سلامت نیوز:نتایج یک پژوهش جدید نشان داده که رانندگان خودروهای بنز و بیامو دو برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان و آب مروارید هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ،محققان موسسه بینایی بوکسر واچلر در لسآنجلس با استفاده از نورسنج قابل حمل پرتوی فرابنفش دریافتند که شیشههای جانبی برخی مدلهای خودروهای بنز و بیاماو کمتر از 60 درصد این پرتوها را مسدود میکنند.
به گزارش میلآنلاین،چندین دهه تحقیق نشان داده که مواجهه طولانیمدت با نور فرابنفش حتی در روزهای ابری بطور چشمگیری خطر آسیب به چشم فرد یا ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
اگرچه شیشه جلوی خودرو تا 98 درصد از رانندگان در برابر این پرتوها محافظت میکند، اما این میزان محافظت در شیشههای جانبی خودروها بطور چشمگیری متفاوت است.
آزمایشات بر روی 29 خودروی 19 سازنده اتومبیل نشان داد که خودروهای لکسوس بهترین محافظت را ارائه کرده و شیشههای جانبی آن بین 92 تا 96 درصد از مواجهه با پرتوی فرابنفش جلوگیری میکنند.
بدترین خودرو از این لحاظ، بنز E550 بود که تنها 44 درصد پرتوهای فرابنفش را در شیشههای جانبی مسدود میکرد. برخی از مدلهای جدید بیامو نیز تنها به ارائه محافظت 55 درصدی در شیشههای جانبی میپردازند اما این میزان در شیشه جلو تا 96 درصد است.
خودروی پورشه توربو S نیز با وجود محافظت 96 درصد در شیشههای جلو، تنها 56 درصد از اشعه فرابنفش را در شیشههای کناری مسدود میکرد. شیشههای جانبی خودروی آئودی نیز تنها جلوی 64 درصد نور فرابنفش را میگرفت.
تحقیقات پیشین نشان داده بود که قرار گرفتن یک سمت صورت در برابر نور فرابنفش میتواند خطر ابتلا به آب مروارید و سرطان را در آن ناحیه افزایش دهد.
محققان همچنین دریافتند که تیره بودن شیشهها باعث نمیشود که حفاظت بیشتری در برابر این نور ارا ئه شود زیرا تنها جلوی نور مرئی را میگیرد.
راندن بیامو باعث سرطان میشود!
گول نخورید! شما برنده هیچ جایزهای نشدهاید
سلامت نیوز:تلفن همراه، اساماس و عابربانک سه ضلع اصلی کلاهبرداریهای تلفنی است. شیادانی که با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم خیلی راحت حسابهای بانکی آنها را به بهانههای مختلف خالی میکنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، برنده خوششانس مسابقات رادیویی و تلویزیونی، برنده شدن سفر زیارتی به اماکن مقدس، برنده شدن در قرعهکشی بانکها و موسسات مالی مواردی است که کلاهبرداران تلفنی برای فریب مال باختگان از آن استفاده میکنند. این شیادان به قدری حرفهای عمل میکنند که اقشار مطلع و تحصیلکرده جامعه هم به راحتی فریب میدهند.
اما کلاهبرداریهای تلفنی با ورود تلفن همراه، گسترش عابربانکها و سیستمهای بانکداری الکترونیکی رنگ بوی جدیتری به خود گرفت. در بیشتر موارد این کلاهبرداران با جعل عنوانی فریبنده، از طریق تلفن همراه و پیامک با مالباختگان ارتباط برقرار میکنند و پس از جلب اعتماد، با استفاده از شگردهای روحی و روانی خاصی با تحتتأثیر قراردادن فرد مورد نظر آنها را روانه عابربانکها میکنند و پس از اجرای عملیاتی پیچیده از پشت تلفن حساب بانکی آن را خالی میکنند. تقریبا این شگرد همه کلاهبرداران تلفنی است. کلاهبرداریهایی که به نظر میرسد با وجود هشدارهای مکرر مقامات انتظامی و سیستم بانکی کشور درخصوص حفظ و حراست از حسابهای بانکی همچنان در صدر روشهای کلاهبرداری قرار دارد.
١٠٠میلیون تومان کلاهبرداری از طریق تلفن همراه
کلاهبرداران تلفنی همواره با استفاده از فضای حاکم برجامعه سعی درفریب مالباختگان دارند. موضوعی که سعید احمدبیگی بازپرس کشیک دادسرای تهران هم به آن اشاره دارد. او درخصوص شگرد جدید کلاهبرداران تلفنی طی روزهای اخیر در تهران به «شهروند» میگوید: «اخیرا کلاهبرداری از طریق عابربانک زیاد شده است. این کلاهبرداران با سوءاستفاده از نزدیکشدن به ماه محرم و مراسم اربعین، تلفنی با مردم تماس میگیرند و به بهانههای مختلف حسابهای بانکی آنها را خالی میکنند. فقط درچند ساعت حضور من بهعنوان بازپرس کشیک چهار کلاهبرداری به شعبه من ارجاع شد. دریکی از همین پروندهها ١٠٠میلیون تومان و ٣ مورد دیگر به ترتیب ٤٢، ٢٨ و ٩میلیون تومان از این طریق کلاهبرداری شده بود.» او با اشاره به اظهارات این مالباختگان میگوید: «پسرجوانی ١٠٠میلیون تومان پول پدرش را به این طریق از دست داده بود.
این پسرجوان به من میگفت، نمیدانم چطور به پدرم بگویم این اتفاق افتاده. این پول همه سرمایه زندگیاش بود.» احمد بیگی ادامه میدهد: «دیروز صبح بازپرس کشیک دادسرای ناحیه ٥ بودم که مرد مالباختهای با مراجعه به دادسرا مدعی شد که ٤٢میلیون تومان پولش را از دست داده است. او در اظهاراتش به من گفت: پنجشنبه عصر وقتی به منزل رسیدم، تلفن همراهم زنگ خورد از پشت تلفن به من گفتند که از رادیوی جوان تماس میگیریم و شهردار تهران آقای قالیباف هم صدای شما را میشنوند، من هم رفتم عابربانک و ٤٢میلیون تومان پاداش ٢٠سال کارکردنم را به حساب این مرد کلاهبردار واریز کردم».
اما این شیادان از شگردهای نوین و متفاوتی برای کلاهبرداری و خالی کردن حساب مالباختگان استفاده میکنند.
بازپرس کشیک تهران درتوضیح شگردهای این کلاهبرداران میگوید: «این شیادان به بهانههای مختلفی تماس میگیرند و با سوءاستفاده از عنوانی چون حضور مقامات دولتی و رسمی در این برنامهها به مالباختگان میگویند، شما برنده خوششانس کمک هزینه سفر به کربلای معلی و دیگر اماکن مقدس شدهاید. این شیادان با استفاده از این روش مردم را به سمت عابربانکها میکشانند.» او ادامه میدهد: «این کلاهبرداران پس از جلب اعتماد فرد مورد نظر و هدایت آنها به سمت عابربانک، از طریق تلفن از آنها میخواهند که یکسری عملیات را انجام دهند و مالباختگان فریبخورده ناخواسته موجودی حساب خود را به حساب دیگری منتقل میکنند».
سعید احمد بیگی بازپرس کشیک دادسرای تهران با هشدار نسبت به شگرد جدید کلاهبرداریهای تلفنی با توجه به نزدیکی ایام محرم و مراسم اربعین تأکید میکند: «هیچ پرداخت جایزهای نیاز به رفتن پای عابربانک ندارد. مردم آگاه باشند که اگر فرد ناشناسی از پشت تلفن خواست که به عابربانک بروید، قطعا کلاهبرداری است».
مناسبترين درجه سرمای درون یخچال چقدر است؟
سلامت نیوز:یخچال تنها یک وسیله لوکس در آشپزخانه برای پز دادن نیست و باید در خرید آن دقت کافی کرد زیرا که می تواند باعث ابتلای اعضای خانواده به انواع بیماری ها و مسمومیت های غذایی شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ اگر می خواهید یک یخچال استاندارد خریداری کنیدباید در وهله اول درجه مصرف انرژی در آن بهینه باشد و نیز دماسنج دیجیتالی برای نشان دادن درجه حرارت یخچال و فریزر داشته باشد تا از تغییرات دمای وسیله و مواد غذایی داخل آن آگاه باشید.
متخصصان اعتقاد دارند دما در یخچال برای سالم ماندن مواد غذایی باید بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد باشد تا از رشد انواع باکتری ها، قارچ ها و کپک ها جلوگیری کند.
علاوه بر درجه حرارت چیدمان مواد غذایی در یخچال نیز اهمیت فراوان دارد و می تواند باعث افزایش تازگی و ماندگاری مواد غذایی شود.
همیشه ابتدا بررسی کنید که دریچه های یخچال در کدام قسمت ازبدنه قرار دارد و مواد فاسد شدنی مانند شیر و انواع لبنیات، گوشت ،ماهی خام و تخم مرغ را در آنجا قرار دهید که به طور معمول قفسه پایین در یخچال است تا دیرتر خراب شوند.
دقت کنید برای جلوگیری از سرایت آلودگی ها وباکتری ها حتماً مواد پروتئینی را جدا از سایر مواد غذایی در یخچال و در یک ظرف دربسته قرار دهید تا علاوه بر حفظ بهداشت از بروز بوی نامطبوع در یخچال خودداری شود.
نظافت یخچال یکی از موارد بسیار ضروری در جلوگیری از بروز انواع بیماری ها و مسمومیت ها است زیرا علاوه بر رشد قارچ و کپک ها بر دیواره و بدنه یخچال ، باز و بسته کردن در نیز می تواند باعث ورود گرد و غبار و آلودگی به درون یخچال و گردش آلودگی در فضای داخلی دستگاه شود، هرچند که در برخی نمونه های مدرن یخچال این مشکل تا حدی توسط فیلترهای مخصوص برطرف شده.
تمیز کردن یخچال در بازه های زمانی منظم با آب و صابون توسط یک فرچه یا مسواک نو می تواند از آلودگی فضای یخچال بکاهد، متخصصان بهداشتی استفاده از آب و جوش شیرین را برای ضد عفونی یخچال مناسب می دانند زیرا می تواند علاوه بر نظافت مانع از آزاد شدن ترکیبات شیمیایی پاک کننده ها درون دستگاه شود.
یکی از آلوده ترین مناطق یخچال جا میوه ای است بویژه اگر میوه و سبزی کثیف و بدون پوشش محافظ در یخچال قرار داده شود، رشد و تجمع باکتری در این حالت بسیار زیاد می شود، همینطور ترتیب جای دادن میوه ها باید به نحوی باشد که میوه هایی مانند گوجه فرنگی ، سبزی و کاهو که بیشتر در معرض پلاسیده شدن هستند بر روی سایر میوه ها قرار بگیرند و میوه های مقاوم تر مانند سیب یا گلابی بسته به فصل سال در قسمت های زیرین قرار بگیرند.
کارشناسان توصیه می کنند افراد میوه ها را قبل از ورود به یخچال ضدعفونی کنند و یا اگر در اثر کمبود وقت مجبور به گذاشتن میوه آلوده در دستگاه شدند حتماً از یک پوشش پلاستیکی برای جلوگیری از نفوذ آلودگی استفاده کنند.
کارشناسان اعتقاد دارند اکثر محصولات غذایی فرآوری و صنعتی که بسته بندی شده اند و در آنها از مواد نگهدارنده استفاده شده باید در یخچال قرار بگیرند زیرا می توانند در اثر دمای محیط بیرون بتدریج فاسد شوند از جمله روغن و یا آرد سفید گندم که باید در یخچال قرار بگیرند.
این نوع مواد می توانند در دیواره یخچال قراربگیرند اما کارشناسان توصیه می کنند افراد از زیاد باز و بسته کردن بی دلیل درب یخچال خودداری کنند زیرا می تواند باعث ورود آلودگی و از دست رفتن هوای خنک داخل دستگاه شود.
در عین حال دمای بالاتر از 4 درجه سانتی گراد یا زیر صفربرای یخچال مناسب نیست، زیرا در دمای بالای 4 درجه انواع میکروب ها و آلودگی ها شروع به رشد می کنند و در دمای زیر صفر مایعات، میوه و سبزیجات دارای آب میان بافتی یخ می زنند و از فرم طبیعی خود خارج می شوند، دربرخی یخچال های مدرن تغییرات دما از طریق پیام کوتاه به تلفن همراه هوشمند کاربر اطلاع داده می شود اما بهترین کار نصب یک دماسنج دیجیتالی داخل یخچال و دقت در تغییرات آن است.
اهمیت دمای یخچال زمانی که قرار است داروی بیمار در آن گذاشته شود اهمیت بسیار پیدا می کند زیرا می تواند باعث فاسد شدن دارو و بروز عوارض جانبی ناخواسته دربیمار شود.
منبع:Dailymail
نوزادفروشی تلگرامی
سلامت نیوز: چند ماه قبل با زن 23ساله ای در فضای شبکه اجتماعی تلگرام آشنا شدم. او در این شبکه پیام می داد که باردار است اما به خاطر این که نمی تواند به درستی از فرزندش نگهداری کند، تصمیم دارد او را بفروشد. من هم برای این که به آن زن کمک کرده باشم، به او گفتم فردی را می شناسم که حاضر است نوزاد را از شما بخرد!
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان، پیگیری پرونده آدم ربایی از بیمارستان، کارآگاهان را به نوزادفروشی در تاریکخانه تلگرام کشاند و بدین ترتیب، ماجرای ساختگی نوزادربایی در مشهد لو رفت.
رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی روز گذشته گفت: چند روز قبل پرونده نوزادربایی با اعلام شکایت یک مرد جوان در حالی مورد رسیدگی قرار گرفت که مرد جوان مدعی بود نوزادش را از بیمارستان ربوده اند!!
سرهنگ کارآگاه «حمید رزمخواه» افزود: با توجه با اهمیت ماجرا، گروهی از کارآگاهان دایره مبارزه با آدم ربایی، بلافاصله تحقیقات پلیسی خود را با کسب دستورات ویژه ای از قاضی شعبه 217 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد آغاز کردند.
وی اضافه کرد: بررسی های مقدماتی کارآگاهان در اولین مرحله از ردیابی های اطلاعاتی نشان می داد که ماجرای آدم ربایی ساختگی است، چراکه چندین ماه از این حادثه می گذشت و شاکی پرونده تاکنون اعلام شکایت نکرده بود.
این مقام ارشد انتظامی گفت: بررسی حساب های بانکی و تحقیقات غیرمحسوس بیانگر آن بود که مبالغ میلیونی در حدود چهار ماه قبل به حساب شاکی واریز شده است. پیگیری این موضوع که با دستور قاضی سبحانی صورت گرفت، کارآگاهان را به تاریکخانه شبکه اجتماعی تلگرام کشاند و بدین ترتیب، شماره ای از یک زن جوان به دست آمد.
رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می داد که زن 25ساله چندین میلیون تومان به حساب پدر نوزاد واریز کرده است که با شناسایی این زن، پرونده آدم ربایی وارد مرحله جدیدی شد.این زن در اظهارات خود گفت: چند ماه قبل با زن 23ساله ای در فضای شبکه اجتماعی تلگرام آشنا شدم. او در این شبکه پیام می داد که باردار است اما به خاطر این که نمی تواند به درستی از فرزندش نگهداری کند، تصمیم دارد او را بفروشد. من هم برای این که به آن زن کمک کرده باشم، به او گفتم فردی را می شناسم که حاضر است نوزاد را از شما بخرد!
سرهنگ «رزمخواه» افزود: این زن در ادامه اعترافات خود عنوان کرد از آن روز به بعد با زوجی که صاحب فرزند نمی شدند تماس گرفتم و قرار شد مدارک شناسایی زن 35ساله (خریدار) را به بیمارستان ارائه بدهیم که آن ها بتوانند به راحتی برای نوزاد شناسنامه بگیرند. ولی نوزاد مذکور زودتر از موعد به دنیا آمد و قرار بود که چند روز در بیمارستان بستری شود. پس از آن هم با مدارک شناسایی خریدار، نوزاد پسر را تحویل گرفتیم اما آن ها بعد از مدتی وقتی برای گرفتن شناسنامه اقدام کردند، به خاطر سن بالای مادر دچار مشکل شدندو ...
رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: با به دست آمدن این اطلاعات، کارآگاهان موفق شدند خریدار نوزاد را در منطقه خواجه ربیع شناسایی و به همراه نوزاد چهارماهه به پلیس آگاهی هدایت کنند.
وی افزود: با روشن شدن ماجرا، نوزاد مذکور به دستور مقام قضایی تحویل شیرخوارگاه شد تا بررسی های بیشتری در این باره صورت گیرد.
4 گام برای دوست داشتن خودتان
سلامت نیوز: اگر حالا که فرد بزرگسالی هستید، برای ایجاد روابط عاطفی، مجذوب افرادی میشوید که نسبت به عشقِ شما بیتوجه یا ناسازگار هستند، ممکن است در حال تکرار الگویی باشید که در کودکی طبق آن دوست داشته شدهاید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین، واقیعت غمانگیز این است که افرادی که در کودکی به اندازه کافی عشق دریافت نکردهاند، در بزرگسالی نیز از روابط عاطفیشان عشق کافی نمیگیرند. کودکان خود را با پیامهای والدین هماهنگ میکنند. اگر والدین آشفته حال، غرق در مسائل زندگی و تحت فشارهای مالی و عاطفی باشند، نمیتوانند آن عشق و توجه و مراقبتی که لازمه رشد کودک است، به او بدهند. هرچند که والد ممکن است عمیقاً فرزندش را دوست بدارد، ولی این کافی نیست. البته که والدین نه باید و نه میتوانند عملکردی کامل و بدون نقص داشته باشند. ولی والدینی که عشق و توجه پایدار از خود نشان میدهند، بیشتر احتمال دارد فرزندانی بار بیاورند که در بزرگسالی به طور طبیعی به سمت عشق سالم حرکت کنند.
