Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

طاعون نشخوارکنندگان تهدیدی برای گونه‌های در معرض انقراض

$
0
0

سلامت نیوز:عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس طاعون نشخوارکنندگان را تهدیدی برای گونه‌های جانوری در معرض انقراض دانست و بر لزوم شناسایی سریع‌تر عوامل بروز و همچنین کنترل و مدیریت این بیماری تاکید کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،علی اکبری  با ابراز تاسف از تلف شدن 45 راس از نشخوارکنندگان کوچک پارک پردیسان بجنورد بر اثر شیوع بیماری طاعون، گفت: سازمان های دامپزشکی و حفاظت محیط زیست با همکاری جوامع و مسئولان محلی مانند دهیاری ها و بخشداری ها باید سیاست های پیشگیرانه ای را برای جلوگیری از شیوع و انتشار این بیماری اتخاذ و هر چه سریع تر  عوامل بروز آن را پیگیری، بررسی و اطلاع رسانی نمایند زیرا این بیماری تهدیدی برای حیات وحش به ویژه گونه های در معرض انقراض خواهد بود.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، بر ضرورت مدیریت و کنترل بیماری طاعون نشخوارکنندگان تاکید کرد و افزود: چنانچه اقدامات انجام شده از سوی متولیان برای کنترل و مدیریت این بیماری کارساز نبوده باید به دنبال راهکارهای جدید باشند زیرا اگر تلاش جدی از سوی متولیان امر برای کنترل هر چه سریع تر این بیماری صورت نگیرد تعداد زیادی از حیات وحش کشور را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست خواهیم داد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه برای مدیریت هر چه سریع تر بیماری طاعون نشخوارکنندگان باید دستگاه های مرتبط همکاری لازم را با هم داشته باشند، تصریح کرد: حیات وحش به ویژه گونه های در معرض انقراض سرمایه‌های ملی هستند که چنانچه اقدامات جدی برای حفاظت از آنها در دستور کار قرار نگیرد در آینده ای نزدیک آنها را از دست خواهیم داد از این رو به صورت جدی نیاز است در هنگام شیوع بیماری های دامی نهایت اهتمام خود را در حفاظت کامل از حیات وحش کشور داشته باشیم.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی،  با بیان اینکه بهتر است حفاظت از محیط زیست کشور را به مردم واگذار کنیم، یادآور شد: تجربه نشان داده همکاری جوامع محلی با دستگاه های ذی ربط در اکثر اوقات کارساز بوده است.

 طبق اظهارات سیدعلی اصغر مطهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی ، بر اثر بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک تاکنون 45 راس تلفات در پارک پردیسان به ثبت رسیده و همچنین این بیماری هم اکنون در 4 استان شایع است.



حکم اعدام برای تازه‌داماد قاتل

$
0
0

سلامت نیوز: تازه‌داماد جوان که باجناقش را به قتل رسانده بود، به اعدام محکوم شد.  رسیدگی به این پرونده از اواسط بهمن سال ٩٣ به‌ دنبال پیداشدن بقایای جنازه یک مرد که به وسیله حیوانات از زیر خاک بیرون و قسمت‌هایی از آن خورده شده بود، در دستور کار پلیس فشافویه قرار گرفت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق، شواهد نشان می‌داد قربانی با شلیک چندین گلوله کشته و در زیر خاک دفن شده است. جنازه با هماهنگی قضائی به پزشکی قانونی فرستاده و تلاش برای افشای هویت وی آغاز شد.  در بررسی‌ها روشن شد این مرد ٤٠ساله، عزت‌الله نام دارد که از دو روز قبل ناپدید شده بود. پلیس وقتی به پرس‌وجو از خانواده عزت‌الله پرداخت، دریافت این مرد آخرین‌بار همراه باجناق ٢٢ساله‌اش رضا از خانه بیرون رفت و دیگر بازنگشته است. درنهایت رضا که فقط هفت ماه از ازدواجش گذشته بود، به قتل باجناقش اعتراف کرد.

درحالی‌که کمیسیون پنج‌نفره پزشکی قانونی سلامت روانی رضا را تأیید کرده بود، وی در شعبه هشتم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حسین اصغرزاده و با حضور دو قاضی مستشار پای میز محاکمه ایستاد.

رضا در آن جلسه گفت: به رفت‌و‌آمدهای زیاد همسرم به خانه خواهرش مشکوک شده بودم و گمان می‌کردم باجناقم با او در ارتباط است. یک روز همسرم را تعقیب کردم و فهمیدم به خانه خواهرش رفته است. وقتی من هم به آنجا رفتم و با باجناق و همسرم روبه‌رو شدم، گمان کردم فکری که در ذهن داشتم واقعیت داشته است. چون می‌دانستم دایی‌ام اسلحه کلاشنیکف در خانه‌اش دارد، باجناقم را به بهانه پیداکردن گنج به جاده لوله گاز در حاشیه فشافویه کشاندم و او را به رگبار بستم. همان‌جا جنازه را در گودالی دفن کردم اما واقعا قصد کشتن باجناقم را نداشتم و حالا می‌گویم او بی‌گناه کشته شد.

بنا بر این گزارش، هیأت قضائی پس از بررسی پروند این مرد و با توجه به درخواست اولیای دم، وی را به قصاص نفس- اعدام- محکوم کردند.


سکوت وزارت بهداشت در مورد قاچاق یک نوع ویتامین C

$
0
0

سلامت نیوز:عرضه یک نوع ویتامین C به صورت نوشیدنی و در قوطی‌های شیشه‌ای موضوعی است که کماکان مسوولان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نسبت به قاچاق یا غیرقاچاق بودن آن اعلام موضع رسمی نداشتند تا کماکان شاهد عرضه این محصول در سطح فروشگاه‌ها و مغازه‌های مختلف باشیم.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از ایسنا، وجود برخی کالاها و مواد غذایی که قاچاق یا غیرقاچاق بودن آنها مشخص نیست و در مغازه‌ها و فروشگاه‌های مختلف به فروش می‌رسند، یکی از مسائلی است که باید توسط مسوولان ذیربط به آن پاسخ داده شود. در این بین اما بحث مواد غذایی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده، چرا که به صورت مستقیم با سلامت مردم در ارتباط است.

عرضه یک نوع ویتامین C به صورت نوشیدنی و در قوطی‌های شیشه‌ای در برخی فروشگاه‌ها و مغازه‌های سطح شهر یکی از مواردی است که در ارتباط با آن سوال‌های بسیاری مطرح شده است. قاچاق یا غیرقاچاق بودن این محصول مشخص نیست و تاکنون هیچ‌گونه اظهارنظری از سوی وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو در مورد صحت آن اعلام نشده است.

سعید درخشانی - رییس اتحادیه سوپرمارکت‌ها و مواد پروتئینی - در خصوص این‌که آیا عرضه این نوع ویتامین C از مجوزهای لازم برخوردار است یا خیر گفت: در این باره باید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز سازمان غذا و دارو هرچه سریع‌تر اظهارنظر کنند تا در صورتی که این محصول به صورت قاچاق در بازار عرضه می‌شود نسبت به جمع‌آوری آن اقدام شود.

وی همچنین در مورد صحبت‌های دبیر انجمن تولیدکنندگان بیسکوئیت، شیرینی و شکلات مبنی بر این‌که شیرینی و شکلات خارجی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای به صورت قاچاق عرضه می‌شود، بیان کرد: از ابتدای مهرماه قرار است به صورت جدی با عرضه کالاهای قاچاق مقابله و نسبت به جمع‌آوری این نوع کالاها اقدام شود. قطعا از این تاریخ اگر با هر کالا یا محصول قاچاقی روبه‌رو شویم نسبت به جمع‌آوری آن اقدام می‌کنیم و تمامی موارد قاچاق عرضه شده در بخش‌های مختلف جمع‌آوری خواهد شد.

 پیش از این دبیر انجمن تولیدکنندگان بیسکوئیت، شیرینی و شکلات خارجی نیز با انتقاد از عرضه شیرینی و شکلات خارجی قاچاق در فروشگاه‌های زنجیره‌ای، گفته بود که واردات رسمی در صنعت شیرینی و شکلات کم است و در فروشگاه‌های مختلف به وفور این مواد غذایی دیده می‌شود.



شوخی شوخی به گنجشک‌ها سنگ زدیم، جدی جدی مردند

$
0
0

سلامت نیوز:همه‌ ما از کودکی به‌نوعی با خشونت علیه حیوانات برخورد داشته‌ایم؛ بعضی از ما آتش زدن موش‌ها و یا گربه‌ها یا سنگ زدن به گنجشک‌ها را به چشم دیده‌ایم.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، برخی از ما با سگ و گربه‌های دم‌بریده یا دست و پا شکسته مواجه شده‌ایم...،گاهی پرندگان و گاهی نیز تصاویر ناراحت‌کننده‌ شکار یا مورد حمله قرار گرفتن حیوانات وحشی، پلنگ، کفتار، خرس و یا آهو و... خاطر ما را آزرده است.


وقتی با فعالان حقوق حیوانات و همچنین محیط زیست صحبت می‌کنم یکی از مسائلی که مطرح می‌شود این است که هنوز برخی هستند که چنین دغدغه‌هایی را لوکس و امری غیر ضروری می‌دانند اما بسیاری معتقدند باید از کودکی به انسان مهربانی را آموخت. کودکی که از آزار حیوانات و جانداران لذت می‌برد و تفریحش به هر نحوی اذیت و آزار حیوانات می‌شود، امر بعیدی نیست که در بزرگسالی با همنوعان خود نیز چنین کند.


گرچه روزهایی خاصی به بهانه‌های گوناگون برای حساس شدن جامعه به این مسائل، در تقویم نام‌گذاری شده، از جمله روز جهانی حقوق حیوانات و یا روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات و... اما همه‌ ما به‌خوبی می‌دانیم فرهنگ‌سازی و تلاش همه‌جانبه برای آموزش می‌تواند در این موارد مثمر ثمر باشد. متاسفانه هنوز ما شاهد اخبار شکارهای غیرقانونی و درگیری‌های محیط‌بانان با شکارچیان هستیم و هنوز هم در کوچه و خیابان حیوانات آزاردیده را بسیار می‌بینیم.


وقتی مشغول نوشتن این گزارش شدم، در ابتدا اپیزودهایی از فیلم «بهار، تابستان، پاییز، زمستان و... بهار » برای من یادآوری شد. قسمت‌هایی که شاگرد، حیوانات را مورد آزار قرار داده بود و بعد « سگِ ولگرد» صادق هدایت برایم تداعی شد. شاید خیلی‌ها با این موضوعات غریبه باشند اما اهمیت این موضوع در زندگی هر شهروند حس می‌شود. زمستان دو سال قبل با گروهی آشنا شدم که به حیوانات بی‌خانمان و رهاشده غذارسانی می‌کردند. گاهی به خارج از شهر می‌رفتند تا حیوانات را در زمستانِ سرد، از گرسنگی نجات دهند. آن‌ها محیط زیست و موضوع حمایت از حیوانات را امری لوکس نمی‌دانستند و معتقد بودند برای پیشرفتِ فرهنگِ جامعه باید همه‌ مسائل در کنار هم رشد کند.


حمایت از حقوق حیوانات باید به یک دغدغه‌ی همگانی مبدل شود
شباهنگ مداح یکی از فعالان حقوق حیوانات  می‌گوید: بیستم شهریورماه به تلاش حامیان و کوشندگان حقوق حیوانات در ایران به نام روز مبارزه با خشونت علیه حیوانات و یادآوری یکی از هولناک‌ترین و تاریک‌ترین خشونت نوع بشر در شهریور سال ١٣٩٠ در سمیرم و کشتار بی‌رحمانه خرس مادر و دو توله‌اش در حالی‌که شکم توله خرس‌ها زنده دریده شده بود و توسط خاطی به اطراف پرتاب می‌شدند، به جامعه و به قانون‌گذاران یادآوری می‌کند که تصویب قانون حمایت از حقوق حیوانات و جرم بودن آن در کشور دو امر ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.


وی ادامه می‌دهد: حمایت از حقوق حیوانات باید در جامعه به یک دغدغه‌ همگانی تبدیل شود و به قانون‌گزاران و مسئولان نیز این مهم یادآوری شود که التزام به قوانین جمهوری اسلامی در زمان به دست گرفتن کرسی ریاست، شامل پایبندی و التزام به هر آنچه که اسلام آن را ملزم دانسته است؛ کما این‌که در دین اسلام به لزوم حرمت دانستن حیوانات بارها تاکید شده است که با وجود چنین حیوان‌آزاری گسترده‌ای که در کشور داریم، به جرأت می‌توان گفت بی‌توجهی و سکوت مسئولان در نهادینه کردن احترام به حقوق حیوانات در جامعه‌ مسلمان ایرانی، زمینه‌ساز بروز مشکلات اجتماعی عمیق‌تری نیز خواهد شد.
مداح می‌گوید: توجه به موقع و مسئولانه‌ رسانه‌ها، مردم و مسئولان و دعوت از همه‌ اقشار جامعه به منظور مشارکت در شکل‌گیری درست پدیده‌های اجتماعی، اصلی است که می‌تواند ناهنجاری‌های اجتماعی همچون خشونت علیه حیوانات را تبدیل به هنجاری به نام همزیستی مسالمت آمیز با حیوانات تغییر دهد.


