Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

ابتلای حدود 10 درصد ایرانی ها به پوکی استخوان

$
0
0

سلامت نیوز: رییس مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه پوکی استخوان در زنان بالای 50 و مردان بالای 65 سال بیشتر مشاهده می شود، گفت:حدود 10 درصد ایرانی ها به پوکی استخوان مبتلا هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، پوکی استخوان یا استئوپروز یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران کهنسالی بروز می کند و ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان بوده و فرد را در معرض خطر شکستگی قرار می دهد.همچنین کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین، ویتامین D و استعمال دخانیات سبب پوکی استخوان می شود.
این بیماری علامت اولیه ای ندارد و زمانی بروز می کند که یکی از استخوان ها ( معمولا استخوان لگن و مچ) می شکند؛ به همین دلیل به آن بیماری خاموش گفته می شود.
دکتر احمدرضا جمشیدی درگفت وگو با خبرنگارعلمی ایرنا با بیان اینکه این بیماری در زنان یائسه شیوع بیشتری دارد، افزود:با آموزش و افزایش آگاهی می توان از افزایش مبتلایان به این بیماری پیشگیری کرد.
وی با اشاره به کمبود ویتامین D در بین ایرانی ها و اینکه افراد مبتلا به پوکی استخوان ویتامین D پایین دارند، ادامه داد: احتمال دارد کمبود این ویتامین سبب نرمی و پوکی استخوان شود که این موضوع باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
جمشیدی بهترین دوران برای افزایش تراکم استخوان را سن بلوغ اعلام کرد و گفت:دردوران بلوغ ( 10 تا 16 سالگی )باید با تغذیه مناسب و ورزش از بروز این بیماری جلوگیری کرد.
رییس مرکز تحقیقات روماتولوژی، ورزش و تغذیه مناسب بهترین راه پیشگیری از پوکی استخوان دانست و گفت: مردم با استفاده از رژیم غذایی مناسب و مواد لبنی می توانند از بروز این بیماری پیشگیری کنند.
جمشیدی استفاده از نور خورشید را در کاهش این بیماری موثر دانست و گفت:این بیماری درمناطقی که نور آفتاب کمتر است شیوع بیشتری دارد.
بیستم اکتبر (29 مهرماه) روز جهانی پوکی استخوان نامیده شده است. هدف از نامگذاری این روز افزایش آگاهی جهانی در مورد پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان و بیماری های متابولیک استخوان است.


مشاجره شما را به این بیماری ها مبتلا می کند!

$
0
0

سلامت نیوز: فشار روحی و استرس ناشی از مشاجره می تواند زمینه ساز بروز بیماری های روحی و جسمانی شود.


به گزارش سلامت نیوز، مظفر روحانی، روانپزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بخشی از مشکلات روانپزشکی ناشی از بیماری های روحی هستند که به وسیله محرک های بیرونی مانند جر و بحث، بیزاری از شغل و خستگی زیاد پدیدار می شوند.

وی در ادامه افزود: مشاجره یکی از عوامل محرک محیطی است که می تواند باعث آشکار شدن بیماری های نهفته در درون فرد شود. مثلا در افراد مبتلا به بد بینی این حالت را آشکار یا موجب تشدید این حس در فرد می شود.

روحانی با بیان اینکه جرو بحث بیشتر باعث اختلال های اضطرابی می شود تصریح کرد: در اکثر موارد پرخاشگری بیماری های خفیفی را ایجاد می کند و در افراد می تواند باعث ترس های فوبیک شود مثلا با ایجاد هراس اجتماعی مانع فعالیت های اجتماعی و گوشه گیری شود، همچنین در افراد بدبین باعث ایجاد حس انتقام جویی می شود.

این روانپزشک اظهار داشت: مشاجره در افراد دارای زمینه وسواس باعث تشدید آن یا ایجاد زمینه بروز آن می شود، همچنین جرو بحث می تواند موجب روشن شدن فازهایی از بیماری اضطرابی شود، در حالت پیشرفته با ایجاد اضطراب منتشر می تواند فرد را از فعالیت های روزانه باز دارد که درمان این عارضه به طول خواهد انجامید اما در اکثر موارد علائم ناشی از آن تاثیر کوتاه مدت دارد.

وی ابراز داشت: افسردگی با استرس آشکار می شود و عصبانیت باعث تشدید آن و در حالت پیشرفته باعث ایجاد حالت انزوای اجتماعی و افکار منفی نسبت به خود و محیط پیرامون بیمار می شود.

روحانی با تاکید بر اینکه مشاجره در افراد مبتلا به فشارخون و امراض قلبی باعث تشدید بیماری آن ها می شود ، تصریح کرد: جر وبحث به تنهایی عامل هیچ بیماری نیست، همه در طول زندگی با این حالت روبه رو می شوند، علائم بروز بیماری  در این حالت با توجه شرایط روحی افراد متفاوت است.

وی با تاکید بر اینکه مشاجره با کودکان و نوجوانان با ایجاد احساس نا امنی ،حس گریز از خانه را در آنها تقویت و مشکلات عدیده ای ایجاد می کند،تصریح کرد:فریاد زدن بر سر کودکان ممکن است باعث ایجاد لکنت زبان در آنها شود، همچنین جرو بحث با نوجوانان  آثار مخربی برجای می گذارد.

نوجوانان نسبت به شرایط استرس زا آسیب پذیر تر هستند که  به دلیل نداشتن برداشت درست از واقعیت باعث تقویت حس خشونت در آنها می شود.

روحانی در خصوص راهکار مدیریت خشم بیان کرد: افراد با توجه به استعداد وتوانایی های خود می تواند از راهکارهای متفاوتی در این زمینه استفاده کنند.

گفتنی است؛ دوری کردن از محیط استرس زا و انجام تنفس عمیق می تواند به کاهش احساس خشم کمک کند. همچنین تمرین کنترل خشم، استراحت کافی،تفکر قبل از انجام هر عمل، ورزش، مثبت اندیشی و یادگیری مهارت های تمدد اعصاب می تواند در این زمینه بسیار موثر باشد.

کوله پشتی مناسب چه ویژگی هایی دارد؟

$
0
0

سلامت نیوز: با رعایت نکات لازم در خرید و استفاده از کیف مدرسه از بروز کمر درد، آسیب به ستون فقرات و قوز دانشجویان و دانش آموزان جلوگیری کنیم.

به گزارش سلامت نیوز، محمد رضا فاخری متخصص ارتوپد در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با نزدیک شدن سال تحصیلی جدید خرید وسایل و لوازم مدرسه توجه به ویژیگی های مناسب این لوازم از جمله کیف مدرسه برای سلامت ستون فقرات و کمر دانش آموزان و دانشجویان ضروری است.

فاخری ضمن تاکید به این موضوع که کوله پشتی بسیار بهتر از کیف دستی است،افزود:کیف دستی به یک طرف از ستون فقرات آسیب وارد می کند در حالی که کوله پشتی البته در صورتی که از دو بند آن استفاده شود،فشار را بین دو طرف تقسیم می کند و مانع آسیب به کمر و ستون فقرات می شود.

وی ضمن اشاره به این که بند کوله باید کوتاه و پهن باشد ادامه داد:بهتر است کوله در پشت دانش آموزان قرار بگیرد و بند آن به اندازه ای نباشد که وزن کیف روی کمر گذاشته شود،چرا که قرار گرفتن کوله روی کمر باعث بروز قوس و کمر درد می شود.

فاخری تاکید کرد:دانش آموزان و دانشجویان باید مطابق جثه ی خود کیفشان را سنگین کنند و برای جلوگیری از کمر درد نباید وزن کیف بیشتر از ۴کیلو باشد.

این متخصص ارتوپد یاد آورشد:بهتر است برای دانش آموزان کیف های چرخ دار خریداری شود چرا که این کیف ها هیچگونه آسیبی به کمر و ستون فقرات وارد نمی کنند.

وی در پایان بیان کرد:با رعایت نکات لازم در خرید و استفاده از کیف و پرهیز از زیاد سنگین کردن کیف می توان از بروز مشکلات ستون فقرات از جمله کمر درد و قوز در دانش آموزان و دانشجویان جلوگیری کرد.

صندوق های بازنشستگی با بحران مواجه اند

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران (آکچوئری) با بیان اینکه اکنون صندوق های بازنشستگی با بحران مالی مواجه هستند، گفت: باید چاره ای اساسی برای جلوگیری از بحران بیشتر این صندوق ها اندیشیده شود.

به گزارش سلامت نیوز، امین حسن زاده در گفت و گو با ایرنا افزود: بخاطر تغییرات جمعیتی و مشکلات اقتصادی که وجود داشته در حوزه صندوق هاب بازنشستگی در واقع چالش هایی وجود دارد و باید راهکارهایی برای رفع چالش ها انجام دهیم.
وی تصریح کرد: صندوق های بازنشستگی در مجموع به دو دسته صندوق های باز و بسته تقسیم می شود که صندوق باز صندوق هایی هستند که مطمئن هستیم ورودی خواهد داشت مانند تامین اجتماعی و نیروهای مسلح، اما در صندوق های بسته مانند صندوق های بانکها تامین مالی در این صندوق ها به خاطر ورودی ها صورت نمی گیرد.
وی با بیان اینکه مدیریت این صندوق ها با هم تفاوت دارد، گفت: به دلیل این تفاوت ها و ریشه متفاوتی که دارند ما آنها بررسی می کنیم.
حسن زاده ادامه داد: همه کشورها با شدت و ضعفی با این قضیه رو به رو هستند دلایل خیلی زیادی وجود دارد این دلایل در برخی از کشورها مشترک است، اما وضعیت اقتصادی هر کشور روی این قضیه تاثیرگذار است چون صندوق های بازنشستگی محلی برای ذخیره سازی کسورات بیمه ای است و مبالغ درشتی است و باید روی آن سرمایه گذاری صورت گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تخصص آکچوئری اضافه کرد: نرخ بازدهی سرمایه گذاری در صندوق های بازنشستگی خیلی تاثیرگذار است و این در صندوق های بسته تاثیرش بیشتر است به عنوان مثال در یک صندوق نه چندان پیر اگر به طور متوسط نرخ آزاد سرمایه گذاری را یک درصد افزایش دهیم تعهدات 15 تا 25 درصد افزایش می یابد.
حسن زاده خاطرنشان کرد: در کشور ما به دلیل جنگ و تحریم و دیگر مشکلات نتوانستیم خوب سرمایه گذاری کنیم و این مشکل تقریبا در همه کشورها به همین شیوه است.

** نبود نهاد ناظر در حوزه صندوق های بازنشستگی
حسن زاده ادامه داد: بسیاری از صندوق های بازنشستگی و شغلی در کانادا و آمریکا با این چالش ها روبه رو بودند اما جنس مشکلات آنها متفاوت است، اما صندوق های بازنشستگی در ایران در حکمرانی و نظارت مشکل جدی دارند و اکنون در کشورمان هیچ نهاد تنظیم گری روی مدیریت و سرمایه گذاری
صندوق های بازنشستگی وجود ندارد.
وی موضوع نظارت بر صندوق های بازنشستگی را فراقوه ای دانست و افزود: نهادهایی مثل انجمن های حرفه ای بالاتر از دولت ها باید در این زمینه تصمیم گیری کنند و بعد این انجمن ها موضوع نظارت از صندوق ها را انجام دهند.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی نمی توانند نقش نظارت را داشته باشند، گفت: باید نظارت بر این حوزه ها مستقیم زیر نظر فرد اول ممکلت باشد و کار نظارت را رهبری کنند چون همه ارگان ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی ادامه داد: در کنار همه این مشکلات، خود صندوق های بازنشستگی هم کمیته ای مانند کمیته حسابرسی و آکچوئری باید داشته باشند، به عنوان نمونه در سازمان تامین اجتماعی مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و چند نفر خارج از این سازمان باید از انجمن های آکچوئری روی فعالیت های مالی و بیمه ای آن نظارت داشته باشند.

