سلامت نیوز: کارشناس مسئول بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی زنجان گفت: سکته قلبی در کمین آحاد جامعه است، بطوری که اولین علت مرگ و میر در دنیا بیماریهای قلبی - عروقی است.
فریبا خسروشاهی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: روز جهانی قلب مصادف با 29 سپتامبر (7 مهر) است که با شعار "انتخابهای دوستدار سلامت قلب" همراه است. در واقع باید در راستای این شعار محیطهای دوستدار سلامت قلب ایجاد کنیم تا عوامل خطر این بیماری را نیز کاهش دهیم.
وی افزود: محیط شاد، تغذیه سالم، عدم مصرف دخانیات و ... از عوامل تاثیرگذار برای داشتن قلب سالم است. در واقع عوامل خطر برای قلب به دو دسته ارثی و اکتسابی تقسیم میشوند که عوامل ارثی قابل تغییر نبوده و فرد میتواند در صورت اطلاع به موقع از بیماری و تغییر شیوه زندگی، بیماری مورد نظر را به تعویق اندازد. بنابراین افرادی که در خانوادههای آنها سابقه بیماریهایی همچون فشارخون و ... وجود دارد باید مراقب خود باشند.
خسروشاهی تصریح کرد: عوامل اکتسابی عواملی هستند که فرد با رعایت یک سری اصول میتواند از بروز آنها جلوگیری کند. به عنوان مثال تحرک بدنی را باید در خود تقویت کنند، از مصرف دخانیات پرهیز کرده و میوه و سبزیجات کافی حداقل 5 واحد در روز مصرف کنند تا ریسک بیماری قلبی را کاهش دهند.
فشارخونیها مراقب قلب خود باشند
20 نوع ورزش برای پشت میزنشین ها
سلامت نیوز: بیشتر کارمندان از کمبود وقت شکایت دارند و اگر پای درد دلشان بنشینید، به شما می گویند که فرصتی برای ورزش ندارند اما هر مشکلی چاره دارد. اگر کارمند هستید می توانید در محل کار ورزش کنید و با کمک این تمرینات ساده جسم سرحال و سالم تری داشته باشید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری تندرستی، ورزش به شما کمک می کند که سرحال و شاداب تر شوید. وقتی ورزش می کنید، هورمون های شادی در بدن شما ترشح می شوند و این موضوع برخلق و خوی شما در محیط کاری تاثیرات مثبتی دارد، ضمن اینکه از ابتلا به بیماری های ناشی از کم تحرکی و اضافه وزن دور می مانید. همه اینها بهانه خوبی است تا برای انجام تمرینات مختلف دست به کار شوید و البته از امکانات اطراف تان استفاده کنید.
1- حرکت گردن
بیشتر کاربران رایانه حتی در سن جوانی هم درگیر گردن درد هستند. برای پیشگیری از آسیب های گردن، چند نرمش ساده وجود دارد. کافی است از سر جایتان بلند شوید، دست ها را از پشت قلاب کنید، سپس گردن را آرام به سمت راست خم کنید و بعد به سر جای اول برگردانید. همین حرکت را به سمت چپ تکرار کنید. این حرکت را سه بار انجام دهید.
2- کشش پهلوها
دست راست را از پشت سر روی دست چپ قرار دهید، سپس به سمت چپ خم شوید. باید کشش را در پهلوی راست تان احساس کنید. همین حرکت را برای سمت پهلوی چپ تکرار کنید.
3- حرکت شانه ها
وقتی مدام روی میز خم می شوید شانه های شما در معرض آسیب قرار می گیرند. برای پیشگیری از بروز مشکلات شانه، یک حرکت ساده وجود دارد. از جایتان بلند شوید، پاها را به اندازه عرض شانه ها باز کنید، سپس هر دو شانه را به سمت بالا حرکت دهید و بعد آهسته به جای اول برگردانید. این حرکت را چند بار تکرار کنید.
4- نرمش دست ها
این حرکت هم باید به صورت ایستاده انجام شود و پاها به اندازه عرض شانه باز باشد. دست ها را بالای سر قلاب کنید و هر دو دست را به سمت بالا بکشید، سپس به حالت اولیه برگردید.
برای تحرک دست ها حرکت دیگری هم وجود دارد. دست ها را به سمت شکم بیاورید و کف دست ها را به هم بچسبانید. انگلشتان شما باید به سمت بالا باشد. دست ها را به سمت بالا حرکت دهید و تا سر بالا برده و سپس به جای اول برگردانید.
همین حرکت را در حالتی انجام دهید که نوک انتگشتان به سمت پایین است. در این حالت دست ها به سمت پایین بدن حرکت می کند و دوباره سر جایش برمی گردد.
سومین حرکت دست ها در حالت نشسته انجام می شود. همچنان که روی صندلی نشسته اید کمی از میزتان فاصله بگیرید. دست راست را به موازات بدن بالا برده و دست چپ را در خلاف جهت به سمت پایین قرار دهید، سپس دست راست را به بالا و دست چپ را به پایین بکشید. باید کششی را در دست هایتان احساس کنید. بعد از چند بار تکرار، جای دست ها را تغییر دهید.
5- ورزش مچ ها
این حرکات را در حالت نشسته هم می توانید انجام دهید. ابتدا بازوی راست خود را جلوی بدن به حالت کاملا صاف قرار دهید. کف دست باید رو به بیرون و عمود بر مچ دست باشد. دست چپ را روی انگشتان دست راست برده و آنها را به آرامی به عقب هل دهید. پس از چند ثانیه به وضعیت اول برگردید و این حرکت را برای دست چپ هم تکرار کنید.
6- کشش پاها
روی صندلی صاف بنشینید و پای راست را روی پای چپ قرار دهید. حالا دست چپ را روی پشتی صندلی قرار دهید، سپس با دست چپ پای راست را به بیرون بکشید. عکس این حالت را برای پای چپ تکرار کنید.
7- ورزش کمر
در همان حال که روی صندلی نشسته اید کمی جلو بیایید و هر دو پا را روی زمین قرار دهید. دست ها را روی گودی کمر محکم کنید، سپس کف دست ها را به کمر فشار دهید و گردن را کمی عقب ببرید.
چشم ها را روی چشم بگذارید
وقتی کارمندان ساعت ها روبروی صفحه نمایشاگر رایانه می نشینند و کارشان از صبح تا عصر به این دستگاه وابسته است، مشکلاتی چشمانشان را تهدید می کند. پس اگر جزو این دسته از کارمندان هستید به این توصیه های سلامت چشم توجه داشته باشید.
8- هر 20 تا 30 دقیقه یک بار باید به چشم هایتان استراحت دهید. به نقطه ای در دوردست نگاه کنید و چند بار چشم هایتان را باز و بسته کنید. پلک بزنید. خیره شدن به کامپیوتر و پلک نزدن سبب خشکی چشم شما می شود.
9- چشم ها هم مانند قسمت های دیگر بدن شما به ورزش نیاز دارند. در طول روز چند بار این ورزش ها را انجام دهید. در ابتد چند بار پشت سر هم پلک ها را باز و بسته کنید. برای چند ثانیه چشم ها را ببندید و باز کنید.
تمرین دیگر این است که تصور کنید یک دایره فرضی روبرویتان قرار گرفته و چشم ها را روی این دایره بچرخانید، سپس جهت چرخش چشم ها را عکس کنید. حداقل چند بار در روز این تمرین ها را انجام دهید.
10- به فکر مرطوب کردن چشم هایتان باشید، آب کافی بنوشید تا چشمتان خشک نشود.
11- در رژیم غذایی تان مواد غذایی تقویت کننده چشم ها را قرار دهید. سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند و همینطور سبزیجات نارنجی برای چشم ها مفید هستند. اسفناج، هویج و کدو حلوایی از جمله این مواد غذایی مفید هستند. در مجموع منابع غذایی ویتامین A برای حفاظت از چشم های شما مفید هستند.
12- خستگی چشم هایتان را از بین ببرید. پیشنهاد ما این است که از درمان های خانگی کمک بگیرد. خیار حلقه شده بهترین درمان خانگی برای رفع خستگی چشم ها است. چشم هایتان را ببندید و برش هایی از خیار حلقه شده خنک را روی چشم هایتان قرار دهید. در این وضعیت 10 دقیقه بمانید. سپس چشم هایتان را با آب سرد بشویید. چای کیسه ای سرد شده هم درمان خانگی دیگری برای چشم های خسته و بی حال است.
درست بنشینید
این روزها بیشتر کارمندان باید در طول روز روبروی نمایشگر رایانه بنشینند و چند ساعت از روز در این وضعیت قرار داشته باشند، بنابراین باید نکات مهم هنگام نشستن پشت رایانه را بدانیدت و وقتی روی صندلی های محل کار می نشینید، حواستان باشد که بدنتان را در وضعیت مناسبی قرار دهید. این دستورالعمل را دنبال کنید.
13- مطمئن شوید که نمایشگر شما با بازوهایتان در یک راستا قرار دارد. اگر می بینید که کمی پایین یا بالاتر از نمایشگر قرار گرفته اید صندلی تان را درست تنظیم کنید. بازویتان را به سمت نمایشگر دراز کنید، انگشتان شما باید به سختی به نمایشگر برسد. در این صورت است که فاصله شما با نمایشگر مناسب است. اگر می بینید که انگشتان صفحه را به راحتی لمس می کند، باید فاصله را بیشتر کنید.
علاوه بر این وقتی روبروی نمایشگر می نشینید باید به راحتی بتوانید بالای نمایشگر را ببینید و برای نگاه به صفحه نیازی به بالا بردن یا پایین آوردن سرتان نداشته باشید.
14- نور محیط کار شما اهمیت زیادی دارد. نورپردازی باید به گونه ای باشد که پرتوهای نورانی به طور مستقیم وارد چشم شما نشود. بهتر است که منبع نور در فاصله بین نمایشگر و صندلی در بالای سرتان قرار گرفته باشد و روی میز بتابد.
15- دقت کنید که صفحه نمایشگر در زاویه دید شما باشد و برای چشم دوختن به صفحه، گردنتان را بیش از حد پایین یا بالا نگه ندارید.
16- بازوهایتان را طوری روی دسته صندلی و میز بگذارید که با آرنج زاویه 90 درجه داشته باشند.
17- کاملا صاف روی صندلی بنشینید. صندلی شما باید طوری باشد که پشتی صندلی پایین کمر را به خوبی پر کند.
18- بهتر است یک صندلی قابل تنظیم داشته باشید تا ارتفاع آن را متناسب با قدتان تنظیم کنید. کف و پشتی صندلی باید کاملا راحت باشد.
19- وقتی با موس کار می کنید مهم است که مچ شما خم نشود. از این رو توصیه می شود کناره صفحات زیر موس شما سطح بلندی داشته باشد تا بتوانید دستتان را هنگام کار کردن با موس روی آن تکیه دهید.
20- کف پاها را کاملا روی زمین قرار دهید. اگر قدتان کوتاه است حتما از زیرپایی کمک بگیرید.
دروغ نوعی پرخاشگری است
سلامت نیوز: یک روانشناس بالینی گفت: دروغ گفتن نوعی پرخاشگری است و متأسفانه گاهی والدین و معلمان رفتار پرخاشگرانه را با تشویق دانش آموزان به دروغ گفتن تقویت میکنند.
عبدالله امیدی در گفتوگو با فارس، با بیان تغییر حدود بهنجار یک رفتار در جامعه اظهار داشت: زمانی برخی رفتارها طبیعی نبود، مثلا چنانچه فردی پرخاشگری نشان میداد رفتار او نابهنجار تلقی می شد، اما متأسفانه امروز شاهدیم که رفتار پرخاشگرانه در بین بسیاری از افراد جامعه رواج دارد و فردی که پرخاشگری نشان میدهد مانند گذشته از رفتار خود شرمگین نمیشود.
خطر پذیرش رفتار پرخاشگرانه در جامعه
وی افزود: در گذشته وقتی کسی رفتار پرخاشگرانهای انجام میداد طرف مقابل تعجب میکرد، اما امروز به نظر میرسد رفتارهای پرخاشگرانه پذیرفته شده است چرا که طرف مقابل نیز انتظار این رفتار را دارد.
این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: البته برعکس آن نیز وجود دارد. مثلاً در گذشته مردم در مکانهای عمومی سیگار میکشیدند اما این رفتار امروز ناپسند تلقی میشود و کسی که به آن مبادرت میورزد با نگاه و کلمات اعتراضآمیز دیگران مواجه میشود.
این روانشناس بالینی تأکید کرد: امروز حدود بهنجار بودن یک رفتار تغییر کرده است. یکی از ملاکهای حدود بهنجار بودن رفتار، افراد مهم جامعه هستند. مثلاً والدین، معلمان و پلیس جزو افراد مهم و تأثیرگذار جامعه محسوب میشوند.
دروغ گفتن نوع یرخاشگری است
وی افزود: متاسفانه گاهی والدین رفتار پرخاشگرانه را با تشویق فرزندان خود به دروغ گفتن تقویت میکند چرا که دروغ نیز نوعی پرخاشگری محسوب میشود.