شما میتوانید با عشق ورزیدن به خود، آن چیزی را که هرگز دریافت نکردهاید، به خودتان بدهید. هر چه بیشتر در این راه به خودتان ارزش دهید، بیشتر جذب افرادی خواهید شد که به شما عشق می ورزند و رابطه لذتبخش متقابلی را تجربه خواهید کرد.
به جای آنکه مرتباً خود را ناکام کنید و به ملاقات افرادی شبیه به افراد قبلی بروید، برای مدتی همه ملاقاتها را متوقف کنید. در عوض تلاش کنید بخشهایی از خود را بازسازی کنید. بسیاری میگویند: قبول، ولی چه باید کرد؟ عشق ورزیدن به خودم را از کجا شروع کنم؟
ما چهار گام را برای بازسازی عزت نفس پیشنهاد میکنیم: چطور احساس کنیم که به «اندازه کافی خوب» هستیم؟ تمرین ها و بینش هایی برای رسیدن به الگوی جدید عشقِ به خود.
۱- هر روز زمانی را به تنهایی بگذرانید
اگر هرگز عشقی که باید را دریافت نکردهاید،تنهایی، تجربه وحشتناکی برای شما خواهد بود. و این بدان معناست که هرگز یاد نگرفته اید که رفتاری محبتآمیز با خود داشته باشید. به همین خاطر همیشه و به هر قیمتی از خودتان دوری میکنید.این الگوی اجتناب از خود، به پیچیدگیهای بیپایانِ عزت نفسِ پایین، دامن میزند. فقط و فقط متعهد شوید که حداقل یک ساعت در روز با خودتان وقت بگذرانید. طی این زمان مجله بخوانید، مراقبه کنید، و به دنبال راههایی بگردید که با خودتان راحت تر باشید و در آرامش بیشتری قرار بگیرید.
۲- با مهربانی با خود سخن بگویید
امروز، همین الان همه چیز را متوقف کنید و به گفتگوی درونیتان گوش دهید و ببینید درباره شما و زندگیتان چه می گوید. همه ما صدایی در ذهن داریم که درباره ما و زندگیمان نظر میدهد، قضاوت میکند و نتیجهگیری میکند. با شنیدنِ ندای درونیتان آغاز کنید. کاری کنید که کمتر قضاوتگر و خشن، و بیشتر مهربان و خوشسخن باشد. به این ترتیب میتوانید پیوندی گرم و دلنشین با خود برقرار کنید.
۳- سرگرمی و علاقهای ایجاد کنید که تماماً مال خودتان باشد
یک روش بسیار مؤثر برای بازسازی عزت نفس، انجام کارهایی است که هیچ ارتباطی با دوستان و خانواده ندارد، ولی به شما احساس ارزشمندی و کمال می دهد. زمانیکه با عزت نفس پایین خود مبارزه میکنید شاید سخت باشد که به خود اجازه دهید هر کاری که دوست دارید انجام دهید. زیرا شما معتقدید که به اندازه کافی خوب نیستید. ولی موضوع خوب «بودن» نیست، بلکه خوب «انجام دادن» یک کار است. شاید مایل باشید که داوطلبانه به دیگران کمک کنید، یا اهداف شخصی تان از تناسب اندام و تمرینهای ورزشی را دنبال کنید. یا شاید شغل نیمهوقت کوتاهی بگیرید. هرآنچه به شما کمک کند که دروناً احساس مفید بودن و شایستگی داشته باشید، تغییر مثبتی خواهد بود. ولی فراموش نکنید : بی نقص بودن مهم نیست، مهم انجام کاری است که در شما احساس خوبی نسبت به خودتان ایجاد میکند.
۴- خودتان را مجبور کنید که تصمیمات شخصی بگیرید
وقتیکه با ضعفتان در ارزش دادن به خود ، مبارزه میکنید، احساس میکنید که حتی نمیدانید بهترین چیز برای شما چیست. همین باعث میشود که از دیگران کمک بخواهید تا در مسیر زندگی شما را هدایت کنند. دیگران هم ممکن است شما را بازیچه قرار داده یا از شما بهرهکشی کنند. پس بهتر است که قطبنمای خودتان باشید. وقتی که نمیتوانید برای انجام دادن یا انجام ندادن کاری تصمیم بگیرید، نگران و وحشتزده میشوید. عیبی ندارد، به خودتان فضا بدهید تا راه و روش شخصیتان را بیابید. حتی اگر اشتباه کنید و تصمیم نادرست بگیرید، باز هم موفق بودهاید، چرا که این تصمیم مال شما بوده و برای بیشترین نفع خود تلاش کردهاید.
منبع: Psychology Today
تا ۱۰سال آینده تهران نابود میشود
سلامت نیوز: رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری با شاره به تغییر کاربری ها در پایتخت گفت: این فرآیند و شرایط، آیندهای برای تهران جز نابودی نمیگذارد و بدون هیچ تعارف هشدار میدهم با ادامه این فرآیند 10سال دیگر عرصه عمومی در تهران جز معابر و چند پارک بزرگ مقیاس باقی نخواهد ماند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پانا، محمد حقانی در نطق پیش از دستور خود در جلسه شورای شهر گفت: مشاورینی که طرح تفصیلی تهران را به منظور ساماندهی و ارتقای شرایط زندگی کلانشهر تهران تعریف کردند، ساختار پهنه بندی را به عنوان اصل محوری هدایت و نظارت برساخت و ساز تهران به منظور جلوگیری از تداخل غیرضروری کاربری ها و ارتقاي کیفیت محیط شهری قرار دادند. در این میان پهنه S به طور کلی بعنوان پهنه کار و فعالیت تعیین و مقرر گردیده که در زیر پهنه های آن چون S124 , S214 , S222 , S221 و ... نسبت به اختصاص بخشی از عرصه ها به تامین خدمات اعم از اداری، آموزشی، درمانی، فرهنگی و تاسیسات شهری و غیره بنا بر نیاز محدوده قرار گیری اقدام گردد، لذا بر اساس مقایسه سرانه ها و سطوح پیشنهادی میزان خدمات موجود با میزان خدمات مورد نیاز تطبیق داده میشود و قاعدتا بر اساس این مقایسه و با توجه به استانداردها، سهمی از مساحت در عرصه و بنا به کاربریهای مورد نیاز اختصاص می یابد.
وی افزود: اما در عمل شاهد هستیم ساختارهای اقتصادی قبل از رونمایی طرح تفصیلی این پهنه ها را شناسایی كرده و به تملک درآوردهاند. سپس با توجه به سودآوری کاربری تجاری، بخش عمده این اراضی به تدریج بدون توجه به تأمین خدمات زیر سیطره ساخت و ساز تجاری، خارج از نیاز و اولویت قرار گرفته است. سهم سرانه های تجاری در شهر تهران به خوبی این موضوع را روشن میكند. در این میان سکوت و همراهی کمیسیون ماده 5 نیز جای تعجب و سئوال دارد. شهرداریهای مناطق نیز لاجرم به منظور تامین منابع مالی، به هر تقاضا در این خصوص بدون رعایت به نیازمندی های منطقه و محله و حتی بدون توجه به دسترسی و بار ترافیکی همراهی کرده اند و حتی در بسیاری از پروژه های هایپر مال سازی مشارکت کرده اند. در نتیجه در سراسر شهر پهنه های وسیع که گاهاً در پهنه اراضی ذخیره توسعه و نوسازی قرار می گیرند شاهد اختصاص ساخت و ساز، صرفا به کاربری تجاری و گاها هم اداری هستیم.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ادامه داد: نمونه عینی این اقدامات خارج از رویه و احداث هایپرمال کورش و هایپر مال شهرک اکباتان در سال 83 در لب اتوبان ستاری است. شورای شهر به عنوان ناظر به سیستم مدیریت شهری لازم است به کارکرد (تامین عرصه عمومی) توجه تام داشته باشد.
وی افزود: در این راستا به عنوان رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری گزارشی که به همت اهالی شهرک قدس تهیه شده است با محوریت تحولات خارج از رویه کارشناسی در این شهرک ارایه ميشود: همانگونه که مستحضرهستید ضوابط ساخت و ساز در شهرک غرب در منطقه 2 شهرداری تهران طبق بند 1 صورتجلسه 35 به تصویب کمیسیون ماده پنج رسیده است و در طرح تفصیلی جدید شهر تهران ( ابلاغی اردیبهشت ماه 91 ) پهنه بندی پیش بینی شده برای شهرک غرب با عنوان " بافت ارزشمند مسکونی معاصر " و پهنه R231 مشخص گردیده است.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: شهرک غرب شاید تنها منطقه ای از تهران است که با طراحی شهری مناسب ضمن رعایت استانداردهای شهرسازی در سالهای پیش طبق طرح مصوب شکل گرفته است. پهنه شهرک که با R231 (پهنه مسکونی ارزشمند معاصر) مشخص شده است جزو معدود عرصه هایی است که هنوز در فازهای 6 گانه آن میتوان انسجام، وحدت و سرانه کافی فضای سبز را در شکل گیری بافت مسکونی و پراکنش تجاری و مراکز خدماتی مشاهده كرد.الگوی اصلی شهرک مسکونی و مستقر در هر 6 فاز شهرک قدس در قالب سه دسته طرحی شده است:
1- برج های مسکونی(تراکم های زیاد ) 2- تراکم های متوسط (تعاونی های 4 طبقه ) که در سطح اشغال 40 درصد(کلا 160 درصد تراکم ) 3- ویلاهای دوطبقه (40 درصد سطح اشغال کلا 80 درصد تراکم )
محدوده های متعلق به نیازهای خدمات تجاری و اداری که در طرح یکپارچه شهرک در هر فاز مشخص گردیده: برای زمین های تا 2000 مترمربع با تراکم 160 % و سطح اشغال 60% و اراضی بیش از 2000 مترمربع با تراکم 240% با سطح اشغال 60% مجاز به ساخت و ساز هستند. (درروند تهیه و تدقیق طرح تفصیلی محدوده هایی به پهنه های S اختصاص یافته است) در سال های اخیر شاهدیم که ساخت و سازهای بی شمار تجاری و اداری در فازهای شهرک رخ داده است که برخی بر اساس مصوبه های کمیسیون ماده پنج بوده اند که متأسفانه به جای آنکه بر اساس نیاز مردم محله یا حتی منطقه باشند حافظ منافع خواصی بوده اند که قصد افزایش ثروت خود را دارند.
وی ادامه داد: طبق ضوابط طرح تفصیلی پهنه های S با تعریف مشخص اداری / تجاری / خدماتی شهرک در قالب S214 (با حداکثر تراکم 250% و حداکثر طبقات 6 طبقه، 40 % در طبقات) و S124 (با حداکثر تراکم 230% و حداکثر طبقات 4 طبقه ، 50 % در طبقات) تعریف شده اند. (تصویر) اما در عمل شاهد هستیم نه تنها اکثر زمین های تعریف شده در پهنه %100 , Sبه زیر ساخت میروند و تغییر کاربری می یابند و با تراکم های بالا و بیش از 6 طبقه بارگذاری می شوند.
حقانی اضافه کرد: ا قبل از تصویب طرح تفصیلی، شهرداری و مالکان حق مداخله در آن خارج از این ضوابط را نداشته اند. شهرک به نحوی طراحی شده است که سرانه فضای سبز سهم غالب دارد و فضای لازم و کافی تجاری( وفق ضوابط پیش گفته) در مکان های مناسب در نظر گرفته شده است، اما با تعریف پهنه های S در طرح تفصیلی در برخی نقاط شهرک شاهد نابودی سرانه های عمومی هستیم. مهندسین مشاور که وظیفه تهیه طرح تفصیلی شهرک را بر عهده داشته اند تاکید کرده اند که جانمایی تجاری ها و پهنه های خدماتی را بر اساس ضوابط شهرک انجام داده اند، اما در عمل شاهدیم نه تنها زمین های کوچک و بزرگ به خصوص حول میدان اصلی شهرک به تجاری صرف اختصاص یافته است، بلکه مشاهده می شود مکرر کاربری های خدماتی به تجاری تغییر داده شده است. برای مثال ساختمانی که نزدیک میدان به منظور تامین پارکینگ طبقاتی در نظر گرفته شده بود ابتدا از پارکینگ به "پارکینگ / تجاری" و سپس به کلی به کاربری تجاری تغییر یافت.
وی اضافه کرد: جای این پرسش کماکان باقی است، هر چند مواردی نقض قوانین و ضوابط شهرک غرب به تصویب کمیسیون ماده 5 رسیده است؛ که محصول این تناقضات، اجازه ساخت و ساز خارج ضوابط شهرک است (ساخت و ساز بالاتر از چهار طبقه) چطور است که این ضوابط نیز پس از این همه مطالعه و هزینه به راحتی از سوی کمیسیون ماده 5 نقض می شود و بدون کمترین التفاتی به نیازهای مردم محله و ظرفیت اقتصادی منطقه مجوز ساخت برج های عظیم همجوار در کنار خیابان های باریک در مقیاس فرامحلی و فرامنطقه ای داده می شود؟ نتیجه آشکار این مصوبه های ویرانگر آن شده است که نه تنها خط آسمان و سیمای شهری و ترافیک و آسایش مردم محله به کلی بهم ریخته است به دلیل عدم رفع نیازهای مردم ساکن و مراجعان کاریری های اداری و خدماتی به داخل بافت مسکونی نفوذ و گسترش یافته است به طوری که اکنون بسیاری از خانه های خیابان فلامک شمالی و خیابان سیف به صورت غیر رسمی به مراکز اداری اختصاص یافته و بسیاری از ویلاها و خانه ها به طور غیر قانونی به دنبال اخذ مجوز تغییر کاربری هستند که ظاهرا انجام آن کار سختی نیست!!
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر یادآور شد: نمونه های دیگری هم از انحراف در محدوده شهرک غرب می توان ارایه داد برخی از این موارد عبارتند از:
- مجتمع عظیم تجاری و اداری آریو در خیابان فلامک شمالی که در پهنه R122 ( طبق ضابطه 5طبقه مسکونی مجاز است )و S124 ( طبق ضابطه 4 طبقه مجاز می باشد)قرار دارد. چگونه در این تراکم و ارتفاع ساخته شده است؟
- برج های عرش واقع در پهنه S124( چهار طبقه مجاز است )که گودبرداری آن چنان وسیع و عمیق بود که در خیابان سیف و مقابل برج های مسکونی موجب نشست و ریزش زمین شد. اکنون صد در صد زمین به عمق زیادی گودبرداری شده است.
- در پهنه ارزشمند مسکونی و در محوری که ویلایی های دو طبقه قرار گرفته اند خیابان سیمای ایران ( فاز 5) در تقاطع فلامک جنوبی و جنب بیمارستان لاله تغییر کاربری و اختصاص به مجموعه ورزشی و ماساژ یافته و متاسفانه چند پلاک فاصله نیز یک ساختمان ویلایی دیگر با تابلو یک برند تجاری بازسازی شده که صراحتا مغایر با همجواری بافت مسکونی است و نیاز به مصوبه کمیسیون ماده پنج دارد که حتی اگر اخذ شده باشد، ادامه و رسوخ این روند کلا بافت مسکونی بقاعده و منظم شهرک را با تهدید جدی روبرو میسازد.
- ساختمان اداری - تجاری با عنوانی خاص در جایی که زمانی فضای سبز عمومی بوده است. پهنه ای را که مشخصا در نقشه های مهندس مشاور با R231 مشخص شده است به تجاری تغییر کاربری داده است. سپس با مصوبه کمیسیون ماده 5 نه تنها از ضوابط تجاری شهرک و ضوابط S124 تخطی کرده است که صد در صد زمین را به زیر بنا اختصاص داده و قصد دارد ساختمان تجاری - اداری خود را بدون ارائه هیچ خدماتی به مردم محله در 15 طبقه بسازد. پهنه این پروژه هنوزR231 است. پس چگونه کمیسیون ماده 5 به او اجازه ساخت 15 طبقه در صد در صد زمین را داده است؟! مردم فاز 6 شهرک غرب سالها در اعتراض به قطع درختان قدیمی این فضا و تراکم غیر قانونی آن اعتراض و شکایت کردند در حال حاضر چنانکه در تصویر مشخص است ساخت چنین مجموعه عظیمی در صد در صد زمین در نه طبقه روی زمین و 6 طبقه زیر زمین با ایجاد ترافیک سنگین و نابودی ارزش زیستی مجتمع های مسکونی پشت خود با گرفتن فضای سبز و منظر و نور و تنفس از آنها از همین حالا سودجویان را روانه درب این خانهها کرده است تا با خرید یکجای چند بلوک زمینه را برای انبوه سازی و تخریب بافت شهرک آن فراهم آورند.
- مجتمع تجاری - مسکونی ایرانیان / این مجتمع چند سال پیش با اشغال زمین بوستان محلی فاز 6 گل افشان شمالی در دوطبقه تجاری و 5 طبقه مسکونی که هم اکنون به دنبال تغییر کاربری آن به اداری هستند ساخته شد. شکایات و اعتراضات مردم محلی در این خصوص به جایی نرسید. در حال حاضر این مجتمع که اکثر واحدهای تجاری آن به کافی شاپ اختصاص داده شده است موجب سلب آسایش مردم و جذب سفرهای درون شهری است که ترافیک ایجاد کرده است.