ما از فقدان آموزش رنج می‌بریم
وی با اشاره به اهمیت آموزش در این رابطه تصریح می‌کند: سیستم آموزش و پرورش همان‌طور که از نامش پیداست وظیفه پرورش نسل‌ها را بر عهده دارد. نسل‌ها باید با باور و تفکری سالم و دور از خشونت رشد داده شوند. مباحث این‌چنینی باید در محتوای آموزشی مدارس گنجانده شود و به موازات آن از توانمندی اشخاص و سازمان‌های مردم‌نهاد در ترویج هرچه بیشتر و مفیدتر واقع شدن مفاهیم پرهیز از خشونت علیه حیوانات نیز حمایت محکمی شود.
این فعال حقوق حیوانات عنوان می‌کند: فرهنگ‌سازی و آموزش زیرساختی مبتنی‌بر دانش روز، قوی‌ترین و موثرترین روش دست‌یابی به اهداف در هر حیطه‌ای است، آموزش در واقع پیشگیری قبل از درمان است و باور قاطع به این مهم ما را مجاب می‌کند که بیشترین و هدفمندترین سرمایه‌گذاری را در رابطه با آموزش و فرهنگ‌سازی داشته باشیم. در زمینه‌ی حمایت از حقوق حیوانات نیز همین موضوع صادق است.


وی ادامه می‌دهد: در کشور ما نظام اسلامی جاری است که خشونت علیه حیوانات در آن نهی شده، اما جامعه‌ ما همچنان از فقدان آموزشِ پرهیز از خشونت علیه حیوانات رنج می‌برد. البته اشخاص و سازمان‌های مردم‌نهاد زیادی در کشور اقدامات و تلاش‌هایی در رابطه با نهادینه کردن پرهیز از خشونت در بین شهروندان داشته و دارند اما متاسفانه در بین حجم وسیعی از خرافات این تلاش‌ها نیز بازخورد موفقی به همراه ندارد.


خلأ قانونی در زمینه حقوق حیوانات حس می‌شود
شاهین شفیعی نیز یکی دیگر از فعالان این حوزه است، وی می‌گوید: ما با دو مقوله مواجهیم؛ یک بحث حیوانات شهری و خانگی و دوم بحث حیات وحش. طی چند دهه اخیر، استفاده و نگهداری از حیوانات خانگی به دلایل مختلفی در جوامع بشری افزایش پیدا کرده، اما در کشورهایی مانند ایران به نسبت این رشد سریع قوانین حمایتی لازم در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه می‌دهد: امروزه به‌راحتی هرکسی می‌تواند یک حیوان خانگی از جمله سگ یا گربه یا هر چیز دیگری تهیه کند ولی در قبال نگهداری از این حیوان هیچ‌گونه مسئولیت اجتماعی ندارد؛ من مواردی را شاهد بودم که فردی حیوانی را برای مدتی نگه می‌دارد ولی بعد از مدتی چون توانایی نگهداری از آن را نداشته به حال خود رها می‌کند.


شفیعی اضافه می‌کند: متاسفانه قوانین ما در این زمینه ناقص است و فکر نمی‌کنم قانون مدوّنی برای حمایت از حیوانات وجود داشته باشد؛ حتی در مورد حیات وحش کشور که به هر حال سازمان محیط زیست متولی حفاظت از آن است اما با این وجود هنوز قوانین حفاظتی مشکلات و ضعف‌های بسیار زیادی دارند؛ هر چند با تلاش فعالان زیست‌محیطی جرایم شکار، صید و آزار گونه‌های حیات وحش افزایش به نسبت خوبی داشت ولی متاسفانه هنوز هم راه برای از بین بردن و قتل و غارت گونه‌های ارزشمند جانوری کشور برای متخلفان باز بوده و قوانین ما واقعا بازدارندگی کامل را ندارند. در زمینه‌ی حیوانات خانگی و شهری هم متاسفانه قانون مترقی و بازدارنده‌ای نیست و عمدتاً سرنوشت این حیوانات به میزان ترحم صاحبانشان بستگی دارد.
وی می‌گوید: در این رابطه فرهنگ‌سازی در درازمدت راهکار اصلی و چاره‌ کار است اما در کوتاه‌مدت تصویب قوانین حمایتی و برخورد شدید با متخلفان کارآمد است.


گفت‌وگوی من با فعالان این حوزه پایان می‌یابد و مجددا سوالی که پاسخش را بسیاری از ما می‌دانیم در ذهنم تکرار می‌شود؛ چرا برخی بدیهیات تا این حد برای ما غریب و ناآشناست؟ آیا ما نسبت به دنیای اطراف خود وظیفه‌ای نداریم؟!


افزایش جرائم خشن در حاشیه تهران

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس گروه مطالعات سازمان پزشکی قانونی گفت: میزان جرائم خشن در مناطق حاشیه ای تهران در حال افزایش است و مراجعات بسیاری در این خصوص وجود دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  مهر، دکتر محمد قدیرزاده در خصوص وضعیت پرونده ها و رجوع مردم در حواشی شهر تهران به مراکز پزشکی قانونی، افزود: متاسفانه بر اساس مباحث و آمار موجود شاهد این هستیم که هر چه به حواشی شهرها به ویژه تهران نزدیک می شویم، شاهد افزایش آمار جرائم هستیم.

وی در خصوص نوع این جرائم ارتکابی در حواشی پایتخت، اظهارداشت: در حال حاضر، میزان جرائم خشن در این مناطق در حال افزایش است و مراجعات بسیاری در این خصوص وجود دارد.

رئیس گروه مطالعات و اعتیاد پزشکی قانونی افزود: جرم نزاع هم از این دسته از جرائم است که متاسفانه در حواشی شهر بیشتر از مناطق دیگر وجود دارد که این میزان نسبت به جمعیت ساکن در این مناطق بررسی شده است.

سایه سنگین فقر اقتصادی و فرهنگی بر سر حاشیه نشین ها

قدیرزاده در خصوص علل وقوع این دسته از جرائم در حواشی شهر تهران، گفت: عوامل فرهنگی، نوع سبک زندگی افراد با یکدیگر، سطح اقتصادی و فقر در وقوع جرائم به ویژه جرائم خشن در این مناطق نقش پررنگی داشتند.

وی در پاسخ به این سئوال که آمار موجود از انواع و میزان جرائم ارتکابی برای تحلیل بیشتر به چه مراکزی ارسال می شود، گفت: آمار مراجعات به پزشکی قانونی به دلیل نزاع و جرائم خشن برای تحلیل و آنالیز بیشتر و سپس برنامه ریزی، به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ارسال می شود تا بتوان با برنامه ریزی درست و دقیق از آمار این دسته از جرائم ارتکابی در حاشیه شهرها کم کرد..

قدیرزاده افزود: آمار مرتبط با مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر نیز در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار می گیرد.


این دردها در بدن را جدی بگیرید

$
0
0

سلامت نیوز:درد در بدن انسان یک علامت و زنگ هشدار است و به عبارتی یعنی در سیستم طبیعی بدن اختلالی بوجود آمده است . به‌هر حال دانستن اینکه منشا هر درد به چه عامل یا عواملی بازمی‌گردد، می‌تواند در پیگیری و درمان موثر باشد. به همین دلیل بد نیست با چند درد و دلایل به وجود آمدن آنها بیشتر آشنا شویم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین،دکتر نوید ابوالاحرار فلوشیپ فوق ‌تخصصی درد  بیان کرد: بعضی از دردها عمق شان کم است و نیازی به پیگیری اورژانسی نیست ولی در مواردی ، دردهایی در بدن وجود دارد که نیاز به بررسی سریع پزشک دارند بطور کلی دردهایی که اهمیت بیشتری دارند و نیازمند به بررسی جدی متخصص هستند دارای چند مشخصه اند.

وی در ادامه متذکر شد : درد هایی که بصورت حاد و ناگهانی شروع می شوند ، درد های اسپاسمی و گرفتگی بخصوص در ناحیه شکم همراه با تهوع و استفراغ باشد و در 2طیف سنی کودکان و بزرگسالان مشاهده می شود این نوع درد ها طبیعی نیستند و باید سریع به پزشک مراجعه کرد . گروه دیگری از درد های خطرناک ، درد هایی هستند که به مدت طولانی در بدن ، فرد را آزار می دهند که این نوع ممکن است شدتی نداشته باشد اما مدت زمان زیادی فرد با آن دست و پنجه نرم می کند این نوع درد ها نیز درد های طبیعی نیستند و نیاز بررسی پزشک دارد .

درد های دیگری هم وجود دارند که با مصرف هر نوع مسکن و دارو بازهم قابل کنترل نیستند ، به عبارتی فردی که دچار سردرد ، پا درد ،دست درد و ... است و با خوردن مسکن دردش آرام نمی شود باید سریع تر به اورژانس مراجعه کند چرا که این نوع از درد های غیر قابل کنترل بسیار خطرناک هستند.درد هایی که با علایمی مانند درد با تهوع ، درد با تنگی نفس ، درد با سرگیجه و ... همراه می گردند جز عامل های خطرناک و جدی هستند که نیاز به بررسی اساسی دارد.هر کدام از علائم ذکر شده می تواند یک بیماری مهلک را در پی داشته باشد .

این متخصص اظهار کرد : درد در ارگان های حیاتی بدن مانند مغز ، قلب ،ریه و ....بسیار مهم و حائز اهمیت است . از میان انواع دردهای مزمنی که ممکن است برای افراد پیش بیاید، درد در ناحیه قفسه سینه نگران کننده ترین آنها است. دردهایی مانند احساس فشار شدید به قفسه سینه، درد در نزدیک بازوها، تنگی نفس بخاطر فشار به سینه و دردهای مشابه در دسته دردهای جدی طبقه بندی می شوند .

دردهایی که در ناحیه کمر ایجاد می شوند نیز باید جدی گرفته شود .کمردرد از دردهای شایع بسیاری از افراد مسن است. متخصصان تاکید می کنند که اگر دردهای ناحیه پشت، در فردی بیش از دو هفته به طول بیانجامد، بهتر است فرد تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد. چرا که این دردها می توانند به ناتوانی های جدی حرکتی در آینده منجر شوند.

ابوالاحرار افزود: افراد ممکن است به هر دلیلی و در جریان شیوه غلط زندگی با جابه‌جایی دیسک و فشار عصب نخاعی دچار مشکل شده باشند و این دردها را گاهی خفیف و گاهی شدید تجربه کنند اما همیشه با آن سر و کار دارید پس نسبت به آن بی‌تفاوت نباشید مخصوصا اگر گهگاه با بی‌حسی دست یا پا نیز مواجه شدید. بی‌توجهی به این درد خطر آسیب‌دیدگی دائمی عصب نخاعی را به همراه خواهد آورد.

این متخصص متذکر شد : افراد حتما باید حواسشان به سردرد های ناگهانی که دچار می شوند باشد چرا که سردرد ها انواع مختلفی دارند .سردردهایی وجود دارند که به هیچ یک از عوامل محیطی ارتباط ندارند؛ این سردردها به‌طور ناگهانی سراغ‌تان می‌آیند، به مرور شدت می‌گیرند؛ به گونه‌ای که فرد نسبت به نور و صدا دچار حساسیت می‌شود.این سردردها می‌توانند در گروه سردردهای میگرنی قرار بگیرند. این سردردها می‌توانند هر روز یا هر چند روز یک بار سراغ‌تان بیایند.

به گفته او، سردردهای دیگری نیز هستند که ناگهانی سراغ‌تان می‌آیند و با علائمی مثل کاهش بینایی، حالت تهوع و استفراغ، از دست دادن هوشیاری و بی‌حسی به ویژه در ناحیه سر همراه هستند؛ این سردرد ها طبیعی نیستند و خود شخص تفاوت اش را با سردرد میگرنی تشخیص می دهد و توصیه می شود در این نوع از سردرد ها حتما به متخصص مراجعه کنند .


آتش‌سوزی یک دستگاه اتوبوس در بروجرد

$
0
0

سلامت نیوز:معاون عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بروجرد گفت: یک دستگاه اتوبوس واحد در شهرستان دچار حریق شد.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از ایسنا ، نادر موسیوند در جمع خبرنگاران، افزود: صبح امروز یک دستگاه اتوبوس شرکت واحد که در کنار خیابان بلوار امام(ره) پارک شده بود، دچار حریق شد.

وی اظهار کرد: دو ایستگاه آتش‌نشانی برای اطفای حریق ماشین اعزام شد که صندلی‌ها و تجهیزات داخل اتوبوس در آتش سوخت.

معاون عملیاتی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بروجرد تصریح کرد: همچنین یک دستگاه پیکان از روی پل جواد الائمه در جاده بروجرد– خرم‌آباد سقوط کرد.

موسیوند اضافه کرد: در اثر واژگونی این خودرو دو نفر مصدوم شدند که علت حادثه سرعت بالا بوده و خوشبختانه این دو حادثه تلفات جانی درپی نداشت.




چرا افراد مقتصد لاغرتر از ولخرج ها هستند؟‎

$
0
0

سلامت نیوز: به نظر شما دست­ ودلباز یا مقتصد بودن ارتباطی با چاقی و لاغری دارد؟ فکر می کنید آنهایی که در خرج کردن پول حساسیت به خرج می دهند از اندام متناسب تری بهره مند هستند یا آنهایی که راحت و بدون حساب دست در جیب می کنند؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شفقنا زندگی، شاید در نگاه اول ارتباطی میان روحیه اقتصادی افراد با چاقی یا لاغری آنها دیده نشود؛ ولی واقعیت این است که دیدگاه افراد نسبت به چگونه پول خرج کردن بر وزن آنها تأثیر مستقیمی دارد. بنا بر یافته های به دست آمده از آخرین تحقیقات انجام شده، آن دسته افرادی که تمایل بیشتری به پس انداز کردن دارند لاغرتر از آنهایی هستند که برنامه ریزی خاصی برای خرج کردن پولشان ندارند.