در واقع هر رفتاری که با هدف ضربه زدن به دیگران باشد، پرخاشگری محسوب میشود. گاهی از فرزندان خود میخواهند با پرخاشگری حق خود را بگیرند. همچنین مربیان و معلمان نیز که جزو افراد بسیار مؤثر در جامعه هستند باید مراقب رفتار خود باشند چرا که دانشآموزان تاثیرپذیری زیادی از اولیا مدرسه دارند.
این روانشناس بالینی اظهار داشت: پرخاشگری معلم میتواند پرخاشگری دانشآموز را در پی داشته باشد و حدود بهنجار بودن رفتارهای پرخاشگرانه را تغییر دهد.
نقش الگوهای مشاهدهای در یادگیری رفتار
وی گفت: طبق الگوی یادگیری مشاهدهای کودک رفتار ناپسند را از محیطهایی که در آن قرار دارد یاد میگیرد. گفتن این جملات که حقش را کف دستش میگذارم، نشانش میدهم و ... تنها رفتار پرخاشگرانه را در کودکان تقویت میکند و به آنها میآموزد که با این روشها به خواسته خود برسد.
این متخصص حوزه بهداشت روان تصریح کرد: پرخاشگری مانند ترافیک میماند همانطور که در حال حاضر مردم به ترافیک عادت کردهاند در صورتی که وقوع پرخاشگری در جامعه افزایش پیدا کند افراد رفتارهای پرخاشگرانه را انجام میدهند.
انواع پرخاشگری کدام است؟
امیدی گفت: پرخاشگری به انواع کلامی و غیرکلامی تقسیم میشود و از سوی دیگر میتواند فعال و منفعل باشد. در پرخاشگری فعال فرد پرخاشگری را نشان میدهد اما در پرخاشگری منفعل با انجام رفتارهایی که به فرد به طور غیرمستقیم ضربه میزند نسبت به او پرخاشگری نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای ارتباطی و بین فردی از خانواده و مدرسه میتواند افراد را برای ارتباط موثر با دیگر افراد جامعه آماده کند.
انتشار فیلمهای ناخوشایند از تنبیه دانشآموزان در فضای مجازی/آیا تنبیه بدنی هنوز در مدارس وجود دارد؟
سلامت نیوز: متاسفانه رفتارهای خشن و برخوردهای فیزیکی نسبت به کودکان از سوی برخی از والدین و معلمان به عنوان ابزاری سودمند برای تعلیم و تربیت به کار میرود که به عنوان روندی عادتی و به بهانههای مختلف در مدارس بازتولید میشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا، خشونت علیه کودکان و تنبیه بدنی دانشآموزان در همه جای دنیا و حتی در کشورهای توسعه یافته علیرغم نکوهشهای عرفی و قانونی همچنان اتفاق میافتد.
سایتهای اجتماعی و یوتیوب پر است از صحنه های کتک زدن دانش آموزان توسط معلم و ناظم و... در تمامی این صحنه ها کودکی به جرم درس نخواندن یا اخلال در نظم مدرسه با چک و لگد یا چوب و خط کش مورد تنبیه بدنی قرار می گیرد و شخصیت اجتماعی اش به بدترین نحو خرد می شود.
در ساختار نظام آموزشی ایران، خشونت علیه دانشآموزان جایگاهی ندارد اما متاسفانه در برخی از مدارس کشور، رفتارهای خشونتآمیز با دانشآموزان، به طور ضمنی هنجار تلقی میشود و خانوادهها نیز عمدتاً با اعتقاد به چنین اصلی، تنبیه بدنی کودکان خود را تا زمانی که منجر به جراحت و عوارض سنگین نشود، نادیده میگیرند؛ به عبارتی عرف جامعه و خانوادهها درجهای از خشونت در مدارس را پذیرا هستند.
مطمئناً آثار تحقیر کلامی،کوچک کردن شخصیت دانش آموز در حضور دیگران و استفاده از القاب ناپسند علیه دانش آموز کمتر از تنبیه بدنی و برخورد فیزیکی نیست و زمینه ساز بسیاری از ناهنجاریها و اختلالات رفتاری در زندگی حال و آینده دانش آموز می شود.
برخورد فیزیکی ابزاری برای تربیت دانش آموزان در مدارس
متاسفانه رفتارهای خشن و برخوردهای فیزیکی نسبت به کودکان از سوی برخی از والدین و معلمان به عنوان ابزاری سودمند برای تعلیم و تربیت به کار میرود که به عنوان روندی عادتی و به بهانههای مختلف در مدارس بازتولید میشود.
در چنین سیستم تفکری، تنبیه بدنی و خشونت همچون داروی تلخی پنداشته میشود که آثار مفیدی در پی دارد.
در حالی که امروزه در بیشتر کشورهای توسعه یافته بخش وسیعی از منابع مادی و معنوی صرف توجه به مسایل کودکان و حمایت روانی و جسمی از آنان میشود و از کودکان در برابر هر نوع آسیب یا آزار بدنی و روانی توسط والدین و افراد دیگر محافظت میشود.
کشورهایی که تنبیه بدنی در مدارس را ممنوع کردند
در کشورهای اروپایی مخصوصا اسکاندیناویایی ها پیشرو در لغو تنبیه بدنی بودند. سوئد نخستین کشوری بود که تنبیه بدنی را در مدرسه و خانه ممنوع اعلام کرد پارلمان سوئد در جولای ۱۹۷۹ تنبیه بدنی را به کلی منسوخ و ممنوع اعلام کرد . ۴ سال بعد فنلاند و ۸ سال بعد نروژ قوانین مشابهی را تصویب کردند.
تا سال ۲۰۱۳ ،۳۴ کشور جهان تنبیه بدنی را ممنوع اعلام کردند اما جالب است بدانید در کشورهای مثل آمریکا ،کانادا، استرالیا و بریتانیا تنبیه بدنی در خانه قانونی است و منعی ندارد.
تنبیه بدنی از قدیم تا امروز در ایران
در کشور ما تنبیه بدنی که به چوب و فلک و ترکه آلبالو شهره بود از زمان مدارس سنتی مانند مکتب خانه ها تا دوران پهلوی که مدارس مدرن در ایران دایر شد باقی ماند سنت فلک، چوب زدن کف دست و قلم لای انگشت گذاشتن در کنار تنبیه های نو آمده دیگر همچنان باقی ماند و حتی به میراث مدارس این روزها هم رسیده است.
به هر حال باید به این نکته توجه داشت که این شیوه از تفکر به بازتولید چرخه خشونت در جامعه کمک میکند؛ به عبارت دیگر، خشونت در مدرسه در یک طیف گستردهای قرار میگیرد که از اشکال فیزیکال و جسمی شروع و به ابعاد ذهنی و روحی و کلامی ختم میشود.
چگونه كليه سنگشكن داشته باشيم؟
سلامت نیوز: رایجترین انواع سنگهای کلیوی کلسیم و اگزالات هستند. هر یک از سنگهای کلیوی به برنامه غذایی متفاوتی نیاز دارد. مواد غذایی مفیدی وجود دارد و برخی دیگر نیز نیاز به پرهیز دارند تا بتوان احتمال ایجاد سنگ کلیه مجدد را کاهش داد.
نکات کلیدی
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ماهنامه دنیای زنان، چنانچه سابقه ابتلا به سنگهای کلیوی دارید، احتمال ابتلای دوباره به آنها زیاد است. اما با رعایت برنامه غذایی که رژیم شناس یا پزشکتان برایتان تنظیم نموده است میتوان از بروز سنگهای کلیوی پیشگیری کرد.
آب فراوان بنوشید. یکی از دلایل معمول بروز سنگهای کلیوی عدم دریافت مایعات کافی به ویژه آب است.
سنگهای کلیوی چیست؟
زمانیکه کلیهها مواد زاید را از خون فیلتر میکنند، ادرار را شکل میدهند. برخی اوقات نمکها و دیگر مواد معدنی موجود در ادرار به یکدیگرچسبیده و سنگهای کوچک کلیوی را تشکیل میدهند. طیف سایزهای آنها از اندازه یک کریستال کوچک شکر تا به اندازه یک توپ پینگ پنگ میباشد، اما به ندرت مورد توجه قرار میگیرند مگر اینکه منجر به انسداد شوند. آنها میتوانند در صورت رها شدن و ایجاد فشار در حالب درد شدیدی را ایجاد کنند. حالب یا میزنای مجرای باریکی است که ادرار را از کلیه به مثانه هدایت میکند.
علایم سنگهای کلیوی
زمانیکه سنگهای کلیوی به درون مجرای ادراری حرکت میکنند میتوانند منجر به علائم زیر شوند:
درد شدید در پشت یا شکم
ادرار دردناک یا مکرر
وجود خون در ادرار
تهوع و استفراغ
ممکن است سنگهای بسیار ریز بدون ایجاد علائم از مجاری ادراری عبور کنند.
سنگ کلیه یا علتی دیگر؟
چنانچه درد شدید و ناگهانی در پشت یا شکم دارید بهتر است سریعاً به مرکز مراقبتهای پزشکی مراجعه کنید. درد شکمی با شرایط متعدد دیگری نیز مرتبط است از جمله شرایطی اورژانسی مانند آپاندیسیت و بارداری خارج از رحم.
همچنین دفع دردناک ادرار یکی از علائم رایج عفونت مجرای اداری یا یک STD (بیماریهای آمیزشی) نیز میباشد.
درمانهای خانگی سنگ کلیه
چنانچه سنگ کلیه به اندازه کافی کوچک باشد پزشک داروهای مسکن را تجویز کرده و از فرد میخواهد صبر کند تا سنگ خودش دفع شود. در طول این مدت پزشک توصیه به دریافت کافی آب و مایعات میکند در حدی که ادرار زلال و شفاف باشد – حدود 8 تا 10 لیوان آب در روز.
درمان: دارو درمانی
داروهای تجویزی برای کمک به عبور سنگ کلیه از بدن وجود دارد. داروهایی تحت عنوان آلفا-بلوکرها منجر به شل شدن دیواره میزنای میشوند و مسیر عبور ادرار عریضتر شده و سنگ میتواند راحتتر عبور کند. عوارض جانبی آنها خفیف بوده و میتواند شامل سردرد یا گیجی باشد. انواع دیگر داروها میتوانند کمک به پیشگیری از تشکیل سنگهای جدید کنند.
علل سنگهای کلیوی چیست؟
سنگهای کلیوی زمانی شکل میگیرند که تغییری در تعادل نرمال آب، نمک، و مواد معدنی موجود در ادرار وجود داشته باشد. انواع مختلف تغییرات منتج به انواع مختلفی از سنگهای کلیوی میشوند. عوامل متعددی وجود دارند که میتوانند تغییرات را در ادرار تحریک کنند از جمله بیماریهای مزمن یا آنچه فرد میخورد و میآشامد.
فاکتورهای خطر قابل کنترل
نوشیدن مقادیر ناکافی آب رایجترین علت سنگهای کلیوی است. رژیم غذایی نیز نقش مهمی ایفا میکند.
دریافت مقادیر زیادی پروتئین، سدیم، و مواد غذایی با محتوای بالای اگزالات مانند شکلات یا سبزیجات برگ سبز میتوانند ریسک سنگهای کلیوی را در برخی افراد افزایش دهند. دیگر فاکتورهای خطر عبارتند از اضافه وزن و دریافت برخی داروهای خاص.
فاکتورهای خطر غیر قابل کنترل
مردان سفیدپوست نسبت به بقیه گروهها بیشتر در معرض ریسک سنگ کلیه قرار دارند و اوج ابتلا به آن در دهه 40 زندگی است. در زنان ریسک بالاتر در دهه 50 است. احتمال ابتلا به سنگ کلیه با داشتن تاریخچه خانوادگی سنگ کلیه بالاتر میرود. برخی بیماریها نیز ریسک سنگ کلیه را افزایش میدهند – پرفشاری خون، عفونتهای دستگاه ادراری، نقرس - اما بهطور کلی درمان یا کنترل شرایط ذکر شده در پیشگیری از تشکیل سنگ کمک کننده است.
پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ
پزشک در صورت ابتلا به سنگ کلسیمی توصیه به کاهش شدید دریافت نمک و سدیم خواهد داشت چرا که این دو منجر به ورود کلسیم بیشتری به ادرار میشوند. همچنین بایستی از مواد غذایی حاوی اگزالات بالا از جمله شکلات، قهوه فوری، چای، حبوبات، توتها، سبزیجات برگ سبز، پرتقال، توفو و سیبزمینی شیرین اجتناب نمود. بهترین راهکار برای دوری از سنگهای کلیوی جدید نوشیدن مقادیر کافی آب در جهت ایجاد ادرار زلال و شفاف میباشد، در واقع ظاهر ادرار نشان از میزان دریافت آب و مایعات دارد.
مرگ چهارمین زائر در مکه
سلامت نیوز: مدیر بیمارستان مکهمکرمه مرکز پزشکی حج و زیارت اعلام کرد:درمانگاههای ایران در عرفات و منا همزمان با ورود زائران به مشاعر مقدسه آماده خدمترسانی هستند و هماکنون کار انتقال تجهیزات و آمادهسازی این درمانگاهها در حال اجرا و رو به اتمام است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر فاضل شیرخانی که در حین حضور در منا و عرفات و ارائه برنامه آشنایی سرگروهها و مسئولان مرکز پزشکی حج با این مناطق گفت: درمانگاه عرفات از چهارشنبه و درمانگاه منا از پنجشنبه، آماده ارائه خدمات هستند.