حقانی گفت: مگر ممکن است عده ای متخصص در شورای شهر و کمیسیون ماده 5 دور هم بنشینند و از درک خطرات اختصاص صرف پهنه S و زمین های ذخیره شهر به تجاری ناتوان یا بی اطلاع باشند؟ حال ببینید این همه گلایه کارشناسی با این تراکت ساده و کسب هزینه آن براحتی قابل انجام است. نمی دانم از چه مجرایی انجام می شود؟ این فرآیند و شرایط، آینده ای برای تهران جز نابودی نمی گذارد. لازم است بدون هییچ تعارف هشدار دهم با ادامه ی این فرآیند 10سال دیگر عرصه عمومی در تهران جز معابر و چند پارک بزرگ مقیاس باقی نخواهد ماند.
وی در پایان گفت: در نهایت با توجه به اینکه شهرک غرب اکنون تنها محدوده ای در شهر تهران است که هنوز میتوان نشانی از نظم و انتظام بصری در سیمای آن مشاهده كرد (با توجه به اینکه طبق طرح تفصیلی طرح مصوب آن تثبیت شده است) تقاضای ساکنان شهرک غرب این است که هر چه زودتر این روند پایان یابد.
تجارت پرسود سایتهای صیغه و ازدواج موقت
سلامت نیوز: گسترش روزافزون سایتهای صیغهیاب و ازدواج موقت نشان میدهد کسب درآمد مبتنی بر تحریک نیازهای غریزی انسانها و سوء استفاده از نیازهای جنسی و مالی و عاطفی برخی از زنان و مردان این روزها به تجارت پرسودی تبدیلشده؛ اگرچه هریک ترفندهای متفاوتی را پی میگیرند. این سایتها اگرچه معمولاً بعد از مدتی فیلتر میشوند ولی فعالیت آنها متوقف نمیشود و با همان قالب قبلی ولی در نشانی جدید به فعالیت خود ادامه میدهند. آنها معمولاً نشانی جدید خود را برای کاربران قبلی ارسال و از این طریق شبکه اجتماعی قبلی خود را بازسازی میکنند.
عنوان سایت
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه صبح نو در ادامه می نویسد: ادارهکنندگان این سایتها از روشهای مختلفی برای جذب مخاطبان و کاربران خود استفاده میکنند. مهمترین ترفند استمساک از پوشش دینی است. ازدواج موقت و صیغه در دوران معاصر همیشه یکی از مفاهیم مشکک دینی در جامعه ما بوده و جدالهای زیادی بر سر تایید یا رد آن در جریان بوده و هست و هیچ یک نتوانستهاند دیگری را اقناع و از میدان به در برند.
از همین رو استفاده از پوشش دینی در رفع تردید کاربران مذهبی برای استفاده از این سایتها مؤثر است. اغلب این سایتها از عناوین دینی برای خود استفاده میکنند و یکی از این سایتها این آیه را بر تارک خود دارد: «ما انسان را آفریدیم و وسوسههای نفس او را میدانیم و ما به او از رگ قلبش نزدیکتریم». استفاده از المانهای مذهبی در طراحی سایت، ذکر احکام متعه و نیز توصیههای مذهبی به کاربران معمولاً صفحه اول این سایتها را تشکیل میدهد.
ساختار
برخی از این سایتها بهعنوان یک شبکه اجتماعی ایفای نقش میکنند. عضویت عادی و رایگان شامل پر کردن فرم و ثبت مشخصات ظاهری و مالی و نیز بیان شرایط و هدف از عضویت است.
جستوجو بر اساس ویژگیهای ظاهری و موقعیت جغرافیایی و هدف از عضویت و نیز مشاهده جزئیات پروفایل دیگران (بهجز راههای ارتباطی چون شماره تماس و ایمیل و...) برای اعضای عادی معمولاً بلامانع است. ولی در موقع فرستادن پیام (ارتباط یابی) نیاز به عضویت ویژه (پرداخت ماهانه تا 50 هزار تومان) است.
در برخی البته عضویت بهعنوان زن رایگان بوده اگرچه تایید جنسیت زنان توسط ادمین سایت (بهصورت تلفنی) صورت میگیرد. در برخی نیز ورود کد ملی برای احراز هویت کاربران لازم است اگرچه بررسی نشان داده واردکردن یک شماره 10رقمی صوری با اسم مستعار مشکلی در فعالیت در سایت ایجاد نمیکند.
در صفحه اصلی این شبکهها معمولاً کاربران برخط یا تازه عضوشدگان به جنسهای مخالف معرفی میشوند و تعدادشان بهصورت مشخص در دسترس است.
نکته جالب اینکه بررسی آمار دورهای کاربران و نیز مقایسه تعداد کاربران برخط یا اعضای تازهوارد آنها (مثلاً دقیقاً قبل و بعد از فیلتر شدنشان) -که تقریبا همیشه ثابت است- نشان میدهد که ادارهکنندگان سایتها با دستکاری در آمار سایت یا ایجاد پروفایلهای جعلی که از قضا شرایط (شرایط ظاهری، مالی یا خدماتی!) بسیار مناسبی دارند، کاربران عادی را برای عضویت ویژه (عضویت همراه با پرداخت شارژ) تشویق کنند.
اما برخی دیگر که بر رویکرد دینی خود بسیار تأکید دارند فهرستی از زنان آماده به خدمات جنسی کوتاهمدت و بلندمدت بهصورت شرعی را در قالب کدهایی به مخاطبان معرفی میکنند.
این معرفی شامل ویژگیهای ظاهری، زمانبندی و مکان ارائه خدمات جنسی و قیمت همبستری یکساعته با آنان (که اغلب بهصورت نقدی به خود کد تحویل داده میشود) در کنار هزینه معرفی است که باید برای ادمین سایت کارت به کارت شود. در کنار متعه ساعتی ازدواج موقت بلندمدت با مهریه ماهانه یا چندماهه نیز از دیگر کدهای معرفیشده این سایتها هستند. مهریه متعه کوتاهمدت ساعتی در اینگونه سایتها معمولاً از 70 تا 150 هزار تومان و مهریه بلندمدت ماهانه تا یک و نیم میلیون تومان است. اخیراً برخی کانالهای تلگرامی نیز با این رویکرد ایجادشدهاند.
اما در سایتهای ازدواج موقت «شبکه محور» مهریه و مدت موردنظر یا بهصورت آشکار در پروفایل زنان کاربر این سایتها دیده میشود یا در پاسخ به پیامهایی که مردان برای ارتباطیابی برای آنان میفرستند ذکر میشود. از این پاسخها میتوان گونههای زنان مراجعهکننده به این سایتها را حدس زد.
بخشی از این زنان روسپیانی هستند که بهجای خیابان این شبکهها را برای مشترییابی خود انتخاب کردهاند. آنها اغلب یک پیام از قبل آمادهشده شامل قیمت پیشنهادی جلسهای خود و نیز شرایط زمانی و مکانی به فرستندگان پیام ارسال میکنند.
آنها معمولاً خیلی حال و حوصله سؤال و جواب ندارند و بهسرعت شماره تماس خود را در اختیار مشتریان قرار میدهند. قیمتهای پیشنهادی بسته به اینکه زن از خود مکانی داشته باشد یا خیر، متفاوت است. البته همچنین این قیمتها در هر سایت یا شبکه متفاوت است. در برخی بالاترین قیمت پیشنهادی برای یک جلسه در تهران تا 150هزار تومان و در برخی تا 250هزار تومان هم افزایش مییابد.
این دسته معمولاً مهمترین انگیزه خود از ارتباط جنسی را مشکلات مالی عنوان میکنند؛ مثلاً «هنگامه» که تنها در شهرک غرب زندگی و بهراحتی با مشتریان خود ارتباط برقرار میکند میگوید: اجاره این مکان برایش گران تمام میشود و باید بتواند از پس اجاره و دیگر هزینههای زندگی برآید. او هرروز عکسهای شخصی پروفایل تلگرامش را آپدیت میکند و مشتریانش را به سمت خود میخواند هنگامه چون در یک مجتمع شلوغ زندگی میکند معمولاً مزاحمتی از طرف همسایگان متوجه خود نمیبیند و مشتریانش بهراحتی در آپارتمان او تردد میکنند. دسته دیگری از زنان مراجعهکننده به شبکههای اجتماعی متعه به دنبال پیدا کردن یک شریک جنسی (اغلب بهصورت شرعی) در کنار تأمین مالی هستند. آنها در شرایط خود معمولاً صیغه بلندمدت با مهریه ماهانه را پیشنهاد میدهند و برخی از آنها بهصراحت رابطه جلسهای را نفی میکنند. اغلب این دسته را زنان مطلقه، بیوه یا مجردی تشکیل میدهند که بهصورت مستقل زندگی میکنند.
برای این دسته معمولاً نیاز جنسی در دسته دوم اهمیت است و اولویتشان دریافت ماهانه مهریه (بین یک و نیم تا دو و نیم میلیون تومان) است اگرچه برای برخی حساسیتهای زنانه هم در اولویت است؛ مثلاً خانم بهار (34 ساله، مطلقه، ساکن شمال تهران) در پاسخ به پیامی برای ارتباط جویی نوشته: «اگر دنبال رابطه شرعی با صیغهنامه هستید من فقط میتونم انجام بدم ولی رابطه ساعتی و مخفیانه متأسفانه نه صیغه محسوب میشه نه من تمایلی به آن دارم. حتماً هم باید هر ۲ توی این مدت فقط باهم باشیم و نه شخص دیگری. اگر براتون مقدوره این شرایط شماره بذارید، بیشتر صحبت کنیم.»
دسته دیگر زنانی هستند که مسائل شرعی خیلی برای آنان موضوعیت ندارد و بیشتر به دنبال برقراری رابطه عاطفی یا به قول امروزیها «دوستی اجتماعی» هستند. این دسته سختگیری و احتیاط بیشتری نسبت به برقراری ارتباط داشته و در تلاش هستند تا با مردان وفادار، مهربان و ترجیحاً با موقعیت مالی و اجتماعی مناسب ارتباط برقرار کنند.
آنها معمولاً ارتباط جنسی با «دوست اجتماعی» وفادار را در بلندمدت محتمل میدانند ولی از مردانی که احساس کنند صرفاً به خاطر مسائل جنسی با آنها ارتباط گرفتهاند بهسرعت فاصله گرفته و ازاینجهت اغلب تجربه شکست در روابط دوستیابی را تجربه کردهاند. مهسا (25 ساله، از تهران) در پروفایل خود اینطور نوشته: فوقلیسانس برق دانشگاه... گرایش مخابرات خواندم، ۱ ماه عقد بودم و بعد به خاطر خیانت همسرم طلاق گرفتم. در حال حاضر مشغول به کار خاصی نیستم».
مهسا در پاسخ به پیامی که برای ارتباط جویی به او فرستادهشده بود اینطور نوشت: «راستش من پیامک تبلیغاتی این سایت روگرفتم. اومد اینجا، هنوز هم مطمئن نیستم میخواهم صیغه کسی بشوم یا نه. یکم ترس دارم نسبت به این قضیه.» تجربه نشان داده فیلتر شدن این سایتها از تعداد آنها نکاسته و افزایش بیشازپیش آنها از یک نیاز عمومی به وجود چنین سایتهایی پرده برمیدارد.
اینکه این نیاز عمومی مطلوب یا غیر مطلوب است دعوی این گزارش اجمالی نیست ولی بررسی جدیتر ابعاد فعالیتهای این سایتها و پایگاههای اینترنتی فعال در حوزه ازدواج موقت و نوعشناسی انگیزه و رفتار کاربران آنها (هم زنان و هم مردان) علاوه بر اینکه تصویری از وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه ایرانی را نشان میدهد، در ضمن میتواند در تبیین این پدیده و راهکارهای کنترل یا هدایت یا حل آن به سیاستگذاران کمک کند.
تاکید وزارت بهداشت بر فراگیر شدن طب سنتی
سلامت نیوز:مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی - اسلامی وزارت بهداشت ضمن اشاره به استراتژی سازمان بهداشت جهانی در خصوص استفاده نظام سلامت کشورها از ظرفیت طب سنتی، بر فراگیر و جهانی شدن طب سنتی و مکمل تاکید کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر محمود خدادوست در خصوص اهمیت طب سنتی و مکمل از نگاه سازمان جهانی بهداشت گفت: در اولین استراتژی سازمان جهانی بهداشت که برای سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ تدوین شده بود، به راهبردهای اساسی برای توسعه استفاده از ظرفیت طب سنتی و مکمل در نظام سلامت اشاره و حتی تکلیف شده بود که کشورهای عضو، خدمات خود را در حوزه طب سنتی در نظام سلامت ادغام و از این ظرفیت استفاده کنند.
وی افزود: این سازمان برای تدوین استراتژی ۲۰۲۳- ۲۰۱۴ که به درخواست کشورهای عضو و به منظور راهنمایی برای ادغام طب سنتی و مکمل در سیستمهای بهداشتی، اقدام به تدوین آن کرد، تجزیه و تحلیلی از روند پیشرفت طب سنتی در دنیا پس از اولین استراتژی خود انجام داد و سپس به این جمعبندی رسید که تقاضاها و گرایشها به سوی طب سنتی و مکمل در سراسر جهان رو به افزایش است. همچنین طب سنتی و مکمل نهتنها برای درمان بیماریها و بویژه بیماریهای مزمن کاربرد دارد، بلکه به طور گستردهای در پیشگیری از بروز بیماریها، ارتقا و حفظ سلامت نیز استفاده میشود و کاربرد آن برای دولتها مقرون به صرفه است.
مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی- اسلامی وزارت بهداشت هدف سازمان جهانی بهداشت از تدوین این استراتژی جدید را تاکید بر ادغام خدمات طب سنتی و مکمل در نظام سلامت عنوان کرد و گفت: این سازمان حتی پیشنهاد اصلاح در ساختار وزارت بهداشت کشورها را برای توسعه استفاده از طب سنتی، مورد تاکید قرار داده است. بسیاری از کشورها حتی قبل از تاکید سازمان جهانی بهداشت در این حوزه ورود کرده و بسیار هم پیشرفت کرده بودند؛ نمونه آن کشور چین است که اساسا از سال ۱۹۵۴، استفاده از ظرفیت طب سنتی را در کنار طب رایج و طب نوین، در قانون اساسی خود تکلیف کرده بود و در این سالها هم طب سنتی چین که طب سوزنی بخشی از آن است، نهتنها در خود این کشور بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز توسعه و رشد قابل توجهی داشته و از این ظرفیت، استفاده خوبی در پزشکی رایج میشود. کشورهای دیگر هم در این راستا پیشرفتهای خوب و قابل توجهی داشتهاند، اما بعد از تاکید سازمان جهانی بهداشت، بسیاری از کشورها از این ظرفیت به خوبی استفاده کردند.
خدادوست تصریح کرد: از میان کشورهای اروپایی که اقدام به این کار کردند میتوان کشور سوئیس را نام برد که پس از سال ۱۹۹۰، متوسط استفاده از خدمات طب سنتی و مکمل در آن ۴۹ درصد بوده است. در کره در سال ۱۹۸۷ خدمات طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار گرفت. در چین در حدود ۹۰ درصد از بیمارستانها دارای بخش طب سنتی هستند و خدمات طب سنتی را به مراجعان سرپایی و بستری ارایه میکنند. در فنلاند نیز طب سوزنی و دیگر خدمات طب مکمل تحت پوشش بیمه اجتماعی است.
به گفته وی، در کشور آلمان بیمههای دولتی و خصوصی بخشی از هزینههای درمان مکمل و جایگزین را تحت پوشش دارند. ۸۴ درصد از پزشکان ژاپنی نیز از طب سنتی بومی خود در کنار طب رایج استفاده میکنند و در کشورهایی مانند بلژیک وویتنام هم از این ظرفیت استفاده میشود.
مدیرکل دفتر طب سنتی ایرانی- اسلامی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه باید به فراگیر شدن و جهانی شدن طب سنتی و مکمل توجه کرد، افزود: در حال حاضر بحث جهانی شدن استفاده از طب سنتی و مکمل جزو رویکرد کشورهای مذکور قرار گرفته است.
مادران با «آموزش» از ابتلای «زردی» نوزادانشان بکاهند
سلامت نیوز: سرپرست پرستاری بخش نوزادان مرکز تخصصی کودکان مفید گفت: شیردهی اولیه به مادر کمک میکند تا نوزاد دچار زردی کمتری شود، بنابراین آموزش در کاهش استرس والدین جوان نقش بسیار مهمی دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم،شاه صفی با اشاره به سختی کار در بخشهای نوزادان در بیمارستانها اظهار داشت: این سختی به دلیل این است که پرستار و کادر پزشکی هیچ ارتباطی کلامی با نوزاد نمیتوانند داشته باشد و از طرفی هم باید استرس و نگرانی والدین و پدر و مادرهای که تازه خدا به آنان فرزندی اعطا کرده است نیز در نظر داشت.
وی درباره مشکلات نوزادان مبتلا به زردی و توصیه به خانوادهها عنوان کرد: مهمترین تقاضای ما از مسئولان آموزش خانوادهها است، مثلاً در حوزه فعالیت ما، مشاهده میکنیم خانوادههای که فرزندشان دچار زردی هستند بسیار نگران میشوند کما اینکه زردی عارضه ای خطرناکی به حساب میآید ولی همان مادر و والدین میتوانند با فراگیری آموزشهای لازم در دوران بارداری و حین تولد فرند از درصد ابتلای نوزادا به زردی بکاهند.
سرپرست پرستاری بخش نوزادان مرکز تخصصی کودکان مفید تصریح کرد: همچنین شیردهی اولیه به مادر کمک میکند تا نوزاد دچار زردی کمتری شود، بنابراین آموزش در کاهش استرس والدین جوان نقش بسیاری دارد.
شاه صفی در خاتمه خاطرنشان کرد: عدم شیردهی و ناکافی بودن شیر مادر را نیز از عوامل مهم زردی در نوزادان عنوان کرد.