دانشمندان با مطالعه سه مقیاس: شاخص توده بدنی، درصد چربی بدن و دور کمر به این نتیجه رسیده اند که خصوصیات اقتصادی افراد بر اندازه هر یک از این موارد اثرگذار است؛ هر چند زنان و مردان از این حیث با یکدیگر متفاوت هستند و به همین دلیل این عامل نقش پر رنگ تری در میزان وزن زنان ایفا می کند. بر این اساس، اغلب زنان مقتصد دور کمر باریک تری نسبت به دیگران دارند.

ارتباط میان تناسب اندام و چگونگی هزینه کردن پول بیش از هر چیز به این موضوع مربوط می شود؛ که افراد ولخرج اغلب به دنبال لذت جویی در لحظه هستند و کم تر پیش می آید که به خاطر دوراندیشی پول های خود را پس انداز کنند. در واقع، آنها برای بهره مندی از لذت غذا خوردن چندین بار در هفته به رستوران می روند، انواع و اقسام غذاهای چرب و شیرین را تجربه می کنند و کمتر پیش می آید دست رد به سینه غذاهای جدید بزنند. همین مسئله باعث افزایش چربی، دور کمر و در نهایت ابتلا به انواعی از بیماری ها می شود.

در نقطه مقابل آنهایی که اهمیت بیشتری برای پول قائل هستند و برای خرج کردن آن برنامه ریزی خاصی دارند کمتر سراغ رستوران ها و غذاهای ناسالم می روند. آنها ترجیح می دهند غذایی با هزینه کمتر و سالم تر را در خانه بخورند حتی اگر آن غذا تکراری باشد و همین عادت سلامت وزن آنها را تا حدی تضمین می کند.

منبع دیلی میل



دلایل شگفت انگیز برای انجام ورزش پیلاتس

$
0
0

سلامت نیوز: پیلاتس باعث می شود بدنتان ظاهری لاغر و متناسب پیدا کند، اما چیزهایی که می توانید از یک تمرین معمولی پیلاتس دریافت کنید بیشتر از این هاست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، در ادامه دلایل شگفت انگیزی که باعث می شود عاشق پیلاتس شوید را به شما خواهم گفت.


1- بدنتان را بهتر می چرخانید

ورزش پیلاتس، بدن را در همه جهات می چرخاند. هدف من به عنوان یک مربی پیلاتس این است که در تمریناتم تا جای ممکن ورزش هایی را وارد کنم که باعث چرخش بدن و مخصوصا ستون فقرات می شوند. بعد از نشستن یک روز کامل پشت کامپیوتر، کمر نیاز به کمی چرخش دارد. بسیاری از ورزشکاران باید کمری انعطاف پذیر داشته باشند که راحت بچرخد.

همین قانون را می توان به شانه ها نیز بسط داد، معمولا ورزش های باشگاهی عضلات اطراف شانه ها را قوی می کنند که می تواند باعث سفت شدنشان شود. ورزش پیلاتس باعث قوی شدن عضله شانه که مفاصل را احاطه کرده می شود و انعطاف پذیری مفصل شانه را افزایش می دهد.


2- استخوان های بهتری می سازید

شاگردانم از آن قسمت کلاس که می پریم خوششان می آید. پرش وقتی روی پشت دراز کشیده اید انجام می شود. به ماشین اصلاح حرکت پیلاتس یک صفحه پرش متصل است و درست همانطور که روی ترامپولین می پرید، روی این صفحه نیز پرش را انجام می دهید. پرش یکی از ورزش های تاثیر گذار روی ساخت استخوان است. استفاده از دستگاه اصلاح حرکت پیلاتس برای پرش باعث می شود خطر آسیب دیدگی به حداقل برسد چون جلوی وارد آمدن هرگونه فشار روی ستون فقرات را می گیرد.


3- مهارت حفظ تعادلتان به شدت افزایش پیدا می کند

ورزش های پیلاتس را می توانید در سطوح مختلفی از دشواری انجام دهید. بخشی از حرکات را می توان با ماشین اصلاح حرکت پیلاتس انجام داد. برای مثال در شروع یک پا روی زمین و پای دیگر روی ماشین اصلاح حرکت قرار می گیرد. همینطور که مهارت حفظ تعادلتان بهبود می یابد، با راهنمایی یک مربی پیلاتس می توانید به مرور حرکات دشوارتر را انجام دهید. متاسفانه بسیاری از ما بدون اینکه بدانیم در حفظ تعادل ضعیف هستیم. ورزش پیلاتس نشان داده می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای روی تعادل افراد بگذارد.


4- عضله لگن را هم قوی می کنید

یکی از اصول حرکات ورزش پیلاتس فعال کردن هسته بدن است. هسته بدن یا ” نیروگاه بدن ” پایه تمام حرکات در کلاس پیلاتس است. در کلاس پیلاتس معمولا قبل از انجام هر حرکتی ابتدا هسته بدن را فعال می کنند. هسته بدن از چندین عضله تشکیل شده است که عضلات سطح لگن نیز از این جمله هستند. همین عضلات هستند که جریان ادرار از بدن را کنترل می کنند. هرچه این عضلات قوی تر باشند در آینده کمتر دچار مشکلات بی اختیاری ادرار خواهید شد. ورزش های تقویت کننده عضلات لگن مخصوصا برای خانم ها بسیار مهم است و توصیه می شود.


5- با پیلاتس می توانید آرامش و تمرکز حواس را نیز تجربه کنید

برای داشتن ورزشی آرامش بخش که باعث تمرکز حواس شود حتما لازم نیست به سراغ یوگا یا مدیتیشن بروید. پیلاتس کمک می کند علاوه بر فعال کردن عضلات، آرامش و نظم را نیز وارد بدنتان کنید. برای اینکه بدانید چطور حرکت را انجام دهید باید خوب گوش کنید و به بازخورد حرکات توجه کنید و این کار نیاز به تمرکز و توجه دارد. در طول انجام حرکات پیلاتس نمی توانید به لیست خریدتان و لباسی که فردا در مهمانی می خواهید بپوشید فکر کنید. کلاس پیلاتس معمولا شامل 55 دقیقه تمرکز ذهنی است که مغز را برمی انگیزد و تازه می کند.

پیلاتس روشی تاثیرگذار و کارآمد برای کار کردن روی بدن است. برای دریافت تمام مزایایی که در بالا به آنها اشاره شد باید با یک مربی پیلاتس حرفه ای کار کنید که با سطوح مختلف حرکات آشنا باشد و بدون بروز آسیب دیدگی، شما را به هدفی که می خواهید برساند.

آیا جورچین برنامه های کاهش آسیب اعتیاد با اتاق تزریق تکمیل می‌شود؟

$
0
0

سلامت نیوز:یک کارشناس اعتیاد می‌گوید اگر بهزیستی این‌قدر پول دارد که بتواند برای تعداد اندکی از بیماران اتاق تزریق راه بیندازد، چرا بودجه کافی در اختیار مراکز کاهش آسیب قرار نمی‌دهد که مانع تعطیل شدن آنها شود: «ما باید اول بتوانیم، غذا، سرنگ، سوزن، کاندوم و خدمات اولیه بهداشتی را برای کارتن‌خواب‌ها فراهم کنیم و این خدمات را آن‌قدر گسترش دهیم که مطمئن باشیم مثلا در شهری مثل تهران هر معتادی در هر نقطه‌ای به این خدمات دسترسی دارد، بعد به این فکر کنیم که بیماران تزریقی، کجا و چطور تزریق می‌کنند و برای آنها اتاق تزریق راه‌اندازی کنیم.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه شهروند می نویسد: سه ماه پیش با خط درشت در صفحه نخست یکی از روزنامه‌ها نوشته شد، «اتاق تزریق برای معتادان». بحث اتاق تزریق چیز تازه‌ای نیست. سال‌هاست که مسئولان دولتی و کارشناسان حوزه اعتیاد درباره‌اش حرف می‌زنند اما چه علتی آن را به صفحه نخست یکی از روزنامه‌های پرتیراژ رساند؟ محسن روشن‌پژوه، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی از اجرای طرحی خبر داده بود که براساس آن قرار است به‌زودی سه استان پرخطر کشور به اتاق تزریق برای معتادان تزریقی مجهز شوند. او گفته بود پیشنهاد راه‌اندازی اتاق‌های تزریق در جلسه کمیته درمان ستاد مبارزه با موادمخدر از سوی وزارت رفاه مطرح شده و چنانچه این طرح نتایج مؤثری داشته باشد و رویکرد و اثربخشی آن تأیید شود به کل کشور تسری پیدا خواهد کرد. دقیقا در روز انتشار این خبر [١٩ خردادماه]، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر وجود هرگونه برنامه‌ای برای ایجاد اتاق تزریق در استانی خاص را رد کرد و گفت بحث اتاق تزریق فقط در حد یک ایده است. اما یک ماه و نیم بعد [٦ مردادماه] خود او خبر داد که قرار است اتاق‌های امن تزریق در دو استان خوزستان و کرمان پایلوت شود.

افشار این طرح را در راستای تأکیدات بند ٥٧ سیاست‌های کلان برنامه ششم دانست و گفت که این طرح در جلسه قبلی ستاد، مطرح و مصوب شده است. یک ماه بعد [٩ شهریورماه] سردار علی مؤیدی، قائم‌مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر دوباره پایلوت شدن این برنامه را تکذیب کرد و گفت که پیشنهاد اتاق‌های امن تزریق تنها در حد یک پروژه مطالعاتی در ستاد مبارزه با موادمخدر مطرح شده است. او توضیح داد که درحال حاضر تنها درصدد مطالعه و بررسی معایب و مزایای آن هستند و قرار نیست ستاد مبارزه با موادمخدر آن را اجرایی کند، ضمن این‌که باید دید این پیشنهاد با قوانین و مقررات هم‌راستاست یا خیر. با فاصله یک روز از این خبر روزبه کردونی، مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت رفاه یادداشتی نوشت و با قدردانی از تصمیم اخیر مسئولان در راه‌اندازی مراکز مدیریت مصرف موادمخدر و اتاق‌های تزریق امن، ایجاد این مراکز را عاقلانه‌ترین تصمیم در شرایط فعلی دانست و گفت با توجه به این‌که مطالعات اولیه درخصوص اتاق‌های امن تزریق در معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته و پیشنهاد اولیه به ستاد مبارزه با موادمخدر از سوی این معاونت ارسال شده، ضروری است مطلبی در این مورد بنویسد! اینها بخشی از اظهارنظرهای مسئولان حوزه اعتیاد در مورد راه‌اندازی اتاق تزریق امن در سه ماه گذشته است اما با این داده‌ها هنوز نمی‌توان به این سوال پاسخ داد که بالاخره اتاق تزریق امن پایلوت می‌شود یا نمی‌شود!


اتاق تزریق پایلوت تا ٢ ماه دیگر
دکتر محسن روشن‌پژوه، معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با روزنامه شهروند پاسخ می‌دهد: «پایلوت می‌شود! ما کاری را که فکر می‌کنیم درست است انجام می‌دهیم. الگوهای مختلف اتاق‌های مصرف مدیریت‌شده را در سطح دنیا بررسی کرده‌ایم و هم‌اکنون هم درحال آماده‌سازی شرایط هستیم. از مدیران کل بهزیستی استان‌هایی که قرار است طرح در آن‌جاها اجرایی شود، خواسته‌ایم بررسی کنند که با توجه به ملاحظات اجتماعی، فرهنگی، حقوقی، اقتصادی و انتظامی که استان‌هایشان دارد، امکان راه‌اندازی اتاق تزریق امن در آن‌جا وجود دارد یا خیر.» او حدس می‌زند که تا دو ماه آینده برنامه پایلوت اجرایی شود و می‌گوید: «نمی‌خواهیم وارد حاشيه شويم.»


بی‌توجهی به بهره‌وری سیستمی
 عباس دیلمی‌زاده، مدیرعامل جمعیت خیریه «تولد دوباره» با پایلوت‌کردن اتاق‌های تزریق امن موافق نیست و با توجه به شرایط آن را کمی فانتزی می‌داند: «وقتی ما با یک انسان گرسنه که شدیدا نیاز به غذا و امکانات اولیه دارد مواجه هستیم، شکلات دادن به او باعث تعجب است. راه‌اندازی اتاق تزریق برای معتادان هم حکایت شکلات دادن به آدم گرسنه را دارد. درحالی‌که دی‌ای‌سی‌ها با ٨٠‌میلیون تومان و شلترها با ٤٥‌میلیون تومان هزینه در‌سال به تعداد زیادی از معتادان خدمات‌رسانی می‌کنند، راه‌اندازی اتاق تزریق با حداقل ٢٥‌میلیون تومان هزینه در‌سال برای تعداد بسیار محدودی از معتادان اصلا قابل توجیه نیست.»


 این کارشناس اعتیاد می‌گوید اگر بهزیستی این‌قدر پول دارد که بتواند برای تعداد اندکی از بیماران اتاق تزریق راه بیندازد، چرا بودجه کافی در اختیار مراکز کاهش آسیب قرار نمی‌دهد که مانع تعطیل شدن آنها شود: «ما باید اول بتوانیم، غذا، سرنگ، سوزن، کاندوم و خدمات اولیه بهداشتی را برای کارتن‌خواب‌ها فراهم کنیم و این خدمات را آن‌قدر گسترش دهیم که مطمئن باشیم مثلا در شهری مثل تهران هر معتادی در هر نقطه‌ای به این خدمات دسترسی دارد، بعد به این فکر کنیم که بیماران تزریقی، کجا و چطور تزریق می‌کنند و برای آنها اتاق تزریق راه‌اندازی کنیم.»