وی همچنین از فوت دومین زائر ایرانی (و در مجموع چهارمین زائر) در مکهمکرمه خبر داد و گفت: مرحوم علی پورکاظمیانی، ۷۲ ساله از زائران بوشهر بوده که در داخل مسجدالحرام دچار سکته قلبی شده و متاسفانه درگذشته است.
مدیر بیمارستان مکه بیشتر مراجعات صورتگرفته به مراکز درمانی ایران را ناشی از کوفتگی عضلات اعلام و تاکید کرد که موارد مربوط به سرماخوردگی و مشکلات تنفسی نیز در ردههای بعدی قرار دارد.
450 هزار دانشآموز برای ادامه تحصیل ثبتنام نکردهاند
سلامت نیوز: سالهاست در کشور ما با بی سوادی و محرومیت کودکان از تحصیل مبارزه میشود، در بسیاری از مناطق کشورمان همچنان کودکان و بویژه دختران از تحصیل باز می مانند و به جای مدرسه به مزارع و کارگاهها می روند، به همین دلیل وزیر آموزش و پرورش تمام مدیران کل آموزش و پرورش استانها را مامور کرده طرح شناسایی خانه به خانه بازماندگان از تحصیل را از مهرماه اجرا کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم،کار در مزرعه و باغ، نشستن پای دار قالی و گره بر تار و پود فرش زدن، چراندن دام یا دستفروشی و کاسبی، راههایی است که در مناطق محروم به جای درس خواندن و رفتن به مدرسه پیش پای کودکان گذاشته میشود تا آنها نیز در جبر ناشی از این روند، بیسواد بمانند یا کورسوادی داشته باشند.
آمار کودکان بازمانده از تحصیل در کشور آماری مخدوش است و با اعداد متفاوتی از آن یاد میشود. اگر به آمارهای غیررسمی که بازماندگان از تحصیل را عدد بزرگی می داند، اعتنا نکنیم و تمرکزمان را بر آمارهای رسمی بگذاریم باز هم با شرایط حساسی روبهرو هستیم؛ شرایطی آمیخته با جبر و تعصب و ناآگاهی که مانع ادامه تحصیل کودکان میشود و راه تولید بیسواد در کشور را باز میگذارد.
طرح ملی انسداد مبادی بیسوادی که از سال گذشته آغاز شده و قرار است از امسال جدیتر به معضل تولید بیسواد در کشور بپردازد، هدفش شکستن همین جبرها، تعصبها و ناآگاهیهاست، گرچه هنوز باید سخت بکوشد تا به این خواسته برسد. شاید به همین علت وزیر آموزش و پرورش از مهر امسال همه مدیران کل استانها را مامور کرده تا طرح شناسایی خانه به خانه کودکان بازمانده از تحصیل را آغاز کنند و آنها را به مدارس بازگردانند. این برنامه جدی امسال است که البته با موانع بسیاری روبهرو خواهد بود بویژه در مناطق روستایی و محروم و در نقاطی که تعصبات قومی و فرهنگی دست رد به سینه سوادآموزی میزند.
مربوط به گذشته نیست داستان زندگی دختران در سن تحصیلی که جنسیتشان مانع درس خواندنشان میشود و نسخههایی همچون تمرین خانهداری و کدبانو شدن یا ازدواج زودهنگام برایشان پیچیده میشود.
همین امروز در نقاطی از کشور داستان زندگی بسیاری از دختران این گونه است که بهواسطه جنسیتشان از تحصیل محروم میشوند و به یکی از میلیونها بیسواد یا کمسواد کشور افزوده میشوند.
طبق سرشماری سال 90، 9 میلیون و 719 هزار ایرانی، بیسواد مطلق هستند که سه میلیون و 456 هزار نفر آنها بین شش تا 49 سال دارند. پس این کودکان بازمانده از تحصیل نیز مینشینند جایی میان این آمارها تا ریشهکنی بیسوادی در ایران به رویایی خوش، اما دور مبدل شود.
تورج امیری، کارشناس سوادآموزی استان کرمانشاه که تاکید دارد مشکلات مالی خانوادهها و نوع نگاهشان به فرزندان، دو چالش بزرگ بر سر توسعه سوادآموزی بین افراد لازمالتعلیم است به همین رویای دور اشاره دارد.
او به جامجم توضیح میدهد که سوادآموزی تا پایان دوره ابتدایی مشکل چندانی ندارد چون بیشتر خانوادهها اجازه تحصیل تا کلاس ششم ابتدایی را به فرزندان میدهند، اما مشکل از زمان ورود دانشآموزان به دوره متوسطه آغاز میشود که برخی خانوادهها به بهانههای مختلف مانع از آن میشوند.
این بهانهها به تعبیر امیری برای پسران، کمک خرج خانواده شدن است و برای دختران این که بهتر است به ازدواج و خانهداری فکر کنند. این کارشناس از تعصبات فرهنگی و قومی حرف میزند و از تجربه روزی میگوید که برای جذب یک دختر ترک تحصیلکرده به خانهشان رفته بود، اما پدر هیکل درشت دختر را نشان داده و بهانه آورده بود زشت است دختر با این هیکل در مدرسه ظاهر شود.
مشکل مناطقی که مردمانش این گونه فکر میکنند به گفته امیری، مدارس مختلط است که دانشآموزان را مجبور میکند از یک روستا به روستای دیگر بروند و دانشآموزان چند روستا کنار هم درس بخوانند که تعصبات فرهنگی مانع از نشستن یک دختر بلوغ یافته در کنار پسران همسن و سالش میشود.
پس یک مشکل این است که بخشی از دختران این سرزمین هنوز اسیر جسم خویشاند و سواد را به این دلیل کنار میگذارند؛ مشکلی که فقط با فرهنگسازی میان خانوادهها برطرف میشود. دوری مدارس دوره متوسطه بویژه در مناطق روستایی نیز یکی از مشکلات بر سر راه ادامه تحصیل دانشآموزان است به طوری که بعد مسافت بهانه میشود و کودکان لازمالتعلیم به ماندن در خانه و ترک تحصیل محکوم میشوند.
پس اگر قرار است مبادی بیسوادی در کشور حتی در دورترین و محرومترین نقاط مسدود شود، راهی جز حل این مشکلات وجود ندارد که بخش زیادی از آن منوط به آموزش و فرهنگسازی میان خانوادههاست و بخشی دیگر از آن به مهیا کردن شرایط تحصیل آسان و در دسترس بودن امکانات.
تشویق و ترغیب، 2 راه اثربخش
وزیر آموزش و پرورش چند روز قبل در توضیح طرح شناسایی خانه به خانه کودکان بازمانده از تحصیل توضیح داد که امسال فقط مشوقهای معنوی برای خانوادههایی که با این طرح همراهی کنند در نظر گرفته شده که البته مفهوم مشوق معنوی چندان گویا نبود.
این در حالی است که تجربه نشان داده مشوقهای مادی و ملموس بیشتر مواقع کارسازتر است بویژه اگر مشکلات مالی خانواده، مانع ادامه تحصیل افراد باشد. با این حال تورج امیری، کارشناس سوادآموزی معتقد است آنجا که تعصبات فرهنگی و قومی مانع از ادامه تحصیل است مشوقهای مالی بیاثر است چون او تجربه کرده که برای فرزندان این خانوادهها لوازمالتحریر، لباس و حتی بن خرید کالا بردهاند، اما خانوادهها آن را نپذیرفتهاند و بر تصمیم خود اصرار کردهاند.
با وجود این، گرچه حسن عربنژاد این تنگناها را قبول دارد، اما در کسوت کارشناس باسابقه سوادآموزی همچنان کارایی مشوق های مالی را باور دارد. او به جامجم توضیح میدهد اگر بهانه یک خانواده برای مانعتراشی تحصیلی، مشکلات اقتصادی باشد براحتی میشود با مشوقهای مالی آنها را مجاب کرد، مثلا اگر فرزند یک خانواده کار میکند و کمک خرج آنهاست میتوان با پرداخت همان مبلغ به خانواده، فرزند را به مدرسه بازگرداند.
این کارشناس برای نقاطی که درگیر تعصبات فرهنگی است نیز یک راهحل ارائه میدهد. به گفته عربنژاد، در این نقاط میتوان از چهرههای پرجاذبه محلی مثل روحانیون، کدخدای ده، ریشسفیدها و شورای روستا استفاده کرد تا اینها از فواید تحصیل، فارغ از جنسیت افراد برای مردم حرف بزنند. این کارشناس معتقد است تا به حال از این ظرفیتها استفاده نشده و قومیتها در کشور به حال خود رها شدهاند در حالی که میشود با استفاده از جاذبه افراد تاثیرگذار، میان آنها نفوذ کرد و سوادآموزی را گسترش داد.
والدین بیسواد، مشکلی دیگر
کسی که ارزش سواد را درک کرده باشد نسل بعد از خود را هم به سوادآموزی دعوت میکند و همواره به ارتقای دانستههای خود و اطرافیانش میاندیشد، اما اغلب والدینی که مانع از تحصیل فرزندان خود میشوند ارزش سواد را درک نکردهاند و چون با بیسوادی نیز زندگیشان پیش رفته، برای باسواد شدن تلاش نمیکنند. این موضوع را اظهارات مسئولان سازمان نهضت سوادآموزی نیز تائید میکند و البته آمارهای این سازمان که نشان میدهد تعداد این والدین قابل توجه است.
علی باقرزاده، رئیس این سازمان میگوید تا به حال 600 هزار نفر از والدین بیسواد شناسایی شدهاند که سال 93 برای باسواد کردن آنها در نظر گرفته شده است. این طرح البته از سال گذشته آغاز شده که افراد را از طریق خوداظهاری شناسایی میکند و همه افراد بیسواد و کمسواد (کسانی که تحصیلات ابتدایی را تمام نکردهاند) را زیر پوشش میبرد. اگر طرح باسواد کردن والدین بیسواد بدرستی و با جدیت اجرا شود یک مانع بزرگ از سر راه سوادآموزی افراد لازمالتعلیم برداشته میشود، ضمن این که با سوادآموزی این افراد، سطح سواد خانوادهها نیز بالا میرود و بسیاری از آسیبهایی که از قبال بیسوادی گریبان خانوادهها را میگیرد، حذف خواهد شد.
اما آنچه مسلم است برای ریشهکنی بیسوادی در کشور که طبق قانون فقط یک سال دیگر برای آن وقت داریم (تا پایان سال 94) باید با همه توان به دل جامعه بیسواد بزنیم و پس از شناسایی موانع در هر منطقه، برای رفع آنها هزینه کنیم (مالی و آموزشی).
علاوه بر این، اجباری شدن تحصیلات دستکم تا پایان دوره متوسطه اول (سوم راهنمایی) باید جزو اولویتهای آموزشی دولت قرار بگیرد چون اگر تحصیلات اجباری باشد، والدینی که مانع از تحصیل فرزندان خود میشوند متخلف شناخته میشوند و امکان برخورد قانونی با آنها وجود دارد که البته اکنون این ابزار قانونی در دسترس نیست و فرزندان، قربانی جو حاکم بر خانواده خویش میشوند.
رتبه ناامیدکننده 111
آمارهای بیسوادی در کشور ما ناامیدکننده است. بد نیست اگر آرزو کنیم کشورهای دیگر ندانند که در ایران چه میگذرد و هیچ وقت باخبر نشوند که ما 9 میلیون و 719 هزار بیسواد مطلق داریم و سه میلیون و 456 هزار نفر از افراد بالای ده سال ما بیسوادند. قضاوت خارجی درباره ما از این بابت مهم است که ایران طبق سند چشم انداز بیست ساله باید تا سال 1404 در همه عرصهها از جمله آموزش و توسعه علم سرآمد کشورهای منطقه باشد. تا این سال آرمانی هنوز 11 سال باقیمانده، اما پیشرفت ما در سوادآموزی تعریف چندانی ندارد، به طوری که بیسوادان بالای 50 سال و بخش بزرگی از بیسوادان زیر 50 سال رغبتی برای باسواد شدن از خود نشان نمیدهند و تقریبا بحث سوادآموزی را به کناری انداختهاند و جمعی از افرادی که در سن تحصیل قرار دارند نیز وادار به ترک تحصیل میشوند یا خودخواسته این کار را میکنند تا چرخه تولید بیسواد و کمسواد در کشورمان متوقف نشود.
همین است که اوضاع ما از لحاظ سطح سواد در جهان، اوضاع خوبی نیست و مرداد امسال رئیس سازمان نهضت سوادآموزی از گوشهای از این اوضاع نامساعد پرده برداشت. به گفته علی باقرزاده جایگاه ایران از نظر سطح سواد و امید به تحصیل، 111 جهان است که این رتبه ناامیدکننده از این بابت به دست آمده که میانگین سالهای تحصیل در کشورمان 7.5 سال است.
