Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

ایران رتبه چندم خودکشی در دنیاست؟‬

$
0
0

سلامت نیوز:کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان اظهار کرد: خودکشی دومین عامل اصلی مرگ و میر در جوانان 15 تا 29 ساله است.

به گزار شلامت نیوز به نقل از ایسنا،شهره نصر  با اشاره به روز جهانی خودکشی، گفت: خودکشی عملی عمدی است که باعث مرگ فرد می شود. خودکشی اغلب به علت یأس صورت می‌گیرد که علت آن اغلب به اختلال روانی نظیر افسردگی، اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، اعتیاد به الکل، یا اختلال مصرف مواد نسبت داده می‌شود و همچنین عوامل استرس‌زا مانند مشکلات مالی و یا مشکلات ارتباط بین فردی در این میان نقش دارند.

وی با اشاره به اینکه به گزارش سازمان جهانی بهداشت  (WHO)هر 40 ثانیه یک نفر در جهان و هر سال حدود 800 هزار نفر به واسطه خودکشی جان خود را از دست می‌دهند، ادامه داد: خودکشی دومین عامل اصلی مرگ و میر در جوانان 15 تا 29 ساله است و در عین حال افراد بالای 70 سال نیز تمایل بیشتری به خودکشی دارند.

نصر خاطرنشان کرد: سه چهارم مرگ و میرهای ناشی از خودکشی در کشورهای با درآمد پایین و متوسط

اتفاق می‌افتد. به علاوه در کشورهای ثروتمندتر، مردان سه برابر زنان به دلیل خودکشی جان خود را از دست می‌دهند این موضوع، زندگی آن‌ها و اطرافیان‌شان را تحت تاثیر می‌گذارد. هر خودکشی یک تراژدی است که خانواده، اجتماع و حتی کشور را تحت تاثیرات دراز مدت قرار می‌دهد.

این مسئول افزود: افکار و عقاید بدبینانه‌ای که نسبت به اختلال‌های روان‌پزشکی و مبتلایان به آن‌ها وجود دارند، بیماران را از مراجعه به مشاوران و روان‌پزشکان و دریافت کمک از آنان برحذر می‌دارد و در نتیجه مبتلایان به این اختلالات، گاهی خودکشی را به عنوان تنها راه‌حل برای رهایی از مشکلات‌شان انتخاب می‌کنند.

کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به نرخ جهانی مرگ و میر ناشی از خودکشی، اظهار کرد: نرخ جهانی مرگ و میر ناشی از خودکشی بین 11 تا 12 در هر صد هزار نفر است و کشورهای کره‌جنوبی، مجارستان، روسیه، ژاپن و اسلوانی با نرخ بالای 20 نفر در هر صد هزار نفر در زمره کشورهای با نرخ بالای خودکشی محسوب می‌شوند در حالی که کشورهای ایران، مکزیک، ترکیه، یونان و ایتالیا با نرخ خودکشی زیر پنج نفر در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی به شمار می‌روند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهایی با نرخ پایین خودکشی محسوب می‌شود. در بین 170 کشور، ایران در رتبه 120 قرار دارد. با آمار میانگین 5.2 خودکشی از هر 100 هزار نفر. به طور کلی می‌توان ادعا کرد ایران در زمره کشورهای با نرخ پایین خودکشی است و جز در برخی مناطق غربی کشور نرخ خودکشی در اکثر استان‌های کشور یک‌سوم و یا نصف نرخ خودکشی جهانی است.

نصر خاطرنشان کرد: 29 استان دارای نرخ خودکشی کمتر از نرخ جهانی است که این نرخ در 23 استان از نصف میانگین جهانی نیز کمتر است اما بررسی آمارها نشان می‌دهد که نرخ خودکشی در کشور رشدی ۲.۱ درصدی داشته است.

وی افزود: آمار مبتلایان افسردگی در کشور و به دنبال آن بروز رفتارهای خودکشی، می‌تواند نگرانی مسئولان برنامه پیشگیری از خودکشی در اورژانس‌های روان‌پزشکی و شعبات پزشکی‌قانونی را نسبت به بالا رفتن موارد خودکشی‌های منجر به فوت افزایش دهد.

این مسئول با بیان اینکه افسردگی شایع‌ترین اختلال روان‌پزشکی است و باید نشانه‌ها و علل افسردگی در کشور به مردم شناسانده شود و در پی آن تشخیص، هم‌دردی و اقدام به درمان نیز صورت گیرد، گفت: اگر به فردی فرصت حرف زدن ندهیم یا برای حضورش احترام قائل نباشیم، در صورت سازگار نبودن با محیط، خشم و پرخاشگری را علیه خود پیاده می‌کند. در زیر هر خودکشی، فریادی برای کمک نهفته است که باید آن را شنید. اگر فردی بگوید از خدا مرگ می‌خواهم باید آن را جدی بگیریم، زیرا قضیه جدی است و به این معنا است که فرد خودکشی را به عنوان راهی برای حل مشکل خود به کار گرفته است؛ در حالی که خودکشی، پدیده‌ ای پیچیده و جدی در بخش سلامت است ولی متأسفانه خودکشی مشکل پنهان به شمار می‌رود تا جایی که مسئولان، بیمه‌ها و خانواده‌ها آن را گزارش نمی‌کنند و حتی تلاش می‌کنند خودکشی به رسانه‌ها کشیده نشود.

کارشناس سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان ادامه داد: بر اساس پیمایش ملی سلامت روان در سال89 -90 میزان شیوع اختلالات شایع روانی (اختلالات خلقی و اضطرابی) در کشور 23.6 درصد از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله است، یعنی از هر چهار ایرانی، یک نفر اختلال روانپزشکی دارد و شیوع افسردگی در زنان، 16.5 درصد اما در مردان 10.7 درصد گزارش شده بود.

نصر گفت: نگاهی به نرخ شیوع 23.6 درصدی اختلالات روانی نشان می‌دهد که از جمعیت کشور، حدود 18.5 میلیون نفر از جمعیت به طور مستقیم یا غیرمستقیم به نوعی از مشکلات مرتبط با اختلالات روان‌پزشکی در رنج‌اند،این در حالی است که بسیاری از اختلالات روانی به دلیل هزینه‌های بالای آن در سطح جامعه به صورت مخفی باقی می‌ماند؛ چرا که هزینه‌های بالا باعث عدم مراجعه بیماران به مراکز درمانی می‌شود. افرادی که قبلا سابقه اقدام به خودکشی داشته‌اند، مستعد اقدام دوباره برای خودکشی هستند، شانس اقدام دوباره به خودکشی در این افراد، ۲۰ برابر بیشتر از سایرین است.


چه افرادی نباید از استامینوفن کدئین دار استفاده کنند؟

$
0
0

سلامت نیوز: استامینوفن ‌کدئین دار ممکن است روی دید فرد، رانندگی کردن و کار با دستگاه‌های دقیق اثر گذار باشد و مصرف بی‌رویه و بدون حساب آن ممکن است وابستگی ایجاد کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین ، قرص سرماخوردگی علاوه بر استامینوفن، داروی ضدحساسیت و ضداحتقان هم دارد و افراد بهتر است مرتب فشارخون را اندازه گیری کنند، زیرا اثر داروی فشارخون را کم می‌کند.

در ماه چند عدد استامینوفن ساده برای رفع سردرد می‌توان استفاده کرد؟

اگر شما یک، دو و سه روز استامینوفن مصرف کنید و سردردتان بهتر نشود و دلیل سردردتان را ندانید باید به پزشک مراجعه کنید. مشکل دیگر این است که وقتی مسکن را بی‌رویه مصرف کنیم ممکن است علائم یک بیماری را مخفی نگه دارد.

فرق استامینوفن کدئین‌دار با نوع ساده آن در چیست؟

ما در علم داروسازی، اصطلاحی داریم به نام سینرژیسم یا هم‌افزایی. به این معنا که برخی داروها تاثیر خودشان دارند، اما در کنار داروی دیگر اثرشان بیشتر می‌شود. مثلا استامینوفن ساده 325 میلی‌گرم یک اثر درمانی دارد وقتی به آن ده میلی‌گرم کدئین اضافه شود اثر آن 325 میلی‌گرم بسیار زیاد می‌شود.

پس اگر ما به اثر بیشتر استامینوفن نیاز داریم؛ اما نخواهیم از دوز بیشتر استامینوفن به علت سمیت کبدی استفاده کنیم، در این موارد می‌توانیم از استامینوفن کدئین دار بویژه هنگام دردهای شدیدتر استفاده کنیم. استامینوفن کدئین داروی otc (نیاز به نسخه دارد) نیست، ولی استامینوفن ساده داروی otc است، چون مصرف کدئین برای بسیاری از افراد مضر است.

چه افرادی نباید از کدئین استفاده کنند؟

افرادی که یبوست دارند، افرادی که احتمال وابستگی به کدئین دارند، افرادی که دوره پس از درمان ترک اعتیاد را می‌گذرانند و افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند که احتمالا این داروها با کدئین تداخل دارند. پزشک به بیمارانی که شیمی درمانی می‌شوند نیز ممکن است استامینوفن 500 میلی گرم تجویز کند ولی این دسته افراد نباید از استامینوفن کدئین‌دار استفاده کنند.

آیا افرادی که در زمینه داروها سوال دارند، می‌توانند از طریق تلفن، پاسخ سوالات‌شان را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور دریافت کنند؟

تلفن 1490 شماره تلفنی است که بدون گرفتن کد، پاسخگوی سوالات دارویی مردم در سراسر کشور است. شماره 82101 در تهران نیز مرکز اطلاع رسانی دارویی است که پاسخگوی مردم عزیز است.

چه توصیه‌ای به مردم درباره مصرف داروهای otc دارید؟

برخی مسکن‌ها سمیت کبدی و برخی از آنها سمیت کلیوی دارند. بنابراین هنگام مصرف مسکن‌ها، اگر امکان مراجعه به پزشک ندارید حتی الامکان با داروساز مشورت کنید و اگر بیماری زمینه‌ای دارید مثلا بیماری‌های قلبی، کلیوی یا کبدی هنگام خرید دارو otc با دارو ساز مشورت کنید.

ضربان نامنظم قلب را جدی بگیرید

$
0
0

سلامت نیوز:یک متاآنالیز جدید نشان می‌دهد که اثرات ضربان نامنظم قلب می‌تواند در سراسر بدن بیمار مشکل ایجاد کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا ، نوع خاصی از ضربان قلب نامنظم که محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس به بررسی آن پرداخته اند، فیبریلاسیون دهلیزی نام دارد که یک علت شناخته شده از سکته مغزی است.

به گزارش لایو ساینس،این مشکل همچنین خطر ابتلای فرد به عوارضی مانند نارسایی قلبی، بیماری‌های کلیوی و مرگ به دلیل بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

محققان در این پژوهش 104 پژوهش که در مجموع شامل بیش از 9 میلیون بیمار، از جمله بیش از نیم میلیون نفری که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

این محققان در بررسی‌های خود تعیین کردند که داشتن فیبریلاسیون دهلیزی تا چه میزان می‌تواند خطر مشکلاتی مانند سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری های کلیوی را افزایش دهد.

آنها دریافتند که افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی 2.3 برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک هستند، که یک نوع سکته مغزی ناشی از لخته خون است. در این بیماران همچنین خطر افزایش ابتلا به نارسایی قلبی نیز بیشتر است.