او بر این اعتقاد است تفکری که به فکر راه‌اندازی اتاق تزریق امن است، معنای برنامه‌ریزی و بهره‌وری سیستمی را درک نکرده است. تا وقتی‌که عده‌ای در کوچه و کنار شهرها به خدمات اولیه کاهش آسیب دسترسی ندارند و شلتر و سرپناهی برای خواب آنها فراهم نشده است، صحبت از راه‌اندازی اتاق تزریق قابل‌قبول نیست: «در همین منطقه فرحزاد تهران، چند‌سال است که به دی‌ای‌سی و شلتر زنان نیاز داریم اما هنوز هزینه راه‌اندازی آنها فراهم نشده است.»


تکمیل جورچین برنامه‌های کاهش آسیب
اما معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی بر این اعتقاد است که جورچین برنامه‌های کاهش آسیب باید کامل شود تا نتیجه‌بخش باشد: «بر اساس آنچه در منابع علمی و بین‌المللی آمده است، برنامه‌های کاهش آسیب باید به‌صورت کامل و با پوشش مناسب به اجرا دربیاید تا اثربخش باشد، برنامه ناقص با پوشش نامناسب و محدود به جمعیتی خاص، ممکن است حتی هدف را برعکس کند.»


اما دیلمی‌زاده این اظهارنظر را هم نقد می‌کند: «این استدلال که باید اتاق تزریق راه بیندازیم تا جورچین کاهش آسیب کامل شود، از یک تفکر ایده‌آل‌گرایانه نشأت گرفته است. کسانی که می‌گویند باید این جورچین را کامل کرد، باید اعتبار کافی برای بخش کاهش آسیب داشته باشند تا جورچین‌شان کامل شود. کسی که تفکر سیستمی دارد برای بودجه‌ای که دارد برنامه‌ریزی می‌کند و با آن امکانات، بهره‌وری را بالا می‌برد. وقتی کسی پول به‌قدر کافی نداشته باشد نمی‌تواند هر چیزی که دوست دارد بخرد، مجبور است نیازها و خواسته‌هایش را اولویت‌بندی کند و براساس اهمیت نیازهایش هزینه کند.»


 نیاز به اتاق تزریق امن سیار
روشن‌پژوه می‌گوید مراجعان مراکز دی‌ای‌سی کم شده است و این را نشانه‌ای از وجود مشکل در برنامه‌های کاهش آسیب تعبیر می‌کند: «پاتوق‌ها گسترش پیدا کرده‌اند اما مراکز کاهش آسیب خلوت شده است و حتی به میزان ظرفیت‌شان بیمار به آنها مراجعه نمی‌کند. با مشاهده این تغییر گروه‌های موبایل‌سنتر را فعال کردیم که در پاتوق‌ها به بیماران خدمات‌رسانی کنند. شاید حتی به اتاق تزریق امن سیار هم در پاتوق‌ها نیاز پیدا کنیم.»


معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی بر این اعتقاد است با توجه به شرایط شهری مانند تهران که محل تجمع مصرف‌کننده‌های مواد با فاصله زیادی از هم قرار دارد، راه‌اندازی مکانی ثابت برای خدمات‌رسانی به آنها مقرون‌به‌صرفه نیست، درحالی‌که یک واحد سیار موبایل‌سنتر می‌تواند در یک روز به چندین پاتوق سر بزند و به معتادان سخت در دسترس خدمات‌رسانی کند: «معتادانی که در پاتوق‌ها هستند معمولا انگیزه‌ای قوی برای تغییر رفتار و درمان اعتیادشان ندارند، حتی ممکن است لباس مناسب یا کرایه ماشین نداشته باشند که بتوانند برای دریافت خدمات، خودشان را به دی‌ای‌سی‌ها برسانند. برای خدمات‌رسانی به چنین معتادانی ما باید سراغ آنها برویم.»


توسعه متوازن خدمات کاهش آسیب
مدیرعامل جمعیت خیریه تولد دوباره، نظر دیگری دارد. او قبول ندارد که مراکز کاهش آسیب خلوت شده‌اند: «ممکن است در زمان‌هایی که طرح‌های ضربتی اجرا می‌شود، به علت دستگیری یا پنهان شدن بیماران تعداد خدمات‌گیرندگان کاهش پیدا کند اما به‌طورکلی نمی‌توان گفت تعداد بیماران دی‌ای‌سی‌ها و شلترها نسبت به گذشته کمتر شده است.» او بر این اعتقاد است که چون موبایل‌سنترها بیماران بیشتری را نسبت به بقیه روش‌ها خدمات‌رسانی می‌کنند و هزینه کمتری هم دارند، یک مدل اقتصادی خوب در برنامه خدمات کاهش آسیب هستند اما درعین‌حال توضیح می‌دهد که اقتصادی بودن این مدل نباید باعث شود راه‌اندازی دی‌ای‌سی‌ها و شلترها را متوقف کنیم: «ما باید توسعه متوازن داشته باشیم. عدم‌توسعه متوازن و عدم‌شناخت دقیق نسبت به این‌که ما به چند مرکز و با چه الگویی نیاز داریم باعث سردرگمی می‌شود و شکل افراط‌وتفریطی پیدا می‌کند، به‌طوری‌که به‌یک‌باره تعداد دی‌ای‌سی‌ها را در یک منطقه افزایش می‌دهیم بدون این‌که شلتری در آن منطقه راه‌اندازی کرده باشیم و بعد فکر می‌کنیم چون بیماران این منطقه به دی‌ای‌سی‌ها مراجعه نمی‌کنند باید موبایل‌سنتر را گسترش دهیم، بنابراین تمام نظام مدل کاهش آسیب که شامل تیم‌های آتریج، موبایل‌سنترها، دی‌ای‌سی‌ها، مراکز سرپناه و ام‌ام تی‌ها می‌شود، باید به شکل متوازن و دقیق، براساس یک مدل ریاضی و مهندسی طراحی شود تا پاسخگوی نیازها باشد.»


روشن‌پژوه می‌پذیرد که راه‌اندازی اتاق تزریق خدمت گران‌قیمتی است اما درعین‌حال بر این گفته خود پافشاری می‌کند که جورچین خدمات کاهش آسیب باید در کشور کامل شود و نمی‌توان به اين دليل از خدمات‌رسانی به گروهی از بیماران صرف‌نظر کرد. به گفته او درصورتی‌که قرار باشد اتاق‌های تزریق راه‌اندازی شوند، محلی در دی‌ای‌سی‌ها برایشان در نظر گرفته خواهد شد تا در هزینه‌ها صرفه‌جویی شود: «با اتاقی در دی‌ای‌سی که به امکانات اورژانس مجهز باشد به اضافه یک پرستار آموزش‌دیده می‌توان اتاق تزریق راه‌اندازی کرد.»


سرانه مراکز کاهش آسیب تقریبا ثابت مانده
دیلمی‌زاده متعجب است از این‌که وقتی بودجه کاهش آسیب آن‌قدر کم است که در سه‌سال گذشته سرانه مراکز تغییر چندانی نکرده، بر اثر تورم هزینه‌ها به‌طور معناداری افزایش یافته است، چطور از اتاق تزریقی حرفی زده می‌شود؟ «وزارت رفاه و سازمان بهزیستی با میزان بودجه‌ای که دارند بهتر است برای توسعه کمی و کیفی خدمات کاهش آسیب و درمان نگه‌دارنده برنامه‌ریزی کنند. هنوز دی‌ای‌سی‌ها، شلترها و خدمات موبایل‌سنتر به حد کفایت فراهم نشده است. اگر پولی هست بهتر است در این بخش هزینه شود.»


مدیرعامل جمعیت خیریه «تولد دوباره» از این‌که تصمیم‌گیری‌ها در مورد راه‌اندازی مراکز کاهش آسیب در جلساتی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف و بدون در نظر گرفتن شواهد و داده‌های تجربی صورت می‌گیرد، گلایه دارد، همچنین از وضع بودجه این مراکز انتقاد می‌کند: «وضعیت کاهش آسیب، بسیار بغرنج است و مقصر اصلی این مسأله، دستگاه‌های دولتی هستند که امکانات و بودجه کافی به این بخش اختصاص نمی‌دهند. بودجه‌های مراکز کاهش آسیب یا افزایش پیدا نکرده یا رشد بسیار کندی در ٧‌سال اخیر داشته، درحالی‌که هزینه‌های ارایه خدمات، رشد چشمگیری داشته است، به‌طوری‌که دی‌ای‌سی‌ها با درآمدی که در اختیار آنها گذاشته می‌شود نمی‌توانند هزینه‌های خود را پوشش دهند، به همین دلیل کمیت و کیفیت خدمات آنها کاهش پیدا کرده است.»


 او بر این اعتقاد است که سازمان‌ها و نهادها برای این‌که می‌خواهند بگویند خدمت جدیدی را در حوزه کاهش آسیب در ایران پایه‌ریزی کرده‌اند به دنبال راه‌اندازی اتاق تزریق امن هستند:   «می‌خواهند در محافل بین‌المللی از موفقیت‌های ایران بگویند، درحالی‌که این واقعا نیاز فعلی کشور نیست. کشورهایی که اتاق تزریق راه‌اندازی کرده‌اند، پول خیلی زیاد و معتاد کم دارند.»


هدفمند کردن پژوهش خدمات کاهش آسیب
روشن‌پژوه می‌گوید مسئولان سازمان بهزیستی و بدنه کارشناسی آن بر این اعتقادند که برنامه‌های کاهش آسیب باید مبتنی بر شواهد گسترش پیدا کند به همین دلیل برآورد و ارزیابی سریع [ARA(Rapid Assessment and Response)] وضع معتادان با رفتارهای پرخطر در دستور کار این سازمان قرار گرفته است: «الگوی اعتیاد در کشور تغییر کرده است، بنابراین باید الگوی ارایه خدمات کاهش آسیب در کشور را بازبینی کنیم. درحال حاضر ما درک دقيق و درستی از وضع معتادان پرخطر که نیازمند خدمات کاهش آسیب هستند، نداریم، نمی‌دانیم که تعداد آنها چقدر است، نسبت سنی و جنسی‌شان چگونه است، چه موادی مصرف می‌کنند، نوع مصرف‌شان چگونه است و... اغلب براساس برداشت‌ها و برآوردهای نه‌چندان دقيق عمل کرده‌ایم، بنابراین نمی‌توانیم برنامه‌ریزی دقيق و درستی انجام دهیم.»


به گفته او علاوه بر این برآورد و ارزیابی سریع قرار است میزان اثربخشی برنامه‌های کاهش آسیب در کشور هم ارزشیابی شود تا با کنار هم قرار دادن اطلاعات این دو پژوهش، برنامه‌ریزی مبتنی‌بر شواهد در حوزه کاهش آسیب انجام شود. روشن‌پژوه امیدوار است در‌سال ١٣٩٦ براساس اطلاعات دقیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعيت از گروه‌های هدف، برنامه‌های کاهش آسیب مؤثرتری داشته باشند و دیگر ارایه خدمات براساس گمانه‌زنی‌ها، برداشت‌ها و تخمین‌ها نباشد.


چه کنیم که مصرف‌کننده مواد متجاهر نشود
اما دیلمی‌زاده به مسأله جور دیگری نگاه می‌کند. او می‌گوید چرا به‌جای هزینه‌کرد در بخش اتاق‌های تزریق، پول‌مان را جای دیگری هزینه نکنیم، چرا به این فکر نکنیم که برنامه‌ریزی‌ به‌گونه‌ای باشد که مانع از آن شویم که مصرف‌کننده مواد به معتاد متجاهر تبدیل شود؟ وزارت رفاه و سازمان بهزیستی به‌عنوان متولیان رفاه اجتماعی باید قبل از این‌که معتاد به اتاق تزریق نیاز پیدا کند به داد او برسند.


این کارشناس اعتیاد با تأکید بر این‌که باید مشکل و مسأله را درست فهم و مداخله را به‌موقع آغاز کرد، می‌گوید: «معتادی که امروز درآمدهایش با هزینه‌های خانوارش برابری می‌کند ممکن است هفته، ماه یا ‌سال آینده، هزینه‌های موادش افزایش پیدا کند و از طرفی توانش کاهش یابد و دخل‌وخرجش با هم نخواند. این نقطه‌ای است که از آن ممکن است تجاهر به اعتیاد و کارتن‌خوابی آغاز شود. حال سوال این است که سازمان‌ها و نهادها برای چنین فردی و خانواده‌اش چه برنامه حمایتی دارند؟ سازمان بهزیستی و وزارت رفاه اگر پولی دارند باید در این نقطه سرمایه‌گذاری کنند. سال‌هاست که بحث بیمه معتادان به‌عنوان تکلیف مطرح شده اما هنوز که هنوز است به‌طور کامل محقق نشده است. هنوز هم معتاد متجاهر خیابانی که پولی ندارد برای تهیه متادون از مراکز کاهش آسیب باید ماهانه ٣٠‌هزار تومان پرداخت کند، وقتی هنوز این‌قدر بودجه ندارند که بتوانند متادون رایگان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند، صحبت درباره اتاق تزریق زود است، خیلی زود.»