چگونه چربیهای شکم را بعد از زایمان بسوزانیم؟
سلامت نیوز: ا انجام برخی کارها و رعایت برخی نکات، شما میتوانید تا حد زیادی به کاهش چربیهای دور شکم بعد از زایمان کمک کنید. درادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ماهنامه دنیای زنان،پس از تولد نوزاد، یک سوال ذهن اکثر مادران را به خود مشغول میکند؛ چگونه چربیهای شکم را میتوان سوزاند؟ اندازه دور شکم خانمهای باردار معمولا به حدود 127 سانتی متر میرسد، با توجه به این نکته که هر خانم سالم با قد متوسط باید دور شکمش تنها 60 سانتی متر باشد. این نکته بدین معناست که اکثر خانمها باید حدود 67 سانتی متر از اندازه دور شکمشان بعد از زایمان بکاهند. تولد نوزاد موجب کاهش اندازه دور شکم تا حدود 40 سانتی متر میشود، اما باقی چربیها در جای خود میمانند.چربی دور شکم، در مقایسه با سایر اعضای بدن کمی متفاوت است و از دست دادن آن دشوارتر. بارداری تنها یکی از علل و عوامل افزایش چربیهای دور شکم است. بسیاری از خانمها پس از زایمان موفق به کاهش وزن خود میشوند و حتی اندامهای خود را لاغرتر میکنند. اما در مواجهه به چربیهای دور شکم، ناامید میشوند. علت این امر این است که چربیهای دور شکم با سایر نقاط بدن متفاوت اند و برای از بین بردن آنها باید تلاش بیشتری کرد.
چربیهای شکم به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند: چربیهای درونی و چربیهای بیرونی. چربیهای درونی، چربیهایی هستند که دور اندامهای داخلی بدن جمع میشوند. این نوع چربیها قابل مشاهده نیستند و در ظاهر اندازه دور شکم افزایش پیدا نمیکند، اما اتفاقا میتوانند بسیار خطرناک باشند. نوع دیگر چربیهای بیرونی هستند. این چربیها همانهایی هستند که قابل مشاهده هستند و باعث میشوند اندازه دور کمر فرد افزایش یابد. اگر فرد هم چربی درونی و هم چربی بیرونی داشته باشد، چربی درونی باعث میشود چربی بیرونی به جلو مایل شود و شکم بزرگتر به نظر برسد.یکی از علل افزایش چربیهای شکم، بارداری است. چربیهای شکم در این دوره به دو دلیل اتفاق میافتند: اولا پوست دور شکم باید بتواند کشیده شود و چربیها در این مورد کمک کننده هستند. دوم هر چه شکم بزرگتر و چربیهای اطراف آن بیشتر باشند، از جنین بهتر محافظت میشود. برای بسیاری از خانمها، کوچک کردن و سوزاندن چربیهای شکم بعد از زایمان تبدیل به یک کابوس پایان ناپذیر شده است. اما نگران نباشید. با انجام برخی کارها و رعایت برخی نکات، شما میتوانید تا حد زیادی به کاهش چربیهای دور شکم بعد از زایمان کمک کنید. درادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
به فرزندتان شیر دهید
تجربه و تحقیقات نشان میدهند شیر دادن به نوزاد پس از زایمان باعث کوچکتر شدن اندازه شکم میشود. این امر میتواند دو دلیل داشته باشد. شیر دادن باعث میشود رحم سریعتر به اندازه اولیه خود بازگردد، در نتیجه شکم کوچکتر به نظر خواهد رسید.
با شیر دادن، هر خانم به طور متوسط 350 کالری بیشتر میسوزاند. این سوزاندن کالری اضافی باعث میشود چربیهای بدن به طور کلی، که چربیهای دور شکم را نیز شامل میشود، زودتر از بین بروند. صحیح غذا بخورید
مصرف غذاهای سالم قطعا به کوچک شدن شکم کمک خواهد کرد. غذاهای فراوری شده و آماده باعث افزایش چربیهای بدن، خصوصا چربیهای دور شکم میشوند، حتی اگر میزان کالری آنها با میزانی که شما باید در طول روز دریافت کنید هماهنگ باشد. با مصرف روزانه مقادیر زیادی میوهها، سبزیجات، کربوهیدراتهای پیچیده، غلات کامل و پروتئینهای کم چرب، شما میتوانید علاوه بر حفظ سلامتی خود، چربیهای دور شکمتان را نیز کاهش دهید.
بدنتان را قوی کنید
همه ما میدانیم که برای کاهش چربیهای بدن، باید ورزش کرد. اما ورزش کردن، در صورتیکه عضلات بدنتان قوی نباشند، میتواند باعث آسیب و صدمات فیزیکی شود. در نتیجه لازم است هر فردی پیش از انجام حرکات ورزشی سنگین و تخصصی، بدن خود را تقویت کند. برای تقویت بدن، تنها توجه به تغذیه کافی نیست. انجام برخی حرکات، مانند یوگا میتواند ضروری و بسیار موثر باشد. این دو ورزش، علاوه بر اینکه میتوانند اندام بدن را متوازن و هماهنگ کنند، به افزایش قوا نیز کمک میکنند.
انگیزه تان را از دست ندهید
انگیزه کلید کاهش وزن است. اگر میخواهید چربیهای لجباز اطراف شکم را بسوزانید و از شر آنها خلاص شوید، باید همیشه انگیزه خود را حفظ کنید. ورزش کردن برای خانمهایی که تازه مادر شدهاند میتواند دشوار باشد. گاه زمان کافی وجود ندارد و گاه نیز انرژی شما کم است. بهترین راه حفظ انگیزه، پیگیری وزن و اندازه دور شکم و آگاهی از روند پیشرفت است. هر چه این اعداد کاهش یابند، انگیزه شما نیز برای ادامه روند افزایش مییابد.
صبور باشید
بسیاری از ما شنیدهایم که خانمی از اطرافیان یا آشنایان ما مدت کمی بعد از زایمان به وزن قبلی خود بازگشته است و شکم او مانند پیش از بارداری شده است. توجه داشته باشید که حتی اگر چنین چیزی ممکن هم باشد، بسیار نادر است. اکثر خانمها تا ماهها و حتی سالها پس از زایمان نمی توانند به وزن پیش از بارداری بازگردند و اندازه دور شکم خود را کاهش دهند. در هر صورت، در اینگونه موارد، صبر لازم موفقیت است. 9 ماه طول کشیده است تا اندازه دور شکم شما افزایش یابد، حال برای کوچک کردن آن نیز باید حداقل به همین میزان صبر کرد و تلاش و پشتکار را همواره پیگیر بود.
ورزش کنید
یکی از بدیهیاتی که همه ما از آن مطلع هستیم این است که برای کاهش وزن و سوزاندن چربیهای اضافی، باید ورزش کرد. اما نوع ورزش نیز بسیار مهم است. ورزشهای هوازی و ورزشهایی که برای دستگاه تنفسی و قلب و عروق شما مفید هستند خوب اند اما فراموش نکنید که هدف شما تنها حفظ سلامتی نیست، بلکه شما میخواهید چربیهای اطراف شکم را بسوزانید. در نتیجه علاوه بر فعالیتهایی نظیر پیاده روی، باید ورزشهای موضعی که علاوه بر سوزاندن کالری به تقویت عضلات شکم نیز کمک میکند روی آورید. هر چه عضلات شکم قویتر باشند، چربی بیشتری سوزانده میشود و شکم شما کوچکتر میشود. همچنین ورزش موضعی باید به گونه ای باشد که عضلات اصلی بدن را درگیر کند. در این حالت، کالری بیشتری سوزانده میشود. برای مثال، دراز و نشست یکی از آن حرکات ورزشی قدیمی است که عضلات بزرگ و اصلی بدن را درگیر میکند و در کوچک شدن شکم بسیار موثر است. همچنین این حرکت از آنجاییکه نیازی به دستگاه یا امکانات خاصی ندارد، میتواند به سادگی در خانه هم انجام شود. البته ورزشهایی که عضلات کوچک را درگیر میکنند نیز باید انجام شوند. بدین ترتیب است که بدن شما نوعی توازن و تعادل پیدا میکند.
هنگام ورزش، به خودتان فشار نیاورید خصوصا اگر شیوه زایمان شما عمل جراحی سزارین بوده است. اما برای موثر بودن، ورزش باید شما را خسته کند و علاوه بر تعریق، نوع تنفس نیز تحت تاثیر قرار گیرد. توجه داشته باشید که خانمهایی که تحت عمل جراحی سزارین قرار گرفتهاند، پیش از شروع یک برنامه ورزشی، باید حتما با پزشک خود مشورت کنند.
برای جلوگیری از حساسیت پوستی چه شوینده ای استفاده کنیم؟
سلامت نیوز: شوینده ها اصولاً موادی هستند که هدف استفاده از آنها پاک کردن آلودگی ها، چرک و مواد مضری است که روی پوست قرار دارند و شستشوی آنها با آب معمولی و ساده امکان پذیر نیست.
به گزارش سلامت نیوز،دکتر سید مسعود داوودی، متخصص بیماری های پوست و مو، در با برنامه «فراسو» گروه سلامت جسم و پیشگیری رادیو سلامت، با بیان اینکه پرمصرف ترین ماده ای که در بهداشت روزانه از آنها استفاده می شود شوینده ها هستند و مهمترین کاربرد آنها نیز در بهداشت پوست و مو است، گفت: البته شوینده های دیگری هم هستند که چون با پوست تماس دارند؛ باید مورد توجه قرار گیرند. شوینده ها را می توان بر اساس نوع مصرف به شوینده های موی سر و بدن، شوینده های ظروف و شوینده های لباس تقسیم بندی کرد، البته می توان تقسیم بندی دیگری در مورد شوینده ها انجام داد و آنها را به شوینده های صابونی و غیر صابونی تقسیم کرد. مواد صابونی مواد سنتی تری هستند که تاریخ کشف آنها حتی به دوران مصر باستان بر می گردد. شوینده های غیر صابونی (شامپویی) نیز موادی هستند که 100 تا 200 سال گذشته وارد زندگی مردم شده اند. از نظر بهداشتی نیز شوینده های جدید و غیر صابونی بهتر از نوع قدیمی آنها هستند.
وی با بیان اینکه مواد مختلفی که در محیط اطراف ما هستند دارای یک PH یا اسیدیته هستند، گفت: PH پوست یک PH نسبتاً اسیدی است، بنابراین فرآورده هایی که PH آنها با PH پوست نزدیکی بیشتری دارند، تحریک پوستی کمتری ایجاد می کنند. بنابراین در تهیه محصولات مختلف بهتر است محصولاتی را انتخاب کنیم که با جنس و ماهیت طبیعی پوست سازگاری بیشتری داشته باشند. وی ادامه داد: PH صابون در حد قلیایی و حول و حوش 5/7 تا 8 و حتی 10 است که ممکن است برای پوست تحریک کننده باشد. اصل کلی این است که مواد غیر صابونی (شامپویی) برای پوست و مو، شوینده های بهتری هستند. ولی این بدان معنی نیست که هر کس از شوینده های صابونی استفاده کند دچار مشکل می شود. البته نکته دیگری که در مورد مواد صابونی می توان گفت این است که مواد صابونی ممکن است با موادی که در آب هستند فعل و انفعلاتی داشته باشند و باعث به وجود آمدن مواد نمکی شوند و این مواد نمکی روی مو و پوست رسوب کنند و چیزی شبیه شوره در پوست موی سر مشاهده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله با بیان اینکه صابون های سنتی که به آنها صابون های مراغه ای یا برگردون نیز می گویند، چون به سبک و سیاق سنتی تهیه می شوند، هیچ دقتی در میزان اسیدیته آنها وجود ندارد و هیچ استانداردی در مورد آنها رعایت نمی شود، گفت: یک بازار رقابتی در بین شرکت ها وجود دارد و این باعث می شود شرکت ها برای فروش محصولات خود از نکات غیرواقعی در تبلیغات استفاده کنند. این شرکت ها به استفاده از مواد طبیعی و گیاهان در تهیه محصولات خود اشاره می کنند، اما واقعیت امر این است که در روند تهیه شامپو یا صابون -که روند پختن و مخلوط کردن مواد با هم می باشد، در واقع خواص مورد اشاره شرکت ها در روند تهیه محصولات از بین می رود. مثلاً خواص سبزیجات مورد استفاده در قرمه سبزی را نمی توان با یک سبزی تازه مقایسه کرد.
داوودی با بیان اینکه در مورد استفاده از شامپوها دو نکته وجود دارد، گفت: نکته اول در مورد کسانی است پوست و موی حساسی دارند و بعد از استفاده از شامپوهای مختلف، شامپو مناسب با پوست و مو خود را پیدا کردند. در این مورد بهتر است فرد شامپو خود را تغییر ندهد. نکته دوم هم در مورد کسانی است که شامپو را به صورت روزمره استفاده می کنند. این افراد بهتر است هر 5 تا 6 ماه یک شامپو را جایگزین نوع قبلی آن کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله در پایان با بیان اینکه چون مواد صابونی با PH قلیایی است می توانند برای پوست های اگزما (حساس) تحریک پوستی ایجاد کنند، گفت: این افراد به جای استفاده از صابون ها، از مجموعه ای از شوینده های PAN و غیر صابونی استفاده کنند. البته استفاده از صابون های کرمدار که 25% وزن آنها از کرم تشکیل شده است؛ ایجاد حساسیت کمتری برای آنها می کند.