** ما در حوزه آکچوئری بیمه ای کار زیادی نکرده ایم
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه موضوع آکچوئری در صندوق های بازنشستگی جدی گرفته نمی شود، افزود: دیگر مشکل عمده ما که مختص کشور است مباحث آکچوئری است ما در حوزه آکچوئری بیمه ای کار زیادی را انجام نداده ایم.
وی تصریح کرد: در کشور آکچوئر رسمی در بیمه های اجتماعی نداریم و بسیاری از صندوق های ما آکچوئر ندارند و دلیلش این است که سیستم دولتی است و آکچوئری قوی نبوده و چند سال است که دانشگاه شهید بهشتی در حال بررسی این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه ما تازه رشته آکچوئری را تعریف کرده ایم اظهار داشت: در ایران باید آکچوئر رسمی را به عنوان یک پوزیشن رسمی تعریف کنیم و ما این موضوع را جدی نگرفته ایم، و تا مادامی که آکچوئری صندوق ها را به درستی انجام ندهیم از شدت بحران هم مطلع نخواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: قوانینی که در مجلس شورای اسلامی مانند قوانین بازنشستگی پیش از موعد، پایین آوردن سن بازنشستگی و کم کردن سنوات بازنشستگی وجود دارد اما آکچوئری آنها انجام نمی شود و به آن بها داده نمی شود.
وی با بیان اینکه یکی از معایب اجرا نشدن آکچوئری این قوانین، کاهش کسری مالی صندوق های بازنشستگی است، گفت: مهمترین لطمه ای که فقدان آکچوئری رسمی می تواند به صندوق های بزند این است که شدت بحران و چالش را نمی توانیم اندازه گیری کنیم.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران (آکچوئری) افزود: همه ادعا داریم که وضعیت صندوق های بازنشستگی خوب نیست ولی شدت آن چقدر است، به همین منظور باید محاسبات آکچوئری، شدت ها را بررسی کند، تا وضعیت مالی صندوق ها نیز مشخص شود.
وی تاکید کرد: برای حل بحران صندوق های بازنشستگی باید یک نهاد ناظر تعریف شود، آکچوئر رسمی به عنوان نماینده ناظر باید در صندوق ها حضور داشته باشد و آکچوئر را باید نمایندگان آکچوئری معرفی کنند و بی طرفانه عمل کنند.
حسن زاده با بیان اینکه باید آکچوئری وارد صندوق های بازنشستگی شود و صورت های مالی آنها را محاسبه کند، گفت: به همین منظور همایشی تحت عنوان صندوق های بازنشستگی، تنگناها و راهکارها در آبان ماه در کشور برگزار می شود که محورهای همایش را براساس نیازهای واقعی ایران هدف گذاری کردیم.
وی ادامه داد: بحث اقتصاد کلان یکی از محورهای این همایش است تا وضعیت اقتصادی صندوق های بازنشستگی مورد بررسی قرار گیرد چرا که اگر اقتصاد ما به این شیوه باشد صندوق ها ورشکسته و میزان کسری آنها بیشتر می شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: از دیگر مباحث مطرح شده در همایش موضوع حکمرانی و فراقوه ای بودن نظارت در حوزه صندوق های بازنشستگی است و باید مباحث آکچوئری و بیمه ای آنها به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرد.
وی موضوع موردبحث در این همایش را مباحث سرمایه گذاری در این صندوق ها عنوان کرد و گفت: باید روی صندوق های بازنشستگی مدیریت صحیحی صورت گیرد و مدیران این صندوق ها نباید آنقدر دستشان باز باشد که منفعل عمل کند، البته چون نهاد ناظری نداریم بیشتر مدیران منفعل هستند و کسی از آنها پاسخگو نیستند و ممکن است خیلی تمایلی به سرمایه گذاری نداشته باشند.
وی راهکارهای حل مشکلات صندوق های بازنشستگی را تعیین نهاد ناظر با اهداف و وظایف مشخص، همکاری با انجمن های داخلی و خارجی برای انجام مباحث آکچوئری و تعریف دانش آکچوئری در صندوق های بازنشستگی بیان کرد.
وی ادامه داد: همچنین باید بحث اقتصاد کلان و تورم بالا و حقوق شاغلان که میزان افزایش آن که تفاوت خیلی زیادی با بازده سرمایه گذاری صندوق ها ندارد را مورد بررسی قرار داد چرا که برخی مواقع میزان افزایش حقوق شاغلان ما بیشتر از بازدهی سرمایه گذاری است.
حسن زاده در ادامه با بیان اینکه سه صندوق بازنشستگی کشوری عملا ورشکسته هستند، گفت: صندوق بازنشستگی کشور که هر سال از دولت پول دریافت می کند، صندوق فولاد و صندوق بانکها از دیگر صندوق های ورشکسته در کشور هستند البته صندوق نیروهای مسلح نیز در حال ورشکستی است، اگرچه صندوق بانکها چون بانکها حامی مالی آنها هستند ورشکستی شان را نشان نمی دهند.
رئیس انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران به صندوق تامین اجتماعی به عنوان یک صندوق باز با ورودی مالی از سوی بیمه شدگان اشاره کرد و گفت: مهمترین فاکتوری که در این صندوق تاثیرگذار است بحث تغییرات جمعیتی است و اکنون چون جمعیت جوان است، از نظر مالی با مشکل کمتری مواجه است اما ممکن است تا یکی دو دهه بعد دوام بیاورد چون نسبت شاغلان به بازنشستگان در حال کاهش است و امکان دارد در آینده شدیدا کسری بودجه داشته باشد.
وی در ادامه ابراز امیدواری کرد با ارائه راهکارهای مطرح شده و اعمال آنها از سوی مسئولان اجرایی و صندوق های بازنشستگی بتوانیم از ورشکسته شدن و بحران جدی صندوق های بازنشستگی در آینده جلوگیری کرد.


پیش بینی آسم و آلرژی در نوزادان امکان پذیر شد

$
0
0

سلامت نیوز:  مطالعات محققان دانشگاه سانفرانسیسکو نشان می دهد، میکروب های موجود در روده نوزاد در یک ماه اول، مهمترین فاکتور برای پیش بینی احتمال ابتلا به آسم و آلرژی در سنین بعدی است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،، الگوی میکروبی روده در نوزادان یک تا سه ماه، مهمترین عامل در بروز واکنش های آلرژیک در 2سالگی و آسم در 4 سالگی است. این مطالعه نشان می دهد اکوسیستم میکروبی مختل کننده در کودکان پرخطر، ملکول هایی تولید می کند که منجر به کاهش سلول های ایمنی بازدارنده آلرژی می شود. محققان احتمال می دهند که کاهش این سلول ها دلیل اصلی بیش فعال شدن سیستم ایمنی و التهاب مزمن ریه و آسم است.


به گزارش مدیکال اکسپرس،پژوهشگران بر این باورند که تنها راه جلوگیری از آلرژی و آسم در کودکان، مداخله زودهنگام در چرخه میکروبی روده است و احتمال می دهند که بازمهندسی جامعه میکروبی در نوزادان می تواند یک راه حل موثر باشد.


از طرفی این مطالعه نشان می دهد زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر از مهمترین عوامل سلامت باکتری های روده در نوزاد است؛ به علاوه نگهداری حیوانات خانگی احتمال ابتلا به آسم و آلرژی را افزایش می دهد.


نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.

آزمودن داروهاي جديد روي بيماران سرطاني با ارتباطات پنهاني

$
0
0

سلامت نیوز: 97 درصد داروها توليد داخل و 3 درصد وارداتي هستند كه يك سوم ارز دارويي كشور را به خود اختصاص مي‌دهند. از اين ميان 15 درصد مصرف داروهاي كل كشور به داروهاي شيمي درماني اختصاص دارد و هزينه‌هاي آن سالانه بالغ بر هزار و 500 ميليارد تومان است آن هم در شرايطي كه بنا به تأكيد پزشكان متخصص خيلي وقت‌ها شيمي‌درماني نقش چنداني در درمان بيماري و افزايش طول عمر بيماران مبتلا به سرطان ندارد. با وجود اين به دليل فقدان راهنماهاي درماني مناسب از سوي وزارت بهداشت براي درمان سرطان، مبتلايان به اين بيماري براي برخي پزشكان، آزمايشگاهي براي آزمودن نتايج داروهاي باليني تازه مي‌شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جوان، شايد تا چند سال پيش اولين درماني كه براي سرطان به ذهن مي‌رسيد شيمي‌درماني بود اما حالا يكي دو سالي مي‌شود كه برخي پزشكان متخصص پشت‌پرده‌هاي تازه‌اي را درباره شيمي‌درماني آشكار كرده‌اند و اثرگذاري اين روش درماني پرهزينه و پر‌عارضه را زير سؤال برده‌اند.
 
وقتي راهنما نداريم
 سالانه 8 هزار و 500 ميليارد تومان به طور مستقيم يا غير‌مستقيم براي سرطان هزينه مي‌شود كه 2 هزار و 500 ميليارد تومان آن مستقيم براي درمان و تشخيص سرطان هزينه مي‌شود، آن هم در شرايطي كه هر سال 90 هزار مورد جديد ابتلا به سرطان داريم و از بين 300هزار بيمار سرطاني در كشورمان سالي 30 هزار مورد فوت مي‌كنند. با وجود تمام اينها رئيس مركز تحقيقات سرطان يكي از چهره‌هايي است كه بسياري از شيمي‌درماني‌ها را در درمان سرطان غير‌مؤثر و بي‌مورد مي‌داند. دكتر اسماعيل اكبري در اين باره مي‌گويد:«‌۴۹ درصد بيماران سرطاني كشور از روش جراحي، ۴۰ درصد از راديوتراپي و ۱۱ درصد از روش دارودرماني استفاده مي‌كنند. انجام بسياري از جراحي‌ها و شيمي‌درماني براي اين بيماران بي‌مورد است.»

بنا به تأكيد وي يكي از اساسي‌ترين مشكلات كشور ما در زمينه درمان سرطان فقدان گايد‌لاين‌ها يا راهنماي باليني درمان اين بيماري از سوي وزارت بهداشت است كه موجب شده با درمان‌هاي سليقه‌اي اين بيماري از سوي پزشكان مختلف مواجه باشيم و چالش نابساماني در درمان هم به سرگرداني‌ها و دردسرهاي اين بيماري براي بيماران اضافه مي‌كند. اكبري مي‌گويد: «‌پزشكان هيچ راهنماي درماني براي سرطان ندارند و وزارت بهداشت نيز در سياست‌هاي خود، تدوين چنين چارچوبي را پيش‌بيني نكرده است. » رئيس مركز تحقيقات سرطان با تأكيد بر اينكه انجام بسياري از جراحي‌ها و شيمي‌درماني براي بيماران سرطاني بي‌مورد است، دليل اين دو اشكال بزرگ را در درجه نخست، خط مشي وزارت بهداشت و درمان كشور مي‌داند كه راهنماي درماني در دسترس پزشكان نيست. وي به يك نمونه از اين سرگرداني در روند درماني اشاره مي‌كند: «‌در حال حاضر در كشورهاي پيشرفته جهان براي درمان تومورهاي سينه دستورالعمل‌هاي ويژه‌اي وجود دارد و اگر اندازه تومور كمتر از دو سانتيمتر باشد، براي درمان بيمار از جراحي يا شيمي‌درماني استفاده نمي‌شود اما متأسفانه در كشور ما پزشكان براي درمان تومورهاي يك سانتيمتري هم از عمل جراحي و شيمي‌درماني استفاده مي‌كنند.»
 