آنها دریافتند که فیبریلاسیون دهلیزی خطر ابتلا به نارسایی قلبی را تا پنج برابر افزایش می‌دهد.
علاوه بر این، در طول این پژوهش مشخص شد که افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی دو برابر بیشتر از دیگران در معرض مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی، 1.6 برابر احتمال ابتلا به بیماری‌های کلیوی و 1.9 بار بیشتر در معرض ایست ناگهانی قلبی هستند.
نتایج این پژوهش می‌تواند به توسعه مدل‌های بالینی برای پیش‌بینی عوارض خطر ابتلای این افراد به فیبریلاسیون دهلیزی منجر شود.

این پژوهش در The BMJ به چاپ رسیده است.


مواد غذایی مورد نیاز زنان شیرده

$
0
0

سلامت نیوز-*اکرم اسماعیلی: بنا به اعتقاد بسیاری از متخصصان تغذیه،شیر مادر موجب بهبود سطح ایمنی بدن شیرخوار در برابر ابتلا به عفونت های گوارشی به خصوص اسهال و استفراغ،عفونت های ویروسی و باکتریایی و قارچی همچنین کاهش عفونت های مزمن،بیماری های التهابی روده ،سرطان،بیماری های آلرژی ،آسم، همچنین افزایش هوش در کودکان و سلامت جسمی و روحی مادر می شود.آنچه در این بین مهم است گله وشکایت بعضی از مادران مبنی بر کمبود شیر، عدم کیفیت و به اصطلاح خودشان مغز دار نبودن شیرشان است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه نسل فردا، اکرم اسماعیلی کارشناس ارشد تغذیه توصیه هایی برای رفع این مشکلات ارایه می دهد که در زیر می خوانید.

کمبود شیر نباید مانع شیر دهی شود
نیازهای تغذیه ای مادر در دوران شیردهی مشابه دوران بارداری است. کمبود تغذیه‌ای مادر در دوران بارداری، اثرات جانبی مشخصی بر شروع شیردهی یا طول مدت آن ندارد و مادر در تامین نیازهای تغذیه ای نوزاد تا حدود زیادی موفق خواهد بود .البته اثرات نامطلوب این کمبودها بر مادر بسیار شدید خواهد بود. مادران مبتلا به کمبودهای تغذیه ای قادرند در طول روزتنها 500-800 میلی لیتر شیر تولید کنند که ممکن است از نظر حجم کافی نباشد و همچنین امکان کمبود چربی و برخی ویتامین های موجود در شیر ازجمله ویتامینAدر شیر آنها کمتر باشد، اما در هر صورت حتی چنین شیری نیز از شیرهای مصنوعی یا هر گونه شیر دام بهتر خواهد بود.


مواد غذایی مورد نیاززنان شیرده
وجود مواد معدنی مثل کلسیم،آهن،روی و... در برنامه غذایی مادر شیرده ضروری است. در عین حال برخی از مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و روی بدون توجه به دریافت غذای مادر می‌تواند از ذخایر بدن مادر وارد شیر شود، اما برخی مواد معدنی مثل ید در شیر مادر ارتباط مستقیمی با دریافت غذایی او دارد. بنابراین تغذیه مناسب مادر شیرده ,جهت تامین انواع مواد معدنی ضروری مثل کلسیم،آهن و ید برای سلامتی مادر و شیرخوار ضروری است. توصیه می شود مادران شیرده همانند دوران بارداری دریافت کافی و متعادل از همه گروه‌های غذایی داشته باشند. همچنین مصرف نمک ید دار تصفیه شده به مقدار کم و رعایت شرایط نگهداری مناسب آن؛ یعنی نگهداری در ظروف دربسته و دور از نور و اضافه کردن نمک در مرحله آخر پخت غذا مهم است.


برای افزایش حجم شیر این موارد توصیه می شود:
جهت افزایش میزان شیر علاوه بر شیردهی مکرر، استفاده از برخی مواد غذایی افزایش دهنده شیر مانند مواد غذایی حاوی فیتواستروژن، آرام بخش های گیاهی، استرول های گیاهی و تریپتوفان می تواند موثر واقع شود.  از بین غلات برنج، جو، جوی دوسر، ارزن، از حبوبات : نخود، انواع لوبیا، عدس (خیس خورده) از آجیل ها: انواع بادام، نوشیدنی ها: 10-8 لیوان آب و نوشیدنی‌هایی مثل آب میوه طبیعی، شیر، دوغ کم نمک و بدون گازو زردچوبه  همچنین سبزیجات دارای برگ سبز مانند کاهو، برگ چغندر، اسفناج، کلم پیچ، ماهی،انواع جوانه ها مثل جوانه گندم، سوپ یا آش جو می تواند کمک‌کننده باشد.


خوراکی هایی که بهتر است در این دوران مصرف نکنید
اگر احساس می کنید هنگامی که یک ماده غذایی خاص را مصرف می کنید باعث ناراحتی کودک شیرخوار شما می شود به مدت سه روز از خوردن آن ماده غذایی اجتناب کنید و دوباره بعد از سه روز آن را امتحان کنید؛ در صورتی که مجددا کودک شیرخوار شما احساس ناراحتی کرد، آن ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید از جمله این مواد می توان به بادام زمینی، سیر، غذاهای پرادویه و تند اشاره کرد.
در مورد مصرف کافئین ،از آنجا که کافئین اگروارد شیر مادر شود می تواند سبب تحریک پذیری نوزاد شود، بنابراین توصیه می شود مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل چای غلیظ، قهوه، نوشابه در زنان شیرده به 300 میلی گرم در روز محدود شود.
دم کرده های گیاهی ( مانند چای نعناع و گل گاو زبان) که اغلب جایگزین نوشیدنی های کافئین دار می شوند، گاهی مادر شیرده را دچار عوارضی مثل حالت تهوع و استفراغ می کنند بنابراین باید در دوران شیر دهی با احتیاط مصرف شوند. این مواد می توانند وارد شیر مادر شده و اثرات جانبی مشابهی در نوزادان به وجود آورند.


* کارشناس ارشد تغذیه

مرگ مشکوک صدها کلاغ!

$
0
0

سلامت نیوز: معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در بررسی ها انجام شده در خصوص مرگ کلاغ های مشهد که موجبات نگرانی را در بین طبیعت دوستان برانگیخته بود، عامل مشخص و بویژه ویروسی شناسایی نشد.

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمد عرفانی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت: در بررسی ها انجام شده در خصوص مرگ کلاغ های مشهد که موجبات نگرانی را در بین طبیعت دوستان برانگیخته بود، عامل مشخص و بویژه ویروسی شناسایی نشد.


عرفانی افزود: در گزارش مکتوب اداره کل دامپزشکی درخصوص کالبد شکافی و نمونه برداری، بررسی های نتایج آزمایشگاهی لاشه های کلاغ، هیچ مدرکی دال بر وجود یک عامل مشخص بویژه ویروسی ثبت نشده است.
 
وی اظهار کرد: حسب اعلام اداره کل دامپزشکی،شرایط محیطی و تجمیع شدن چند عامل همچون بالا رفتن ناگهانی دما درفصل تابستان ، عدم دسترسی به غذای طبیعی و سالم و مسمومیت محیطی در کلاغهای ضعیف تر منجر به از دست دادن توان پرواز و زمین گیر شدن در محیط شهر بوده و در نهایت به تلف شدن آنها منجر شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد تخمینی کلاغ های تلف شده حدود 100 قطعه در بازه زمانی یک ماهه بوده است گفت:روند تلفات کاهشی بوده و مورد جدیدی نیز گزارش نشده است.

در پی دریافت نخستین گزارش مردمی از مرگ کلاغها در محوطه آپارتمان های ششصد دستگاه، کارشناس نظارت بر امور حیات وحش و دامپزشک این اداره کل به محل مراجعه و نسبت به انتقال لاشه 2 قطعه کلاغ به آزمایشگاه این اداره کل و کالبدشکافی آن اقدام کردند.

کدام کمبودهای غذایی باعث پرخوری می شود؟

$
0
0

سلامت نیوز:اگر اکنون بیش از هر زمان دیگر میل به پرخوری در شما تقویت شده است، در این روند شاید شما مقصر نباشید. برخی از کمبودهای تغذیه ای منجر به افزایش اشتها و میل به زیاده خوری در افراد می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،شاید برای کنترل هوس غذا خوردن و جلوگیری از پرخوری نیاز به دریافت برخی مکمل های غذایی داشته باشید. در اینجا 6 کمبود تغذیه ای که منجر به افزایش اشتها و هوس در شما می شود، معرفی شده است:

کمبود ویتامین ب: تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می کند. به طور خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمی کنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن و میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می شود. لازم است بدانید ویتامین ب در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل آلا به وفور وجود دارد.

کمبود منیزیم: با توجه به تحقیقات، کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات می شود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس می تواند سطح منیزیم بدن را کاهش دهد. سیب زمینی، دانه ها، لبنیات، کلم بروکلی و ... منابع بزرگ منیزیم هستند.

کمبود کلسیم: اگر شما دچار کمبود منیزیم هستید، به احتمال زیاد فقر کلسیم را نیز تجربه می کنید. کمبود کلسیم معمولا باعث میل به مصرف شکل و نمک می شود. به غیر از لبنیات، می توانید کلسیم را از راه مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست بیاورید.

فقر آهن: تعجبی ندارد اگر در دوران قاعدگی، زنان دچار اشتیاق شدید به خوردن استیک یا برگر شوند. کمبود آهن در بین زنان بخصوص قبل از یائسگی شایع است. همچنین گیاه خواران نیز در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش می دهد. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تامین می شود. منابع گیاهی آهن، جذب خوبی در بدن ندارند اما اگر می خواهید از آنها استفاده کنید بهتر است میوه های خشکف تخم کدو، حبوبات و غذاهای غنی شده را وارد رژیم غذایی تان نمایید. بهتر است همراه آهن، حتما ویتامین ث مصرف کنید تا جذب آن سریعتر و بهتر باشد.

کمبود امگا3: کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس پنیر می‌شود. نوعEPAوDHAامگا 3 که بهترین نوع محسوب می‌ شوند، برای مقابله با هوس پنیر مناسب هستند. امگا 3در ماهی ‌های روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو، و دانه های کتان نیز حاوی مقادیر زیادی امگا 3 هستند.

کمبود روی: سطح این ماده معدنی در افراد مسن و افرادی که دچار استرس هستند، پایین است. کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تاثیر م ی‌گذارد و باعث می‌ شود شکر و نمک بیشتری در غذاهای خود استفاده کنید. برای تامین این ماده معدنی مواد غذایی همچون جگر، گوشت مرغ، تخم ‌مرغ، لوبیا سبز و مغز میوه بخورید.

منبع:naturalnews


تمایل زنان به شرکت در کلاس‌های دفاع شخصی از کجا می‌آید؟

$
0
0

سلامت نیوز: «هر سنی که باشید فرق نمی‌کند؛ به آمادگی جسمانی نیاز نخواهید داشت؛ تکنیک‌های مبارزه و فن‌ها را آموزش ببینید و با تهیه این مجموعه، خود را برای مواجهه با درگیری‌های احتمالی آماده کنید.» این متن آگهی یک سی‌دی آموزش دفاع شخصی بانوان است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، ورزشی که این روزها طرفداران زیادی پیدا کرده و انگیزه خیلی از مشتریانش دفاع در برابر مزاحمان خیابانی است. خیابان، جایی است که زن‌ها برای رفتن به آن به ساعت‌شان نگاه می‌کنند، به خلوتی‌اش به امنیتش، به چراغ‌های روشن و خاموشش. خشونت‌های کلامی و گاهی جسمی عليه زنان جا و مكان خاصی ندارد. در خانه يا خيابان زنان با انواع خشونت روبه‌رو هستند. تأثیری که خشونت‌های خانگی از سوی پدر، همسر و برادر یا مزاحمان خیابانی  روی زنان گذاشته بيش از آن‌كه جسم آنها را بخراشد، روح‌شان را جريحه‌دار کرده است. واقعیت این روزهای جامعه ما این است و حالا آموزش دفاع شخصی بیشتر از آموزش مردان مریخی و زنان ونوسی خریدار دارد.