سرطان مادر در زمان بارداری تهدیدی برای کودک نیست
سلامت نیوز: مطالعات جدید انجمن اروپایی تومورشناسی (ESMO) نشان میدهد زنان باردار مبتلا به سرطان حتی در صورتی که تحت شیمیدرمانی و پرتودرمانی باشند، خطری فرزندشان را تهدید نمیکند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که برخی پزشکان در خصوص شیمی درمانی زنان باردار به دلیل نگرانی از تاثیرات منفی آن بر جنین، تردید دارند مطالعات اخیر حاکی از آن است که جنین حتی در صورت آغاز روند درمان مادر در شرایط سالمی قرار دارد و از هر گونه تاثیرات منفی در امان است.
متخصصان در این مطالعه تاکید کردند: زمانی که شیمی درمانی پس از سه ماهه نخست بارداری آغاز شد، هیچ مشکل یا تاثیر سوئی بر جنین مشاهده نکردیم. از طرفی نیز ترس از تاثیر شیمی درمانی بر جنین نباید منجر به حذف بارداری یا تاخیر در درمان مادران مبتلا به سرطان شود.
به گزارش مدیکال دیلی، در یک مقایسه انجام شده میان 38 کودکی که در زمان بارداری مادر، تحت شیمی درمانی بودند و 38 کودکی که در این شرایط نبودند، نتایج به دست آمده حاکی از آن است که توانایی ذهنی و سلامت قلبی هر دو گروه از کودکان کاملا مشابه یکدیگر است.
در یک مقایسه دیگر نیز تاثیر پرتودرمانی مادر بر 16 کودک و 10 فرد بزرگسالی که در معرض این درمانها در دوران جنینی بودند با گروهی که در این شرایط نبودند بررسی شد. بر اساس نتایج به دست آمده وضعیت رشد، سلامت عمومی، رفتاری و عصبی – روانی هر دو گروه با یکدیگر مشابه بود.
با وجود این بحثها، کارشناسان همچنان بر اهمیت بارداریهای برنامهریزی شده و پرهیز از بارداریهای ناخواسته در طول درمان سرطان تاکید میکنند. دلیل این موضوع نیز مشکلات بارداری نیست، بلکه تداخل با درمان سرطان برای این بیماران است تا روند درمان آنها دچار مشکل نشود. بنابراین پزشکان و بیماران سرطانی در خصوص بارداریهای همزمان با بیماریشان و درمان آن باید مشاورههای بیشتری دریافت کنند.
با کاهش مصرف نمک، جان انسانها را نجات دهید
سلامت نیوز: 29 سپتامبر و همزمان با «روز جهانی قلب»، سازمان جهانی بهداشت (WHO) از کشورها درخواست کرد تا در مورد مصرف بیش از حد نمک تصمیمی جدی اتخاذ کنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با اجرای توصیههای کاهش میزان سدیم مصرفی از تعداد افرادی که دچار بیماریهای قلبی و سکته مغزی میشوند، کاسته و زندگی تعداد افراد بیشتری را حفظ کنند.
بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و سکته مغزی دلیل اصلی مرگ زودرس در قرن 21 میلادی هستند و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت قصد دارد با همکاری دولتها و جهت پایین آوردن نرخ این بیماریها مصرف نمک در جهان را تا سال 2025 میلادی حدود 30 درصد کاهش دهند.
دکتر «اولگ چستنف»، معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در امور بیماریهای غیرواگیر و سلامت روان گفت: در صورتی که بتوانیم تا سال 2025 میلادی میزان نمک مصرفی در جهان را تا 30 درصد کاهش دهیم می توان جان میلیونها انسان را با دور نگه داشتن آنان از بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای مرتبط نجات داد. منبع اصلی سدیم در رژیم غذایی، نمک است که در بسیاری از کشورها 80 درصد نمک مصرفی از مواد خوراکی فرآورده شده وارد بدن میشود. مصرف بیش از حد نمک موجب فشارخون بالا میشود که به میزان زیادی خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. به طور متوسط افراد در روز حدود 10 گرم نمک مصرف میکنند که این میزان دو برابر بیش از مقدار نمک مصرفی توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت است.
دکتر «چستنف» همچنین گفت: تقریبا در تمامی مواد خوراکی، نمک وجود دارد اما کاهش نمک مصرفی یکی از راههای موثر برای کشورهاست تا سلامت جامعه خود را حفظ کنند. بیماریهای قلبی-عروقی اولین عامل مرگ و میر انسانها در سراسر جهان به حساب میآیند و بیشتر مردم دنیا سالانه بر اثر ابتلا به این نوع بیماریها جان خود را از دست میدهند.
بررسیهای انجام شده توسط سازمان جهانی بهداشت در سال 2008 میلادی حاکی از آن است که در این سال حدود 17.3 میلیون تن در جهان بر اثر ابتلا به امراض قلبی جان خود را از دست دادهاند که این آمار شامل 30 درصد از مجموع مرگهای گزارش شده، بوده است. همچنین از این تعداد مرگ و میر، حدود 7.3 میلیون به دلیل بیماری عروق کرونر قلب و 6.2 میلیون بر اثر سکته مغزی بوده است. علاوه بر این، کشورهایی با درآمد پایین و متوسط به میزان نگرانکنندهای تحت تاثیر این بیماریها هستند به گونهای که بیش از 80 درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی در این کشورها اتفاق میافتد و میزان موارد ابتلا به این بیماریها در زنان و مردان تقریبا برابر است.
همچنین در برآوردهای پیشبینی شده آمده است تعداد افرادی که بر اثر بیماریهای قلبی - عروقی و عمدتا بر اثر بیماریهای قلبی و سکته مغزی جان خود را از دست میدهند تا سال 2030 میلادی به حدود 23.3 میلیون تن خواهد رسید. بیشتر موارد ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی با کنترل فاکتورهای خطرزایی همچون استعمال مواد دخانی، رژیم غذایی نامناسب، چاقی، عدم فعالیت فیزیکی، فشارخون بالا، دیابت و افزایش لیپیدها در خون قابل پیشگیری است.
علاوه بر این، سالانه 9.4 میلیون مورد فوتی در جهان یا 16.5 درصد از تمامی موارد مرگ و میرها در جهان به عارضه فشارخون بالا نسبت داده شده که شامل 51 درصد فوت به دلیل سکته مغزی و 45 درصد بر اثر بیماری عروق کرونر قلب است.
بیماریهای قلبی - عروقی کدامند؟
بیماریهای قلبی - عروقی مجموعهای از اختلالات قلب و رگهای خونی را شامل میشوند که عبارت از بیماری عروق کرونر قلب، بیماری عروق مغزی، بیماری عروق محیطی، بیماری روماتیسم قلبی، بیماری قلبی مادرزادی و ترومبوز وریدی و آمبولی ریه هستند. سکته قلبی و مغزی معمولا به دلیل مسدود شدن رگها و عدم رسیدن جریان خون به مغز یا قلب اتفاق میافتد. معمولترین دلیل این نارسایی، رسوب کردن چربی در جداره داخلی رگهای خونی است که وظیفه رساندن خون به مغز یا قلب را برعهده دارند. همچنین سکته مغزی میتواند از خونریزی رگهای خونی در مغز یا لختگی خون ناشی شود.
عوامل خطرزای بیماریهای قلبی - عروقی کدامند؟
مهمترین عوامل خطرزای بیماری قلبی و سکته مغزی شامل رژیم غذایی نامناسب، بیتحرکی و عدم فعالیت جسمی کافی و استعمال دخانیات است. در واقع عوامل خطرزای رفتاری علت 80 درصد بیمارهای عروق کرونر قلب و بیماری عروق مغزی است. تاثیرات رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت بدنی میتواند با بالا رفتن فشارخون، افزایش قندخون، افزایش لیپیدهای خون و اضافه وزن و چاقی در بدن فرد ظاهر شود. این عوامل خطرزا را میتوان در مراکز درمانی اولیه اندازهگیری کرد که نمایانگر خطر فزاینده ابتلا به حمله قلبی، مغزی، نارسایی قلب یا دیگر بیماریهاست. همچنین اقداماتی چون کنار گذاشتن دخانیات، کاهش نمک در رژیم غذایی، مصرف میوه و سبزیجات و فعالیتهای مرتب جسمی میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی را کاهش دهند. علاوه بر این، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی با پیشگیری یا درمان فشارخون، دیابت و چربی خون پایین میآید.
اتخاذ سیاستهای ایجادکننده شرایط مناسب برای انتخاب گزینههای سالم به گونهای که برای تمامی افراد مقدور و قابل دسترس باشد در راغب کردن آنان برای انتخاب یک الگوی زندگی سالم ضروری است. اما با این حال برخی عوامل تعیینکننده نهفته در بروز بیماریهای قلبی - عروقی وجود دارند که بازتاب تغییرات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی همچون شهرسازی، جهانیسازی و بالا رفتن سن جمعیت است. همچنین از دیگر عوامل دخیل در بروز بیماریهای قلبی - عروقی میتوان به فقر، استرس و عوامل وراثتی اشاره کرد.
علائم بیماریهای قلبی - عروقی
معمولا نارساییهای نهفته در رگهای خونی علائمی از خود نشان نمیدهند. شایعترین علائم حمله قلبی عبارتند از:
- احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه
- احساس درد یا ناراحتی در دستها، شانه سمت چپ، فک یا کمر
- علاوه بر این ممکن است فرد در نفس کشیدن دچار مشکل شود، احساس کسالت یا حالت تهوع داشته باشد، احساس گیجی کند، عرق سرد کند و رنگ پوستش زرد شود. در زنان نیز بیشتر مشکلات تنفسی، استفراغ، حالت تهوع و درد فک یا کمر دیده میشود. همچنین علامت اصلی سکته مغزی شاامل ایجاد کرختی در صورت، دست یا پا به خصوص در یک طرف بدن، گیجی، مشکل در صحبت کردن و درک آن، مشکل در بینایی، مشکل در راه رفتن، از دست دادن تعادل، سردردهای شدید و بدون علت و از دست دادن هوشیاری هستند. افرادی که به این علائم دچار میشوند لازم است به سرعت تحت درمان قرار گیرند.
چرا بیماریهای قلبی - عروقی بیشتر در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط مشاهده میشوند؟
بیش از 80 درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی در جهان در کشورهایی با درآمد پایین یا متوسط اتفاق میافتد. مردم در این کشورها بیشتر در معرض عوامل خطرزایی همچون استعمال دخانیات هستند که به بیماریهای قلبی - عروقی و دیگر بیماریهای غیرواگیر منجر میشوند. همچنین اغلب اوقات این افراد از مزایای برنامههای پیشگیری در مقایسه با دیگر مردم کشورهای پردرآمد بهرهمند نمیشوند. علاوه بر این، مردم در این کشورها از دسترسی کمتری به خدمات مراقبتی موثر و متناسب با نیازهایشان برخوردار هستند. در نتیجه بسیاری از مردم در کشورهای با درآمد پایین یا متوسط زودتر بر اثر بیماریهای قلبی - عروقی و بیماریهای غیرواگیر جان خود را از دست میدهند.
چگونه میتوان اثرات بیماریهای قلبی - عروقی را کاهش داد؟
بیماریهای قلبی و سکته از طریق رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی مرتب و عدم استفاده از دخانیات قابل پیشگیری هستند. همچنین خودداری از مصرف مواد خوراکی حاوی چربی، قند و نمک و گنجاندن سبزیجات و میوهها در رژیم غذایی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به این بیماریهاست. اقدامات جامع و منسجم، راهکاری موثر برای پیشگیری و کاهش بیماریهای قلبی است. از جمله این اقدامات جامع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیاستهای جامع کنترل دخانیات
- دریافت مالیات برای مواد خوراکی حاوی چربی، قند و نمک بالا
- ایجاد مسیرهای مناسب برای پیادهروی یا دوچرخهسواری و فراهم ساختن میان وعدههای مناسب برای دانشآموزان
دستخط بد پرستاران بیماران را به کشتن می دهد
سلامت نیوز: محققان می گویند: دستخط بد، اشتباه محاسباتی و نظارت ضعیف پرستاران، بیماران را به کشتن می دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، یک مطالعه نشان می دهد که سالانه هزاران بیمار بر اثر دستخط بد، اشتباهات محاسباتی و نظارت ضعیف پرستاران جان خود را از دست می دهند.
این در حالی است که در دو بیمارستان انگلیس که به پرستارانش ابزارهای الکترونیکی برای ثبت ضربان قلب و تنفس بیمار داده شده بود ، نرخ مرگ و میر 15 درصد کاهش یافت.
به گفته محققان در دو بیمارستان «کویین الکساندریا» و «بیمارستان دانشگاه کاونتری» انگلیس از 750 مورد مرگ در سال پیشگیری شد.
این موضوع به این معنی است که اگر در مراکز بهداشتی انگلیس به جای تکیه بر یادداشت های دست نویس به پرستاران ابزارهای الکترونیکی برای ثبت وضعیت بیمار داده شود می توان از بروز 37 هزار مورد مرگ در سال پیشگیری کرد.
در حال حاضر پرستاران ضربان قلب، فشار خون، سطح اکسیژن بیمار را اندازه می گیرند و آنها را در پرونده ای که در انتهای تخت بیمار است، می نویسند.