تجارت گران سرطان
آنطور كه احمد عامري، عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي مي‌گويد، اثربخشي داروهاي اوليه شيمي‌درماني بسيار بهتر از برخي داروهاي جديد است؛ داروهاي جديد شيمي‌درماني كه تعداد آنها رو به افزايش است، نسبت به داروهاي اوليه از اثربخشي پايين‌تري برخوردار است و تنها تعداد محدودي از آنها را مي‌توان در بهبودي و افزايش طول عمر بيمار مؤثر دانست. وي در اين باره نتايج بررسي‌هاي FDA را مثال مي‌زند: « با توجه به بررسي‌ها درباره 12 داروي شيمي‌درماني مورد تأييد FDA در سال 2012 كه عمدتاً توليد امريكا است، تنها سه دارو موجب افزايش مدت كوتاهي در طول عمر بيمار شده بود. بر اين اساس هزينه‌هاي گزافي براي تهيه اين داروهاي كم‌اثر يا بي‌اثر بر بيمار و سيستم بهداشتي كشور تحميل مي‌شود كه اصلاح آن نياز به مديريت مسئولان در ورود داروها و صرف هزينه‌هاي آن دارد.»
وي با اشاره به پرداخت 90 درصد هزينه‌هاي دارويي از سوي دولت و همچنين سرانه پايين كشور، از برخي پشت‌پرده‌ها درباره واردات داروهاي شيمي‌درماني مي‌گويد: «‌بر اساس شرايط موجود، مسئولان بايد توجه ويژه‌اي به واردات داروهاي شيمي‌درماني داشته باشند و درگير تجارت اين حوزه نشوند چراكه به دليل نبود گايد‌لاين مشخصي براي اين داروها، در بسياري مواقع تجويز و مصرف داروهاي بي‌مورد شيمي‌درماني موجب مي‌شود بيمار از درمان‌هاي ساده و اوليه خود نيز به خاطر هزينه‌هاي بالا دست بكشد.»
 
فقدان مبناي علمي براي نيمي از مصارف داروهاي شيمي درماني
بنا به تأكيد محمدرضا قوام نصيري، رئيس انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران هزينه داروهاي شيمي‌درماني طبق آمار مراجع رسمي، مبلغي بالغ بر هزار و 500 ميليارد تومان در سال است كه به نسبت جمعيت كشور چنين مصرفي خارج از قاعده و سرسام‌آور است.
وي تصريح مي‌كند: از نظر انجمن حدود نيمي از مصارف داروهاي شيمي درماني كشور، مبناي علمي نداشته و بدون انديكاسيون‌هاي علمي تجويز مي‌شود.

قوام نصيري تأثير شيمي‌درماني در بهبود تومورهاي بدخيم را حدود 10 درصد مي‌داند و تأكيد مي‌كند: اگر داروهاي شيمي‌درماني بدون تلفيق مناسب با راديوتراپي استفاده شود، كاركرد درماني قطعي نخواهد داشت و بيماران پس از مدت كوتاهي دچار عود مي‌گردند و مجدداً دور باطل مصرف داروهاي شيمي درماني براي تسكين اين بيماران و افزايش موقتي و كوتاه طول عمر آنها شروع مي‌شود.

رئيس انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران معتقد است: اصلي‌ترين پايه درمان غير‌جراحي تومورهاي بدخيم، راديوتراپي است و غفلت از اين مسئله موجب توسعه بيهوده تخت‌هاي شيمي‌درماني و به دنبال آن، مصرف بيشتر داروهاي شيمي درماني مي‌شود.
 
آزمايش داروهاي تازه براي تجارت مرگ
در اين ميان بيماران مبتلا به سرطان مي‌مانند و پزشكاني كه تنها محك موجود براي درست يا نادرست بودن درمان‌شان وجدان خودشان است چراكه با وجود اضافه شدن سالانه 90 هزار نفر به جمعيت سرطاني‌هاي كشور همچنان شاهد انفعال وزارت بهداشت در تدوين راهنماي درمان سرطان هستيم و حتي اگر چنين راهنمايي تدوين شود، معلوم نيست نظارتي بر اجراي آن باشد يا نه اما در اين بين كمر بسياري از خانواده‌ها زير هزينه‌هاي سرسام‌آوري كه بيهوده به آنها تحميل مي‌شود، مي‌شكند و به زير خط فقر سقوط مي‌كنند تا جيب برخي پزشكان و كمپاني‌هاي داروسازي پر شود و داروهاي تازه هم آزمون اثربخشي خود را پس دهند.

افزایش آمار تحصیل زنان و دختران، شاخصی در مسیر توسعه

$
0
0

سلامت نیوز: در نگاه نخست این‌چنین به نظر می‌رسد که با وجود اینکه در باورهای سنتی، بسیاری از دختران از تحصیل محروم بوده‌اند؛ اما در حال حاضر بیشترین آمار ورود به دانشگاه‌ها به دختران اختصاص یافته است، پس به طور قطع پیشرفت‌هایی در این زمینه صورت گرفته و زنان توانسته‌اند این برابری را در تحصیل همپای مردان به دست بیاورند.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه سایه نوشت: مدت‌هاست که زنگ آسیب‌های اجتماعی در کشور ما به صدا درآمده و متاسفانه بعضی از آنها به دلیل عدم دوراندیشی در سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی‌ها همچنان حل نشده باقی مانده‌است. در این میان آمار بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به زنان گره خورده‌است؛ چنانچه در صفحات حوادث و آسیب‌های شهری تیترهای فراوانی درخصوص اعتیاد زنان و دیگر موارد به چشم می‌خورد. در میان این زنگ خطرها از یک آسیب غافل مانده‌ایم که در صورت عدم توجه به زودی آن‌هم به مرحله‌ی بحران خواهد رسید؛ مواردی مرتبط با تحصیلات عالی زنان.

در نگاه نخست این‌چنین به نظر می‌رسد که با وجود اینکه در باورهای سنتی، بسیاری از دختران از تحصیل محروم بوده‌اند؛ اما در حال حاضر بیشترین آمار ورود به دانشگاه‌ها به دختران اختصاص یافته است، پس به طور قطع پیشرفت‌هایی در این زمینه صورت گرفته و زنان توانسته‌اند این برابری را در تحصیل همپای مردان به دست بیاورند.

این روند مثبت تغییرات بسیار قابل‌توجه و ارزشمند است. چند نکته وجود دارد که در عین برابری، بازهم رنگی از تبعیض جنسیتی به خود می‌گیرد؛ ازجمله اینکه در باور عمومی برخی از رشته‌های تحصیلی نام زنانه و مردانه به خود گرفته‌اند. در عین‌حال سهمیه‌بندی جنسیتی رشته‌ها که برای بعضی آنها نوشته‌اند «فقط مرد» باعث می‌شود این کلیشه‌های رشته‌ای در ذهن خانواده‌ها و دختران پررنگ شده و برخی نیز به این باور برسند که روحیه‌ی مردانه برای انتخاب بعضی رشته‌ها ندارند و این یعنی یک گام عقب نگه داشتن. سیاست‌گذاری‌ها هم در این مسئله بی‌تاثیر نیستند و جایی که یک نماینده‌ی مجلس اعلام می‌کند که باید ظرفیت برخی رشته‌ها برای دختران بالا رود و برخی رشته‌ها برای پسران و معتقد است این موضوع تعادل را برقرار می‌کند! جلوه‌ی دیگری از تبیض جنسیتی را به نمایش می‌گذارد. نظریه‌های متفاوتی هم ارائه می‌شود که در بعضی رشته‌ها از جمله رشته‌های تجربی مردان باهوش‌ترند و می‌توانند موفق‌تر عمل کنند و فرصت شغلی بیشتری در اختیار آنها قرار می‌گیرد. در مقابل، زنان در رشته‌های انسانی می‌توانند موفق‌تر باشند و در کنار اینها رشته‌های مهندسی نیز که تکلیف‌شان مدت‌هاست مشخص است و کاملا مردانه تلقی می‌شوند و می‌بینیم که پذیرش و علاقه‌‌ی دختران نسبت به رشته‌های فنی و مهندسی بسیار کم است و در مقابل آن، رشته‌هایی مانند رشته‌های تربیت‌معلم متقاضیان دختر بیشتری نسبت به پسران دارد. اگر تصور بر این باشد که فرصت برابر در تحصیلات به منزله‌ی حذف بار روانی این تبعیض جنسیتی است و باید باعث شود که دختران ما به این باور برسند که هیچ توانایی کمتری نسبت به جنس مذکر ندارند و قصه‌ی ناتوانی و حقارت زنانه را فراموش کنند، این تبعیض رشته‌ای بی‌شک به این خلاف این باور دامن می‌زند و آنچنان که باید تاثیر مثبتی نخواهد داشت. این مسئله در حضور اجتماعی، سیاسی زنان نیز تاثیرگذار است. یکی از مولفه‌های برابری حضور اجتماعی زنان در جامعه یادگیری مهارت‌های لازم و گذراندن تحصیلات عالیه است که اگرچه زنان هم از شرایطی مشابه مردان برای ورود به دانشگاه برخوردارند اما بعد از فارغ‌التحصیلی و ورود به بازر کار این شرایط تغییر می‌کند و بازهم رنگ تبعیض به خود می‌گیرد. بیشتر کارفرمایان به‌خصوص در بخش خصوصی در جایی تمایل به استخدام زنان دارند که بخواهند حقوق و مزایای کمتری بپردازند و در مقابل آن در شغل‌هایی که به مهارت و تخصص خاص نیاز دارد اولویت انتخاب‌شان با آقایان است.


از سویی در بحث توسعه‌ی هر کشور، تحقق عدالت جنسیتی از مولفه‌های مهم است و وقتی صحبت از آن می‌شود بی‌شک اولویت‌بخشی به رفع نابرابری جنسیتی در آموزش و ایجاد عدالت آموزشی و افزایش سطح سواد و فرهنگ در جامعه‌ی زنان و دختران باید از اهداف و سیاست‌های کلان قرار گیرد؛ چه در مناطق شهری و چه در مناطق روستایی. با توجه به اینکه می‌توان آمار بالایی از زنان تحصیلکرده داشت اما بازهم که صحبت از وضعیت آموزشی مناطق محروم و کمتر برخوردار می‌شود، این زنان هستند که در این مسئله آمار بیشتری را به خود اختصاص می‌دهند و همچنان هم مناطقی هستند که باورهای اشتباه سنتی در آنجا موضع خود را حفظ کرده‌اند و این نا آگاهی موجب سقوط فرزندان‌شان به دره‌ی آسیب‌های روانی و اجتماعی می شود. عامل مهم دیگری که متاسفانه هنوز هم وجود دارد، این است که برخی از دختران در موعد مقرر وارد مدارس نمی‌شوند که خود موجب ایجاد نوعی خجالت و خودکم‌بینی در آنان می‌شود. چنانکه چندی پیش نماینده‌ی مردم اهواز، جواد کاظم نسب الباجی، اعلام کرده بود که دختران در برخی مناطق استان خوزستان به خاطر نداشتن مدرسه‌ی راهنمایی و ممنوعیت رفتن به نقاط دیگر برای تحصیل گریه می‌کنند. این محرومیت دلایل بسیاری می‌تواند داشته باشد که علاوه‌بر فرهنگ، فقر یا مسافت طولانی برای ادامه‌ی تحصیل به روستای دیگر یا به مدارس شبانه، دخترها بیشتر از پسرها مجبور به ترک تحصیل می‌شوند و در بسیاری از مواقع بی‌سواد می‌مانند. البته محروم شدن دختران از تحصیل مساله‌ی جدیدی نیست اما آنچه که امروز به عنوان یک معظل روشن‌شده، نگرش سنتی و فقر اقتصادی و فرهنگی در مناطق محروم است که دختران‌مان را بیشتر از پسران از تحصیل بازمی‌دارد. بنابر آمارها هنوز کمتر از ٥٠ درصد دختران روستایی در مقطع متوسطه ترک تحصیل می‌کنند، به‌طوری‌که میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط روستایی در مقطع متوسطه ١/٥٢ درصد و پایین‌تر از میزان پوشش تحصیلی دختران ساکن در نقاط شهری در همان مقطع است (٨٦ درصد).

