Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

پرونده زیست محیطی آتش سوزی پتروشیمی بوعلی به دادگاه رفت

$
0
0

سلامت نیوز:  رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پتروشیمی بوعلی سینا به دلیل آلودگی محیط زیست و آلودگی دریا و هوا به مراجع قضایی معرفی شده است.
 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،محمد صادق صبا شنبه با اشاره به پیامدهای زیست محیطی آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی اظهار کرد: بر اساس قانون، به دلیل آلودگی هایی که در این حادثه به هوا و دریا منتقل شده به دادگاه شکایت کردیم.

وی افزود: دود و گازهای سمی که بر اثر آتش سوزی به هوا رفته و پساب هایی که ناشی از خنک کردن سیستم ها ایجاد و وارد دریا شده، ایجاد آلودگی کرده است.

صادق صبا با بیان اینکه محاسبه آلودگی های وارد شده به محیط زیست کاری پیچیده است اظهار کرد: مستندسازی آلودگی منتقل شده انجام شده و برآورد خسارت در زمان رسیدگی به پرونده قضایی انجام می شود.

بر اساس این گزارش، آتش سوزی در پتروشیمی بوعلی سینا در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره) 16 تیر آغاز و 19 تیر خاموش شد. در این آتش سوزی بلندترین برج مجتمع پتروشیمی و واحد پارازایلین دچار آتش سوزی شد. این حادثه بزرگترین حادثه در پتروشیمی های خوزستان بود.

این پتروشیمی در زمینی به مساحت 36 هکتار در شمال غربی خلیج فارس در خوزستان، در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام(ره) واقع است که در سال 1377 تاسیس شد.

به گفته محیط زیست خوزستان، کارشناسان از زمان آتش سوزی در حال ارزیابی خسارات ناشی از این حادثه بوده اما هنوز گزارش از آن اعلام نشده است.

ضیا الدین الماسی مدیر دفتر بررسی آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست هفته گذشته در محل پتروشیمی نشستی در این زمینه تشکیل داده بود.این نشست با هدف بررسی ابعاد زیست محیطی این حادثه، مشخص شدن میزان مواد سوخته شده، آب مصرف شده در خاموش کردن آتش و موارد دیگر به اعداد و ارقام قابل اندازه گیری بوده است.


زباله موادغذایی در ایران معادل ١٠ کشور اروپایی

$
0
0

سلامت نیوز: ایرانی‌ها به اندازه ١٠ کشور اروپایی موادغذایی دور می‌ریزند. براساس گزارش سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، ضایعات موادغذایی در ایران معادل ٣٥‌میلیون تن است این درحالی است که در اتحادیه اروپا با ٢٧ کشور عضو، تنها ٩٠‌میلیون تن موادغذایی راهی زباله‌ها می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه شهروند نوشت: یک پژوهش علمی ارزش مادی ضایعات موادغذایی در ایران را ١٥‌میلیارد دلار برآورد کرده که اگر این رقم را با درآمد نفتی پیش‌بینی‌شده در بودجه ٩٥ مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها معادل ٦٠‌درصد درآمد نفتی‌شان را با ضایعات غذا به سطل زباله می‌ریزند. از این گذشته گزارش مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی نشان می‌دهد میزان آبی که برای ضایعات کشاورزی مصرف می‌شود، معادل ٩,٣‌میلیارد مترمکعب است. جالب است بدانید که گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که کل آب مصرفی در بخش شرب و صنعت تنها ٧‌میلیارد مترمکعب برآورد شده و این به آن معناست که میزان آبی که با ضایعات کشاورزی در ایران تلف می‌شود، به اندازه تمام آبی است که مردم کشور و صنایع مصرف می‌کنند.

نان، میوه و برنج بیشترین ضایعات غذا در ایران

آمارهای فائو رقم تکان‌دهنده‌ای از ضایعات غذا در ایران را گزارش می‌دهد. براین اساس هرسال ۱.۳میلیارد تن غذا درجهان هدر می‌رود که بیشترین ضایعات مربوط به میوه و سبزیجات، ماهی و غلات است. این درحالی است که ایران ٢,٧‌درصد از ضایعات غذای جهان را به خود اختصاص می‌دهد که این رقم معادل ٣٥‌میلیون تن است. بیشترین ضایعات غذا در ایران مربوط به نان، میوه و سبزیجات و برنج است.

گزارش‌های فائو تأکید می‌کند که درجهان ٩٠٠‌میلیون نفر از گرسنگی رنج می‌برند که با ضایعات ١,٣‌میلیارد تنی غذا می‌توان ٨٠٠‌میلیون نفر از گرسنگان را سیر کرد و تقریبا گرسنگی در جهان را ریشه‌کن کرد.

با این‌که گفته می‌شود ضایعات بالای غذا هم درکشورهای درحال توسعه و هم درکشورهای صنعتی رقم قابل توجهی است اما خوب است بدانید که گزارش‌های جهانی دو مدل متفاوت هدردادن غذا درکشورهای مختلف را نشان می‌دهد. براین اساس درکشورهای درحال توسعه ضایعات غذا بیشتر مربوط به فرآیند برداشت تا فرآوری است که البته با توجه به توسعه‌نیافتگی صنایع و بخش تولید دراین کشورها این گزارش طبیعی به نظر می‌رسد. این درحالی است که درکشورهای صنعتی بیشترین ضایعات غذا در خرده‌فروشی‌ها و به دست مصرف‌کننده نهایی اتفاق می‌افتد؛ به عبارتی درکشورهای توسعه‌نیافته تولید اسراف کارتر است و درکشورهای صنعتی مصرف‌کننده.

زباله‌های غذا در ایران معادل ١٠ کشور اروپایی

با این وجود میزان اسراف غذا در ایران قابل توجه و تکان‌دهنده است. گزارش اتحادیه اروپا نشان می‌دهد که درمجموع کشورهای عضو این اتحادیه تنها ٩٠‌میلیون تن اسراف می‌شود. اگر این رقم را با ٣٥‌میلیون تن ضایعات غذا در ایران مقایسه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که ایران معادل ٣٨‌درصد اتحادیه اروپا هدررفت موادغذایی را تجربه می‌کند. به عبارت دیگر ضایعات غذا در ایران تقریبا به اندازه ١٠ کشور اروپایی است. از این میان ضایعات غذا در فرانسه تنها ٥‌میلیون تن است که با این حساب ایرانی‌ها ٧برابر فرانسوی‌ها موادغذایی را راهی زباله‌ها می‌کنند.

براساس مقاله برگزیده نخستین کنگره بین‌المللی کشاورزی سالم، تغذیه و جامعه (تهران، تیرماه ١٣٩٤) که توسط مهدی رستگاری و علی طیفوری به رشته تحریر درآمده است، ضایعات غذا در ایران معادل ١٥‌میلیارد دلار ارزش دارد. اگر درآمد ٢٥‌میلیارد دلاری نفت را که در بودجه ٩٥ پیش‌بینی شده است، درنظر بگیریم، متوجه می‌شویم ایرانی‌ها معادل ٦٠‌درصد درآمد نفتی‌شان را به‌عنوان ضایعات غذا راهی زباله می‌کنند.

آب تلف شده برای ضایعات غذا معادل تمام آب شرب و صنعت

اما تحلیل زیان ناشی از ضایعات غذا در ایران در بخش منابع آبی واقعیت‌های تکان‌دهنده دیگری را فاش می‌کند. براساس گزارش مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب، میزان تلفات آب ناشی از ضایعات کشاورزی ٩,٣‌میلیارد مترمکعب برآورد شده است. این رقم تقریبا معادل نیمی از آب شیرینی است که از رودهای کرخه، کارون و جراحی به خلیج‌فارس می‌ریزد. براساس گزارش سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه میزان مصرف آب کشاورزی در این استان حدود ٢.٥‌میلیارد مترمکعب است.

 اگر بخواهیم آب تلف‌شده در بخش ضایعات را با آب مورد نیاز در کشاورزی کرمانشاه مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم آب تلف‌شده ناشی از ضایعات کشاورزی تقریبا چهاربرابر تمام آبی است که در کشاورزی یک استان مصرف می‌شود.  مقایسه آب تلف‌شده در ضایعات کشاورزی با کل آب مصرفی در کشاورزی ایران نیز عددهای قابل توجهی را نشان می‌دهد. گزارش‌ها درباره میزان مصرف آب در بخش کشاورزی متفاوت است.

وزارت نیرو معتقد است، کشاورزی ٨٣‌میلیارد مکعب آب کشور را مصرف می‌کند و وزارت کشاورزی به عدد ٥٧‌میلیارد مترمکعب تأکید دارد. اگر بخواهیم گزارش وزارت نیرو را درنظر بگیریم، ضایعات کشاورزی حدود یک‌نهم کل آب مصرف‌شده در بخش کشاورزی را به خود اختصاص می‌دهد و اگر بخواهیم به گزارش وزارت کشاورزی استناد کنیم، تقریبا یک‌ششم آب کشاورزی با ضایعات هدر می‌رود. از این میان نکته جالب‌تر آن است، میزان آبی که در ضایعات کشاورزی هدر می‌رود، از تمام آبی که مردم ایران و بخش صنایع مصرف می‌کنند، بیشتر است. براساس گزارش‌های موجود میزان آبی که در بخش شرب و صنعت استفاده می‌شود، ٧‌میلیارد مترمکعب تخمین زده شده است. این درحالی است که آب تلف‌شده ناشی از ضایعات کشاورزی ٩.٣‌میلیارد مترمکعب برآورد شده است.

موادغذایی نزدیک به تاریخ انقضا به خیریه‌های فرانسوی می‌روند

آمار تکان‌دهنده ضایعات غذا درجهان موجب شده است که کشورهای اروپایی برای کنترل این اسراف راهکارهایی درپیش بگیرند. با توجه به این‌که حجم عمده ضایعات غذا درکشورهای صنعتی توسط مصرف‌کننده نهایی رخ می‌دهد و درواقع مردم نقش بیشتری در اسراف دارند تا صنایع، این کشورها اقدامات ویژه‌ای برای کنترل اسراف توسط مصرف‌کننده نهایی چاره‌اندیشی کرده‌اند. دامنه این راهکارها از رفتارهای تشویقی و فرهنگ‌سازی تا اعمال قوانین ویژه را در برمی‌گیرد. به‌عنوان مثال، در ایتالیا طرح جدیدی اجرا شده است که براساس آن در رستوران‌های این کشور ظرف‌هایی با عنوان «کیسه خانواده» دراختیار مشتریان قرار می‌گیرد. این ظرف ویژه برای آن است که مشتریان غذای اضافه خود را به خانه ببرند و مانع از ریختن آن به زباله رستوران‌ها شوند.

در آلمان سوپرمارکت‌ها و فروشندگان خرد می‌توانند موادغذایی را که به تاریخ انقضا نزدیک شده است، با تخفیف‌های ویژه بفروشند و در فرانسه این مسأله به صورت قانون متفاوتی درآمده است. قانونی که البته براساس پیشنهاد یک ایرانی تبار ساکن فرانسه شکل گرفته است. در فرانسه اگر صاحبان فروشگاه‌های موادغذایی قراردادی با یک سازمان خیریه اهدای غذا امضا نکنند، جریمه خواهند شد. برمبنای این قانون فروشندگان موظفند موادغذایی را که به تاریخ انقضا نزدیک می‌شود، به جای دورریختن به صورت رایگان دراختیار خیریه‌ها قرار دهند. خیریه‌ها نیز این موادغذایی را در بین افراد بی‌خانمان و فقیر توزیع می‌کنند.