اغلب این اندازه گیری ها به اندازه کافی منظم انجام نمی شود و در برخی بیماران فاصله زمانی میان این اندازه گیری ها هشت تا 12 ساعت می شود.
در موارد دیگر دستخط پرستاران خوانا نیست و یا تمام ارقام را یادداشت نمی کنند که باعث می شود همکارانشان متوجه نشوند که باید بیمار را تحت نظر قرار دهند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی،در این مطالعه محققان برای رفع این موضوع در سال 2005 به پرستاران بیمارستان کویین الکساندرا و در سال 2007 به پرستاران بیمارستان دانشگاه کاونتری ابزارهای الکترونیکی دادند.
این پرستاران آیفون و یا آی پد مجهز به یک اپلیکشین در دست داشتند که ضربان قلب، فشار خون و تنفس بیمار را ثبت می کرد و به پرستاران زمان بعدی اندازه گیری را یادآوری می کرد.
درصورتیکه وضعیت بیمار رو به وخامت باشد یک چراغ چشمک زن بر روی صفحه نمایش این ابزارهای الکترونیکی به پرستاران هشدار می دهد که وضعیت بیمار بد است و در برخی موارد از پرستاران می خواهد که پزشک را صدا بزنند.
تاثیر مدگرایی بر سلامت روان جامعه
سلامت نیوز:جوان به دنبال انگیزه های مطرح شدن، متفاوت بودن، جلوه گری، متمایز بودن است، این ویژگی جوانان باعث می شود که جوان خود به خود به طرف مد راغب می شود. مد به خودی خود نه قابل تایید و نه قابل تکذیب است. هرگاه در مقابل ذائقه های جمعی قرار بگیرد ایجاد تنش نامحسوس می شود.
مد و مدگرایی پدیده ای است که کمابیش در میان همهى اقشار جامعه وجود دارد؛ اما در این میان، جوانان و نوجوانان بیش از دیگران به «مد» اهمیت می دهند و «مدگرا» هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت، امروزه جوانان با گسترش وسایل ارتباط جمعی و فناوری های جدیدِ رایانه ای، ارتباطات گسترده ای با جوامع و فرهنگ های گوناگون یافته اند و موقعیت آنها در شناخت و فهم ارزش ها، باورها و انتخاب هنجارهای مطلوب، پیچیده تر و مشکل تر شده است و چه بسا زمینه های موجود، باعث شده تا جوانان و نوجوانان به رفتارها و هنجارهای متضاد با ارزش های جامعهى خویش رو آورند.
پریناز بنی سی، روان شناس و مدرس دانشگاه در برنامه «زندگی جاریست» گروه سلامت روان و خانواده رادیو سلامت با بیان این که شکل، رنگ، قواره، گاهاً کیفیت، مارک و مدل را مد می گویند، گفت: که به صورت نامحسوس و گاهاً هدایت شده شیوع پیدا می کند، و به صورت مقطعی دارای رشد فزاینده می شود و بعد از یک مدتی فرو کش می کند، چون منشاء مد بیشتر از خارج از کشور است.
وی ادامه داد: معمولاً با مزاج، سلیقه و عرف خانواده ها همخوانی ندارد. بدین صورت که می تواند به صورت غیر ارادی در مقابل سنتِ حاکم بر خانواد ها، قد بر علم کند.
این مدرس دانشگاه در ادامه بیان کرد: با توجه به این که در فرهنگ ما قایل به اعتدال هستیم گاهاً نقطه مقابل اعتدال قرار می گیرد. بدین صورت که یک رویه جاری بوده استکه مورد توافق جسمی قرار گرفته، مد گاها این توافق را از بین می برد؛ و بیشتر برای جوانان مد جذابیت دارد، چرا؟ چون جوان دوست دارد مطرح شود. جوان فکر می کند دنیا را متفاوت ببینند.
وی با بیان این که جوان به دنبال انگیزه های مطرح شدن، متفاوت بودن، جلوه گری، متمایز بودن است، بیان کرد: این ویژگی جوانان باعث می شود که جوان خود به خود به طرف مد راغب می شود. مد به خودی خود نه قابل تایید و نه قابل تکذیب است. هرگاه در مقابل ذائقه های جمعی قرار بگیرد ایجاد تنش نامحسوس می شود.
بنی سی در پایان با بیان این که خانواده ها با توجه به فرهنگ مدیریت حاکم می تواند رفلکس های رفتاری متفاوت اتخاذ کند، اظهارکرد: در جایی که خانواده پدر سالاری است از طریق پدر و اگر مادر سالاری است از طریق مادر؛ و لیکن اتفاق مهم این است که ما در مقابل مدهای که مورد توافق فرهنگ منطقه و جامعه نیست چیکار باید بکنیم.آموزش و پرورش، گروه همسالان، تذکرات غیر مستقیم ، رسانه و مطبوعات در این زمینه نقش مهمی دارند.
بهترين ضد خستگي ها
سلامت نیوز: زندگي پرمشغله امروز باعث شده است که افراد در تمامي سنين احساس خستگي کنند. گاهي براي مقابله با اين خستگي لازم است از مکمل ها استفاده کنيد. از آن جا که هميشه توصيه مي کنيم مکمل هاي طبيعي مصرف کنيد، اين بار هم به شما در اين زمينه چند پيشنهاد مي کنيم.
از غذاهايي استفاده کنيد که؛
ميزان انرژي شما را افزايش مي دهد.
فشارخون شما را در حد طبيعي نگه مي دارد.
عملکرد عضلات را بهبود مي بخشد.
گليسين
ساده ترين اسيد آمينه در ياخته هاي زنده است.
* خواب ايجاد مي کند.
* عملکرد شناختي در روز بعد را بهبود مي بخشد.
تيامين
نوعي اسيد آمينه گياهي است.
* کيفيت خواب را افزايش مي دهد، از اين رو روز بعد سرحال از خواب بيدار مي شويد.
ملاتونين
هورموني است که به تنظيم چرخه خواب و بيداري بدن کمک مي کند.
* خواب ايجاد مي کند.
* کيفيت خواب را بالا مي برد.
منبع:روزنامه خراسان
تبلیغ درمان بیماری های پوستی در ماهواره سندیت علمی ندارد
سلامت نیوز :دبیر اجرایی کنگره بین المللی پوست زیبایی ولیزر با بیان اینکه شایعترین بیماری پوستی، جوش صورت و آکنه است، گفت: انواع کرم، لوسیون و روش های درمانی و لایه برداری که در شبکه های ماهواره ای و حتی رسانه های خودی تبلیغ می شود هیچ گونه سند علمی ندارد.
دکتر منصور نصیری کاشانی در خصوص شایع ترین بیماری های پوستی در کشور، اظهار داشت: به استناد کارهای آماری و کتابی که توسط وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی با عنوان"سیمای سلامت در جمهوری اسلامی"منتشر شده است، بیشترین بیماری های شایع پوستی، جوش صورت و آکنه است.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، اگزماهای پوستی،حساسیت ها و پس از آن عفونت های پوستی،زردزخم، قارچی و ویروسی را از دیگر بیماری های شایع پوستی بیان کرد.این متخصص پوست و مو در ادامه این مطلب افزود:بیماری های مربوط به مو و ناخن خصوصا ریزش مو از دیگر بیماری های شایع پوست و مو به شمار می رود.
وی در خصوص روش های درمان بیماری های پوستی و معرفی کرم های متعدد در شبکه های ماهواره ای و رسانه های داخلی ، تصریح کرد: تبلیغات درمان بیماری های پوستی آن هم در یک جلسه غیر قابل باور و امکان است.
وی افزود: انواع کرم، لوسیون و روش های درمانی و لایه برداری که در شبکه های ماهواره ای و حتی رسانه های خودی تبلیغ می شود هیچ گونه سند علمی ندارد، زمانی که فردی اقدام به تولید کرم می کند باید اثربخشی و مضرات آن را به اثبات برساند که برای این امر باید به آزمایشگاه مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کنند.
نصیری کاشانی بیان داشت: از آنجایی که مردم به رسانه ها اعتماد دارند نباید از این اعتماد سوء استفاده شود؛رسانه ها نباید برای جبران منابع مالی هر چیزی را که با سلامت مردم ارتباط دارد را بدون آگاهی از محصول، آن را تبلیغ کند.
نصیری کاشانی به تبلیغ پیوند مو در شبکه های ماهوراه ای و رسانه ملی اشاره کرد وگفت:متأسفانه این تبلیغات بدون در نظر گرفتن پیامدهای منفی کاشت مو، تبلیغات گسترده ای را انجام می دهند، در بسیاری از موارد افراد کم مو زیبایی بهتری قبل از کاشت مو داشتند، متأسفانه این موارد برای مراجعه کننده توسط موسسات کاشت مو بیان نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: به مردم توصیه میکنیم فرق بین تبیلغات درست و نادرست را بدانند و گول تبلیغاتی که یک روزه و یا استفاده چند روز از فلان کرم معجزه ای در پوست رخ می دهند را نخورند ؛ این نوع تبلیغات اغراق آمیز و برای تحریک مردم و کسب درآمد از جیب آنهاست .
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت اینترنتی www.crtsdl.tums.ac.ir و یا با شماره تلفن 88963804 تماس حاصل نمایند.
عوارض قلبی رحم نمیکنند
سلامت نیوز: ٣٣ تا ٣٨درصد مرگها به علت بیماریهای قلب و عروق؛ روزانه ٣٠٠ نفر بهدلیل عوارض قلبی جانشان را از دست میدهند.
قلب ایرانیها میایستد. این نگرانکنندهترین هشداری است که با افزایش شیوع بیماریهای غیرواگیر مطرح میشود، هشداری که بیماران قلبی – عروقی را نشانه رفته، وقتی خبر از مرگ ٣٣ تا ٣٨درصد ایرانیان بهدلیل این بیماریها میرسد. اگر تا پیش از این، عفونت و بیماریهای واگیر عامل اصلی مرگومیر ایرانیان بود، حالا بیماریهای غیرواگیر است که بلای جانشان شده. وضع زمانی بحرانیتر میشود که به استناد تحقیقات، روزانه ٣٠٠ نفر در کشور بهدلیل عوارض قلبی جانشان را از دست میدهند، همه اینها در شرایطی است که امکان بروز بیماریهای قلبی و عروقی پس از سن ٤٠ سالگی در مردان ٤٩درصد و در زنان ٣٩درصد است. کارشناس مسئول پیشگیری از بیماریهای قلبی ـ عروقی وزارت بهداشت، میگوید: «تقريبا نيمي از ٥/١٧ ميليون مرگ سالانه ناشي از بيماريهاي قلبي - عروقي دنيا در زنان رخ ميدهد، اين بيماري اولين عامل مرگ در زنان است كه يك مرگ از هر سه مرگ را شامل ميشود؛ يعني حدود يك مرگ در هر دقيقه است.»
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران،حالا در روز جهانی قلب، آمارهای رسمی وزارت بهداشت حکایت از این دارد که بیش از ٤٠درصد مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی و بیش از ١٩درصد مربوط به سکتههای قلبی است. در کنار آن هم سالانه ٣٥ تا ٥٠هزار مورد عمل جراحی قلب در کشور انجام میشود. گفته میشود مصرف مواد دخانی، آمار مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را تا ٥٠درصد افزایش میدهد. یعنی به ازای دود کردن ١٠ نخ سیگار، خطر مرگ در اثر بیماری قلبی در مردان ١٨درصد و در زنان ٣١درصد بالا میرود و آمار نشان میدهد از هر ٥ مرگ ناشی از سیگار، ٢ مورد آن به علت بیماری قلبی است. تخمین زده میشود سالانه ٣٧ تا ٤٠هزار نفر در اثر قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران از بیماریهای قلبی - عروقی فوت کنند. این تنها یک روی سکه است. کمتحرکی، از دیگر عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی است، بهطوری که ٢٢درصد علت این بیماری، كم تحركي در زنان و مردان است. با توجه به آمار نسبتا بالاي جمعيت جوان در كشور كه حدود ٥٠درصد سن زير ٣٠سال دارند و افزايش سن اين گروه و به دنبال آن افزايش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي از يك سو و از ديگر سو، الگوهاي نامناسب غذايي، سال بهسال بر تعداد مبتلايان به بيماريهاي قلبي- عروقي در كشور افزوده ميشود.
براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت در سال ٢٠٠٥، بيماريهاي قلبي – عروقي ٥/١٧ ميليون نفر قرباني داشته است كه ٣٠درصد كل مرگهاي دنيا را شامل ميشود و پيشبيني ميشود اين رقم تاسال ٢٠٣٠ به ٢٣ ميليون نفر افزايش يابد. درحال حاضر بیماریهای غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر بیماری در جهان هستند و پیشبینی میشود ٨٠درصد از ٣٥میلیون مرگ ناشی از بیماریهای مزمن در سال ٢٠٠٥ در کشورهای با درآمد پایین یا متوسط رخ داده است. بررسیها نشان میدهد تاسال ٢٠١٥ حدود ٦٤میلیون مرگ رخ دهد که ٢٠میلیون آنها به علت بیماریهای قلبی - عروقی و عمدتا ناشی از بیماری قلبی و سکته مغزی خواهد بود. اعلام میشود در ایران نسبت سالهاي از دست رفته عمر ناشي از بيماريهاي قلبي- عروقي حدود يك چهارم مجموع سالهاي از دست رفته عمر است و اين بيماريها پس از حوادث و سرطانها، سومين علت از دست رفتن سالهاي عمر هستند. در مجموع بيش از دو سوم سالهاي از دست رفته عمر به علت بيماريهاي قلبي- عروقي و ناشي از بروز سكتههاي قلبي و مغزي است.