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان معتقد است: «محدودیت سنی و جنسی آموزش نسبت به گذشته کمرنگ شده است و در قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز در اسناد بالادستی سوادآموزی با عنوان اصلی‌ترین حقوق بشر فارغ از سن، نژاد و طبقه تاکید شده است. یکی از محورهای اساسی آموزش زنان و کودکان است که موجب کاهش آسیب‌ها و تداوم توسعه می‌شود که ایران نیز پس از انقلاب اسلامی تلاش‌های زیادی در برقراری عدالت آموزش انجام داده است، به‌طوری‌که آمار سواد در زنان که در سال ۱۳۴۵، ۱۷.۱۴‌درصد بود، سال ۹۰، به ۸۰.۱‌درصد رسیده است. امیدواریم در سرشماری مهر ۹۵ به آخرین یافته‌ها دسترسی داشته باشیم. به اذعان کارشناسان، برخی از زنان در مناطق روستایی و محروم در استان‌های مرزی کشور از حق طبیعی سواد محروم هستند. در برخی از استان‌های مرزی به دلایل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نبود زیرساخت آموزشی، کودکان و دختران از تحصیل بازمی‌مانند. علاه‌بر اینکه دوسوم بی‌سوادان جهان، زنان هستند، ۷۰‌درصد فقرای جهان را نیز زنان تشکیل می‌دهند.»در کشور ما اقداماتی در این‌خصوص هرچند نه به شکل فراگیر، صورت گرفته است و برنامه‌هایی نیز در دست اقدام است. یک‌ سال بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در تفاهم‌نامه‌ای با وزارت آموزش و پرورش طرحی پیشنهاد داد که آموزش ابتدایی برای دختران بازمانده از تحصیل در مناطق محروم اجباری و اجرایی شود؛ طرحی که اکنون با گذشت سه‌ سال از آن توانسته حدود ۴هزار دختر بازمانده از تحصیل را باسواد کند. هرچند این افزایش اندک در میزان باسوادی زنان در روستاها و مناطق محروم ملاحظه می‌شود، اما کافی نیست. درحالی‌که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه در بهبود شاخص سوادآموزی دختران روند رو به رشدی را از طریق برنامه‌های اجرایی در سال‌های اخیر دنبال کرده‌اند. هنوز هم در کشور ما افراد بسیاری تشنه‌ی یادگیری هستند و جای آنها در چرخه‌ی آموزش کشور خالی‌ست. به نظر می‌رسد برای رسیدن به توسعه و تحقق کامل عدالت جنسیتی هنوز هم باید حرکت‌های مثمرثمری انجام داد.

۹ سال بهانه جویی دولتها برای اجرای قانون تعرفه خدمات پرستاری

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس کمیسیون حقوقی شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور، ابراز امیدواری کرد در سال پایانی عمر دولت یازدهم، شاهد رفع موانع خدمتی پرستاران و ارتقای جایگاه پرستاری در نظام سلامت و جامعه باشیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، وحید نصیری، گفت: سازمان نظام پرستاری کشور و هیئت مدیره های شهرستانها پس از گذشت یک دوره طولانی شکل گرفته اند و اکنون در دوره چهارم منتخبین به خدمتگزاری مشغولند و اهمیت موضوع تشکیل سازمان نظام پرستاری در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تصریح شده  و بر مبنای قانون اساسی نیز شکل گرفته است که شرع، عرف، قانون و در نهایت حمایت از حقوق مردم در قبال خدمات پرستاری و پیگیری حقوق پرستاران و ارتقاء سطح پرستاری مد نظر سازمان و زیرمجموعه های آن است و این موضوع به عنوان هدف و استراتژیک مد نظر اعضای شورای عالی نظام پرستاری است.

وی افزود: برآورده شدن مطالبات جامعه پرستاری باعث رفع موانع خدمتی به مردم می شود که قطعا استحقاق دریافت خدمات با کیفیت مطلوب را دارند و جالب تر اینکه ابزار قانونی لازم برای رفع این موانع خدمتی در اختیار دولت است

نصیری اظهار داشت: نمایندگان مجلس با ارتباطات سازنده ای که با آحاد مختلف جامعه دارند نقائص و نیازها را بهتر می دانند و برپایه آن اقدام به تصویب قوانین مورد نیاز جامعه می کنند که از آن جمله مشکلات عدیده مردم در حوزه سلامت است. بر همین اساس در ادوار گذشته مجلس، نمایندگان دو قانون جامع و کامل برای رفع بخش بزرگی از مشکلات مردم در حوزه سلامت تصویب کردند که متأسفانه با وجود ابلاغ این قوانین به دولت ها هنوز اراده ای برای اجرای آنها به صورت کامل وجود ندارد.

وی ادامه داد: یکی از این قوانین قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که بیش از ۹ سال از تصویب آن می گذرد ولی متأسفانه هر بار به بهانه ای اجرایی شدن آن به تعویق افتاده است و قانون دوم قانون ارتقاء بهره وری خدمات بالینی است که با وجود گذشت چندین سال از اجرای آن هنوز به طور کامل اجرایی نشده، و مسئولین وزارت بهداشت در سال های اخیر بخش های اجرا شده آن را تحت تأثیر برنامه های داخلی وزارت از قبیل طرح قاصدک و...، کم اثر و بی اثر نموده اند و با پرداخت اضافه کار در طرح مبتنی بر عملکرد هم برخلاف قانون خدمات کشوری عمل نموده و هم نفس قانون ارتقاء بهره وری را تحت الشعاع قرار داده اند.

رئیس کمیسیون حقوقی شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور گفت: اکنون که در سال پایانی دوره اول دولت تدبیر و امید قرار داریم، امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس به خصوص اعضای کمیسیون بهداشت مجلس و مسئولین وزارت بهداشت با همکاری خانواده بزرگ پرستاری نسبت به رفع موانع خدمتی و برآورده شدن مطالبات مردم و پرستاران اهتمام داشته باشیم.

نصیری ادامه داد: خوشبختانه دولت تدبیر و امید بی سابقه ترین توجه را به حوزه بهداشت و درمان داشته و این جای قدردانی و تشکر را از رئیس جمهوری دارد ولی متاسفانه در این توجه نه تنها پرستاری از سوی برنامه ریزان نادیده گرفته شد بلکه مقداری هم مورد غضب دست اندکاران قرار گرفته و پرستاران وضعیت اقتصادی چندان مطلوبی ندارند.

وی اظهار داشت: از اجرای سیاست های دولت در حوزه سلامت تاکنون میزان ارائه خدمات پرستاری در مواردی تا صد درصد افزایش داشته و ما از دولت برای پرستاران، مساعده و پول اضافه نمی‌خواهیم بلکه فقط انتظار داریم نسبت به اجرای قوانین این حوزه به پرداخت قانونی مطالبات پرستاران اقدام کنند و در ضمن قانون تشکیل سازمان نظام پرستاری که بیش از ۱۵ سال از تصویب آن در مجلس می گذرد و بیشتر مفاد آن منطبق بر شرایط موجود وقت است و به دلیل تغییرات و پیشرفت های قابل ملاحظه‌ای که در این حوزه رخ داده خواستار بازنگری و اصلاح قانون توسط اعضای محترم کمیسیون بهداشت و نمایندگان مجلس هستیم.

   


جزئیات تصادف ولوو در محور دورود - خرم آباد

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس پلیس راه راهور ناجا، از برخورد اتوبوس ولوو با کشنده و مجروح شدن ۳ تن خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  مهر، سرهنگ محمد حسین حمیدی  گفت: حوالی ساعت ٢:١٩ بامداد سه شنبه در کیلومتر ١٩ محور درود - خرم آباد یک دستگاه اتوبوس ولوو با کشنده البرز برخورد کرد.

وی افزود: در این حادثه ٣ تن مجروح شدند.

رئیس پلیس راه راهور ناجا تصریح کرد: برابر نظر کارشناسان پلیس راه استان لرستان علت این حادثه عدم توجه به جلو راننده اتوبوس ولوو بوده است.


   

خدمات وزارت بهداشت به زنان آسیب‌پذیر+جزییات

$
0
0

سلامت نیوز:رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت اقدامات این وزارتخانه برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زنان آسیب پذیر را تشریح کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،دکتر پروین افسر کازرونی  در خصوص جزییات ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زنان آسیب پذیر گفت: ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی به این گروه از زنان درمراکزی تحت عنوان "مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب پذیر" از سال ۱۳۸۶ آغاز شد. این خدمات شامل خدمات ارزیابی بیماری‌های آمیزشی و ایدز، خدمات بهداشت باروری، آموزش، مشاوره و توانمندسازی در حیطه‌های حرفه‌آموزی است و به صورت رایگان ارائه می‌شوند.

وی افزود: تلاش می‌کنیم اگر این افراد نیاز به خدمات خاصی مانند دندانپزشکی و تغذیه دارند، آنها را به مراکز بهداشتی درمانی مورد نظر ارجاع دهیم. یکی دیگر از خدمات مهم در این راستا پیشگیری از انتقال ابتلا از مادر به کودک است. از طرف دیگر کسانی که برای دریافت خدمت مراجعه می‌کنند، پرونده دارند و هر سه ماه یک بار تست اچ آی وی می‌دهند؛ چراکه جزو گروه‌هایی هستند که بیشتر در معرض ابتلا به HIV قرار دارند و باید زودتر شناسایی شده و تحت مراقبت و درمان قرار گیرند.

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت درخصوص سرانه درمان تخصیص داده شده به زنان هدف این مراکز نیز توضیح داد و افزود:  در حال حاضر در ۳۴ مرکز در ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی این خدمات ارائه می‌شود که از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی  یا موسسات غیر دولتی راه اندازی شده‌اند. در مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب پذیر، رسما سرانه خاصی برای درمان این گروه  هنوز تعریف نشده است و در دانشگاه‌ها از اعتبارات برنامه کنترل ایدز و سایر برنامه‌ها هزینه می‌شود. با توجه به اینکه خدمات این مراکز نقش موثری در تامین سلامت جامعه دارد، در تلاش هستیم راهکارهایی جهت تعریف  خدمات در بسته سلامت در نظر گرفته شود.

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با بیان اینکه بسیاری از افرادی که تحت پوشش این مراکز قرار می‌گیرند، بیمه ندارند، تصریح کرد:  در تلاشیم از طریق هماهنگی‌های  انجام شده توسط  دانشگاه‌های علوم پزشکی، این افراد  بیمه شوند، اما مشکل این است که بعضی از زنان معتاد و کارتن خواب، کارت شناسایی ندارند تا بتوان جهت بیمه اقدام کرد.

وی افزود: مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی مورد نظر برای این گروه سخت است. آنها نگران هستند که در صورت مراجعه،  انگ خورده یا خدمات به آنها ارائه نشود و مشکلی برایشان پیش بیاید؛ به همین علت تلاش می‌شود  از طریق افرادی که به این مراکز مراجعه کرده‌ و آموزش و مشاوره دریافت نموده به عنوان افراد همسان، افراد بیشتری را برای مراجعه تشویق کنیم.

به گفته رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت،  این خدمات هم در خود مراکز و هم توسط تیم‌های سیار ارائه می‌شود. این تیم‌ها بیشتر شامل افرادی از گروه هدف هستند و در این خصوص آموزش دیده‌ و توانایی برقراری ارتباط با افراد همسان را دارند.

کازرونی تعداد افراد مراجعه کننده به مراکز ارتقای سلامت زنان آسیب پذیر در یک سال گذشته را  بیش از ۹۰۰۰ نفر اعلام کرد و افزایش و تقویت این مراکز و تعریف راهکارهایی برای مراجعه راحت‌تر گروه‌های هدف را ضروری دانست. 

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت، به پیگیری درمان زنان آسیب پذیر نیز اشاره و تصریح کرد: پرسنل این  مراکز شامل روانشناس، ماما و مددکار هستند و در صورت نیاز به خدمات پیشرفته‌ و مراقبت، به سایر مراکز درمانی ارجاع داده و درمان آنها را پیگیری می‌کنند.

وی همچنین اعلام کرد: تمرکز این مراکز عمدتا در مناطقی که احتمال حضور این زنان بیشتر است از جمله در مناطق حاشیه‌نشین شهرها است. برای پیشگیری از گسترش بیماری ایدز لازم است خدمات این مراکز در بسته خدمات سلامت تعریف شده و این اقدام مهم که در حال انجام است، منجر به گسترش مراکز و دسترسی جمعیت بیشتری از زنان آسیب پذیر به این خدمات می‌شود.


  

چای‌های خارجی مملو از سموم

$
0
0

سلامت نیوز: برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها در بیشتر کشورهای چای‌خیز دنیا از سموم دفع آفات استفاده می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،«احمدتقی شکرگزار» کارشناس پژوهشکده چای، گفت: بیشتر کشورهای چای‌خیز دنیا(سریلانکا، هند، چین، ژاپن، کنیا، ویتنام و….)به خاطر شرایط آب و هوائی و برداشت سالیانه تجمعی از آفات و بیماری‌ها در این کشورها شیوع دارد که به‌ناچار برای مبارزه با آن از سموم دفع آفات استفاده می‌شود.