تبلیغش روی دیوار چسبیده است، درست چند قدم پایین‌تر از شلوغ‌ترین خیابان غرب تهران؛ «آموزش کامل دفاع شخصی زنان و بانوان بدون نیاز به درگیرشدن در مباحث آموزشی مقدماتی و تمرینات به صورت کاملا علمی. یکی از بهترین هدایایی که یک پدر می‌تواند به دخترش بدهد. به خاطر متد خاص آموزش که در هر شرایطی نوع برخورد سریع را آموزش می‌دهد بسیار مورد استقبال بانوان واقع شده است. آموزش‌های دفاع شخصی زنان در تمام حالات درگیری، زورگیری و نوع برخورد دفاعی صحیح نمایش داده می‌شود. این مجموعه برای همه دختران واجب است حتی آنان که یک رشته رزمی کار می‌کنند. بازداشتن مهارت‌های متفاوت این محصول برای ایشان توصیه می‌شود.»


آستانه تحمل آدم‌ها وقتی از خط قرمزش عبور کند، هر کسی حرصش را یک‌جوری خالی می‌کند. کلاس‌های آموزش دفاع شخصی هم به همین خاطر شلوغ شده است. همین تبلیغات و اطلاع‌رسانی به زنان نوید داده که چطور نترسند و در چارچوب قوانین دفاع شخصی از خودشان در برابر مزاحمان دفاع کنند. سروش علیپور، وکیل دادگستری که به واسطه شغلش به قوانین تسلط دارد، سال‌هاست در کنار شغلش به ورزش‌های رزمی روی آورده و به‌عنوان یک مدرس، کلاس‌های آموزشی دفاع شخصی برگزار می‌کند. او درباره استقبال زنان و دختران از این کلاس‌ها به «شهروند» می‌گوید: «بدون اغراق باید بگویم همه شاگردهای من کسانی هستند که حداقل یک بار قربانی سارقان و مزاحمان خیابانی شده‌اند، به این معنی که دخترانی که به قول معروف خفت شده‌اند یا مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند، بیشتر از این کلاس‌ها استقبال می‌کنند. هر چند به اعتقاد من دفاع شخصی و یادگیری فنونش خیلی به جنسیت ارتباط ندارد، دفاع شخصی هم برای زنان و هم برای مردان لازم است. چند‌سال پیش یکی از شاگردانم سر کلاس‌ها حال روحی مناسبی نداشت و نمی‌توانست با کلاس پیش برود، وقتی علتش را پرسیدم متوجه شدم او قربانی تجاوز جنسی شده و به همین خاطر خواسته تا در کلاس دفاع‌شخصی شرکت کند. از او خواستم قبل از شرکت در این کلاس‌ها و تقویت جسمش پیش روانشناس برود تا ابتدا زخم‌های روحش را مداوا کند و بعد فن دفاع شخصی را آموزش ببیند. درواقع می‌خواهم بگویم ما هرگز نباید بگذاریم بعد از آسیب دیدن روح‌مان و تجربه یک حادثه تلخ به فکر جبران باشیم، بلکه می‌توانیم با یادگیری قوانین و فنون دفاع شخصی از حوادث ناگوار پیشگیری کنیم.»


 یادگیری تکنیک‌هایی که با وجود نداشتن برتری فیزیکی ‏بتوان با مزاح‌مان برخورد کرد تحت‌عنوان «دفاع شخصی» در بسیاری از باشگاه‌های ورزشی آموزش داده می‌شود. همین چند روز پیش هم خبر کتک‌خوردن ٣ پسر مست به دست یک دختر رزمی‌کار در یکی از خیابان‌های شمال تهران رسانه‌ای شد. خبری که حکایت از مزاحمت چند پسر مست برای یک دختر جوان داشت. آنها با زور و تهدید دخترک را روی زمین کشاندند و می‌خواستند سوار ماشین‌شان کنند. درنهایت دختر جوان که رزمی‌کار بود توانست با رعایت قوانین دفاع شخصی چند ضربه به آنها بزند و از چنگ‌شان بگریزد.


امان از حرف بد
با قفل فرمان از خودرواش پایین آمد تا قفل آهنی را بکوبد بر سر راننده خودرو عقبی که دستش را گذاشته بود روی بوق و می‌گفت:  «خانم تو باید بشینی پشت ماشین لباسشویی.»


این نمونه یکی از اتفاق‌هایی است که روزانه زنان در جامعه با آن روبه‌رو هستند. براساس آخرين تحقيقاتي که توسط يک مرکز تحقيقاتي خصوصي انجام شده است، هر زن يا دختري در جوامع شهري ايران به ميزان مسافتي که طي مي‌کند يا مدت زمان حضورش در سطح خيابان‌ها، در هر تردد شهري، بين يک تا ٢٠ بار به لحاظ مزاحمت‌هاي کلامي، فيزيکي و چشمي از سوي برخي مردان مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرد.


خشونت، امری فرهنگی است و ممکن تعریف هر فردی نسبت به آن متفاوت باشد. اگرچه در برخی از مواقع قانون در جایگاه خود بازدارنده است و تاثیرگذاری خاص خود را دارد اما تصور این‌که به‌صرف وجود قانون، خشونت و مزاحمت علیه زنان در جامعه کمرنگ شده، قطعا تصوری نادرست است، به این معنی که قربانیان خشونت، مزاحمت، آزار جنسی و تجاوز بی‌دفاع‌ترین افراد جامعه هستند، چراکه خشونت‌های اینچنینی به دلیل ماهیت پنهان‌شان بیشتر از آن‌که بر جسم و جان خط بیندازند، روح زنانه یک «زن» را خراش می‌دهند.

مرگ قاتل، یک روز قبل از اجرای حکم اعدام

$
0
0

سلامت نیوز: مرد تبهکاری که برای سرقت یک خودرو مالک آن را کشته بود، با رأی قضات دیوان عالی کشور به قصاص محکوم شد اما سرنوشت این مرد طور دیگری رقم خورد و یک روز مانده به اجرای حکم اعدام در زندان به دلیل بیماری قلبی جان باخت.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه «ایران» در ادامه نوشت: پنجم آبان سال 88 مرد جوانی به کلانتری مراجعه کرد و مدعی شد که خودرویش را از مقابل در خانه‌شان به سرقت برده‌اند، اما پلیس در پی ادعای این مرد به خود او ظنین شد و به بازجویی از وی پرداخت. این مرد که ابراهیم نام دارد نتوانست در برابر بازجویی‌های فنی پلیس راز خود را پنهان نگه دارد و بالاخره راز جنایتش را برملا کرد.

او به کارآگاهان گفت: چند روز قبل روح‌الله صاحب این خودرو را به منزل خودم در سه راه آذری کشاندم و به قصد خرید خودرویش به نقطه خلوتی رفتیم تا اینکه به قصد تصاحب اتومبیلش او را با یک بند خفه کردم و جسدش را در یک ساک مشکی انداختم و با یک خودروی دربست خودم را به ترمینال غرب رساندم. در آنجا سوار یک خودروی پیکان شدم و ساک را در بیابانی در حاشیه قزوین به بیرون انداختم و وقتی به خانه‌مان برگشتم متوجه شدم خودروی متعلق به مقتول که مقابل در پارک کرده بودم، نیست بعد به پلیس گزارش کردم که اتومبیلم را دزدیده‌اند تا اینکه مأموران به خود من ظنین شدند و به این ترتیب راز جنایت فاش شد.

این مرد قاتل بیست و پنجم دی‌ماه به جنایت خود اقرار کرد و پس از چند مرحله رسیدگی به پرونده در شعبه دهم دادگاه کیفری با رأی قضات به قصاص محکوم شد.

با تأیید رأی اعدام از سوی دیوانعالی کشور قرار بود صبح روز هجدهم مرداد امسال این قاتل از چوبه دار آویخته شود اما با مرگ وی در روز هفدهم مرداد یعنی یک روز قبل از اجرای حکم سرنوشت وی طور دیگری رقم خورد.

همچنین اولیای دم نیز که قبلاً تقاضای قصاص این مرد را داشتند به دلیل مرگ او قبل از اجرای حکم و هدر رفتن خون‌بهای مقتول تقاضای پرداخت دیه از صندوق بیت‌المال کردند.

قضات شعبه دهم به ریاست قاضی قربان‌زاده برای صدور رأی درباره پرداخت دیه از صندوق بیت‌المال وارد شور شدند که بزودی رأی خود را صادر خواهند کرد.


اخذ ویزیت مجدد پزشکان برای دیدن آزمایش بیماران، قانونی است؟

$
0
0

سلامت نیوز: معاون درمان وزیر بهداشت ضمن تشریح قانون دریافت ویزیت مجدد پزشکان از بیمارانی که برای نشان دادن نتایج آزمایش‌هایشان مجددا به پزشک مراجعه می‌کنند، در عین حال بر ممنوع بودن نوشتن نسخه‌های خاص برای داروخانه‌های خاص تاکید کرد.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر محمد آقاجانی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه آیا پزشکان مجازند که برای مشاهده نتایج آزمایش‌ها و تصویربرداری‌هایی که برای بیمار می‌نوسند، ویزیت مجدد دریافت کنند، گفت: باید توجه کرد که اگر در همان روز که ویزیت اولیه برای بیمار انجام می‌شود، بیمار برای نشان دادن نتایج آزمایش و تصویربرداری‌اش به پزشک مراجعه کند، شامل پرداخت ویزیت مجدد نمی‌شود.

وی افزود: البته اگر آزمایش یا تصویربرداری در روزهای بعد انجام شود و نتیجه آن در روزهای دیگری آورده و علاوه بر این به معاینه یا اقدام درمانی جدیدی هم منجر شود، می‌تواند شامل حق ویزیت مجدد باشد.

آقاجانی با بیان اینکه البته این درحالیست که بسیاری از پزشکان ما این حق ویزیت را هم دریافت نمی‌کنند، ادامه داد: یعنی اگر بیماران نتیجه آزمایش‌ها را در غیر روز ویزیت اولیه بیاورند و این مراجعه مجدد منجر به اقدام درمانی هم شود، بسیاری از پزشکان ما از دریافت حق ویزیت صرف‌نظر می‌کنند.

معاون درمان وزیر بهداشت تاکید کرد: با این حال از نظر چارچوب و مقررات دو شرط برای این موضوع وجود دارد؛ اولین شرط این است که بیمار برای نشان دادن نتیجه آزمایش و تصویربرداری‌اش در روزی غیر از روز ویزیت اولیه به پزشک مراجعه کند و دوم اینکه اقدام درمانی جدیدی هم از سوی پزشک برایش انجام شود،  می‌تواند شامل دریافت حق ویزیت مجدد شود.

آقاجانی با بیان اینکه بنابراین وجود هر دو شرط برای دریافت حق ویزیت مجدد لازم است، ‌ گفت: البته بسیاری از پزشکان ما با بیماران این همراهی را کرده و حتی اگر دیدن نتیجه آزمایش منجر به اقدام درمانی جدید هم بشود، حق ویزیت را دریافت نمی‌کنند.

