش بروند. میمنت و شادی ازدواج آنها در سطح جامعه تقسیم می شود. امروزه ازدواج محدود شده است. به علت هزینه های بالای مراسم عروسی افراد مجبور هستند تعداد کمی را دعوت کنند. در ازدواج های قدیم همه محل دعوت بودند، گرچه شام محدود بود اما افراد زیادی در این شادی اجتماعی دعوت بودند. ازدواج باید در فضای های اجتماعی ما تبلیغ شود. علت موفقیت ازدواج های دانشجویی چه بود؟ به این علت که در ساحت دانشگاه که هشت هزار دانشجو متوجه می شوند که 100 زوج ازدواج کردند. جاری کردن این امور اجتماعی در جامعه امری فاخز است. دختر نفر یک حکومت اسلامی که پیامبر(ص) بوده است در شهر کوچک با غذای ساده و مهریه ساده تاثیر شگرفی در جامعه خود داشته است. الگو سازی و نشان دادن این ازدواج های ساده در رسانه و فضاهای اجتماعی تاثیر قابل توجهی در جامعه دارد. سخن پایانی برای جوانان دارید؟ شعار ما در رسم انتخاب برای جوانان، انتخاب آگاهانه، ازدواجی عاشقانه است. توصیه ما به جوانان این است که برای 50 سال زندگی مشترک 50 ساعت وقت بگذارید. ما نیاز داریم که جوانان ما کنار روزمرگی های زندگی، دانش زندگی هم یاد بگیرند. این وقت گذاشتن به معنی مشاور و مشورت گرفتن، مطالعه کردن و... است. مسائل مربوط به خانواده گرچه هنوز به مرحله بحران نرسیده است، اما تلاش های بسیاری برای از بین بردن تحکیم خانواده از سوی رسانه های غربی و حتی فیلم های ایرانی می شود. اگر خانواده ما دچار تزلزل شود، به معنی تزلزل در جامعه است. به جای نشان دادن زندگی ها فاخر در کشور و الگوسازی آنها به عنوان نمونه های برتر، زندگی های شکست خورده را نشان ندهیم. اگر می خواهیم یک زندگی شکست خورده را نشان دهیم به صرف تجربه اندوزی آن این کار را انجام دهیم. از ملانصرالدین پرسیدند چرا لنگ می زنی؟ گفت آن سنگ را می بینی، من آن سنگ را ندیدم. باید تجربه های غلط را از این باب که دیگر تکرار نشود نشان داد.

آدرس غلط به دانش‌آموزان درباره محیط زیست

$
0
0
سلامت نیوز:در کتاب انسان و محیط زیست پایه یازدهم، این گونه آمده است که سدسازی يك اقدام ملی ضروری است.براساس تحقيقات انجام شده، سدسازي و پروژه هاي انتقال آب، دومين عامل بياباني شدن ايران معرفي شده اند.چگونه در كتابي كه باهدف ارتقاي دانش و آگاهي زيست محيطي فرزندان اين مرز و بوم تاليف شده است، سدسازي يك ضرورت ملي عنوان مي شود. به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون،داستان بحران زيست محيطي ايران تنها به كتاب هاي درسي كشور ختم نمي شود، خبر درسي در كتاب هاي جغرافياي دانش آموزان استراليايي موجب تاسف بسياري از ايرانيان شد. به گفته كارشناسان اين حوزه، به زودي شاهد جنگ آب در ايران خواهيم بود. درحال حاضر به دليل همين پروژه هاي انتقال آب بسياري از هموطنان كشورمان به جان يكديگر افتاده اند. انسان و محیط زیست عنوان كتابي است كه از ابتداي مهر سال 96 براي دانش آموزان پایه یازدهم در مدارس ايران تدريس مي شود. اين كتاب مسائل مربوط