بنویسیم سلاح سرد،بخوانیم ابزار مرگ/غلاف قانون روی تیزیها مینشیند؟
سلامت نیوز:یک لحظه عصبانیت،خروج تیزی از غلاف و در نهایت مرگ،این قصه پرغصه بسیاری ازقتلها وسرهایی است که به دلیل لحظهای سهلانگاری بالای طناب دارمیرود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،بر اساس گزارشات پزشکی قانونی،در ده سال اخیر، بیش از 10 هزار نفر بر اثر اصابت چاقو،جان خود را از دست داده اند.
آماری تامل برانگیز و نگران کننده که ناشی از کاهش آستانه تحمل،تشدید خشونت ها و درگیری های فیزیکی و خیابانی است.
کارشناسان و صاحب نظران معتقدند در شرایطی که ضریب درگیری های خیابانی افزایش می یابد ،لزوم تصویب قانون مممنوعیت سلاح سرد ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
فهیمه کارورز،روانشناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی ،با اشاره به ضرورت ممنوعیت حمل سلاح سرد،عنوان کرد:آلت قتل بسیاری از پرونده ها در مراجع قضایی به سلاح سرد،کارد،چاقو و... باز می گردد و توام شدن اندکی سهل انگاری و تعجیل در تصمیم گیری یا خشونت های آنی،فاجعه ای غم انگیز را رقم می زند که نتیجه آن،داغ دیدن خانواده قاتل و بعضا مقتول خواهد بود.
وی افزود:برخی گمان می کنند،تمامی افرادی که مرتکب قتل می شوند لزوما انسان هایی با ویژگی های خاص هستند،اما به واقع این طیف همانند بسیاری از افراد عادی جامعه،زندگی می کردند،اما لحظه ای عصبانیت و عدم تصمیم گیری مناسب،آنها را به سمت قتل همنوع خود سوق داده است.
روانشناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:می توان ادعا کرد در بسیاری از پرونده های قتل،در صورت عدم همراه داشتن سلاح سرد،امکان بروز چنین حوادث تلخی به شدت کاهش می یافت.
وی افزود:ممنوعیت حمل سلاح سرد از ضروریاتی است که با تصویب آن از بسیاری بزه ها،زورگیری ها،جراحت های فیزیکی و...پیشگیری می کند اما متاسفانه علیرغم طرح مکرر این موضوع از سوی کارشناسان و فعالان حوزه اجتماعی و صاحب نظران این عرصه،مجلس در ادوار گذشته،آنچنان که باید در این حوزه ورود نکرده است.
کارورز عنوان کرد:البته نمی توان گفت که لزوما با مصوب شدن این قانون از تمامی سرقت ها،درگیری ها یا قتل ها پیشگیری می شود،اماتصویب این طرح یقینا در کاهش ضریب حادث شدن چنین مواردی بدون تاثیر نخواهد بود.
آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت:فارغ از قتل های از پیش طراحی شده و برنامه ریزی شده،در صورت تصویب و ابلاغ ممنوعیت حمل سلاح سرد،امکان حادث شدن قتل های آنی در درگیری ها و خشونت های خیابانی به نحوی قابل توجه اُفت خواهد کرد.
*لزوم فراگیری مهارت های کنترل خشم در جامعه
صدیقه نوبهار،روانشناس و کارشناس علوم رفتاری،در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به وجود ضعف در فراگیری و آموزش مهارت های کنترل خشم در میان بسیاری از اقشار و طیف های اجتماعی گفت:صرفا با ممنوعیت حمل سلاح سرد نمی توان از ظهور و بروز چنین حوادث تلخی(قتل های طراحی نشده)جلوگیری کرد،زیرا کم نبوده اند پرونده هایی که طرف های درگیر با اصابت سنگ،چوب و...جان باخته اند.
وی افزود:البته این موضوع نافی ضرورت تصویب حمل سلاح سرد نیست زیرا اجرایی شدن این طرح در کاهش عمق خشونت ها و درگیری های فیزیکی و خیابانی بی تاثیر نخواهد بود،اما برای رسیدن به نقطه مطلوب باید با نگاهی ریشه ای بستر و زمینه آموزش مهارت های کنترل خشم در مدارس و خانواده ها،اجرایی و عملیاتی شود که حصول این امر بخش قابل توجهی از درگیری ها و مشاجرات لفظی و فیزیکی را کنترل و مهار خواهد کرد.
نوبهار گفت:طبق آمار اعلام شده،در سه ماهه نخست سال جاری قریب به 430 نفر بر اثر اصابت چاقو و سلاح سرد جان خود را از دست داده اند و این امر به معنای ناآشنایی و عدم آموزش و فراگیری صحیح فنون کنترل خشم است.
وی افزود:با احتساب میزان جراحت ها و بعضا درگیری هایی که بنا به دلایل متعدد پرونده ای برای آن تشکیل نشده و طرف های درگیری از پیگیری قضایی صرف نظر کرده اند،به عمق این نارسایی پی می بریم.
روانشناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در خاتمه یادآور شد:باید توامان با یکدیگر آموزش و فرهنگ سازی مهار و کنترل خشونت در کنار تشدید اِعمالِ قوانین بازدارنده و تمهیدات قهریِ ضابطه مند و قانونی، این معضل و چالش اجتماعی،کنترل و مدیریت شود که در صورت تحقق این امر امکان بروز بسیاری از خشونت ها مهار خواهد شد.
لاغری با روش شگفت انگیز 80/20
سلامت نیوز: قانون 80/20 کاهش وزن یک رژیم غذایی نیست اما با چگونگی هوشمندانه غذا خوردن در ارتباط است. در حقیقت، این قانون را می توان راهبردی برای سلامت و بهزیستی دانست.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، آیا با زیر کنترل گرفتن وزن خود دچار مشکل شده اید؟ اغلب گفته می شود راز کاهش وزن شامل «خوردن کمتر و ورزش بیشتر» می شود. همچنین، بسیاری مواقع گفته می شود برای کاهش وزن باید میزان کالری ها محاسبه شود. اما این توصیه ها آن چنان که باید و شاید کامل نیستند.
دستیابی به وزن ایده آل با قانون 80/20 کاهش وزن
به گزارش "واچ فیت"، طی دهه گذشته موارد چاقی و دیابت نوع 2 تقریبا دو برابر شده اند. روش ها و قوانین موثر بسیاری برای کاهش وزن وجود دارند. آیا تاکنون چیزی درباره قانون 80/20 کاهش وزن شنیده اید؟ با رعایت این قانون می توانید به عنوان مثال پرخوری های صورت گرفته طی تعطیلات را جبران کنید. در ادامه با قانون 80/20 بیشتر آشنا می شویم.
قانون 80/20 کاهش وزن یک رژیم غذایی نیست اما با چگونگی هوشمندانه غذا خوردن در ارتباط است. در حقیقت، این قانون را می توان راهبردی برای سلامت و بهزیستی دانست. قانون 80/20 یکی از قوانین کاهش وزن است که در آن به جای مصرف مواد غذایی بسیار زیاد، تا 80 درصد از ظرفیت معده خود را پر می کنید و 20 درصد باقی مانده را خالی می گذارید. بر همین اساس، معده شما از فضای کافی برای گوارش مواد غذایی مصرف شده برخوردار خواهد بود و احساس بهتری پس از هر وعده غذایی خواهید داشت.
چگونگی اعمال قانون 80/20
چهار روش وجود دارند که می توانند به اعمال قانون 80/20 کاهش وزن کمک کنند که با بررسی آنها می توانید دریابید تا چه میزان برای سیستم غذا خوردن شما سودمند هستند.
1. اجازه دهید 80 درصد از بشقاب غذای شما با سبزیجات غیر نشاسته ای مانند کاهو، خیار، اسفناج، کلم بروکلی، کلم و بسیاری موارد دیگر از این دست پر شود، در شرایطی که 20 درصد باقمیانده باید به پروتئین اختصاص داشته باشد.
2. فراموش نکنید هنگامی که حس رضایت از میزان غذای مصرف شده در شما ایجاد شد و 80 درصد از معده پر شده است، دیگر غذا خوردن را متوقف کنید.
3. غذای خود را به درستی بجوید و به آرامی غذا بخورید تا با مصرف مواد غذایی کمتر احساس سیری در شما ایجاد شود.
4. مصرف سبزیجاتی که شرایط قلیایی ایجاد می کنند به همراه پروتئین های حیوانی مانند گوشت مرغ، گوشت ماهی، و گوشت قرمز بدون چربی که شرایط اسیدی ایجاد می کنند را مد نظر قرار دهید.
سخن پایانی
برای کاهش وزن نباید همواره خود را درگیر رژیم های غذایی سفت و سخت کرده بلکه باید وعده های غذایی متعادل و سالم را مد نظر قرار دهید. بسیاری از مردم جهان با کاهش کالری دریافتی، رژیم های غذایی کم کالری، کاهش وزن سریع و وعده هایی جادویی که برخی شرکت ها ارائه می کنند، مسحور شده اند و فکر می کنند از این طریق هرچه زودتر به اهداف خود دست می یابند.
ممکن است در کوتاه مدت این افراد به آن چه می خواهند دست یابند، اما شرایط در بلند مدت متفاوت خواهد بود. در خیلی موارد ممکن است نه تنها نتیجه دلخواه حاصل نشود و بلکه حتی سلامت فرد نیز در معرض خطر قرار بگیرد. روند سریع و زودگذر کاهش وزن بدن انسان را دچار شوک می کند. به عنوان مثال، برخی روش های کاهش وزن مدعی کاهش چند کیلو وزن در یک بازه زمانی کوتاه هستند، اما در حقیقت آن چه انجام می دهند شامل از دست دادن مقادیر چشمگیر آب بدن و نه چربی به طور موقت می شود. اینها ترفندهایی هستند که به هر قیمت باید از آنها دوری کنید.
قانون 80/20 یکی از قوانین شناخته شده کاهش وزن است و می تواند به شما در دستیابی به وزن دلخواه پس از پرخوری کمک کند. این روشی معقول برای کاهش وزن و عملی است.
پولهای کمیته امداد كجا خرج ميشود
سلامت نیوز:ما حتی صدقههای مردم عزیز یک شهر را نمیتوانیم در شهر و محل دیگری هزینه کنیم و تمامی کمکهای جمعآوریشده در یک شهر یا استان باید در همان استان هزینه شود. حال چگونه میتوانیم پول و کمک مردم را به خارج از کشور منتقل کنیم.
به گزارش سلامت نیوز، روزنامه شرق نوشت: پرویز فتاح، اولین رئیس کمیته امداد، پس از ٣٥ سال است. او با حکم رهبري و تغییرات اساسی در اساسنامه و مجموعه امداد، از خارج از این مجموعه و در کسوت یک مهندس انتخاب شده است. در مدت کوتاهی که از حضورش در این مجموعه میگذرد، تغییرات جدی و البته فراگیری را با تبلیغات و اطلاعرسانی اعمال کرده است که همین تغییرات توانسته نقدها را نسبت به سازمان تحت مدیریت او کاهش دهد. «شرق» فارغ از حواشی سیاسی، تلاش کرد در گفتوگویی مشروح درباره آنچه در این سالها در کمیته امداد رخ داده اما کمتر درباره آنها صحبت شده، با فتاح صحبت کند. آنچه در ادامه میآید سؤال و جوابهای این گفتوگو است.
یکی از مهمترین مسائلی که برای مخاطبان جالب است، تعداد مددجویانی است که از اول انقلاب تا به حال، کمکشان کردهاید و حتی ممکن است تا به حال در این چرخه باقی مانده باشند. آیا در این سالها مددجوی رسوبی هم داشتهاید؟ کمترین و بیشترین سالهایی که یک مددجو تحت پوشش بوده چقدر است؟
این موضوع تابعی از جمعیت و وضعیت اقتصادی کشور است. نسبت به اول انقلاب جمعیت کشور بیش از دو برابر شده است و بهاینترتیب، جامعه مددجویی هم دو برابر شده است. نمیتوان گفت این آمار رشد کرده؛ چراکه جمعیت افزایش یافته است. با اطمینان میگویم افرادی که الان تحت پوشش هستند، هیچ کدامشان بیست سال قبل نبودهاند. یعنی قدیمیترین مددجویان ما که انگشتشمار هم هستند، مربوط به ٢٠ سال قبلاند و این افراد، دائم در حال ورود و خروج هستند. سال گذشته بین ١٥٠ تا ١٩٠هزار خانواده ورود و همین تعداد خروج داشتهایم که تابع ضوابط کمیته امداد و قوانین است و نه اختیار ما! به عنوان مثال، طرح شهید رجایی از سال ٥٩ تبدیل به قانون شده و مسئولیت آن با کمیته امداد است و همه روستاییانی که به سن ٦٥ سال میرسند، بهطور خودکار تحت پوشش امداد قرار میگیرند. تلاش ما، کاهش تعداد ورود و افزایش میزان خروج جامعه مددجویانمان است و این اتفاق درحال محققشدن است و آمار امروز مددجویان تحت پوشش ما، نسبت به آمار یک سال قبل، کمتر شده است. طبق قانون برنامه توسعه، کمیته امداد موظف است سالانه ١٠ درصد را از ورودی کم کند که البته به این قانون در سالهای قبل عمل نشده است؛ چراکه همکاران امدادی معتقدند مجلسها و دولتهای قبل نیز به وظایفشان عمل نکردهاند و بههمیندلیل امداد هم موفق نبوده است.
بااینحساب، قانون ورود و خروج در سالهای گذشته رعایت نمیشده؟
نه، رعایت نشده و مسئله این است که نمیتوانستند رعایت کنند. فشاری برای تحت پوشش قرارگرفتن در جامعه وجود داشته و همکاران کمیته امداد هم نمیتوانستهاند فرد را به اجبار از چرخه حمایت خارج کنند؛ چراکه این افراد بایستی توانمند میشدند. درحالحاضر روشهای خروج از پوشش کمیته امداد، ایجاد اشتغال و خودکفایی مددجویان است و البته دراینمیان عواملی مانند ازدواج و فوت نیز، سبب کاهش آمار مددجویان ما میشود و خب طبیعی است که این علت، خیلی در اختیار ما نیست، ولی عمده تلاش ما این است كه با گسترش روشهای اکتسابی مثل ایجاد شغل و کارآفرینی، برای خروج مددجویان از فهرست افراد تحت پوشش کمیته امداد، اقدام کنیم. آنچه مهم است، این است که برنامه ما بههیچوجه افزایش آمار نیست و به عکس، به دنبال کاهش جامعه مددجویی هستیم.
با این شرایطی که میگویید، جامعه مددجویی از این یکمیلیونو خردهای که امروز هست، دیگر به هیچ شکلی افزایش پیدا نمیکند؟
نه، افزایش نمییابد؛ اما باید بدانید شرایط اقتصادی در جامعه در اختیار ما نیست و نیازمندشدن مردم هم دقیقا بستگی به همین شرایط اقتصادی دارد. هرچه اقتصاد رونق داشته باشد و اشتغال باشد و رکود نباشد، حتما ورودی ما کمتر میشود و بالعکس. بهعبارتی ما تابعی از وضعیت اقتصادی جامعه هستیم.
مبلغ کمک نقدی همواره محل اختلاف و اعتراض بوده است و همیشه مددجویان آن را کم میدانستهاند!
منابع ما دو بخش است؛ بخشی را از مردم و بخشی را از دولت دریافت میکنیم. مستمری ماهانهای که برای مددجویان پرداخت میکنیم، جزء منابع دولتی است و چون قانون است، مثل یارانه از دولت آن را میگیریم و عینا پرداخت میکنیم. درباره میزان این کمک، ما دخالتی نداریم؛ دولتها این رقم را در این سالها پرداخت کردهاند. برای یک نفر ٥٣ هزار تومان و برای خانواده پنج نفره و بیشتر هم ١٠٠هزار تومان میدهیم.
شما خودتان موافق افزایش این رقم نیستید؟
ما موافق نیستیم و دولت هم موافق نیست و اتفاقا در اینباره با دولت و مجلس همنظر هستیم. معتقدیم بیشتر باید به مددجویان خدمت ارائه کنیم و با شناسایی نیازهای آنها، آن مشکل را برطرف کنیم و پول نقد به آنها ندهیم. روی این پول، ماهانه مثل یارانه هیچ مدیریتی در این خانوادهها که عموما آسیب دارند، صورت نمیگیرد و معلوم نیست این پول تزریقشده، در کجا خرج میشود و چهبسا به نقدینگی و تورم و حتی بیکاری دامن میزند. البته ما غیر از این مبالغی که از دولت میگیریم، مبالغ دیگری را هم به مددجویان میدهیم که از مردم دریافت میشود و نمونه آن طرح اکرام ایتام است. درحالحاضر حدود یک میلیون نفر همکاری دارند و هر یتیم تحت پوشش ما، حداقل پنج حامی دارد و از ١٠٠ تا ٤٠٠ هزار تومان را ماهانه دریافت میکنند. این مبلغ، خارج از مستمری است که امداد به آنها میدهد. در اینباره فقط واسطه اتصال هستیم و پول هم مستقیم به حسابشان میرود. این طرح را سال گذشته برای افراد غیر یتیم هم تسری دادیم و با عنوان طرح محسنین، مشارکت بالایی از مردم را شاهد بودیم. محلهای دیگری هم برای کمکهای مردمی وجود دارد که مثلا برگزاری جشن عاطفهها در اواخر شهریور یک نمونه آن است که سالهاست با همراهی مردم اجرا میشود.