نسخه‌هایی خاص برای داروخانه‌هایی خاص

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی پزشکان نسخه خود را به گونه‌ای می‌نویسند که فقط داروخانه‌ای خاص بتواند آن را بخواند، گفت: این کار تخلف است و اصطلاحا در اقتصاد سلامت به آن "فی اسپلیتینگ" می‌گویند.

آقاجانی با تاکید مجدد بر تخلف بودن چنین اقدامی، افزود: پزشکان مجاز نیستند که بیماران‌شان را به یک داروخانه خاص ارجاع دهند. بر این اساس اگر حوزه نظارت بر درمان هر یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی، گزارشی در این زمینه دریافت کنند، قاعدتا با آن برخورد قانونی انجام می‌دهند.

معاون درمان وزیر بهداشت با بیان اینکه در عین حال این اقدام در جامعه پزشکی ایران کاری متدوال نیست، اظهار کرد: این درحالیست که اگر موردی هم از این تخلف دیده شود، این حق برای مردم وجود دارد که بتوانند آن را پیگیری کنند. وظیفه پیگیری نیز بر عهده حوزه نظارت بر درمان دانشگاه‌ها است که با این موضوع برخورد قانونی می‌کنند. در عین حال مردم هم می‌توانند در صورت مشاهده چنین تخلفی با سامانه ۱۶۹۰ تماس بگیرند.



آیا امسال آنفلوآنزا در کرمان دوباره جولان خواهد داد؟

$
0
0

سلامت نیوز: هر سال با شروع فصل سرما، ویروس آنفلوآنزا در بین مردم همه‌گیر می‌گردد و این مشکل مربوط به یک کشور یا منطقه خاصی نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، ویروس آنفلوآنزا در فصل سرما تا 8 ساعت می‌تواند روی سطوح مختلف زنده بماند و 3 نوع ویروس آنفلونزای A، B و C را به صورت اپیدمی رخ دهد، در این بین برخی افراد بصورت خفیف به بیماری آنفلوآنزا مبتلا می گردند که حتی خود فرد متوجه بیماری نمی‌گردد، و همین امر سبب می‌گردد که ویروس آنفلونزا به سرعت در جامعه پخش شود و نتوان جلوی گسترش آن را گرفت.

ویروس آنفلوآنزا فصلی هر ساله بین 5 تا 10 درصد جامعه ایرانی را درگیر خود می‌کند. در فاصله زمانی 10 تا 40 سال یک نوع ویروس جدید آنفلوآنزا بروز می‌کند و هر بار حدود 30 درصد جامعه را با خود درگیر می‌کند، بطوریکه در سال 2009 که وسعت همه گیری آن زیاد اما شدت آن کم بود، بنابراین به راحتی کنترل شد، اما این اپیدمی حدود 300 هزار نفر تلفات جانی در دنیا و 142 مرگ در ایران را در پی داشته، به طوری که در سال گذشته ویروس N1H1 در ایران جان 42 نفر را طبق آمار اعلام شده تا 19 آذرماه سال گذشته گرفت.

در گذشته به دلیل نبود آنتی بیوتیک‌ها، 70 تا 80 درصد تلفات جانی مربوط به آنفلوآنزا بود، اما در حال حاضر با استفاده از آنتی بیوتیک تلفات به 7 درصد رسیده است که جوانان 3 درصد و افراد مسن 15 درصد از این تعداد تلفات را شامل می‌شوند، بنابراین خواه نا خواه آنفلوآنزا هر سال تلفاتی را برای ما به همراه خواهد داشت.

در سال گذشته شیوع آنفلوآنزای نوع N1H1 در برخی از نقاط کشور بخصوص کرمان، منجر به تلفات انسانی شد به گونه‌ای که در استان کرمان 33 نفر متاسفانه فوت کردند، که این امر باعث نگرانی و هراس مردم شد و همچنین چند روز تعطیلی مراکز آموزشی را در بر داشت.

در این میان نیز مسئولین استان مخصوصا استانداری و علوم پزشکی با تلاش‌های شبانه روزی خود و تمهیداتی به موقعی که اتخاذ کردند، توانستند وضعیت کرمان را به حالت سفید برگرداند.

با توجه به نزدیکی شروع سرما ایسنا در خصوص آمادگی استان در سال جاری برای جلوگیری از شیوع این بیماری و این‌که آیا این اپیدمی مانند سال قبل در استان ظهور پیدا می‌کند یا خیر؟ با رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت‌وگو کرده است.

دکتر "علی اکبر حق دوست" رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در این خصوص به ایسنا گفت: ماهیت آنفلوآنزا به گونه‌ای است که اپیدمی آنفلوآنزا هر چند سال یکبار شدت می‌یابد و این‌گونه نیست که شدت این بیماری مانند سال گذشته باشد.

وی اظهار کرد: معمولا پیش آگهی نامطلوب در مورد زمستان را می‌توان از طریق اتفاقاتی که در نیمکره جنوبی زمین رخ داده است(اکنون نیمکره جنوبی زمستان است) تشخیص داد، به طوری که اگر آنها دچار اپیدمی‌هایی شده باشند، احتمال این‌که اپیدمی در نیمکره شمالی تشدید شود، زیاد خواهد بود.

حق‌دوست با تاکید بر این‌که بر اساس این دو عامل پیش‌بینی اپیدمی سختی برای آنفلوآنزای امسال مانند سال گذشته نداریم، تصریح کرد: اما در عین حال در سطح کشور و استان تدابیر لازم اندیشیده شده است و واکسن‌های آنفلوآنزا به اندازه کافی وارد کشور شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر این‌که به افرادی که دچار ضعف ایمنی هستند توصیه می‌کنیم در اوایل فصل سرما تقریبا مهرماه، واکسن آنفلوآنزا بزنند، اظهار کرد: به افرادی که برونشیت یا آسم مزمن دارند و تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند، افرادی که سکته قلبی داشته‌اند، بیماران قلبی عروقی و افرادی که سکته مغزی و صرع دارند، توصیه می‌شود که واکسن آنفلوآنزا را در اوایل مهرماه تزریق کنند.

وی در ادامه با اشاره به سایر کسانی که باید واکسن آنفلونزا تزریق نمایند، افزود: افرادی که داروهایی با کورتن بالا استفاده می‌کنند و یا افراد دیابتی که انسولین می‌زنند و هم‌چنین مادران بارداری که جزو افراد دارای ضعف ایمنی هستند، هم‌چنین افراد کهنسال و کسانی که سابقه آنفلوآنزای سخت دارند، توصیه می‌شود واکسن آنفلوآنزا تزریق نمایند، ضمن آن‌که افرادی که ضعف ایمنی ندارند با رعایت بهداشت فردی و بدون واکسن هم می‌توانند از ابتلا جلوگیری کنند.

حق دوست اعلام کرد: خوشبختانه قیمت واکسن آنفلوآنزا مقداری افت پیدا کرده است و نسبت به سال گذشته افزایش قیمتی نداشته‌ایم و این واکسن نیز به اندازه کافی در استان وجود دارد، و با هیچ‌گونه کمبودی روبرو نیستیم، به طوری که در داروخانه‌ها و هم‌چنین برخی از پزشکان در مطب شخصی خود ممکن است این واکسن را داشته و تزریق می‌کنند.

وی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا در استان کرمان به ایسنا گفت: در سطح دنیا کار عجیبی برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزا صورت نمی‌گیرد، اپیدمی آنفلوآنزا حتی در کشورهای پیشرفته قربانیان بیشتری نسبت به کشورهای مثل ایران به دلایل مختلف دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این مطلب که تصور این‌که راه معجزه آسایی برای کنترل این اپیدمی وجود دارد، نیست، یادآور شد: اما در عین حال تزریق واکسن، تمهیداتی برای آماده بودن بخش‌های مراقبت‌های ویژه و اختصاصی، آموزش‌های لازم به پرسنل، آماده بودن برای این‌که در شرایط خاص تمهیدات لازم صورت گیرد و آیین نامه‌ها و مقررات، ضوابط، داروها و ...  در راستای بروز احتمالی آنفلوآنزا پیش‌بینی  شده است و ان‌شاالله امسال مشکل خاصی در این خصوص نخواهیم داشت.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رعایت اصول بهداشتی فردی بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزاست، ضمن آن‌که اگر کسی احساس بیماری می‌کند، سعی بر این داشته باشد که در منزل خود استراحت کند و کمتر در اماکن عمومی حضور یابد.

هم‌چنین پیش از این، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفولانزا تهیه شده و در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد در حال حاضر مراحل نهایی بررسی‌ها را طی می‌کند و بزودی در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد تا استفاده کنند.

دکتر "محمدمهدی گویا" در حاشیه سفر به کرمان و با بیان این‌که واکسن‌های رایگان توسط وزارت بهداشت برای گروه‌های هدف از دو هفته آینده توزیع می‌شود، اضافه کرد: گروه‌های هدف شامل کادر بهداشتی درمانی و گروه‌های پرخطری که در لیست قرار دارند، می‌شود.

به گفته وی، واکسن رایگان آنفلوانزا برای مادران باردار فقط به مادرانی که بارداری پرخطری دارند داده می‌شود، و بقیه افراد جامعه می‌توانند برای دریافت این واکسن با تجویز پزشک به داروخانه‌ها مراجعه کنند؛ ضمن آن‌که توصیه می‌شود افرادی که شامل گروه‌های پرخطر و گروه‌های هدف بویژه مادران باردار می‌شوند واکسن را خودسرانه و بدون تجویز پزشک استفاده نکنند.

خوابیدن طولانی مدت در روزهای تعطیل انسان را خسته تر می کند

$
0
0

سلامت نیوز: محققان سوئدی ادعا می کنند که خوابیدن طولانی مدت در روزهای تعطیل آخر هفته ریتم طبیعی بدن را بهم می زند و باعث می شود انسان به جای اینکه احساس کند استراحت بیشتری کرده است، خستگی بیشتری را احساس کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محققان موسسه کارولینسکای سوئد می گویند: این موضوع تا حدودی به دلیل بهم خوردن ریتم شبانه روزی بدن است بنابراین زمانیکه انسان در روزهای تعطیل دیر از خواب بیدار می شود مانند این است که ریتم شبانه روزی وی دچار تاخیر شده است و این تاخیر هوشیاری و چابکی وی را کاهش می دهد.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، محققان با توصیه نسبت به اینکه باید برنامه منظم ریتم شبانه روزی بدن را ثابت نگاه داشت ،خاطر نشان کردند که این مسئله در مورد اغلب مردم صورت نمی گیرد.
بجورن بجورواتن محقق دانشگاه برگن در نروژ نیز با تایید ادعای این محققان می گوید: باید همه زمان خواب و بیداری خود را ثابت نگاه دارند و در شب های تعطیل آخر هفته دیر نخوابند و روزهای تعطیل دیر از خواب بیدار نشوند.
با این وجود این اولین بار نیست که خوابیدن تا دیروقت در روزهای تعطیل آخر هفته موضوع انتقاد جهان پزشکی بوده است.
سال گذشته مطالعه ای که در مجله Clinical Endocrinology and Metabolism منتشر شد نیز خوابیدن طولانی مدت در روزهای تعطیل آخر هفته را با افزایش خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی ارتباط داد.
محققان در آن مطالعه متوجه شدند که ارتباطی میان الگوهای در حال تغییر خواب و بروز تغییرات در نتیجه آزمایش خون وجود دارد بطوریکه سطوح تری گلیسرید چربی افزایش یافت و سطح نوع خوب کلسترول کاهش یافت.