وی افزود: به‌طور مثال براساس جدیدترین اطلاعات موجود در منابع خارجی در کشور سریلانکا حداقل 10 نوع قارچ‌کش، 9 نوع حشره‌کش و 8 نوع علف‌کش مصرف می‌شود که مصرف برخی از آن‌ها با وجود کارآئی خیلی خوب و موثر، مشکل باقی‌مانده این سموم روی برگ سبز و چای خشک است که این مقدار در سریلانکا حدود 550 کیلوگرم، در چین حدود 750 کیلوگرم  و در هند حدود 600 کیلوگرم است و البته مصرف این مقدار کود به احتمال قوی براساس آزمون‌های شیمیائی خاک و برگ چای است.

شکرگزار ادامه داد:اما در ایران سه آفت مهم یعنی کنه، شپشک آردآلود و شته و یک بیماری کلیدی به نام نماتد زخم ریشـه چـای داریم کــه حـداقل در 17 سـال اخیر هیچ گونــه سمی علیه این آفات مصرف نشده است. هـر چند در دهه شصت و هفتاد سازمان چـای کشور سابق اقدام بــه توزیع سموم حشره‌کش رایگان(دیازینون، مالاتیون) و کنه‌کش(اومایت) علیه آفات چای می‌کرد اما از سال 1378 با انجام کارهای تحقیقاتی در پژوهشکده چای مصرف هرگونه سم در باغ‌های چای ممنوع شد.

کارشناس پژوهشکده چای خاطرنشان کرد: هم‌اکنون برای مبارزه با شپشک آرد آلود چای از کفشدوزک کریپت استفاده می‌شود که قبل از انحلال سازمان چای تا سال 83 این کفشدوزک‌ها در انسکتاریوم‌های ایستگاه‌های تحقیقاتی پژوهشکده چای تولید می‌شد و با نظر کارشناس بصورت رایگان توزیع می‌شد که پس از انحلال سازمان چای اتاقک‌های رشد کفشدوزک‌ها با هماهنگی‌های وزارت جهاد کشاورزی در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت تا سوسک‌های تولیدی برای مبارزه بیولوژیک علیه آفات مرکبات، چای و گیاهان زینتی براساس نرخ مصوب سازمان حفظ نباتات در اختیار متقاضیان قرار گیرد.

وی تصریح کرد:خوشبختانه عملیات خوب به زراعی در ایستگاه‌های تحقیقاتی پژوهشکده چای(به‌طور مثال ایستگاه فشالم) آلودگی به نماتد با کاربرد کودهای آلی و دامی پوسیده به همراه مدیریت درست باغ به زیر سطح زیان اقتصادی رسیده است یعنی علیرغم سموم نماتدکش ثبت شده علیه نماتد زخم ریشه چای اما تاکنون هیچ‌گونه سم نماتدکش در باغ‌های چای ایران مصرف نشده است در حالی که در همین شرایط در کشور سریلانکا از سموم نماتدکش هم استفاده می‌کنند.

شکرگزار در خصوص مصرف کودهای شیمیائی در سالیان اخیر میزان مصرفی آنها گفت: نسبت به دهه‌های 60 و 70 در هر هکتار حدود 50 درصد کاهش یافته است و چایکاران تشویق شده‌اند که در باغ‌هایشان از کودهای دامی استفاده کنند.

وی ادامه داد: البته شاید یکی از علل مصرف کم کودهای شیمیائی خصوصاً اوره در باغ‌ها بالا بودن قیمت کودهای شیمیائی هم باشد اما به هر حال چایکاران با همین شرایط راضی بوده وحدود 400 کیلوگرم کود شیمیائی در هر هکتار باغ، یعنی 250 کیلوگرم اوره، 100 کیلوگرم پتاس و 50 کیلوگرم فسفر استفاده می‌کنند.

در باغ‌های مکانیزه در غرب گیلان علاوه‌بر کودهای شیمیائی موصوف از ریز مغذی‌ها هم بصورت محلول‌پاشی استفاده می‌شود. به هر حال اگر نسبت به سایر کشورهای چای‌خیز دنیا مقایسه‌ای هم داشته باشیم اولاً هیچ گونه سمی در باغ‌های چای ایران مصرف نمی‌شود، ثانیاً مصرف کودهای شیمیائی در حال حاضر بهینه و در حد استاندارد است.

دوش گرفتن با آب سرد چه فوایدی دارد؟

$
0
0

سلامت نیوز: تحقیقات زیادی در مورد فواید دوش گرفتن با آب سرد انجام شده است و تقریبا همه آنها تاکید دارند که این شیوه اگر به شکل متعادل و منظم مورد استفاده قرار بگیرد، می تواند اثرات مثبت زیادی داشته باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت تبیان، زمانی که به حمام با آب گرم و بخار ناشی از آن فکر می کنیم، احساس راحتی و سرمستی به ما دست می دهد. اما اگر استحمام با آب سرد باشد، وضعیت چطور است؟ شاید بسیاری از شما درباره نتایج مثبت دوش آب سرد تردید داشته باشید.

از جمله اعتقادات رایج درباره حمام کردن این است که دوش آب سرد ، فقط برای شکنجه است، اما آب سرد، تاثیرات بسیار مثبتی بر سلامت روانی افراد دارد. افزون بر اینکه ورزشکاران از دوش آب سرد به عنوان روشی برای درمان گرفتگی عضلات استفاده می کنند.

البته زمانی که می گوییم دوش آب سرد، منظورمان این نیست که ناگهان در آب سرد غوطه ور شوید، بلکه می توانید دوش خود را با آب ولرم شروع کنید و سپس آب سرد را جایگزین کنید. حتی فقط می توانید چند دقیقه ی آخر استحمام را با آب سرد دوش بگیرید تا مزایای آن نصیب شما شود.
یکی از اثرات قطعی و اثبات شده دوش آب سرد، مقابله با افسردگی است

افرادی که با آب سرد دوش می گیرند، بعد از پایان این کار، به احساس سرمستی و نشاط و شادابی دست یافته و روحیه خوبی برای کار کردن پیدا می کنند.

این روش، خلق و خوی افراد را بهتر کرده و باعث می شود از آرامش و نشاط به مدت طولانی تر برخوردار شوند.

افزون بر آن، دوش آب سرد ابتدای صبح، فرد را از نوشیدن یک فنجان قهوه بی نیاز می کند، زیرا فرد چنان احساس نشاط و سرحالی دارد که گویی ماده کافئین موجود در فنجان قهوه صبحگاهی وارد بدن او شده است.

دوش آب سرد برای موها و پوست بهتر است، زیرا دوش آب گرم ممکن است باعث خشکی پوست شود، اما دوش آب سرد به پوست و مو کمک می کند تا کمبود آب خود را جبران کنند.

همچنین دوش آب سرد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و حتی بر روی تعداد گلبول های سفید خون هم تاثیر مثبت دارد.

یکی از اثرات قطعی و اثبات شده دوش آب سرد، مقابله با افسردگی است. متخصصان برای درمان افسردگی توصیه می کنند دو مرتبه در روز دوش آب سرد به مدت 2 تا 3 دقیقه گرفته شود. فقط قبل از انجام این کار، حتما با پزشک خود مشورت کنید.


شستن و آبکشی موها زیر دوش حمام


تقریبا همه منابع در مورد اثرات مثبت دوش آب سرد بر روی سیستم تنفسی و گردش خون صحبت کرده اند.

برخورد  آب سرد با پوست که تحت عنوان شوک سرد شناخته می شود، بلافاصله به سریع تر شدن تنفس و ضربان قلب منجر می شود. در این شرایط بدن اکسیژن بیشتری جذب می کند و همچنین رگ ها تا حدی دچار انقباض می شوند. بدن تلاش می کند با ارسال خون به اندام های حیاتی، آنها را گرم نگه دارد و برآیند تمام این فرایند فعال تر شدن سیستم تنفسی و گردش خون است.

بدن به محض قرار گرفتن زیر دوش آب سرد به صورت لحظه ای دچار استرس می شود و سیستم دفاعی بدن به مقابله با این وضعیت می پردازد.

دوش آب سرد به علت شوکی که به بدن وارد می کند، مکانیسم جنگ و گریز را که مربوط به شرایط خطر است، فعال می کند و طبیعتا بدن هم پاسخ های مربوطه را (افزایش انرژی و قدرت و در واقع ترشح آدرنالین) بروز می دهد. به همین دلیل تحقیقات نشان داده است که دوش آب سرد می تواند راهکاری مناسب برای مواجهه با سندرم خستگی مزمن (CFS) باشد.

روش خاص دوش گرفتن با آب سرد به این صورت است که حدود پنج دقیقه با آب بیست درجه دوش گرفته شود و سپس دمای آب برای مدت دو دقیقه به سه درجه کاهش یابد. این روش می تواند به عنوان جایگزینی بسیار سالم تر برای الکتروشوک که در مورد بیماری های شدید روانی مورد استفاده قرار می گیرد، به کار گرفته شود.


هشدار

آب سرد در افرادی که به سرمای آب حساسیت دارند، امکان دارد باعث سنکوپ و افت فشار خون شود و حالتی شبیه به سکته را در فرد به وجود آورد.

منابع:
جام جم
مجله تناسب اندام
متمم
ایران مادام

گره‌کور قتل دلخراش معلم‌ فیزیک

$
0
0

سلامت نیوز: تحقیقات برای دستگیری عاملان قتل معلم فیزیک شیرازی همچنان ادامه دارد.

به گزارش سلامت نیوز، «خبرجنوب» نوشت:در مرداد ماه سال جاری شکراله نجفی، دبیر فیزیک در شیراز از سوی چند کارگر افغان به قتل رسید. این حادثه زمانی رخ داد که نجفی به خانه در حال ساختش در شیراز رفته بود که از سوی چند تبعه افغان که کارگران ساختمان بودند به قتل رسید و جسدش در چاه انداخته شد.

در حالی که چند روز از این معلم خبری نبود و جست و جوها برای پیدا کردن او بی نتیجه مانده بود، پلیس با چند سگ به اطراف محل های تردد و خانه او رفتند و جسد او را در چاه این ساختمان کشف کردند.

با کشف جسد نجفی، مشخص شد که کارگران افغانستانی ساختمان او را به قتل رسانده و پس از انداختن جنازه در چاه، روی آن علف و سیمان ریخته اند.

آنها عابربانک این معلم را نیز به سرقت برده و پول های حساب او را سرقت کرده بودند. تحقیقات از کارگران ساختمان ادامه دارد و جنازه وی به پزشکی قانونی شیراز منتقل شد. پس از قتل این معلم پرونده ای تشکیل و تحقیقات برای دستگیری عاملان این جنایت آغاز شد.

در تحقیقات پلیسی فاش شد که وی از سوی تعدادی افغانی که کارگران یک ساختمان بوده به قتل رسیده و جسدش را درون چاهی انداخته اند. تحقیقات نشان می داد که قاتل یا قاتلان با انگیزه سرقت کارت عابربانک وی که 70 میلیون تومان وام مسکن به حسابش واریز شده بود دست به جنایت زده اند.

در حالی که چند ماه از وقوع این جنایت می گذرد تلاشها برای دستگیری عاملان این جنایت همچنان ادامه دارد.

محبوس شدن یک پیرزن در آسانسور قطار شهری مشهد

$
0
0

سلامت نیوز: یک مسافر سالخورده شب گذشته در ایستگاه میدان فلسطین قطار شهری مشهد محبوس شد تا پس از تماس با اقوامش بالاخره با حضور عوامل آتش‌نشانی مشهد نجات یابد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از تابناک رضوی، تماس اولیه یک شهروند در ساعت 22:37 شب سه‌شنبه، با آتش نشانی خبر از محبوس شدن یک زن در آسانسور ایستگاه قطار شهری مشهد دارد که بنابراین نیروهای آماده ایستگاه شماره 3 آتش نشانی بلافاصله اعزام و راس ساعت 22:41 در محل حاضر می‌شوند.
 
محبوس شدن یک پیرزن در آسانسور قطار شهری مشهد
 
همچنین بلافاصله هماهنگی لازم با پرسنل قطار شهری مشهد انجام شده و پس از حضور ماموران این نهاد بعد از حدود یکربع، درب ایستگاه مربوطه گشوده و فرد به‌ سلامت خارج می‌شود.
 