به چهار عنصر محیط زیست آب ، خاک ، هوا و انرژي را به صورت مساله محور مطرح مي كند و همچنين در خصوص تنوع زیستی، زباله و گردشگری نيز مباحثي را عنوان مي كند. به گفته مسولان آموزش و پرورش از صفر تا 100 تالیف این کتاب در دفتر تالیف انجام شده و از متخصصان سازمان حفاظت محیط زیست نیز کمک گرفته شده است. مسئولان هدف از تدريس اين كتاب را حل كردن معضلات زيست محيطي از طريق افزايش فرهنگ و آگاهي عنوان مي كنند. البته كتاب انسان و محیط زیست حاشيه هايي را نيز به دنبال داشته است. تدريس آن توسط معلمان جغرافيا يا دانش آموختگان محيط زيست موضوع بحث ميان آموزش و پرورش و سازمان محيط زيست بوده است. سدسازي ضرورت ملي! اما در ميان اين حاشيه ها مساله اي كه تاكنون به آن پرداخته نشده، محتواي آموزشي كتاب است. تصويري در شبكه هاي اجتماعي منتشر شده مبني بر اينكه در کتاب انسان و محیط زیست پایه یازدهم این گونه آمده است که سدسازی یک اقدام ملی ضروری است . در تصويري كه از درس اين كتاب منتشر شده،آمده است: آب رودها، چشمه ها، و درياچه ها، گاهي مستقيم با لوله يا كانال به محل مصرف انتقال مي يابد و ميزان آب مورد نياز را در فصل هاي مختلف در اختيار استفاده كنندگان قرار مي دهد.اما به دليل تغييرات ميزان آب و فصلي بودن رودها و چشمه ها در فصل هاي مختلف و حتي خشك شدن آن ها در تابستان كه بيشترين مصرف كشاورزي نيز در اين زمان است، ذخيره شده كه اين ذخيره سازي از طريق احداث سد انجام مي شود. مديريت منابع آب با توجه به مشكلات كمبود آب در كشور، توجه به مديريت منابع آب بسيار ضروري است. تاكنون در اين بخش، اقداماتي صورت پذيرفته است كه به برخي آن ها مي پردازيم. الف) آب هاي سطحي: سدسازي يك اقدام ملي ضروري است كه به منظور مديريت منابع آب، كنترل سيلاب ها، توزيع مناسب آب در سطح كشور، ذخيره سازي منابع براي دوره هايم صرف دراز مدت و ايجاد ذخيره انرژي پاك انجام مي شود. مجموعه سدهاي ساخته شده در چند دهه اخير، نقش ويژه اي در پيشرفت كشور در زمينه هاي فوق داشته است. اما مانند بسياري از اقدامات بشري ديگر، سدسازي نيز بايد با مراقبت هاي محيط زيستي جدي همراه باشد. به عنوان مثال كم توجهي به مسائلي نظير پايين دست رود، تشديد تبخير از سطوح آبي سدها و مكان يابي نادرست سد، مي تواند براي ارزش هاي منابع طبيعي پيامدهاي نامطلوبي را به دنبال داشته باشد . عامل بياباني يا ضرورت ملي! حال پرسش اينجاست چگونه در اين كتاب سدسازي را يك اقدام ملي ضروري اعلام كرده اند. براساس تحقيقات انجام شده، سدسازي و پروژه هاي انتقال آب دومين عامل بياباني شدن ايران معرفي شده اند. حال پرسش اينجاست چگونه كتابي كه باهدف ارتقاي دانش و آگاهي زيست محيطي فرزندان اين مرز و بوم تاليف شده است، سدسازي در آن يك ضرورت ملي عنوان مي شود. اين پرسشي است كه مسئولان سازمان محيط زيست و وزارت آموزش و پرورش بايد پاسخگوي آن باشند. بحران محيط زيست ايران در كتاب هاي درسي اما داستان بحران زيست محيطي