علاوه بر این کشورهای پیشرفته در بخش صنایع سال‌هاست تلاش می‌کنند ضایعات غذا را کنترل کنند و در پروسه تولید و سپس بازیافت از فناوری‌های به‌روز و کارآمدی بهره‌گیری کنند که میزان اسراف موادغذایی تولیدشده را به حداقل می‌رساند.

ضایعات غذا از مزرعه تا سفره

در ایران اما، موادغذایی سرنوشت متفاوتی دنبال می‌کنند. حالا تولید با فناوری قدیمی و ضعف شدید دربخش فرآوری و بسته‌بندی موادغذایی، ضایعات هنگفتی رقم زده است. درچرخه میانی یعنی مصرف‌کننده نیز چندان مقید به صرفه‌جویی در مصرف موادغذایی نیست.

در فرهنگ ایرانی درست کردن بیش از نیاز غذا دست و دلبازی و ارزش محسوب می‌شود و در مراسم دینی و نذورات بخش قابل توجهی از موادغذایی توسط مصرف‌کننده نهایی دورریز می‌شود. در بخش نهایی در فرآوری و بازیافت ضایعات غذا نیز بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم و تقریبا در بازیافت زباله حرفی برای گفتن نداریم. علی موحد دبیر کانون انجمن‌های صنایع غذایی با تأکید بر این‌که هیچ آمار شفافی درباره میزان برگشتی موادغذایی فرآوری شده و کارخانه‌ای وجود ندارد، به «شهروند» می‌گوید: در اقتصاد ایران یک مشکل مزمن وجود دارد و آن وجود آمار و شفافیت درتمامی بخش‌های اقتصادی است. از این میان ما هیچ آمار دقیقی درباره میزان برگشت موادغذایی فرآوری شده و معدوم‌سازی آنها نداریم. بنابراین برنامه‌ریزی برای کنترل ضایعات در این بخش دشوار است.

او درباره اسراف غذا در ایران نیز توضیح می‌دهد: حجم عمده‌ای از موادغذایی در ایران به دلایل مختلف از بین می‌رود. این دلایل از مزرعه شروع می‌شود تا به سفره مردم برسد. بنابراین برای کنترل این دورریز نیاز به مدیریت دقیق زنجیره تولید تا مصرف است اما ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود و ایران به دلیل نداشتن صنعت بازیافت پیشرفته بخش قابل توجهی از موادغذایی تلف می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: بخش قابل توجهی از زباله‌های کشور یعنی چیزی حدود ٦٥‌درصد آن زباله‌تر است و ما برخلاف کشورهای پیشرفته این زباله‌ها را به پول تبدیل نکرده‌ایم. درست است اتفاقات خوبی در بازیافت زباله‌های کاغذی رخ داده یا برخی صنایع مثل لبنیات فناوری پیشرفته‌ای در زمینه بازیافت ضایعات غذا دارند اما در نگاه کلی صنعت بازیافت در ایران بسیار ضعیف عمل کرده است.

موحد درباره سرنوشت موادغذایی برگشتی از خرده‌فروشی‌ها توضیح می‌دهد: هرماده غذایی سرنوشت متفاوتی پشت سر می‌گذارد که البته این سرنوشت به میزان فساد موادغذایی نیز بستگی دارد. برخی موادغذایی مانند بیسکوییت ممکن است تنها رطوبت خود را از دست داده باشند و به اصطلاح بیات شده باشند. این بیسکوییت‌ها تحت ضوابط و استانداردهای خاصی ممکن است به چرخه تولید برگردند. برخی دیگر ممکن است تبدیل به کود و کمپوست شوند و در مزارع و گلخانه‌ها مورد استفاده قرار بگیرند و برخی معدوم می‌شوند که البته با توجه به نبود صنایع بازیافتی و فرآوری کافی بخش عمده‌ای زباله می‌شوند و از بین می‌روند.

ایجاد صنایع فرآوری و بازیافت زباله راهکار کنترل زیان

آراسب دباغ‌مقدم نایب‌رئیس کمیته موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی نیز دراین‌باره می‌گوید: موضوع کاهش ضایعات موادغذایی در درجه اول باید با ارتقای فناوری و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در زنجیره تولید کنترل شود و سپس به بحث فرهنگ‌سازی برای مصرف‌کننده نهایی می‌رسیم.

وی ادامه می‌دهد: این‌که سرنوشت ضایعات موادغذایی در ایران به کجا ختم می‌شود، درباره کارخانجات موادغذایی وضع معلوم است. بیشتر آنها با رعایت ضوابطی موادغذایی از تاریخ مصرف گذشته را معدوم می‌کنند و برگشت آنها به چرخه تولید تقریبا غیرممکن است، زیرا موادغذایی به محض فساد تغییر رنگ، بو و مزه می‌دهند و برگشت دوباره آنها به چرخه تولید به معنی کاهش کیفیت و ضرر افزوده است.

دباغ‌مقدم می‌گوید: از طرفی نبود صنایع فرآوری یا بازیافت مناسب نیز باعث می‌شود چاره‌ای جز معدوم‌سازی و دورریختن این دسته از موادغذایی وجود نداشته باشد. بنابراین برای کنترل دورریز موادغذایی در ایران باید در زنجیره تولید و پس از آن صنایع مناسب ایجاد شود.

جراحی مغز گوینده زن رادیو

$
0
0

سلامت نیوز:یک گوینده رادیو اعلام کرد که حدود یک سال است درگیر بیماری است و یک جراحی مغز را هم پشت سر گذاشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  مهر، ویدا شهشهانی گوینده و بازیگر رادیو با اشاره به بیماری که حدود یک سال است به آن مبتلا شده است، گفت: من حدود یک سال پیش جراحی مغز داشتم و از آن زمان تاکنون درگیر بیماری هستم.

وی با اشاره به اینکه در این یک سال فعالیت های رادیو را نیز تعطیل نکرده است، گفت: من در این مدت به کار هم مشغول بودم ولی فعالیتم کمتر شد و اکنون فقط برنامه «کوی نشاط» را دارم که با تهیه کنندگی مهدی ساعی روی آنتن رادیو ایران می رود. درحالیکه دوست دارم فعالیتم در رادیو بیشتر باشد چراکه سال ها در این رسانه وقت صرف کرده ام.

این گوینده رادیو با اشاره به زمان حضور خود در رادیو عنوان کرد: من با برنامه عذرا وکیلی و از هفت سالگی وارد رادیو شدم و بعد از آن حضور من در برنامه های کودک و نوجوان ادامه پیدا کرد. حدود ۴۰ سال برای من سرمایه گذاری شد تا از افرادی همچون حمید منوچهری، عزت الله مقبلی، فرهنگ مهرپرور و... کار را یاد بگیرم و من در برنامه های این افراد حضور داشتم.

وی در پایان اظهار کرد: من غیر از حقوقی که از برآورد برنامه ها دریافت می کنم از معاونت صدا هم حقوق می گرفتم اما از سال گذشته این حقوق قطع شده است.

شهشهانی که به تازگی دوباره در بیمارستان بستری شده است درباره زمان مرخص شدنش از بیمارستان گفت: روز ۱۶ شهریور از بیمارستان مرخص شدم ولی برای معاینه‌ باز هم باید به بیمارستان مراجعه کنم.


موش‌های تهران دیگر ترس ندارند!

$
0
0

سلامت نیوز:اگر در تهران زلزله بیاید، بعد از خسارت‌های سازه‌ای و آتش‌سوزی، بیشترین مرگ و میر ناشی از حمله جانوران موذی به انسان‌ها خواهد بود، کدام یکی؟ سوسک‌های فاضلاب و موش‌ها.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،تعداد موش‌هایی که در تهران زندگی می‌کنند معلوم نیست،‌ با این که شهرداری یک دو جین طرح‌های مختلف برای شمارش، آمارگیری، کشتار و جمع‌آوری این موش‌ها اجرا کرده، هنوز کسی نمی‌داند که موش‌های تهران تقریبا چند تا هستند یا بهترین راه برای کم‌کردن جمعیتشان چیست.

در حالی که برخی کارشناسان از جمله، محمد حقانی، رییس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران، می‌گویند تهران حدود 50 میلیون موش دارد، ‌مسوولان شهرداری از جمله ، رضا قدیمی مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، با متهم‌کردن این افراد به خلاف‌گویی و تشویش اذهان،‌ مدعی هستند که کم‌تر از یک و نیم میلیون موش در تهران وجود دارد!


موش‌های تهران هم مثل موش‌های بیشتر پایتخت‌های دنیا،‌ موش قهوه‌ای هستند،‌ نام دیگرشان موش نروژی است،‌  معنی‌اش این نیست که این موش‌ها از نرو‍ژ آمده‌اند، ‌در واقع اولین گزارش‌ها در مورد مشاهده این نوع موش‌ در بریتانیا و فرانسه قرن هفدهم بوده، آن زمان از این موش‌ها که نژادشان به موش خرما می‌رسد در نروژ خبری نبود؛ با این حال انگلیسی‌ها اصرار داشتند که این موش‌ها با کشتی و از نروژ آمده‌اند.

موش‌های نروژی تنها به رنگ قهوه‌ای نیستند،‌ هر چند این رنگ بیشتر از همه در میانشان عمومیت دارد،‌ اما می‌توانند خاکستری و حتی سیاه هم باشند. این موش‌ها علاوه بر خوب شناکردن در حفاری هم استعداد دارند. بعضی تحقیقات ادعا می‌کنند که موش‌های قهوه‌ای توانایی‌های ذهنی‌ای دارند که تا پیش از این تنها در انسان‌ها مشاهده شده است؛ هرچند عده‌ای نتایج این تحقیقات را غلط می‌دانند. موش‌های قهوه‌ای چه از نروژ آمده باشند یا از هر جای دیگر،‌ بعد از انسان،‌ گسترده‌ترین گونه پستانداران در تمام کره زمین هستند. تقریبا هیچ نقطه‌ای از کره خاکی نیست که این حیوانات پرچمشان را روی آن نکوبیده باشند.

موش‌های قهوه‌ای می‌توانند تا 25 سانتی‌متر بزرگ شوند،‌ وزن نوع نرشان به 300 گرم هم می‌رسد؛ هر چند نمونه‌هایی از آن‌ها هستند که تا 900 گرم سنگین شده‌اند وحتی به یک کیلوگرم هم رسیده‌اند. این موش‌ها هم حس بویایی بسیار تکامل یافته‌ای دارند و هم شنوایی‌شان بسیار قوی است.


چرخه غذایی موش‌ها بیشتر شامل آن چیزهایی است که پیدا می‌کنند؛ باقی‌مانده غذای آدم‌ها،‌ دانه‌ها و مانند آن، با این حال دیده شده است موش‌های قهوه‌ای که در حاشیه رودها زندگی می کنند ماهی‌های کوچک را هم شکار می‌کنند و می‌خورند.