قبول دارید میزان کمکهای مردمی و استقبال آنها از این مراسمها و جشنهای مردمی نسبت به دو دهه قبل بسیار کمتر است؟
آمار ما نشان نمیدهد میزان کمک به جشن عاطفهها و جشن نیکوکاری کم شده ولی شیب رشد کمکها کاهش داشته است. مثلا ما انتظار داریم هر سال این رقم ٣٠ درصد افزایش یابد، اما طرح اکرام ما ١٨ درصد در سال قبل رشد داشت یا کمک به صندوق صدقات فقط هشت درصد رشد داشته است. از نظر ما، این رقمها نسبت به شرایط اقتصادی در جامعه قابل قبول است. این موضوع هم به وضع اقتصادی مردم بستگی دارد. یک کیف دانشآموز در دهههای ٦٠ و ٧٠ چه قیمتی داشت و حالا یک کیف مدرسه برای کودکان چه قیمتی دارد؟ تأمین این نیاز در جامعه ما گران شده و تورم در جامعه برآوردهکردن این نیاز را گرانتر و سختتر کرده است. ما قبول داریم هم افراد تحت پوشش ما و هم کل افراد جامعه که به آنها و کل کمیته امداد کمک میکنند، تحتتأثیر مسائل اقتصادی هستند. اتفاقا بخش زیادی از حامیان ما از قشر متوسط و حتی پایین هستند و وقتی شرایط اقتصادی بر آنها تنگ میشود، کمتر هم امکان کمک دارد.
همین شرایط کاهش توجه و کمک درمورد صندوقهای صدقات بهعنوان نماد امداد در شهرها وجود داشته است و علاوه بر این، شاهد نوعی بیاعتمادی به امداد و این صندوقها بودیم که هنوز هم وجود دارد. علت چه بوده و آیا ممکن است روزی دیگر این صندوقها بهمرور یا یکباره از شهر جمع شوند؟
آن بخشی که در این سالها دچار مشکل و موجب نگرانی نیکوکاران شده و البته حواشی ناراحتکننده دارد، صندوقهای معابر هستند. میزان صدقات و کمکهای مردمی که از طریق صندوقهای خانگی و اماکن سرپوشیده جمعآوری میشود با هیچ مشکل و کاهشی مواجه نبوده و جالب است بدانید سهم ٧٠ درصد صدقات ما از همین دو بخش تأمین میشود و اتفاقا میزان آن افزایش هم داشته است. روی این صندوقها آیه قرآن دارد و صدقه بحثی اعتقادی است و کسی که صدقه را میدهد خودش دیگر جرئت ندارد از همان پول برداشت کند و بههمیندلیل اینکه در روز روشن و جلو چشم مردم به این صدقه دستبرد میزنند و واکنشی نیست، عجیب است. این ایراد به ما برنمیگردد و نوعی آسیب اجتماعی است. افرادی که به صندوقها دستبرد میزنند، اکثرا معتادان و بیخانمانها هستند که اماکن عمومی را دچار خدشه اجتماعی کردهاند و این مناظر اصلا برای کشور و نظام خوب نیستند. این موضوع باید تبدیل به یک جرم شده و با آن برخورد شود. مردم هم در مواجهه با این آسیب میگویند اگر من به این صندوقها پول بریزم، ممکن است به وسیله همان معتادها و سارقان سرقت شود و بههمیندلیل رغبت کمتری برای واریز پول به صندوقهای واقع در معابر عمومی وجود دارد و البته شاید من هم بهجای شهروندانمان بودم همین حسوحال را داشتم. آسیب دیگر صندوقهای ما چهره و ظاهر زنگزده و کج و بیرنگ و... است که درباره این موضوع اقدام کردیم و اکثر صندوقها تا پایان امسال اصلاح میشوند. در صندوقهای جدید شیارهای افقی، عمودی و قفلهایشان تغییر کرده است. همچنین محلهای نصبشان تغییر میکند و البته تعدادشان در معابر عمومی محدود هم خواهد شد. در کنار آن، راه صدقه با پیامک را هم فعال کردهایم تا روند پرداخت این کمک را تغییر دهیم و خوشبختانه توجه خوبی شده است و از ماه رمضان که این طرح شروع شده، بیش از ٨٠٠ هزار نفر استقبال کردهاند و هر روز این پیامک صدقه را ارسال میکنند. درعینحال، شکل جدیدی از صندوقهای الکترونیکی را به شرکتی در داخل کشور سفارش دادهایم که مردم میتوانند خیلی راحت و بدون صرف زمان، مبلغ موردنظر را پرداخت کنند و دیگر این حواشی هم در زمینه صندوقها برطرف شود.
نمیشود همه بیاعتمادی به صندوقهای امداد و خود امداد را گردن معتادان اندخت، بخشی از این بیاعتمادی ناشی از عملکرد امداد در کل این سالها بوده که همواره یکسویه پولی را جمع کردند و مردم نتایج آن را در شهر و کشورشان ندیدهاند.
موضوع بیاعتمادیها با موضوع صدقه متفاوت است. آنچه در این میان مهم است، این مطلب است که باید درباره میزان کمکهای مردمی به امداد و محل هزینهکرد آنها شفافسازی داشته باشیم. این شفافسازی درباره طرح اکرام وجود داشته و علت موفقیت و همراهی مردم در طرح محسنین هم همین شفافسازی بوده است که حامی را مستقیما به یتیم متصل کردهایم و هیچ جای شبههای باقی نمیماند. این طرح نشان داد مردم میخواهند بدانند پولی که میدهند کجا صرف میشود و هرچه شفافسازی کنیم اعتماد هم بیشتر میشود.
یکی از کمکهایی که مردم به کمیته امداد و صندوقهای مشابه آن برای کمک به کشورهای نیازمند دیگر میکردند و میکنند اما نتیجه آن را نمیدیدند یا این سؤال پیش میآمد که وقتی در کشورمان این میزان نیازمند داریم، چرا باید این پول به کشورهای دیگر برود؟
اتفاقا درباره این کمکها در نماز جمعه، راهپیماییها و سایر اماکنی که چنین کمکهایی جمع شده، کاملا شفاف عمل شده است و هر جایی که این صندوقها قرار داده شدهاند با فاصله قابل توجه از صندوقهایی بوده که برای مصارف داخلی، نسبت به جمعآوری کمکهای مردمی اقدام میکنند. همچنین به صورت مکتوب اعلام کردهایم این کمکها برای مثلا کمک به مردم نیجریه است و مثلا این صندوق برای کمک به نیازمندان داخلی تعبیه شده و به مردم اختیار در انتخاب دادیم. پولی که به صندوقهای کمک به کشورهای دیگر ریخته میشود، شرعا، عرفا و قانونا برای همان کشور است و حساب مجزایی دارد. این کمکها از ارتباطهایی که بالاخره کشورمان در آن کشورها دارد، به حساب مجزایی برای ایتام و نیازمندان آنجا ارسال میشود. قبلا ابهام این بود که امداد از محل منابع و کمکهای داخلی برای این کشورها هزینه میکند که این شبهه، درست نبود و طبق شرع و قانون، امداد نمیتواند این کار را انجام دهد. بهتر است من این موضوع را شفافتر عرض کنم؛ ما حتی صدقههای مردم عزیز یک شهر را نمیتوانیم در شهر و محل دیگری هزینه کنیم و تمامی کمکهای جمعآوریشده در یک شهر یا استان باید در همان استان هزینه شود. حال چگونه میتوانیم پول و کمک مردم را به خارج از کشور منتقل کنیم.
مسئله اینجاست که این کمکها هنوز هم وجود دارد و هنوز هم مردم بزرگوار ما با اراده خودشان به مردم یمن و فلسطین کمک میکنند. البته این میزان نسبت به کمکهای داخلی کمتر است. این کمکها هر هفته و هر ماه جمع و در مجرای خودش هزینه میشود.
در بسیاری از این کشورها ما سفارت و دسترسی نداریم، چطور کمکها ارسال میشود؟
در بسیاری از این کشورها سفارت داریم و درباره بقیه نیز از طریق کانالهای معتمد نظام منتقل میشود. واقعیت این است که نظام ما برای کمک به این کشورها فراتر از این کمکها عمل کرده است و جوانهای کشورمان در بخشی از عراق و سوریه و دفاع از حرم جانشان را میدهند؛ آنوقت میشود ما برای این پولها خط و نشان بکشیم؟! همینقدر میتوان گفت که ارسال این مبالغ در این سالها آداب و کانالی پیدا کرده که کاملا روشن است.
در کشورهای دیگر خودشان صندوق و درآمدی جداگانه دارند، یعنی در ایران باز هم برایشان پول جمع شده و ارسال میشود؟
در لبنان و عراق صندوق صدقات به نام خودشان داشته و وضع خوبی دارند و اتفاقا با کمکهای مردم ما در ایران برابری میکند و به همین دلیل نیازی هم به کمکهای ما ندارند. ما درصدد انتقال تجارب ارزنده کار خیر به کشورهای هدف هستیم و طبیعی است که هیچگونه هزینهای را متحمل نمیشویم. مدل جمعآوری پول از طریق صندوقهای صدقه نیز یکی از این روشهاست. الان در برخی مواقع حتی طراحی صندوقهای آنها از ما شکیلتر است و اندکی تفاوت دارد. ساخت این صندوقها را از ما الگو گرفتهاند و حالا خودشان میسازند. صندوقها تکنولوژی خاصی ندارد که ما بخواهیم برای آنها بسازیم و ببریم.
شما در شروع به کارتان، تعدادی از نمایندگیهای خارج از کشور امداد را هم تعطیل کردید. علت به همین موضوعات برمیگشت یا دیگر کارایی لازم را نداشتند؟
تجربهای که در امداد به دست آمده، مسبوق به سابقه نبوده و در هیچکدام از کشورهای دیگر وجود نداشته است. این نوع از کمک و تکفل را به عنوان یک نمونه موفق و متفاوت، در کشورهای دیگر ارزیابی میکنند. یک میلیون نفر حامی ایتام و محسنین که ما در کشورمان داریم در کشورهای دیگر وجود ندارد و نمیتوانند چنین روشهایی داشته باشند. این مدل موفق برای ما میتواند در کشورهای دیگر اجرائی میشود و همین حالا چند کشور در حال پیادهسازی این الگو هستند. بحث ما هم دقیقا همین بود که وقتی الگو و آموزشها را ارائه دادیم و این کشورها میتوانند خودشان کار را پیش ببرند بهتر است روی پای خودشان بایستند.
مگر قبل از آن ما دخالتی در این امور داشتیم؟
چند نفری در این نمایندگیها حضور داشتند و بالاخره در مدیریت امور بودند، اما نظر من این بود که صد درصد این امور را برایشان بومی کنیم و دیگر نیازی به حضور ما نباشد. بدیهی است اگر ما قرار نیست پولی از ایران به آن کشورها ببریم یا پولی از آن کشور به داخل کشور بیاوریم، دیگر نیازی به حضور نیروی انسانی ایرانی در کشورهای دیگر وجود ندارد.
یکی از مهمترین موضوعاتی که در این سالها درباره امداد و مددجویان آن مطرح بوده، نوع آسیبهایی است که مددجویان جدای از افراد عادی جامعه، در معرضشان هستند. بیشترین آسیبی که در امداد با آن درگیر هستید کداماند؟
پاسخ به این موضوع دو بعد دارد؛ اینکه چه آسیبهایی باعث میشود خانواده یا فردی تحت پوشش امداد قرار گیرد، یک بعد است که مثلا اعتیاد یا طلاق، از این عوامل است. اما اینکه جامعه فعلی مددجوی امداد چه آسیبهایی دارند، بعد دیگر ماجراست. اتفاقا تأکید میکنم برخلاف تصور، خانوادههایی که تحت پوشش هستند، آسیب کمتری نسبت به سایر خانوادههای عادی دارند. خانوادهای که سرپرست آن معتاد بوده یا تخلفی داشته و به زندان رفته، تحت پوشش ما هستند و این در حالی است که برخلاف آن سرپرست مسئلهدار، همهچیز این خانواده درست است و مشکلی ندارند. چرا باید به این خانواده بگوییم آسیب دارند؟ باید درباره این افراد تفکیک قائل شویم. من از جامعه تحت پوشش امداد دفاع میکنم و میگویم که متوسط آسیب خانوادههای تحت پوشش امداد از متوسط آسیب خانوادههای دیگر در جامعه کمتر است؛ یعنی ما معتاد تحت پوشش نداریم و اگر در مواردی به فرد معتاد بربخوریم آن شخص را تحت پوشش نمیگیریم. اما خانواده تحتتأثیر این آسیب و تحتتأثیر شخص آسیبزا را پوشش میدهیم. بارها اعلام کردهایم آماده هستیم خانوادههایی را که تحت تأثیر این آسیب هستند تحت پوشش بگیریم. درباره افرادی که آسیبزا هستند نیروی انتظامی، شهرداری و بهزیستی باید وارد شوند و ما فقط درباره خانواده این افراد مسئولیت داریم.
آمارهای ما نشان میدهد میزان طلاقی که میان زنان و دختران تحت پوشش ما وجود دارد بهمراتب کمتر از متوسط کل جامعه است.
آنچه شما میگویید مربوط به امروز است، درحالیکه این ذهنیت و تجربه اجتماعی درباره قشر مددجوی امداد و آسیبهای آنها مربوط به ٣٥ سال گذشته است.
من این موضوع را رد میکنم. این موضوع را در جلسه شورای شهر تهران که حضور داشتم گفتم و حالا به شما هم میگویم؛ درباره محله هرندی که شرایط مساعدی نداشت و آسیبهای اجتماعی در آن بیداد میکرد، من سؤال کردم در این محله چند نفر یا خانواده، مددجوی ما هستند؟ خانم دانشور که عضو شورای شهر هستند، گفتند من با اطمینان میگویم که حتی یک نفر هم مددجوی امداد نیست. من نتیجه میگیرم آنهایی که تحت پوشش ما و بهزیستی هستند، از آسیب مصون میمانند و کار امداد و بهزیستی اصلا یک نوع پیشگیری و مصونیت است و به عبارتی اگر ما بخواهیم آسیب کم شود ما باید چترمان را وسیع کنیم. قبول داریم این موضوع با بحث قبلیمان (ضرورت خروج مددجویان از تحت پوشش امداد پس از توانمندسازی) درباره حیطه عملکرد امداد متناقض است؛ البته من معتقدم که چتر ما الان ناقص است و فراگیری ندارد.
شما اولین رئیس بعد از سالها سرپرستی هستید. تغییراتی که رهبری یکباره در امداد ایجاد کردند، حاکی از یک نقد به عملکرد و ضرورت اصلاح بود. درباره این تغییر در اساسنامه و ضرورت آنچه مصلحتهایی وجود داشت؟
لازمه رشد سازمانها همین تغییرات است. امداد از ابتدا تا امروز سیری را از بدو انقلاب طی کرده و در مقطعی احساس شده که تغییرات لازم است. اتفاقا این تغییرات خیلی خوب است و باید در دولت و مجلس هم اتفاق بیفتد؛ باید مقداری با جسارت عمل کرد و تحول در امور را ایجاد کرد.
این تحول خوب است اما چرا در همه این سالها این تحول رخ نداد؟ شاید اگر یک سال قبل درباره بسیاری از این تغییرات وارد عمل میشدید، بسیاری از این آسیبهایی که امروز در جامعه هست، وجود نداشت یا به این شدت نبود!
خدا رحمت کند آقای عسگراولادی را که از پیشکسوتان انقلاب ما بودند و همه گروههای سیاسی در جامعه ما ایشان را به بزرگمنشی، قبول داشتند. ایشان از حضرت امام حکم و اختیاراتی را داشتند که حتی من هم الان آن اختیارات را ندارم. ایشان قریبالاجتهاد و اهل فن بودند اما من نیستم و درعینحال سن و سابقه و سواد من در آن حد نیست؛ بنابراین اختیارات در این سالها در شخص آقای عسگراولادی خلاصه میشد و ایشان نقش بزرگی در امور داشتند و بسیاری از مسائل مستقیم زیر نظر ایشان اداره میشد و نه سرپرست امداد. اختیاراتی که امام و رهبری داده بودند به شخص آقای عسگراولادی برمیگشت و بعد از فوت ایشان این اختیارات هم تمام شد. در شکل جدید این اختیارات و نه همه آنها در هیأت امنا اضافه شده است. این اختیارات دیگر دست یک نفر نیست و هیأت امنا آن را مدیریت میکند و شکل امداد بیشتر شورایی شده است. آقای عسگراولادی نماینده امام و رهبری در امداد بودند اما الان هیچکدام از ما نماینده رهبری نیستیم و فقط به عنوان یک عضو منصوب شدهایم و هیچ ارجحیتی نداریم. درعینحال در اساسنامه جدید رئیس امداد که جای سرپرست امداد قرار میگیرد، اختیاراتش بیشتر شده است و مثلا در گذشته شورا اختیارات انتصابات را داشت و حالا به رئیس امداد تفویض شده است. اختیارات واگذاری و جابهجایی املاک و مستغلات را به رئیس امداد دادهاند اما در مجموع سیاستگذاریها، هیأت امنا تصمیم میگیرد. این تغییرات برای هر مجموعهای لازم است. شما که از بیرون نگاه میکنید فکر نمیکنید این تغییرات لازم بوده است؟
از نظر ما هم لازم بوده اما مسئله مهم همین است که اگر لازم بوده چرا زودتر اقدام نشد!؟
این موضوع به نظر من ملاحظه شخص مرحوم عسگراولادی بوده است.
مسئله اساسی این است که واقعا امداد در سه دهه گذشته نیاز جدی به این تغییرات داشته و اتفاقا آقای کازرونی، یکی از اعضای هیأت امنای امداد در آخرین اجلاس خبرگان در گزارشی که ارائه میدهند به وجود اشکالات مهم در عملکرد امداد و ضرورت تغییرات جدی در آن اشاره دارند.
این استنباط من است و من در جایگاهی نیستم که چنین سؤالی را جواب بدهم و البته اطلاعات زیادی هم ندارم؛ البته همین ملاحظات و اتفاقات درباره آستان قدس رضوی و آیتالله طبسی هم وجود دارد، تا زمانی که ایشان در قید حیات بودند، بالاخره اختیارات در شخص ایشان متمرکز بود و پس از فوت ایشان شرایط تغییر کرد؛ مثلا ایشان نماینده رهبری در کل خراسانها بود اما الان هر خراسان یک نماینده دارد.