این گزارش حاکیست گویا پس از خروج این فرد، برای بررسی بیشتر ماجرا، نگهبانان مجموعه وارد مذاکره با وی شده‌اند که البته هنوز هیچ‌گونه خبری در این خصوص از سوی قطار شهری مشهد اعلام نشده است.
 
محبوس شدن این مسافر که گویا سن بالایی نیز داشته درحالیست که درب ایستگاه‌های قطار شهری مشهد نهایتا در حوالی ساعت 22 هر شب بسته می‌شود و جالب اینکه گیر افتادن این پیرزن حتی از چشم دوربین‌های قطار شهری که تا داخل آسانسورها نیز هستند پنهان مانده است!

کمبود کدام ویتامین ها باعث سرطان می شود؟

$
0
0

سلامت نیوز:تمام غذاها و اجزای تشکیل دهنده آن شامل مواد مغذی، مواد افزودنی و آلوده کننده و از طرفی مصرف بیش از حد غذا با کمبود در بعضی مواد همگی می‌توانند در کاهش یا افزایش خطر وقوع سرطان مؤثر باشند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه نسل فردا، سرطان یا نئوپلازی یا کانسر، توده‌ای از بافت های غیر طبیعی است که رشد آن افزایش یافته و به گونه‌ای ناهماهنگ نسبت به بافت های طبیعی به رشدش ادامه می‌دهد. به طور کلی ناهنجاری و نامنظمی یا تقسیم غیرطبیعی سلول را سرطان می‌نامند که به صورت اختلال در ژن سلولی و پروتئین های داخل سلولی تظاهــر می‌کند.در آمریکا اولین عامل مرگ است و سالیانه در دنیا 6 میلیون نفر در جهان بر اثر سرطان از بین می‌روند. آنچه از سابقه دانش تغذیه و رابطه آن با سرطان به نظر می‌رسد، این است که اصولا تمام غذاها و اجزای تشکیل دهنده آن شامل مواد مغذی، مواد افزودنی و آلوده کننده و از طرفی مصرف بیش از حد غذا با کمبود در بعضی مواد همگی می‌توانند در کاهش یا افزایش خطر وقوع سرطان مؤثر باشند.

علی رغم وجود تعداد زیادی مواد سرطانزا در طبیعت، غلظت آنها در غذای انسان معمولا بسیار پایین بوده و اثراتشان نیز غیر قابل اندازه‌گیری است. در این خصوص با دکترحمیدنوربخش به گفت و گو نشستیم که در زیر می خوانید.


در مورد ارتباط سرطان با غذا  توضیح دهید.
احتمالا مواد سرطانزا ممکن است در بدن انسان از مواد غیر سرطانزای موجود در رژیم غذایی سنتز شوند. مثلا مصرف بعضی از آمین‌ها و مشتقات آن نیترات و نیتریت که به عنوان مواد محافظت کننده به خصوص در سوسیس و کالباس مصرف می‌شود برای انسان خصوصا خردسالان و زنان باردار مضراست. سبزی‌ها به ویژه از خانواده کلم گل پیچ و شلغم اثر ضد سرطانی زیادی دارند. سلولز موجود در رژیم غذایی با افزایش حجم مدفوع از غلظت مواد سرطانزا می‌کاهد بنابراین سلولز در رژیم غذایی از سرطان کولون (روده) می‌کاهد.

بنابراین چند عامل درکل، در رابطه با رژیم غذایی ایجاد سرطان می‌کندکه به طور خلاصه عبارتند از:


1- رژیــم پـرچـرب
2- نحوه مواد غذایی که وقتی فریز یا به صورت سنتی نگهداری شوند، دچار فساد تدریجی و مواد سرطانزا می‌شوند.
3- رژیم فاقد میوه و سبزی 4- فقر غذایی ایجاد سرطان مری می‌کند.مصرف غذاها و چای به صـورت داغ و مصرف غذاهای سرخ شده از عوامل سرطان هستند. کاهش مصرف چربی هم نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد و کاهش چربی، سرطان را از حالت حاد بودن به حالت مزمن تبدیل می‌کند.


عـوامـل ایجـاد کنـنـده سـرطـان کدامند؟
1- عامـل ژنـی :همه افراد دچار سرطان نهفته‌اند، اما با ایجاد شرایط مستعد مثل نوع غذا، نحوه زندگی، استرس و… به سرعت بارز می‌شود. در حدود 25 درصد از انواع سرطان‌ها ژنی و ارثی است.
2- مواد مخدر و دود سیگار
3- تغذیه ناسالم :
الف) چربی حیوانی به صورت کلی و گوشت قرمز به طور شاخص :به عنوان مثال سرطان روده بزرگ و رکتوم (انتهای روده بزرگ) با مصرف گوشت قرمز ارتباط دارد. مصرف چربی اشباع به خصوص در شب و قبل از خواب، چون متابولیسم20-10 درصد در شب کاهش می‌یابد؛ بنابراین هضم چربی با تاخیر صورت می‌گیرد و مدت زمان سپری در روده‌ها افزایش می‌یابد که این امر با تولید مواد سرطانزا در روده بزرگ صورت می‌گیرد.
ب) نمک : ماهی شور و نمک زده و مصرف بیش ازحدآنها سرطانزاست. پ) قهوه و شیرین کننده‌های سنتزی و مصنوعی :
 حتی مقدار مجاز ساخارین، آسپارتام و فنیل آلانین سرطان زاست.
ث) چاقی : چاقی در آقایان باعث سرطان پروستات و در خانم‌ها باعث سرطان رحم و سینه می‌شود. به دلیل افزایش کلسترول در افراد چاق متابولیسم به خوب‍ی صورت نمی‌گیرد.
ج) مشروبات الکلی :عامل سرطان دستگاه گوارش و دستگاه تنفس است.
چ) اشعـه : اشعه آلفا و ایکس و مواد رادیو اکتیو سرطانزا هستند.
ح) جـوش شیـریـن : طبـق اعـلام وزارت بهـداشـت 65 درصـد مـوارد سـرطان معـده در آقـایـان به دلیـل مصـرف جوش‌شیرین است.

چه رابطـه ای بین سـرطان بـا بـرخـی از ویتـامین ها ست؟


مصرف ویتامین A : ویتامین A در استحکام غشاء روده و معده دخالت دارد و کاهش ویتامین A باعث کاهش ضخامت دیواره دستگاه گوارش می‌شود که منجر به سرطان می‌شود.


  ویتامین C : در جلوگیری از سرطان صفرا، روده و معده موثر است. علت خاصیت ضد سرطانی آن، نقش ضد اکسیدانی که ایجاد ایمنی ‌در بافت می‌کند است.


  مصـرف ویتـامیـن  E: خاصیت ضد اکسیدانی دارد و مصـرف اکسیژن در بافت را کاهش می‌دهد.


سلنیـوم (Se) و کلسیـم (Ca) : سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. کلسیم مانع افزایش و تکثیر سلول‌های بدخیم است  و خاصیت ضد سرطانی دارد. برای پیشگیری از سرطان باید از چاقی اجتناب کرد و تا حد ممکن از سبزی‌های برگ تیره، برگ زرد، خانواده کلم و کربوهیدرات‌ها استفاده کرد.بیماران سرطانی باید مصرف ویتامینC و سبزی‌ها را افزایش دهند و از مصرف غذاهای اسیدی اجتناب کنند. رنگدانه‌های موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها خاصیت ضد سرطانی دارد.در انگور سیاه و قرمز و حتی برگ انگور ترکیبات آنتی اکسیدانی وجود دارد که ترکیباتی هستند که از التهاب و عفونت سلول جلوگیری می‌کنند. کاهش آهن هم یکی از عوامل ایجاد سرطان و پیری است و بنابراین باید از مواد غذایی با آهن زیاد استفاده کرد.
 


افزایش قد شما با ۱۲ عامل موثر

$
0
0

سلامت نیوز: این نوشتار به ۱۲ عامل موثر بر افزایش قد می پردازد. بلندی و افزایش قد همواره یکی از موضوعات بسیار مورد علاقه انسانهاست. رشد انسان یک فرایند بسیار منظم و پیچیده است که تحت تاثیر چند عامل مهم از جمله توان ژنتیک، عملکرد سیستم غدد اندوکرین، وضعیت تغذیه‌ای، سطح فعالیت فیزیکی و وجود یا عدم وجود بیماری‌های مزمن است. چنانچه در هر یک از این موارد اختلالی به وجود آید می‌تواند منجر به نقص رشد و کوتاهی قد شود. استفاده‌ی منظم از چارت رشد و ثبت سریال قد از دوران شیرخوارگی کلید تشخیص رشد غیرطبیعی و شروع اقدامات پیشگیرانه و درمانی است.
 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت بازده، کوتاهی قد در بیشتر موارد ناشی از عوامل فیزیولوژیک مانند علل سرشتی یا فامیلیال (ژنتیک) است، اما ممکن است به دنبال بیماری‌های مهم و قابل درمان (علل پاتولوژیک) نیز رخ دهد. علل پاتولوژیک کوتاهی قد شامل بیماری‌های مزمن گوارشی یا کلیوی، ریکتز، دیسپلاری استخوانی، اختلالات کروموزومی، بیماری‌های مختلف نظیر سوءتغذیه و بیماری‌های ریوی، خونی و مشکلات روحی- روانی است.

علت دیگر کوتاهی قد مربوط به اختلالات هورمونی می‌باشد. با توجه به این که تغییرات رشد و افزایش قد می‌تواند، شاخص حساسی از سلامت عمومی تلقی شود، بررسی دقیق الگوی رشد به ویژه در دوران کودکی ضروری است. بلندقد شدن به عوامل متعددی بستگی دارد. قد افراد نتیجه‌ای از تداخل عوامل داخلی و محیطی در طول دوران رشد است.

عوامل داخلی تعیین‌کننده قد، فاکتورهای ژنتیکی است که فرد از والدینش دریافت می‌کند و قابل تغییر نیست، عوامل محیطی تاثیرگذار نیز عبارتند از: تغذیه، آب و هوا، اقلیم و بیماری‌ها و… مثلا شواهد موجود نشان می‌دهد نزدیکی یا دوری به خط استوا در اندازه بدن افراد موثر است.

اگر چه نمی‌توان عوامل محیطی و ژنتیکی را به راحتی جدا کرد ولی با بررسی ملل مختلف، نژادها و سرزمین‌های گوناگون این نتیجه به‌دست آمده که عوامل محیطی مانند تغذیه و رژیم غذایی مناسب و سالم بسیار مهم‌اند. از نظر ژنتیکی پس از اتمام دوران بلوغ افزایش قد متوقف می‌شود. در این نقطه، فعل و انفعالات پیچیده ژن‌ها، مواد مغذی و هورمون‌ها به اوج خود می‌رسد.

هدف نهایی رشد رسیدن به نقطه تولید مثل و انتقال وراثت به نسل‌های بعد می‌باشد که در اینجا رشد قدی هم به اوج خود می‌رسد. تغذیه مناسب بیشترین اثر را در مراحل رشد دارد. دوران بلوغ آخرین فرصت برای افزایش قد است. علاوه بر هورمون رشد که از هیپوفیز ترشح شده و مسئول افزایش قد است، ترشح بعضی هورمون‌ها نیز در رشد قد تاثیر دارد به عنوان مثال هورمون‌های جنسی زنانه و مردانه در مقدار بالا باعث تکمیل زودهنگام رشد استخوانی و غضروف‌ها شده و عملکرد هیپوفیز را مهار می‌کند، همچنین کم کاری تیروئید می‌تواند باعث اتصال زودهنگام غضروف‌های مفصلی و توقف رشد شود.

رشد قدی با سلامت استخوان و رشد استخوانی همسو می‌باشد. بسیاری از مکمل‌ها و مواد مغذی و هورمون‌ها ضروری برای این منظور به صورت طبیعی و صنعتی وجود دارند که در فرآیند رشد استخوان و افزایش قد موثر هستند.


