Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

وقتی نوشیدن آب مرگبار می شود!

$
0
0

سلامت نیوز: هیدراتاسیون بیش از اندازه و مسمومیت با آب زمانی رخ می دهد که میزان آب نوشیده شده بیشتر از توانایی کلیه ها برای تخلیه آب اضافی از طریق ادرار باشد. اما مقدار آب تنها عامل تعیین کننده در این زمینه نیست. مدت زمانی که طی آن آب نوشیده شده است نیز باید مد نظر قرار بگیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، تمامی سلول ها و اندام های بدن انسان برای عملکرد درست به آب نیاز دارند. بر همین اساس، شما نیازمند جایگزینی مداوم آب از دست رفته بدن به واسطه تعرق، ادرار و تنفس هستید.

به گزارش "اتوریتی نیوتریشن"، نوشیدن ناکافی آب می تواند به شکل گیری نشانه هایی مانند خستگی، سرگیجه، و گرفتگی عضلات منجر شود. در مقابل، نوشیدن بیش از اندازه آب نیز می تواند شرایطی جدی و خطرناکی که به نام مسمومیت با آب شناخته می شود را موجب شود.

مسمومیت با آب چیست؟

مسمومیت با آب اختلالی در عملکرد مغز به واسطه نوشیدن بیش از اندازه آب است. نوشیدن بیش از اندازه آب موجب افزایش مقدار این مایع در خون انسان می شود. این میزان آب می تواند الکترولیت های موجود در خون، به ویژه سدیم را رقیق سازد. هنگامی که سطوح سدیم به کمتر از 135 میلی مول بر لیتر می رسد، این شرایط به نام «هیپوناترمی» شناخته می شود.

سدیم به تعادل مایعات بین بخش داخلی و خارجی سلول ها کمک می کند. هنگامی که سطوح سدیم به واسطه مصرف بیش از اندازه آب کاهش می یابد، جریان مایعات از بخش خارجی به بخش داخلی سلول تغییر می کند و به تورم آنها منجر می شود. هنگامی که این شرایط برای سلول های مغزی رخ می دهد، امکان شکل گیری عوارض خطرناک و بالقوه تهدیدکننده زندگی فرد ایجاد می شود.

نوشیدن بیش از اندازه آب می تواند خطرناک باشد

مسمومیت با آب در نتیجه تورم سلول ها شکل می گیرد. هنگامی که سلول های مغزی متورم می شوند، فشار داخل جمجمه افزایش می یابد. این فشار نخستین نشانه های مسمومیت با آب را موجب می شود که شامل موارد زیر می شوند:

سر درد

حالت تهوع

استفراغ

در موارد شدید، مسمویت با آب می تواند نشانه های جدی‌تر مانند موارد زیر را موجب شود:

افزایش فشار خون

گیجی

دو بینی

خواب آلودگی

اشکال در تنفس

ضعف و گرفتگی عضلات

ناتوانی در شناسایی اطلاعات حسی

تجمع مایعات اضافی در مغز به نام ورم مغزی شناخته می شود که می تواند ساقه مغز را تحت تاثیر قرار داده و اختلال در سیستم عصبی مرکزی ایجاد کند. در موارد شدید، مسمومیت با آب می تواند به تشنج، آسیب مغزی، کما و حتی مرگ منجر شود.

مرگ به واسطه مسمومیت با آب

نوشیدن بیش از اندازه آب به صورت تصادفی بسیار دشوار است. با این وجود، موارد مرگ و میر ناشی از این شرایط گزارش شده اند. بیشتر موارد مسمومیت با آب در میان سربازان گزارش شده اند. در یک گزارش به 17 سرباز مبتلا به هیپوناترمی در نتیجه مصرف بیش از اندازه آب اشاره شده بود. سطوح سدیم خون این افراد در دامنه 115 تا 130 میلی مول بر لیتر قرار داشت در شرایطی که دامنه عادی 135 تا 145 میل مول بر لیتر است.

در گزارشی دیگر، چگونگی مرگ سه سرباز در نتیجه هیپوناترمی و ورم مغزی تشریح شده بود. مرگ این افراد با نوشیدن 10 تا 20 لیتر آب تنها در چند ساعت رقم خورده بود.

نشانه های هیپوناترمی می تواند با نشانه های کم آبی بدن اشتباه گرفته شود. بر همین اساس، یک سرباز که به اشتباه کم ابی بدن و گرمازدگی در وی تشخیص داده شده بود، به واسطه آبرسانی یا هیدراتاسیون دهانی مکرر و مسمومیت با آب جان خود را از دست داد.

مسمومیت با آب طی انجام فعالیت های ورزشی به ویژه ورزش های استقامتی نیز رخ می دهد. نوشیدن بیش از اندازه آب برای جلوگیری از کم آبی بدن در این قبیل فعالیت ها شایع است. بر همین اساس، هیپوناترمی اغلب طی رویدادهای ورزشی بزرگ رخ می دهد. به عنوان مثال، در مسابقات دو ماراتن بوستون در سال 2002، 13 درصد از شرکت کنندگان دارای نشانه های هیپوناترمی بودند. 0.06 درصد از این افراد هیپوناترمی حاد با سطوح سدیم کمتر از 120 میلی مول بر لیتر را نشان دادند.

متاسفانه، برخی موارد مسمومیت با آب در این رویدادهای ورزشی به مرگ منجر شده اند. به عنوان مثال، می توان به مرگ یک دونده دو مارتن اشاره کرد که آزمایش ها نشان دادند سطوح سدیم خون وی کمتر از 130 میلی مول بر لیتر بوده و هیدروسفالی (ازدیاد غیر عادی مایع) و آسیب ساقه مغز به جان باختن وی منجر شده بود.

مصرف بیش از اندازه آب می تواند در بیماران روانی، به ویژه افراد مبتلا به شیزوفرنی، نیز رخ دهد. نتایج مطالعه ای که روی مرگ 27 بیمار جوان مبتلا به شیزوفرنی انجام شده بود، نشان داد که پنج مورد مرگ در نتیجه مسمومیت با آب بوده است.

چه میزان آب بیش از اندازه محسوب می شود؟

هیدراتاسیون بیش از اندازه و مسمومیت با آب زمانی رخ می دهد که میزان آب نوشیده شده بیشتر از توانایی کلیه ها برای تخلیه آب اضافی از طریق ادرار باشد. اما مقدار آب تنها عامل تعیین کننده در این زمینه نیست. مدت زمانی که طی آن آب نوشیده شده است نیز باید مد نظر قرار بگیرد. در صورتی که مقدار بسیار زیاد آب را طی یک بازه زمانی کوتاه بنوشید با خطر بزرگتر ابتلا به مسمومیت با آب مواجه هستید. این خطر در صورتی که طی مدت زمان طولانی‌تری همان میزان آب را مصرف کرده باشید، کاهش می یابد.

نشانه های هیپوناترمی می توانند به واسطه نوشیدن 3 تا 4 لیتر آب در یک مدت زمان کوتاه پدیدار شوند. کلیه های انسان می توانند 20 تا 28 لیتر آب را در روز از بدن خارج سازند، اما قادر به تخلیه بیش از 0.8 تا 1 لیتر آب در یک ساعت نیستند. از این رو، برای جلوگیری از نشانه های هیپوناترمی شما نباید به طور میانگین بیش از این میزان آب طی یک ساعت را مصرف کنید. بسیاری از موارد گزارش شده مسمومیت با آب در نتیجه نوشیدن مقادیر زیاد آب در یک بازه زمانی کوتاه بوده اند.

به چه مقدار آب نیاز دارید؟

عدد و رقم خاصی درباره این که به چه میزان آب در روز نیاز دارید، وجود ندارد و میزان نوشیدن آب از فردی به فرد دیگر می تواند متفاوت باشد. برای تعیین میزان آب مورد نیاز روزانه می توانید وزن بدن، سطح فعالیت های بدنی و شرایط آب و هوا را مد نظر قرار دهید.

انستیتو پزشکی (IOM) میزان آب دریافتی روزانه برای مردان را 3.7 لیتر و برای زنان 2.7 لیتر پیشنهاد کرده است. با این وجود، این توصیه ها شامل آب دریافتی از نوشیدنی هایی به جز آب و مواد غذایی نیز می شوند. برخی از مردم از قانون 8 × 8 پیروی می کنند که نوشیدنی هشت لیوان آب در روز را پیشنهاد می کند. اما این قانون چندان مبتنی بر پژوهش نیست و بیشتر حالتی دلخواه دارد.

یک قانون خوب برای تعیین آب مورد نیاز گوش دادن به بدن و نوشیدن آب هنگام احساس تشنگی است. این اقدام باید برای حفظ سطوح آب مورد نیاز بدن کافی باشد. اما تکیه بر تشنگی ممکن است برای همه کارآمد نباشد. ورزشکاران، افراد مسن و بانوان باردار می توانند به نوشیدن آب بیشتری در روز نیاز داشته باشند.



رفع تب‌خال در ۳دقیقه

$
0
0

سلامت نیوز: محققان در یک شرکت دانش بنیان داروسازی موفق به تولید نیمه صنعتی اسپری دهانی بر پایه گیاهان دارویی شدند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، فرشاد اکبرنژاد، مدیر بخش علمی یک شرکت دانش بنیان داروسازی گفت: در این شرکت موفق به ساخت و تولید نیمه صنعتی اسپری های ضد آفت دهانی با مواد اولیه گیاهی شدیم.

وی افزود: این اسپری، از موم سبز زنبور عسل، گیاه شیرین بیان، اوکالیپتوس، عصاره درخت بید و ترکیبات گیاهی دیگر ساخته شده است.

به گفته اکبر نژاد، این اسپری علاوه بر از بین بردن آفت های دهانی می تواند باکتری های دهان را از بین ببرد؛ همچنین قارچ های دهانی که منجر به برفک می شوند نیز به واسطه استفاده از این اسپری از بین می روند.

به گفته وی، با استفاده از این اسپری، تب خال ظرف ۳ دقیقه از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه این محصول مشابه خارجی ندارد، گفت: قبل از به تولید رساندن این اسپری دهان، آزمایشاتی در دانشگاه شهیدبهشتی  برای ضد پلاک بودن آن انجام گرفته است؛ همچنین آزمایشاتی در انستیتو پاستور ایران و دانشگاه لرستان انجام شد.

مدیر بخش علمی این شرکت دانش بنیان داروسازی اظهار داشت: در صدد هستیم که این اسپری توسط پزشکان مربوطه تجویز شود؛ البته با تولید نیمه صنعتی این اسپری، تجویز آن در لرستان توسط پزشکان انجام می گیرد.

وی با بیان اینکه معمولا محصولاتی که برای دهان استفاده می شوند نمی توانند پایه الکلی داشته باشند، گفت: در بازار این محصولات به وفور دیده می شوند به همین دلیل استفاده از محصولاتی که بر پایه گیاهی هستند می تواند در این زمینه موثر باشند.

به گفته وی، این اسپری به صورت تحقیقاتی، به تولید نیمه صنعتی رسیده و زمانیکه که مجوز وزارت بهداشت  را اخذ کنیم می توانیم آن را به تولید انبوه برسانیم.

اکبرنژاد عنوان کرد: از این اسپری می توان به عنوان موثرترین اسپری از بین بردن آفت های دهانی یاد کرد.

نکته مهمی که بعد از اهدای خون باید رعایت کنید

$
0
0

سلامت نیوز:یک متخصص خون و سرطان گفت : پس از اهدای خون به مدت 10 الی 15 دقیقه بر روی تخت دراز بکشید و استراحت کنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛محمد رضایی متخصص خون و سرطان گفت : حدود 7 الی 8 درصد وزن بدن را خون تشکیل می دهد که در هر زمان اهدای خون ، 65 درصد از کالری های موجود در بدن می سوزند که این عامل باعث کم وزنی در افراد می شود.

این متخصص خون و سرطان با بیان اینکه بعضی افراد به خون نیاز دارند، اظهار داشت: در ایران بعضی بیماران همچون تالاسمی ، حوادث رانندگی ، کودکان مبتلا به زردی به دلیل ادامه حیات ، به خون سایر انسان ها نیاز دارند.

رضایی با بیان اینکه اهدا کنندگان نیاز به استراحت دارند، ابراز داشت: بعد از اهدای خون احساس سردرد و سرگیجه می کنید به همین دلیل به مدت 10 الی 15 دقیقه ، برای برطرفی این احساسات بر روی تخت دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن قرار دهید.

وی با بیان اینکه اهدای خون به سلامت بدن افراد کمک می کند، ابراز داشت: اهدای خون به صورت مکرر باعث افزایش ایمنی بدن و کاهش بیماری هایی همچون قلبی ، مغزی و عروقی در افراد می شود.

رضایی در پایان ابراز داشت: هنگام مراجعه جهت اهدای خون به فاصله زمانی توجه کنید به طوریکه مردان  4 بار و زنان 3 بیار در سال می توانند خون اهدا کنند.

شیمی درمانی، تجارت یا درمان؟

$
0
0

سلامت نیوز: 15 درصد مصرف داروهای کل کشور به داروهای شیمی درمانی اختصاص دارد و هزینه های آن سالانه بالغ بر 1500 میلیارد تومان است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ در سالهای اخیر باتوجه به شیوع بیماری های غیرواگیر، مقامات تصمیم گیر ایران هم راستا با سازمان جهانی بهداشت برنامه های متعددی را برای مبارزه با این بیماری ها تدوین کرده و تا کنون نیز برنامه های کارشناسی علمی و درخور توجهی اجرا شده ولی از میان تمام بیماری های غیرواگیر، سرطان بیش از همه توجه مسئولین و مردم را به خود جلب کرده است.