این افراد دستاوردهای نظام و انقلاب و مردم هستند. مگر ما چند نفر مثل این افراد را داشتیم و داریم؟ درباره دولتها هم همین موضوعات وجود دارد؛ دولتها را که رهبری انتخاب نمیکنند! مردم انتخاب میکنند و هرکدام منطق و روالی دارند و سیاستی در پیش دارند.
قبول دارید که شما آمدهاید تا تغییراتی را که در این سالها لازم بوده و اجرا نشده، اجرائی کنید؟همین کارهایی که برای اشتغالزایی شروع کردهاید تا تعداد خروجیها بیشتر شود آیا نمیتوانست با قوت بیشتری اجرائی شود؟
اینها قبل از من وجود داشته و پایهریزی شده است و من ادامه دادم و تقویت کردم. من از گذشته امداد دفاع میکنم.
نکته مهم همینجاست که اگر این اقدامات از قبل بوده یا درست اجرا نمیشده، یا درست اطلاعرسانی نمیشده، شما در ابتدای صحبتهایتان اشاره کردید که روند خروج قانونی از امداد در این سالها رعایت نمیشد یا نمیتوانستند رعایت کنند، پس این عملکرد دچار نقصهایی بوده است.
از نظر من آنها سعیشان را کردهاند. مطمئن هستم که حداکثر تلاششان را به خرج دادهاند. کمیته امداد در گذشته وجود نداشته است و در زمانی و دورهای ایجاد شده که شرایط خاص خودش را داشته است و ما امروز درباره آن قضاوت میکنیم. طبعا هر مدیری در هر سازمانی ابتکاراتی با خودش میآورد. ممکن است این موارد در یک نگاه مثبت باشد و ممکن است چند سال بعد و بعد از گذشت آن دوره، مورد نقد هم قرار گیرد و حتما بعد از دوره ما هم ممکن است مدیران آتی امداد بر عملکرد ما نقدهایی داشته باشند و بهگونه دیگری عمل کنند. در این مورد قضاوت را به خدا و مردم و مددجویان واگذار میکنیم.
شما این نتیجه را که «کمیته امداد ٣٥ سال با هر روندی که در این سالها اداره شده و اگر لازم به تغییرات بوده، تغییرات به دلیل احترام به یک شخص متوقف مانده است» قبول دارید؟
رهبری فارغ از درایتی که درباره مسائل مختلف دارند، درباره برخی از شخصیتها و چهرههای انقلاب ملاحظاتی دارند. مثلا یک نمونه شخص آقای هاشمیرفسنجانی هستند که با همه فراز و فرودها، رهبری معظم ایشان را حفظ کردهاند و هنوز هم رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند. این جزء ملاحظات رهبری است و ایشان درباره همه جناحها این ملاحظات را دارند و تشخیص و زمانبندی هم با خودشان است. حالا هم در این برهه از زمان من با عقل ناقص خودم و انشاءالله عقل کامل هیأت امنا تغییراتی میدهیم که اثرگذار باشد. البته در اصول امداد نمیتوان تغییری داد. مثلا صدقه یا طرح اکرام و جشن عاطفهها و... را آنها پایهریزی کردهاند و ما هم همانها را با تغییراتی اجرا میکنیم. من فکر میکنم هرکسی هم که به جای ما میآمد، همین کارها را میکرد.
شاید شما بیشتر رسانهای شدید و کارهایتان خبری شد، بیشتر هم دیده شدید؟
شاید علت این امر این است که من قبلا وزیر بودم و از بیرون امداد آمدهام. گروه قبلی با امداد بزرگ شدهاند. مرحوم عسگراولادی از روز اول با امداد بوده تا از دنیا رفتهاند. اما من غیرامدادی بودم و به همین دلیل تعصب و تعلقی را متأسفانه یا خوشبختانه نداشتم و شاید به همین دلیل بهراحتی از آن ساختمان دل کندم و به اینجا آمدم. واقعیت است که مدیران بعد از مدتی محتاط و دلبسته میشوند و نمیتوانند آنچه مأموریت اصلی است، اجرائی کنند.
اینهایی که میگویید، آن صحبت قبلی را درباره اجرائینشدن وظایف از سوی مدیران قبلی، تأیید میکند!؟
شاید. بهنوعی من چون در این مجموعه نبودهام جسورانهتر اقدام میکنم. نمیتوانم بگویم بهتر یا بدتر عمل کردند یا من بهتر و بدتر عمل میکنم، ولی احساس میکنم تغییرات خوب بوده است.
شما در صحبتهای خود از اختیاراتی گفتید که مختص آقای عسگراولادی بوده و آن اختیارات با مرگ آقای عسگراولادی از بین رفته و درعینحال به شما هم تفویض نشده است. آیا آن اختیارات دوباره به مقام معظم رهبری بازگشته است؟
خیر، به اساسنامه بازگشته و در آن تصریح شده است. در زمان امام(ره) آقای عسگراولادی اختیاراتی داشتند که بعد از فوت امام حفظ شد. مثلا یکی از این اختیارات، اختیار در تصرف اموال بود. یعنی اگر کسی برای کار خیری تخفیفی در املاک بخواهد و بگوید فلان ملک را به جای صد میلیون، ٥٠ میلیون بدهید، من اختیار این کار را ندارم و اصلا اختیار تخفیفدادن به من ندادهاند اما آقای عسگراولادی این اختیار را داشتند.
درحالحاضر آداب آن به چه صورت است؟
همه املاک و اموال به مزایده میرود و کارشناسی میشود و بنده یک ریال اختیار تخفیف ندارم. این قانون شده است و باید طبق آن عمل کنیم. در چنین مواردی پس از طی مراحل قانونی و گردش کار، گزارش تهیهشده را به اطلاع رهبری میرسانم و نظر موافق یا مخالف ایشان را جویا میشوم که البته تاکنون چنین مواردی نبوده است. آقای عسگراولادی این اختیارات را کلا خودشان داشتند و لازم نبود نزد مقام معظم رهبری بروند و اجازه بگیرند.
ترکیب شورای مرکزی، در این سالها چندان معرفی نشده و آشکار نبوده و چون انتصابی بود، هیچگاه مورد سؤال و نقد قرار نگرفتهاند. درباره این ترکیب و چرایی حضورشان میتوان توضیحی داد؟
آقایان انواری و ترقی از قبل هم در شورای مرکزی بوده و حفظ شدهاند و در کنار آنها پنج نفر دیگر اضافه شدهاند و من هم که عضو هیأت امنا هستم. آقایان سیدامیر منصور برقعی، رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامهریزی، مرتضی بختیاری، وزیر سابق دادگستری، حاج آقا کازرونی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و سرکار خانم دکتر دستجردی، وزیر سابق بهداشت عضو هیأت امنا هستند که به جز آقای مهندس برقعی که قائممقام کمیته امداد هستند، بقیه بزرگواران در مناصب دیگری بیرون از کمیته امداد مشغول فعالیت هستند.
شما از دوستان نزدیک آقای صادق محصولی هستید. حتی چند انتصابی که اخیرا داشتید منتسب به دوستان ایشان هستند؟
بله، با ایشان دوست، همشهری و همرزم هستم. اما این تحلیل شما حتما نادرست است. انتصابهای ما هیچ ربطی به شخص خاصی ندارد. ممکن است من یکی را منصوب کنم که دوست کسی بوده باشد اما در مجموع قبلیها را حفظ کردیم و درعینحال تعدادی محدود از بیرون اضافه شدند. حتی خانم رهبر را که از مجلس آوردیم، گفتند ایشان مؤتلفهای است اما خداوکیلی این مورد، در ذهن من نبود. به خانم رهبر هم که جزء هسته مرکزی مؤتلفه بودند، تأکید کردیم از وقتی به اینجا میآیید، باید حزب و جناح و کار سیاسی را کنار بگذارید.
در این مدت که سفر استانی هم میروید، با توجه به همه آنچه در این مدت دیدهاید، میتوانید بگویید که مشتریان اصلیتان یعنی مددجویان از امداد راضی هستند یا نه؟
آنجا که خدمت درستی ارائه میدهیم، انصافا راضی هستند. طبقهای که ما با آنها در ارتباط هستیم، به کمترین خدمت راضی هستند و رضایتشان را ابراز میکنند. درعینحال درخواستهایشان سنگین نیست. این افراد در اثر ضعفی که در مجموعه نظام و دولت وجود داشته، به این حال و روز افتادهاند و شأن آنها این نبوده است و اگر ما در کل این چند دهه در مجموعه اقتصاد کشور درست عمل میکردیم، این شرایط را نداشتیم. البته در مواردی هم برخورد ما به عنوان امداد نادرست یا خدمت ما ناقص است و طبیعی است که ناراضی باشند اما نمیتوانم بگویم این نارضایتی چه درصدی دارد. به عنوان نمونه مددجویان میخواهند رقم کمک نقدی افزایش یابد اما این کار اشتباه است و اصلا ما نه میتوانیم و نه قانونش را داریم. همه سطحی از رضایتمندی را دارند اما این رضایتمندی عمومیت ندارد و نارضایتی بسیاری از مددجویان اصلا به امداد بر نمیگردد. کمکاری نظام در این سالها این شرایط را به وجود آورده است و حالا هم نظام باید در این مورد جبران کند.
از داروهای تببر چه میدانید؟
سلامت نیوز-*دکتر کاوه سالارمند: تب یک مکانیسم دفاعی طبیعی بدن است که در اغلب موارد به مداخله درمانی خاصی نیاز ندارد، اما این بهآن معنا نیست که باید نسبت به آن بیتوجه بود زیرا تب شدید میتواند به بروز عوارض خطرناکی مانند تشنج منجر شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم، تشنج ناشی از تب شایعترین نوع تشنج در کودکان است. حدود 3 تا 4 درصد کودکان با سن کمتر از شش سال دچار این نوع تشنج میشوند.
درجه حرارت بدن در طول شبانهروز بین ۳۶ تا ۳۷.۵درجه سانتیگراد متغیر است. افزایش درجه حرارت بدن از ۳۷.۵ درجه به بالا را تب مینامند. در تبهای شدید گاهی دمای بدن به 41 درجه سانتیگراد نیز میرسد که در صورت وقوع آن باید اقدامات خاص اورژانسی برای کاهش تب انجام شود. همچنین تبی که بیش از هشت هفته طول کشیده و هیچ علت خاص بالینی برای آن یافت نشده است به بررسیهای پاراکلینیکی نیاز دارد. تب در نوزادان زیر هشت ماه و بخصوص زیر یک ماه اورژانسی است و باید آن را جدی گرفت.
در شیرخواران زیر یک سال تبهای شدید ممکن است ناشی از مننژیت یا عفونتهای ادراری باشد. بنابراین باید حتما به پزشک مراجعه کرد. معمولا تب به علت اختلال در سیستم تنظیم حرارت بدن، سرطانها، عفونت و التهاب، اختلال سیستم ایمنی آنسفالیت، علل دارویی و واکنشهای آلرژیک بروز میکند. از مهمترین داروهایی که میتواند باعث ایجاد تب شود میتوان به آنتیهیستامینها، داروهای شیمیدرمانی، ضدقارچها و آنتیبیوتیکها، شلکنندههای عضلانی، آمفتامینها، بعضی داروهای ضدجنون و در نهایت ضدافسردگیها اشاره کرد. تب متوسط (40 ـ 38 درجه سانتیگراد) و شدید (بالای 40 درجه سانتیگراد) به دارودرمانی نیاز دارد.
امروزه پرمصرفترین دارو برای کنترل تب استامینوفن است که امکان تهیه آن به صورت بدون نسخه از داروخانهها ممکن است. برای کودکانی که کمتر از یک سال سن دارند معمولا از قطره استامینوفن به عنوان کاهنده تب استفاده میشود. مقدار مصرف این دارو در کودکان دو تا سه قطره به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر چهار تا شش ساعت است. به عنوان مثال برای یک کودک با وزن پنج کیلوگرم میتوان ده قطره استامینوفن در فواصل ذکر شده استفاده کرد.
برای کودکان با سن بالاتر از یک سال معمولا از شربت یا سوسپانسیون استامینوفن برای کنترل تب استفاده میشود که به طور کلی میزان مصرف آن معادل 4 دهم سیسی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در هر چهار تا شش ساعت است. شیاف استامینوفن در موارد بروز ناگهانی تب بخصوص زمانی که تب بالاست یا کودک امکان بلع دارو را ندارد قابل استفاده است.
این شکل دارویی برای کودکان حاوی 125 میلیگرم ماده موثره است و میتوان با دوز 10 تا 15 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن با فاصله هر چهار تا شش ساعت از آن استفاده کرد.
داروی دیگری که در کنترل درد و تب کودکان استفاده میشود ایبوپروفن است که اشکال مختلف آن با دوز کلی ده میلیگرم به ازای هر کیلو وزن بدن کودک قابل استفاده است. میزان استفاده از سوسپانسیون ایبوپروفن برای کاهش تب در کودکان معادل نیم سیسی به ازای هر کیلو وزن بدن در هر شش ساعت است.
یکی از مواردی که در زمان بروز تب در کودکان باید به آن توجه داشت استفاده نکردن از داروی آسپرین برای کنترل تب به دلیل احتمال بروز سندرمRey است. این بیماری تمام ارگانهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد، اما عارضه اصلی آن روی مغز و کبد پدیدار میشود. سندرم ری باعث افزایش حاد فشار در مغز و تجمع چربی در کبد و اندامهای دیگر میشود و اگر درمان نشود، میتواند بسرعت باعث از کار افتادن کبد، آسیب مغزی و حتی مرگ شود. بیش از 30 درصد کودکان و نوجوانانی که به سندرم ری مبتلا میشوند جان خود را از دست میدهند و 70 درصد مابقی نیز که زنده میمانند معمولا دچار آسیب مغزی پایدار میشوند.
*داروساز
عمل دوباره قربانی اسیدپاشی به دستور وزیر بهداشت
سلامت نیوز: سهیلا جورکش، یکی از قربانیان اسیدپاشی مهرماه سال 93 در اصفهان، پس از گذراندن بخشی از دوره درمان خود در اسپانیا، به تهران بازگشت و مجددا به دستور وزیر بهداشت، شب عید قربان تحت عمل جراحی قرار گرفت. او اکنون خواهان ملاقات با رییس جمهور است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، چشم راست سهیلا بیناییاش را به طور کامل از دست داده و درحال حاضر پزشکان تلاش میکنند چشم چپ او را حفظ کنند. به همین خاطر دوربینی در چشمش قرار داده شد که بتواند بخشی از بینایی خود را به دست آورد، اما به دلیل از بین رفتن گوشت اطراف این دوربین دوباره تحت عمل جراحی قرار گرفت و بخشی از گوشت دهانش را به استخوان اطرف دوربین پیوند زدند. اما این گوشت از بین رفته بود، به همین دلیل پس از معاینه وزیر بهداشت، اقدامات لازم برای سفر دوباره او به اسپانیا فراهم شد. بعد از بازگشت به تهران، چشم چپ سهیلا عفونت کرد که باز هم به دستور سید حسن هاشمی، بعد از تشکیل کمیته پزشکی، در بیمارستان نور تهران مجددا جراحی شد.
سهیلا که در حال حاضر در بیمارستان نور تهران بستری است، از وزیر بهداشت به طور ویژه تشکر میکند و میگوید: الان بینایی ندارم ولی در خواست دارم که بگویید سهیلا جور کش تشکر ویژهای دارد از مرد انسان، نازنین و بزرگی که اگر نبود واقعا نمیدانم چه بر سر من میآمد. ای کاش همه درس عبرت و انسانیت و شرافت را از ایشان میگرفتند و کسانی که خودشان را به خواب زدهاند از ایشان یاد میگرفتند. هر تحملی و صبری که میکنم، فقط به خاطر وجود نازنین آقای وزیر بهداشت است که همیشه به داد من رسیده است.
او میگوید: ایشان روز عید قربان به ملاقات من آمدند و شب قبل از آن دستور دادند که کمیسیون پزشکی تشکیل شود و چشم حفظ شود. امیدوارم بتوانند حفظ چشم کنند و مرحله بعد هم بینایی باشد، چون هر یک روز برای من هزار روز است.
سهیلا اکنون تنها از رییس جمهور در خواست ملاقات دارد و میگوید: از رییس جمهور عزیز، آقای روحانی تشکر ویژه دارم و در خواست ملاقات از ایشان دارم. بگویید که سهیلا درخواست ملاقات و تشکر از آقای روحانی را دارد. التماس دعا دارم از مردم که چشمم حفظ شود، چون واقعا نمیتوانم نابینایی را تحمل کنم. در سن 28 سالگی همه چیز را تحمل کردم، در این دوسال اسید را شکست دادم، ولی واقعا نمیتوانم نابینایی را تحمل کنم. امیدوارم با دعای خیر مردم، بینایی من تا حدودی که بتوانم راه بروم و جلوی پایم را ببینم، بازگردد. امیدوارم بازهم آقای وزیر به داد من برسند. باز هم درخواست رسیدگی دارم که بتوانم بیناییم را به دست آورم.
او میگوید خواستهای به جز بازگشت بیناییش ندارد و میافزاید: ما کاری به اسید پاش و ... نداریم. من حداقل بیناییم را میخواهم، چیز اضافهتری نمیخواهم. از کسانی که در تهران و اصفهان، به عیادتم آمدند مثل آقای ابطحی، نماینده خمینی شهر، خانم تاج الدین نماینده اصفهان، فرماندار خمینی شهر، آقای زرگریان استاندار، آقای سرتیپی ، صالحی و خانم ملاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان و همه کسانی که در تهران و اصفهان به عیادت من آمدند تشکر میکنم.