تحقق مطالبات پرستاری در تعامل با وزارت بهداشت

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: وزارت بهداشت در سایه ایجاد وفاق و همدلی بین تمام نیروهای نظام سلامت به ویژه پرستاران می تواند به اهداف عالیه نظام سلامت دست یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نظام پرستاری، اعضای هئیت رئیسه سازمان و شورای عالی نظام پرستاری کشور، روز گذشته در «خانه پرستار» حضور یافتند.

در این بازدید دکتر علی محمد آدابی رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور ضمن تشکر از محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار، از زحمات اعضای شورای مرکزی خانه پرستار قدردانی کرد.

وی با اشاره به مجاهدت کم نظیر دبیرکل خانه پرستار در شکل گیری نهضت بیداری پرستاری کشور، اظهار امیدواری کرد با توجه به فضای تعاملی بین سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت بزودی شاهد تحقق مطالبات پرستاری باشیم.

آدابی افزود: تعادل شرط همزیستی مسالمت آمیز در جوامع بشری است و وزارت بهداشت در سایه ایجاد وفاق و همدلی بین تمام نیروهای نظام سلامت به ویژه پرستاران می تواند به اهداف عالیه نظام سلامت دست یابد.

طاهره زاهد صفت رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور نیز از زحمات و خدمات خانه پرستار در بیان خواسته جامعه پرستاری تشکر کرد و گفت: امروز می توان گفت که خانه پرستار زبان پرستار بالین است که در حوزه های مختلف نظرات و خواسته های پرستاری را بیان می کند.

در ادامه حمید چراغی دبیر شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور و عضو شورای مرکزی خانه پرستار، گفت: خانه پرستار سابقه بسیار طولانی در حوزه فعالیت های پرستاری دارد و هسته مرکزی تصمیمات در ایام انتخابات دوره چهارم نظام پرستاری بود.

وی اضافه کرد: ما جلسات انتخاباتی خود و نشست های صنفی خود را که با عنوان پرستاران عدالت خواه بود در این محل برگزار می کردیم.

در پایان محمد شریفی مقدم دبیرکل خانه پرستار ضمن تشکر و قدردانی از مسئولان نظام پرستاری کشور، گفت: جامعه پرستاری کشور در سایه اتحاد و وفاق و همدلی خود توانستند دوره چهارم فعالیت سازمان نظام پرستاری را با ترکیب جدید شروع کنند و حضور افراد پرشور و فعال صنفی در ترکیب سازمان بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

 وی افزود: خواسته های صنفی پرستاران در جلسات شورای مرکزی خانه پرستار مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و با جدیت تمام در حال شکل گیری و پیگیری است.

شریفی مقدم با تاکید بر حمایت همه جانبه خانه پرستار ازخواسته های برحق جامعه پرستاری، گفت: خانه پرستار به عنوان تشکلی مستقل همواره در کنار سازمان بوده و در مواردی که سازمان از نظر قانونی محدودیت داشته باشد زبان گویای جامعه پرستاری است.

وی تاکید کرد: خانه پرستار تا زمانی که سازمان نظام پرستاری و یا هر نهاد هویتی پرستاری دیگر در مسیر اهداف عالیه پرستاری حرکت نماید او را همراهی خواهد کرد و در موضوع منافع پرستاری با هیچ گروهی عقد اخوت نبسته است.

دبیرکل خانه پرستار افزود: در دوره چهارم نظام پرستاری با توجه به منش عدالت خواهی منتخبین پرستاری، تعامل بیشتری بین خانه پرستار و سازمان نظام پرستاری شکل گرفت و هم اکنون خانه پرستار به عنوان بازوی اجرایی سازمان عمل می کند.

وی با اشاره به ویژگی سیاسی و صنفی خانه پرستار، گفت: امروزه با توجه به اینکه پرستاران با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفری خود بدنه اصلی وزارت بهداشت را تشکیل می دهند، ضرورت دارد در لایه های مختلف حوزه سلامت، حضور فعال و چشمگیری داشته باشند.

شریفی مقدم با تاکید بر حضور فعال خانه پرستار در انتخابات  شوراهای اسلامی شهر، گفت: این تشکل با فعال کردن شعب خود در شهر های مختلف کشور همچون گیلان، فارس، کردستان، خوزستان و... درنظر دارد در برنامه های آتی خود با اتحاد و انسجام جامعه پرستاری در انتخابات شوراهای شهر در سراسر کشور که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود، حضور فعال و پرشور داشته باشد و نمایندگانی از پرستاران را به شوراهای شهر بفرستد.

وی در پایان گفت: آنچه مسلم است با توجه به توانمندی های پرستاران در عرصه سلامت جامعه و نقش های کلیدی و گسترده پرستاران در حوزه های مختلف سلامت جامعه اعم از پیشگیری، درمان و توانبخشی، می توانند همانند پرستاران سایر کشورها نمایندگانی بسیار موثر در عرصه تصمیم گیری های بخش سلامت جامعه داشته باشند.

افزایش ابتلا به بیماری های قلبی

$
0
0

سلامت نیوز: متخصصین قلب و عروق ایران و دنیا، از فردا در تهران گردهم می آیند تا آخرین پیشرفت های علم پزشکی در زمینه تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، هجدهمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق با حضور بیش از ۴۰۰۰ نفر شرکت کننده و به همت انجمن آترواسکلروز ایران در روزهای ۲۳ تا ۲۶ شهریور ۹۵ در سالن همایش های بین المللی برج میلاد تهران برگزار می شود.

در این گردهمایی علمی بیش از ۲۰ سخنران خارجی از اروپا و آمریکای شمالی و بیش از ۴۰۰۰ شرکت کننده جامعه پزشکی قلب و عروق کشور، متخصان قلب و عروق، فوق تخصص قلب، فلوشیپ اینترونشنال، بیهوشی قلب، جراحان قلب، فوق تخصص اکوکاردیوگرافی و متخصصان الکتروفیزیولوژی، رزیدنت ها و فلوشیپ های قلب و عروق و پرستاران ویژه قلب حضور خواهند داشت.

دکتر مسعود قاسمی رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که سالانه بسیاری از ایرانیان به دلیل بیماری های قلب و عروق جان خود را از دست می دهند، از بیماری های قلب و عروق به عنوان شایع ترین علل مرگ و میر بشر نام برد و گفت: طی سه دهه اخیر، شمار دستیاران و متخصصین، ابزارهای تشخیصی و دانش پزشکی ایران در حوزه قلب و عروق پیشرفت های خوبی داشته است.

وی با بیان اینکه سن ابتلا به بیماری های قلبی در کشور کاهش یافته است، یادآور شد: برای پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی باید در سه جهت اقدام مناسب انجام داد. در ابتدا باید «تغذیه» و «تحرک فیزیکی» مردم اصلاح شود و آنها را به رعایت الگوی غذایی سالم و داشتن تحرک کافی تشویق کرد.

قاسمی، راه دوم را پیشگیری اولیه با دیدگاه پزشکی دانست و گفت: پیشگیری اولیه بدان معناست که باید افراد در معرض خطر را شناسایی کرد.

وی افزود: افراد مبتلا به بیماری های فشار خون، قند خون، داشتن سابقه بیماری قلبی و... در معرض خطر هستند که باید برای پیشگیری اقدام کنند.

قاسمی، پیشگیری ثانویه را سومین راه برای پیشگیری از بروز بیماری های قلب و عروق عنوان کرد و گفت: بیمارانی که سابقه جراحی و نارسایی داشتند باید برای پیشگیری از بروز مجدد بیماری تحت نظر پزشک باشند.

دکتر بابک شریف کاشانی رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری با تاکید بر پیشگیری از آمبولی ریه، گفت: آمبولی ریه بیماری است که در آن لخته خون از قسمتی از بدن جدا و وارد ریه می شود که نهایت موجب بروز آمبولی می شود.

وی با بیان اینکه این بیماری قابل درمان نیست به همین دلیل توجه به آن بسیار ضروری است، افزود: بی توجهی به آمبولی ریه و راه های پیشگیری از آن حتی می تواند منجر به مرگ بیمار شود.

شریف کاشانی درباره راهکار پیشگیری از بروز آمبولی ریه، گفت: در ابتدا باید افرادی که در معرض خطر هستند را شناسایی و به کمک داروهای تزریقی، خوراکی و وسایل الکترونیکی مانع بروز این بیماری شد.

رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان مسیح دانشوری درباره افراد در معرض خطر، یادآور شد: بیماران خاص، افرادی که در بیمارستان بستری می شوند و... بیشتر در معرض ایتلا به آمبولی ریه هستند.

شریف کاشانی با بیان اینکه آمبولی ریه می تواند موجب بروز بیماری قلبی شود، گفت: اگر آمبولی ریه به موقع درمان و تشخیص داده نشود موجب نارسایی قلب و ایست قلبی می شود.

به گفته وی، به دلیل مسائل هورمونی احتمال بروز آمبولی ریه در زنان بیشتر است.

در همین حال، رئیس انجمن آرترواسکلروز ایران با بیان اینکه رسوب کلسیم در شریان های سینه عامل بروز بیماری های قلبی است، اظهار کرد: سن ابتلا به بیماری های قلبی در کشور کاهش یافته است و متاسفانه به دلیل تغییر سبک زندگی، شاهد ابتلای جوانان به بیماری های قلبی هستیم.