ما در مورد مشکل موش‌ها تنها نیستیم، تقریبا تمام شهرهای بزرگ دنیا با مساله موش‌های قهوه‌ای روبه‌رو هستند و راه حل‌های متفاوتی برای مبارزه با این حیوانات ابداع کرده‌اند.

در دیتروید میشیگان که دهمین شهر پرموش دنیاست،‌ شهرداری برای مبارزه با موش جایزه تعیین کرده است، مردم می‌توانند با تحویل جسد هر موش پنج دلار پول بگیرند.

بوستون در ماساچوست، برای مبارزه با موش‌ها تصمیم گرفته راه تغذیه‌شان را ببندد،‌ در دو خیابان این شهر که جمعیت موش‌ها بیش از هر جای دیگری برآورد می‌شد،‌ شهرداری تصمیم گرفت برای کسانی که زباله می‌ریزند، جریمه‌ای معادل 300 دلار در نظر بگیرد تا با حذف زباله‌ها،‌ موش‌ها هم دنبال جای تازه‌ای برای زندگی بگردند.

پاریس هشتمین شهر پرموش دنیاست،‌ در سال 2008 برآوردها نشان می‌داد که این شهر هشت میلیون موش دارد که علاوه بر خسارت‌زا بودن برای ساختمان‌ها و مبلمان شهری، سلامت مردم را هم در معرض خطر قرار داده بودند. در نتیجه این شهر تصمیم گرفت مانور سالانه مبارزه با موش ترتیب دهد و کسانی که از شرکت در این مانور خودداری کنند تا 610 دلار جریمه خواهند شد.

در شیکاگو سرما، دشمن طبیعی موش‌های قهوه‌ای، به کمک شهرداری آمد تا جمعیت موش‌ها را حدود 30 درصد کم‌تر کند، بعد از این کاهش طبیعی تعداد موش‌ها،‌ شهرداری برنامه‌ای برای به کارگیری گربه‌ها برای کم‌کردن جمعیت موش‌ها در دستور کار قرار داد.


جمعیت موش‌ها در بالتیمور، در یک بازه زمانی هفت‌ساله از یکی به ازای هر 1000 نفر به 60 تا به ازای هر 1000 نفر رسید. سه سال بعد شهرداری بالتیمور یک برنامه پنج‌ساله برای مبارزه با موش ترتیب داد تا زباله‌ها کنترل و سم‌ریزی برای کشتن موش‌ها انجام شود و همچنین آموزش‌های خانه به خانه داده شود.

لندن پنجمین شهر پر موش دنیاست. در زمان المپیک لندن، در 2012 این شهر 7.5 میلیون موش داشت، لندن در این زمان به پیشنهاد یک انجمن تحقیقاتی در مورد آفت‌کش‌ها، سمی را به کار گرفت که هر چند می‌توانست جمعیت موش‌ها را کم کند اما به زودی روشن شد که برای سلامتی انسان ضرر دارد.

آتلانتا در جورجیای آمریکا،‌ دومین شهر پرموش ایالات متحده است. افزایش تعداد محله‌های فقیرنشین در این شهر باعث شده است که تعداد موش‌ها روز به روز بیشتر شود. جاری‌شدن سیل در این شهر باعث می‌شود موش ها به خانه‌های مردم هم هجوم بیاورند.


توفان‌های نیواورلئان این منطقه را به سومین بهشت شهری موش‌ها تبدیل کرده است. تعداد زیاد خانه‌هایی که بعد از توفان کاترینا خالی مانده بودند و مواد غذایی که در آن‌ها پیدا می‌شد موش‌ها را پناه می‌داد و به تکثیرشان کمک می‌کرد تا این که مردم این منطقه تصمیم گرفتند با کمک سگ‌های آبی که شرایط برایشان فراهم بود،‌ تعداد موش‌ها را کم کنند.

موش‌ها در مناطق گرم بیشتر تکثیر می‌شوند تا جاهای سرد،‌ برای همین هوستون در تگزاس آمریکا محل مناسبی برای زندگی موش‌هاست؛ موش‌هایی که سیم‌های برق را می‌جوند،‌ از باقی مانده غذا تغذیه و روزها آزادانه در شهر رفت و آمد می‌کنند. شهرداری توصیه می‌کند که مردم زباله‌های کم‌تری تولید کنند و راه‌های ورود موش به خانه‌ها را ببندند؛ اما راه حل نهایی برای مبارزه با آن‌ها را پیدا نکرده است.

نیویورک،‌ مشهورترین شهر موش‌های دنیاست،‌ با حدود 6 میلیون موش قهوه‌ای،‌ سیاه و سپید. هر چند عده‌ای معتقدند که جمعیت موش‌های این شهر تا 32 میلیون هم می‌رسد. برچسب‌گذاری جغرافیایی،‌ حذف مواد زائد،‌ آموزش کارکنان شهرداری برای برخورد با موش‌ها و آموزش مردم،‌ از مهم‌ترین راه‌های مبارزه با موش‌هاست که این شهر در پیش گرفته است.


در تهران هم طرح‌های زیادی برای مبارزه با موش‌ها انجام شده، ‌از جمله طعمه‌گذاری در برخی محله‌ها و سم ریختن در برخی محله‌های دیگر، اما مشکل موش‌های تهران هنوز پا برجاست،‌ به علاوه یک دو جین مصاحبه کارشناسان و مسوولان در مورد برنامه‌ها برای مبارزه با موش و حرف‌های ضد و نقیض علیه یکدیگر.

برخی مناطق شهرداری در این زمینه مستقل از دیگران عمل می‌کنند،‌ طعمه‌گذاری هنوز در برخی مناطق انجام می شود، در برخی مناطق دیگر طرح های شبانه موش‌گیری با تفنگ بادی انجام می شود،‌ شهرداری می‌گوید هر سال در آغاز فصل گرم با رزین وارداتی در کلونی موش‌ها را مسدود می‌کند با این حال موش‌ها در تهران هم مانند باقی شهرهای بزرگ دنیا عادی شده‌اند.

آقای حدودا چهل ساله‌ای که در خیابان انقلاب سبزی‌فروشی دارد، می‌گوید: « موش‌ها بیشتر شب‌ها بیرون می‌آیند و برای کاسبی ما خطری ندارند، اما خب اگر ما هم آخر شب، آت و آشغال سبزی و میوه‌های واخورده را توی جوی بریزیم، فردا دوباره جمع می‌شوند که غذایشان را بردارند، ولی این طور نیست که بیایند توی مغازه یا حتی نزدیک مردم شوند،‌ خوشبختانه موش‌ها هنوز از مردم می‌ترسند.»

خانم جوانی که پسربچه‌اش را به پارک آورده می‌گوید: « در محله‌های وسط شهر و پایین‌تر موش‌ها بیشتر هستند، در خانه خودمان در شریعتی یک بار موش از کانال فاضلاب بالا آمده بود و تا سال‌ها این را برای همه تعریف می‌کردیم که خانه ما موش آمده و این طور شده، ‌اما این جا دور و بر میدان ولی‌عصر خیلی عادیست، از در خانه که بیرون می‌آیی اگر موش نبینی عجیب است.»

با این حال، بیشتر از همه، موش بلای جان مغازه‌دارها و دکه‌دارهاست، یکی از دکه‌دارهای خیابان کریمخان در این مورد می‌گوید: « چند سال پیش یک شایعه‌ای راه افتاده بود که یک نفر از یک دکه‌، رانی خریده که قبلش یک موش روی آن راه رفته بوده و این باعث مسمومیت و مرگ آن آقا شده است، بعد هر کسی می‌آمد از ما یک چیزی بخرد می‌گفت آقا این را توی جوب نگذاشتی؟ آخر عقل هم خوب چیزیست، درست است که موش توی خیابان پر است اما ما که این طوری نیستیم،‌ من خودم هر سال می‌روم سم می‌خرم، تمام دور و اطراف دکه را سم می‌زنم که موش این دور و اطراف نیاید، ‌اما به هر حال، موش هست دیگر، حالا طرف این دکه نمی‌آید،‌ طرف دکه آن طرف خیابان می‌رود،‌ مردم به تنهایی که کاری نمی‌توانند بکنند.»

ظاهرا همان طور که بیشتر مردم اصرار دارند،‌ موش در مناطق مختلف شهر،‌ معنی های مختلفی دارد،‌ آقایی که می گوید خانه اش در  خیابان آزادی است‌،‌در این مورد می گوید:« در محله ما موش مثل تیر چراغ برق است! یا مثلا مثل این درخت‌ها،‌ همه آنها را می بینند، اما انگار که نمی ببینندشان،‌ هستند اما دیده نمی شوند،‌ موش است دیگر، مثل همه چیز های دیگر، آن قدر در  آشغال ها لولیده است که اصلا جزیی از شهر شده است.»

راننده تاکسی‌های منتظر مسافر هم موش‌های زیادی در شهر می‌بینند، به خصوص آن‌هایی که در محله‌های پر رفت و آمدتر،‌ در ایستگاه‌های تاکسی منتظر هستند،‌ یکی‌شان می‌گوید: « چند سال پیش یک بلوایی درست کردند در مورد این شته‌های سپید، دو سه هفته مردم را گذاشتند سر کار و بعد یادشان رفت،‌ حالا هر سال تابستان همین بساط است که اول هیچی نمی‌گویند، صبر می‌کنند شهر که پر از شته شد، می‌گویند دیگر آخر تابستان است و وقت سم‌پاشی نیست،‌ موش هم همین است،‌ سالی یک بار یادش می‌افتند و بعد هم می‌رود پی کارش،‌ تا کی بشود که یک قصه حسابی از این موش‌ها دربیاید.»

موش‌ها در بسیاری خیابان‌ها از مردم پیش افتاده‌اند،‌ در یکی از خیابان‌های جنوب تهران،‌ دو مرد ایستاده‌اند که موشی وسط خیابان را با دست نشان می‌دهند، یکی‌شان منقلب‌تر است، می‌گوید: « موشی که دوید زیر پایم را لگد کردم،‌ بلند شد و واقعا اگر می‌توانست گازم می‌گرفت. بعد هم دوید و رفت توی خیابان،‌ حالا شانس آوردیم که نرفت زیر ماشین،‌ وگرنه،‌ تا شب که مامورهای شهرداری بیایند،‌ جلوی مغازه به کثافت کشیده می‌شد.»

آقای دیگری که آن جا ایستاده است، می‌گوید: « موش در تهران حکم سنجاب را پیدا کرده،‌ همه ترجیح می‌دهند بگویند چه باحال و بامزه و سعی می‌کنند دیگر از موش نترسند،‌ ما هم به بچه هایمان می‌گوییم این‌ها مثل سنجاب هستند. بالاخره هر شهری یک چیزهایی دارد که باید با آنها ساخت دیگر. شورای شهر این جا هم که به این چیزها فکر نمی‌کند،‌ می‌آیند در انتخابات شعار توسعه سیاسی می‌دهند انگار قرار است بروند مجلس قانون اساسی تصویب کنند، یک نفر نمی‌آید در انتخابات شوراها بگوید برنامه من این است که با موش مبارزه کنم یا وضعیت فاضلاب را سر و سامان بدهم، همین است که هست!»