ناصر جور کش، پدر سهیلا نیز، درباره روند درمان او میگوید: بعد از بازگشت از اسپانیا، دکتر هاشمی، وزیر بهداشت تشخیص دادند که چشم چپ کمی عفونت کرده است. به همین دلیل بلافاصله توسط آقایان دکتر جوادی، رییس بیمارستان لبافی نژاد، دکتر طاهر رجبی، دکتر غفاری و یکی دیگر از پزشکان، جلسهای تشکیل دادند، سهیلا را معاینه کردند و سپس دستور دادند عمل جراحی انجام شود.
وی ادامه میدهد: سهیلا به دستور وزیر بهداشت در بیمارستان نور بستری و عمل شد. دیشب نیز دکتر هاشمی شخصا از او عیادت و اظهار رضایت کرد. سهیلا تا چند روز آینده در بیمارستان نور بستری خواهد بود.
جور کش همچنین ضمن تشکر از دکتر هاشمی و رییس جمهور، تاکید میکند: وزیر بهداشت واقعا شخصیت بزرگی هستند و لیاقت دریافت مدال افتخار از دست رییس جمهور را دارد. چون این مرد، در ایران بی نظیر و بسیار پرانرژی است. خود سهیلا میگوید اگر دکتر هاشمی نبود من نمیتوانستم این چشم را حفظ کنم و امیدوار باشم.
معادله چند مجهولی طغیان دیر هنگام مگسهای سفید در انتظار راه حل
سلامت نیوز:مگسهای سفید مهمانان ناخوانده سه ساله تهران اوایل تابستان امسال حضور پررنگی نداشتند و همین موضوع باعث شده بود شهروندان تهرانی گمان کنند از شر این موجودات ریز مزاحم راحت شدهاند. اما درست زمانی که فرصت زیادی تا پایان تابستان نگذشته بود به یکباره این مزاحمهای کوچک سر به طغیان برداشتند و مردم پایتخت را همچون دو سال گذشته عاصی کردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا،اگرچه پزشکان بارها تایید کردهاند این موجودات کوچک هیچ آسیب جسمی به افراد نمیرسانند و برای سلامتی مضر نیستند اما قرار گرفتن در میان هجمه آنها و ورودشان به بینی به طور حتم آزار دهنده خواهد بود. البته این طور که به نظر میرسد و کارشناسان مدعی هستد این سفیدبالکهای مزاحم حداقل 5 سال دیگر مهمان ناخواندهاند.
رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در خصوص حضور سفید بالکها در پایتخت و اقدامات انجام شده برای مقابله با آنها به خبرنگار آنا میگوید: در جلسهای که امسال در ابتدای اردیبهشت ماه با حضور سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و شهرداری تهران برگزار شد، قرار شد این ارگانها مداخلاتی را در این زمینه انجام دهند و در همین راستا آخرین مطالعات انجام شده در خصوص مگسهای سفید را جمعآوری کنند و اقدامات اجرایی زیر نظر این کمیته انجام شود.
او ادامه میدهد:کارشناسان پیشبینی میکنند تا 8 سال مشکلات حضور مگسهای سفید در پایتخت به قوت خود باقی باشد و ما به طور حتم سالهای بعد هم با این پدیده مواجه هستیم و با یک برنامهریزی بلند مدت میتوان مگسهای سفید را از بین برد.
حافظی تاکید میکند که همراهی این سه دستگاه که طی دو سال گذشته مسئولیت این موضوع را منکر بودند، میتواند برای مقابله با عسلکها اثربخش باشد. ما انتظار داریم با همکاری این سه نهاد سال آینده با مشکل کمتری روبه رو باشیم.
کمبود بارندگی عامل مهاجرت مگسهای سفید به شهر
آنطور که بررسیها نشان میدهد اکنون به دلیل خشکی هوا و کمبود بارندگی مگسهای سفید به شهر آمدهاند از این رو مبارزه با آفت گیاهی در زمین های کشاورزی به اندازه استفاده از سموم ارگانیک در شهر اهمیت دارد. محمد حقانی، رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران هم مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی را در شرح وظایف وزارت جهاد کشاورزی میداند و اضافه میکند: متخصصان معتقدند پیدایش تغییر شرایط اقلیمی موجب به وجود آمدن مگسهای سفید شده و این در حالی است که گیاهان خارج از شهر تهران در گذشته میزبان این نوع مگسها بوده است.
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران ادامه میدهد: اقدامات کارشناسانه سبب شده است تا زمان تبدیل کرمها ( مگس های سفید ) به پروانه مشخص باشد و بدین ترتیب شهرداری تهران با استفاده از سموم ارگانیک میتواند در کل شهر به ویژه در نقاط آلوده با مگس سفید مبارزه کند. سموم ارگانیک اثرات مضر زیست محیطی به همراه ندارد و نتایج خوب اقدامات شهرداری به ویژه در سالهای گذشته در منطقه 9 در مبارزه با مگس سفید تائیدی بر این موضوع است.
حافظی اما راه مبارزه با مگسهای سفید را متفاوت عنوان میکند. او معتقد است مناسبترین راه برای از بین بردن مگسهای سفید شناسایی مناطق پر تراکم و آبشویه درختان است؛ مشروط بر اینکه آبشویه به صورت دورهای و منظم انجام شود و تشریفاتی نباشد.
مگس سفید چگونه به وجود میآید؟
یکی از سوالات متداول در خصوص مگسهای سفید این است که این موجودات اصلا چگونه به وجود میآیند. حقانی در این باره توضیح میدهد: بر اساس مطالعات انجام شده توسط کارشناسان، مگسهای سفید به صورت شفیره در خاک زندگی میکنند و بعد از آن به صورت کرم از ساقههای درختها بالا میروند و روی برگها قرار میگیرند و در آخر نیز تبدیل به پروانه سفید یا مگس سفید میشوند.
رئیس کمیته محیط زیست ادامه میدهد: سم پاشی نقاط آلوده توسط شهرداری تهران در زمستان انجام شده است و اکنون نیز با توجه به شفیره، کرم و پروانه شدن این حشرات باید به طور مجدد نقاط آلوده سم پاشی شود تا این حشرات مزاحم از بین بروند.
اما طغیان دیر هنگام مگسهای سفید نسبت به سال گذشته بحثی است که این روزها در میان پایتخت نشینان مطرح است.حافظی، رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره علت طغیان دیرهنگام مگسهای سفید توضیح میدهد: این موضوع یک بحث کارشناسی است و کارشناسان باید نظر دهند که چرا امسال نسبت به 2 سال گذشته مگسهای سفید دیرتر طغیان کردهاند. البته هنوز هم به تراکم سال گذشته نرسیدهاند اما حضور آنها نسبت به دو ماه قبل افزایش چشمگیری داشته است.
تابستان امسال هم روزهای آخر خود را میگذارند و با شروع فصل پاییز و باران همچون دو سال گذشته مزاحمتهای مگسهای سفید از بین میرود و ما باید همچنان منتظر برنامههای ارگانهای ذیربط برای سال آینده باشیم.
نام پارک پردیسان تغییر نکرد
سلامت نیوز:اعضای شورای اسلامی شهر تهران با تغییر نام بوستان پردیسان به نام شهدای محیط بان مخالفت کردند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، در دویست و نودو یکمین جلسه شورای شهر تهران موضوع نامگذاری بوستان پردیسان به نام شهدای محیط بان درمنطقه 2 شهرداری تهران مطرح شد.
مجتبی شاکری رئیس کمیته نامگذاری شورای شهر تهران در رابطه با طرح پیشنهاد تغییر نام بوستان پردیسان به نام شهدای محیط بان گفت: به این خاطر که گونه های نادر زیادی در بوستان پردیسان وجود دارد طرح نامگذاری این بوستان به نام شهدای محیط بان مطرح شده است.
وی افزود: این نامگذاری به نوعی احترام به محیط بانانی است که جان خود را در دفاع از محیط زیست فدا کرده اند.
در ادامه احمد دنیا مالی رئیس کمیسیون عمران حمل ونقل شورای شهر تهران به عنوان مخالف این نامگذاری گفت: باید از سازمان محیط زیست استعلام گرفته شود ودر صورت پذیرش این تغییر نام را نهایی کنیم.
وی ادامه داد: به هیچ وجه حرفه ای نیست که ما نام یک بوستان بزرگ در پایتخت را تغییر دهیم بدون اینکه بخواهیم از سازمان متولی آن استعلام بگیریم.
اسماعیل دوستی به عنوان مطرح کننده پیشنهاد طرح نام بوستان پردیسان به نام شهدای محیط بان گفت: شهدای محیط بان در کنار شهدای مدافع حرم قرار گرفته وباید نام آنها نیز در راستای نام شهدای مدافع حرم قرار گیرد.
وی افزود: متاسفانه در شرایطی که محیط بانها جان خود را برای محیط زیست فدا می کنند حتی مسئولان سازمان محیط زیست نیز به فکر آنها نبوده وبرایشان کاری نمی کنند.
در ادامه این جلسه احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر اینکه هیچ یک از اعضای شورا با اصل نامگذاری یک مکان به نام شهدای محیط بان مخالف نیستند اظهار کرد: هیچ یک از اعضا با اصل موضوع مخالف نبوده اما باید به این موضوع توجه شود که بوستان پردیسان بوستانی شناخته شده در غرب تهران است واگر قرار است نامگذاری صورت گرفته که از سوی مردم مورد استفاده قرار نگیرد بهتر است اعضا به این تغییر نام رای ندهند.
در نهایت پس از طرح نظرهای مخالف وموافق اعضای شورای شهر تهران در رابطه با تغییر نام بوستان پردیسان بحث این تغییر نام باردیگر به کمیسیون نامگذاری شورا ارجاع داده شد تا بار دیگر این موضوع در کمیته نامگذاری شورای شهر تهران مورد بررسی قرار گیرد.
حاشیه شهرها در انتظار نسیم درمان
سلامت نیوز:وقتی حتی هیچ آمار رسمی و دقیقی از جمعیت ساکن در اطراف کلانشهرها نداریم، آن وقت خیلی دور از ذهن نیست که رسیدگی به وضعیت بهداشتی و درمانی ساکنان این مناطق هم در حاشیه نظام سلامت باشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم،آمارهای غیررسمی از سکونت حدود ده میلیون نفر در مناطق حاشیه شهرها خبر میدهد. اگرچه با اجرای طرح تحول سلامت، وضعیت بهداشتی و درمانی در این مناطق محروم، بهبود پیدا کرده است، اما همچنان دسترسی حاشیهنشینان به مراکز درمانی، به هیچ وجه مشابه ساکنان مناطق مرکزی شهرها نیست.
در چند دهه اخیر نیز حاشیهنشینی با شیب تندی افزایش یافته، در حالی که امکانات درمانی در این مناطق، به هیچ وجه همگام با سرعت حاشیهنشینی، افزایش پیدا نکرده است. همین موضوع باعث شده است که اقدامات بهداشتی و درمانی انجام شده در سه سال اخیر نتواند فقر امکانات درمانی در مناطق حاشیهای را جبران کند.
بخش خصوصی به میدان بیاید
در ظاهر، حاشیهنشینان ساکن کلانشهرها حساب میشوند و حتی شناسنامه خیلی از آنها هم صادره از کلانشهرهاست، اما خیلی از آنها بجز نام کلانشهر، بهره دیگری از زندگی در شهرهای بزرگ نمیبرند.
دکتر محسن مصلحی، دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشورراهحل مشکلات بهداشتی و درمانی در مناطق حاشیه شهرها را اجماع ملی میداند و میگوید: اگرچه وظایف حاکمیتی حکم میکند مسئولان نسبت به ارتقای سطح بهداشت و درمان در مناطق حاشیهای حساس باشند، اما نباید فقط انتظار داشته باشیم که دولت، تمام این بار را به دوش بکشد، بلکه در این راه نیاز است که بخش خصوصی هم با قدرت بیشتری به میدان بیاید تا کمبودهای این حوزه را برطرف کند.
به گفته این مقام مسئول، متولیان نظام سلامت باید با تعریف مشوقهایی برای بخش خصوصی مثل افزایش تعرفه خدمات در این مناطق، بخش خصوصی را به حضور موثر در حاشیه شهرها ترغیب کند.
دستهبندی نیازهای بهداشتی و درمانی ساکنان حاشیه شهرها، اعلام نیاز دانشگاههای علوم پزشکی و فراخوان همکاری با بخش خصوصی، وظایفی است که به گفته مصلحی، باید متولی نظام سلامت انجام دهد تا سلامت حاشیهنشینان ارتقا یابد.
اگرچه هزینه کردن در حاشیه شهرها برای تامین زیرساختهای بهداشت و درمان این مناطق، هزینهبر است، اما از نگاه این مقام مسئول، صرف این هزینهها نوعی سرمایهگذاری است که در بلندمدت موجب ارتقای سلامت شهروندان مناطق حاشیهای میشود.
مشکل حاشیهنشینی باید ریشهای حل شود
اگر پای حرف کارشناسان خبره نظام سلامت بنشینید، آنها یکصدا اتفاق نظر دارند که هزینه کردن در حوزه بهداشت و پیشگیری، بسیار پرمنفعت تر از هزینه کردن برای درمان است.
دکتر محمدحسین قربانی، نایبرئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جامجم، معتقد است که همین نگاه باید در مناطق حاشیه شهرها هم اعمال شود: «درست است که باید سطح امکانات درمانی در مناطق حاشیه شهرها را افزایش دهیم، اما نیاز است که با افزایش سطح بهداشت و پیشگیری در این مناطق، در مسیری حرکت کنیم که تعداد کمتری از ساکنان این مناطق بیمار شوند که همین مساله، موجب کاهش چشمگیر هزینههای نظام سلامت در مناطق حاشیهای میشود.»
البته از نگاه قربانی، باید از منظری کلانتر هم به موضوع نگاه کنیم، به گونهای که با بها دادن به روستاها و شهرهای کوچک، در مسیری گام برداریم که ساکنان این مناطق، کمتر به سمت حاشیه کلانشهرها مهاجرت کنند؛ زیرا در این صورت، مشکل به شکل ریشهای حل میشود و آسیبهای اجتماعی در مناطق حاشیه شهرها هم سیر نزولی بهخود میگیرد.
بهرهگیری از توان مردمی، حضور پررنگتر نهادهایی همچون بنیاد برکت در حاشیه شهرها و در اولویت قرار گرفتن سلامت ساکنان مناطق حاشیهای در تصمیمگیریهای کلان مسئولان میتواند سلامت حاشیهنشینان را به متن بازگرداند.
برخورداری حاشیهنشینان از خدمات طرح تحول سلامت
به گفته دکتر احمد حاجبی، مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، بیشتر خدمات طرح تحول سلامت از حاشیه شهرها آغاز شده، چون این نقاط آسیبپذیرتر هستند و سالیان سال است دیگر از بحث اسکان موقت در حاشیه شهرها گذشته و از کسانی که هماکنون در حاشیه شهرها مستقر شدهاند نمیتوان بهعنوان یک اسکان موقت یاد کرد.
این مقام مسئول تاکید میکند که دولت وظیفه دارد در این مناطق خدمات فراهم کند و طی دو تا سه سال اخیر حاشیه شهرها اهمیت ویژهای پیدا کردهاند و حدود11 میلیون حاشیهنشین شهرها از خدمات و طرح تحول سلامت برخوردار شدهاند. وی حضور کارشناسان سلامت روان در تیمهای سلامت در حاشیه شهرها را به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی در این مناطق ضروری میداند.
کمرتان به مراقبت نیاز دارد
سلامت نیوز:اگر خودتان درد ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر را تجربه نکرده باشید قطعا در اطرافیان خود کسانی را مییابید که از چنین عارضهای رنج میبرند .فتق دیسک کمری که در اصطلاح عامه به عنوان دیسک کمر از آن یاد میشود، عارضهای است که بر اثر بیرون زدگی دیسک کمر از قسمت خلفی و در نتیجه فشار بر نخاع یا ریشههای عصبی نخاع بروز مییابد و سبب ایجاد درد در ناحیه کمر با انتشار به پاها میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین ، جالب آن که بیرون زدگی دیسک کمر معمولا در مقابل انجام فعالیت مکرر سنگین و خارج از توان بدن ایجاد میشود، اما بد نشستن طولانی، خم و راست شدن مکرر، فعالیت پس از خسته شدن عضلات کمر و برخی مشاغل مانند رانندگی طولانی مدت ، افراد را مستعد ضایعات دیسک کمر میکند.
دکتر علیرضا بصامپور، متخصص ارتوپد و فوقتخصص جراحی ستون فقرات در این باره بیشتر توضیح میدهد: برخی عوامل مکانیکی بلند کردن و هول دادن اجسام سنگین به صورت مکرر یا قرار گرفتن در وضعیتهایی که باعث میشود فشار بیش از حد به دیسک بیمار وارد شود، مثل دولا ماندن یا این که وسیله سنگینی را روی دوش قرار دادن در ابتلا به دیسک کمر موثر هستند. توجه داشته باشید طولانی نشستن هم باعث تخریب دیسک میشود.
وقتی دیسک کمر آسیب میبیند
وقتی دچار فتق دیسک کمر میشویم بیشک باید برای درمان آن اقدام کنیم. در مرحله اول این درمان شامل اصلاح سبک زندگی اشتباه فرد میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در این باره میگوید: یعنی اگر کسی ورزش و فعالیت نمیکند باید فعالیتش را تصحیح و ورزش کند. اگر کسی اشتباه یا زیاد از حد ورزش میکند هم باید روش خود را اصلاح کند. اگر کسی طولانیمدت رانندگی میکند بدون آن که پیاده شود و راه برود هم باید این رویه را اصلاح کند. این متخصص ارتوپد میافزاید: همینطور عادتهای غذایی نیز باید اصلاح شود. اگر چاق است باید وزناش کم شود. اگر سیگار میکشد باید مصرفاش را کم کند.