ايران تنها به كتاب هاي درسي كشور ختم نمي شود، چند وقت پيش بود كه خبر درسي در كتاب هاي جغرافياي دانش آموزان استراليايي موجب تعجب و البته تاسف بسياري از ايرانيان شد. چه شد ايرانياني كه آب را چنان مقدس مي دانستند كه میهن خويش را آب و خاک می ناميدند، اين روزها شده اند درس عبرتي براي نسل آينده مردمي آن سوي دنيا. عكسي در شبكه هاي اجتماعي ميان ايرانيان دست به دست مي شد و هركه با ديدن آن آه و فغان سر مي داد كه ما را چه شده است. تصويري مربوط به صفحه اي از كتاب جغرافياي دانش آموزان استراليايي درباره پيامدهاي مخرب انتقال آب بود، تصويري كه در آن چاپ شده بود براي ايرانيان بسيار آشنا بود. تصوير مقايسه درياچه اروميه قبل و بعد از خشك شدن. تصويري كه گوياي بي اهميتي ما ايرانيان به مايع حيات بود. ايران درس عبرت دانش آموزان استراليايي در اين درس آمده است چه اتفاقي ميفتد وقتي ما آب را جابه جا (انتقال) مي كنيم. خيلي از درياچه هاي بزرگ جهان در حال كوچك شدن هستند و رودخانه هاي بزرگ از جمله كولورادو، ريوگراند، اينداس، گِنگس، فيل و مارِي در طول ماه ها و حتي سال مقادير زيادي آب از دريا مي گيرند (يا خالي مي كنند). يك سوم از رودخانه ها و درياچه هاي جهان در حال خشك شدن هستند. چاه ها و سفره هاي آب زيرزميني تحت تاثير سه ميليارد آدم هستند و استفاده بي رويه از اين آب ها در دراز مدت مقصر اصلي است. چرا آب انتقال پيدا مي كند؟ اين انتقال سنگين آب به خاطر افزايش جمعيت و پمپاژ آب به مناطق مختلف هستند. براي مثال مي توان انتقال آب از رودخانه snowy River به Murray را گفت. انتقال مي تواند كمبود آب را در مناطق ديگر جبران كند و فرصتي براي آبياري كشاورزي (آبرساني براي كشاورزي)، توليد برق (انرژي) توسط آب باشد، اما اين انتقال آب هميشه نمي تواند از منبع آب به همين صورت ادامه پيدا كند. مرگ درياچه اروميه در ايران بزرگ ترين درياچه خاورميانه و يكي از بزرگترين درياچه هاي نمك در جهان خشك مي شود. از سال 2005 تاكنون بيش از 65 درصد مساحت درياچه اروميه از دست رفته است. حال سطحي از كوه نمك نمايان شده و ديگر در زير آب نيست. عكس 1(a) و (b) را ببينيد. اين درياچه در سال 1971 از سوي سازمان Ramsar به عنوان يك درياچه مهم و بين المللي اعلام شده و در سال 1976 اعلام شد كه يونسكو آن را تحت حمايت ذخيره بيوسفر قرار داده است. درياچه و زمين هاي اطراف آن، منبع مهم غذايي و همچنين پرنده هاي مهاجري است كه از ميگو Shrimp تغذيه مي كنند. به غير از پلانگتون ها، ميگو ها تنها جانداراني هستند كه در اين آب مي توانند زندگي كنند.درياچه اروميه، آخرين ايستگاه جابه جايي آب (يا ايستگاه پاياني انتقال آب) مي باشد، به گونه اي كه آب در آن مي ماند و از آن بيرون نمي رود. برخي رودخانه هاي ثابت (پايدار) و برخي رودخانه هاي غير ثابت (موقت يا ناپايدار) كه به اين درياچه مي ريزند با خود نمك طبيعي مي آورند.