۱- کلسیم

کلسیم برای رشد و افزایش تراکم استخوان‌ها ضروری است چون ماده معدنی اصلی استخوانی می‌باشد. در دوران کودکی و نوجوانی استخوان‌ها در حال رشد هستند، حتی پس از توقف رشد، هنوز استخوان‌سازی ادامه دارد اما باعث رشد طولی استخوان و افزایش قد نمی‌شود. کلسیم در محصولات لبنی مانند شیر، پنیر، ماست و… تخم‌مرغ، گیاهان برگ سبز تیره مانند اسفناج، ماهی ساردین، مغزجات یافت می‌شود. بعضی غذاها مهارکننده جذب کلسیم‌اند و بر روی رشد اثر منفی دارند. این غذاها شامل نوشیدنی‌های حاوی کربوهیدرات‌ها، نمک، چربی، شکر و قهوه می‌باشند.


۲- منیزیم

مصرف آن باعث افزایش تراکم استخوانی می‌شود. منیزیم محرک غده تیروئید برای ترشح هورمون کلسیتونین است، این هورمون میزان کلسیم در خون و فعالیت سلول‌های استخوان‌ها را تنظیم می‌کند. با افزایش منیزیم و کلسیم در خون ساخت و رشد طولی استخوان‌ها افزایش پیدا می‌کند. رژیم‌های غذایی حاوی منیزیم و مکمل‌های حاوی آن باعث افزایش دانسیته استخوانی و تحریک رشد قدی می‌شود.


۳- ویتامین‌های گروه B+

از بین ویتامین‌های گروه B ویتامین B۱ و B۲ در رشد قد و جلوگیری از کوتاهی قد نسبت به بقیه موثرتر هستند.


۴- روی

عنصر روی با تاثیر بر ترشح برخی هورمون‌ها از غدد جنسی و تاثیر مثبت بر غده تیروئید و ترشح کلسیتونین و همچنین با تاثیر بر افزایش تولید ویتامین D و در نتیجه جذب کلسیم در رشد استخوانی و افزایش قد موثر است. از طرفی روی با تاثیر بر فعالیت هورمون سوماتومدین که توسط هورمون رشد ترشح آن تحریک می‌شود، باعث ایجاد بافت غضروفی و استخوان شده و عامل موثری بر رشد بدن و رشد اسکلت استخوانی است. بنابراین کمبود آن باعث مشکلات حاد از جمله کوتاهی قد خواهدشد.


۵- ویتامین D

حداکثر تاثیرگذاری آن بر سلامت استخوان و بافت‌های همبند موثر بر افزایش قد و جلوگیری از کوتاهی قد در استفاده همزمان با کلسیم است. ویتامین D با افزایش جذب کلسیم و نشست آن در استخوان باعث تحریک رشد اسکلت استخوانی و بلندتر شدن قد می‌شود


۶- ویتامین C

یکی از ویتامین‌های اساسی برای رشد و نیز افزایش قد و رشد اسکلتی ویتامین C است. این ویتامین باعث افزایش ساخت بافت همبند و تاندون‌ها و سایر اجزای بافت اسکلتی شده و استحکام بیشتر آن را موجب می‌شود. منبع این ویتامین میوه‌های تازه از جمله مرکبات، زردآلو، توت فرنگی، انبه، سیب، موز، گوجه فرنگی و سبزیجات می‌باشد.


۷- ویتامین K

این ویتامین به بدن کمک می‌کند که یک پروتئین استخوان کاملا کاربردی به نام استئوکلسین را بسازد. استئوکلسین با کمک این ویتامین و با اتصال مناسب املاح کلسیم و فسفر در استخوان موجب تقویت و استحکام بافت اسکلتی شده و با افزایش تراکم توده استخوان رشد استخوان‌ها را موجب می‌شود.


۸- فسفر

ساختار اصلی استخوان‌ها از کلسیم و فسفر است و قسمت اعظم استخوان‌ها را فسفات (از مشتقات فسفر است) تشکیل می‌دهد. فسفر بیشتر در منابع غذایی حاوی پروتئین از قبیل انواع گوشت سفید مانند مرغ و ماهی، تخم‌مرغ و در لبنیات و برخی از حبوبات یافت می‌شود که در کنار کلسیم ساختار محکم استخوان‌ها را شکل می‌دهد و تعادل مناسب میان دریافت کلسیم و فسفر می‌تواند باعث رشد قدی مناسب شود.


۹- سایر املاح و ویتامین‌ها

بسیاری از املاح و ویتامین‌ها با تاثیر مستقیم و غیرمستقیم بر ساخت بافت‌های همبند و ماتریکس استخوانی باعث افزایش نشست کلسیم و سایر املاح دیگر در استخوان شده و فعالیت سلول‌های سازنده بافت استخوانی را افزایش می‌دهند که از این رهگذر باعث افزایش رشد طولی استخوان‌ها و افزایش قد می‌شوند.

از این املاح می‌توان روی، مس، منگنز، سلیکون، استرانسیوم، فلوراید را نام برد. حتی املاحی مانند ید (به طور مستقیم تاثیری بر متابولیسم کلسیم نمی‌گذارد اما برای تولید هورمون‌های T۴، T۳ که توسط غده تیروئید ترشح می‌شوند نیاز است. کم کاری و پرکاری غده تیروئدی هر دو در گردش املاح استخوانی موثر هستند) هم در افزایش قد به طور غیرمستقیم موثر هستند. سایر ویتامین‌ها و پیش سازهای آنها مانند ویتامین A و بتاکاروتن هم در سلامت استخوان و غضروف‌ها موثر هستند.


۱۰- درشت مغذی‌ها

علاوه بر املاح و ویتامین ها، درشت مغذی‌ها هم بر رشد قدی و سلامت بافت‌های بدن از جمله بافت اسکلتی تاثیر بسزایی دارند. غذاهای حاوی پروتئین از طریق تحریک آزادسازی هورمون رشد در سلامتی و افزایش قد موثرند. البته علاوه بر پروتئین ها، چربی‌ها و کربوهیدرات‌ها نیز برای آزادشدن هورمون رشد مورد نیاز می‌باشند.

پروتئین‌ها منبع خوبی برای آمینواسیدها هستند که برای تولید هورمون رشد لازم است. غذاهای حاوی پروتئین بالا شامل گوشت کم چربی، مرغ، ماهی، شیر، شیرسویا، پنیر، تخم‌مرغ، لوبیا سبز، لوبیای سویا، تخمه کدو و هندوانه، بادام، بادام زمینی، حبوبات، جو دوسر می‌باشند.

استفاده از چربی متعادل در رژیم غذایی به رشد کمک می‌کند. رژیم‌های غذایی با چربی بالا باعث کاهش دریافت پروتئین شده و اثر آن را بر آزادسازی هورمون رشد کم می‌کند و از طرفی اینگونه رژیم‌ها باعث افزایش دفع کلسیم و املاح از طریق دستگاه گوارش می‌شود.


۱۱- آرژنین

آرژنین یکی از اسیدآمینه‌های مهم برای تحریک آزادسازی هورمون رشد در بدن می‌شود. این اسیدآمینه هم به صورت طبیعی در غذا وجود دارد و هم به صورت صنعتی برای مقاصد مختلف از جمله رشد قدی ساخته شده است (ال- آرژنین). معمولا این اسید آمینه در افراد با رژیم غذایی مناسب و سالم به طور طبیعی تامین می‌شود و نیازی به خوردن آن به صورت مکمل نیست. اما در کودکان دچار کوتاهی قد مکمل‌های آن ممکن است با تحریک بیشتر هورمون رشد باعث رفع این مشکل شوند.


۱۲- هورمون رشد

درمان با آن اغلب بدون عارضه است ولی ممکن است موجب افزایش فشار داخل مغزی، التهاب لوزالمعده، تنگی کانال عصب در مچ دست، کاهش قند خون و کومای دیابتی، عمل تحمل گلوکز و افزایش قند خون و دیابت ملیتوس، عملکرد ناکافی تیروئید، آکرومگالی (رشد بیش از اندازه استخوان‌ها و بافت همبند که منجر به تغییراتی در چهره مانند بیرون زدگی استخوان فک و پیشانی می‌شود)، بزرگ شدن قلب و آسیب قلبی (به صورت احتمالی و غیرقابل برگشت)، افزایش فشار خون، ضخیم شدن پوست، رشد غیرطبیعی مو، آسیب کبدی، ناتوانی جنسی در بزرگسالی، آرتریت و التهاب مفاصل شود.

خواب منظم و کافی و نیز ورزش در ترشح هورمون رشد به صورت طبیعی تاثیرگذار هستند زیرا حدود ۵۰ درصد ترشح هورمون رشد در هنگام خواب عمیق است و در هنگام ورزش ترشح هورمون رشد بیشتر می‌شود.

در پایان توجه به این نکته مهم است که تمام موارد کوتاهی قد غیرطبیعی نیستند و تاثیر ژنتیک افراد را نباید نادیده گرفت. در رابطه با کوتاهی قد ناشی از تغذیه نادرست و کمبود ریزمغذی ها، می‌توان با تغذیه درست و رژیم غذایی تامین‌کننده نیازهای بدن این مشکل را تا حدودی مرتفع ساخت.

در موارد کوتاه قدی ناشی از وجود بیماری‌های مزمن و سایر علل هورمونی رفع مشکل زمینه‌ای و درمان بیماری‌ها اولویت نخست را دارد. روش‌های جراحی و کشیدن استخوان و استفاده از پروتزهای استخوانی به دلیل عوارض زیاد و درصد پایین موفقیت معمولا توصیه نمی‌شوند. درمان کوتاه قدی همواره باید به گونه‌ای باشد که سلامت عمومی افراد را دچار مخاطره نکند.



غذاهای ممنوع پس از عمل کاهش وزن

$
0
0

سلامت نیوز: فهرست غذاهای ممنوع برای همه یکسان نیست و درحالی‌که برخی از مردم با خوردن مواد غذایی  مانند هندوانه، مشکلی پیدا نمی کنند  برخی ممکن است دچار معده درد شوند.بنابراین جراحان از بیماران می‌خواهند تا در خوردن مواد غذایی دقت کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، عمل «بای پس» که برای بعضی از افراد مبتلا به چاقی تجویز می شود، در واقع ترکیبی از کاهش حجم معده و ایجاد اختلال در عملکردجذب مواد غذایی است. در جراحی‌های بای پس، معده دو قسمت می‌شود و کیسه کوچکی که از معده ساخته می‌شود، در فواصل متغیر اما معین، به روده بیمار متصل می‌شود.  این روش به ویژه برای افرادی که مقادیر زیادی شیرینی و کربوهیدرات‌های ساده مصرف می کنند و  بدنشان به حلقه گذاری جواب نمی‌دهد، به کار برده می‌شود.به گفته متخصصان این نوع عمل  ساختار معده را تغییر می‌دهد، در نتیجه معده حتی غذاهای سالم را به سختی تحمل می کند.
فهرست غذاهای ممنوع برای همه یکسان نیست و درحالی‌که برخی از مردم با خوردن مواد غذایی مانند هندوانه، مشکلی پیدا نمی کنند برخی ممکن است دچار معده درد شوند.بنابراین جراحان از بیماران می‌خواهند تا در خوردن مواد غذایی دقت کنند.


دو هفته پس از عمل: خودداری از مصرف خوراکی های جامد
پس ازعمل جراحی ، معده به طرز باورنکردنی آسیب‌پذیر است. بنابراین پزشکان توصیه می‌کنند بیماران حداقل 2 تا 3هفته به‌طور کامل رژیم غذایی مایع داشته باشند. یعنی خوردن موادی مثل پنیر، ماست ، سوپ...یا هر آنچه نیاز به جویدن نداشته باشد. هدف اولیه استراحت دادن به معده است .
مایعات به‌سرعت از سیستم گوارش دفع می‌شود، درحالی‌که غذاهای جامد برای مدتی در معده  می‌ماند و قبل از این که  بخیه التیام پیدا کند ، دچار پارگی می‌شود.
این یعنی ایجاد یک سوراخ در شکم و این‌که هر آنچه در معده  است  به نقاطی که نباید، نشت پیدا می‌کند.