وی تاکید میکند: در فاز حاد یا مرحله دردناک دیسک کمر ضروری است یک دوره استراحت دو سه روزه به بیمار داده شود. البته اصلا لازم نیست بیمار کاملا دراز بکشد یا تکان نخورد. فقط باید از فعالیت سنگین اجتناب شود. یعنی به استراحت مطلق نیازی نیست. البته باید به بیمار دارو نیز داده شود تا دردش کم شود.
جراحی تنها روش درمان فتق دیسک کمر نیست
به محض آن که بیمار پس از درمانهای کمکی و دارویی توان لازم را پیدا کرد به بیمار توصیه میکنیم حرکات اصلاحی را انجام دهد که این حرکات اصلاحی معمولا زیر نظر فیزیوتراپ یا متخصص طب فیزیکی صورت میگیرد.
به گفته دکتر بصامپور، گاهی دیسک آسیبدیده بیمار علامتهایی را بروز میدهد که خطرناک بوده و نشاندهنده آن است که عصبهایشان درگیر میشود که این آسیبدیدگی هم شدید است. این نشانههای خطرناک عبارت است از: بیحسی منطقه بین آلت تناسلی (پرینه) و از کار افتادگی عصبهای پا که براساس آن بیمار نمیتواند پاهایش را بالا بیاورد. همچنین سخت شدن فرآیند ادرار کردن و اجابت مزاج نیز که از نشانههای جدی و پرخطر آسیبدیدگی دیسک کمر محسوب میشود.
این جراح تاکید میکند: الزامی نیست هر کسی که دیسک کمر دارد تن به جراحی دهد، مگر این که علائم خطر فوق را بیمار بروز دهد که در این صورت گاهی به جراحی اورژانسی نیاز است. اصولا از دیسکهایی که علامتدار میشوند کمتر از 10 درصد منجر به جراحی میشوند. توجه داشته باشید عوارض دیسک در مراحل اولیه چندان خاص نیست. اصولا کمر درد باعث میشود بیماران ابتدا به پزشک مراجعه کنند، ولی اگر درد به دلیل فتق دیسک بین مهرهای باشد خیلی شایع نیست و معمولا نیاز به جراحی هم پیدا نمیکند.
آرتروز؛ ایستگاه بعدی دیسک کمر
اگر دیسک به صورت غیرعلمی درمان شود کمکم فضای دیسک کاهش مییابد و محل خروج اعصاب آن ناحیه تحت فشار قرار میگیرد و آرتروز کمر اتفاق میافتد. اگر بیماری باشد که خوب درمان نشود ممکن است دچار مشکلات و عوارض عصبی ماندگار شود و حتی تا آخر عمر نتواند راه برود.
روشهای غیرجراحی در درمان دیسک کمر
فراموش نکنید تقویت ماهیچههای کمر، نقش اصلی در درمان این بیماری ایفا میکند.
به گفته این جراح ستون فقرات، روشهای غیرجراحی در درمان دیسک کمر شامل فیزیوتراپی، آبدرمانی، ورزش درمانی و روشهای دارویی، استراحت و تغییر شیوه زندگی میشود. وقتی دیسکی آسیبدیده و دچار فتق دیسک میشود با روشهای درمانی دیگری غیر از جراحی میتوان آن را درمان کرد. این روشها شامل تزریق ژل، لیزر، تزریق اوزون و روشهای جراحی کمتر تهاجمی و مداخلهای و نیز آندوسکوپی میشود.
وقتی چارهای جز جراحی نیست
وقتی بیماری دچار آسیبهای عصبی ازجمله افتادگی مچ پا میشود یعنی دیگر نمیتواند زانو را بلند کند باید جراحی شود، اما داشتن درد شدید به معنای ضرورت جراحی برای درمان دیسک کمر نیست.
دکتر بصامپور تاکید میکند: اگر بیمار تحت شرایطی قرار بگیرد که باید جراحی کند نباید از آن امتناع ورزد، زیرا بیرونزدگی دیسک کمر در برخی موارد،صرفا با استراحت و فیزیوتراپی نهتنها درمان نمیشود بلکه ممکن است بیمار را به عوارض ماندگار عصبی از جمله بیاختیاری ادرار یا بتدریج دچار تنگی کانال و آرتروز کند.
زندگی پس از جراحی دیسک
فراموش نکنید همه باید یاد بگیریم بهگونهای زندگی کنیم که آسیب نبینیم. این جراح ارتوپدی تاکید میکند محدودیت غیرمعمولی بعد از جراحی دیسک کمر برای بیمار وجود ندارد، ولی فرد ممکن است با بیتوجهی و سبک زندگی نادرست حتی پس از جراحی دیسک کمر دوباره دچار بیرون زدگی دیسک شود. با این حال کسانی که جراحی میکنند حتی میتوانند بعد از گذشت زمان بازتوانی ورزش و فعالیت کنند و منعی نیز برای رانندگی و زندگی معمولشان وجود ندارد.
نخستین جراحی ستون فقرات به روش بسته در خاورمیانه
دکتر بصامپور، نخستین جراح ایرانی است که عمل جراحی ویژهای را برای درمان دیسک کمر در منطقه خاورمیانه در سال 92 انجام داد.
این نوع جراحی کمتهاجمی از طریق آندوسکوپی صورت میگیرد. در این روش که برای درمان جراحی شکستگیها، تنگیها و تخریب ستون فقرات پشت و کمر انجام میشود، جراح از طریق آندوسکوپ و تصویربرداری همزمان حین عمل، از طریق برشی یک سانتیمتری وارد فضای بین مهرههای ستون فقرات میشود و تعویض دیسک آسیبدیده و همچنین پیچ کردن و تثبیت مهرههای محل را انجام میدهد.
در این روش به علت بسته بودن جراحی، دوره استراحت و بستریشدن بیمار در بیمارستان از یک هفته به یک روز کاهش مییابد ضمن این که درد و خونریزی بیمار نیز به مراتب کمتر خواهد بود.در این روش به دلیل دستکاری و برش کوچک، احتمال عفونت نیز بشدت کم میشود و نیازی نیز به درمانهای بازتوانی پس از عمل مانند فیزیوتراپی وجود ندارد. بعلاوه در این روش جراحی مهرهها، نیازی به بیهوشی کامل نیست و معمولا جراحی از طریق بیحسی موضعی یا اسپاینال (تزریق داروی بیحسی به اطراف نخاع) صورت میپذیرد.
اورژانس کشور ۴۰ ساله شد
سلامت نیوز:سرپرست اورژانس کشور ضمن اشاره به گذشت ۴۰ سال از تاسیس اورژانس در ایران، بر لزوم توسعه مراکز و تکمیل ساختمانهای مراکز فوریتهای پزشکی تاکید کرد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند با اشاره به فرا رسیدن چهل و یکمین سالروز تاسیس اورژانس پیش بیمارستانی در کشور و با بیان اینکه مراسمی به همین مناسبت در ۲۸ شهریور ماه برگزار میشود، گفت: ۴۰ سال از سالروز تاسیس اورژانس در کشور میگذرد و روز به روز بر میزان خدماتدهی اورژانس افزوده میشود.
سرپرست اورژانس کشور عنوان کرد: توسعه مراکز و تکمیل ساختمانهای مرکز فوریتهای پزشکی در سراسر کشور از جمله برنامههای اورژانس برای افزایش خدمت دهی به مردم است. تلاش ما نیز بر این است که از نظر ساختاری ارتقا پیدا کنیم؛ چراکه در این صورت میتوان با تمرکز بیشتر در راستای برطرف کردن مشکلات پرسنل و خدمات اقدام کرد.
کولیوند افزود: از این فرصت برای تقدیر از زحمات شبانه روزی پرسنل خدوم و ساعی اورژانس استفاده کرده و صمیمانه از تمامی عزیزانی که در راستای خدمت دهی به مردم و کاهش صدمات و حوادث تلاش می کنند، تشکر میکنم.
سرپرست اورژانس کشور تصریح کرد: میدانیم که در اورژانس مشکلاتی وجود دارد و تلاش ما در جهت کاهش مشکلات و افزایش امکانات و تجهیزات و در نهایت ارایه خدمات مطلوب به مردم است.
بنابر اعلام روابط عمومی اورژانس کشور، وی افزود: مرکز فوریتهای پزشکی کشور، برای ارتقای اورژانس هوایی برنامههایی دارد؛ چرا که استفاده از اورژانس هوایی مزیتهایی دارد که خدمت رسانی را تا حد مطلوب و قابل توجهی ارتقا میدهد.
کولیوند خاطرنشان کرد: کشور ما کشوری حادثه خیز است و به همین دلیل ضرورت دارد خود را برای مواقع بحرانی در حوزههای مختلف امدادرسانی تقویت کنیم.
فاضلاب و زبالههای عفونی بیمارستانها مهمان ناخوانده طبیعت گیلان
سلامت نیوز: شیرابه زبالههای عفونی بیمارستانی پس از خروج بدون ضابطه و عدم دفع مناسب، حامل انواع باکتریها و هزاران بیماری مختلف است که برای سلامت مردم و محیط زیست بسیار خطرناک و زیانبار هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فردا، استان گیلان با وجود همه زیبایی، سرسبزی با مشکلات عدیده محیط زیستی دست و پنجه نرم میکند که یکی از این موارد مشکلات دفع پسماندهای بیمارستانی است که تاکنون در این رابطه اقدامات خوبی صورت نگرفته است.
همه میدانیم که زباله نه تنها باعث شیوع انواع مشکلات زیست محیطی و بیماریهای عفونی و غیر عفونی میشود، بلکه میتواند با آلوده کردن منابع آبی، خاکی و هوا، خسارت فراوانی را به زندگی بشر وارد کند.
ورود شیرابه زباله های بیمارستانی به محیط زیست
اهمیت این موضوع زمانی آشکارتر میشود که علاوه بر زبالههای منازل و محیط شهری، شیرابه زبالههای بیمارستانی که شامل عفونتهای گسترده است به شکل درست و صحیح دفع نشود و به محیط زیست بازگردد.
باید در تعریف شیرابه گفته شود که، مایعی بدبو به رنگ قهوهای تیره است که از داخل مواد زاید به خارج تراوش کرده و حاوی مواد محلول و معلق است و تمام مواد بیولوژیکی و شیمیایی موجود در مواد زاید را دارد.
حال این شیرابه زبالههای عفونی بیمارستانی پس از خروج بدون ضابطه و عدم دفع مناسب، حامل انواع باکتریها و هزاران بیماری مختلف است که برای سلامت مردم و محیط زیست بسیار خطرناک و زیانبار هستند.
بررسیها نشان میدهد که دو روش عمده برای دفع زبالههای عفونی بیمارستانی وجود دارد که شامل، استفاده از زباله سوزها و بی خطرسازی زبالههای عفونی به وسیله اتوکلاو و سپس دفن بهداشتی میشود.
دفن غیرقانونی زباله های عفونی بیمارستان ها
همچنین روش سوم و غیربهداشتی دیگری نیز وجود دارد که متاسفانه توسط برخی بیمارستانها انجام میشود و آن دفن زبالههای عفونی است که غیرقانونی به حساب میآید.
این نکته حائز اهمیت است که باوجود پیشرفت تکنولوژی برای دفع پسماندهای بیمارستانی، هنوز هم در بسیاری از بیمارستانهای رشت، دفع پسماند به روش سنتی انجام میشود.
روش کنونی امحای پسماندهای عفونی مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستانها و آزمایشگاهها اگر به روش استاندارد انجام نگیرد، بر بهداشت و سلامت مردم تاثیرگذار خواهد بود.
متاسفانه نوک پیکان حل این مسئله حیاتی که با جان مردم که بزرگترین نعمت الهی است گریبانگیر شده، همیشه بین مسئولان در حال چرخش است و نبود بودجه و سرمایهگذار و سایر دلایل معقول و غیر معقول بهانهای برای عدم پیشرفت در این بخش شده است.
تنها یک بیمارستان رشت دارای تصفیه خانه بهداشتی است
فاطمه شیرزاد، رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت با اشاره به اینکه بررسی اصولی معضل زباله به ویژه پسماندهای عفونی بیمارستانی در استان گیلان ضروری است، گفت: متاسفانه فاضلابهای بیمارستانی در استان سلامت مردم را هدف قرار داده است.
وی با بیان اینکه فاضلابهای بیمارستانی همچنین موجب آلودگی رودخانههای شهر رشت شده است، افزود: متاسفانه اکثریت بیمارستانهای استان به شکل اصولی و ضابطهمند پسماندهای عفونی خود را دفع نمیکنند.
فاضلاب های بیمارستانی یکی از منابع آلوده کننده رودخانه های گیلان
شیرزاد یکی از منابع آلوده کننده رودخانههای گیلان را فاضلابهای بیمارستانی در کنار فاضلاب های خانگی و صنعتی دانست و گفت: راهکار ضروری در این حوزه، جدی گرفتن احداث سیستمهای دفن بهداشتی فاضلابهای بیمارستانی است.
رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت، به مواد مهم قانون مدیریت پسماند اشاره و اظهار کرد: بر اساس ماده 18 قانون مدیریت پسماند، در شرایطی که آلودگی خطر فوری برای محیط و انسان دارد، با اخطار سازمان مدیریت پسماند و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، متخلفان و عاملان آلودگی موظف هستند به صورت فوری اقداماتی که منجر به بروز آلودگی و تخریب محیط زیست میشود را متوقف کرده و بلافاصله اقدام به رفع آلودگی و پاکسازی محیط کنند.
وی ادامه داد: در صورت استنکاف، مرجع قضایی خارج از نوبت به موضوع رسیدگی و متخلفان و عاملان علاوه بر پرداخت جریمه تعیین شده، ملزم به رفع آلودگی و پاکسازی خواهند نمود.
مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها ممنوع است
شیرزاد، همچنین به ماده 13 قانون مدیریت پسماند اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس این ماده قانونی، مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها، تخلیه و پخش آنها در محیط یا فروش، استفاده و بازیافت این نوع پسماندها، ممنوع اعلام شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت با اشاره به اینکه در شهر رشت تنها یک بیمارستان دارای تصفیهخانه بهداشتی زباله بیمارستانی است، گفت: این مرکز نیز، بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) سازمان تأمین اجتماعی است و بقیه بیمارستانها فاقد این سیستم تصفیه هستند.
تشکیل پلیس پسماندهای غیربهداشتی در گیلان
علیرضا حاجیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با بیان اینکه هنوز آمار و اطلاعات دقیقی از میزان تولید زبالههای خطرناک بیمارستانی در استان وجود ندارد، تصریح کرد: بر روی پسماند عفونی بیمارستانهای گیلان در سالیان گذشته مدیریت کاملی صورت نمیگرفت ولی خوشبختانه هماکنون در تمامی 25 بیمارستان دولتی و خصوصی استان این مدیریت اعمال میشود.
وی تاکید کرد: قانونگذار برای واحدهای تولیدکننده و شرکتهایی که باید زبالههای ویژه مانند زبالههای عفونی را امحاء کنند مشخص کرده است که چنانچه نتوانند این کار را انجام دهند، موظف هستند که آن را از خطرناک به عادی تبدیل کنند.
حاجیپور با اشاره به اینکه تفکیک زباله از مبدا سبب کاهش حجم پسماندها میشود، خاطرنشان کرد: برنامهریزی سازمان مدیریت پسماند گیلان این است که اگر قوانین سختگیرانه مانند برخی از استانهای دیگر در گیلان نیز اجرا شود، کاهش آثار زیانبار آن را مشاهده میکنیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان از آغاز فعالیت پلیس پسماندهای غیربهداشتی در گیلان خبر داد و گفت: این پلیس در راستای اجرای قوانین سختگیرانه در حوزه مقابله با پسماندهای عفونی و خطرناک در حال تشکیل است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر با نظارت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و شرکتهای خصوصی 80 درصد پسماند مطبهای گیلان جمعآوری و در سراوان به روش شیمیایی بی خطرسازی و دفن میشوند.
بیمارستانهای رشت نسبت به زبالههای عفونی بیتفاوت نیستند
شاهرخ یوسفزاده چابک، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه برای حل مشکل فاضلاب و پسماندهای بیمارستانی نیازمند بودجه دولتی و کمک استانداری گیلان هستیم، گفت: اگر هم مسئولین در این زمینه همپا و همدل نباشند، خطر بزرگی آیندگان را دنبال میکند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ بیمارستانی در شهر رشت، زباله های عفونی را رها نمیکند بلکه با غیرعفونی کردن زبالهها، آنها را تحویل شهرداری میدهد، افزود: بیمارستانهای رشت نسبت به زبالههای عفونی بیتفاوت نیستند.
یوسفزاده چابک، خاطرنشان کرد: بیمارستانهای رازی و پورسینای رشت، چندین سال است که مورد بهرهبرداری قرارا گرفتهاند ولی هنوز سیستم فاضلاب ندارند.
محیط زیست برای کاهش آسیبپذیری دفن پسماندهای عفونی کمک کند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه هیچ یک از بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی سیستم فاضلاب ندارند، تصریح کرد: طی بررسیهای انجام شده بیش از 200 میلیارد ریال برای تجهیز سیستم فاضلاب بیمارستانی برآورد هزینه شده است.
وی از آغاز به کار عملیات اجرایی احداث فاضلاب در یکی از بیمارستانهای دولتی رشت خبر داد و گفت: برای تحقق این امر از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان، با مشاور قرارداد بسته شده است.
یوسفزاده چابک، به معضل زباله و پسماندهای عفونی در سراوان رشت اشاره و اذعان کرد: همه دستگاهها به ویژه محیط زیست باید در مورد نحوه کاهش آسیبپذیری و چگونگی دفن پسماندهای عفونی بیمارستانی کمکیار باشند تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.