ترسیدن از موش‌ها دیگر از یاد بیشتر مردم رفته است، خانم میانسالی که برای خرید بیرون آمده می‌گوید: « یک زمانی صبح‌ها که بیرون می‌رفتم از ترس موش همه‌اش زیر پایم را نگاه می‌کردم تا به نانوایی بروم و برگردم،‌ حالا دیگر این قدر عادی شده که همه می‌دانند توی باغچه موش هست و کاری هم به کار آدم ندارد.»

آقایی که فروشنده یک مغازه جگرکی است هم می‌گوید: « موش توی خیابان پر است، اما خوشبختانه فقط شب‌ها سر و کله‌اش پیدا می‌شود همین که مزاحم کار ما نیست، خوب است؛ اما شب‌ها که توی خیابان راه می‌روید موش‌ها سلطان شهر هستند.»

هنوز راه حل قطعی در مبارزه با موش‌های شهری وجود ندارد. بعضی‌ می‌گویند اگر مردم زباله‌هایشان را بیرون نگذارند موش‌ها هم از تهران خواهند رفت، در حالی که در مورد هر برنامه سم ریزی که در تهران اجرا شود، انتقادهایی از طرف کسانی که اجرای این پروژه‌ها را سهم خودشان می‌دانند وجود خواهد داشت. به نظر می‌رسد مردم هم سعی می‌کنند با فراموش کردن خطر طاعون و سایر بیماری‌های مشترک با انسان، با زندگی مسالمت‌آمیز با موش‌ها کنار بیایند.

عکس/نوزادی که اشک میلیون‌ها نفر را درآورد!

$
0
0

سلامت نیوز: انتشار عکسی از یک دوقلوی 11 روزه در شبکه های اجتماعی احساسات کاربران را در سراسر جهان برانگیخت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، در این تصویر، یکی از این دو نوزاد، برادر دو قلوی خود را – که فوت کرده است - با مهر و محبت و در حالی که لبخند معصومانه ای به لب دارد در آغوش گرفته، به طوری که انگار می خواهد برای اخرین بار با او خداحافظی کند.

به گزارش "القدس العربی"، این عکس در همان ساعت های اول انتشار، بیش از 6 میلیون بازدید کننده در شبکه های اجتماعی داشت.
این دو قلو به نامهای "میسون" و "هوک" در بیمارستانی در "سنت لویس"، یکی از شهرهای اصلی امریکا در ایالت میسوری به دنیا آمدند.

"هوک" به دلیل شکاف در پرده دیافراگم – که یک بیماری مادرزادی و شایع در میان نوزادان است- فوت شد.
گفتنی است طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده در بیمارستان کودکان در بوستن امریکا، از هر 2500 کودک یک نفر بر اثر این عارضه می میرد.

نوزاد دو قلو

وجود 6200 کلاس درمعرض تخریب در سیستان و بلوچستان!

$
0
0

سلامت نیوز: در پی جان باختن دختر بچه ای پنج ساله در اثر سقوط در یک مدرسه در روستایی در سیستان و بلوچستان، مدیرکل نوسازی مدارس استان گفت: در حال حاضر شش هزار و 200 کلاس درس مثل همین مدرسه در استان داریم که نمیتوانیم دانش آموزان را از آن بیرون کنیم!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،  علیرضا راشکی مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان  این مطلب را در حالی عنوان کرد که صبح روز یکشنبه 14 شهریورماه بر اثر ریزش ستون دیوار و در مدرسه ای در  روستای بجار بازار منطقه دشتیاری سیستان و بلوچستان، تعدادی کودک خردسال که در اطراف آن در حال بازی بودند زیر آوار ماندند که در این سانحه، متاسفانه یکی از کودکان به نام فریبا چهاردیواری، فوت کرده و سه کودک دیگر نیز مجروح شدند.

پدر فریبا - کودک جان باخته در این حادثه تلخ - در این خصوص به ایسنا گفت: فریبا به همراه خواهر بزرگتر خود شیوا برای ثبت نام پیش دبستانی به مدرسه شهید مفتح رفته بود. دخترم فریبا هنوز به سن مدرسه رفتن نرسیده بود و اگر زنده می ماند امسال می توانست در مقطع پیش دبستانی تحصیل کند که متاسفانه اجل به او فرصت زندگی کردن بیش از این را نداد و با ورود به مدرسه ، دیوار مدرسه که فرسوده بوده رویشان فرو ریخت.

پدر فریبا هفته گذشته در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان با تاکید بر این که علت حضور دخترش در مدرسه بر خلاف آنچه در برخی اخبار اولیه اعلام شده بود، تفریح و بازی نبوده است، اظهار کرده بود: «دختران ما برای ثبت‌نام خود یک ماه است که شناسنامه در دست به مدرسه می‌روند و هر بار می‌گویند مدیر مدرسه نیست و فردا بیایید. وقتی هم که ثبت‌نام شدند برای گرفتن کتاب به آنها اعلام شد باید به مدرسه بیایند و هر بار که در مدرسه حضور پیدا کردند به دلایلی گفتند روز دیگری بیایند.»

او درباره روز حادثه گفت: «روز حادثه دختران ما بار دیگر برای گرفتن کتاب رفتند. به آنها گفتند خیران از تهران آمده‌اند و شما پشت در منتظر بمانید. آنجا هم جایی است که به‌شدت آفتاب است و بچه‌ها در سایه دیوار نشسته بودند که دیوار روی سرشان خراب شد.»

او درباره بازی کردن در آن محل، گفت: «آنجا اصلا جای تفریح و بازی نیست که کسی بخواهد در آن آفتاب سوزان بازی کند.»

او درباره دیوار مدرسه نیز گفت: « نماینده سابق کنارک، نیکشهر و چابهار در مجلس از وضعیت آموزش و پرورش بخش نگور توضیحاتی داده بود و پس از مدتی توانست 50 میلیون تومان برای آموزش و پرورش این بخش بودجه بگیرد. هشت ماه پیش این بودجه گرفته شد، اما فقط سه میلیون تومانش برای این مدرسه هزینه شد.»

اصلان چاردیواری همچنین گفت: «گفته بودند سه کلاس به مدرسه اضافه می‌کنند، اما هیچ‌کاری نکردند و هر بار به محبی، مدیر و آموزش و پرورش بخش نگور گفتیم، گفت بودجه نداریم. این در حالی است که خود آقای محبی 50 میلیون تومانی را که بودجه گرفته بودند، تایید کرده بود.»

بنابر اعلام روابط عمومی آموزش و پرورش استان، مدرسه شهید مفتح بجار بازار سال 1359 ساخته شده بود که به دلیل نداشتن حصار چندین سال بعد خانواده ها برای امنیت فرزندان خود دور آن را حصار می کشند.

علیرضا نخعی، مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تمام کودکان سرمایه های آینده کشور هستند تصریح کرد: بیش از 50 درصد مدارس استان که تعداد آنها 2300 مدرسه است غیر استاندارد می باشد و تا زمانیکه این مدارس ایمن سازی نشود شاهد این اتفاقات ناگوار خواهیم بود که ایمن سازی این مدارس کمک خیرین بیشتری را می طلبد.

وی با تایید اظهارات پدر فریبا مبنی بر اختصاص مبلغ 50 میلیون تومان خاطرنشان کرد: این بودجه هشت ماه پیش توسط نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی برای مدرسه حضرت مریم که دیوار به دیوار این مدرسه است برای حصار کشی، رنگ آمیزی، محوطه سازی، گچ کاری و لکه گیری گرفته شده بود.

نخعی ادامه داد: پس از دریافت این مبلغ به درخواست مردم که گفته بودند آموزش و پرورش مصالح دراختیار آنها قرار دهد خودشان دور دبستان شهید مفتح دیوار می کشند آموزش و پرورش دشتیاری مصالحی از قبیل سیمان و بلوک در اختیار آنها قرار می دهد که آنها سه ردیف بلوک به دیوار کوتاهی که مدرسه قبلا داشته اضافه می کنند.

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان نیز با تایید این که مدرسه شهید مفتح روستای بجار بازار یکی از مدارس قدیمی، بدون حصار و تخریبی این شهرستان است، گفته بود: دیوار و در مدرسه به کمک مردم ساخته شده بود.

علیرضا راشکی در پاسخ به اینکه اگر این مدرسه تخریبی بوده و مشکل داشته چرا اجازه تحصیل دانش آموزان در آن داده می شود خاطر نشان کرد: در حال حاضر شش هزار و 200 کلاس مثل همین مدرسه در استان داریم که نمی توانیم دانش آموزان را از آن بیرون کنیم!

این مسئول با بیان اینکه ساخت وساز مدارس وظیفه سازمان نوسازی مدارس است اضافه کرد: بارها بخش نامه هایی صادر شده که اگر قرار است کار خیری در رابطه با ساختن مدارس انجام شود خرید مصالح و ساخت آن زیر نظر این سازمان صورت گیرد اما متاسفانه مردم از سر دلسوزی بدون هماهنگی با سازمان نوسازی و تجهیز مدارس این دیوار را ساخته بودند.

در حالی مدیرکل آموزش و پرورش مواضع روزهای قبل خود را تعدیل کرده و می گوید که آموزش و پرورش مصالحی نظیر بلوک و سیمان را در اختیار مردم محلی قرار داده تا دیوار دور مدرسه را بسازند ولی نوسازی مدارس همچنان اصرار دارد که خود مردم و بدون هماهنگی این دیوار را ساخته اند.

به گفته مردم محلی آموزش و پرورش سیستان وبلوچستان در مرگ فریبا مقصر است چرا که هم دانش آموزان را در مدرسه ای فرسوده در حال تحصیل داشته و هم مصالح غیر استاندارد نظیر بلوک به مردم محلی داده است، خطای بزرگتر اینکه با موافقت کامل به ساخت غیر استاندارد و بدون نظارت مهندسی تن در داده است.

حتی اگر صحبت‌های نخعی درباره ساختن دیوار از سوی مردم درست باشد باز هم آموزش و پرورش موظف بوده به دیواری که به دست مردم اطراف مدرسه ساخته شده، نظارت کند.

وام ازدواج با مانده ۴۵ هزار میلیاردی شروع شد

$
0
0

سلامت نیوز:وام۱۰ میلیونی ازدواج در حالی با اما و اگرهای بسیار برای تامین مالی آن از خردادماه امسال در دستور کار قرار گرفت که مانده منابع قرض الحسنه شبکه بانکی در این دوره به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده بود؛ ده‌ها هزاران میلیاردی که وجود نداشت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایسنا، افزایش بیش از ۳۰۰ درصدی مبلغ وام ازدواج در شرایطی با مصوبه مجلس در بودجه ۱۳۹۵ جای گرفت که تامین منابع لازم برای این تغییر سه برابری عاملی برای چالش بین نظام بانکی و نمایندگان بود، اما در هر حال با ابلاغ قانون بودجه، وام جدید با مبلغ ۱۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین از خرداد به بانک‌ها آمد و موظف شدند تا از اول مردادماه بدون هیچ بهانه‌ای ماهانه تا ۱۵۰ هزار فقره تسهیلات پرداخت کنند.