شیمی درمانی یکی از درمان های شناخته شده و پررونق سرطان های مختلف است که باتوجه به افزایش شیوع سرطان در حال حاضر، به نظر میرسد شیمی درمانی از فاز درمانی خارج شده و به یکی سودآورترین تجارت های حوزه پزشکی تبدیل شده است که متاسفانه حتی برخی از مسئولین نه تنها در ایران بلکه در جهان نیز فریب خورده افراد سودجو در بحث داروهای این حوزه هستند.

اما در این میان بیش از همه، بیمار است که بی اطلاع از همه جا برای بهبودی تن به هر درمان دردآور و پرهزینه ای می دهد غافل از اینکه امروزه برخی داروهای جدید شیمی درمانی فقط دارونماهایی هستند که هیچ اثری جز پر کردن جیب سودجویان ندارد.

همه ما در جمع خانواده، فامیل و یا دوستان و آشنایان  حداقل یک بیمار سرطانی را می شناسیم که شیمی درمانی شده تمام امیدش برای زندگی ... اما بهتر است بدانیم و بدانند که شیمی درمانی واقعی چیست و چه وقت باید انجام داد؟ به کدام داروهای شیمی درمانی برای زنده بودن و خوب زندگی کردن می توان تکیه کرد؟ و پاسخگویی به سوالاتی از این دست جز با آگاهی امکان پذیر نخواهد بود.

سرطان، همراه قدیمی بشر
محمدرضا قوام نصیری رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، با اشاره به اینکه سرطان به عنوان یکی از بیماری های غیرواگیر و شایع جامعه کنونی توجه نظام سلامت را به خود جلب کرده است، تصریح کرد: به رغم اینکه سرطان یکی از قدیمی ترین بیماری های همراه بشر از ابتدا است، ولی علم آنکولوژی در میان علوم بالینی پزشکی قدمت زیادی ندارد و یکی از شاخه های جوان و رو به پیشرفت علم پزشکی است.

وی ادامه داد: با توجه به این امر باید گفت که رشته های دیگر پزشکی و بالطبع مدیران بخش سلامت فعلا احاطه کامل و تصویر روشنی از آنکولوژی پیدا نکرده اند و در نتیجه سیاست های کلان در این بخش می تواند با آسیب های جدی همراه باشد.

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران درمان های غیر جراحی سرطان (رادیوتراپی و دارو درمانی) را به لحاظ قیمتی و بار مالی بسیار گران  خواند و گفت: برنامه ریزی سیاست های کلان بدون توجه به اقتصاد درمان سرطان و حضور کارشناسان این حوزه،هدر رفت منابع در این بخش تمام سیاست های وزارت بهداشت را در بخش های دیگر تحت تاثیر قرار خواهد داد و اتخاذ سیاست آزمون و خطا عوارض جدی در بحث سلامت و صنعت بیمه کشور خواهد داشت.

شیمی درمانی های بی اثر و پرهزینه
قوام نصیری از اختصاص سهم 15 درصدی داروهای شیمی درمانی نسبت به مصرف کل داروهای کشور خبر داد و اظهار کرد:  هزینه داروهای شیمی درمانی طبق آمار مراجع رسمی، مبلغی بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان در سال است که به نسبت جمعیت کشور چنین مصرفی خارج از قاعده و سرسام آور است.

احمد عامری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، شیمی درمانی را یکی از درمان های سیستمیک و عمومی خواند و افزود: داروهای مورد استفاده برای درمان سرطان انواع متفاوتی از قبیل داروهای اولیه شیمی درمانی، داروهای هورمونی، تارگت ها و برخی از داروهای نوین و گران قیمت به نام ایمونوتراپی دارند.

وی اثربخشی داروهای اولیه شیمی درمانی بسیار بهتر از برخی داروهای جدید دانست و گفت: با توجه به افزایش شناخت انسان از سرطان، سیستم های ایمنی در برابر این بیماری و همچنین داروهای مختلف برای اثربخشی روی مسیرهای مختلف درمانی کشف شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: داروهای جدید شیمی درمانی که تعداد آنها رو به افزایش است نسبت به داروهای اولیه از اثربخشی پایین تری برخوردار بوده و تنها تعداد محدودی از آنها را می توان موثر در بهبودی و افزایش طول عمر بیمار دانست. 

شیمی درمانی، درمان یا تجارت؟
رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران با بیان اینکه سپردن تولیت سرطان به رشته تخصصی کلینیکال آنکولوژی نقش مهمی در کاهش مصرف بی رویه داروهای شیمی درمانی دارد، ادامه داد: از نظر انجمن حدود نیمی از مصارف داروهای شیمی درمانی کشور، مبنای علمی نداشته و بدون اندیکاسیون های علمی تجویز می شود.

عامری ابراز داشت: با توجه به بررسی ها درباره 12 داروی شیمی درمانی مورد تایید FDA که عمدتا تولید آمریکا است، تنها 3 دارو موجب افزایش مدت کوتاهی در طول عمر بیمار شده بود. بر این اساس هزینه های گزافی برای تهیه این داروهای کم اثر و یا بی اثر بر بیمار و سیستم بهداشتی کشور تحمیل می شود که اصلاح آن نیاز به مدیریت مسئولین در ورود داروها و صرف هزینه های آن دارد.

وی در ادامه با اشاره به پرداخت 90 درصد هزینه های دارویی توسط دولت و همچنین سرانه پایین کشور،بیان کرد: بر اساس شرایط موجود مسئولین باید توجه ویژه ای به واردات داروهای شیمی درمانی داشته و درگیر تجارت این حوزه نشوند چراکه به دلیل عدم وجود گاید لاین مشخصی برای این داروها،در بسیاری مواقع تجویز و مصرف داروهای بی مورد شیمی درمانی موجب می شود بیمار از درمان های ساده و اولیه خود نیز به خاطر هزینه های بالا دست بکشد. 

شیمی درمانی، تنها راه درمان سرطان نیست
قوام نصیری تاثیر شیمی درمانی در بهبود تومورهای بدخیم را حدود 10 درصد خواند و اظهار کرد: اگر داروهای شیمی درمانی بدون تلفیق مناسب با رادیوتراپی استفاده شود، کارکرد درمانی قطعی نخواهد داشت و بیماران پس از مدت کوتاهی دچار عود می گردند و مجددا دور باطل مصرف داروهای شیمی درمانی برای تسکین این بیماران و افزایش موقتی و کوتاه طول عمر آنها شروع می گردد.

وی احداث 30 تا 40 مرکز رادیوتراپی آنکولوژی منطبق بر معیارهای مراکز سرطان تیپ ۲ برای ارائه خدمات درمانی طبق گاید لاین های علمی آنکولوژی را در صرفه جویی مصرف داروهای شیمی درمانی کشور بسیار موثر خواند و گفت: در سیاست های درمان سرطان، مراکز رادیوتراپی-آنکولوژی دارای ارزش استراتژیک است.

رییس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران ادامه داد: اصلی ترین پایه درمان غیر جراحی تومورهای بدخیم، رادیوتراپی است و غفلت از این مسئله موجب توسعه بیهوده تخت های شیمی درمانی و به دنبال مصرف بیشتر داروهای شیمی درمانی می شود.

عامری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به تجویز حدود نیمی از داروهای شیمی درمانی توسط آنکولوژیست ها و نقش آنها در تدوین گایدلاین های مشخص این حوزه، تصریح کرد: همکاری وزارت بهداشت در قسمت آنالیزهای اقتصادی با انجمن رادیوتراپی آنکولوژی نتایج خوبی از جمله تدوین گایدلاین های جامع و کامل را در برخواهد داشت.

وی در ادامه گفت: متاسفانه بیش از یک سال است که وزارت بهداشت از مسئولین و اعضای انجمن برای ساماندهی به اوضاع داروهای شیمی درمانی هیچ دعوتی نکرده است.

قوام نصیری افزود: وزارت بهداشت و سیستم های علمی دانشگاهی کشور نباید از قوانین و سیاست های ارائه شده توسط علم آنکولوژی و کارشناسان آن تخطی نمایند که در غیر این صورت و با توجه به مطالبی که عنوان شد، به تدریج وارد بیراهه ای می شود که انتهای آن جز هرز رفتن سرمایه های سلامت و داروهای گران قیمت شیمی درمانی از کلیه و کبد بیماران، بدون تاثیر مورد انتظار در میزان بهبودی آنها نخواهد بود.

به فکر افزایش کیفیت زندگی بیماران باشید
کاش چوب جادویی وجود داشت تا بتوان با گفتن یک ورد درد را از وجود بیماران سرطانی خارج کرد. این چوب جادویی هرچند نامرئی امروز در دست پزشکان و متخصصین درمان بیماری سرطان و به ویژه متخصصین رشته کلینیکال آنکولوژی است. و از این رو باید از تخصص و توانایی پزشکان این رشته برای اصلاح وضعیت مشکلات حوزه شیمی درمانی و رادیوتراپی و همچنین برای افزایش کیفیت زندگی بیماران بهره گرفت.

تاسیس مراکز رادیوتراپی - آنکولوژی استاندارد نسخه کلانی است که کارشناسان برای تحقق اقتصاد مقاومتی در بحث سرطان ارائه می کنند. این مراکز با داشتن درمان موثری به نام رادیوتراپی و مصرف منطقی داروهای شیمی درمانی در کنار رادیوتراپی، علاوه بر درآمد زایی برای نظام سلامت بهترین نتیجه را در نتایج درمانی حاصل در بیماران مبتلا به سرطان در کشور خواهد داشت.

باید اذعان داشت هدف تمام گروه های پزشکی و وزارت بهداشت، افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی بیماران است ولی قطعا رفع مشکلات هر حوزه ای کارشناسان و متخصصین همان رشته را می طلبد.

بلای جدیدی به نام "کک"/ سگ و گربه در خانه نگه ندارید!

$
0
0

سلامت نیوز:یک متخصص بیماری عفونی گفت : انسان هایی که از حیوانات اهلی همچون سگ و گربه نگه داری می کنند دچار بیماری کک می شوند .


به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبر نگاران، آذری متخصص بیماری عفونی  گفت: کک، حشره کوچک با پنجه های ریز قهوه ای رنگ است  که به دلیل خونگرمی انسان و حیوان برای مکیدن خون به آنها می چسبد.

وی با اشاره به چگونگی وجود کک در میان انسان، اظهار داشت: حشره کک ، در مو ، لباس و پشم ایجاد می شود و انسان هایی که در منزل خود حیوانات اهلی همچون سگ و گربه نگاه می دارند حتما کک در خانه آنها مشاهده می شود.

این متخصص بیماری عفونی درباره علائم نیش کک تسریع کرد: افرادیکه به وسیله نیش کک گزیده می شوند ، دچار خارش ، قرمزی  و تورم های پوستی می شوند.

آذری با اشاره به راه های درمان این گزیدگی، ابراز داشت: هنگام نیش حشره کک ، محل زخم را با آب و صابون بشورید و برای کم شدن شدت خارش ، کمی از ماده لوسیون را در محل نیش استعمال کنید.

این متخصص بیماری عفونی در ادامه افزود : در هنگام خارش هرگز محل نیش را نخارانید زیرا این عمل باعث ایجاد عفونت های شدید پوستی می شود .

وی با بیان اینکه دوری از حیوانات باعث کاهش کک می شود اظهار داشت: برای اینکه از وجود کک در خانه در امان باشید، حیوانات خانگی خود را به صورت مستمر با شامپوهای مخصوص کنترل کک شست و شو دهید و حتی استفاده از مواد شیمیایی کنترل کک برای پاکیزه نگه داشتن خانه نیز کمک می کند.

شما هم می‌توانید «پلیس نامحسوس» باشید

$
0
0

سلامت نیوز: معمولاً در ریشه‌یابی جهانی تصادفات به 3 عامل جاده، خودرو و عامل انسانی اشاره می‌شود. کشورهایی که نه مثل ما بلکه آمار کشته و زخمی‌های تصادف جاده‌ای‌شان نصف ما بوده با اصلاح و بهبود جاده‌ها و خودورهایشان و از طرفی برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگسازی رانندگی ایمن موفق شدند در کمتر از یک دهه آمارشان را به‌طرز معجزه‌آسایی کاهش دهند. به‌طور نمونه آلمان در دهه 90 میلادی با برنامه‌ای جامع و اصلاح برخی اشکالات گذشته ضمن اینکه موفق به کاهش باورنکردنی تصادفات شد از طرفی توانست درصد ضربات به سر و ستون فقرات را نیز به پایین‌ترین حد برساند. کشور مالزی در آسیا هم با این روند جایگاه خوبی کسب کرده‌ است.ولی چرا ما نتوانسته‌ایم؟

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه ایران نوشت: اگر موقع رانندگی با تابلو ایست پلیس رو به رو شوید، کدام‌یک از گزینه‌های زیر از ذهن‌تان عبور خواهد کرد؟
الف: ای بابا دوباره سر و کله‌شان پیدا شد.
ب: ای داد بی‌داد، اصلاً حواسم به سرعت نبود.
ج: معلوم نیست چقدر می‌خواهد جریمه کند؟
د: الفرار!

از تصادفات جاده‌ای تا دلتان بخواهد نوشته‌ایم. اصلاً اگر ننویسیم کوتاهی کرده‌ایم. این نوع گزارش‌ها همیشه تازه‌اند. به هرحال تصادف همیشه هست. سالی 17 – 16 هزار کشته و حدود 250 هزار زخمی و قطع عضو کم نیست. خسارتی برابر با جنگ یا یک زلزله بزرگ. خبرهای تصادفات و آمار کشته‌ها و زخمی‌ها پای ثابت صفحات حوادث‌اند. مگر می‌شود روزی خبری از تصادفات در سایت‌ها و خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها نخوانیم. انگار قرار نیست تصادف دست از سر ما بردارد. اصلاح کنم، قرار نیست ما دست از سر تصادف برداریم. بالاخره هرچه باشد در این زمینه ما یکی از کشورهای رکورددار هستیم. یعنی پس از سیرالئون دومین سکو همچنان در اختیار ماست و افت دارد رکوردمان پایین‌تر از بقیه باشد. دیگر برای خودمان صاحب سبک شده‌ایم. حیف است تجربه‌‌های‌ ذی‌قیمت خود را دو دستی در اختیار کشورهای عقب‌مانده‌ای بگذاریم که سالی هزار نفر هم در حوادث جاده‌ای کشته نمی‌دهند.