به خاطر آب و هواي گرم، مقدار زيادي آب بخار مي شود و در پي آن نمك در اطراف زمين رودخانه به جاي مي گذارد. عكس دو نشان مي دهد كه سطح درياچه اروميه كوچك تر شده است. چرا اين رودخانه خشك مي شود؟ دلايل پايين رفتن درياچه، خشكسالي، انتقال بي رويه و آب رساني كشاورزي بيش از حد مي باشد.خيلي اوقات مردم آب را غيرقانوني استخراج مي كنند، بدون اينكه هزينه اي براي آن پرداخت كنند و حتي بيش از حد مجاز استخراج مي كنند . آب در گذشته ايران زمين آب در ايران باستان جايگاه ويژه اي داشته است تا جايي كه آب نيز يك الهه داشته است، الهه اي به نام آناهيتا. به باور ایرانیان باستان الهه آب، فرشته نگهبان چشمه ها و باران و نماد باروری، عشق و دوستی بوده است. در تقویم ایرانی روز دهم آبان باستانی برابر با چهارم آبان فعلی به عنوان جشن آبانگان مشخص شده است. آبانگان جشن آناهیتا(آناهید)، الهه آب است. در جشن آبانگان، ایرانیان به ویژه زنان در کنار دریا یا رودخانه ها، الهه آب را نیایش می کردند. آناهیتا الهه بارندگی و رویش و زایندگی بود که به اراده و تدبیرش باران فرو می آمد رودها به جریان می آمدندگیاهان می روییدند و حیوانات و انسان ها زاد و ولد می کردند. رحمت آناهیتا شامل تمام موجودات زنده می شد و ازاین جهت یک ذات مقدس برای تمام ایرانیان بود. در نوشته های مذهبی و براساس روایات دینی اوستایی مورد تاکید بوده، مثلا اینکه از مهم ترین دستورات زرتشت برای زندگی بهتر، دوری از گناه و پرهیز از دروغ، خود داری از آلوده کرده عناصر چهارگانه موثر بر زندگی بشر که آب، باد، خاک و آتش هستند . ایجاد آبادانی و کاشت گیاه و درخت، خشکاندن مرداب ها و مانداب ها، از بین بردن حیوانات موذی، حفر قنات و چاه برای آبیاری و مهم تر از همه کشاورزی بوده است. آب در حال حاضر شايد اگر روزي كه خبر احتمال خشك شدن درياچه اروميه به گوش رسيد، هر ايراني نسبت به اين موضوع حساس مي شد؛ امروز شاهد از نفس افتادن گاوخوني، سياه بخت شدن بختگان، خشكي هامون، نابودي هور العظيم، به شماره افتادن نفس هاي تالاب انزلي و هزاران درياچه و تالاب ديگر نبوديم. نبرد آب در ايران اما اين بار نبود مديريت اصولي در منابع آبي در كشور و مافياي آب یکپارچگی هویت ملی ایرانیان را نشانه رفته است. به گفته كارشناسان اين حوزه، به زودي شاهد جنگ آب در ايران خواهيم بود. درحال حاضر به دليل همين پروژه هاي انتقال آب بسياري از هموطنان كشورمان به جان يكديگر افتاده اند. كشاورزان شرق اصفهان با بلدوزر به جان لوله انتقال آب از اين استان به استان يزد افتاده و آن را شكستند. مردم چهارمحال بختياري نيز به دليل پروژه هاي انتقال آب بي شماري كه از استان ها به اصفهان اجرا شده با اصفهاني ها به مشكل برخورده اند و به همین ترتیب، لرها، قمی ها، اصفهانی ها، کاشانی ها، یزدی ها، کرمانی ها، سیستانی ها و ترکمن ها به مشکل خورده اند. با ادامه روند فعلي به زودي به احتمال زياد صفحات بيشتري از كتاب هاي درسي دانش آموزان دنيا به تالاب ها و درياچه هاي خشك شده ايران اختصاص مي يابد.