ایران بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان
حالا در کنار تمام عواملی که در بروز این بیماری مطرح میشود، ایران بالاترین آمار مرگ قلبی در جهان را دارد. موضوعی که پیش از این رئیس انجمن قلب و عروق ایران مطرح کرده بود. فریدون نوحی اعلام نگرانی کرده بود، نگران از اینکه سن ابتلا به این بیماریها نیز رشد دارد. به گفته او، بیماریهای عروق کرونر در کشور رو به افزایش است، از همه مهمتر هم گسترش این بیماری در میان افراد با سن پایین است. به گفته او، کنترل نکردن عوامل خطر، تغییر نکردن شکل و شیوه زندگی و کمتر پرداختن به فعالیتهای فیزیکی و ورزش، کنترل نکردن بیماریهای دیابت، چربی و فشار خون و مصرف سیگار عواملی است که در بروز بیماریهای قلبی نقش داشتهاند. به گزارش مهر، نوحی، انگشت اتهام را به سمت الگوی غذایی نامناسب ایرانیان نشانه میرود. «روغنهایی که مصرف میشود و غذاهای آماده نقش مهمی در گسترش بیماریهای قلب و عروق دارند و باید در نظر داشت که خوشمزگی غذا را سه عامل نمک زیاد، روغن زیاد و شیرینی زیاد ایجاد میکند که هر سه آنها برای سلامت قلب مضر هستند.» به گفته او، روغن جدای از عوامل دیگر تغذیهای نقش بسیار مهمی در گسترش بیماریهای قلب و عروق دارد که بهعنوان اصل اول باید گفت، مصرف روغن مایع سالمتر از مصرف روغن جامد است، همچنین روغن پالم (روغن نخل) که روغن مایع است برای سلامتی قلب خطرناک است و در کشورهای دیگر برای مصارف صنعتی استفاده میشود. به اعتقاد نوحی، تغذیه تنها عامل ابتلا به بیماریهای قلبی نیست، مسائلی مانند آلودگی هوا نیز در ابتلا به این بیماریها اثر دارد، همچنین مشکلات عصبی همراه با شرایطی که در آن فرد بهطور مداوم تحت استرس باشد احتمال ابتلای او را به بیماریهای قلبی افزایش میدهد وگرنه در بقیه زمینهها، مسائل عصبی به تنهایی نمیتوانند موجب گسترش بیماریهای عروق کرونر شوند مگر اینکه فرد بیماری زمینهای و ژنتیکی و قلبی داشته باشد.
مجید حاجیفرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور نیز به مضرات اسیدهای چرب ترانس اشاره میکند. «نتایج تحقیقات نشان داده که مصرف مقادیر زیاد از انواع نامناسب چربی میتواند باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی و برخی از انواع سرطانها شود، به نحوی که انواع اسیدهای چرب اشباع، ٩ تا ٢٤درصد خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد.» نمک، روغن و شیرینی زیاد، سه عامل مهمی است که سلامت قلب را به خطر میاندازد. آمارها هم همین را نشان میدهد. گفته میشود ٥٤درصد از ایرانیان فشار خون بالا دارند و این خود ایران را در رتبه ٦٧ دنیا در آمار مرگ ناشی از فشار خون قرار میدهد. اعلام میشود ٢٦درصد زنان و ٥٠درصد مردان در کشور به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند. وضعیتی که منجر میشود تا سالانه ٥/٧میلیون نفر بهدلیل این بیماری جانشان را از دست بدهند.
رضا ملکزاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از فشار خون بهعنوان مهمترین مشکل در درمان بیماریهای مزمن قلبی- عروقی، سرطان، کلیوی و کبدی نام میبرد. او میگوید: « حدود ٨٠درصد از مرگومیر و بیماریهای قلبی و عروقی قابل پیشگیری هستند و پزشکان قلب و عروق نباید در مطب بنشینند تا افراد دچار عارضه به آنها مراجعه کنند و باید به پزشکان آموزش داده شود که نباید به انتظار بنشینند بیماران به اتاق آنها بیایند بلکه افراد سالم را از عارضههای قلبی مصون دارند و به آنها ٥ تا ١٠سال عمر مفید هدیه کنند.» به گفته ملکزاده، امروز از هر سه نفر در ایران، یک نفر دچار عارضه قلبی میشود و اگر این وضع ادامه یابد باید روز به روز تعداد بیمارستانهای قلب و عروق در کشور را افزایش دهیم. در این میان سازمان جهانی بهداشت در پیامی به مناسبت روز جهانی قلب، کم کردن مصرف نمک را راهکاری ساده برای نجات جان میلیونها نفر در جهان دانست. این درحالی است که افزایش مصرف نمک میتواند به افزایش فشار خون و در پی آن بروز نارساییهای قلبی و سکتههای مغزی منجر شود. سازمان جهانی بهداشت در پیام خود از همه کشورهای جهان خواست تلاش کنند تا سال ٢٠٢٥ مصرف نمک را تا ٣٠درصد کاهش دهند. اگر این هدف محقق شود، میلیونها انسان از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی دور میشوند.
پای روانشناسان به پیشگیری از اعتیاد باز شد
سلامت نیوز: فرد افسرده و مضطرب و فردی که اختلال روانی دارد برای کاستن شدت اضطراب و مشکلات ناشی از بیماری خود اقدام به مصرف موادمخدر میکند. از سوی دیگر، فرد معتاد هم ممکن است دچار اضطراب، استرس و تنش شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان،در عصر حاضر، موادمخدر و میزان استفاده از آن بهعنوان یک تهدید اجتماعی و معضلی برای خانوادهها مطرح شده است چنانکه، بر اساس نظرسنجیهای صورتگرفته دغدغه اصلی 92 درصد از مردم استفاده از موادمخدر در جامعه است. بررسیها حاکی از آن است که در کشور میانگین سنی اعتیاد به موادمخدر پایین آمده است بهطوری که طبق آمارها 35 درصد از معتادان کشور بین 20 تا 25 سال سن دارند. همچنین، در سالهای اخیر بارها و بارها صحبت از زنانه شده اعتیاد مطرح شده است. طبق یک تحقیق جهانی، رشد گرایش زنان به انواع اعتیاد در حال حاضر بیشتر از مردان است. براساس این آمارها، یکچهارم افرادی که در فاصله سنی 18 تا 20 سال قرار دارند، یکی از این مواد را برای یک بار در زندگی خود مصرف کردهاند. البته، به دلیل ماهیت خاص این پدیده اجتماعی و علل دیگر، آمار رسمی و روشنی از تعداد معتادان و نوع مصرف این جمعیت وجود ندارد. معاون ستاد مبارزه با موادمخدر نیز روز گذشته، گفت: در مدت 33 ماه گذشته 64 هزار و 453 معتاد متجاهر در کل کشور دستگیر و به مراکز ماده 16 تحویل داده شدهاند.
به گفته بابک دینپرست، 44 درصد این دستگیریها یعنی 28 هزار و 561 نفر در تهران بودهاند. فارس نوشت؛ پیش از این وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر از دستگیری 10 هزار معتاد متجاهر در روزهای منتهای به نوروز 93 خبر داده بود. نکته دیگری که در رابطه با مصرف موادمخدر وجود داشته و مسئولان این حوزه را با دغدغه جدیدی روبهرو کرده است، گرایش جوانان به موادمخدر صنعتی است. این مواد بیبو و بیدود بوده و در مراحل اولیه اعتیاد كمترین تغییری در ظاهر افراد به وجود نمیآورد و به دلیل همین ویژگیها بسیار خطرناکتر از موادمخدر سنتی شناخته شده است. بیش از دو دهه قبل روش برخورد با معتادان تنبیهی و سختگیرانه بود و مجازاتهایی از قبیل زندان و بازپروری را شامل میشد و متولی امر نیز نیروی انتظامی و زندانها و بازپروریها بودند. با عوض شدن نگاه مسئولان و سیطره نگاه پزشکی به مسائل اجتماعی از جمله مقوله اعتیاد، فرد معتاد از یک مجرم به فردی بیمار مبدل شد.
با عوض شدن تعریف اعتیاد از جرم به بیماری و دستگاه مسئول برخورد با آن، نوع برخورد با معتادان نیز از برخورد قهرآمیز به برخورد ترحمآمیز و حمایت شونده در سمت و سوی درمان تغییر جهت داد. بهنظر میرسد انتشار اخباری مبنی بر آمادگی بیش از 10 هزار روانشناس برای برنامههای پیشگیری از اعتیاد و بهکارگیری رویکرد پیشگیری از اعتیاد برای آحاد افراد جامعه اعم از دانشآموزان، دانشجویان و سایر شهروندان مولود همین تغییر نگرش باشد. بر اساس این خبر، رئیس سازمان نظام روانشناسی از آمادگی این سازمان برای ارائه آموزشهای روانشناختی با هدف پیشگیری از اعتیاد در کشور خبر داد و گفت: بیش از 10 هزار روانشناس در این رابطه آمادگی کامل دارند. عباسعلی الهیاری ادامه داد: با توجه به اینکه امکان حذف صددرصدی موادمخدر وجود ندارد، باید به ظرفیتهای روانشناختی در جهت پیشگیری از اعتیاد توجه داشت. ایرنا نوشت؛ وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به کاهش گرایش به مصرف موادمخدر در کشور با توجه به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: پیگیر ارائه آموزشهای پایدار روانشناختی در این رابطه هستیم.
لزوم آموزش روانشناسان
معاون درمان ستاد مبارزه با موادمخدر پیرامون اعلام آمادگی روانشناسان برای ورود به برنامههای پیشگیری از اعتیاد،میگوید: اعتیاد یکی از اصلیترین بیماریهای روانی مزمن است. اگر بیماریهای مزمن را از نظر شدت ماندگاری در وجود افراد در نظر بگیریم اعتیاد یکی از مهمترین آنهاست که روی دیگر بیماریهای روانی تاثیر گذاشته و از آنها تاثیر میگیرد. فرید براتیسده تصریح میکند: فرد افسرده و مضطرب و فردی که اختلال روانی دارد برای کاستن شدت اضطراب و مشکلات ناشی از بیماری خود اقدام به مصرف موادمخدر میکند. از سوی دیگر، فرد معتاد هم ممکن است دچار اضطراب، استرس و تنش شود. از اینرو، این رابطه دوسویه و علت و معلولی است. این روانشناس میافزاید: ورود روانشناسان به حوزه پیشگیری از اعتیاد و توجه به لزوم این موضوع از سوی متولیان امر، جای خوشحالی دارد اما، بحث پیشگیری در این سازمان باید بهصورت نظاممند عملیاتی شود. او ادامه میدهد: مسلما برای رسیدن به وضع مطلوب ابتدا باید روانشناسان در رابطه با ورود به مقوله پیشگیری از اعتیاد آموزش ببینند چراکه، همه روانشناسان در این زمینه تخصص ندارند که چه چیزهایی را باید در زمینه پیشگیری لحاظ کنند و چه رفتاری باید داشته باشند که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد. براتی میگوید: در دانشگاهها پیرامون این موضوعات آموزش چندانی به دانشجویان روانشناسی داده نمیشود. از اینرو، ابتدا باید این گروه آموزش ببینند و در این زمینه برنامه ریزی صورت گیرد تا کار سازمان یافته انجام شود. این روانشناس تاکید میکند: حضور یک متخصص در کنار فرد معتاد هم میتواند تاثیر مطلوب داشته باشد چراکه هنگامی که فرد احساس میکند یک متخصص در کنار او وجود دارد که میتواند از او کمک بگیرد این موضوع خاصیت شفادهندگی دارد. حال اگر این حضور با ارائه آموزش و خدمات به فرد معتاد و هدایت او به مراکز ذیالصلاح و ارائه مشاوره به خانوادههای آنان باشد بسیار موثرتر خواهد بود.
توجه به پیشگیری در سه سطح
یک روانشناس دیگر نیز در اینباره گفت: در طبقهبندی بیماریهای روانی از سوی سازمان بهداشت جهانی، مصرف موادمخدر نوعی بیماری روانی محسوب میشود. از سوی دیگر، در بسیاری از موارد افرادی که دچار اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات روانی هستند به خوددرمانی روی آورده و اقدام به مصرف قرصهایی میکنند که حالت آرام بخش دارد. از طریق استفاده از این قرصها بعد از مدتی متوجه میشوند که مساله اعتیاد برایشان پیش آمده است.امیرهوشنگ مهریار میافزاید: روانشناسان در صورت ورود به حوزه پیشگیری از اعتیاد باید به شکل وسیع وارد حوزه شده و از کمک و همکاری تمامی نهادها و موسسات اجتماعی استفاده کنند. او ضمن بیان این مطلب که در این زمینه نباید صرفا در سطح اولیه پیشگیری گام برداریم، ادامه میدهد: بحث پیشگیری از اعتیاد مانند سایر بیماریها از سه بخش تشکیل شده است. در این طرح باید علاوه بر پیشگیری اولیه و سعی در این که افراد به سمت استفاده از موادمخدر کشیده نشوند باید، به پیشگیریهای سطح دوم و سوم هم توجه شود که طبق آن به درمان گرفتاران موادمخدر و تقلیل صدمات اجتماعی، خانوادگی و اقتصادی فرد معتاد هم توجه شود.