معمولاً در ریشه‌یابی جهانی تصادفات به 3 عامل جاده، خودرو و عامل انسانی اشاره می‌شود. کشورهایی که نه مثل ما بلکه آمار کشته و زخمی‌های تصادف جاده‌ای‌شان نصف ما بوده با اصلاح و بهبود جاده‌ها و خودورهایشان و از طرفی برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگسازی رانندگی ایمن موفق شدند در کمتر از یک دهه آمارشان را به‌طرز معجزه‌آسایی کاهش دهند. به‌طور نمونه آلمان در دهه 90 میلادی با برنامه‌ای جامع و اصلاح برخی اشکالات گذشته ضمن اینکه موفق به کاهش باورنکردنی تصادفات شد از طرفی توانست درصد ضربات به سر و ستون فقرات را نیز به پایین‌ترین حد برساند. کشور مالزی در آسیا هم با این روند جایگاه خوبی کسب کرده‌ است.ولی چرا ما نتوانسته‌ایم؟ جوابش آنقدرها سخت نیست. نیازی به کنکاش هم ندارد. ما در هر 3 عاملی که بالا گفتیم دچار ضعف هستیم. خودرو و جاده و فرهنگ رانندگی‌مان ایراد دارد. سال گذشته خواننده‌ای به روزنامه زنگ زد و با لحنی طلبکارانه گفت: «در روزنامه‌تان نوشته‌اید راننده خودروی ال 90 همراه با خانواده‌اش به دره‌ای در شمال کشور سقوط کرده و همه‌شان فوت شده‌اند. افسر کارشناس هم در گزارشش قید کرده که بی‌احتیاطی راننده و سرعت بالا باعث این اتفاق تلخ شده. حالا سؤال من این است که افسر محترم پلیس از نزدیک شاهد ماجرا بوده؟ داخل خودرو بوده؟ چگونه توانسته‌اند به این سرعت و دقت، نظر کارشناسی بدهند؟»


بعد ادامه حرف‌هایش را گرفت: «چند روز پیش ماشینم را برای گارانتی به شرکت... بردم. عصر رفتم ماشینم را تحویل گرفتم و روز بعد چمدان‌ها را پشت ماشین گذاشتیم و زدیم به جاده. دور برگردان آزادگان را که پیچیدم، یک لحظه دیدم چرخ‌های جلوی ماشین از ما جلوتر می‌روند. نمی‌دانم کجا می‌رفتند! وقتی به خودمان آمدیم که جلوی ماشین روی زمین بود و کلی جرقه به هوا پرت می‌شد. سرتان را درد نیاورم کم مانده‌ بود ما هم به سرنوشت آن خانواده‌ای که به دره سقوط کرده‌ بودند دچار شویم. حتماً اگر زنده نمی‌ماندیم کارشناس عزیز تصادفات، در کروکی می‌نوشت «ناتوانی راننده در مهار وسیله نقلیه». پس از این اتفاق به شرکت... زنگ زدم و آنها آمدند و ماشین را بردند و پس از تعمیر کلی عذرخواهی کردند که مکانیک یادش رفته بود پولس چرخ‌ها را آچارکشی کند و پیچ‌ها شل بوده! وقتی تصادفی رخ می‌دهد می‌گویند راننده مقصر بوده، درست مثل خلبان‌ها که وقتی هواپیمای‌شان می‌افتد، کارشناسان عنوان می‌کنند خلبان مقصر بوده، چرا؟ چون که زنده نیست تا از خودش دفاع کند.»


حرف این خواننده محترم الحق والانصاف درست است. گاهی در تصادفات، وضعیت جاده عامل اصلی است و گاهی کیفیت پایین خودروهای وطنی. برای بحث وقت زیادی نداریم ولی باید نکته مهمی را که پلیس همیشه به آن تأکید دارد یادآوری کنیم که با وجود جاده‌های غیراستاندارد و حتی خودروی ناایمن می‌توان با رانندگی مطمئن از بروز حوادث احتمالی پیشگیری کرد. کافی است قانون را رعایت کنیم.


برای مثال چند روز پیش به یکی از استان‌های شمال‌غربی سفر کردم. از ابتدای اتوبان کرج به همسفرم گفتم که کاغذ و خودکار دم دستش باشد تا تخلفات رانندگی را ثبت کنیم. می‌خواستم ببینم تا مقصد که 600 کیلومتر راه است چند تخلف خواهیم دید. این مسیر با احتساب برگشت هزار و 200 کیلومتر خواهد شد و تخلفات هم می‌تواند دو برابر باشد. سرگرمی خوبی بود و البته تأسف‌بار.


هنوز چند دقیقه از جفت و جور شدن خودکار و کاغذ نگذشته بود که اتوبوسی پر از مسافر، مثل موتورسیکلت‌‌های لایی کش شروع کرد به لایی‌کشی. اتوبوس وارد لاین سبقت می‌شد، یعنی جایی که خودروهای سنگین حق استفاده از آن لاین را ندارند و بعد با لایی کشی به لاین بغل بغل می‌رفت و باز از نو. چیزی نمانده‌ بود که واقعاً با اتوبوس تصادف کنیم. بوق‌های ممتد هم کار به‌جایی نمی‌برد جز اینکه به تریج قبای راننده برمی‌خورد و با چند ترمز ناگهانی قصد حال‌گیری ما را داشت.


بگذریم. مسیر 120 کیلومتری کرج تا قزوین همیشه بار ترافیکی سنگینی دارد و انواع و اقسام تخلفات را می‌شود با چشم غیرمسلح دید. استفاده برخی رانندگان از باند اضطراری، لایی‌کشی، نور بالا، استفاده ازنور زنون که راننده جلویی را کور می‌کند و ده‌ها تخلف دیگر که نگفتنش بهتراست و ممکن است بدآموزی داشته باشد. انگار نه انگار اینجا جاده ‌است و باید به قانون و رانندگی دیگران احترام گذاشت.


در 80 کیلومتر ابتدایی موفق شدیم 11تجاوز به چپ، 15 لایی کشی و 14 سبقت غیرمجاز را ثبت کنیم! 40 کیلومتر مانده به عوارضی قزوین، جاده ناگهان ترافیک می‌شود؛ فلشرها هم روشن هستند. انگار اتفاقی افتاده. حدس‌مان درست است. کامیونی به شکل عجیب اندر غریبی روی ماشین ال 90 نقره‌ای رنگی که در لاین سبقت بوده، سوار شده. تکنیسین‌های اورژانس در حال درمان سرنشینان ماشین سواری هستند. نگاه‌های کارشناسانه بسیاری از رانندگان که چند ثانیه‌ای توقف می‌کنند تا درصد تقصیر کامیون و سواری در تصادف را تعیین کنند به حجم ترافیک می‌افزاید. خدا را شکر تصادف کشته‌ای نداشته‌ است.


از قزوین تا شهر مقصد 480 کیلومتر مانده و با توجه به اینکه دو سوم از حجم خودروها کم می‌شود طبیعتاً تعداد تخلفات نیز پایین می‌آید ولی در طول این سفر 600 کیلومتری مجموعاً 32 تجاوز به چپ، 44 لایی کشی و 37 سبقت غیرمجاز را ثبت می‌کنیم. یعنی اگر ما پلیس نامحسوس بودیم می‌بایست 113راننده متخلف را جریمه کنیم.


اما موقع برگشت قضیه بسیار حادتر می‌شود. تا 50 کیلومتری کرج که جاده به اوج شلوغی رسیده‌ است 36 تجاوز به چپ، 56 لایی‌کشی و 48 سبقت غیرمجاز ثبت می‌کنیم. جمعه است و همه در حال بازگشت از سفر. بار ترافیکی از قزوین به بعد به‌ طور تصاعدی بالا می‌رود. رانندگانی که از استان آذربایجان‌شرقی، غربی، اردبیل و زنجان در حال بازگشت‌اند درعوارضی دوم قزوین به حجم خودروهایی که از استان گیلان به ‌سوی تهران روانه‌اند اضافه می‌شود. در تاریکی شب، نور چراغ خطر ماشین‌ها، جاده را روشن می‌کند. انگار خط پهن قرمزی در حال حرکت به جلو است.


ترافیک در نزدیکی کرج به بالاترین حد می‌رسد. جاده گنجایش این همه ماشین را ندارد. ماشین‌ها توی هم می‌لولند. باور کنید راننده‌ها برای رهایی از این گره ترافیکی چند ده کیلومتری دست به هرکاری می‌زنند. حتی اگر بتوانند از روی هم رد می‌شوند. راننده‌ها پس از ساعت‌ها رانندگی و کلافگی و خستگی و بی‌خوابی، رفتارهای پرخطری از خود نشان می‌دهند. 40 کیلومتر مانده به کرج تجاوز به چپ 105، لایی‌کشی 89 و سبقت غیرمجاز به 128 می‌رسد. یعنی چند برابر 560 کیلومتری که پیموده‌ایم. البته 5تصادف خسارتی گلگیر به گلگیر هم ثبت کرده‌ایم. مجموع تخلفات رفت و برگشت به 580 مورد می‌رسد.


بیشتر مردم ناایمن بودن برخی از جاده‌ها و کیفیت پایین خودروها را عامل اصلی تصادفات می‌دانند ولی شاید به رعایت نکردن قانون توسط خودشان فکر نکرده‌اند و نمی‌کنند. چرا تصادفات غم‌انگیزی که همه‌ ما لااقل برای یکبار شاهدش بوده‌ایم، برایمان درس عبرت نمی‌شود؟ چرا به پیام‌ها و هشدارهایی که پلیس می‌دهد توجهی نمی‌کنیم؟ چرا فکر می‌کنیم حضور پلیس دوربین به‌دست در جاده‌ها یعنی ناخوشایند شدن سفر؟ چرا به خودمان و بقیه فکر نمی‌کنیم؟

خواص بیشمار توت سفید

$
0
0

سلامت نیوز:با خوردن اين ميوه به راحتی و بدون نياز به قرص، با ديابت، سرطان و فشار خون بالا مبارزه كنيد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان؛ توت سفید خواص درمانی متعددی دارد كه در درمان تومورها، دیابت و قند خون بالا كاربرد دارد  شاخ و برگ اين درخت در چین و ایالات متحده آمریکا در دوران استعمار برای ایجاد صنعت ابریشم به كار گرفته شد.

شاخ و برگ گیاه توت در درمان دیابت، کلسترول بالا و قند خون بالا، درد عضلات و مفاصل، ورم مفصل ها ، یبوست، سرگیجه، از دست دادن مو و پیری زودرس موثر است.

ترکیبات این گیاه با کاهش سرعت تجزیه قندها در روده اجازه می دهد تا قندها به آرامی به داخل خون جذب شده و به عبارت ساده ترمانند داروهای دیابت  نوع 2 و بدون بدون عوارض جانبی کار می کند.
 
توت سفید حاوی اسیدهای آلی، ویتامین C، کاروتن، پکتین، فیبر، قند اینورت، رزین و سایر ترکیبات سودمند بسياري است كه می توانند در درمان ورم لوزه، سرفه، تب، اسهال، سردرد و التهاب كمك كند  شاخ و برگ گیاه توت حاوی آنتی اکسیدان بوده و مصرف آن در كاهش کلسترول بالا و محافظت از سلامت قلب خود مفيد است.

با توجه به مطالعه انجام شده در دانشگاه تگزاس شاخ و برگ گیاه توت سفيد حاوی مقدار غنی از رسوراترول، فنل طبیعی است که می تواند با بیماری های قلبی و سرطان مبارزه كند اما چشمگيرترين تاثير ميوه توت کاهش سطح قند خون است.

منبع: healthyfoodhealthytips.com


فقر، دلیل بروز آسیب‌های اجتماعی

$
0
0

سلامت نیوز: فقر با بسیاری از مسائل و آسیب‌های اجتماعی از جمله بیماری‌های روحی و روانی، افزایش مرگ و میر، شکست تحصیلی، انواع هنجارشکنی‌ها و قانون گریزی‌ها، خشونت، پرخاشگری، اعتیاد، جرم و مصرف دارو ارتباط دارد، طوری که وقتی جامعه شناسان و کارشناسان مسائل اجتماعی به بررسی علل و عوامل بروز آسیب‌های اجتماعی در جامعه می پردازند در نهایت به فقر می رسند و از آن به عنوان مادر آسیب‌ها یاد می‌کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان، فقر در جامعه به طور اساسی یک مشکل و آسیب است که کشش و زمینه بروز کج روی‌ها را در افراد ایجاد می‌کنند. با وجود این، نباید گفت که همه افراد فقیر مشکل ساز هستند، بلکه فقر به عنوان یک آسیب اجتماعی می‌تواند بستر بروز بسیاری از ناکامی‌ها باشد. آنچه در ادامه می خوانید نظرات کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌های اجتماعی کشور با «آرمان امروز» درباره نقش فقر در بروز آسیب‌های اجتماعی است.