این بیماری با سکته مغزی اشتباه گرفته می شود

$
0
0

سلامت نیوز: بل، نوعی بیماری ویروسی است که اغلب با سکته مغزی اشتباه گرفته می شود. این بیماری سبب فلج یکی از عصب های صورت و کشیدگی و کج شدن صورت به یک سمت می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، اغلب مردم بیماری بل را با سکته مغزی اشتباه می گیرند و با کوچکترین تغییری در شکل ظاهری صورتشان شوک زده می شوند و تصور می کنند که به سکته مغزی دچار شده اند.
این تصور اشتباه از آنجا نشات می گیرد که نشانگان ظاهری بیماری بل، بسیار شبیه سکته مغزی است درحالی که هیچ رابطه ای میان این دو بیماری وجود نداشته و ندارد.
این بیماری بدون محدودیت سنی افراد را مبتلا می کند و در کودکان هم مشاهده می شود.
مهمترین عارضه بیماری بل، کج شدن صورت فرد بیمار است. همچین دهان فرد بیمار کج و یا بیش از حد سفت و یا به سمتی آویزان می شود که تکان دادن دهان، بینی یا پلک برای فرد بیمار دشوار می سازد.
درمواردی هم پلک فرد بیمار دچار آسیب و خشکی می شود بطوریکه فرد بیمار قادر به بستن پلک چشم خود نیست و امکان خوابیدن از بیمار سلب می شود.
بیماری بل بر اثرآسیب دیدن عصب هفتم جمجمه که (تحریک کننده عضلات صورت) در فرد بیمار بروز می کند.
این عصب عضلات بالا برنده ابرو، عضلات نزدیک چشم، عضلاتی که عامل لبخند زدن هستند و نیز عضلاتی که باعث باز و بسته شدن دهان بیمار می شوند را تحت کنترل خود دارد.
عصب هفتم جمجمه، همچنین مسئولیت انتقال احساس از قسمت جلوی زبان، کنترل غده های عرق صورت و مجراهای اشک چشم را برعهده دارد.
درباره بیماری بل با دکتر مسعود مهرپور فوق تخصص عروق مغزی به گفت وگو نشستیم و علل بروز بیماری را جویا شدیم .
این پزشک فوق تخصص عروق مغزی درباره بیماری بل گفت: بیماری بل سکته مغزی نیست و هیچ رابطه ای با سکته مغزی ندارد.
دکتر مسعود مهرپور درگفت وگو با خبرنگارایرنا افزود: خوشبهتانه بیماری بل، قابل درمان است و دوره این بیماری کوتاه مدت است. البته در تعداد معدودی از بیماران دوره درمان طولانی می شود.
وی اظهار داشت: بیماری بل با التهاب عصب صورت بروز می کند و ممکن است کل صورت و یا یک سمت صورت فرد بیمار را به یکباره و ناگهانی دچار فلج کند. این بیماری حتی ممکن است پلک بیمار را درگیر کند به گونه ای که تا ماهها فرد بیمار نتواند پلک چشم خود را ببندد.
وی تاکید کرد: بیماری بل در همان دقایق اولیه بروز، توسط پزشک قابل تشخیص است و معمولا بصورت دوره موقت بروز می کند.
مهرپور، علت اصلی بروز بیماری بل را ناشناخته عنوان کرد و گفت: معمولا این بیماری با فعال شدن یک ویروس در بدن بروز می کند و افرادی که ویروس تبخال در بدنشان فعال تر است بیشتر درمعرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. اما این بدان معنا نیست که بقیه افراد دچار این بیماری نخواهند شد.این بیماری ممکن است هر فرد مستعدی را مبتلا کند.
این پزشک فوق تخصص عروق مغزی افزود: ممکن است بیماری بل، بر اثر بروز برخی بیماریها، ضایعات و توده ها، ام اس و یا سرطان در بدن ایجاد شود و بروز کند که همه این عوامل باید در فرد بیمار مورد بررسی قرار گیرد.
این پزشک همچنین درد گوش را یکی از علائم اولیه این بیماری بیان کرد.
مهرپور تاکید کرد:اگر بیماران در دو سه روز اول بروز بیماری بل، تحت درمان اولیه قرار گیرد معمولا فلج صورت طی مدت 3 تا 6 هفته بازمی گردد و بهبودی حاصل می شود.
این پزشک در پاسخ به این سوال که آیا می توان در دقایق اولیه بروز کاری برای بیمار انجام داد یا نه؟ گفت: در بروز بیماری بل و فلج صورت، انجام هیچ اقدامی برکاهش بیماری تاثیرگذار نیست اما از آنجایی که این بیماری نشانگانی شبیه به سکته مغزی دارد ضروری است که درهمان دقایق اولیه، پزشک بیمار را مورد معاینه قرار دهد.
مهرپور ادامه داد: البته درتعداد خیلی محدودی ازافراد بدلایل نامعلوم، این بیماری برای مدت طولانی ماندگار می شود که تعداد این بیماران بسیار کم است.
این فوق تخصص عروق مغزی با اشاره به بیمارانی که به خشکی پلک چشم دچار شده اند، افزود: افرادی که با ابتلا به بیماری بل، پلک چشم شان دچار مشکل شده و بسته نمی شود، باید مراقبت زیادی از چشم های خود داشته باشند و شب ها حتما چشم ها حتی با چسب را ببندند تا چشم دچار خشکی و زخم قرنیه نشود.
وی ادامه داد: این قبیل بیماران همچنین با حتما از قطره اشک مصنوعی استفاده کنند تا به پلک در دوران درمان آسیبی وارد نیاید.
این پزشک فوق تخصص عروق مغزی گفت: این بیماری تنها با تجویز کورتن قابل کنترل است و طب سوزنی در توانبخشی بیمار می تواند تا حدودی تاثیرگذار باشد.

«سلامت جنسی» جایی در محتوای درسی ندارد

$
0
0

سلامت نیوز: یک متخصص آموزش و ارتقای سلامت با بیان اینکه به نظر می‌رسد در جامعه ایرانی مباحث مربوط به سلامت جنسی بسیار ممنوع و تابو هستند گفت: این گونه القاء شده است که بهتر است درباره این مسائل صحبت نشود و متأسفانه چنین مباحثی اصلا در محتوای درسی جایی برای ابراز و بیان ندارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر سارا زارعی در هشتمین نشست کافه خرد که با موضوع «آسیب شناسی سواد سلامت جنسی در نظام آموزشی ایران» برگزار شد، به ارائه تعاریفی از مفهوم سواد سلامت جنسی پرداخت و اظهار کرد: درباره سلامت باید تأکید کنم که منظور از سلامت تنها سلامت جسمی یا روانی نیست و نیاز است در خصوص مفهوم سلامت نگاه عمیق و ژرف گونه‌ای داشته باشیم.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی برای سلامت شش وجه در نظرگرفته که هر یک از وجوه روی هم خاصیت اثربخشی و اثرپذیری دارند. بر مبنای تعریف سازمان بهداشت جهانی، فردی که از نظر جسمی سالم است و ارتباطات اجتماعی مطلوبی دارد، سالم نیست بلکه یک بعد دیگر سلامت یعنی «سلامت معنوی » را نیز باید داشته باشد تا بتوان به آن فرد مفهوم سلامت را داد. مصادیق سلامت معنوی را می توان در مفاهیمی همچون بخشش یا امیدواربودن جست وجو کرد، بنابراین بر مبنای این پیش فرض‌ها به راحتی نمی توان سلامتی را به کسی القاء کرد.

زارعی با بیان اینکه سواد نیز دارای شش بعد اساسی است گفت: سواد بصری، سواد رسانه‌ای، سواد خواندن و نوشتن ، سواد فناوری ، سواد فرهنگی و سواد سلامت از این جمله هستند. سازمان یونسکو در تعریف کاملی هرگونه توانایی در راستای دریافت، درک، تفسیر، خلق و انتقال اطلاعات را با رویکرد اینکه سطح دانش از وضعیت فعلی به وضعیت مطلوبتری برسد، را سواد می‌نامد.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان درباره سواد سلامت جنسی نیز اظهار کرد: سواد سلامت جنسی در مقام یک مفهوم پیچیده و به معنای درک و به کارگیری اطلاعات مربوط به سلامت جنسی است. این بدین معنا است که علاوه بر آن که ما اطلاعات را دریافت و درک می کنیم باید آنها را در راستای ارتقای سلامت جنسی‌مان به کار ببریم. چالشی که پیش روی ما قرار می‌گیرد این است که آیا در این باره موفق بوده‌ایم؟ مطالعه‌ای در اوگاندا در سال 2007 میلادی روی 17 دانش آموز آفریقایی انجام شد که خروجی‌های پژوهش نشان داد، سواد سلامت جنسی در پیشگیری از ویروس HIV نه تنها مؤثر است بلکه در بهبود وضعیت هم یاریگر خواهد بود.

وی ادامه داد: موضوعی که در پژوهش انجام شده مهم است این که تنها دریافت و درک اطلاعات سواد سلامت جنسی در جلوگیری از انتقال ایدز کمک نمی‌کند زیرا ارتقای سواد سلامت جنسی مبتنی بر عوامل فرهنگی و زمینه ای نیز هست؛ برای مثال در زمینه سوء استفاده‌های جنسی، ترس از بیان و بازگویی، یکی از زمینه‌های دامن زدن به این آسیب است و این چیزی فراتر از دانش وآگاهی نسبت به عوارض آن است.

زارعی با بیان اینکه قربانیان سوء استفاده جنسی اغلب به دلیل ترس از فاش سازی متحمل آسیب شده و سکوت اختیار کرده‌اند گفت: ریشه شکل‌گیری این سکوت را باید علاوه بر عوامل روانشناختی فردی، در عناصر فرهنگی – اجتماعی شکل دهنده رفتار سکوت جستجو کرد. این مسأله‌ای است که در جامعه خودمان با آن بیگانه نیستیم.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت افزود: مستندات زیادی نشان می‌دهد از مهمترین مؤلفه‌هایی که علاوه بر «ترس » و «مهارت نه گفتن » (بویژه در زنان) می‌تواند روی عدم بکارگیری اطلاعات جنسی تأثیرگذار باشد، مباحث و عوامل فرهنگی و اجتماعی است. همچنین عدم درک صحیح و تمایز قایل شدن از برخی مفاهیم در آموزش سواد جنسی همچون «دوست داشتن» ،« صمیمیت » و «لمس کردن » در زمینه حریم شخصی به خصوص در کودکان بر روی سواد سلامت جنسی ضروری است.

زارعی با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده است، مهمترین منابع درک و دریافت اطلاعات در زمینه جنسی فراتر از سیستم و سازمان، مدرسه و در قالب یک نهاد است اظهار کرد: در این باره سواد رسانه‌ای در قالب انتقال اطلاعات از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به دلیل ضریب نفوذ بالا بسیار مهم قلمداد می‌شود.

وی افزود: البته یکی از مهمترین سوادها، سواد رسانه‌ای است و آن بدین معناست که هر مخاطبی که مفاهیم را از رسانه درک می کند؛ اولاً، باید بتواند اطلاعات را از منابع موثق تجزیه و تحلیل کند. ثانیاً، باید تشخیص داد که آیا مفاهیم انتقال یافته در راستای سلامتی وی بوده است یا خیر؟ و ثالثاً اطلاعات در بخش سواد سلامت جنسی چقدر توانسته روی مخاطب تأثیر مطلوب بگذارد؟.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت با بیان اینکه نظریه‌های روانشناختی نکته جالبی را مطرح می‌کند که براساس آن، بیشترین تأثیر در یادگیری‌ها، نخستین مفاهیمی است که در قالب نخستین گفتمان به افراد منتقل می‌شود اظهار کرد: بنابراین اگر نخستین اطلاعات در خصوص سواد سلامت جنسی از طریق شبکه‌های اجتماعی به غلط انتقال یابد، به دلیل نهادینه شدن، اطلاعات صحیح بعد از آن به سختی می‌تواند به فرد منتقل شود.

زارعی ادامه داد: به طور مثال، مردم در اینترنت و شبکه‌های مجازی اطلاعات غلطی درباره ویروس HIV و راه های انتقال آن دریافت می‌کنند و به همین دلیل ترس از ایدز به عنوان یک بیماری فوق العاده وحشتناک که مقابله با آن امکان پذیر نیست و در دل آن انتقام نهفته است تلقی می شود، در حالی که چنین تصوری اساساً نادرست است.

وی با بیان اینکه سواد سلامت یکی از مهمترین مؤلفه‌ها در توانمندسازی افراد است گفت: آموزش بهداشت هم یکی از بهترین استراتژی‌ها در ارتقای سواد سلامت معرفی شده است. همچنین، یکی از مهمترین بسترهایی که می‌تواند سلامت را نهادینه کند، «مدرسه » است.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت به مفهوم «مدارس مروج سلامت » اشاره کرد و گفت: مدارس مروج سلامت جدیدترین رویکردی است که می‌تواند سلامت را در بستر آموزش وپرورش اشاعه دهد. بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی مدارس مروج سلامت مدارسی هستند که سه فعالیت «زندگی کردن»، «کار کردن » و «یادگرفتن » در آن اتفاق می افتد. قیاس و شناخت این گونه مدارس با مدارس ما در نظام آموزش و پرورش تفاوت آشکار را میان آنها نشان می‌دهد. در رویکرد مدارس مروج سلامت تنها دانش‌آموزان موضوع مورد مطالعه ما نیستند، بلکه والدین، پرسنل و محیط اطراف دانش آموز که به نوعی با وی در ارتباط هستند زیر کنترل و تحت لوای این نوع رویکرد قرار می‌گیرند.