ورود به حوزه پیشگیری ارتقایی
یک عضو انجمن روانشناسی ایران نیز میگوید: ارتباط گرایش به مصرف موادمخدر و اختلالات و بیماریهای روانی در دو سطح قابل بررسی است. نخست اینکه چه مقدار اختلالات روانپزشکی میتواند با سوءمصرف مواد مخدر ارتباط پیدا کند. اما اینکه، چه مقدار آسیبپذیری روانی و طیف گسترده اختلالات روانی مانند کمبود اعتماد به نفس، اضطراب و مشکلات خانوادگی میتواند زمینه ساز گرایش به اعتیاد باشد. شیوا دولتآبادی میافزاید: مساله آسیبپذیری و آمادگی گرایش به مصرف موادمخدر بهدلیل داشتن مشکلات روانی موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. او تصریح میکند: در رابطه با اقدامات پیشگیرانه ابتدا باید در حوزه پیشگیری ارتقایی وارد شویم. به این معنی که اقدامی انجام دهیم که جامعه را در حوزه سوءمصرف موادمخدر واکسینه کنیم. در این رابطه اگر آموزش جدی در مدارس را شروع کنیم و در رابطه با موادمخدر به کودکان اطلاع دهیم که حتی در حد کنجکاوی اقدام به استفاده از آن نکنند، گام بزرگی در کمک به اجرای این طرح برداشتهایم. دولتآبادی ادامه میدهد: یادگیری تکنیکهای کنترل اعتیاد و به کارگیری آن در جامعه و در میان خانوادههای افراد معتاد، از پروتکلهایی است که روانشناسان میتوانند آنها را پیاده و اجرا و در مرحله بعد پیگیری کنند.
مصرف نان باعث چاقی می شود؟
سلامت نیوز: متخصصان سلامت تاکید کردند که مصرف نان موجب اضافه وزن نمیشود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، 20 درصد از زنان استرالیایی به دلیل اینکه فکر میکنند نان موجب چاقی آنها میشود پس از مصرف نان دچار عذاب وجدان میشوند. در واقع یک مطالعه ملی در استرالیا از میان 1000 زن به این نتیجه رسید که مصرف نان موجب اضافه وزن یا چاقی نمیشود. این در حالی است که 43 درصد زنان استرالیایی در صورت رژیم گرفتن نان را از غذای خود حذف کردهاند. به دنبال این باور تعدادی از زنان نیز به استفاده از نانهای رژیمی روی آوردهاند.
همچنین در استرالیا 15 درصد والدین مصرف نان توسط فرزندشان را از ترس اضافه وزن در آنها محدود کردهاند. در حالی که تعدادی از زنان این کشور از ترس اضافه وزن نان مصرف نمیکنند 83 درصد آنها به دلیل علاقه به طعم نان، مصرف آن را ترک نکردهاند. در واقع بسیاری زنان از مضرات کاهش مصرف نان آگاه نیستند. به گفته متخصصان تغذیه و سلامت افراط حتی در رژیمهای غذایی نیز میتواند به اندازه مصرف بالای شکر مضر باشد.
به گزارش دیلی میل، مصرف صحیح و به اندازه نان، فواید بسیاری برای سلامت از جمله کمک به گوارش، افزایش انرژی و سلامت قلب و عروق دارد. در این مطالعه هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر نان بر اضافه وزن تایید نشده است.
یافتههای یک مطالعه نشان میدهد افرادی که میزان زیادی غلات سبوسدار مصرف میکنند از جمله کسانی که نان کامل مصرف میکنند احتمال اضافه وزن در آنها کمتر است. بسیاری زنان از ارزشهای غذایی که در نان موجود است مانند فیبر، ویتامین B، منیزیم و آهن آگاه نیستند. نان همچنین برای کودکان در کنار فیبر و ویتامین B به تامین امگا 3 مورد نیاز بدن آنها نیز کمک میکند.
پرسيدن اين سوالات معجزه ميکند
سلامت نیوز: اگر قرار باشد دهه بعدي از زندگيتان بسيار متفاوت از دههاي که گذراندهايد، باشد به چه تغييري نياز داريد؟ اگر در جواب دادن به اين سوال با خودتان صادق باشيد تغييرات بسيار چشمگيري را در زندگيتان تجربه خواهيد کرد.
براي مثال به دست آوردن درآمد بيشتر، ازدواج، شغل بهتر، سکونت در شهر يا محله ديگر، کم کردن هزينهها و سبک زندگي يا تفريح و سفر بيشتر ميتواند يکي از جوابهاي شما به اين سوال باشد، اما يکي ديگر از سوالاتي که ميتواند تغيير خوبي در زندگيتان ايجاد کند سوال در مورد موفقيت شماست.
از خودتان بپرسيد به دست آوردن چه چيزي بهعنوان يک موفقيت بزرگ برايتان به حساب ميآيد؟ براي مثال پدر يا مادرشدن؟ توليد يک محصول خاص و منحصر بهفرد؟ به دست آوردن يک مهارت خاص؟ و... بعد از جواب دادن به اين پرسشها ببينيد تا چه اندازه از وقتتان را براي محقق کردن اين اهداف صرف کردهايد و براي کسب موفقيتهايي که خوشايند شماست، چه تغييراتي در خودتان به وجود آوردهايد. با اين راهکار زندگي متفاوتي در انتظار شماست.
منبع: هفته نامه زندگی مثبت
نمره اعصاب شما چند است؟
سلامت نیوز: آیا شما از آن آدمهایی هستید که زیر فشارهای زندگی، به هم میریزند و تسلیم میشوند یا اینکه با صبر و اعتماد به نفس، در برابر مشکلات زندگی مقاومت میکنید و میایستید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از هفته نامه سلامت، این یک آزمون استاندارد روانشناسی است. شما باید خودتان را در هر یک از ده موقعیت زیر تصور کنید و گزینه مناسب خودتان را پیدا کنید و علامت بزنید. بعد از آن، باید نمره مناسب خودتان را در پرانتز انتهای هر گزینه بخوانید و مجموع نمراتتان را حساب کنید تا بفهمید که آیا شما از آن آدمهایی هستید که زیر فشارهای زندگی، به هم میریزند و تسلیم میشوند یا اینکه با صبر و اعتماد به نفس، در برابر مشکلات زندگی مقاومت میکنید و میایستید.
فرض کنید کارفرمایتان از شما میخواهد به دفتر او بروید و هنگامی که شما را در دفترش میبیند، با لحن تندی با شما برخورد میکند. شما در این حالت، کدامیک از کارهای زیر را انجام میدهید؟
1) احساس شکست و تحقیر میکنید و هنگامی که به محل کارتان برمیگردید، ماجرا را برای بقیه همکارانتان هم تعریف میکنید. (2 نمره)
2) به محل کارتان برمیگردید و سعی میکنید همه چیز را فراموش کنید. (5 نمره)
3) موضوع را با یکی از صمیمیترین دوستانتان در میان میگذارید و سعی میکنید با کمک او راه حلی برای مشکلتان پیدا کنید. (7 نمره)
فرض کنید که یک هفته است وارد محل کار جدیدی شدهاید اما هر چه تلاش میکنید، نمیتوانید با هیچکدام از همکاران جدیدتان دوست شوید. چه کار میکنید؟
1) حوصلهتان از این کار جدید سر میرود. دیر سر کار میروید و زود برمیگردید. (2 نمره)
2) کارتان را به درستی انجام میدهید اما همزمان به دنبال کار مناسبتری هم میگردید. (5 نمره)
3) سعی میکنید بفهمید که مشکل از شماست یا همکارانتان. سعی میکنید علت این نوع رابطه را کشف کنید و راه حلی برایش پیدا کنید. (7 نمره)
فرض کنید چند ساعت روی یک پروژه وقت گذاشتهاید اما کامپیوترتان دچار مشکلی میشود و تمام اطلاعاتی که روی سیستم ذخیره کرده بودید، از دست میرود. آنوقت شما ...
1) دلتان میخواهد با مشت به صفحه مونیتور بکوبید و آن را خرد کنید. (2 نمره)
2) با عصبانیت از محل کارتان بیرون میآیید و از صحنه دور میشوید. (5 نمره)
3) ناراحت میشوید اما به این فکر میکنید که از چه راهی میشود دوباره این اطلاعات را به دست آورد و ذخیره کرد. (7 نمره)
فرض کنید که یک هفته برای پروژهتان زحمت کشیدهاید و فقط چند ساعت دیگر تا موعد تحویل پروژه، وقت دارید اما هنوز قسمتهایی از کارتان مانده است که باید کامل شود. چه کار میکنید؟
1) میخواهید کارتان را تمام کنید ولی آنقدر هیجانزده و عصبی هستید که نمیتوانید روی کارتان تمرکز کنید. (2 نمره)
2) با خودتان میگویید: شاید بد نباشد اگر کمی هم استراحت کنم. (5 نمره)
3) با خودتان میگویید: «من که تا اینجا آمدهام، این چند ساعت را هم کار میکنم» و بعدش هم تصمیم میگیرید کارتان را به اتمام برسانید. (7 نمره)
فرض کنید کارفرمایتان شما را از سر کارتان اخراج میکند. چه کار میکنید؟
1) آنقدر نگران و پریشان میشوید که شب خوابتان نمیبرد. (2 نمره)
2) تصمیم میگیرید که چند روزی از کار به دور باشید (مثلا بروید مسافرت) و بعدش برگردید و به یک شغل جدید فکر کنید. (5 نمره)
3) نیازمندیهای روزنامه را باز میکنید و به دنبال کار میگردید و از طریق دوستان و آشنایانتان هم جویای کار میشوید. (7 نمره)
فرض کنید در ارتباط با صمیمیترین دوستتان دچار شک و تردید شدهاید. چه کار میکنید؟
1) مدام به این فکر میکنید که دوستتان قصد دارد شما را فریب بدهد و به شما خیانت کند. (2 نمره)
2) ارتباطتان را با او قطع میکنید. (5 نمره)
3) تصمیم میگیرید با او حرف بزنید و بفهمید که مشکل کجاست. (7 نمره)
فرض کنید رابطهتان با صمیمیترین دوستتان به هم خورده است. آنوقت شما...
1) خودتان را به بیخیالی میزنید و میگویید تقصیر خودش بود! (2 نمره)
2) سعی میکنید با دوست دیگری، یک ارتباط صمیمانه برقرار کنید. (5 نمره)
3) سعی میکنید بفهمید مشکلتان کجای کار بوده و اگر رفعشدنی است، مشکل را رفع کنید؛ وگرنه، در ارتباطهای بعدی، بیشتر دقت کنید. (7 نمره)
شب است و شما دارید در بزرگراه رانندگی میکنید که ناگهان اتومبیلتان دچار مشکل میشود و در تاریکی تنها میمانید. آنوقت شما...
1) وحشت میکنید که مبادا به شما حمله کنند یا ماشینتان را بدزدند. (2 نمره)
2) ماشین را قفل میکنید و برای کمک گرفتن به نزدیکترین محل میروید. (5 نمره)
3) سعی میکنید از ماشینهای دیگر کمک بگیرید. (7نمره)
دارید درست رانندگی میکنید اما ماشین پشت سرتان دستش را گذاشته است روی بوق و میخواهد از شما سبقت بگیرد. چه کار میکنید؟
1) میگذارید رد شود ولی به او ناسزا میگویید. (2 نمره)
2) اهمیت نمیدهید چون هنوز فاصلهاش با شما زیاد است. (5 نمره)
3) کنار میکشید تا از شما سبقت بگیرد و رد شود. (7 نمره)
پلیس دارد به اشتباه شما را جریمه میکند در حالی که شما اطمینان دارید هیچ خلافی مرتکب نشدهاید. چه کار میکنید؟
1) با پلیس جر و بحث میکنید و به او میگویید به هیچ عنوان این جریمه را قبول نخواهید کرد. (2 نمره)
2) میدانید که بحث کردن با او هیچ فایدهای ندارد و به همین خاطر جریمه را سریع قبول میکنید. (5 نمره)
3) سعیتان را میکنید که در کمال آرامش او را متقاعد کنید اما وقتی میبینید که او به هیچ وجه، قبول نمیکند جریمه را قبول میکنید. (7 نمره)
تفسیر آزمون
به کسانی که در این آزمون، بیشتر از 65 امتیاز آوردهاند باید تبریک گفت و آنهایی هم که امتیازشان بین 30 تا 65 شده است، باید بدانند که در مواجهه با استرسهای زندگیشان کمی مشکل دارند و بهتر است درباره راههای مقابله با استرس بیشتر مطالعه و تمرین کنند.