 ارتباط میان فقر و آسیب‌های اجتماعی را چگونه  ارزیابی می کنید؟
در اغلب جوامع بشری تمکن اقتصادی با عزت افراد ارتباط مستقیم دارد. افراد در جوامع در حال توسعه براساس معیارهای اقتصادی رتبه بندی می‌شوند. برای افراد شرایط اقتصادی معیار و تعیین کننده طبقه اجتماعی‌شان محسوب می‌شود. در اصل تغییرات اجتماعی در جامعه به دلیل تحولات گوناگون در حوزه اجتماعی، ساختارها و... است. این در حالی است که بسیاری از تحولات چندان مناسب جامعه ما نیست و فقط به دلیل نارسایی‌های اقتصادی بروز کرده است. با تحولات اقتصادی و بروز فقر در جامعه افراد از طبقه اجتماعی خود فاصله گرفته و به این ترتیب برای دستیابی به طبقه اجتماعی قبلی خود تلاش می‌کنند. در این بین ممکن است تلاش‌های افراد برای کسب موقعیت اجتماعی با عزت همراه نباشد. در این مرحله هر قدر عزت افراد زیر پا گذاشته شود به نسبت آسیب‌ها نیز به سراغ این افراد می آید. برای مثال شخصی که بر سر چهارراه‌ها تکدی‌گری می‌کند یا فردی که به دلیل فقر مجبور به پذیرش هر شغل است، طبیعتا تحت شرایط موجود در اختیار مافیای مواد مخدر قرار می‌گیرد تا به عنوان توزیع‌کننده مواد مخدر بتواند هزینه‌های امرار معاش خود را تامین کند. افراد باز مانده از فرصت‌های تحصیلی یا فرصت‌های برابر در جامعه برای رشد و پیشرفت چاره ای جز پیوستن به گروه همسالان خود ندارند. شاید این گروه‌ها فرد را در مسیر بزهکاری هدایت کنند. در اصل فقر می‌تواند زمینه ساز بروز آسیب‌های اجتماعی در ابعاد گوناگون باشد و این امر در زنان و مردان با کارکردهای متفاوتی همراه است. برخی از زنان امروز در جامعه ما به دلیل نگاه مرد سالارانه حاکم با حداقل حقوق به فعالیت می‌پردازند. این در حالی است که شاید افراد در طبقات متوسط در حالت عادی از پذیرش این شغل و میزان درآمد خود امتناع کنند. برخی از زنان در جامعه برای به دست آوردن همین حداقل‌ها خود را موظف به پذیرش و انجام بسیاری از خواسته غیرانسانی از سوی کارفرما می‌کنند که هر یک از این عوامل می‌تواند به عنوان آسیب مطرح شود. برای مثال اعتیاد یک آسیب همه گیر در جامعه ما محسوب می‌شود. تعداد قابل توجهی از جوانان معتاد کشور به دلیل عدم تمکن مالی، عدم دستیابی به امکانات برابر و به دست آوردن فرصت‌های اجتماعی متناسب با شان و شخصیت خود و خانواده شان به این آسیب خانمان سوز گرفتار شده اند که در نتیجه امروز به عنوان معتاد مجبور به پذیرش برخی رفتارهای غیر انسانی در جامعه هستند. در ضمن این احساس نابرابری درون گروه‌‌های اجتماعی نیز قابل مشاهده است. برای مثال افراد تحصیلكرده كه به دلیل محرومیت از اشتغال مناسب گرفتار فقر هستند، از تبعیض و نبود شایسته سالاری برای دسترسی به شغل و درآمد مناسب، رنج مضاعف می‌برند یا جوانان از اینكه برخلاف تسهیلاتی كه برای برخی از اقشار جامعه وجود دارد، نمی‌توانند به دلایل مختلف از اموری مانند تفریح، پاتوق عمومی دوستانه و موسیقی متناسب با الگو‌های فرهنگی مطلوب خودشان بهره مند شوند. این افراد احساس تبعیض و محرومیت می كنند، چون الگو‌های فرهنگی رسمی و امكاناتی كه بر پایه آن ارائه می‌شود نیز نمی‌تواند نیازها و علایق آنها را تامین كند.


 به نظر شما مهم‌ترین مساله در بروز آسیب‌های اجتماعی چیست؟
با بررسی هر یک از آسیب‌های اجتماعی از جمله تن فروشی، روسپیگری، دزدی و... باید گفت بروز این آسیب‌ها به دلیل فقر است. با وجود فقر در جامعه افراد نیز توانایی تطبیق خود با شرایط کنونی را ندارند. این امر می‌تواند جزو ضعف کارکردهای فرهنگی کشور تلقی شود، اما برخی اندیشمندان از جامعه اسلامی انتظار دارند تا افراد با حفظ آبرو در مقابل ناملایمات ایستادگی کرده و تن به بی عزتی ندهند. این امر در شرایطی انتظار مناسبی از افراد جامعه است که در عرصه‌های فرهنگی به جد در این زمینه فعالیت شده باشد و دین به عنوان یک پایه اساسی در نسل جوان و نوجوان کشور نهادینه باشد، در غیر این صورت وقتی افراد توانایی تامین معاش خود و خانواده خود را ندارند طبیعتا روحیه و نشاط لازم را برای پذیرش اصول ایدئولوژی دین،مذهب و اخلاق را از دست می‌دهند و در این شرایط هم مذهب و هم عزت انسان مورد آسیب قرار می‌گیرد. در این شرایط افراد تحقیر شده و چاره ای جز پیوند با آسیب‌های اجتماعی ندارند. با بررسی هر یک از آسیب‌ها می‌توان گفت که هیچ فردی به خودی خود به سراغ تکدی‌گری،اعتیاد، روسپگری و... نمی‌رود، بلکه این آسیب‌ها به دلیل عدم تمکن مالی و مشکلات اقتصادی در سطح بالایی قرار دارد. در اصل بین وضعیت اقتصادی افراد و آسیب‌های اجتماعی تهدید کننده آنها رابطه مستقیم وجود دارد.


 در این بین توانمندسازی افراد را برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی چگونه ارزیابی می‌کنید؟‌
توانمند سازی‌ها می‌تواند موثر باشد، اما فقط به صرف آموزش مهارت به افراد نمی‌توان کاری از پیش برد. برای مثال اگر بسته‌های آموزشی با هدف توانمندسازی، مقابله با آسیب‌ها و ناملایمات زندگی در اختیار افراد قرار گیرد، اما آنها توانایی کنترل خود را در ایجاد حس برابری با طبقات اجتماعی نداشته باشند به نسبت کسب این مهارت‌های چندان مناسب نیست. این در حالی است که افراد توانمند در انتخاب‌های خود افراد موفقی هستند و اگر آنها در فقر به سر ببرند طبیعتا عزتشان نیز از بین می رود. در اصل کسب مهارت و توانمندسازی بدون عزت هیچ ارزشی ندارد. در ضمن عزت افراد فقط در گرو مسائل مالی نیست، اما فقر می‌تواند این ویژگی بارز انسانی را تحت تاثیر قرار داده و از شدت و حدت آن بکاهد. هم اکنون برخی مسائل در جامعه همچون رقابت‌های مالی، تجمل گرایی و... خارج از اصول مذهبی و دینی حرکت می‌کند. در این شرایط باید افراد را از لحاظ مالی و چگونگی کسب و امرار معاش توانمند کرد تا زمینه بروز دیگر آسیب‌ها از بین برود. در چند سال اخیر بسیاری از برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها عزت عمومی را زیر سوال برده است. برای مثال پرداخت یارانه نقدی عزت جامعه را زیرسوال برده و این سیاست جامعه را به سمت گدا پروری سوق داده است. این امر یک تعریف جدید از تکدی‌گری سیستماتیک از خود به جای گذاشته است. این طرح به هیچ عنوان نه برای اقتصاد و نه در ارتقای رفاه اجتماعی موثر بود، بلکه این سیاست جامعه را به سمت گداپروری سوق داد. این در حالی است که سیاست‌های کشور در زمینه مهارت آموزی چندان موثر نیست. در یک کلام اگر مجموعه‌ای از موارد مناسب در جامعه همچون ارتقای سلامت روان، نحوه مقابله با خشم، چگونگی مدیریت بحران و... وجود نداشته باشد، طبیعتا آن جامعه با فقر درگیر و در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار خواهد گرفت.

 


مصدومیت ۳۸ مسافر در برخورد اتوبوس با تریلی

$
0
0

سلامت نیوز: سخنگوی سازمان امداد و نجات، گفت: برخورد اتوبوس مسافربری با تریلی در محور دیلیجان به سلفچگان ۳۸ مصدوم برجای گذاشت.

به گزارش سلامت نیوزبه نقل از ایلنا،سیدمصطفی مرتضوی مهمترین حوادث شبانه‌روز گذشته را تشریح کرد و گفت: ساعت ۴:۱۶ صبح امروز برخورد اتوبوس با تریلی در کیلومتر ۲۵ جاده دلیجان به سلفچگان، سبب بروز حادثه برای ۳۸ مسافر شد.

وی با اشاره به اینکه در این حادثه ۳۸ نفر مصدوم شدند، افزود: ۶ نفر از مصدومان به صورت سرپایی مداوا شده و بقیه به نزدیکترین مرکز درمانی انتقال یافتند.

سخنگوی سازمان امداد و نجات با اشاره به برخورد نیسان با پژو در محور بهشهر - نکا بیان کرد: ساعت ۵:۰۵ صبح امروز برخورد نیسان و پژو سبب بروز حادثه برای ۱۱ مسافر شد که نیروهای امدادی سه مصدوم را به بیمارستان منتقل کردند.

بلایی که خطای پزشکی بر سر یک نوزاد آورد

$
0
0

سلامت نیوز: اشتباهات، قصور و خطای پزشکی مدتی است به لحاظ رسانه‌ای بسیار گسترده‌تر از قبل منتشر می‌شود. اینکه میزان این خطاها و اشتباهات جبران‌ناپذیر و آسیب‌زننده، گسترده‌تر از قبل شده یا گسترده‌تر از قبل رسانه‌ای می‌شود، بحثی مجزاست اما در یکی از تازه‌ترین اتفاقاتی که از ده‌ها تخلف و کوتاهی دیگر به اطلاع رسانه‌ها می‌رسد، موردی از آسیب‌دیدگی عمیق نوزادی هنگام به دنیا آمدن است که گزارش شد.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جهان صنعت در ادامه می نویسد: یکی از این مواردی که در بیمارستان‌های کشور کم به وقوع نمی‌پیوندد، کشیدگی، شکستگی و دررفتگی اعضای بدن نوزاد هنگام زایمان مادر است. حدود دو ماه قبل، در رفتگی گردن، لگن پای راست و مچ پای چپ نوزاد پسری در یک بیمارستان دولتی اتفاق افتاد.

حنیفی، پدر این نوزاد از اتفاقاتی که هنگام زایمان همسرش بر سر نوزادش آمده می‌گوید: 27 تیر بچه‌ام به دنیا آمد. ابتدا به دروغ به من گفتند مشکل تنفسی دارد. فردای تولدش رفتم بچه را دیدم، متوجه شدم سر و پاهای بچه شکل عجیبی دارد. به محض اینکه از پزشکش پرسیدم گردن و پای پسرم چرا این‌طور شده، از اتاق خارج شد و پاسخگو نبود. او ادامه می‌دهد: گردن و پاهای نوزادم کج بود. از سرپرستار و پرستاران جویا شدم گفتند شما حساسید، چیزی نیست. در همه نوزادها این حالت طبیعی است. کمی که بیشتر اعتراض کردم و گفتم این طبیعی نیست، به من گفتند قرار است پزشک بچه با تو صحبت کند. چهار، پنج روز گذشت دیدم رسما گردن پسرم آویزان است. وقتی به سر بچه دست می‌زدیم، از شدت درد گریه می‌کرد. کمی بعد بچه را پیش جراح عضله در همان بیمارستانی که به دنیا آمده بود، بردم و او گفت عضله گردن نوزاد پاره شده و از داخل خونریزی کرده، بچه را ببر سونوگرافی. با معرفی جراح‌مان به بیمارستان مفید، پسرم هم‌اکنون در آنجا فیزیوتراپی می‌شود. عضله‌های گردن بچه کلفت شده بود. پس از آنکه فهمیدم چه بلایی هنگام زایمان به سر کودکم آورده‌اند، او را پیش متخصصان مختلف از جمله ارتوپد کودکان بردم.

این متخصص به من گفت: لگن پای راست بچه در رفته و همان باعث شده از لگن به زانو فشار وارد شود و از زانو به پایین پا کج فرم گرفته است. پای چپ هم از مچ در رفتگی دارد و هنوز بعد از این همه فیزیوتراپی کج است.

حنیفی در پاسخ به اینکه آیا شما خودتان درخواست دادید که زایمان همسرتان طبیعی باشد، عنوان می‌کند: خیر، پزشک همسرم گفته بود زایمان باید طبیعی باشد. من هم گفتم هر کاری برای سلامت بچه لازم است انجام دهید. با این ناشی‌گری بچه را طوری کشیده‌اند که سه جای اصلی بدن کودک در رفته است و حالا پس از کش و قوس‌های فراوان به من می‌گویند در شکم مادر این‌طور شده است! چطور امکان دارد؟ من به آنها گفتم همه می‌دانند شکم و رحم مادر امن‌ترین نقطه برای نوزاد است، چطور ممکن است در رفتگی در شکم پیش از زایمان رخ داده باشد؟

وی تاکید می‌کند که به پزشکی‌قانونی و مرکز جرایم پزشکی بیمارستان مزبور شکایت کرده‌ام. همه مدارک و مستندات را به پزشکی قانونی تحویل دادم. مرا فرستادند به بیمارستان امام خمینی که می‌دانید چقدر شلوغ و آلوده است و برای نوزاد نامناسب اما نامه دادند برای معاینات به آنجا برویم. یکی از پزشکان آنجا معالجه‌ای سرسری و نه تخصصی برای اعلام به پزشکی‌قانونی انجام داد. ابتدا پزشک آنجا به ما گفت: «با تئوری جدید نتیجه را این‌گونه می‌نویسم که نوزاد در شکم مادرش این‌طور شده است.» مساله‌ای که وقتی نتیجه را به پزشکان متخصص دیگری خارج از آن مجموعه اطلاع دادم، خندیدند.