بعضی از مصرف‌کننده‌های مواد به‌دلیل وابستگی بیش‌ازحد به مواد یا هر دلیل دیگری دوست ندارند بیماری‌شان را درمان کنند. اعتیاد یک بیماری برگشت‌پذیر است و همیشه امکان عود وجود دارد، بنابراین اگر مصرف‌کننده تمایلی به ترک نداشته باشد احتمال این‌که پاک بماند بسیار کم است. برای چنین افرادی برنامه‌های کاهش آسیب مناسب‌تر است. اساس برنامه‌های کاهش آسیب، پذیرش سوءمصرف مواد به‌عنوان یک واقعیت اجتماعی است. پذیرش این اصل که هر انسانی می‌تواند هرگونه که می‌خواهد زندگی کند. انتخاب زندگی با سوءمصرف مواد یا بدون آن با خود فرد است، اما مصرف مواد به هرحال براي خود فرد و اطرافيان عوارضي خواهد داشت. براي آن‌كه پيامدهاي مصرف مواد كمتر شود، خدمات كاهش آسيب به فرد ارايه مي شود. در این روش نیازی نیست که فرد قطع مصرف کند، بلکه تلاش می‌شود با خدمات‌رسانی به او عواقب و عوارض بهداشتی ناشی از مصرف موادمخدر کاهش پیدا کند. در این روش فرد را از خطراتی که مصرف مواد می‌تواند برای او ایجاد کند، آگاه می‌کنند و اگر باز هم اصرار به مصرف داشت، ابزارهای مناسبی برای کاهش عوارض این خطرات در اختیارش قرار می‌دهند. در برنامه‌های کاهش آسیب روش‌های تزریق سالم و رفتار سالم جنسی، جایگزینی مواد پرخطر با مواد کم‌خطرتر به فرد آموزش داده می‌شود و همچنین، سوزن و سرنگ، مواد ضدعفونی‌کننده، کاندوم و... در اختیارش قرار داده می‌شود. برنامه‌های کاهش آسیب از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است که به‌نوعی مکمل هم هستند. اگر در جامعه‌ای همه این امکانات فراهم شود، خطرات ناشی از مصرف موادمخدر در آن جامعه به‌شدت کاهش می‌یابد.


مراکز گذری کاهش آسیب یا Drop-in center( DIC) :این مراکز برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اعتیاد به وجود آمده و معتادان پرخطر و در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی نظیر ایدز، با مراجعه به این مراکز، از امکانات رایگان مثل سرنگ و برنامه‌های آموزشی این مراکز استفاده می‌کنند. مصاحبه انگیزشی، تأمین بهداشت جسمی، تأمین یک وعده غذا و پوشاک و ارجاع به کلینیک‌های مثلثی برای انجام تست هپاتیت و ایدز ازجمله وظایف مراکز گذری است.
تیم امداد رسان سیار یا outreach:  تیمی است حداقل دو نفره که به معتادانی که به مراکز مراجعه نمی‌کنند خدمات کاهش آسیب ارایه می‌کند.
مراکز سرپناه شبانه یا Shelter:  مکانی است که به‌منظور کاهش آسیب و برای اسکان موقت و شبانه افراد وابسته به مواد با رفتارهای پرخطر و بی‌خانمان راه‌اندازی می‌شود.


درمان نگهدارنده با متادون یا ( Methadone maintenance therapy(MMT  جایگزین مخدرهای کم‌خطرتر (متادون و بوپرونورفین) به‌جای مواد پرخطر مثل هرویین که تحت نظر پزشک انجام می‌شود. این داروها در برخی از مراکز کاهش آسیب در اختیار بیماران قرار داده می‌شود.


 مرکز سیار یا Mobile Center: یک تیم چهار نفره است که با استفاده از یک خودرو ون تجهیزشده به کسانی که در پاتوق‌های سخت در دسترس حاشیه بزرگراه‌ها هستند غذا، خدمات بهداشتی و خدمات کاهش آسیب ارایه می‌کنند. از آن‌جایی ‌که تیم‌های outreach نمی‌توانند فاصله‌های طولانی را بدون استفاده از وسیله نقلیه مناسب پوشش دهند یا بار زیادی را با خود حمل کنند (مثل غذا و لوازم بهداشتی)، برای دسترسی به مصرف‌کنندگان در حاشیه بزرگراه‌ها و حاشیه شهر از موبایل ون استفاده شد. این خودرو درعین‌حال فضای امن و خصوصی برای ارایه مشاوره و انجام مصاحبه‌های انگیزشی، انجام تست سریع اچ‌آی‌وی و ارایه خدمات بهداشتی مثل پانسمان فراهم می‌آورد. با استفاده از خودرو امکان انتقال موارد اورژانس به بیمارستان و انتقال افراد به مراکز درمان و کاهش آسیب نیز وجود دارد.


اتاق تزریق امن یا Safe injection room: وقتی مصرف مواد در محیط و شرایط نامناسب پاتوق‌ها انجام شود - مثلا در هوای سرد، فضای ناایمن، عدم دسترسی به امکانات درمانی و امدادی یا بدون حضور اشخاص دیگری که در صورت بروز مشکل کمک برسانند- مشکلات بیشتری برای مصرف‌کننده ایجاد می‌شود و حتی ممکن است در اثر مسمومیت حاد و اوردوز یا بیش‌مصرفی، فرد جانش را هم از دست بدهد. از طرف دیگر حضور معتادان با ظاهر نامناسب در معابر و مصرف مواد در محیط‌های عمومی نیز پیامدهای اجتماعی به دنبال دارد، بنابراین در برخی از کشورها برای کنترل این مشکلات محل‌هایی را معمولا در کنار مراکز گذری در نظر گرفته‌اند که فرد بتواند در شرایط محیطی مناسب‌تر و با ابزار ایمن‌تر موادش را مصرف و درصورت نیاز خدمات درمانی و حمایتی نیز دریافت کند.

شرط وزیر بهداشت برای شناسایی مشکلات جسمی و روحی ایرانیان

$
0
0

سلامت نیوز:وزیر بهداشت قول داد که در صورت تکمیل شدن شبکه بهداشت و درمان کشور، تا سال آینده همه مردم از نظر بیماریهای زمینه‌ای و مشکلات جسمی و روحی شناسایی شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاحیه هجدهمین کنگره سراسری قلب و عروق اظهار کرد: متاسفیم که آمار مرگ ایرانیان به دلیل ابتلا به بیماریهای قلبی بالا است. رشته قلب و عروق، جزو مواردی است که دولت باید برای آن هدفگذاری کند. در دوره سه ساله دولت روحانی اقدامات خوبی برای این رشته انجام شده است.


وی همچنین به هدفگذاری نظام سلامت برای کاهش 25درصدی مرگ ومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا 2 داروی مخصوص بیماریهای قلبی نیز به لیست بیمه ها اضافه شده است، اگر چه فعلا ممکن است برای تامین آن برخی شهرستانها دچار مشکل شوند. همچنین نیاز است که برای این منظور، تجهیزات لازم برای احیای قلبی اولیه را حتما در مراکز درمانی تامین کنیم.


وزیر بهداشت در ادامه، با بیان اینکه در این دوره از وزارت بهداشت، تختهای مراقبت ویژه 50 درصد افزایش یافته‌اند و ظرف یکسال آینده نیز به میزان 100 درصد افزایش می یابند، افزود: اصل کار در کاهش نرخ بیماریهای قلبی و عروقی، پیشگیری است. در این مورد نیز زیرساختهای خوبی ایجاد شده است. در گذشته شبکه بهداشت و درمان برای 70 درصد جمعیت کشور تامین شده بود. در این دوره نیز 11 میلیون حاشیه نشین و مراکز استانها تحت پوشش شبکه بهداشت و درمان قرار گرفتند. امروز به ازای هر سه هزار نفر یک بهورز، هر 12500 نفر یک پایگاه سلامت و به ازای هر 25 هزار نفر یک مرکز جامع سلامت وجود دارد.
به گفته هاشمی، در حال حاضر برای 51 میلیون نفر، پرونده الکترونیک سلامت صادر شده است و بیش از 95 درصد مردم دفترچه بیمه دارند. همچنین تا سال آینده، همه ایرانیان از نظر وزن و بیماریهای زمینه‌ای و مشکلات روحی و جسمی شناسایی می شوند.


در حاشیه این مراسم، هاشمی ضمن اشاره به موفق نبودن وزارت بهداشت در مورد تصویب عوارض کالاهای آسیب رسان، افزود: بعد از تکمیل شبکه بهداشت و درمان می‌توان نسبت به تغییر رفتار مردم امیدوار بود. یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در مورد کاهش مرگ و میر طی دو سال گذشته، انجام اقدامات مداخله ای جدی از نظر جراحی برای سکته های حاد قلبی و همچنین استفاده از داروهای جدید بوده است که تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و می‌توانند از 85 درصد مرگ ومیر ناشی از این بیماریها جلوگیری کنند.


وزیر بهداشت، در ادامه سخنان خود، به موضوع مصرف بالای فست فود در کشور نیز اشاره و تصریح کرد: یکی از دلایل کاهش سن ابتلا به بیماریهای قلبی، سبک زندگی نادرست و کم توجهی مردم به آن است. ما باید هزینه خرید این مواد غذایی را افزایش دهیم و در عین حال، مردم خودشان نیز مراقبت کنند. رسانه ها نیز به صورت عریان همه عوامل خطر را برای مردم توضیح دهند. بسیاری از این بیماریها با معلولیت همراه است. پیشگیری در این خصوص با خود مردم است.
وی ضمن اشاره به مخالفت برخی تولید کنندگان دخانیات با وضع عوارض بر سیگار، ادامه داد: اگر تولید کنندگان اجازه دهند این قانون موثر و پیشگیرانه است. در مورد جمع آوری قلیانها نیز افراد زیادی از ما دلخور هستند اما در بیشتر استانها به جز تهران اتحادیه ها، فرمانداری و استانداریها همکاری خوبی در این زمینه داشتند.



دور زدن قانون اساسی با لایحه اصلاح قانون کار

$
0
0

سلامت نیوز: دبیر کانون هماهنگی های شوراهای اسلامی کار استان تهران می گوید تیم اقتصادی دولت با پیش کشیدن لایحه اصلاح قانون کار درصدد دور زدن قانون اساسی برآمده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«حسین حبیبی» با اعلام این مطلب اظهار داشت: لایحه اصلاح قانون کار تنها در محافلی از اساس برپایه مراعات اصول سه جانبه گرایی بنا شده‌‌اند قابل بررسی  است و اینکه معاون روابط کار وزارت کار می گوید می‌توان این لایحه آن را در محافلی همچون کمیسیون اجتماعی مجلس و یا شورای عالی کار بررسی کرد ادعایی خلاف قانون است.

وی افزود: از یک سو به موجب قانون کار شورای عالی کار مسئول اجرای بخش‌هایی از مقررات این قانون است که در هیچ کدام از این بخش‌ها اشاره‌ای به اصلاح قانون کار نشده است و از سوی دیگر در محفلی مانند کیمسیون اجتماعی مجلس تنها می‌توان در مورد لایحه یا طرح اصلاح قانون کار چانه‌زنی‌های نهایی را انجام داد.

این فعال صنفی گفت: واقعیت این است که مفاد لایحه اصلاح قانون کار از اساس مورد انتقاد جامعه کارگری است و باید در مورد چنین موضوعی کارگروه ویژه‌ای با حضور نمایندگان  کارگری تشکیل شود و تازه در صورت رسیدن به توافق ادامه موضوع در محفل دیگری مانند کمیسیون کارگری مجلس پیگیری شود.

حبیبی افزود:‌جامعه کارگر بر این باور است که اگر قرار است قانون کار را بر اساس ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه اصلاح کرد این کار در تخصص شورای عالی کار است که نمایندگان تشکل‌های رسمی کارگران در آن از قدرت چانه زنی بالایی برخوردارند.

این فعال صنفی کارگری ادامه داد:‌ لایحه اصلاح قانون کار بر خلاف تمامی حقوقی است که به موجب قانون اساسی برای آحاد ملت به رسمیت شناخته شده است از این رو تصویب آن به صورت قطع باعث پایمال شدن حقوق اساسی بخش قابل توجهی از افراد جامعه خواهد شد که از منظر اقتصادی و اجتماعی جزء طبقه کارگر محسوب می‌شوند.

دبیر کانون هماهنگی های شوراهای اسلامی کار استان تهران با یادآوری اینکه قانون کار به نوعی متمم و مکمل قانون اساسی محسوب می‌شود؛ افزود: اقدام تیم اقتصادی دولت در خصوص تهیه لایحه اصلاح قانون کار را می‌توان تلاش برای دور زدن قانون اساسی تعبیر کرد.

وی با بیان اینکه روابط کار در زمانه فعلی صورت ارباب- رعیتی یا استاد شاگردی ندارد، تصریح کرد: ظاهرا سودای رونق اقتصادی چشمان سرسپردگان کانون‌های ثروت و سرمایه را کور کرده است که حاضرند برای دست یابی به زرق و برق زندگی‌های رویایی چشمان خود را بر روی حقایق تجربه شده در دیگر کشورها ببندند.

حبیبی افزود: اصل در ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه رعایت سه جانبه گرایی است که این تنها در شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی قابل انجام است. از این رو اصرار وزارت کار برای اینکه لایحه اصلاحات قانون کار را می توان در مجلس هم بررسی کرد خلاف منافع کارگران و حقوق بنیادین کار است.