بین انتقادات نسبت به عدم ورود بانک‌ها برای افزایش مبلغ وام ازدواج به بهانه نبود منابع، مانده بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومانی آن در ترازنامه شبکه بانکی مورد توجه قرار داشت. رقمی که تازه‌ترین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد تا پایان خرداد ماه یعنی زمان ابلاغ مصوبه جدید به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

 گر چه از سرعت کاهش مانده منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها در خردادماه کاسته شده و درصد تغییر آن از منفی حدود شش درصدی به منفی ۳.۷ درصد رسیده، ولی از مجموع مانده قرض‌الحسنه بانک‌ها نیز کم شده است. این در حالی است که در پایان سال گذشته مجموع منابع قرض الحسنه حدود ۴۷ هزار میلیارد تومان بود و در پایان سه ماهه ابتدایی امسال به ۴۵ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. مشخص آن است که این ۴۵ هزار میلیارد به معنای وجود منابع برای پرداخت تسهیلات نبوده و گردش آن محسوب می‌شود.

این در حالی است که طبق اعلام بانک مرکزی برای سال جاری حدود ۴۰۰ هزار نفر در صف وام ازدواج قرار داشته و حدود ۸۰۰ هزار نفر هم پیش‌بینی تا پایان سال وجود داشت که در مجموع حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تقاضای سالانه ایجاد و با رقم ۱۰ میلیونی وام، مبلغی حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای پاسخگویی به این تقاضا منابع لازم است. این در حالی است که به گفته مدیران بانکی گردش کل منابع قرض الحسنه در طول سال به حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که در کنار تسهیلات ازدواج باید سایر بخش‌های مشمول این تسهیلات را نیز پوشش دهد. از این رو حتی اگر قرار باشد که کل منابع قرض‌الحسنه پس‌انداز نیز در طول سال به وام ازدواج تعلق گیرد بازهم حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان کسری خواهد داشت که قرار شده بخشی از آن از طریق منابع قرض‌الحسنه جاری بانک‌ها تامین شود.

 همچنین موضع دیگر در رابطه به کمبود منابع قرض الحسنه بانک‌ها، پرداخت تسهیلات به کارکنان بانک‌ها در سطح بالا بود که با شدت گرفتن انتقادات نسبت به وجود ارقام بالای پرداختی در شبکه بانکی، مقررات جدیدی وضع شد که بر اساس آن پرداخت تسهیلات به کارکنان بانک‌ها از منابع قرض الحسنه را ممنوع کرده است و دیگر بانک‌ها حق ارائه وام به کارکنانشان از این محل را نداشته و موظف به تامین مالی آن از منابع داخلی خود هستند.

با این حال با زهم زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال تغییر در سازوکار پرداخت وام ۱۰ میلیونی ازدواج و مبلغ آن شنیده می‌شود که هنوز به تایید بانک مرکزی نرسیده است.



از بین رفتن یک دهم حیات وحش طی 25 سال گذشته

$
0
0

سلامت نیوز:نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد بشر طی 25 سال گذشته یک دهم حیات وحش باقی مانده روی زمین را از بین برده‌است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در این بررسی آمده‌است: در 25 سال اخیر یک دهم حیات وحش باقیمانده روی زمین به دلیل فعالیت‌های بشر از بین رفته که اگر این روند ادامه پیدا کند در طول یک قرن هیچ مقداری از آن باقی نمی‌ماند.

محققان دریافتند منطقه پهناوری به وسعت بیش از سه میلیون کیلومتر مربع از سال 1993 تاکنون بر اثر فعالیت‌های انسان از بین رفته که رقم بسیار بزرگی است و این روند هشداردهنده مستلزم اقدامات فوری بین المللی برای مقابله با آن است.

فعالیت معادن، قطع غیرقانونی درختان، از بین بردن جنگل‌ها به منظور ایجاد زمین‌های کشاورزی و عملیات‌های مرتبط با اکتشاف نفت و گاز به تخریب وسیع محیط زیست طبیعی که زیستگاه گونه‌های در معرض خطر است، کمک کرده‌است.

به گفته کارشناسان، از دست رفتن مداوم حیات وحش یک معضل حائز اهمیت در سطح جهان است که پیامدهای جبران ناپذیری برای بشر و طبیعت به همراه دارد.

به گزارش  روزنامه ایندیپندنت، بررسی محققان همچنین نشان می‌دهد تنها در مجموع 30 میلیون کیلومتر مربع از حیات وحش باقی مانده‌است.


راهکار بلندی قد در کودکان

$
0
0

سلامت نیوز:متخصص غدد با اشاره به اینکه استفاده از امواج لیزری و کفش‌های مخصوص برای بلندی قد کاملاً غیر علمی و بدون تأثیر است، گفت: در کودکان می‌توان با استفاده از هورمون HGH جهت بلندشدن قد آنها استفاده کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،مهران زمان‌زاده  در ارتباط با موضوع چاره‌جویی برای کوتاهی قد اظهارداشت: کوتاهی قد علت شایعی برای مراجعه کودکان و نوجوانان و والدین آنها به متخصصان غدد است ولی باید توجه داشت هر فردی که با شکایت از کوتاهی قد به پزشک مراجعه می‌کند واقعاً قدکوتاه نیست.

وی افزود: افزایش قد با روش‌هایی مانند استفاده از صندل یا کفش‌های مخصوص که در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضاهای مجازی تبلیغ می‌شود امکان‌پذیر نیست.

متخصص غدد با تاکید بر اینکه استفاده از امواج لیزری برای بلند قد شدن نیز ناکارآمد است، تاکید کرد: تمام این روش‌ها غیرعلمی و بدون تأثیر بوده لذا خانواده‌ها باید مراقب باشند فریب این تبلیغات سوء را نخورند.

زمانی ادامه داد: بررسی امکان‌پذیر بودن افزایش قد بزرگسالان به کمک درمان با فرمول رشد HGH باید توجه داشت که درمان با این هورمون رشد قد افراد بالغ را بلندتر نمی‌کند.

وی اضافه کرد: پزشکان از هورمون HGH برای افزایش قد کودکان مبتلا به نقص رشدی بهره می‌گیرند و درمان با این هورمون برای بزرگسالان ناکارآمد است.

متخصص غدد با اشاره به اینکه این سوال در ذهن بزرگسالان ایجاد می‌شود که اگر این درمان برای کودکان کارآمد است چرا برای بزرگسالان سودمند نیست، خاطرنشان کرد: پاسخ به این پرسش در استخوان‌ها ریشه دارد و از آنجایی که استخوان کودکان در حال رشد بوده، استفاده از هورمون HGH در افزایش قد آنها می‌تواند مؤثر باشد.

عوارض تزریق تستوسترون برای مردان

$
0
0

سلامت نیوز:متخصص غدد گفت: تعدادی از جوانان به توصیه اطرافیان خود برای حفظ یا ایجاد عضله و بدنسازی، اقدام به تزریق تستوسترون می‌کنند که باید بدانند این کار می‌تواند سبب از بین رفتن بیضه‌ها و قدرت باروری شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،مهران زمان‌زاده  گفت: هر چه سن مردان بالا می‌رود هورمون‌های جنسی آنها یا همان تستوسترون خونشان کمتر می‌شود. حال اگر میزان تستوسترون یک مرد مسن کمتر از میزان حداقل تستوسترون‌های یک مرد جوان باشد اصطلاحاً می‌گوییم آن مرد یائسه شده است.

وی کاهش هورمون‌های مردانه را با یکسری مشکلات جسمی و روانی همراه دانست و گفت: از 30 سالگی به بعد هر ساله یک درصد از میزان تستوسترون کاسته می‌شود و مردان همزمان با آن به علایمی همچون کاهش میل جنسی، قدرت عضلانی، عملکرد فیزیکی، افسردگی، تغییر در رفتار، خستگی و تحریک‌پذیری را تجربه می کنند.

زمان زاده گفت: از آنجایی که سن دقیق شروع یائسگی در مردان قابل پیش بینی نیست تشخیص و درمان این موضوع نیز با مشکل مواجه می‌شود.

وی هورمون‌های مردانه را عاملی جهت جلوگیری از گرفتگی عروق دانست و گفت: عواملی مانند مصرف الکل، چاقی، بیماری قلب و مصرف بعضی از داروها از میزان تستوسترون‌های خون می‌کاهد و خطر ابتلا به سکته‌های قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد.

این متخصص غدد گفت: یک رابطه معکوس بین افسردگی و میزان تستوسترون خون برقرار است به این ترتیب که هر قدر تستوسترون کمتر باشد علایم افسردگی بیشتر خود را نشان می‌دهد.

وی تشخیص صحیح کمبود هورمون مردانه را با آزمایشات دقیق، دقت بالینی و اطلاعات کافی امکان پذیر دانست.

زمان‌زاده در پایان گفت: عرضه هورمون تستوسترون در چهار شکل خوراکی، موضعی، تزریقی و کاشت زیر جلدی است که شکل خوراکی آن منسوخ شده و بهترین روش آن استفاده از برچسب‌های جلدی است.


توصیه هایی برای مسافرت رفتن در زمان بارداری

$
0
0

سلامت نیوز: داشتن یک کیف بچه بزرگ شامل شیشه شیر، پتو، لباس، پوشک و غیره از جمله ضروریات هر مادری است که می خواهد به مسافرت برود، اما فعلاً که کودکتان فقط یک وزن اضافی داخل شکم شما است، مسافرت رفتن کمی آسان‌تر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت بنیاد امور بیماری های خاص، در این مقاله چند توصیه برای داشتن یک مسافرت دل‌انگیز در دوران بارداری ارائه‌ شده است:

زمان مسافرت خود را به‌خوبی تنظیم کنید:

برای بسیاری از بانوان، حاملگی به معنای داشتن حالت تهوع، ناراحتی و خستگی است، اما خبر خوب این است که هیچ یک از این سه حالت معمولاً تا آخر ۹ ماهگی پایدار نیستند و ظرف چند ماه اول بارداری از بین می‌روند. بنا بر این سعی کنید از زمان سه ماهه دوم بارداری خود ( یعنی زمانی که دیگر حالت ناراحتی صبحگاهی وجود ندارد) بیشترین استفاده را ببرید.

با اتومبیل به مسافرت بروید:

اگرچه ممکن است مسافرت رفتن به‌ وسیله هواپیما سریع تر به نظر برسد و یا سفر رفتن با قایق های مسافرتی بسیار آرامش بخش به نظر بیایند، ولی باید توجه داشته باشید که بهترین حالت مسافرت رفتن برای شما همان استفاده از اتومبیل می باشد (اگرچه ممکن است این نوع مسافرت رفتن کمی از مد افتاده به نظر برسد)

 
اما به چه علت؟

دلیل این امر آن است که وقتی با اتومبیل به مسافرت می روید امکان دسترسی سریع تری به خدمات پزشکی اورژانسی دارید و می توانید مطمئن باشید که هرگاه احساس حالت تهوع به شما دست داد می توانید در کناری توقف کنید و از اتومبیل پیاده شوید.

 

مقاصد نزدیک تر را انتخاب نمایید:

شاید رفتن به یک مسافرت راه دور، قبل از آنکه گریه های بچه خواب را از چشمانتان بگیرد بسیار وسوسه کننده به نظر برسد، اما مسلماً اگر یک مقصد نزدیک تر را برای خودتان انتخاب کنید مسافرت راحت تری خواهید داشت و کم تر در طول مسیر اذیت می شوید.