پزشک متخصص اطفال به من گفت: امکان ندارد در شکم مادرش گردن و پاهایش در رفته باشد. این متخصص که از نتیجه معاینات بیمارستان امام خمینی متعجب بود، خودش همین حالا در بیمارستانی که پسرم آنجا به دنیا آمده، مشغول کار است. پس از آن پزشکی قانونی به من گفت یک هفته دیگر نتیجه نهایی را به شما اعلام می‌کنیم. حالا برای بررسی نهایی مراجعه کرده‌ام و به من می‌گویند دو ماه و نیم دیگر نتیجه آماده می‌شود. این یعنی چه؟ فرافکنی و خرید وقت از این بیشتر؟ مگر چه بررسی‌هایی لازم دارد که دو ماه و نیم دیگر زمان نیاز است؟ همین حالا مدیرعامل بیمارستان از من فرار می‌کند! از او می‌پرسم بر چه اساسی این حرف را می‌زند، می‌گوید: از آن روز تا حالا حاضر نشده با من حرف بزند و توضیح بدهد. وقتی به مدیریت بخش رسیدگی به شکایت‌های پزشکی اعتراض کردم و گفتم چرا مدیر کل بیمارستان حاضر نیست مرا ببیند، من موضوع را رسانه‌ای می‌کنم و شکایت می‌کنم از بیمارستان، با قلدری و برخورد نامناسب به من گفت: می‌خواهی کار سیاسی کنی؟! برو هر کاری می‌خواهی بکن. مسوول بازرسی هم از سوی دیگر به من گفت: نهایتا اگر شکایتت به نتیجه برسد، دیه بچه‌ات را می‌دهند. گفتم دیه می‌خواهم چه کار؟ بیمارستان و پزشک زنان که این بلا را سر نوزادم آورده، مقصر است، هیچ هزینه‌ای به من پرداخت نمی‌کنند و زیر بار مسوولیت نمی‌روند، من همه هزینه‌های درمان پسرم را که بخشی از آنها آزاد است و بسیار گرانقیمت، خودم پرداخت می‌کنم. من دیه از این به بعد به چه کارم می‌آید؟ می‌خواهم نوزادم را درمان کنند.


حالا حدود 50 روز از شروع درمان نوزاد می‌گذرد و حنیفی می‌گوید: فشار گردن پسرم کمی بهتر شده اما صورتش هنوز نامتقارن است. چشمانش یکسان نیست. صورت و شقیقه‌اش ورم دارد. پایش هم هنوز از زانو به پایین کج است. در واقع ساق پا خمیدگی دارد و مچ پا هم کج است. دکتر ارتوپد گفت: بچه را دو تا پوشاک کنید تا پاهایش از همدیگر فاصله پیدا کنند و لگن جا بیفتد. همین دو تا پوشاک در این گرما آسیب دیگری به پاهای بچه زده است. این نوزاد شیرخواره است چقدر مگر تاب و توان دارد؟ از روز اول به دنیا آمدنش درد می‌کشد و زیر دستگاه سونوگرافی و فیزیوتراپی است. به من می‌گویند کم‌کم در طول زمان بچه کاملا خوب می‌شود. باید کفشی مخصوص پای آسیب دیده‌اش بخرم.


حنیفی با تاکید بر اینکه مطمئنم بچه‌ام خوب می‌شود، با انتقاد از عملکرد و رفتار پزشکان و مسوولان بیمارستان می‌گوید: نوزادم را ناقص کرده‌اند اما قرار نیست هر بلایی سر بچه‌های مردم آوردند، این قدر فرافکنی کنند و بگویند خب حالا درست می‌شود. به هیچ عنوان مسوولیت اشتباه‌شان را نمی‌پذیرند. حداقل این‌قدر وقیح نباشند و وقتی حاضر نیستند با شکایتم روبه‌رو شوند و مرا سر می‌دوانند، مسوولیت کارشان را بپذیرند و دائم نگویند برو هر کاری دوست داری بکن. این تنها فرزند من است.


حنیفی در نکته‌ای دیگر می‌گوید: این روزها که برای فیزیوتراپی و معاینه به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنم، موارد بسیار زیادی از کودکان مشابه شرایط پسرم می‌بینم که در نوزادی و هنگام به دنیا آمدن یکی از اعضای بدن‌شان ناقص شده و بیمارستان به آنها نگفته و پدر و مادر کودک دیر متوجه شده‌اند و حالا کودک بینوا با نقص عضو در سن چهار، پنج سالگی برای درمان روزانه به بیمارستان مراجعه می‌کند. «خانم فقط یک بار چند ساعت وقت بگذار برو بیمارستان مفید ببین چه خبره. وقتی وضعیت پسر خودم را می‌بینم که زود متوجه بلایی که سرش آوردند شدم، خدا را شکر می‌کنم. وقتی زمان می‌گذرد درد بدتر می‌شود و ترمیم عضو آسیب‌دیده و ناقص‌شده دشوارتر.»


او یادآور می‌شود: چطور است که شما به هر اداره و سازمان دولتی بروید تابلو زده‌اند که توهین به کارمندان سه تا شش ماه حبس دارد و جرم است اما توهین کارمندان و کارکنان ارگان‌ها و بیمارستان‌های دولتی به بیماران و همراهان جرم محسوب نمی‌شود؟ این چه قانون دوگانه‌ای است و این‌قدر با مردم در بیمارستان‌ها بدرفتاری و بی‌حرمتی و توهین می‌شود؟


حنیفی از وضعیت روحی همسرش می‌گوید: خیلی حالش بد است. دائم گریه می‌کند. با کوچک‌ترین درد و گریه پسرم، خودزنی و گریه می‌کند. خودش را مقصر می‌پندارد. روز به روز در حال آب شدن و غصه خوردن است. چرا همسرم باید این‌قدر خود را آزار دهد؟ او آسیب‌دیده است، من برای درمان فرزندم شغلم را از دست دادم آنقدر که نتوانستم سر کار بروم و به وضعیت او رسیدگی می‌کردم. چه کسی پاسخگوی این اتفاقات است؟ فقط نقص عضو و آسیب دیدن نوزاد نیست همه خانواده را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند و همه ارکان به هم می‌خورد.


پسرک دو ماهه حنیفی فقط یک کودک است از میان ده‌ها کودکی که آسیب می‌بینند و به دلیل کوتاهی و قصور پزشکی، باید ماه‌ها درمان شوند و تحت نظر باشند تا به روز نخست برگردند؛ نوزادی بی‌گناه که عین دو ماه عمرش را در بیمارستان و درمان گذرانده به‌خاطر بی‌مسوولیتی و اشتباه پزشک به دنیا آورنده‌اش. به نظر می‌رسد هر چقدر خطای پزشکی و قصور و کوتاهی و آسیب زدن به بیماران و غیربیماران بیشتر مطرح و رسانه‌ای می‌شود، قبح کم‌کاری و بی‌توجهی و بی‌مسوولیتی نزد پزشکان خطاکار و بیمارستان‌های خطاکارتری که پشت تخلف پزشک این چنین می‌ایستند و نوزادهای زیادی را ناقص می‌کنند، کاملا از بین رفته است و چنین موضوعاتی برایشان عادی شده است و مطمئن هستند که بیماران و همراهان بینوایشان نمی‌توانند با شکایت و اعتراض و پیگیری و دوندگی نتیجه‌ای حاصل کنند؛ این طور بی‌تفاوت و خونسرد به شاکیان می‌گویند: «برو هر کاری دلت می‌خواد بکن».

حنیفی مصمم می‌گوید: مهم نیست چه نتیجه‌ای حاصل شود. من تا انتها پرونده آسیب‌دیدگی پسرم را پیگیری خواهم کرد و آن را رها نمی‌کنم، همچون خانواده‌های زیادی که آنقدر سنگ سر راه آنها می‌گذارند که با شکایت و اعتراض و دوندگی به هیچ نتیجه‌ای نرسند و فقط خسته و فرسوده شوند در راه پله‌های دادگاه و نظام‌پزشکی و پزشکی‌قانونی.

تجمل‌گرایی در سونوگرافی دوران بارداری

$
0
0

سلامت نیوز:یک رادیولوژیست تاکید کرد: به خانم‌های باردار توصیه می‌شود در دوران بارداری تنها سونوگرافی برای غربالگری دوران جنینی، مشاهده اندام‌ها، موقعیت جنین و مایع درون رحم را انجام دهند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا،دکتر کوروش عبدالهی‌فرد، رادیولوژیست با توجه به گسترش انجام سونوگرافی‌های غیرضروری دوران بارداری گفت: به طور کلی هیچ اجباری برای انجام سونوگرافی بارداری وجود دارد اما به افراد توصیه می‌شود در طول دوره بارداری چهار بار برای انجام سونوگرافی در زمان‌های مقرر مراجعه کنند.

وی افزود: در مجموع سونوگرافی برای غربالگری دوران جنینی، مشاهده اندام‌ها، موقعیت جنین و مایع درون رحم به زنان باردار توصیه می‌شود.
متاسفانه انجام مداخلات پزشکی غیرضروری برای برخی افراد به تفریح تبدیل شده است
 
عبدالهی‌فرد با توجه به اینکه برخی از پزشکان انجام دفعات مکرر سونوگرافی را بی‌خطر اعلام کرده‌اند، یادآور شد: انجام دفعات زیاد سونوگرافی به معنای بی‌خطر بودن مطلق آن نیست بلکه بدان معناست که مضرات آن کم‌تر از فواید آن است. نشستن در صف انتظار سونوگرافی، استرس نتایج آن و ... از عوارض احتمالی روحی و جسمی سونوگرافی است به همین دلیل به مادران باردار توصیه می‌شود در این دوران حتی خود را در معرض کم‌ترین استرس‌ها نیز قرار ندهند.

این عضو هیات مدیره انجمن رادیولوژی ایران در ادامه با اشاره به افزایش تجمل‌گرایی در سونوگرافی دوران بارداری عنوان کرد: اخیرا خانواده‌ها علاوه بر تهیه آلبوم از نتایج سونوگرافی اقدام به فیلمبرداری و تصویربرداری از سونوگرافی و اولین تصویر جنین خود می‌کنند که این امر زمان انجام سونوگرافی را افزایش می‌دهد و علاوه بر آن، افراد برای تکمیل آرشیو خود به دفعات مکرر و غیرضروری مراجعه می‌کنند.

وی افزود: متاسفانه انجام مداخلات پزشکی غیرضروری برای برخی افراد به تفریح تبدیل شده است.




کمبود فضای بیمارستانهای کودکان / پزشکانی که اتاق معاینه ندارند

$
0
0

سلامت نیوز:معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اورژانس مرکز تخصصی کودکان مفید نیاز به بازسازی دارد، گفت: اکنون با مراجعه روزانه ۸۰۰ مراجعه کننده اصلاً در برخی مواقع پزشکان اتاق معاینه ندارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، علی‌اکبر سیاری در مراسم افتتاح بخش‌های جدید نوزادان و بزرگترین پی آی سی یو کشور با اشاره به اینکه سخت‌ترین گروه در مرکز تخصصی کودکان پرستاران هستند، اظهار داشت: بنابراین باید وضعیت پرستاران با ارائه تسهیلات بیشتر شود.

وی ادامه داد: همچنین قسمت شمالی مرکز تخصصی کودکان مفید را می‌خواهیم برای ایجاد کلینیک ویژه و مکانی برای استقرار همراهان خانواده راه‌اندازی کنیم که به کمک خیرین نیاز داریم زیرا هم اکنون با مراجعه روزانه 800 مراجعه کننده اصلاً در برخی مواقع پزشکان اتاق معاینه ندارند.

معاون درمان وزارت  بهداشت در ادامه عنوان کرد: اورژانس مرکز تخصصی کودکان مفید نیاز به بازسازی دارد و باید مکان آن تغییر کند، همچنین NISU این مرکز نیز باید راه‌اندازی کنیم که به کمک نیاز داریم.

گسترش خدمات سلامت در کنار حفظ کرامت بیمار و خانواده‌هایشان

در ادامه این مراسم پروانه سلحشور - نماینده تهران و فراکسیون زنان یکی از شاخص‌های سلامت و توسعه میزان سلامت نوزادان است و کاهش مرگ و میر آنهاست.

وی خاطرنشان کرد: واقعاً آقای وزیر بهداشت یکی از وزرای بسیار توانمند هستند، بنابراین علی‌رغم گسترش چنین خدماتی در حوزه سلامت باید در حفظ کرامت بیمار و خانواده‌های آنان علی‌الخصوص خانواده‌های بیماران کودک تلاش بیشتری کرد.


عکس/تجمع اعتراضی درمانگران اعتیاد در برابر وزارت بهداشت

$
0
0

سلامت نیوز: روز گذشته حدود یکصد تن از درمانگران اعتیاد در اعتراض به توزیع داروی اکسی‌کدون در داروخانه‌ها و همچنین واگذاری نظارت بر مراکز ترک اعتیاد به بسیج جامعه پزشکی، در برابر وزارت بهداشت تجمع کردند.

به گزارش سلامت نیوز،روز گذشته، پزشکان درمانگر اعتیاد سراسر کشور با در دست داشتن پلاکاردهایی نظیر"نه به توزیع شبه هروئین داروخانه ای"، "وزارت بهداشت هرویین داروخانه ای را آزاد کرد؛ مواظب فرزندان خود باشید"و"واگذاری نظارت بی توجهی به ابلاغیه مقام معظم رهبری است"،به اقدامات وزارت بهداشت اعتراض کردند.