هوای گرم و سرد چگونه بر قند خون شما تاثیر می‌گذارد؟

$
0
0

سلامت نیوز:  زمانی که دما از کنترل خارج می‌شود، قند خون شما تحت تاثیر قرار می‌گیرد. هم هوای گرم و هم هوای سرد بیش‌ازحد می‌توانند روی ابزار اندازه‌گیری و داروهای شما تاثیر بگذارند و توانایی بدن شما در تولید و استفاده از انسولین را کاهش دهند. تحقیقات نشان داده است که وقتی هوا گرم است بیشتر افراد مبتلابه دیابت کارشان به بیمارستان و اورژانس می‌کشد، چون این افراد به گرما حساس هستند. علاوه بر این، در تابستان بیماری گرمایی باعث می‌شود که تعداد مرگ‌ومیر بیماران دیابتی افزایش یابد. همچنین دمای کم نیز می‌تواند برای افراد مبتلابه دیابت مشکل‌آفرین باشد، اما می‌توان از تاثیر آب‌وهوا روی خود کاست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه سپید، در ادامه این مقاله به توصیه‌هایی اشاره می‌کنیم که افراد می‌توانند با استفاده از آنها از تاثیر آب‌وهوا روی قند خون خود بکاهند.

6 توصیه برای در امان ماندن از گرمای تابستان
زمانی که دمای هوا افزایش می‌یابد می‌توانید با به کار بستن گام‌های زیر دیابت خود را تحت کنترل نگه‌دارید:


       1. مراقب باشید بدنتان کم‌آب نشود:

مشکل اصلی فصل گرما این است که افراد به‌آسانی دهیدراته یا دچار کم‌آبی بدن می‌شوند. زمانی که دهیدراته می‌شوید، غلظت قند خون شما بالاتر می‌رود، چون خون کمتری در کلیه‌های شما در جریان است، اگر در کلیه‌های شما خون کمتری باشد، کلیه‌های شما نمی‌توانند به‌طور موثر گلوکز (قند خون) اضافی بدن شما را از طریق ادرار از بدن خارج کنند. زمانی که هوا گرم است آب یا نوشیدنی‌های بدون قند فراوانی بنوشید. هرگز منتظر این نباشید که احساس تشنگی کنید و سپس آب بنوشید.

       2. از داروهای خود خوب نگهداری کنید:

دمای بالای فصل تابستان می‌تواند داروهای دیابت، دستگاه سنجش قند خون و نوارهای تست قند خون شما را تحت تاثیر قرار دهد. زمانی که هوای بیرون گرم است، امکان فاسدشدن انسولین و دیگر داروها بیشتر می‌شود. حواستان باشد که به‌خوبی از داروهای خود مراقبت کنید، یعنی آن‌ها را در دمای مناسب و به‌دوراز گرمای شدید نگه‌دارید. برای مثال، هرگز در روزهای گرم تابستان این داروها را درون ماشین خود نگه ندارید. در روزهای گرم تابستان این امکان وجود دارد که دمای ماشین شما تا 65 درجه سلسیوس برسد. اگر می‌خواهید سفر کنید، فراموش نکنید که باید داروهای دیابت خود را همراهتان ببرید. این داروها را درون یک دستگاه خنک‌کننده یا ظرف حاوی یخ نگه‌دارید. حواستان باشد که این داروها در تماس مستقیم با یخ نباشند، بلکه هدف این است که این داروها در دمای مطلوب و به‌دوراز گرما باشند.

       3. در روزهای گرم خودتان را در معرض گرما قرار ندهید:

تمرین یا ورزش یک بخش مهم در مدیریت دیابت و کنترل قند خون است، اما نیازی نیست که در گرم‌ترین زمان‌های روزهای تابستان در فضای باز تمرین کنید. می‌توانید تمرین خود را در خنکی صبح یا پس از غروب آفتاب انجام دهید.» یک گزینه دیگر این است که در باشگاهی تمرین و ورزش کنید که خنک‌کننده مناسبی دارد.

       4. نشانه‌های قند خون پایین را بدانید:

بعضی از علائم ناشی از خستگی گرمایی شبیه به علائم قند خون پایین یا هیپوگلیسمی هستند. این علائم شامل عرق کردن، سردرد خفیف، لرزش و آشفتگی هستند. ممکن است که فکر کنید این علائم به دلیل گرما ایجادشده‌اند، درحالی‌که این علائم به دلیل قند خون خیلی پایین شما ایجادشده‌اند. مراقب نشانه‌های هشدار قند خون پایین باشید و همواره همراه خود چند کربوهیدرات داشته باشید تا بتوانید در صورت نیاز با خوردن آن‌ها قند خون خود را بالا ببرید.

       5. به‌طور مکرر قند خون خود را آزمایش کنید:

با تست مکرر سطوح قند خون خود می‌توانید انسولین و رژیم غذایی موردنیاز خود را تنظیم کنید. می‌توانید برای تنظیم انسولین و رژیم غذایی خود با مربی دیابت صحبت کنید.

       6. مراقب پاهای خود باشید:

افراد مبتلابه دیابت مستعد مشکلات مربوط به پا هستند. در تابستان این وسوسه در شما به وجود می‌آید که پابرهنه شوید یا کفش‌های صندل بپوشید که همین امر پاهای شما را در معرض مشکلات قرار می‌دهد. همواره کفش‌هایی را بپوشید که مناسب پاهای شما هستند (حتی در تابستان) و در پایان روز پاهای خود را بررسی کنید تا اثری از بریدگی، کبودی، خارش و تاول روی آن‌ها نباشد.

6 راه برای مراقبت از خود در زمستان
دمای بسیار پایین و آب‌وهوای نامساعد می‌تواند مشکلاتی را برای افراد مبتلابه دیابت به بار آورد.


       1. انسولین و ابزار مربوط به دیابت را به‌دوراز سرما نگه‌دارید:

سرمای شدید می‌تواند به‌مانند گرمای شدید انسولین شمارا تحت تاثیر قرار دهد و باعث ازکارافتادن ابزار اندازه‌گیری دیابت شود. زمانی که دمای هوا در حد یخبندان است انسولین و ابزار مربوط به دیابت را درون ماشین نگذارید.

       2. تمام تلاش خود را برای سرما نخوردن به خرج دهید:

زمستان فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا است. زمانی که مریض هستید، استرس شما بالا می‌رود و همین وضعیت پراسترس می‌تواند قند خون شما را افزایش دهد. علاوه بر این، وقتی‌که حال خوبی ندارید، نمی‌توانید به‌خوبی غذا بخورید. دست‌های خود را غالبا با آب و صابون بشویید. بهتر است که افراد مبتلابه دیابت یک جعبه مخصوص داشته باشند و این جعبه را پر از صابون، چای و چیزهای دیگری کنند تا بتوانند با آن‌ها حس و حال خود را بهتر کنند. علاوه بر این، سعی کنید که خود را علیه آنفلوآنزا واکسینه کنید.

       3. از افزایش وزن خود جلوگیری کنید:

مدیریت دیابت نوع 2 در روزهای تعطیل یک کار سخت است. بسیاری از میهمانی‌های فصلی سرشار از کربوهیدرات‌ها هستند و می‌توانند باعث افزایش قند خون شما شوند. سعی کنید که غذای مصرفی شما به‌اندازه باشد و در روزهای تعطیل و میهمانی‌ها زیاده‌روی نکنید. حتی افزایش وزن اندک نیز می‌تواند مدیریت دیابت برای شما سخت سازد.

       4. مراقب پاهای خود باشید:

دیابت می‌تواند باعث از دست رفتن احساس در انگشتان پاها و پاهای شما شود. سعی کنید که در فصل سرما با استفاده از کفش‌های مناسب زمستانی از پاهای خود محافظت کنید. برای سالم نگه‌داشتن پوست پای خود از مرطوب‌کننده استفاده کنید. پاهای خود را به‌طور مکرر بررسی کنید و اگر با جراحت خوب نشدنی در پای خود مواجه شدید فورا به پزشک مراجعه کنید.

       5. دست‌های خود را گرم کنید:

اگر دست‌های شما سرد هستند، باید آن‌ها را گرم کنید تا بتوانید سطوح قند خون خود را بهتر بخوانید.» پیش از انجام تست قند خون دست‌های خود را با آب گرم بشویید. ابزار اندازه‌گیری شما زمانی بهتر کار خواهند کرد که دمای اتاق بین 10 و 40 درجه سلسیوس باشد.

       6. تمرین‌های بدنی را کنار نگذارید:

انجام تمرینات بدنی در زمستان به انگیزه بالایی نیاز دارد، اما تمرین یا ورزش یکی از مهم‌ترین موارد در حفظ قند خون مناسب است. در زمستان می‌توانید با پوشیدن لباس کافی در هوای آزاد تمرین کنید یا به باشگاهی بروید که دمای آن مناسب زمستان است. یک گزینه دیگر این است که در خانه تمرینات بدنی همچون بالا و پایین رفتن از پله‌ها و استفاده از دمبل را انجام دهید.

منبع: Everyday health



آلودگی مهم‌ترین منبع تامین آب شرب تهران/ رودخانه کرج از نفت و فاضلاب پر شد

$
0
0

سلامت نیوز:گاهی نفت و گاهی گازوئیل رودخانه حفاظت شده کرج را آلوده می کند اما چندی است فاضلاب واحدهای پذیرایی مستقر در محور چالوس نیز آلودگی هایی را برای این رودخانه رقم زده اند.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، رودخانه حفاظت شده کرج منبع مهم تامین آب شرب تهران و کرج و زیستگاه اصلی ماهی خال قرمز است، این ماهی قزل آلا یکی از منحصر به فرد ترین ماهی های دنیا به شمار می رود که مهمترین خاستگاه و زیستگاه اش همین رودخانه کرج است، به واقع بیراه نیست اگر بگوییم حیات جاده چالوس به رودخانه کرج وابسته است.

اما این منبع خدادادی که جان می بخشد هر از چندگاهی به دلیل سهل انگاری و بی احتیاطی ساکنان مجاور رودخانه اعم از مراکز خدماتی- پذیرایی، روستاییان و ساکنان باغ ویلاها آلوده می شود، آلودگی های از قبیل تخلیه نفت، گازوئیل و یا سپتیک های فاضلاب، بحث آلودگی محیط زیست به ویژه آلودگی رودخانه ها که منبع شرب شهروندان هستند همیشه مورد توجه متولیان بوده و است به طوری که حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز بیستم شهریور ماه در مراسم افتتاح پنجمین نمایشگاه گل و گیاه کرج بر ساماندهی رودخانه کرج تاکید کرد و گفت: رهاسازی سپتیک های فاضلاب در این رودخانه تبدیل به معضلی برای محیط زیست شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: در طول روز این رودخانه عاری از آلودگی است اما شب ها سپتیک های رها شده سبب آلودگی آن می شوند.
در طول روز رودخانه کرج عاری از آلودگی است اما شبها سپتیک های رها شده سبب آلودگی آن می شوند. دادستان حساسیت دولت و محیط زیست را به همین سبب دانست و افزود: کشورهای اروپایی برای محیط زیست ارزش قائلند و در رودخانه های شهر ماهی قزل آلا پرورش می دهند در حالی که ماهی ارزشمندی که در سد کرج پرورش می یافت، به سبب آلودگی از بین رفته است.

حمیدرضا لشکری، رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرج درباره آخرین اقدامات انجام شده در راستای کاهش آلودگی رودخانه کرج گفت: واحدهای پذیرایی واقع در محور کرج - چالوس عمدتا مخازن جمع آوری فاضلاب خود را توسط تانکر حمل و تخلیه می کنند اما افرادی نیز وجود دارند که تخلفاتی را مرتکب می شوند.

وی با بیان اینکه چندی است متوجه شدیم برخی از این تانکرهای جمع آوری فاضلاب به صورت شبانه و پنهانی فاضلاب های خود را به درون رودخانه کرج تخلیه می کنند، افزود: پیرو این مهم تصمیم گرفتیم گشت های شبانه ای را فعال کنیم تا متخلفان مورد شناسایی قرار بگیرند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرج خاطرنشان کرد: گشت های رصد تخلفات و نظارتی بدون اطلاع قبلی و ضربتی انجام می شود تا متخلفان شناسایی شوند.


وی با اشاره به اینکه در این راستا از ظرفیت پرسنل اداره محیط زیست کرج استفاده شده است، تصریح کرد: افراد متخلف در این حوزه طبق قانون مجازات می شوند.

لشکری با تاکید بر اینکه بر اساس قانون آلودگی آب رودخانه مجازاتی را برای متخلفان در بر خواهد داشت، گفت: توقف فعالیت فرد متخلف و اعمال مجازات ماده ۶۶۸ قانون مجازات اسلامی برای این دسته از تخلفات در نظر گرفته شده است.

در حالی شاهد ارائه اظهارات در خصوص این مسئله و همچنین گشت های شبانه محیط زیست هستیم که برخی افراد متخلف برای سود بیشتر واحدهای پذیرایی کام رودخانه کرج را تلخ می کنند.

پیش از این احمد فاضلیان رئیس کل دادگستری استان البرز در نشستی گفته بود؛ برای برخورد با تخلفات هیچ گونه تبعیضی صورت نمی گیرد و تخلف صاحبان قدرت برای رسیدگی در اولویت قرار دارد.

حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز در خصوص اجرای مصوبات شورای امنیت ملی و عدم تخریب اماکنی که در حریم رودخانه کرج واقع شده اند، گفته بود: اجرای مصوبات شورای عالی امنیت ملی به عهده استانداری است و حکم تخریب ویلاهایی که در حریم رودخانه قرار دارند، باید توسط آنان اجرایی شود.