10 نوع از سالم ترین سبزیجات را بشناسید

$
0
0

سلامت نیوز:سبزیجات از منابع غنی آنتی اکسیدان به حساب می‌آیند. خوشبختانه این گیاهان در وعده‌های غذایی ما بسیار دیده می ‌شوند.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،در اینجا اما به نمونه ‌هایی اشاره شده که مصرف بیشتر آنها به سلامت ما و دفع بسیاری از بیماریها کمک بیشتری می ‌کند.

پیاز: علاوه بر این خواص آنتی اکسیدانی برای پیشگیری از سرطان را دارد، مصرف خام آن بیشتر توصیه می شود چون پخت و پز پیاز در حرارت بالا منجر به کاهش مزایای فیتوکمیکال آن خواهد شد. مواد شیمیایی گیاهی در پیاز یا همان فیتوکمیکال ها منجر به پیشگیری از سرطان ریه و پروستات می شود.

ذرت: باید مطمئن باشید که ذرت را به صورت پخته شده مصرف می کنید چون مطالعات نشان داده ذرت پخته شده حاوی بالاترین سطح آنتی اکسیدان ها مانند لوتئین برای مبارزه با نابینایی در بزرگسالان مسن تر است.

نخود فرنگی: یک مطالعه که در مجله بین المللی سرطان نتایج آن به چاپ رسیده، نشان می دهد که مصرف روزانه نخود سبز همراه با حبوبات دیگر منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان معده می شود. نخود سبز را همراه با برنج قهوه ای یا سبوس دار و کمی لیمو میل کنید.

کلم پیچ: برگ های سبز این گیاه حاوی مقادیر بسیار زیاد از ویتامین ث است؛ یک آنتی اکسیدان که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد و تاثیر زیادی در کاهش سطح ال دی ال یا کلسترول بد دارد.

کلم بروکلی: سرشار از آنتی اکسیدان های ضد سرطان است. در مطالعات مشخص شده، مردانی که 5 وعده یا بیشتر در هفته سبزیجاتی اینچنینی را مصرف می کنند، تا 50 درصد کمتر از سایرین دچار سرطان مثانه می شوند.

فلفل دلمه ای قرمز: این نوع فلفل حاوی مقادیر بسیار کم کالری است ضمن این که منبع بسیار خوب ویتامین ث نیز محسوب می شود یعنی مصرف یک عدد فلفل قرمز، 150 درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را برطرف می کند. مصرف این گیاه برای دفع تصلب شرایین و بیماری های قلبی توصیه می شود.

اسفناج: اسفناج با کاروتنوئیدها ساخته شده؛ آنتی ‌اکسیدان‌ هایی که به سلامت چشم‌ ها کمک می‌ کند و از بروز دژنراسیون ماکولا که باعث نابینایی در افراد مسن می ‌شود، جلوگیری می ‌کند. پختن سبزیجات کمک می کند لوتئین (کاروتنوئید) بهتر توسط بدن جذب شود.

جوانه یونجه: این نیروگاه کوچک، منبعی غنی از بتاکارتن است. آنتی ‌اکسیدانی است که شما را در برابر سرطان ریه محافظت می ‌کند و به ساخت پوست سالم، مو، ناخن‌ها، لثه‌ ها، غدد، استخوان‌ ها و دندان کمک می ‌کند. این گیاه همچنین منبع خوبی از ویتامین ای است، که ممکن است از حملات قلبی جلوگیری نماید. مصرف جوانه یونجه همچنین ریسک مرگ در اثر سرطان مثانه را کاهش می ‌دهد.

کلم بروکسل: آنتی اکسیدان‌ های این گیاه به رفع رادیکال‌ های آزاد سرطانی کمک می ‌کند و با 80 درصد ویتامین ث روزانه خود در نصف لیوان، به مبارزه با بیماری‌ های قلبی و آب مروارید می ‌رود.

چغندر: این گیاه دارای میزان زیادی از آنتی ‌اکسیدان هاست که با سرطان مبارزه می‌ کنند. مانند لوتئین که از چشم‌ ها محافظت می ‌کند. برگ‌ های چغندر را بیرون نریزید. برگ های سبز این گیاه کاملا مغذی هستند و می ‌توان مانند دیگر گیاهان برگ دار سبز، آن ها را پخته و مصرف کرد.

منبع:readersdigest

زندگی تلخ "سجاد" پس از تولد در میان کارتن خواب ها

$
0
0

سلامت نیوز: کودکی که به دلیل کارتن خوابی در روزهای اولیه زندگی اش سلامتش به خطر افتاده اکنون در کنار جنگیدن با بیماری با انواع و اقسام مشکلات نیز می جنگد؛ او اما امیدوار است که سختی ها به پایان برسد و بتواند روز اول مهر پشت نیمکت مدرسه بنشیند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، در میان دود و دم کارتن خواب ها و در یکی از پارک های تهران به دنیا می آید. مادر که تجربه 4 بار وضع حمل را داشت زمان تولد سجاد به کمک کارتن خواب های دیگر، بند ناف او را با موچین می برد.

این طور می شود که سجاد در یکی از روزهای سرد پاییز چشمانش را به روی این دنیا باز می کند. در همان روزهای ابتدایی زندگی اش به خاطر سردی هوا، نفس هایش به شماره می افتند و پدر از ترس مردن نوزادش برای کمک راهی خانه پدری می شود. خانه ای که دیگر پدری در آن نیست و مدتی است که فوت کرده و مادر به تنهایی بار خانه را به دوش می کشد.

از مادر طلب کمک می کند. مادر که مدتهاست خبری از پسرش نداشته، سراسیمه به همراه فرزندش راهی پارکی می شود که نوزاد در آنجا به دنیا آمده است.

مادر با نوزادی مواجه می شود که به سختی نفس می کشد و او را با خود می برد.

از آن پس نه پدر و نه مادر سراغی از سجاد نمی گیرند و این طور می شود که سرپرستی نوزاد را مادر بزرگ برعهده می گیرد.

او که خود وضعیت مالی چندان مساعدی ندارد در همان روزهای ابتدایی زندگی سجاد برای عوض کردن خون نوزاد و پیگیری مراحل درمان او بیمارستان های شهر را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارد تا اینکه موفق می شود با عوض کردن خون نوزاد معتاد متولد شده به او زندگی دوباره ببخشد.

سجاد و مادر بزرگ از همان زمان در زیرزمین نموری که تنها 35 متر داشت زندگی خود را آغاز می کنند و پس از مدتی خبر می رسد که پدر و مادر نوزاد به جرم حمل مواد مخدر، زندانی شده و امیدهای مادر بزرگ برای ترک اعتیاد فرزندش به طور کلی ناامید می شود.

روزهای مادربزرگ و سجاد با همه سختی ها در زیر زمین اجاره ای که پول پیش آن را خیرین تامین کرده بودند می گذشت تا اینکه صاحب خانه اعلام می کند که باید خانه را ترک کنند.

سجاد اکنون 6 ساله است و قرار است که امسال راهی پیش دبستانی شود.


زهرا، مادر بزرگ سجاد که اکنون برای او نقش مادر، پدر و مادر بزرگ را ایفا می کند می گوید که از 10 روزگی سجاد را به نیش گرفته اما دیگر نمی داند که با بی سرپناهی باید چه کند.

وی به تشریح سرگذشت سیاه فرزندش پرداخته و می گوید: فرزند من مدتی بود که به دام اعتیاد گرفتار شده بود و این موضوع با مرگ پدرش مصادف شد. به همین خاطر آنطور که باید به او توجه نداشتم و زمانی که به خودم آمدم متوجه شدم او شیشه مصرف می کند. برای ترک پسرم تلاش زیادی کردم اما تلاش هایم نتیجه ای در پی نداشت.

مادر بزرگ که اکنون در آستانه ورود به پنجاه و یکمین سال زندگی اش قرار دارد می افزاید: پسر من با زنی آشنا شده بود که مواد فروش بود و مواد مخدرش را از او خریداری می کرد. زمانی متوجه شدم آنها با یکدیگر ارتباط دارند که پسرم عقدنامه خود را با خود به خانه آورد. آن زمان به من گفت می خواهد با "مرجان" زندگی کند و سبک زندگی او یعنی "کارتن خوابی" را پذیرفته است.

وی با اشاره به زندگی قبلی "مرجان"، مادر سجاد می گوید: او یک بار ازدواج کرده بود و از همسر اولش 4 فرزند داشت. یکی از آنها را فروخته و سرپرستی 3 تای دیگر به این خاطر که مادر صلاحیت نگهداری از آنها را نداشته به سازمان بهزیستی واگذار شده بود. پس از طلاق از همسرش اولش به عقد پسر من درآمده بود و اینها را زمانی متوجه شدم که پسرم خبر تولد فرزندش را به من داد و از من درخواست کمک کرد.

زهرا خانم با اشاره به وضعیت سجاد پس از تولد می گوید: سجاد را زمانی که 10 روزه بود از مادرش تحویل گرفتم. به این خاطر که از مادری معتاد به دنیا آمده بود باید مراحل ترک را پشت سر می گذاشت. با همه سختی هایی که بود هزینه ترک و تعویض خون او را پرداخت کردم و نوزاد را با خود به خانه بردم.

وی می افزاید: پس از آن همیشه یک پایم در بیمارستان کودکان است و یک پای دیگرم در داروخانه برای تامین هزینه های بیماری سجاد. او علاوه بر بیش فعالی که از عوارض مصرف شیشه مادرش بوده است، ناراحتی اعصاب دارد و در کنار آن ریه هایش به شدت آسیب دیده هستند. کافی است تنها سرما بخورد. بعد از آن باید مدت ها در بیمارستان بستری شود.

مادر بزرگ سجاد در خصوص وضعیت زندگی اش می گوید: هیچ منبع درآمدی ندارم و مدتی در یک رستوران کار می کردم اما به این خاطر که مجبور بودم سجاد را نیز با خود به آنجا ببرم و در آنجا کباب و جوجه کباب طبخ می شد، ریه های سجاد بیش از پیش آسیب دید و مجبور شدم که این کار را رها کنم. دود برای سجاد سم مهلکی بود و نمی توانستم بیش از این سلامت نوه ام را به خطر بیاندازم.

زهرا خانم هزینه های درمان سجاد و نداشتن خانه را مشکل اصلی زندگی دو نفره شان می داند و می گوید: پسرم و همسرش به جرم حمل مواد مخدر اکنون در زندان هستند و من و سجاد از این بابت که آنها مزاحمتی برای ما داشته باشند مشکلی نداریم اما هزینه های درمان نوه ام بسیار سنگین است ضمن اینکه خانه ای که مدت 6 سال در آن زندگی می کردیم نیز اکنون در اختیار صاحب خانه قرار گرفته و آنجا را ترک کرده و هر شب میهمان یکی از اقوام هستیم.

وی از فروش لوازم خانه برای تامین هزینه های بیماری سجاد می گوید و می افزاید: فرش، یخچال، گاز و ماشین لباسشویی که هر کدام آنها را با هزار زحمت خریداری کرده بودم را برای تامین مخارج بیماری سجاد فروختم و هر بار پول یکی از آنها، خرج تامین داروهای سجاد شد. از این شرایط ناراضی نیستم زیرا اگر سرپناهی برای زندگی داشته باشم، با وجود مشکل دیسک کمر و ناراحتی قلبی که دارم باز هم کار می کنم و این وسایل را دوباره می خرم.