لازم به ذکر است دکتر رسول دیناروند، رییس سازمان غذا و دارو در واکنش به اعتراض هفته گذشته درمانگران اعتیاد در مقابل ساختمان مرکزی ستاد مبارزه با مواد مخدر به توزیع داروی اکسی کدون با بیان اینکه اعتراض درمانگران اعتیاد قابل قبول نیست،گفته بود: «این دارو برای درمان اعتیاد به کار نمی‌رود و در زمره داروهای درمان اعتیاد مانند متادون و غیره نیست.تراژدی متادون به این دلیل اتفاق افتاد که توزیعش در اختیار درمانگران اعتیاد است و در داروخانه توزیع نمی‌شود. بنابراین ما می‌خواهیم این مشکل را حل کنیم.»

این در حالی است که سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر نظری کاملا مخالف با رییس سازمان غذا و دارو دارد.

به اعتقاد دکتر پرویز افشار «دسترسی به داروی “اکسی کدون” با این وسعت از طریق داروخانه‌ها، ‏کشور را با یک سونامی سوء‌ مصرف و اعتیاد به آن روبرو خواهد کرد.مثال روشن مشابه آن مربوط به داروی “ترامادول” ‏می‌باشد که ابتدا با نیت داروی ضد درد در سیستم دارویی کشور وارد شد و علی‌رغم تاکید وزارت بهداشت مبنی بر اینکه ‏این دارو می‌بایست با نسخه پزشک و کنترل شده مصرف شود، تقریبا تمامی داروخانه‌های کشور داروی مزبور را با کمترین ‏کنترل و تقریبا به عنوان داروی غیر نسخه‌ای در اختیار بیماران قرار می‌دادند و در نهایت موجب شد ما با سونامی اعتیاد به ‏ترامادول روبرو شویم.‏توزیع دارو از طریق داروخانه و سوق دادن بیماران به داروخانه ها چرخه ناقص و معیوبی از درمان اعتیاد ‏را به دنبال خواهد داشت که عدم توفیق در درمان، عودهای مکرر، بازار سیاه دارو، نشت دارو به عطاری‌ها بخش کوچکی از ‏عوارض آن خواهد بود.‏»

باید دید با توجه به اختلاف نظر سازمان غذا و دارو و ستاد مبارزه با مواد مخدر بلاخره چه تصمیمی راجع به توزیع داروی اکسی کدون اتخاذ می شود و آیا سونامی اعتیاد در مورد این دارو نیز تکرار خواهد شد. آنچه که مسلم است یک تصمیم اشتباه در این مسیر می تواند تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت

محدودیت‌ ترافیکی جاده‌ های شمال

$
0
0

سلامت نیوز: مرکز مدیریت راههای مازندران اعلام کرد که محور سوادکوه (قائمشهر- تهران) در تعطیلات عید قربان به روی خودروهای سنگین شامل تریلر، کامیون و کامیونت باز است و برخی محدودیتهای ترافیکی در جاده های هراز و کندوان اعمال می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، براساس این گزارش، تردد وسایل نقلیه سنگین شامل تریلر، کامیون و کامیونت بجز حاملان مواد سوختی و مواد غذایی فاسد شدنی در محورهای هراز و کندوان از ساعت هشت صبح فردا دوشنبه 22 شهریورماه تا ساعت 24 همین روز ممنوع است.

ممنوع شدن تردد از کرج به مرزن آباد از عصر فردا ( 22 شهریورماه)

مرکزمدیریت راههای مازندران اعلام کرد که تردد هرگونه وسیله نقلیه از ساعت 15 روز دوشنبه ( عید قربان) تا ساعت یک بامداد روز سه شنبه 23 شهریورماه از کرج به سمت مرزن آباد ممنوع است.

براساس این گزارش همچنین تردد وسایل نقلیه از ساعت 18 روز دوشنبه ( فردا) تا ساعت یک بامداد روز سه شنبه 23 شهریورماه از 15 کیلومتری جنوب مرزن آباد محدوده پل دزدبن به سمت کرج یک طرفه است.

مرکز مدیریت راههای مازندران تردد تریلر، کامیون و کامیونت را در این محور در روز عید قربان ممنوع اعلام کرد.

درآستانه روزهای پایانی تعطیلات تابستانی محورهای مازندران از جمله هراز، کندوان و سوادکوه شاهد ترافیک سنگین خودرویی است.

سالانه حدود 30 میلیون مسافر به مازندران سفر می کنند که عمده بار ترافیکی این مسافران نیز از پنج محور اصلی این خطه شمال کشور، بر روی جاده های هراز، کندوان و سوادکوه است.

روایت وزیر بهداشت از خاطرات تلخ سفرش به عربستان و بازدید از سردخانه‌ها

$
0
0

سلامت نیوز:وزیر بهداشت با اشاره به سفرش به عربستان به عنوان نماینده دولت جهت پیگیری امور حجاج و شهدای ایرانی فاجعه منا در سال گذشته، گفت: آن‌چه طی چند روز اقامتم در عربستان ضمن بازدید از سردخانه‌ها و دیدار با هموطنان عزیزم شاهد بودم، به یقین از دردناک‌ترین خاطرات تمام عمرم محسوب می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر سیدحسن هاشمی در یادداشتی با عنوان "مرگ زیبا" همزمان با سالگرد فاجعه منا در اینستاگرام خود آورده است:« این روزها در کنار تمام کارها و مسئولیت‌ها، ذهنم درگیر حادثه‌ سال گذشته‌ منا است. پس از آن واقعه‌ سهمگین، با دستور جناب آقای دکتر روحانی به عنوان نماینده‌ دولت جمهوری اسلامی ایران، علیرغم تمام کارشکنی‌ها به عربستان سفر کردم. البته تلاش دکتر ظریف، وزیر محترم امور خارجه نیز در این زمینه بسیار مؤثر بود. ایشان تمام همت و تجربه‌ خود را به‌کار گرفتند تا آن سفر انجام پذیرد و با عنایت الهی چنین شد.

در آن زمان بدن‌های مطهر درگذشتگان در سردخانه‌های مختلف و کانتینرهای غیراستاندارد نگهداری می‌شد؛ در شرایطی که بسیاری‌شان قابل شناسایی نبوده و سعودی‌ها به سرعت مشغول دفن آنها بودند.

آن‌چه طی چند روز اقامتم در عربستان ضمن بازدید از سردخانه‌ها و دیدار با هموطنان عزیزم شاهد بودم، به یقین از دردناک‌ترین خاطرات تمام عمرم محسوب می‌شود.

اینک و در سالگرد حادثه منا ذکر سه نکته را لازم می‌دانم:

اوّل- این روزها و با روشن شدن وجوه دیگری از دیدگاه‌های سیاسی و ایدئولوژیک کسانی که خود را خادم حرمین شریفین نامیده‌اند، مشاهده‌ اعمال ننگین‌شان در منطقه و هم‌نوایی با رژیم اشغالگر قدس، بیش از همیشه بر مظلومیت پیامبر گرامی اسلام پی‌ می‌بریم. آن بزرگوار در میان قومی برگزیده شد که امروز پس از حدود 1450 سال از بعثتش چنین جاهلانه می‌اندیشند؛ سخن به گزاف می‌گویند و رفتاری سراسر ناصواب دارند. چه صبری داشت پیامبر خدا در آن روزگار.

دوم- باور دارم این حادثه هر چند برای ملت ما بسیار تلخ و جانگداز بود ولی نشان داد مدیریت برگزاری حج، به عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی بشری نیاز به یک بازنگری جدّی دارد. شاید بهتر باشد این مناسک زیر نظر شورایی از کشورهای اسلامی اداره شود. این سخنی سیاسی نیست؛ گستردگی این گردهمایی چنین اقتضا می‌کند.

سوم- خوشا بر احوال آن‌ها که در حادثه‌ منا جان باختند؛ گویا خداوند مهربان آن‌ها را برگزید و مرگی زیبا نصیب‌شان کرد؛ مرگی که حکایت از ذات و دل پاک‌شان داشته و دارد. در مقابل شک ندارم که سنت الهی باز تکرار خواهد شد و آل سعود، سرنوشتی چون آل ابی‌سفیان خواهد داشت. »



   


تشکیل سازمان اورژانس در کمیسیون بهداشت مجلس رد شد

$
0
0

سلامت نیوز:نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه تشکیل سازمان اورژانس باعث مدیریت واحد آن خواهد شد، گفت: این اقدام می تواند به ارائه خدمات بهتر کمک کند.

به گزارش سلامت نیوز  به نقل از خانه ملت، محمدحسین قربانی درباره پیشنهاد استقلال اورژانس به عنوان یک سازمان در لایحه برنامه ششم توسعه، افزود: در این لایحه دولت اشاره کرده که برای اورژانس کشور سازمان مستقلی با مدیریت واحدی تشکیل دهد تا به طور مستقل در وزارت بهداشت و درمان انجام وظیفه کند.

وی ادامه داد: البته مستقل شدن اورژانس به عنوان یک سازمان در کمیسیون مورد تایید قرار نگرفت که امیدواریم این موضوع در صحن علنی مجلس بتواند نظر نمایندگان را جلب کند زیرا این اقدام می‌تواند به ارائه بهتر خدمات کمک کند.

قربانی تصریح کرد: واقعیت این است که باید در حوزه اورژانس سازمان مستقلی تشکیل شود تا نسبت به آن مدیریت بهتری صورت گیرد؛ منتقدان بر این باورند در صورت مستقل شدن اورژانس کشور، این مجموعه از وزارت بهداشت منفک خواهد شد در حالی که در لایحه دولت به طور کامل اشاره شده که در صورت مستقل شدن اورژانس عملکرد آن زیر نظر وزارت بهداشت خواهد بود.

وی افزود: اکنون مدیریت واحدی بر اورژانس کشور وجود ندارد، حال همه تلاش ما آن است که این موضوع بتواند در صحن علنی مجلس نظر نمایندگان را جلب کند زیرا با این اتفاق ساماندهی خوبی بر اورژانس کشور رخ خواهد داد و در عین حال ماموریت هایش نیز کاملا مشخص خواهد بود، به گونه‌ای که می‌تواند در اقصی نقاط کشور ساماندهی خوبی برای اعزام ماموریت ها داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: اکنون اورژانس کشور زیر نظر وزارت بهداشت است، اما در دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور تشیکلات واحد و مستقلی ندارد، در حالی که دولت درصدد است تا این مجموعه را به صورت مستقل در آورد.


 

با مواد طبیعی موهای خود را رنگ کنید

$
0
0

سلامت نیوز: چه بخواهید موهای خاکستری خود را بپوشانید یا به دنبال تغییر در موهای خود هستید، رنگ کردن مو یکی از روش‌هایی است که برای ایجاد حس تازگی و تنوع به کار می‌رود. اما لیست طولانی مواد تشکیل دهنده‌ی مشکوک و خطرناک در رنگ موهای مصنوعی می‌تواند ترسناک باشد. براساس یافته‌های موسسه‌ی ملی سرطان، بیش از ۵۰۰۰ ماده شیمیایی مختلف در محصولات مرتبط با رنگ مو استفاده می‌شود که بیشتر این مواد نیز سرطان‌زا هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مجله سلامت، خوشبختانه، روش‌های زیادی وجود دارد که در آن از مواد طبیعی و غیرسمی ‌برای رنگ کردن مو استفاده می‌شود.
رنگ بلوند طلایی
عسل حاوی هیدروژن پراکسید (یک دکلره کننده طبیعی) است. دارچین نیز می‌تواند موهای شما را به رنگ طلایی در بیاورد. بیشتر دستور‌های مرتبط با رنگ مو بیان می‌کنند که باید ترکیب مساوی از عسل و دارچین با هم ترکیب شود. همچنین اضافه کردن مقداری نرم‌کننده یا روغن زیتون به این ترکیب توصیه می‌شود. بعد از ترکیب تمامی‌ مواد، موهای خود را با آن ماساژ دهید و بگذارید یک ساعت روی موهای‌تان باقی بماند. همانند سایر رنگ موهای طبیعی، برای دریافت نتایج مطلوب باید چند بار اینکار را تکرار کنید. بعد از گذشت یک ساعت، موهای خود را بشویید.


قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره
پوست گردو می‌تواند هر چیزی که در تماس با آن باشد را رنگ کند. بنابراین می‌توان از آن به عنوان یک رنگ طبیعی و دائمی ‌استفاده کرد. کار خود را با خرد کردن گردو آغاز کنید و سپس پوست آن را در یک ظرف آب، به مدت ۳۰دقیقه بجوشانید. بعد از سرد شدن این ترکیب، آن را روی موهای خود اعمال کنید و بسته به رنگ مویی که دوست دارید به دست آورید، اجازه دهید ۲۰دقیقه روی مو باقی بماند. این ماده را زیاد روی پوست سر نمالید. شما می‌توانید خط رویش مو را با روغن نارگیل بپوشانید تا از ایجاد لکه بر روی پوست جلوگیری شود. سپس موهای خود را بشویید.


قهوه‌ای تیره تا ‌هایلایت بلوند
چای بابونه یکی از مواد عالی برای دستیابی به ‌هایلایت طلایی رنگ است. چای بابونه را دم کنید. سپس موهای خود را بعد از اعمال یک شامپوی خانگی، با این چای بشویید. شما باید این چای را چندین‌بار روی موهای خود بریزید تا به نتیجه‌ی دلخواه دست یابید. اجازه دهید حداقل یک ساعت در این حالت باقی بماند و سپس با آب شیر بشویید. اگر به دنبال مرطوب‌کننده‌ی عالی بودید، روغن زیتون را فراموش نکنید. اگر چندبار در هفته از این چای استفاده کنید بعد از سه هفته نتیجه‌ی موردنظر خود را به دست خواهید آورد.