طی 3 هفته: از خوردن نان، مغز میوه، میوه با فیبر زیاد  و سبزی‌ها خودداری کنید
بعد از مرحله رژیم غذایی مایع، به مرحله مصرف غذاهای  نرم شده می‌رسد ازجمله  سالاد ، تخم‌مرغ ، ماهی تن ، گوشت طیور بدون چربی، میوه و سبزی پخته یا کنسرو شده .
در این مرحله، از مصرف هر نوع ماده غذایی چسبناک  مانند نان، کره، مغز میوه‌ها، مواد غذایی فیبردار مانند مغز میوه ، میوه و سبزی‌های خام پرهیز شود.
این نوع مواد غذایی به معده می‌چسبد و خوردن را سخت می‌کند؛ در واقع غذا برای مدت طولانی‌تر در معده می‌ماند و هضم کردن آن سخت‌تر می‌شود. از آن جا که معده در این مرحله کوچک‌تر است، پزشک توصیه می‌کند از غذایی که برای مدت طولانی‌تری در معده می‌ماند و جای بیشتری می‌گیرد و نسبت به غذاهای دیگر چسبناک‌تر است، هر 20 دقیقه تنها 2 لقمه میل کنید.


 برای طولانی‌مدت: 

از مصرف ذرت بوداده،  خوردن آب بلافاصله قبل و بعد از غذا ، سبزی‌های  خام و میوه  با پوست و گوشت قرمز خودداری کنید.
در درازمدت غذایی نیست که فردی که تحت این عمل قرارگرفته است، باید از مصرف آن پرهیز کند. اما پیشنهاد متخصصان پرهیز از مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده وخوراکی حاوی مقدار زیاد شکر است. غذاهایی هم وجود دارد که می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی برای برخی از بیماران شود از جمله ذرت بوداده که  می‌تواند  باعث گشادشدن معده شود زیرا معده نسبت به قبل از عمل کوچک‌تر است .
گوشت قرمز و گوشت مرغ که زیاد پخته‌شده و بدون چربی است، میوه‌ها و سبزی‌های الیاف دار که سخت هضم است،  حتی برای معده ای که عمل نشده  سنگین است و احساس سیری ایجاد می‌کند.


منبع: سایت نیوزویک

دختر جوان قربانی سرقت کیفش شد

$
0
0

سلامت نیوز:دزد حرفه‌ای که در جریان سرقت کیف دختری جوان، مرگ او را رقم زده بود پس از 10 ماه زندگی مخفیانه در زندان شناسایی شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازجام‌جم، 8 آذر سال گذشته ماموران در جریان تصادف مرگباری در بلوار ارتش تهران قرار گرفتند. آنها با حضور در آنجا و بررسی موضوع دریافتند دختر جوان با یک دستگاه کامیون تصادف کرده و جان باخته است.

با گزارش مرگ او به قاضی مرادی، بازپرس دادسرای امور جنایی تهران و هماهنگی قضایی جسد دختر جوان به پزشکی قانونی منتقل شد. راننده کامیون هم در تحقیقات گفت: در حال حمل مصالح بودم و نفهمیدم دختر جوان چطور در مقابلم ظاهر شد و با او تصادف کردم.

همزمان با تشکیل پرونده قضایی، ماموران با به دست آوردن مدارکی که در کیف دختر فوت شده بود، موفق به شناسایی هویت او و خانواده‌اش شدند. آنها برای ادامه تحقیقات به پلیس آگاهی فراخوانده شدند.

پدر دختر فوت‌شده به پلیس گفت: دخترم صبح روز حادثه خانه را برای رفتن به محل کارش ترک کرد. ساعاتی بعد با تلفن همراهش تماس گرفتیم که خاموش بود. نگرانش شدیم، با همکارانش تماس گرفتیم که گفتند در محل کارش حاضر نشده است. با مشکوک شدن به این ماجرا، جست‌و‌جو برای یافتن او را آغاز کردیم تا این‌که در تماس پلیس متوجه شدیم او در مسیر محل کارش تصادف کرده و فوت شده است.

از سوی دیگر با بررسی صحنه تصادف توسط کارشناسان راهور مشخص شد، دختر جوان باید عمدا به مقابل کامیون پرت شده باشد. همین سرنخ روند رسیدگی به پرونده را وارد مرحله‌ای جدید کرد. ماموران به بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل حادثه پرداختند. سرانجام در بازبینی دوربین‌ها متوجه شدند روز حادثه دختر جوان در کنار بلوار در حال قدم زدن بوده و موتورسواری او را سایه به سایه تعقیب می‌کرده است. مرد موتورسوار سپس قصد سرقت کیف این دختر را داشته که با مقاومت او رو‌به‌رو شده و با هم درگیر شدند. در این درگیری مرد کیف‌قاپ دختر را به سمت خیابان پرت کرد که او با کامیون تصادف کرد و جان باخت.

با مشخص شدن این ماجرا و به دست آوردن تصویری از کیف‌ قاپ فراری، جست‌وجوی پلیس برای دستگیری او آغاز شد تا این‌که با گذشت ده ماه از این حادثه مرگبار، دو روز پیش ماموران اداره دهم پلیس آگاهی تهران ردپای سارق فراری را در یکی از زندان‌های تهران به دست آوردند و او با هماهنگی قضایی به پلیس آگاهی منتقل شد.

در تحقیقات اولیه معلوم شد این متهم که محمد نام دارد از کیف‌قاپان حرفه‌ای است که چندی پیش به اتهام کیف‌ قاپی‌های سریالی در شمال تهران توسط ماموران پایگاه یکم پلیس آگاهی تهران دستگیر و روانه زندان شده بود. این زندانی روز یکشنبه برای ادامه تحقیقات به شعبه دوم دادسرای امور جنایی تهران منتقل شد.

متهم به بازپرس مرادی گفت: من در زمینه کیف‌قاپی فعالیت دارم و چند بار هم دستگیر شدم و به زندان افتادم. روز حادثه در بلوار ارتش تهران با دیدن دختری جوان که پیاده در حرکت بود او را زیر نظر گرفتم. تعقیبش کردم و می‌خواستم کیفش را سرقت کنم. او مقاومت کرد و می‌خواست مانع سرقت شود. من فقط می‌خواستم کیفش را سرقت کنم و نمی‌دانم چطور با کامیون برخورد کرد و جانش را ازدست داد. زمانی که در سرقت ناکام ماندم، محل را ترک کردم.

این ادعا در حالی مطرح شدکه شواهد موجود در پرونده حکایت از قتل دختر جوان به دست مرد کیف‌ قاپ دارد.

دزد کیف‌قاپ برای ادامه تحقیقات با دستور بازپرس پرونده در اختیار ماموران اداره دهم پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.

فرونشست زمین؛ این بار در جنوب بزرگراه آزادگان

$
0
0

سلامت نیوز:  برداشت‌های بی‌رویه از منابع زیرزمینی آب این بار موجب فرونشست زمین در بخشی از اراضی جنوب بزرگراه آزادگان شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین ،اين خبر را روز گذشته رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي اعلام كرد و گفت كه مشكل برداشت بي‌رويه آب در شهر تهران بسيار جدي است. معاون وزير راه و شهرسازي در گفت‌وگو با خبرگزاري مهر درباره فرونشست‌هاي اخير صورت‌گرفته در شهر تهران گفت: علاوه بر اتفاق رخ داده در خيابان پيامبر، در بزرگراه آزادگان نيز آثار و علائمي از فرونشست مشاهده شده است.

محمدشكرچي‌زاده يادآور شد: در دو سه‌ماه گذشته، گزارش‌هايي از سوي سازمان زمين‌شناسي دراختيار مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي قرارگرفته است كه نشان از ايجاد فرونشست‌هايي در مناطق جنوب غربي تهران به‌ويژه بزرگراه آزادگان دارد كه عامل اصلي اين فرونشست‌ها مربوط به برداشت بي‌رويه و غيرمجاز آب‌هاي زير زميني است. صحبت‌هاي اين مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازي تأييدي بر غيركارشناسي‌بودن برخي اظهارات درباره ارتباط ساخت مترو و فرونشست‌هاي رخ داده در پايتخت است. اين در حالي است كه روزنامه همشهري نيز در گزارش روز يكشنبه‌خود به‌طور كامل به اين موضوع پرداخته بود.

به گفته رئيس مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي، برداشت غيرمجاز از آب‌هاي زيرزميني در تهران طي سال‌هاي گذشته موجب افزايش فرونشست در اين شهر شده است كه دراين زمينه مي‌توان به فرونشست‌هاي صورت گرفته در بزرگراه آزادگان و همچنين خيابان پيامبرو شهران اشاره كرد. وي اظهاركرد: بحث فرونشست به مسئله‌اي جدي و نگران‌كننده در كل كشور تبديل شده است و براساس اطلاعات ارائه شده ازسوي سازمان زمين شناسي كه مسئوليت اعلام آمار فرونشست‌ها را برعهده دارد، حدود يك سوم از فضاي سرزمين ايران دچار فرونشست شده است. شكرچي‌زاده درباره بررسي‌هاي انجام شده در مورد اتفاق صورت گرفته در خيابان پيامبر تهران بيان كرد: يكي از ارزيابي‌هاي مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي درباره علت اين اتفاق، فرونشست زمين است و احتمال بعدي مربوط به گودبرداري‌هاي صورت گرفته است. همچنين رئيس كميسيون عمران مجلس از مكاتبه كميسيون عمران با شهرداري تهران، سازمان بازرسي كل كشور، سازمان مديريت بحران، وزارت راه و شهرسازي و شوراي اسلامي شهرتهران درخصوص فرونشست‌هاي اخير ازجمله نشست زمين درخيابان پيامبر خبرداد. محمدرضا رضايي كوچي با اشاره به تصويب قوانين لازم براي احداث تونل‌هاي مشترك تاسيساتي ادامه داد: دستگاه‌هاي اجرايي ذيربط در اين خصوص عملكرد مطلوبي نداشته‌اند و موضوع در دست بررسي است.
   

هنوز مشکلات حادثه‌دیدگان شهران حل نشده

$
0
0

سلامت نیوز:نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه هنوز افراد حادثه دیده در فرونشست شهران تعیین تکلیف نشده‌اند افزود: متاسفانه مشکلات این افراد در این محله حل نشده است لذا لازم است پیش از رسیدگی دستگاه قضایی مشکلات این افراد را حل کنیم.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مرتضی طلایی در دویست‌ونود و یکمین جلسه علنی شورای شهر تهران در ادامه به موضوع تردد کامیون‌های حمل مواد سوختی در منطقه 22 اشاره کرد و افزود: تردد این کامیون‌ها در معابرشهری منطقه 22 خطرات بسیاری را به همراه دارد. متاسفانه تا حادثه‌ای به وقوع نپیوندد، درصدد رفع مشکل بر نمی‌آییم. باید هرچه زودتر در این خصوص فکری اساسی شود و تردد کامیون‌ها از طریق خیابان‌های بالادست انجام شود.

وی ادامه داد: امکان جابه‌جایی تردد کامیون‌ها به خیابان‌های بالادست وجود دارد و از این طریق می‌توان این مشکل را تا حدودی مرتفع کرد.

نایب رییس شورای اسلامی شهر تهران خطاب به کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران درباره موضوع باغات کن، افزود: متأسفانه هنوز جواب قطعی شهروندان این محله داده نشده است و تعیین تکلیفی برای این باغات وجود ندارد. قطعا در طولانی مدت این بلاتکلیفی موجب بروز ساخت و سازهای غیرمجاز در آن منطقه خواهد شد و مشکلات را بیش از پیش خواهد کرد.

طلایی تاکید کرد: باید اقدامی اساسی نیز برای محله فرحزاد انجام شود چراکه این محله نیز مستثنی از این موضوع نیست.

در ادامه اقبال شاکری یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران به موضوع فرونشست‌های شهر تهران اشاره کرد و افزود: به دلیل کاهش سطح آب‌های زیرزمینی شاهد فرونشست یک میلیمتری اراضی شهر تهران هستیم . لذا باید همه دستگاه‌های ذی‌ربط درخصوص فرونشست‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بهتر است از مدیرعامل شرکت آبفا دعوت کنیم تا با حضور در صحن شورا، اقدامات این شرکت درخصوص فرونشست‌ها را به اطلاع اعضای شورای شهر تهران برساند و همچنین نقشه GIS خود را در اختیار شهروندان و دستگاه‌های مختلف قرار دهند.


Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>