مشکلات سجاد و مادر بزرگ به اندازه ای زیاد هستند که شاید مواجه با یکی از آنها هم یک خانواده را از حالت عادی خارج کند.

آنها زیرزمین 35 متری که در اختیار داشته اند را تخلیه کرده اند. مادر بزرگ بیمار است و باید هزینه ای سنگین درمان سجاد را تامین کند. در کنار آن وسایل اصلی خانه فروخته شده و سجاد هم هنوز برای رفتن به پیش دبستانی ثبت نام نشده است. زیرا مادر بزرگ توان پرداخت مبلغ درخواستی مدرسه را نداشته است.

برای کمک به این خانواده دست به کار می شویم. سرانجام پس از تلاش فراوان، با خیری رو به رو می شویم که می پذیرد بخشی از هزینه اجاره خانه سجاد و مادر بزرگ را پرداخت کند. علی روحی، 10 میلیون تومان از هزینه اجاره خانه را تقبل می کند و مابقی آن از محل اجاره خانه قبلی که خیرها پرداخت کرده بودند تامین می شود.

اکنون اصلی ترین مشکل خانواده، بحث درمان سجاد، ثبت نام او در پیش دبستانی و البته اسباب و اثاثیه خانه ای است که قرار است اجاره شود.

مادر بزرگ و سجاد خوشحال هستند که قرار است سرپناهی جدید در اختیار آنها قرار گیرد اما مشخص نیست روزی که وارد این خانه شوند قرار است روی کدام فرش شب را به صبح رسانده و به روی کدام اجاق گاز غذایی برای خوردن طبخ کنند.

علاقمندان به کمک به خانواده این زندانی می ‌توانند با  گروه جامعه خبرگزاری میزان با شماره 88965127- 021 تماس حاصل تا میان آنها و این خانواده ارتباط برقرار شود.



بیانیه شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی بر حفظ یکپارچگی، استقلال و منابع این سازمان

$
0
0

سلامت نیوز: شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی با صدور بیانیه ای، بر حفظ یکپارچگی، استقلال و منابع این سازمان تاکید کردند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سازمان تامین اجتماعی در این بیانیه آمده است:


قال الله تبارک و تعالی:
" ان الله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم" سوره مبارکه رعد، آیه 11
" خداوند متعال وضع و حال هیچ قومی را عوض نخواهد کرد مگر آنکه انسانها خودشان حال خود را عوض کنند"
با سلام و درود بی پایان به ارواح طیبه شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، روح پر فتوح امام راحل(ره) و آرزوی سلامتی و طول عمر با برکت برای مقام معظم رهبری.


سازمان تامین اجتماعی به لحاظ گستردگی تعداد ذینفعان و همچنین ماهیت تعهدات و خدمات متنوع خود، سازمانی چندوجهی و فرابخشی است که با بیش از نیمی از آحاد جمعیت کشور ارتباط مستمر دارد و از سویی تاثیر انکارناپذیر این سازمان مردمی بر نظام اشتغال و روابط بین کارگران و کارفرمایان و نیز نقش عظیمی که به لحاظ سرمایه گذاری و موتور محرک بخش های مختلف اقتصادی کشور دارد، از آن یک سازمان اقتصادی و اجتماعی ساخته است. نقش موثر سازمان به عنوان یک صندوق مشاع بین النسلی دربرقراری امنیت روانی و اجتماعی، امید به آینده و تامین معاش بخش کثیری از جامعه فعلی و آتی برای نیروهای مولد، کارفرمایان و بازنشستگان برجسته و ممتاز است.


این سازمان در چارچوب سیاست های رفاه اجتماعی کشور مبتنی بر اصول پذیرفته شده علمی و در طول بیش از شش دهه فعالیت و خدمت رسانی مستمر به عنوان بزرگترین و مهمترین نهاد فعال نظام رفاه اجتماعی کشور توانسته است در مواجهه با نوسان های اقتصادی نقش کلیدی در حفظ ثبات و امنیت اقتصادی و اجتماعی ایفا نماید. این نقش کلیدی جز در سایه " جامعیت خدمات" که مهترین آن خدمات درمانی است، محقق نمی شود.


اینجانبان روسای تشکل های کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی کشور به عنوان نمایندگان صاحبان اصلی و شرکای اجتماعی سازمان تامین اجتماعی، ضمن تاکید بر حفظ یکپارچگی، استقلال و منابع سازمان تامین اجتماعی بر خود لازم می دانیم آمادگی خود را به منظور تشریک مساعی و تبادل نظر با آن سازمان اعلام و از مجموعه خدمات مدیران دلسوز، ساعی و خدوم سازمان که در جهت تقویت اعتبار عمومی سازمان در سطح ملی و تسهیل در ارائه مطلوب خدمات و تعهدات به ذینفعان تلاش نموده اند، تقدیر و تشکر نماییم. و انتظار دارد سازمان تامین اجتماعی در جهت حل مشکلات و بهبود وضعیت معیشت ذینفعان، هم افزایی و انسجام بیشتر، افزایش نقش آفرینی در اقتصاد ملی، بسط و گسترش خدمات و تعهدات خود از ظرفیت ها و توانمندی های موجود شورای راهبردی شرکای اجتماعی در راستای پیشبرد اهداف عالیه نظام تامین اجتماعی استفاده نماید.


گفتنی است؛ کانون عالی کارگران بازنشسته کشور، اتاق اصناف تهران، کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران، اتحادیه مجمع پیشکسوتان جامعه کارگری استان تهران، کانون عالی شوراهای اسلامی کار سراسر کشور، کنفدراسیون صنعت ایران، انجمن مدیران صنایع، خانه صنعت، معدن و تجارت، کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی سراسر کشور، اتاق تعاون ایران و کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، در تایید این بیانیه، مشارکت داشتند.



بهترین مسکن ها برای رفع کمردرد

$
0
0

سلامت نیوز:این امکان وجود دارد که با رویکردهای طبیعی کاهنده التهاب در بدن، دردهای کمر را کاهش دهید. مکمل های طبیعی همراه با یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، مدیریت استرس و ... یکی از بهترین مسکن ها، برای رفع کمردرد هستند.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت ،نباید این نکته را از نظر دور داشت که برای مصرف هر نوع مکمل، از پزشک تان مشورت بگیرید، بخصوص اگر در حال مصرف داروهای دیگری هم هستید چون ممکن است دچار عوارض ناشی از تداخل دارویی شوید. در اینجا 5 مکمل طبیعی برای کاهش موثر درد کمر معرفی شده است:

گلوکوزامین و کندراتین: این دو ترکیب به صورت طبیعی در بدن وجود دارند؛ اسید گلوکونیک به صورت مایع و در مفاصل و کندراتین در غضروف دور مفاصل وجود دارد. اگرچه تحقیقاتی در زمینه تاثیر مکمل ‌های اسید گلوکونیک و کندراتین بر روی افرادی که کمردرد دارند، وجود ندارد؛ اما تحقیقاتی وجود دارد که نشان می‌ دهد این مکمل‌ها بر روی درد مزمن زانو تاثیر دارند. بیشتر افراد از این مکمل‌ها برای دردهای مزمنی همچون درد بخش پایین کمر استفاده می ‌کنند. پزشک شما فاکتورهای شخصی شما از جمله سن و سلامت عمومی را بررسی کرده و دوز مناسب از این مکمل را برایتان تجویز می ‌کند.

ویتامین دی: اگر شما مبتلا به درد کمر هستید، کمبود ویتامین دی می تواند این درد را تشدید کند. مطالعات نشان می دهد که کمبود ویتامین دی در مبتلایان به تنگی کانال نخاع نیز شایع است. مصرف روزانه 15 میکروگرم ویتامین دی برای اکثر مردم ضروری است. می توان با قرارگیری روزانه 20 دقیقه در معرض نور خورشید، و مصرف مواد غذایی غنی شده با این ویتامین، کمبود آن را جبران کرد.

امگا 3 و اسیدهای چرب: مصرف این نوع چربی ها باعث کاهش میزان التهاب در بدن می شود. التهاب یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به کمردرد است. مکمل های امگا 3 به صورت کپسول در دسترس هستند و البته برای دریافت دوز مناسب آنها باید با پزشک تان مشورت کنید چون مصرف دوزهای بالاتر این مکمل ها می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد و یا با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد. مصرف ماهی های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ماهی تن و همچنین مصرف سبزیجات تیره رنگ نیز امگا 3 بدن را تامین می کند.

زردچوبه: خواص ضد التهابی زردچوبه، این ادویه پرطرفدار، ثابت شده است؛ آنهم برای کاهش دردهای مفصلی و کمردرد. زردچوبه برای بیشتر افراد بالغ بی‌ خطر است؛ اما استفاده به مدت طولانی ممکن است باعث ناراحتی معده شود. زردچوبه به عنوان یک مکمل غذایی برای افرادی که بیماری کیسه صفرا دارند، توصیه نمی ‌شود؛ زیرا باعث تشدید این بیماری ‌ها می ‌گردد.

کپسایسین: کپسایسین یک مکمل غذایی نیست بلکه به صورت کرم است و روزانه 3 اتا 4 بار روی پوست مالیده می ‌شود. این کرم از طریق حساسیت‌ زدایی کانال‌ هایی که سیگنال درد را به گیرنده‌ های مغزی می‌ فرستند، کار می‌ کند. طبق بررسی ها کپسایسین از دردهای اسکلتی عضلانی می کاهد و تاثیر آن به مدت 4 تا 8 هفته باقی می ماند.

منبع:everydayhealth


750 میلیون بیسواد درجهان

$
0
0

سلامت نیوز: دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز جهانی سواد آموزی 8 سپتامبر 2016 برابر با 18 شهریور ماه جاری ضمن اعلام اینکه 750 میلیون بیسواد در جهان وجود دارد که 115 میلیون نفر آنان را جوانان تشکیل می دهند، تمامی دولت ها و شرکای آنان را فراخواند تا به تلاش جهانی برای سواد آموزی بپیوندند.

 
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، درپیام بان کی مون آمده است از مجموع افراد بیسواد جهان دو سوم را زنان تشکیل  می دهند. همچنین 250 میلیون کودک که به سن مدرسه رفتن رسیده اند، فاقد مهارت های باسوادی هستند و 124 میلیون کودک و نوجوان هیچگونه خدمات آموزشی و مدرسه ای دریافت نمی کنند.

 
ایشان می گوید سواد آموزی در بطن دستورکار 2030 برای توسعه پایدار قرار دارد که اساس حقوق بشر، برابری جنسیتی و جوامع پایداراست.  وی می افزاید سواد در مسیر پایان دادن به فقر مطلق و ارتقای رفاه عمومی همه مردم، بنیادی است. از این رو آرمان های توسعه پایدار می خواهد دسترسی به آموزش با کیفیت و فرصت های یادگیری را در طول عمر همه مردم فراهم نماید.