رنگ قرمز
حنا یکی از مواد طبیعی عالی برای ایجاد رنگ قرمز بر روی موست. البته رنگی که به دست می‌آید به نوع مو و رنگ طبیعی آن بستگی دارد. شما می‌توانید پودر حنا را خریداری کنید. این رنگ ماندگاری خوبی دارد و شبیه رنگ‌های صنعتی است. پودر حنا را با آب ترکیب کنید و اجازه دهید چند ساعت در ظرف باقی بماند. بعد از آن، فرآیند اعمال حنا شبیه سایر موارد خواهد بود. ابتدا دستکش خود را بپوشید، رنگ را روی موی خود اعمال کنید، کلاه مخصوص رنگ را روی سر بگذارید و بعد از سی دقیقه تا یک ساعت آن را بشویید.


بلوند تا قهوه‌ای تیره
داشتن موهایی با رنگ قهوه‌ای تیره آرزوی بیشتر افراد است. البته اگر موهای شما بلوند است و می‌خواهید از بلوند به سمت قهوه‌ای تیره بروید باید صبور باشید. اضافه کردن پودر نیلی به حنا می‌تواند موهای شما را تیره‌تر کند.


پنهان کردن رنگ خاکستری مو
سعی کنید موهای خود را با مریم گلی بشویید. اگرچه اینکار باعث پوشش ۱۰۰درصد نمی‌شود اما ترکیب خاکستری مو را کمتر خواهد کرد. در این حالت موهای شما بین قهوه‌ای تیره و نقره‌ای خواهد بود. مریم گلی قرن‌هاست که برای تیره کردن مو به کار می‌رود. برای دریافت نتیجه‌ی بهتر و قوی‌تر می‌توان چای سیاه به این ترکیب اضافه کرد. بعد از اینکه موهای خود را با شامپوی معمولی شست‌وشو دادید، مریم گلی را روی موهای خود بریزید و اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس آن را بشویید. در طول زمان موهای شما تیره‌تر خواهد شد. اگر به طور منظم از این ترکیب استفاده کنید نتایج بهتری دریافت خواهید کرد.

درخواست مرندی از وزارت بهداشت برای افزایش 2 واکسن جدید و پاسخ معاون وزیر

$
0
0

سلامت نیوز:  رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در مراسم افتتاح بزرگ ترین آی سی یو کودکان از وزارت بهداشت خواست تا 2 واکسن جدید نوزادان را به نظام واکسیناسیون کشور اضافه کنند و معاون وزیر بهداشت از نیاز به اعتبار برای این اقدام سخن گفت.


به گزارش  سلامت نیوز به نقل از  ایرنا، علیرضا مرندی، روز یکشنبه در مراسم یاد شده گفت: واکسن های جدیدی برای نوزادان در کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرد که هنوز در کشور ما وارد نشده است.


وی افزود: می دانیم که وزارت بهداشت با مشکلات اقتصادی و مالی زیادی مواجه است ولی سلامت نسل آینده بسیار اهمیت دارد و باید نظام واکسیناسیون نوزادان در کشور تکمیل شود.


رئیس فرهنگستان علوم پزشکی اظهار کرد: حداقل 2 واکسن جدید وجود دارد که وزارت بهداشت نیز ورود آن را به سیستم واکسیناسیون نوزادان تصویب کرده ولی هنوز اجرا نشده است.


وی افزود: بنده نامه ای را به وزیر بهداشت نوشتم و از او خواستم که این مصوبه زودتر اجرایی شود و در این مراسم نامه را به دکتر سیاری،معاون بهداشتی وزیر بهداشت تقدیم کردم.


بر اساس این گزارش، علی اکبر سیاری ، معاون بهداشتی وزیربهداشت هم در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به این درخواست رئیس فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در مجموع 13 واکسن در دنیا برای وا کسیناسیون کودکان وجود دارد. تا قبل از انقلاب فقط 6 واکسن از آنها برای واکسیناسیون نوزادان و کودکان وجود داشت، بعد از انقلاب سه واکسن دیگر به آن اضافه شد و در طرح تحول سلامت یک واکسن دیگر( واکسن پنتاوالان) نیز به آنها اضافه شد.


وی افزود: اکنون 10 واکسن برای واکسیناسیون نوزادان در کشور مورد استفاده قرار می گیرد. 2 واکسن دیگر هم هست که ورود آنها به نظام واکسیناسیون کشور تصویب شده است که شامل واکسن روتاویروس و نموپوک است اما به علت اینکه اعتبار کافی نداریم، هنوز نتوانسته ایم این واکسن ها را اضافه کنیم اگر دولت یا مجلس اعتبار لازم را بدهند، این کار نیز انجام می شود.


سیاری همچنین در سخنانی که در مراسم افتتاح بزرگ ترین بخش PICU کشور داشت از عقب ماندگی در تحقیقات پزشکی در حوزه کودکان گلایه کرد.
معاون وزیر بهداشت، اظهار امیدواری کرد با افتتاح پژوهشکده تحقیقات کودکان در بیمارستان مفید در آینده این عقب ماندگی جبران شود.
پیش از سخنان معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز علی اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سخنانی از افتتاح پژوهشکده تحقیقات طب اطفال در بیمارستان مفید خبر داده بود.


وی همچنین گفت: همه بیمارستان های کشور با مشکل کمبود نیرو و کمبود تخت بیمارستانی مواجه اند ولی این مشکلات در بیمارستان مفید به علت ازدحام جمعیت مراجعه کنندگان به مراتب بیشتر از بیمارستان های دیگر است.


پیوندی خاطرنشان کرد: بودجه های دولتی برای رفع کمبودهای بیمارستانی کافی نیست و ما دست نیاز به سمت خیرین و مردم دراز می کنیم و می دانیم که مردم خیر ایران هرگز دست ما را خالی نمی گذارند.


وی ادامه داد: با توجه به سیاست های جدید جمعیتی کشور و افزایش موالید، لازم است، بیمارستان های کودکان توسعه یابند و ما نیازمند این هستیم که بیمارستان جدیدی برای کودکان در حاشیه تهران و جایی که شهرداری تهران زمین آن را بدهد، بسازیم.


پیوندی، خطاب به کادر بیمارستان مفید نیز اظهار کرد: حوزه درمان حوزه پرچالشی است و با توجه به شبکه های مجازی هر اتفاق کوچکی که در بیمارستان ها بیفتد به سرعت منتشر می شود و تمام کارهای مثبت را هم تحت شعاع قرار می دهد.
روز یکشنبه بزرگ ترین بخش آی سی یو کودکان کشور با 19 تخت با حضور معاون درمان،معاون بهداشت و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در بیمارستان مفید افتتاح شد.

 

چه رابطه‌ای بین انواع بیماری‌ها و سکسکه وجود دارد؟

$
0
0

سلامت نیوز: احتمالا برای شما هم پیش آمده که از سکسکه کلافه شده و انواع و اقسام روش‌ها را برای خلاصی از آن امتحان کرده‌اید. آیا تا به حال از خودتان پرسیده اید که اصلا چرا سکسکه می‌کنیم؟ بد نیست بدانید سکسکه یک رفلاکس طبیعی و انقباض غیر ارادی و متناوب دیافراگم و بین دنده‌ای است که به دم ناگهانی منجر می‌شود و به علت بسته‌شدن حنجره نیمه‌تمام می‌ماند و آن صدای خاص را به وجود می‌آورد. چرا سکسکه می‌کنیم؟ چه رابطه‌ای بین انواع بیماری‌ها و سکسکه وجود دارد و چطور درمان می‌شود؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم، معمولا سکسکه‌ها خود به خود قطع می‌شوند، البته گاهی هم 3 تا 60 بار در دقیقه اتفاق می‌افتند و برای قطع آن فقط باید صبور باشید، اما ممکن است تا 48 ساعت یا بیشتر از یک ماه طول بکشند که در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید. دکتر ناصر ابراهیمی دریانی، فوق‌تخصص گوارش و کبد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: از نظر تقسیم‌بندی بیماری‌های دستگاه گوارش شامل رفلاکس اسید معده، فتق دیافراگم، ورم معده، زخم‌اثنی عشر، تورم لوزالمعده، آبسه داخل شکم، بیماری سرطان معده و لوزالمعده باعث ایجاد سکسکه می‌شوند.‌ گاهی نیز التهاب کبد مانند هپاتیت یا وارد شدن هوا همراه با بلع می‌تواند سکسکه را تشدید کند.

چرا سکسکه می‌کنیم؟

به گفته دکتر دریانی اگر سکسکه رفلاکس طبیعی بدن و ناشی از پرخوری، بدخوری، بلع هوا هنگام غذا خوردن یا یک مشکل گوارشی ساده مثل نفخ نباشد، ممکن است علامت مشخصی از ابتلا به یک بیماری مهم باشد که از جمله آنها می‌توان به برخی بیماری‌های دستگاه گوارش شامل آبسه داخل شکم، زخم اثنی‌عشر، تورم یا سرطان لوزالمعده، ورم یا سرطان معده، مشکلات دیافراگمی مثل فتق، رفلاکس یا همان ترش کردن و مشکلات مری اشاره کرد.

همیشه پای سیستم گوارشی در میان نیست

دکتر دریانی با بیان این که برخلاف باور عموم همه سکسکه‌ها به دلیل مشکلات گوارشی اتفاق نمی‌افتد، ادامه می‌دهد: گاهی مشکلات داخلی گوش، عفونت‌های مغز و اعصاب، مننژیت، ام‌اس، ابتلا به هپاتیت و التهاب کبد باعث ایجاد سکسکه می‌شوند یا مشکل را تشدید می‌کنند؛ تشدید به این معنا که سکسکه قطع نمی‌شود و تعداد آن هم مثل سابق کم نیست. حتی سکسکه می‌تواند عوارض ناشی از لوله‌گذاری تنفسی، کمبود کلسیم در بدن، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، بزرگ شدن غدد لنفاوی، دیابت، مشکلات قلبی عروقی، مشکلات کلیوی، مصرف برخی داروها بویژه آرام‌بخش‌ها، عفونت یا سرطان ریه و آسم باشد.

گروه‌بندی سکسکه‌ها

شاید برایتان جالب باشد بدانید سکسکه‌ها هم تقسیم‌بندی مشخصی دارند. آنهایی که در کمتر از دو روز برطرف می‌شوند، سکسکه‌های موقت هستند، آنهایی که بیشتر از دو روز طول می‌کشند، سکسکه‌های مداوم نامیده می‌شوند و آنهایی که بیشتر از یک ماه طول می‌کشند در گروه سکسکه‌های مقاوم قرار می‌گیرند. سکسکه سن خاصی ندارد و از دوران جنینی تا سالمندی اتفاق می‌افتد. براساس بررسی محققان دانشگاه آکسفورد، خانم‌ها 2درصد بیشتر از آقایان سکسکه (از نوع موقت) می‌کنند که دلیل بیش از 90درصدشان هم مربوط به استرس و تنش‌ است، اما بنا به دلایلی نامشخص، آقایان در مقایسه با خانم‌ها بیشتر دچار سکسکه مداوم و مقاوم می‌شوند. همچنین در بزرگسالان سکسکه مقاوم شایع‌تر است، در حالی که سکسکه بچه‌ها معمولا بیشتر از یک دقیقه طول نمی‌کشد.

استرس و سکسکه

شاید تعجب کنید، اما یکی از دلایل مهم سکسکه، استرس است. متخصصان براین باورند که وقتی در شرایط استرس‌زا قرار می‌گیرید و مضطرب می‌شوید، دو عصب مهم بدن به نام عصب فرنیک و عصب واگ تحریک می‌شوند و شما را وادار به سکسکه می‌کنند. در بعضی فیلم‌های ترسناک مطرح دنیا هم این سوژه مورد استفاده قرار گرفته و سکسکه یکی از شخصیت‌ها در یکی از صحنه‌های ترسناک، باعث لو رفتن محل اختفای او شده و مرگش را رقم زده است. اگر جزو افرادی هستید که در شرایط استرس‌زا سکسکه می‌کنید نگران نباشید چون آدامس جویدن، نوشیدن یک لیوان آب، نفس عمیق کشیدن و تلقین‌های ذهنی برای رسیدن به آرامش کمک می‌کند تا سکسکه سراغ‌تان نیاید یا خیلی زود و در عرض چند ثانیه قطع شود.

کی به پزشک مراجعه کنیم ؟

به گفته دکتر دریانی در شرایطی که سکسکه بعد از دو تا سه روز به خودی‌خود درمان نمی‌شود و فرد مدت‌ها با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند و روند طبیعی زندگی‌اش مختل می‌شود، باید به پزشک مراجعه کند و با انجام معاینات مختلف مثل آندوسکوپی، ام‌آر‌آی و سی‌تی اسکن، علت اصلی سکسکه‌های مداوم و مقاوم مشخص و درمان مناسب برای بیمار تجویز شود. در صورتی که زیاد سکسکه می‌کنید، این موضوع را جدی بگیرید و با یک پزشک مشورت کنید. در این میان نباید فراموش کنیم همه افراد در طول عمر خود سکسکه‌های کوتاه‌مدت را تجربه می‌کنند و به کمک روش‌های ساده‌ای می‌توان از شر آن خلاص شد، اما گاهی در درمان سکسکه داروهایی مثل لارگارتین، هالوپریدول و باکلوفن تجویز می‌شود. اگر سکسکه با این روش‌ها درمان نشود، در موارد بسیار محدود، عصب فرنیک را بی‌حس می‌کنیم تا سکسکه قطع شود.