زارعی ادامه داد: اگر چه از سال 1996 میلادی رویکرد جامع و مدرن مدارس مروج سلامت وجود دارد اما جامعه ایرانی همچنان با همان رویکرد سنتی و کلاسیک نظام آموزش و پرورش (دانش آموز- محور) سروکار دارد؛ نظام آموزشی ایران بیشتر سلامت جسمی و روانی را مورد تأکید قرار می‌دهد و این در حالی است که سلامت جنسی هم یکی از ابعاد مهم سلامت است.

وی ادامه داد: اگر چه سواد سلامت جنسی در ارتقای سلامت و توانمندسازی فردی مؤثر خواهد بود، اما مفاهیم درسی در حوزه تعلیم و تربیت نسبت به پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی، آموزشی جهت دار است، این در حالی است که براساس داده‌های معتبر بین‌المللی، از سال 2012 میلادی روند فراگیری ویروس HIV در سطح جهانی در حال پایین آمدن است اما در منطقه مدیترانه که شامل حال ایران هم می‌شود، رو به گسترش است.

این متخصص آموزش و ارتقای سلامت ادامه داد: همچنین از حدود 100 نوع ویروس HPV فقط چهل نوع ویروس در ناحیه تناسلی رشد می کند که سرعت انتقال بالایی هم دارد و این در حالی است که در جامعه و در نظام آموزشی ما چنین مباحثی چندان طرح نمی‌شود. مثلاً در خصوص سرطان دهانه رحم اغلب علل ایجاد آن را یا نمی دانند و یا از بیان آن گریزانند. در مجموع، به نظر می‌رسد در جامعه ایرانی مباحث مربوط به سلامت جنسی بسیار ممنوع و تابو هستند و این گونه القاء شده است که بهتر است درباره این مسائل صحبت نشود و متأسفانه چنین مباحثی اصلا در محتوای درسی جایی برای ابراز و بیان ندارد.



اسپاسم علامت است، بیماری نیست‌

$
0
0

سلامت نیوز: ‌یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در مواردی بیماری MS با اسپاسم آغاز می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، ‌دکتر محمدرضا ناظر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اسپاسم به مانند تب در همه بیماری‌ها وجود دارد و علامتی از انواع بیماری‌هاست.

وی ادامه داد: این بیماری ارثی است و البته در مواردی کمبود کلسیم، آثار برخی بیماری‌های عفونی، رتروویروس‌ها و (HTLV) می‌تواند با ایجاد درگیری‌هایی موجب اسپاسم عضلانی شود.

ناظر با اشاره به اینکه در مواردی بیماری MS با اسپاسم شروع می‌شود، بیان کرد: مریض در شرح حال خود بیشتر از گرفتگی دست و پا دم می‌زند که در چنین مواردی باید به بیماری MS شک کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی تصریح کرد: در جاهایی که عصب تحت فشار است مثل انواع دیسک‌ها، آرتروزهای ستون فقرات، تنگی‌های ستون فقرات، اختلالات آب و الکترولیت و بیماران مغز و اعصاب ممکن است فرد دچار اسپاسم شود.

ناظر با بیان اینکه خستگی زیاد عضلات و ناگهانی در آب رفتن می‌تواند ایجاد اسپاسم کند، بیان کرد: تقریباٌ هر کسی در طول عمرش دچار گرفتگی عضله می‌شود.

وی تصریح کرد: حتی در هنگام تنیس، شنای زیاد یا بسیاری ورزش‌های دیگر ممکن است عضله فرد دچار اسپاسم شود و این وضعیت در بعضی افراد به‌ویژه در حین ورزش بیشتر دیده می‌شود.



سالانه 9000 نفر در حوادث جاده‌ای کشته و مصدوم می‌شوند

$
0
0

سلامت نیوز: معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر سالانه 9000 نفر در حوادث جاده‌ای کشته و مصدوم می‌شوند، گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود سالیانه 10 درصد کاهش تلفات جاده‌ای داشته باشیم که این امر به جز در سالهای نخست، مغفول ماند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ، سیدحمید جمال الدینی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مباحث بسیار خوبی در حوزه آموزش هلال احمر در دستور کار داریم، اظهار کرد: هلال احمر تنها امدادرسانی و کمک‌های اولیه نیست؛ بلکه بخش اصلی این جمعیت که متأسفانه در کشور مغفول مانده، بعد آموزشی آن است.

 وی با اشاره به اینکه ایران کشوری حادثه خیز است و همواره با چندین بلای طبیعی مواجه می‌شود، افزود: سرمایه اجتماعی جمعیت هلال احمر، این است که مردم نسبت به این ارگان اعتماد دارند. تحقیقات نشان داده است میان سرمایه اجتماعی و مدیریت بحران رابطه وجود دارد و هر چه سرمایه اجتماعی بیشتر شود، مدیریت بحران افزایش مییابد.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور با بیان اینکه بیست و دوم شهریورماه مصادف با روز جهانی کمکهای اولیه است، اضافه کرد: حادثه خیز بودن کشور چه به صورت انسان ساخت و چه به صورت حوادث طبیعی، لزوم برگزاری آموزش‌های همگانی را بیش از پیش افزایش میدهد.

شهریور، خطر آفرین ترین ماه شمسی

جمال الدینی با بیان اینکه مرگ و میر در حوادث ترافیکی جاده‌ای و رانندگی به دو دسته تقسیم می‌شود، ادامه داد: متاسفانه آمار مرگ و میر ناشی از حوادث طبیعی انسان ساخت و طبیعی از آمار استاندارد جهانی بالاتر است و علی رغم تاکیدات مقام رهبری متاسفانه با آمار استاندارد جهانی هنوز فاصله بسیاری داریم.

وی با اشاره به اینکه آمار مرگ و میر حوادث جاده‌ای در شهریور ماه افزایش می‌یابد به گونه‌ای که به ازای هر یک ساعت دو نفر فوت می‌کنند، گفت: متاسفانه شهریور خطر آفرین ترین ماه شمسی است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به اینکه آمار مرگ و میر در شهریور ماه از فروردین ماه بیشتر است، گفت: آمار روزانه کشور حوادث ترافیکی، برابر با 55.1 به ازای هر صد هزار نفر در شهریورماه است به گونه‌ای که در این ماه در هر ساعت بیش از 55 فوتی در جادههای کشور اتفاق میافتد.

جمال الدینی با اشاره به اینکه در سال گذشته میزان مرگ و میر در استان اصفهان برابر با 2.2 درصد کاهش داشته است، گفت: میزان مرگ و میر ناشی از تلفات جاده‌ای در سال گذشته در مقایسه با سال 93،  از هزار و 129 نفر به  هزار و 104 نفر کاهش یافت.

اصفهان در جایگاه چهارم مرگ و میر و مصدومین حوادث ترافیکی

وی ضمن اشاره به میانگین کشوری آمار مربوط به فوتی سال 93 در مقایسه 94، افزود: این آمار از 16 هزار و 872 نفر در سال 93 به 16 هزار و 584 نفر در سال 94 کاهش یافت که برابربا 1.7 درصد کاهش است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور با اشاره به مصدومین حوادث جاده‌ای در سال گذشته در مقایسه با سال 93 دراستان اصفهان 2.8 درصد افزایش یافته است، اضافه کرد: این آمار از 22 هزار و 253 نفر در سال 93 به 22 هزار و 865 نفر در سال 94 افزایش یافت.

جمال الدینی همچنین به آمار مصدومین حوادث جاده‌ای کشور در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: متاسفانه این آمار در کشور با افزایش 2.8 درصدی همراه بوده است به گونه‌ای که از 304 هزار و 485 به 313 هزار و 17 نفر افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه استان اصفهان به لحاظ مرگ و میر و مصدومین حوادث ترافیکی در رتبه چهارم بعد از استانهای فارس، خراسان و تهران گرفته است، افزود: البته استان اصفهان به لحاظ تعداد مرگ و میر و مصدومیت‌های حوادت ترافیکی به ازای صد هزار نفر در رتبه دوازدهم قرار دارد.

صرف سالیانه 8 درصد درآمد ناخالص ملی برای تصادفات

 معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور با بیان اینکه کشور ایران به لحاظ مرگ و میر حوادث جاده‌ای نسبت به سرانه خودرو و جمعیت در وضعیت نامناسبی قرار گرفته است، ادامه داد: بر اساس برنامه پنجم توسعه مقرر شده بود سالیانه 10 درصد کاهش تلفات جاده‌ای داشته باشیم که این امر به جز سال های نخست، مغفول ماند.

 جمال الدینی با بیان اینکه سومین علت مرگ و میر در کشور حوادث جاده‌ای است، گفت: متاسفانه حوادث جاده‌ای نخستین علت مرگ و میر گروه مولد 15 تا 29 سال است.

وی با بیان اینکه سالیانه بین 6.5 تا هشت درصد از درآمد ناخالص ملی برای تصادفات هزینه می‌شود، خاطر نشان کرد: سالیانه حداقل 250 مخاطره و حوادث طبیعی در کشور ثبت می‌شود که متاسفانه 1.5 میلیون نفر تحت تأثیر این حوادث قرار می‌گیرند و حدود 9 هزار نفر نیز کشته و مصدوم می‌شوند.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور همچنین گفت: آلودگی هوا سالیانه 80 هزار میلیارد تومان خسارت و صدمه به کشور می زند که این رقم برابر با 3.2 درصد از میزان درآمد ناخالص ملی کشور است.

هر دلار سرمایه گذاری درآموزش، چهار دلار بازگشت سرمایه

جمال الدینی با بیان اینکه یکی از راه‌های افزایش درآمد کاهش هزینه‌های مصرفی برای مخاطرات و حوادث طبیعی است، ادامه داد: تولید سود همواره از طریق افزایش درآمد نیست و در دنیا ثابت شده است به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در بخش آموزش مقابله با حوادث و مخاطرات، چهار دلار بازگشت سرمایه اتفاق میافتد.

وی در ادامه، به تعریف آموزش همگانی پرداخت و افزود: آموزش همگانی به معنی آگاه سازی عمومی به منظور توسعه دانش همگانی پیرامون خطرات و بلایا، شامل اقداماتی است که می‌تواند انفرادی و جمعی برای کاهش مواجه و یا آسیب پذیری در برابر مخاطرات باشد. قسمت مهمی از آموزش همگانی نیز کمکهای اولیه است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور با بیان اینکه در دنیا در هر ثانیه یک مجروح داریم، گفت: در صورتی که در ابتدای حادثه با کمک‌های اولیه به مجروهان رسیدگی شود از بسیاری معلولیت ها و جراحت ها جلوگیری می‌شود.

جمال الدینی ادامه داد: هلال احمر سه نقش در برنامه‌های خود قرار داده است که شامل نقش اجرایی، نقش کمکی از طریق سازمان داوطلبان و مطالبه‌گری از مردم است.

"خادم" چتری برای آموزش همگانی

وی با بیان اینکه بر اساس اساسنامه هلال احمر، آموزش در برابر مخاطرات بر عهده هلال احمر است، ادامه داد: هزینه آموزش 35 ساعته کمک‌های اولیه در هلال احمر برای هر نفر بدون احتساب ضریب فرسایش 50 هزار تومان است که این رقم با احتساب ضریب فرسایش 80 هزار تومان می شود.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور گفت: طرح آموزشی خادم توسط هلال احمر، چتری برای آموزش همگانی در حوادث و بلایا در کشور است.