پزشکی قانونی برای رفع نیاز دانشکده‌های علوم پزشکی فراخوان داد

$
0
0
سلامت نیوز: بی اطلاعی خانواده ها در بحث اهدا، یکی از موانع و مشکلات بسیار مهم در حوزه اهدای اعضا و جسد است برای واردات جسد غیر مسلمان از کشورهای خارجی، هیچ منع قانونی وجود ندارد طبق شریعت اسلام، جسد فرد مسلمان نباید تشریح شود به گزارش سلامت نیوز به نقل از شهروند، چندی پیش پس از انتشار خبری مبنی بر این که پزشکی قانونی از اعطای جسد به دانشگاه های علوم پزشکی امتناع می کند و به همین دلیل دانشگاه ها مجبور می شوند اجساد مورد نیاز خود را از مافیا دریافت کنند، احمد شجاعی، رئیس پزشکی قانونی با بیان این که درحال حاضر اصلا جسدی وجود ندارد که بتوان آن را به دانشگاه ها داد، موضوع وجود مافیای جسد را به طور کل تکذیب کرد. با اعلام این موضوع و آشکارشدن بحران اجساد در دانشگاه های علوم پزشکی، هفته گذشته سازمان پزشکی قانونی با اعلام شماره تلفن هایی از مردم درخواست کرد که اگر تمایل دارند می توانند اجساد خود را پس از فوت به سازمان پزشکی قانونی برای مصارف علمی و تحقیقاتی اهدا کنند. آنچه مشخص است بحث های قانونی و شرعی است که در راستای این موضوع به وجود می آید و باید توجه داشت که شرع اجازه قطعه قطعه کردن اجساد را نمی دهد و این کار را به طور کل حرام می داند. از طرفی هم مطابق قانون براساس ماده ٦٣٤ قانون مجازات اسلامی از جنایت بر مردگان و نبش قبر آنها صحبت به میان آمده ولی در این میان صحبتی از اهدای جسد با رضایت افراد نشده است که در این موضوع با خلأ قانونی مواجه هستیم. حال برای این که بدانیم نحوه اهدای جسد به پزشکی قانونی به چه صورت است با امین رادمنش، مدیر واحد فناوری بافت نسج پیوندی سازمان پزشکی قانونی صحبت کردیم و در ادامه این مصاحبه نظرات وکلا و کارشناس مسائل دینی، پیرامون این موضوع را خواهیم خواند. این طرح از چه زمانی آغاز شده؟ اهدای جسد از گذشته وجود داشته ولی به این شکل که بخواهیم به طور رسمی اعلام کنیم نبوده. در گذشته اینگونه بود که متقاضیان به ما مراجعه می کردند ولی الآن با فراخوانی که به طور رسمی اعلام شده است ما از مردم می خواهیم که برای اهدای اجساد به ما مراجعه کنند. ما برای نیاز دانشگاه ها کار فرهنگ سازی را انجام می دهیم. البته خود دانشگاه ها هم این کار را از قبل انجام می دادند و ما هم در کنارشان آنها را یاری می کنیم. طرح فراخوان اهدای جسد به پزشکی قانونی در راستای همان کمبودی است که دانشگاه ها دارند و پیش از این از آن شکایت کرده بودند؟ بله.دقیقا مربوط به همان بخش است. شرایط اهدای جسد چگونه است؟ شما در قبال دریافت اجساد به خانواده ها مبلغی هم پرداخت می کنید؟ خیر. ما مبلغی پرداخت نمی کنیم. زیرا این موضوع همانطور که از اسم آن هم مشخص است اهدا است و شرعا و قانونا هم درست این است که پولی رد و بدل نشود. زیرا از نظر فقهی و شرعی این کار حرام است و جدای از آن از نظر اخلاقی هم این کار درست نیست و در هیچ جای دنیا مرسوم نیست که در قبال اهدای جنازه مبلغی دریافت شود. اما برخی از خانواده ها که وضعیت مالی خوبی ندارند در قالب تشویقی اگر خودشان درخواست کنند کمک هایی به آنها خواهیم کرد. برای انجام این طرح چه مجوز هایی کسب کردید و در ادامه اینکه اهدای جسد فرد مسلمان و استفاده از آن برای هر نوع عملی علمی آیا مشکل شرعی و قانونی ندارد؟ این موضوع بحث های فقهی زیادی دارد و علما هم درباره این موضوع اختلاف بسیار زیادی دارند. بسیاری می گویند قطعا اشکال دارد و عده ای دیگر از علما می گویند که در حد ضرورت مشکلی ندارد و برخی دیگر هم آزادتر هستند. اما ما در تلاش هستیم که طرح را همزمان با مسائل فقهی و شرعی آن جلو ببریم. از چند جا هم استفتاء گرفتیم. برخی ها برای انجام آن شرایطی قائل شدند و ما در حال انجام این موضوع هم هستیم و به طور موازی کار فرهنگ سازی را انجام می دهیم که مردم با آن آشنا شوند و از طرف دیگر هم با حوزه علمیه قم فعالیت هایی انجام دادیم تا با علما صحبت کنیم و بتوانیم ضرورت های دانشگاه را اعلام کنیم تا بشود فتواهای لازم را دریافت کرد. برای اهدای اجساد شرایط سنی و داشتن بیماری ملاک نیست؟ خیر. این ملاک ها برای دریافت اجساد در نظر گرفته نشده. اما تنها نکته ای که بسیار مهم است سالم بودن جسد است. پس از اینکه فرد فوت می کند. جسد و کالبد برای اینکه قابل استفاده باشد باید حتما شرایطی داشته باشد و همانطور که گفتم جسد باید سالم باشد. به طور مثال جسد نباید تصادفی باشد. جسدها برای استفاده در دانشگاه یک پروسه ای را باید طی کنند که قابل استفاده شود. بعد هم که در دانشگاه قابل استفاده شد با تشریفات شرعی خاکسپاری می شوند و ما پیگیر دفن آن هم خواهیم بود. مشکل و معضل بسیار مهم که مانعی برای اهدای جسد و اهدای اعضای بدن وجود دارد چیست؟ نکته بسیار مهم این است که یکی از معضلات و مشکلات ما در بحث اهدا چه بافت، چه اعضا و چه کل جسد این است که خود فرد وصیت می کند و در ادامه اعلام رضایت می کند و تمام فرم ها را پر می کند اما اولیا و بستگان متوفی پس از مرگ به وصیت او عمل نمی کنند. مشکل اینجا است که به دلیل اینکه خود فرد با خانواده اش راجع به این موضوع صحبت نکرده است و یا صحبت کرده و نتوانسته موافقت آنها را جلب کند. زیرا وقتی که فرد فوت کرد تکلیف متوفی به اطرافیان بازمی گردد. به همین دلیل افرادی که قصد دارند این کار را انجا دهند. پیش از این با اطرافیان خود راجع به این موضوع صحبت و رضایت آنها را جلب کنند تا پس از اینکه فرد فوت شد مانعی برای اهدای عضو یا جسد به وجود نیاید. پیش از این طرح شرایط دریافت جسد به چه صورت بود؟ پیش از انقلاب در مقاطعی اجساد از خارج از کشور وارد می شد که در حال حاضر ما ورود اجساد از خارج از کشور را هم پیگیری می کنیم و اعلام کردیم که حاضریم با برخی از شرکت ها در این خصوص همکاری کنیم و در مقابل آن برخی از تعاونی ها هم اعلام آمادگی برای همکاری کرده اند. البته آن موضوع هم پروسه طولانی دارد و موضوع قوانین بین المللی به میان می آید. تمام پروسه های مربوط به این موضوع باید طی شود. ترجیح ما این است که از اجساد غیرمسلمان استفاده شود اما به این دلیل که این موضوع یک پروسه طولانی دارد می خواهیم دریافت جسد در داخل را هم پیگیری کنیم. در نهایت ما تمام راه هایی را که بتوانیم به علم پزشکی کمک کنیم انجام خواهیم داد و اگر این اتفاق رخ ندهد لطمه آن به خود جامعه بازمی گردد ولی اولویت صد در صد با جسد غیرمسلمان و بحث واردات است که اگر آن موضوع راه بیفتد ممکن است دیگر نیازی به استفاده از جسد مسلمان نباشد. در نهایت جسد چگونه دفن خواهد شد؟ آیا جسد زمانی که دیگر قابل استفاده نبود برای خاکسپاری به خانواده ها بازگردانده می شود یا خیر؟ جسدها در محلی دفن می شوند و اگر خانواده ها جسدها را بخواهند می توانند استعلام کنند که محل دفن متوفی شان کجاست و اگر بخواهند می توانند برای عزاداری به محل دفن مراجعه کنند. معمولا زمانی در استفاده دانشگاه است و زمانی که مدت استفاده تمام شد می توانند آدرس محل دفن را بخواهند و برای عزاداری به آنجا مراجعه کنند. اما در نهایت باید گفت، طبق آنچه رئیس سازمان پزشکی قانونی اعلام کرده است، دانشگاه ها بسیار نیازمند این کمک هستند و ما باید به دانشگاه ها کمک کنیم که این موضوع حل و فصل شود و این موضوع قطعا تاثیر بسیار زیادی در موضوع آموزش خواهد داشت. خواهشم این است که اگر برایشان مقدور است و تمایل دارند این امر خداپسندانه را انجام دهند و خیالشان از بابت بحث های شرعی راحت باشد زیرا ما تمام بحث های شرعی را در این زمینه رعایت خواهیم کرد. فعلا در حال دریافت اسامی داوطلبان هستیم و بعد از این مسائل حقوقی و قانونی و شرعی آن را به طور موازی پیش خواهیم برد که مشکلی پیش نیاید. منع قانونی برای وارد کردن جسد وجود ندارد علیرضا آذربایجانی، حقوقدان و نایب رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز| خبرهایی با عنوان کمبود جسد در کشور برای انجام امور آزمایشی و علمی پزشکی منتشر شده است. سازمان های مربوطه نیز با توجه به این اطلاعات درخواست وارد کردن اجساد از کشورهای دیگر را دارند. بحث اهدای عضو برای اشخاص نیازمند در صورت استفاده و جسد برای انجام امور آزمایشی و پزشکی همیشه مطرح بوده اما همیشه این موضوع حواشی بسیاری را نیز در پی داشته است. بحث اهدای عضو و جسد را می توان از چند محور مورد بررسی قرار داد؛ نخستین نکته به اهدای عضو و جسد فرد در زمان حیات مربوط می شود. برخی افراد قبل از فوت اعضای بدن خود و حتی جسد خود را برای بیماران نیازمند یا انجام امور آزمایشگاهی اهدا می کنند که البته بعد از فوت فرد، خانواده وی مانع از این کار می شوند. در این مورد بحث فرهنگی حاکم بر کشور ما بسیار حایز اهمیت است. فرهنگ اهدای عضو و جسد قبل از فوت خیلی در کشور ما رونق قابل توجهی ندارد و درواقع این فرهنگ جا نیفتاده است. نظام تبلیغی برای این موضوع باید فرهنگ سازی شود و ارزش اهدای عضو و جسد را به مردم آموزش دهد تا این مسأله در میان مردم در کشور فراگیر شود. کشور ما درحال حاضر در وضعیتی قرار دارد که از نظر فرهنگی نسبت به اهدای عضو و جسد ضعیف است. نکته دوم نیز بحث خانواده های عزادار است. خانواده هایی که بعد از فوت عزیزشان از اهدای عضو و جسد وی خودداری می کنند و با وجود این که سازمان های مربوطه از نظر قانونی اجازه دارند اعضا را اهدا کنند یا جسد را برای امور آزمایشگاهی منتقل کنند اما خانواده ها مانع از این اتفاق می شوند. این است که کسانی که در زمان حیات خود با معاهدات رسمی با مراجع قانونی متعهد می شوند که اعضا یا جسد خود را اهدا کنند. این معاهده معتبر است و وراث حقی از این که مانع این اقدام باشند، ندارند. در این نوع موارد نمایندگان حقوقی آن سازمان ذیربط که می تواند دانشگاه علوم پزشکی، سازمان اهدای عضو، پزشکی قانونی و... باشد، مجاز هستند در این رابطه اقدام حقوقی بکنند. منتها مشکلی که در عمل کردن به این اقدام وجود دارد این است که چون این مقوله مرتبط است با مقوله فوت و خانواده و عزاداری و خانواده های عزادار، این سازمانی که از جسد بهره مند می شود، وارد اقدامات عملیاتی نمی شود. درواقع از نظر تئوری، این حق را برای سازمان مربوطه به عنوان ذینفع داریم ولی از لحاظ عملی و رویه ای، وقتی می بینند وراث متوفی مانع از این اقدام می شوند، کنار می کشند. نکته سوم این است که از سال های دور انجام امور آزمایشی روی اجساد در ایران و در دیگر کشورهای جهان انجام می شود و برای