توصیه‌های طلایی برای درمان سکسکه

همان‌طور که اشاره شد، همه ما در طول زندگی دچار سکسکه می‌شویم که بیشترشان هم از نوع کوتاه‌مدت هستند. پس دو راه بیشتر نداریم؛ یا منتظر بمانیم تا سکسکه خود به خود قطع شود یا به گفته دکتر دریانی، سراغ روش‌هایی برویم که در درمان سکسکه موثرند. این راهکارها عبارتند از: حبس کردن نفس، نفس کشیدن داخل کیسه نایلونی، نگه‌داشتن یخ در دهان، خوردن یک خوراکی سفت مثل یک تکه نان، میوه یا مغزها (پسته، بادام، فندق و...)، فشار آوردن روی زبان، جویدن یک برش لیمو ترش، چشیدن سس فلفل تند، جویدن یک قاشق پودر شکلات یا کافی‌میکس، بو کردن و چشیدن سرکه، جویدن یک‌پنجم قاشق چایخوری شکر و در نهایت قورت‌دادن آب دهان دو بار پشت سر هم و بدون وقفه.

طب سنتی و درمان سکسکه

نسخه 1: رازیانه و تخم شوید را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید و یک قاشق مرباخوری از آن را داخل یک فنجان آبجوش بریزید و بعد از 10 دقیقه بنوشید.

نسخه 2: تخم شوید، پونه و آویشن را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید و یک قاشق مرباخوری از آن را داخل یک فنجان آب در حال جوش بریزید. بعد از یک دقیقه معجون شما آماده نوشیدن است تا سکسکه‌تان را از بین ببرد.

نسخه 3: یک قاشق غذاخوری عسل را داخل یک فنجان آب ولرم حل کنید و بنوشید.

تهران روی گسل بحران

$
0
0

سلامت نیوز:نمایندگان مردم تهران در خانه ملت با یادآوری فرونشست های اخیر زمین در مناطق مختلف تهران، وضعیت پایتخت را بحرانی خواندند و بر این نکته تاکید کردند که باید راهکار جدی برای رفع معضلات پایتخت مدنظر قرار گیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خانه ملت،؛ فرونشست زمین در منطقه شهران، ایجاد گودال در خیابان رجب نیا در منطقه شوش، نشست زمین در غرب تهران در محدوده خیابان پیامبر (ص) و نشست محوطه کارگاهی مترو در ایستگاه در حال ساخت کیانشهر از حوادثی بود که در فاصله حدود دو ماه در شهر تهران به وقوع پیوست حوادثی که علاوه بر خسارت های مالی منجر به خسارت های جانی نیز شد.

به عقیده کارشناسان وقوع این حوادث زنگ خطری نسبت به بحرانی بودن وضعیت تهران است، زنگ خطری که بارها به صدا در آمده اما راهکاری برای آن اتخاذ نشده است، باید این نکته را مدنظر قرار داد که چنین وضعیت نامطلوبی اگرچه نیازمند اتخاذ راهکاری کوتاه مدت برای رهایی از بحران است اما برنامه های بلندمدتی را می طلبد که نقش پیشگیرانه ای برای این گونه حوادث داشته باشد.

خانه ملت با جمعی از نمایندگان تهران گفت وگویی در مورد حوادث مختلف در شهر تهران انجام داده که هریک از آنها نظارت شهرداری بر عملکرد پیمانکاران را بیش از پیش ضروری می دانند.

 
نعمتی: جای خالی مدیریت واحد شهری در پایتخت

بهروز نعمتی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه تهران در  وضعیت بحرانی قرار دارد، افزود: آنچه که امروز در وضعیت مدیریت شهری کلانشهرها به ویژه تهران باید مورد توجه قرار گیرد مبلمان شهری است این درحالی است که متاسفانه این امر مورد بی توجهی مسئولان مربوطه شده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: چندی پیش در منطقه طرشت انفجاری در خطوط انتقال برق اتفاق افتاد و در منطقه 15 نیز فرورفتگی زمین را شاهد بودیم که همه این موارد مردم را دچار مشکل کرده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در زمان وقوع حادثه در تهران، مسئولان به جای پذیرفتن مسئولیت حادثه، آن را پاسکاری می‌کنند، تصریح کرد: متاسفانه در زمان وقوع حادثه ای، همه مسئولان در تلاشند تا تقصیر را به حوزه دیگری مرتبط کنند و هیچ مقام مسئولی مسئولیت آن را نمی پذیرد و همه دستگاه ها خود را مبرا از آن می دادند.

وی یادآور شد: به نظر می‌رسد جایگاه کلان مدیریت شهری در کلانشهرها به ویژه تهران بسیار خالی است و باید بپذیریم که مجموعه‌های مختلف باید تحت مدیریت یک دستگاه فعالیت خود را انجام دهند زیرا اکنون موضوعات مختلف در حوزه پایتخت در هم گره خورده که متاسفانه دود آن نیز برچشم مردم می رود.

نعمتی تاکید کرد: واقعیت آن است که بررسی‌های کارشناسی روی وضعیت تهران صورت گرفته و جمع‌بندی‌ها نیز در این زمینه انجام شده است اما منیت های شخصی، سیاسی و گروهی باعث شده تا نسبت به حوادث رخ داده تصمیم‌گیری قاطعی اتخاذ نشود؛ بسیاری از مدیران تا قبل از پذیرفتن مسئولیت، مدعی اجرایی شدن مدیریت شهری هستند اما به محض دراختیار گرفتن مسئولیت ها، تنها از جایگاه مسئولیت خود دفاع می کنند.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس، ادامه داد: باید همه مسئولان به فکر آن باشند تا یک مدیریت بحران سریع و جدی اتفاق افتاد زیرا وقایعی مانند فرورفتگی های زمین یا انفجار خطوط انتقال برق نوعی هشدار به مسئولان مربوطه است و بدون شک اگر وقایعی در ابعاد بزرگتر مانند زلزله‌ای در تهران رخ دهد فجایع بیش از آنچه که انتظار است خواهد بود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: با این نوع مدیریت ها نمی توان تهران را اداره کرد و به نظر می رسد وزارت کشور به عنوان مجموعه حاکمیتی باید این مشکلات را بررسی و رفع کند، اکنون باید استاندار، فرماندار و مجموعه شهرداری کنار هم قرار گیرند تا هم در مواردی مانع از وقوع حادثه شده و هم در صورت بروز حادثه بتوان به درستی آن را مدیریت کرد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفت: پیشنهاد ما آن است که باید فکری اساسی برای کلانشهرهای کشور داشته باشیم تا بعدها دچار خسران و افسوس نشویم؛ امروزه قوانین خوبی در راستای مدیریت کلانشهرها وجود دارد اما با این حال، این آمادگی در مجلس وجود دارد تا خلاءهای قانونی در این زمینه را رفع کند.

 
نجفی: شهرداری با ارتقا استانداردها از بروز حوادث جلوگیری کند

محمدرضا نجفی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره حوادث رخ داده در مناطق مختلف تهران از جمله حادثه اخیر مترو کیانشهر، افزود: با توجه به رشد فزاینده‌ای که در حوادث شهری اعم از حوادث رخ داده در تونل‌ها و مترو یا درگیری‌هایی که عوامل شهرداری با مردم در مقوله سد معبرها داشتند، به نظر می‌رسد دامنه و گستره این موارد به گونه‌ای است که نیازمند اقدامی جامع و اصولی است که تا نه تنها این رشد فزاینده را کنترل کند بلکه آن را به حداقل و در نهایت به صفر برساند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در دنیایی که با رشد تکنولوژی، تدوین ضوابط و استانداردهای عالی و ایمنی قبل از انجام کار روبرو هستیم، اینگونه حوادث قابل مدیریت و پیشگیری است لذا دلیلی وجود ندارد که امروز با دانش عمیق و گسترده‌ای که در حوزه مدیریت خاک وجود دارد شاهد ریزش و نشست در تونل‌ها یا مترو باشیم و با آسیب‌های جانی  و مالی زیادی روبرو شویم.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه از شهرداری انتظار است با انجام اقدامات زیربنایی و اصولی مانع از وقوع اینگونه حوادث شود، تصریح کرد: شهرداری باید ضمن انجام این کارهای زیربنایی و اصولی در شهر و توسعه قابل قبولی که باید به این زیربناها و زیرساخت‌ها دهد، می‌تواند با ارتقاء استانداردها و نظارت و کنترل در تمام مراحل کار مانع اینگونه حوادث شود.

وی یادآور شد: اگرچه شهرداری پروژه های خود را به پیمانکار واگذار می‌کند اما در نهایت مسئولیت نهایی حقوقی و کیفری این اقدامات متوجه شهرداری است لذا باید تدوین قراردادها و نظارتی که بر کار پیمانکار انجام می‌گیرد به گونه‌ای باشد تا تمام محاسبات، برنامه‌ریزی‌ها و نظارت‌های لازم از ابتدا تا نهایت صورت ‌گیرد تا شاهد اینگونه حوادث نباشیم که این مهم جزو مطالبه عمومی و به حق مردم از دستگاه ها به ویژه شهرداری است.

نجفی افزود: به نظر می رسد ستاد مدیریت بحران شهری که از سوی شهرداری ایجاد شد می‌تواند نقش موثری را با هماهنگی دستگاه های مسئول اعم از ادارات مختلف مانند برق، آتش نشانی و ... داشته باشد و در این میان نیاز است این دستگاه ها فعال تر عمل کنند زیرا صرف ایجاد یک ستاد و بودن اسامی آن دستگاه‌ها در آن ستاد رافع مسائل و نیازهای شهر تهران نیست.

 
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم، ادامه داد: زمانی که حادثه ای رخ می دهد باید ستاد مدیریت شهری با مدیریت مناسب به صورت جدی وارد عمل شوند و لازم است همه دستگاه های مسئول نیز به کمک این ستاد بشتابند و کوتاهی و قصور از سوی هیچ دستگاهی در حضور و فعالیت های تیمی پذیرفته نیست.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: علاوه بر آنکه باید در کنترل پروژه‌های شهرداری یک نظام برنامه‌ریزی وجود داشته باشد باید همه دستگاه‌های مسئول در ستاد مدیریت بحران نیز در زمان وقوع حادثه وارد عمل شوند زیرا به نظر می رسد یکی از نقاط ضعف آن است که دستگاه ها حضور کافی و به هنگام در زمان وقوع حوادث ندارند.

وی با تاکید بر ضرورت تعیین وظایف همه دستگاه های مسئول در برنامه ششم توسعه و لایحه مدیریت جامع شهری، یادآور شد: در برنامه ششم توسعه کشور و لایحه مدیریت جامع شهری باید وظایف و تکالیف همه حوزه‌ها در این بخش‌ مشخص شود تا این موارد در قالب قانون تعیین گردد و بتوان به صورت مدیریتی جامع، موضوعات شهری و کلانشهرها را دنبال کرد.

نجفی افزود: در برنامه سوم توسعه، احکام برنامه به گونه‌ای بود که تا حدی تکلیف مدیریت جامع را روشن می‌کرد لذا به نظر می‌رسد مطلوب است بخشی از آن احکام جامع مدیریت شهری در برنامه سوم توسعه نیز در برنامه ششم یا در لایحه مدیریت شهری دولت گنجانده شود تا بتوان این را تبدیل به قانون کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دهم، ادامه داد:  نخستین موضوعی که شهرداری در مدیریت شهری باید در پروژه‌ها در نظر گرفته و با دقت و جامعیت به آن بپردازند بحث محاسبات و طراحی پروژه‌ها مبتنی بر استانداردهای قابل قبول است که در این میان باید پیمانکاران را ملزم به رعایت این استانداردها و ناظران را ملزم به نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکاران کرد.

نایب رییس مجمع نمایندگان استان تهران، مجلس از ورود این مجمع نسبت به حوادث رخ داده در شهر تهران خبر داد و گفت: بدون شک مجمع این موارد را بررسی خواهد کرد و در راستای تعاملاتی که نمایندگان با شهرداری و شورای شهر خواهند داشت این موضوعات را به طور جدی مورد بررسی قرار می دهد زیرا بخشی از فلسفه وجودی شهرداری و مجمع نمایندگان بررسی چنین موضوعاتی است و به طور حتم این موارد از موضوعات مورد گفت‌وگو و تعاملات فیمابین ما خواهد بود.
 

مافی: شهرداری باید بر پروژه هایی که به پیمانکاران می دهد نظارت و بازرسی دقیقی انجام دهد

پروانه مافی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در واکنش به حوادث اخیر در مناطق مختلف شهر تهران، افزود: شهرداری در ساخت و سازهای اخیر به ویژه در بحث مترو باید دقت نظر بیشتری داشته باشد زیرا ممکن است همین بی توجهی ها حوادث ناگواری را رقم زند.


نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری حادثه شهران، ادامه داد: اگر حادثه در شهران، ساعت 8 صبح اتفاق می افتاد و مردم بسیاری در رفت و آمد بودند، ممکن بود خسارت های جانی و مالی زیادی رخ دهد به گونه ای که این خسارت ها قابل جبران نبود.

این نماینده مردم درمجلس دهم، با تاکید بر اینکه توجه و دقت پیمانکاران مترو، باید بیش از پیش باشد، تصریح کرد: حادثه اتوبان ستاری نیز، موضوعی مشابه حادثه شهران است و این مهم نشان می دهد که شهرداری باید بر پروژه هایی که به پیمانکاران می دهد نظارت و بازرسی دقیقی انجام دهد.

وی تاکید کرد: متاسفانه بازرسی حین عمل و فعالیت وجود ندارد و همیشه بازرسی ها بعد از فعالیت است که این اقدام نمی‌تواند مفید واقع شود لذا به نظر می رسد ارزیابی و نظارت باید در زمان فعالیت صورت گیرد تا اگر کم کاری و بی دقتی وجود دارد حین عمل رفع شود لذا کنترل و نظارت شهرداری باید افزایش یابد و بازرسی در انجام فعالیت ها با دقت صورت گیرد.

نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، گفت: البته این حوادث در کمیسیون شوراها بررسی می شود و با شروع به کار مجلس این موضوع را در دستور کار خود قرار می دهیم تا بررسی دقیقی روی آن انجام شود.


Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>