حقآبه داخلی هامون بسیار ناچیز است/ آب مورد نیاز تالاب به سختی تامین می‌شود

$
0
0

سلامت نیوز: مدیر طرح ملی حفاظت تالاب‌های ایران با اشاره به حقآبه 60 میلیون متر مکعبی برای تالاب هامون در داخل کشور، گفت: این مقدار آب آنقدر ناچیز است که حقآبه به حساب نمی‌آید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،محسن سلیمانی روزبهانی  در مورد خبر منتشر شده مبنی بر خشک شدن تالاب هامون گفت: وضعیت تالاب هامون از دیرباز به این ترتیب بوده که به شکل فصلی وسعت آن کاهش و گسترش داشته است، زیرا هامون تالابی جلگه‌ای در پایین دست رودخانه‌ها و مسیل‌هاست و در فصولی که بارندگی خوب باشد آب مناسبی وارد تالاب می‌شود اما در فصل‌های گرم و زمان بادهای 120 روزه وسعت تالاب کم می‌شود.

وی ادامه داد: البته اما در طول سال‌های اخیر که تالاب هامون با خشکی‌های جدی روبه رو  بوده، شکنندگی آن به میزان قابل توجهی افزایش داشته و اکنون نیز با توجه به اینکه در پایان فصل گرما هستیم و برای مدت طولانی هیچ بارشی رخ نداده است، همانند دیگر تالاب‌ها، حجم آب در هامون نیز کاهش پیدا کرده و به حداقل خود رسیده است.

مدیر طرح ملی حفاظت تالاب‌های ایران با اشاره به اینکه حقآبه‌ای که باید از بالادست و از کشور افغانستان به تالاب می‌آمده، تامین نشده است و خودمان نیز در بحث مدیریت منابع آب خوب عمل نکردیم، اظهار کرد: اکنون وضعیت هامون شکننده‌تر شده و بخش عمده‌ای از تالاب خشک است و تنها بخش‌های کوچکی از آن در اطراف کوه خواجه به صورت لکه‌ای آب دارد و در دیگر مناطق تقریبا آبی وجود ندارد.

سلیمانی روزبهانی درمورد حقآبه‌های داخلی هامون توضیح داد: قرار است که از «چاه‌نیمه‌ها» حقآبه‌ای 60 میلیون متر مکعبی برای هامون درنظر بگیرند که در برابر وسعت این تالاب بسیار بسیار ناچیز است و اصلا حقآبه به حساب نمی‌آید، البته امسال بخش عمده از این مقدار را توانسته‌اند بگیرند هرچند به دلیل شرایط منطقه همواره گرفتن این آب با صحبت و مذاکره‌های بسیاری انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در برنامه مدیریت جامع تالاب‌ها به این موضوع تاکید کردیم که حقآبه‌ها، شیوه تخصیص و مدیریت منابع آب در حوضه آبریز تالاب هامون باید به شکل جدی مورد بازنگری قرار بگیرد و حقآبه هامون هم از کشور افغانستان و هم از منابع آبی داخل کشور باید برگردانده شود.

سلیمانی روزبهانی توضیح داد: اگر قرار است هامون را نجات دهیم حداقل در دو حوزه باید بسیار خوب عمل کنیم اول در حوزه دیپلماسی بین‌المللی برای مذاکره با افغانستان و به رسمیت شناختن حقآبه تالاب هامون و دوم بازنگری جدی در نحوه مدیریت منابع آب در سطح ملی تا بتوانیم تخصیص آب بیشتری را برای هامون داشته باشیم.

وی در پاسخ به اینکه برداشتن دایک‌های مرزی چه تاثیری در وضعیت هامون داشت؟ اظهار کرد: با برداشته شدن بخشی از دایک‌ها مرزی اوضاع نسبتا بهتر شده است. امسال با راه‌آب‌هایی که باز شد  آب قابل ملاحظه‌ای از سمت رودخانه فراه به هامون آمد اما باید بخش بیشتری از دایک‌های مرزی برداشته شود.


آتش سوزی پتروشیمی مبین در عسلویه 4مجروح برجای گذاشت

$
0
0

سلامت نیوز:  مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر گفت: آتش سوزی در ایستگاه کنترل فشار شرکت پتروشیمی مبین در شهرستان عسلویه این استان چهار مجروح برجای گذاشت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،قاسم قائدی  افزود: از این شمارمجروح، سوختگی سه نفر سطحی و یک نفر نیز 65درصد سوختگی دارد.
وی یادآورشد: آتش سوزی در ایستگاه کنترل فشار شرکت پتروشیمی که ساعت 11 ظهر به وقوع پیوست درکنترل نیروهای آتش نشانی است و خطری تاسیسات پارس جنوبی را تهدید نمی کند.


مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر اضافه کرد: وضعیت آتش سوزی به گونه ای بوده که آتش نشانی شرکت پتروشیمی مبین به تنهایی قادر به کنترل آن است و حتی از آتش نشانی شرکت های گازی و پتروشیمی موجود در منطقه نیز درخواست کمک نشده است.


قائدی گفت:باتوجه به بسته شدن ورودی گاز به ایستگاه کنترل فشار ، زمانی که گاز موجود در شبکه تخلیه شود آتش سوزی نیز خاموش خواهد شد.
پتروشیمی مبین، شرکت سهامی عام است که در زمینه پتروشیمی فعالیت دارد.


این شرکت به عنوان تولیدکننده سرویس های جانبی، تأمین کننده آب، برق، بخار، اکسیژن، نیتروژن و هوای فشرده و تصفیه کننده پساب های صنعتی مجتمع های پتروشیمی منطقه پارس جنوبی (عسلویه) فعالیت می کند.


شرکت پتروشیمی مبین در سال 1379 در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تصویب و به نام شرکت پتروشپمی مبین احداث گردید و در شهریور 1393 با نماد «مبین» به فهرست شرکت های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران وارد شد.


این شرکت 100٪ متعلق به شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بود که در تاریخ اردیبهشت 94، هفت درصد آن در بازار بورس عرضه شد.
پارس جنوبی در شهرستان عسلویه در 285کیلومتری جنوب بوشهر واقع شده است.

   

هشدار هواشناسی مازندران: دریای خزر مواج است

$
0
0

سلامت نیوز:  هواشناسی مازندران اعلام کرد که بر اساس تجزیه و تحلیل نقشه های پیش یابی هواشناسی ، دریای خزر از پنجشنبه شب تا روز یکشنبه بیست و هشتم شهریور مواج خواهد بود و مردم به هیچ وجه وارد دریا نشوند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، اداره کل هواشناسی مازندران روز چهارشنبه با انتشار اطلاعیه ای ، اعلام کرد که از پنجشنبه شب هفته جاری تا پایان وقت جمعه بیست و ششم شهریور با شکل گیری جریانات شمالی سطح زمین و عبور از نیمه شمالی خزر ، رگبار و رعدو برق پراکنده و وزش باد نسبتا شدید در استان پیش بینی می شود.


بنابر این گزارش با گذر این جریان از بعدازظهر شنبه بیست و هفتم شهریور تا یکشنبه هفته آینده بیست و هشتم شهریور با تقویت سامانه ناپایدار شاهد تشدید بارش باران ، وزش باد ، رعد و برق و کاهش دما را در استان خواهیم بود.
باقر سلطانی رئیس اداره هواشناسی دریایی استان مازندران نیز روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت که از بعدازظهر فردا پنجشنبه امواج دریای خزر در فرا ساحل آغاز می شود.


وی با تاکید بر این نکته که مسافران و گردشگران به هیچ عنوان از روز جمعه بیست و ششم تا یکشنبه هفته آینده بیست و هشتم شهریور وارد دریا نشوند، افزود: ارتفاع موج در روز های اعلام شده در ساحل خزر تا یک و نیم متر پیش بینی می شود.
در روزهای پایانی تعطیلات تابستانی ،استان مازندران شاهد حضور هزاران مسافر و گردشگر است که بیشتر آنان با هدف استفاده از دریا به این استان سفر کردند.


در تابستان سال جاری حدود 100 نقطه از ساحل 338 کیلومتری دریای خزر در حوزه استحفاظی مازندران طرح سالمسازی در حال اجر است .
بر اساس جدول پیش بینی هواشناسی مازندران وضعیت هوای امروز چهارشنبه استان صاف تا قسمتی ابری ،در ارتفاعات همراه با افزایش دما است.
همچنین بر اساس پیش بینی هواشناسی بیشترین و کمترین دمای امروز ساری 32و 21درجه بالای صفر پیش بینی می شود.


هواشناسی مازندران در یک هفته اخیر با انتشار سه اطلاعیه ( هجدهم، بیست و یکم و بیست و چهارم شهریور ) نسبت به طوفانی شدن هوا در استان هشدار داده است.
تندبادی که با سرعت 130کیلومتر در ساعت بامداد دوازدهم شهریور ماه سال جاری در مازندران به قوع پیوست ،به بیش از شش هزار و 100خانه خسارت وارد کرد.



تبعات لایحه اصلاح قانون کار مثل هدفمندسازی یارانه‌هاست

$
0
0

سلامت نیوز: دبیر خانه کارگر مازندران عقیده دارد لایحه اصلاح قانون کار مانند قانون هدفمند سازی یارانه‌ها تنها به تشدید اجرای سیاست‌های تعدیل‌های اقتصادی در کشور و افزایش مشکلات اجتماعی گروه‌های آسیب پذیر کمک می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،«نصر الـله دریابیگی» با اشاره به اینکه در استان مازندران مانند سایر استان‌های کشور سالهاست که هیچ استخدام رسمی صورت نگرفته است، افزود: امروز اگر کارگران خوش شانس باشند باید به صورت قراردادهای یک ساله مشغول کار شوند.

وی افزود: زمانی رونق واحدهای نساجی استان مازندران باعث کشانده شدن جویندگان کار از استان‌های مجاور به استان مازندران می‌شد اما امروز رکود صنعتی و چیرگی مناسبات واسطه گری بر مناسبات اقتصادی باعث شده است تا بیشتر مزدبگیران از طریق دلالان و پیمانکاری و در ازاء امضا قرار دادهای زیر یک سال مشغول کارشوند.

دریابیگی گفت: بسیاری از کارگران استان مازندران در سال های اخیر با توجه به رکود حاکم بر صنایع این بیکار شده اند و الباقی آنها هم که کار می‌کنند داری قراردادهای سه ماه و یک ماهه هستند و بازهم اگر در همین شرایط بخت با آنها یاری کند می‌توانند معوقات مزدی خود را با کمی تاخیر دریافت کنند.

وی ادامه داد: از نظر جامعه کارگری وضع موجود نتیجه به اجرا درنیامدن کامل مقررات قانون کار است اما انتشار لایحه اصلاح قانون کار در روزهای گذشته باعث شد تا باقیمانده امیدی که در جامعه کارگری نسبت به بهبود شرایط وجود داشت تبدیل به یاس و ناامیدی شود.

دریابیگی با بیان  اینکه امروز به غیر از صنایع نفت و پتروشیمی مدتی است که زمزمه تعطیلی سایر واحدهای صنعتی را می شنویم و در این میان از زبان طرفداران اصلاح قانون کار اینطور می‌شنویم که اگر امکان بازنگری قانون کار در جهت تعدیل حمایت‌های اجتماعی وجود داشت امروز با بحران تعطیلی کارخانه‌های مختلف مواجه نبودیم.

دریابیگی با اشاره به اینکه بیمه بیکاری توان پوشش جمعیت بیکاران استان مازندران را ندارد، تصریح کرد: هم اکنون با توجه به اینکه کارفرمایان نگاه بلند مدتی به اقتصاد تولید محور که با تمام جنبه‌های حیات کارگران گره خورده است ندارند، نگرانی از افزایش بیکاری کارگران باقی مانده که اکثر آنها قراردادهای سه ماه و یک ماهه دارند افزایش یافته است.

دبیر خانه کارگر استان مازندران که عقیده دارد موضوع اصلاح قانون کار نیز در ادامه اجرای قانون  شکست خورده هدفمندی یارانه‌ها یکی از گام‌هایی که قرار است که در جهت آزادسازی‌های اقتصادی برداشته شود؛ افزود: همانطور که با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در عمل هیچ یارانه‌ای به صنعتگران داخلی پرداخت نشد با اصلاج قانون کار و آسان شدن شرایط تعدیل کارگران نیز هیچ گام مثبتی در جهت ایجاداشتغال و رونق زندگی مزدبگیران برداشته نخواهد شد.

دریابیگی با یادآوری اینکه کافرمایان به دلیل هزینه‌بر بودن حمایت‌های اجتماعی قانون کار خواستار بازنگری در این مقررات هستند، گفت: در بهترین حالت با تعدیل مقررات قانون کار، دولت این امکان را می‌یابد تا به صورت کوتاه مدت از محل افزایش درآمدهای صاحبان سرمایه درآمدهای عمومی و مالیاتی خود را افزایش دهد.

این فعال صنفی کارگری ادامه داد: این درآمد جدید به هیچ پاسخگوی هزینه‌های اجتماعی مربوط به اجرای سیاست‌های تعدیل اقتصادی نیست و در دراز مدت می‌تواند به منشا گرفتاری‌های جدی برای جامعه و متولیان آن تبدیل شود.