جمال الدینی با بیان اینکه هدف از اجرای این طرح، ارتقای آمادگی خانواده‌ها است، خاطر نشان کرد: این طرح حاوی 15 مؤلفه است تا بر اساس آن آمادگی خانواده‌ها را بسنجیم. 21 میلیون خانوار در کشور وجود دارد و در صورتی که بخواهیم از هر خانوار سالیانه تنها یک نفر را آموزش دهیم به هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری هلال احمر کشور، تصریح کرد: هلال احمر به دنبال این هدف است که با کمک مجلس شورای اسلامی آموزش کمک‌های اولیه را برای صدور گواهی نامه رانندگی اجباری کند.

جمال الدینی با بیان اینکه آموزش نادرست از آموزش ندیدن خطرناک‌تر است، ادامه داد: در طرح خادم سعی کرده‌ایم بسته آموزشی متفاوتی ارائه دهیم بگونه ای که آموزش ها 16 ساعت غیرحضوری و 8 ساعت آموزشی و مهارتی باشد.


گوشت تازه را بلافاصله پس از ذبح مصرف نکنید!

$
0
0

سلامت نیوز: مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: با نگهداری گوشت تازه ذبح شده در یخچال باکتری‌های مختلفی از جمله تب کریمه کنگو غیر فعال شده و ضریب ایمنی این ماده غذایی بالا می‌برد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، عباس عباسی مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور ؛با اشاره به لزوم نگهداری گوشت‌های ذبح شده تا 24 ساعت در دمای ‌یخچالی اظهار داشت: این اقدام برای افزایش ضریب ایمنی گوشت‌های ذبح شده باید صورت بگیرد تا بیماری‌ها و باکتری‌ها مشترک بین انسان و دام همچنین ویروس‌های ‌دامی در اثر واکنش‌های سرد شدن از بین برود.

وی یادآور شد: باید گوشت گوسفند را به مدت 24 ساعت و گوشت گاو را به مدت 72 ساعت پس از ذبح در یخچال نگهداری کرده تا بیماری‌های مختلف آن از بین رود.

مدیر کل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه نگهداری گوشت های تازه ذبح شده سبب عقیم شدن باکتریهای آن می‌شود افزود: در دمای پایین باکتری‌ها فعالیتشان از بین رفته و PH گوشت به 8/5 تا 2/ 6 رسیده که در نهایت باکتری‌های خطرناک از بین رفته و فرآیند ترد شدن گوشت بهتر انجام می‌شود.

عباسی یادآور شد: نگهداری گوشت‌های تازه ذبح شده در یخچال سبب شده باکتری کشنده تب کریمه کنگو که بین انسان و دام مشترک بوده و از لحاظ تشخیص و بالینی دامپزشکان را دچار مشکل می‌کند، در دمای پایین محیط از بین رفته و به اصطلاح عقیم می‌شود.

وی گفت: توصیه ما به مردم توصیه می کنیم در موقع کشتار طیور از ناظران بهداشت سازمان دامپزشکی کشور برای بالا رفتن ضریب ایمنی گوشت ذبح شده استفاده کنند.


بایدها و نبایدهای استفاده از کمربند طبی

$
0
0

سلامت نیوز: متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به راه‌های کاهش درد کمر گفت: در صورتی که به مدت طولانی فرد کمر را با کمربندهای طبی ببندد، عضلات کمر ضعیف شده و فرد به دفعات بیشتری دچار کمردرد می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز،  رامین کردی در گفت‌وگو با فارس در مورد تأثیر بستن کمر در افراد مبتلا به کمردرد اظهارداشت: این مسئله برای همه افراد مبتلا به کمردرد مناسب نیست، اگر فرد به تجربه دریافت که بستن کمر موقع درد باعث کاهش درد می‌شود، می‌تواند برای مدتی که حمله شدید کمردرد دارد کمر خود را ببندد.

وی افزود: اما به این نکته مهم توجه کنید که مدت بستن کمر  هنگام درد نباید بیشتر از چند روز باشد. چون اگر به مدت طولانی فرد کمر را با کمربندهای طبی ببندد عضلات کمر ضعیف می‌شود و چون این عضلات کمر هستند که ستون فقرات را حفظ می‌کنند، ضعف آنها سبب می‌شود فرد به دفعات بیشتری دچار کمردرد شود.

این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: در صورتی که شدت درد در هر حمله کمردرد بیشتر باشد، بستن کمر بیش از یک ماه به علت ایجاد ضعف در عضلات می‌تواند مضر باشد.

به گفته وی در کمردرد حاملگی بستن کمربند مخصوص مفید است. همچنین وقتی‌ فرد می‌خواهد کاری انجام دهد که به کمر فشار وارد می‌کند مثلاً روزی که کارها شدید است و لازم است وسایلی را جابه‌جا کنید خوب است که کمرتان را ببندید مثل وزنه‌برداران که کمر خود را هنگام بلند کردن وزنه می‌بندند.

کردی بیان داشت:کارگرانی که در طی کار وسایلی با جابه‌جا می‌کنند در زمان کار اگر کمر خود را ببندند می‌تواند تا حدودی از آسیب به کمرشان جلوگیری کند.

 این متخصص پزشکی ورزشی در مورد اینکه آیا گرم کردن کمر با کیسه آب گرم یا دستگاه‌های گرم‌کننده برای کاهش درد کمر مؤثر است؟ گفت:2 تا 3 روز بعد از شروع کمر درد می‌توانید برای کاهش درد خود از گرما به صورت کیسه آب گرم یا هر وسیله دیگری که کمر را گرم کند استفاده کنید. این گرما می‌تواند به روش‌های متعدد مانند کیسه آب گرم، لامپ‌های گرم‌کننده، تشک‌ها و سایر وسایل برقی گرم‌کننده اعمال شود.

  وی افزود: هیچ کدام از این وسایل برتری‌ نسبت به دیگری ندارد. روش استفاده این وسایل را نیز از روی بروشور مربوطه بخوانید که دچار عوارض مانند سوختگی نشوید.

کردی ادامه داد: کیسه آب گرم یا وسیله گرم کننده را در محل درد به مدت 30-20 دقیقه قرار دهید و این کار را چند بار در روز تکرار کنید. گرم کردن می‌تواند گرفتگی عضلات را که باعث ایجاد درد می‌شود کاهش دهد.

وی عنوان کرد:گرم کردن ناحیه کمر با دوش یا وان آب ولرم و جکوزی هم همین اثر را دارد و با ایجاد آرامش در عضلات ناحیه و کلیه عضلات بدن به آرام کردن فرد و کاهش درد کمر کمک می‌کند. این کار بهتر است روزی یک بار تکرار شود.

وی در ارتباط با اینکه سرد کردن کمر برای کاهش کمردرد مناسب است؟ گفت:اگر کمردرد شما تازه شروع شده، در دو روز اول شروع درد می‌توانید برای کاهش یک درد بسته حبوبات یخ زده و یا کیسه یخ را که داخل یک حوله تمیز قرار داده‌اید روی محل درد به مدت 20 دقیقه قرار دهید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.

کردی اضافه کرد: وسایل فیزیوتراپی که جهت درمان کمردرد استفاده می‌شود شامل یک سری وسایل تولیدکننده گرما مثل لامپ‌های گرم‌کننده، اولتراسوند و دیاترمی بوده و با این وسایل در هنگام درد حاد و شدید با گرم کردن کمر می‌توانید درد بیمار را کاهش داد.

وی گفت: تنس وسیله دیگری است که با تولید جریان الکتریکی سطحی می‌تواند درد حاد را کاهش دهد. مطالعات نشان داده‌اند که این وسایل بر درد مزمن و طول کشیده کمر اثر ندارد. همچنین این وسایل اثری در پیشگیری از کمردرد ندارند.

این متخصص پزشکی ورزشی خاطر نشان کرد: مطالعات اخیر نشان داده است استراحت در بستر بیشتر از یک تا دو روز برای کمردرد نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه مضر است. پس هر چه زودتر فعالیت را شروع کنید زودتر کمرتان بهتر می‌شود.

وی بیان داشت:علت اینکه استراحت طولانی‌مدت برای کمر شما مناسب نیست و می‌تواند مدت کمردردتان را طولانی کند این است که با بی‌حرکتی، کمر و قسمت‌های دیگر بدنتان خشک می‌شود، عضلات و استخوان‌هایتان ضعیف می‌شود، آمادگی جسمانی‌تان را از دست می‌دهید و افسرده می‌شوید.

کردی تصریح کرد:حساسیت شما به درد افزایش می‌یابد و در نتیجه درد را بیشتر احساس می‌کنید. هر چه مدت بی‌فعالیتی شما بیشتر شود بازگشت شما به وضعیت طبیعی سخت‌تر می‌شود.

وی افزود: شاید در ابتدای شروع حمله کمردرد، شما نتوانید فعالیت کنید و حتی مجبور باشید برای یک یا دو روز به بستر بروید، اما باید بدانید که استراحت در بستر درمان کمردرد شما نیست و باید هر چه سریعتر تحرک و فعالیت خود را شروع کنید.

این متخصص با اشاره به اینکه بیمار حتما باید به توصیه های پزشکی دقت داشته باشد، افزود: حتی وقتی شما کمردرد دارید می‌توانید فعالیت و ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی شنا، دوچرخه ثابت و اعضای فعالیت‌های روزمره و تفریحات را انجام دهید، بدون اینکه فشار بیش از حدی روی کمرتان بیاورید ولی با این وجود حتما با پزشک برای بهبودی بهتر مشورت کنید.

تلاش برای تصویب اصلاح «قانون معاینه فنی» پیش از آغاز فصل آلودگی

$
0
0

سلامت نیوز: رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس دهم از تلاش برای بررسی اصلاح قانون معاینه فنی در صحن مجلس پیش از آغاز روزهای آلوده هوا خبرداد.

به گزارش سلامت نیوز، محمدعلی شاعری در گفتگو با مهر، با بیان این که  اصلاح قانون معاینه فنی یکی از مواردی است که بر کاهش آلودگی هوای پایتخت تاثیر بسیاری دارد گفت: اصلاح قانون معاینه فنی در کمیسیون تخصصی به تصویب رسیده است و تلاش می کنیم تا پیش از آغاز روزهای آلوده سال در صحن به تصویب برسد.

به گفته وی ۲ ساله شدن معاینه فنی در نوبت طرح در صحن علنی مجلس است، گفت: امیدوارم به زودی اصلاح قانون در صحن  به تصویب برسد و پیش از آغاز روزهای آلوده سال ابلاغ شود.

وی در خصوص  پیشنهاد تعطیلات زمستانی بر کاهش آلودگی هوا در ایام آلوده گفت: اوج آلودگی هوای تهران اواخر آبان ماه تا اواخر دی ماه است و به نظر می‌آید هر چه در ایام اوج آلودگی هوا، تردد در سطح شهر کاهش پیدا کند، آلودگی هوا نیز کاهش پیدا خواهد کرد. حال می‌تواند این تعطیلات ۱۰ روز باشد یا دو هفته و به نظر می‌آید این تعطیلات در زمان‌هایی که با وارونگی هوا روبرو هستیم، مؤثرتر باشد.

به گفته شاعری، در کنار اجرایی کردن تعطیلات زمستانه، باید سختگیرانه‌تر در خصوص فعالیت منابع آلاینده هوا برخورد کرد و به طور مثال از فعالیت‌های عمرانی شهری و معادن جلوگیری شود. همچنین به دنبال حل گره‌های ترافیکی پایتخت بود.

Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>