تکمیل جسد رویه ای که در ایران حداقل در نیم قرن گذشته وجود دارد این است که کسانی که به شکل مجهول الهویه فوت می کنند، درواقع کسانی هستند که وضع خوبی ندارند یا به عنوان مثال خیابانگرد ها هستند و وقتی که فوت می کنند و اولیای آنها شناسایی نمی شود، در عرف این موضوع وجود دارد که برای انجام امور پزشکی و آزمایشگاهی از این اجساد استفاده شود. اما به هر صورت در مراکز آموزشی تعداد جسد بسیار کم است و ناگزیر به استفاده از آنها به شکل کوتاه مدت برای جبران آن نقیصه ها هستیم که یکی از آنها ضعف فرهنگی و دیگری هم عدم همراهی وراث برای اهدای جسد است. وارد کردن جسد از کشورهای خارجی می تواند کمک کند و هیچ منع قانونی برای وارد کردن جسد به این منظور وجود ندارد. تنها بحث مالی و مصلحتی باید در این موضوع بررسی شود. البته که نظرات شخصی و فقهی نیز در این موضوع وجود دارد. ممکن است فقیهی بگوید این کار مجاز است و فقیهی دیگر آن را مجاز نداند یا دیگری با وجود شرایطی این موضوع را بپذیرد. البته که این نظرات برای مراجع رسمی کشور، تا زمانی که قانون چنین مسأله ای را منع نکرده است، اعتبار ندارد. نباید در جسد دخل و تصرفی صورت گیرد سیدعباس حسینی، کارشناس مسائل دینی| در موضوع اهدای اجساد به پزشکی قانونی برای مصارف علمی و تحقیقات پزشکی دو بحث مطرح می شود؛ بحث اولیه این است که شرع مقدس درباره جسد و پیکر انسان بعد از مرگ چه نظری دارد. فراتر از این اصل موضوع درباره جسد است که ماهوی جسد چیست. اگر نامه ٤٧ نهج البلاغه را بخوانیم، امیرالمومنین(ع) نسبت به پیکر قاتلش خطاب به امام مجتبی می فرماید: نکند بعد از مرگ او را مثله کنید. از جد شما رسول الله شنیدم حتی سگ دیوانه را مثله نکنید. این نشان می دهد که پیامبر عظیم شأن روی جسد حتی جسد حیوان که هیچ نوع مثله کردنی جایز نیست، بسیار حساسیت داشته است. این بحث اولیه است که نشانگر محترم بودن جسد انسان و حتی حیوان است. غیر از این بحث، موضوع پزشکی در این مورد وجود دارد. سالیان قبل بوعلی سینا بسیار مرارت کشید تا بتواند روی اجساد تشریح صورت دهد. فقهای آن زمان بسیار سخت برای تشریح جسد فتوا می دادند. اما امروز موضوع تقریبا حل شده است. اگر برای بحث پزشکی و تحقیقاتی فردی رضایت داشته باشد و خودش وصیت کرده باشد، عموما مشکلی به وجود نمی آید. اما هنوز مراجعی را داریم که در بحث اهدای عضو حتی اگر در وصیت افراد باشد آن را به هیچ عنوان جایز نمی دانند. از نظر آنها خود فرد هم صلاحیت ندارد که وصیت کند چه بسا که دولت و پزشکی قانونی بخواهد این کار را انجام دهد، زیرا این موضوع هتک حرمت به جسد فرد مسلمان است. بحث دیگر این است که حتی از اجساد افراد مجهول الهویه هم نمی توان استفاده کرد، زیرا این افراد هم مسلمان بودند و فرقی با کسی که هویت مشخصی دارد، ندارند و جسد آنها هم باید به طور سالم به خاک سپرده شود. اما بحث ثانوی در این مورد پیش می آید و آن هم این است که می گویند می خواهیم روی جسد تحقیقات علمی و پزشکی انجام دهیم و اگر نتوانیم این فردی که کلیه اش درست کار نمی کند را عمل کنیم و او را رها کنیم، در این صورت سلامت و زندگی آن فرد به خطر می افتد که فرض دوم، فرض نخست را زیر سوال می برد و در این موارد فرض ثانویه را به دلیل دومی که پیش می آید، اولویت می دهیم و آن را نقض می کنیم و اهدای عضو را جایز می دانیم وگرنه اصل بر این است که نباید در جسد دخل و تصرف صورت بگیرد.
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>