دریابیگی افزود: تمایل تیم اقتصادی دولت برای حذف مقررات حمایتی قانون کار در حالی است که حقوق کار از اساس ماهیتی حمایتی دارد؛ گفت: این لایحه بر اساس مقررات غیر قانونی اشتغال مناطق آزاد اقتصادی تدوین شده است.

چرا مشکلات پزشک خانواده هنوز شناسایی نشده؟

$
0
0

سلامت نیوز: اطلاعات مردم درباره این طرح هنوز پایین است. روستاییان ناراضی از اینکه نمی‌توانند مثل شهری‌ها مستقیم به هر پزشکی که خواستند مراجعه کنند و حتی در جاهایی پزشک خانواده، مهر ارجاع را به سرایدار می‌سپرد و می‌رفت تا بیماران دفترچه مهر شده را بگیرند و باز هم به شهر بروند.قصه پزشک خانواده ادامه یافت تا در دولت دهم نوبت به اجرای آن در شهرها رسید. قرار بود طرح پزشک خانواده در استان های فارس و مازندران به صورت پایلوت اجرا شود تا با شناسایی نقاط ضعف و رفع این مشکلات در زمان اجرا، بتوان اجرای آن را به استان های دیگر تسری داد؛ حالا دو سال از آغاز طرح در این دو استان گذشته اما منتقدان می گویند نه تنها منجر به شناسایی نقاط ضعف آن نشده، بلکه گفته می شود مشکلاتی را برای مردم استان های فارس و مازندران ایجاد کرده است.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه نسل فردا در گزارشی نوشت: ماجرا از قانون برنامه توسعه سوم شروع شد. جایی که اجرای برنامه پزشک خانواده به دولت تکلیف شد، اما به علل مختلف ماند تا سال آخر وزارت مسعود پزشکیان در وزارت بهداشت. در دوران وزارت کامران باقری لنکرانی نیز اجرای این برنامه در روستاها دنبال شد و آمارهایی از اجرای آن اعلام می‌شد، اما همزمان نارضایتی‌هایی هم وجود داشت، پزشکانی که به روستاها می‌رفتند از نبود امکانات برای کار می‌گفتند و از تأخیر پرداخت می‌نالیدند، تا جایی که هر سال در آ‌ستانه آزمون دستیاری گروهی از پزشکان خانواده ریزش می‌کردند و عطای این طرح استراتژیک را به لقایش می‌بخشیدند.

روستاهای زیادی بودند که به صورت اسمی پزشک خانواده را اجرا کرده بودند، اما در عمل پزشک خانواده آنجا نبود. کمبود پزشک تنها مشکل نبود. طبق برنامه وزارت بهداشت پزشک خانواده سر تیم یک گروه 17نفره اعلام شد که پرستار،ماما، متخصص تغذیه، روانشناس، کاردان یا کارشناس بهداشت محیط و بهداشت خانواده هم جزو آن بودند. گروهی که اغلب روستاها فاقدآن بودند. هر چه بود، دولت‌ها آمارهایی چشمگیر از اجرای این طرح ملی و پوشش 22 میلیونی آن اعلام می‌کردند، اما بسیاری بودند که این طرح اجرا شده را چیزی غیر از پزشک خانواده اعلام می‌کردند.


اطلاعات مردم درباره این طرح هنوز پایین است. روستاییان ناراضی از اینکه نمی‌توانند مثل شهری‌ها مستقیم به هر پزشکی که خواستند مراجعه کنند و حتی در جاهایی پزشک خانواده، مهر ارجاع را به سرایدار می‌سپرد و می‌رفت تا بیماران دفترچه مهر شده را بگیرند و باز هم به شهر بروند.
قصه پزشک خانواده ادامه یافت تا در دولت دهم نوبت به اجرای آن در شهرها رسید. قرار بود طرح پزشک خانواده در استان های فارس و مازندران به صورت پایلوت اجرا شود تا با شناسایی نقاط ضعف و رفع این مشکلات در زمان اجرا، بتوان اجرای آن را به استان های دیگر تسری داد؛ حالا دو سال از آغاز طرح در این دو استان گذشته اما منتقدان می گویند نه تنها منجر به شناسایی نقاط ضعف آن نشده، بلکه گفته می شود مشکلاتی را برای مردم استان های فارس و مازندران ایجاد کرده است.


افزایش هزینه های درمان
شمس ا... شریعت نژاد درباره میزان رضایتمندی مردم از اجرای پایلوت طرح پزشک خانواده در استان مازندران، افزود: اگرچه این طرح به صورت پایلوت اجرایی و بر اساس آن باید نقاط قوت و ضعف آن شناسایی می شد، اما این مهم نیازمند اجرای دقیق طرح از سوی مسئولان مربوطه بود.
نماینده مردم تنکابن و رامسر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در اجرای پایلوت طرح پزشک خانواده، باید اعتبارات ویژه به این طرح اختصاص داده می شد تا بتوان به دقت ایرادات آن را شناسایی کرد؛ اما عدم تخصیص اعتبارات مناسب باعث شد این طرح موجب نارضایتی مردم شود. این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: تاکنون ارزیابی ها از  اجرای طرح پزشک خانواده نشان دهنده آن است که این طرح نتوانسته موفق عمل کند و همین امر موجب گلایه مندی مردم و برخی از پزشکان در این طرح شده است.وی یادآور شد: اجرای طرح پزشک خانواده در بسیاری از کشورها موفق بوده است؛ چرا که زیرساخت‌های اجرای آن به درستی دیده شده، اما در کشورمان این طرح با مشکل روبه‌رو شد، زیرا برای تثبیت الگوی طرح پزشک خانواده تلاشی صورت نگرفت.  شریعت نژاد تاکید کرد: الزام مردم به استفاده از یک پزشک از سویی و دسترسی مردم به پزشک متخصص از طرف دیگر، از جمله مشکلات موجود در اجرای پایلوت طرح پزشک خانواده در استان مازندران است؛ به همین سبب کمبود پزشک باعث شده مردم در دریافت ارایه خدمات درمانی با چالش مواجه شوند. این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: متاسفانه اجرای نامطلوب پزشک خانواده در استان مازندران باعث شده نه تنها هزینه درمان کاهش پیدا نکند، بلکه با افزایش هزینه نیز روبه‌رو باشیم.عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس، گفت: بارها وضعیت نامطلوب اجرای طرح پزشک خانواده را از وزیر بهداشت پیگیری کردیم که حال امیدواریم این پیگیری ها نتیجه‌بخش باشد و با ارزیابی دقیق بتوان اجرای درست این طرح را در کل کشور تعمیم داد.


نارضایتی بیماران وپزشکان عمومی
مسعود رضایی، درباره میزان رضایتمندی مردم از اجرایی شدن طرح پزشک خانواده در استان فارس، افزود: اصل پزشک خانواده بسیار مطلوب است و اجرای آن در کشورهای دنیا نیز موفقیت آمیز بوده، اما از آن جهت که در کشور بسترسازی مناسبی برای اجرای آن صورت نگرفت، لذا نتوانست اجرای پایلوت آن در استان فارس رضایتمندی به همراه داشته باشد.نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کمبود حمایت های بیمه‌ای در اجرای طرح پزشک خانواده، باعث شد تا این طرح نتواند به اهداف موردنظر دست پیدا کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: یکی از ایرادات اجرای طرح پزشک خانواده در استان فارس،آن است که بیماران زمانی می‌توانند به پزشکان مراجعه کنند که از قبل وقتی برای آنان تعیین شده باشد و اگر بیماری خارج از وقت تعیین شده با مشکلی مواجه شود و به پزشک مراجعه کند، نمی تواند از مزایای پزشک خانواده بهره مند شود.وی یادآور شد: از سویی دیگر گاهی در مراجعات بعدی که بیمار می خواهد برای بار دوم و نشان دادن جواب آزمایش به پزشک خانواده مراجعه کند، مجبور به اخذ نوبت است که این نیز با وقت های طولانی مدت همراه است.


چرا مشکلات شناسایی نشد؟
یک کارشناس بهداشت در گفت وگو با نسل فردا در این‌باره گفت:پزشک خانواده چیزی نیست که بخواهیم از آن چشم بپوشیم ؛نظام ارجاع در طرح تحول سلامت،جایگاه ویژه ای دارد و کشورهایی که بر اساس این مدل، سطح نخست درمان خود را تعریف کرده اند،هم توانسته اند هزینه‌های بهداشت و درمان خود را کنترل کنند، هم نظام مهندسی شده و دقیق سطح بندی خدمات را اجرایی کنند. با اجرایی شدن طرح پزشک خانواده، پرونده سلامت افراد به طور کامل در دسترس خواهد بود و نظام ارجاع نیز به خوبی تقویت خواهد شد.آمنه میرحاجی می افزاید: باید نقاط ضعف اجرای پایلوت طرح پزشک خانواده در استان‌های فارس و مازندران شناسایی شود تا با رفع این نقاط ضعف بتوانیم  سیستم ارجاع را در سراسر کشور اجرایی کنیم.دولت برای اجرای طرح پزشک خانواده نیازمند شبکه سازی، تامین نیروی متخصص و تامین منابع مالی است که هنوز نتوانسته این زیرساخت‌ها را به خوبی فراهم کند؛ لذا سیستم ارجاع تاکنون نتوانسته شکل اجرایی به خود گیرد.
 

خوشبو کننده‌های هوا بی عارضه نیستند!

$
0
0

سلامت نیوز: امروزه در بسیاری از خودروها، منازل و محیط‌های کاری برای رفع بوی نامطبوع هوا از انواع مختلف اسپری‌های خوشبو کننده با رایحه انواع گل‌ها و میوه‌ها تا بوی وانیل و کاکائو هم استفاده می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ،مواد خوشبو و تازه‌کننده هوا که باعث می‌‌شود افراد از نفس کشیدن لذت ببرند، اما غافل از این که گازها و مواد شیمیایی و سمی که در این خوشبوکننده‌ها وجود دارد می‌تواند در دراز مدت سیستم تنفسی را بیمار کند.

خوشبوکننده‏ ها از بین برنده بوی نامطبوع نیستند بلکه گازها و مواد شیمیایی تند آنها موجب می‌شود بوهای نامطبوع به مشام نرسد‌. در نتیجه با رعایت بهداشت فردی و حفظ پاکیزگی منزل و برطرف کردن علت اصلی ایجاد بوی بد می‌توان از انتشار بوهای ناخوشایند جلوگیری کرد، اما خوشبوکننده‌های هوا چه مضراتی برای بدن دارند ؟

به گفته پژوهشگران، مواد شیمیایی موجود در خوشبوکننده‏های مصنوعی می‌تواند برای افراد مبتلا به آسم، تنگی نفس، آلرژی و بیماری ‏های تنفسی مانند آمفیزم و برونشیت مزمن، تشدید‌کننده و آسیب‌زا باشد و در افراد سالم در کوتاه‌‌ مدت می‌‌تواند با افزایش تحریک‌ پذیری مجاری هوایی فوقانی و تحتانی با علائمی مثل خارش، عطسه، آبریزش بینی و سرفه و همچنین در بلند‌مدت با علائمی مثل تنگی‌‌ نفس و خس‌‌‌خس سینه خود را نشان دهند .

این مواد به محض اسپری شدن در هوا، سلول‌های موجود در مخاط بینی را تحریک کرده و به جریان خون راه می‌یابند. مواد التهابی از این طریق خود را به سلول‌های عضلانی مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی می‌‌رسانند و مخاط ریه را دچار التهاب کرده و آن طور که روی موش‌ها آزمایش شده، باعث بروز مشکلات عصبی نیز می‌شوند‌. ناگفته نماند عطر و ادکلن هم از این موضوع مستثنا نیستند .

به گفته متخصصان، حساسیت‌‌پذیری مجاری هوایی با افزایش سن تغییر می‌‌کند و هر چه دفعات استفاده و مدت تماس با این‌ گونه مواد بیشتر باشد، خطرات و عوارض ایجاد شده بر اثر استفاده از این مواد نیز افزایش خواهد یافت. این قضیه در مورد اسپری‌‌های خوشبو‌ کننده دهان نیز صدق می‌کند و عوارض مشابهی را برای افراد به دنبال خواهد داشت .

مهم‌ترین عارضه خوشبو کننده‌های بی‌مجوز

مطالعات نشان داده است برخی خوشبو‌کننده‌های بی‌نام و نشانی که به دور از تاییدیه وزارت بهداشت وارد کشور می‌شوند و به وفور در بازار با قیمت‌های ارزان به فروش می‌رسند، حاوی مواد فوق‌العاده سمی هستند که به تضعیف سیستم ایمنی بدن ما منجر می‌شوند. دوز بالای موادی همچون اتیل استات و بنزآلدئید که در این خوشبوکننده‌ها وجود دارد نوعی نوروتوکسین یا سم محسوب شده و سرطان‌زا هستند .

این خوشبوکننده‌ها برای کودکان بیشتر از بزرگسالان مضر و مخرب است. کودکان به دلیل آن که در سنین رشد هستند و هنوز بافت‌ها و ارگان‌های بدنشان بخوبی تکامل نیافته، در مقابله با سموم قدرت کمتری داشته و بسیار آسیب‌پذیرترند .

با تمام این تفاسیر اگر به استفاده از مواد خوشبو‌کننده اعتیاد پیدا کرده اید و حتما باید فضای تنفسی‌تان معطر باشد، دست کم به جای استفاده از خوشبو‌کننده‌های مصنوعی هوا، از مواد و عصاره‌های طبیعی و بی‌ضرری که طب سنتی پیشنهاد می‌دهد استفاده کنید.


Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>