 
دبیر کل می گوید هدف 4 از آرمان های توسعه پایدارتضمین می کند همه جوانان سواد و حساب را خوب فرا گیرند و نسبت چشمگیری از افراد بالغ که فاقد این مهارت ها هستند نیز فرصت یادگیری  خواندن، نوشتن و حساب کردن را به دست آورند.



فایده های داشتن رفیق اهل سفر

$
0
0

سلامت نیوز:  افرادی که زیاد سفر می کنند از مکانها و آدم ها خاطرات جالبی دارند.چیزهایی دیده اند که شما از گوش کردن به آنها خسته نمی شوید،آنها دوستانی هستند که کنارشان لحظات خوبی دارید.شاد و در لحظه زندگی می کنند و خسته کننده نیستند. این دوستان جذاب ۲۵ ویژگی دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، احتمالا دوست یا دوستانی دارید که از نظر شما تمام دنیا را گشته اند. این افراد پر سفر کسانی هستند که از دوستی با آنها خیلی خوشحالید و از بودن کنارشان لذت می برید.

می خواهیم ببینیم چرا افرادی که سفر می کنند برای ما جذاب تر و دوست داشتنی ترند.

آنها از چیزی نمی ترسند.

خارج شدن از دایره راحتی و قدم گذاشتن به دنیای بیرون شجاعت می خواهد. این افراد از امتحان کردن چیزهای جدید نمی ترسند. از تجربه کردن و هر روز چیز تازه ای را انتخاب کردن هراسی ندارند.

ذهن بازی دارند.

آنها می توانند برای فهمیدن دیگران ذهن شان را باز بگذارند. چون به جاهای مختلف سفر کرده اند و رسوم و فرهنگ های مختلف را دیده اند تفاوت ها را راحت تر می پذیرند.

در لحظه زندگی می کنند.

آنها دوستانی هستند که کنارشان لحظات خوبی دارید. شاد و در لحظه زندگی می کنند و خسته کننده نیستند.

پیشنهادهای غذایی خوبی می دهند.

آنها غذاهای مختلفی را امتحان کرده اند و چون شما را می شناسند پیشنهادهای خوبی می دهند. احتمالا از خوردن غذاهایی که این دوستان تان پیشنهاد می کنند پشیمان نمی شوید.

داستان های جالبی برای تعریف کردن دارند.

افرادی که زیاد سفر می کنند از مکان ها و افراد مختلف خاطره های جالبی دارند. چیزهایی دیده اند که شما از گوش کردن به آنها خسته نمی شوید.

شنونده های خوبی هستند.

چون به کشورها و شهرهای مختلفی رفته اند، یاد گرفته اند خوب گوش دهند. آنها در مواجهه با افراد محلی و هنگام درخواست کمک باید شنونده های خوبی باشند و این ویژگی خیلی خوبی برای یک دوستی است.

خودشان را باور دارند.

آنها در طول سفرهایشان فهمیده اند تنها باید خودشان را باور کنند. با هر سفر این اطمینان آنها بیشتر می شود.

آنها سوغاتی ها و کارت پستال های خوبی برایتان می آورند.

دوستانی که در سفرند همیشه چیزهای خوبی پیدا می کنند که برایتان بفرستند یا همراه بیاورند.

از چیزهای کوچک خوشحال می شوند.

به گزارش دنیای سفر - افرادی که سفر می کنند زیبایی و قدرشناسی را در چیزهای کوچک می بینند. آنها از دیدن غروب خورشید هم ذوق می کنند. آنها می توانند در هر شرایطی از اتفاقات بی اهمیت اطراف شان لذت ببرند.

با بی برنامگی کنار می آیند.

در سفر اتفاقات پیش بینی نشده ای می افتد که باعث می شود افراد بتوانند در هر شرایطی راه حل پیدا کنند. به این افراد لازم نیست برنامه دقیقی بدهید، آنها در هر شرایطی یک ماجرای خوب پیش می آورند.

نگرش خوبی دارند.

افرادی که زیاد سفر می کنند یاد گرفته اند به مشکلات شان اجازه ندهند زندگی شان را ببلعند. آنها می دانند تا زنده هستند بهتر است سعی کنند از زندگی لذت ببرند.

آنها الهام بخش شما هستند.

اگر دوستی دارید که همیشه در سفر است، باعث می شود دیدتان به زندگی مثبت تر و امیدوارانه تر شود. هرچه بیشتر با او وقت بگذرانید تاثیر بهتری خواهید دید. حتی ممکن است روی شما آنقدر تاثیر بگذارد که از دایره ی راحتی بیرون بیایید و پا به دنیای سفر بگذارید.

آیا تقویت بینایی به کمک مواد غذایی حقیقت دارد؟

$
0
0

سلامت نیوز: اگر می‌خواهید دید چشمشان را تقویت کنید، باید بگویم بهترین راه، خوردن سبزیجات سبزرنگ (همراه با کمی چربی برای کمک به جذب مواد شیمیایی مورد نظر) است.

به گزارش سلامت نیوز، بینایی بسیاری از مردم با دلیل بالارفتن سن ضعیف می‌شود، ولی آیا راهی برای بهبود قوه بینایی وجود دارد؟ مثلا بینایی من هیچوقت خوب نبوده. من بیشتر عمرم از عینک استفاده کرده‌ام و انتظار داشتم با بالا رفتن سن دید چشمم کمتر شود. موقعی که گروه تهیه کننده برنامه " من دکتر هستم، به من اعتماد کن" پیشنهاد کرد برای بهبود دید چشمم از مکمل‌ها (ساپلیمنت) استفاده کنم کمی تردید داشتم بخصوص این که من طرفدار مصرف آنها نیستم.

به گزارش بی بی سی، با این وجود، برای آزمایش کامل بینایی‌ام به ملاقات پرفسور جان باربور، از دانشگاه لندن رفتم. او بخصوص شبکیه یعنی بخش حساس چشم در مقابل نور را کاملا معاینه کرد. به من گفت که چندین ساعت در تاریکی یک اتاق به یک صفحه کامپیوتر خیره شوم و با نوری که به چشم من می انداخت تشخیص رنگ، دید چشمانم در شب و نیز قدرت تشخیص اشیاء کم‌نور و کوچک را اندازه گرفت.

علاوه بر این پرفسور باربور، میزان محافظت حساس‌ترین بخش چشم یعنی لکه زرد (ماکولا) را در برابر صدمه ناشی از نور آبی پرانرژی و نیز پرتو فرابنفش، اندازه‌گیری کرد. این محافظت در حقیقت یک ضد آفتاب طبیعی است که سلول‌های حساس به نور را می پوشاند و از رنگدانه‌های زرد ماکولا ساخته شده است.
نتیجه آزمایش هم جالب بود و هم نومیدکننده. قوه تشخیص رنگ‌های زرد و آبی چشمان من بی‌نهایت ضعیف بود که به عقیده پرفسور باربور احتمالا نتیجه دیابت خفیفی بود که چندین سال قبل گرفتار آن شدم. قوه دید چشمم در شب و تشخیص جزئیات نیز در مقایسه با اشخاص جوانتر، ضعیف‌تر ولی متناسب با سنم بود.

تهیه کنندگان برنامه " من دکتر هستم، به من اعتماد کن" قرص‌های مکملی را که تصور می شد به بهبود وضعیت چشمم کمک کند برای مصرف ۹۰ روزه در اختیار من گذاشتند. این قرص ها حاوی ترکیبات غلیظ شده برخی گیاه‌های رنگی بود. آنها را از گیاه همیشه بهار گرفته بودند اما دو ماده اصلی آن یعنی لوتئین و زیزانتین در بسیاری از چیزهایی که ما هر روز می‌خوریم یافت می‌شوند.

در آمریکا نوشیدنی غلیظی تولید شده به این امید که به همان اندازه مکمل‌ها، لوتئین و زیزانتین داشته باشد. این نوشدنی سنگین مخلوطی از میوه‌هایی مانند کیوی و سبزیجاتی مثل کِیل (kale) و نیز چربی‌هایی مانند شیر و روغن جوانه گندم بود که به جذب مواد اصلی کمک می‌کنند.

دوازده هفته بعد، من به دیدن پرفسور باربور رفتم تا ببینم قرص‌های مکملی که مصرف کرده‌ام تغییری در بینایی من داده یا نه. نتیجه به دست آمده حتی پرفسور باربور را هم متعجب کرد. از چند نظر بهبود قابل توجهی در دید من پیدا شده بود - تشخیص رنگ‌های آبی و زرد به حالت عادی برگشته بود و دید من در شب و تاریکی بمراتب بهتر شده بود. توان محافظت رنگدانه‌های ماکولا نیز بیشتر شده بود.

ولی این نتایج پرفسور جان نولان را که برای دیدنش به واترفورد، در جنوب شرق ایرلند رفته بودم چندان متعجب نکرد. تیم تحقیقاتی او چند سال است که روی رنگدانه‌های ماکولا تحقیق می‌کند و اخیرا یک کارآزمایی یک ساله را باشرکت بیش از ۱۰۰ نفر به پایان برده است. نتیجه آن کارآزمایی مشابه نتیجه آزمایش من بود.
گروه تحقیقاتی پرفسور نولان، دریافته بودند که اضافه کردن لوتئین، زیزانتین و مزوزیزانتین به رژیم غذایی، محافظت از ماکولای حساس و نیز قوه بینایی به میزان قابل توجهی بهتر می‌کند.

همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر این که چنین مکمل‌هایی ممکن است روند استحاله ماکولا به علت افزایش سن (AMD) -عامل اصلی نابینایی در بریتانیا- را کند کند هر چند که در باره هنوز بحث و اختلاف‌نظر هست.

به این ترتیب آیا ما باید برای محافظت و بهبود قوه بینایی‌مان از مکمل‌ها کمک بگیریم یا نه؟

شکی نیست که تحقیقات نشان می‌دهند مکمل‌ها موثرند. مکمل‌ها حتی برای کسانی مثل من - که تغذیه نسبتا سالم دارم و سبزی و میوه زیاد می‌خورم- و میزان برخی مواد در خونشان پایین نیست هم مفید بوده است. با این وجود شماری از پژوهشگران معتقدند که تغذیه درست به تنهایی کافی است.
برای روشن شدن بهترین منبع خوراکی برای سه رنگدانه اصلی ماکولا به تحقیقات بیشتری نیاز است.


لوتئین، ماده زرد رنگی است که فقط در گیاهان یافت می‌شود. گیاهان برای فتوستنز و جذب انرژی از نور خورشید، نیاز به جذب نور آبی دارند و به همین دلیل لوتئین تولید می‌کنند. حیوانات با خوردن گیاهان لوتئین به دست می آورند. کیل سبز و اسفناج و زرده تخم مرغ منابع مهم لوتئین هستند.
از لوتئین به عنوان مکمل برای پرورش مرغ‌های ماشینی استفاده می شود تا زرده تخم‌مرغ آنها پررنگ‌تر شود.

زیزانتین هم رنگ‌دانه زردی است، تقریبا مشابه لوتئین، و گیاهان برای جذب نور آن را تولید می‌کنند. زیزانتین همان ماده‌ای است که باعث رنگ زرد ذرت، زعفران و فلفل دلمه‌ای می‌شود.

مزوزیزانتین، نوعی زیزانتین است که معمولا در گیاهان یافت نمی‌شود اما بدن ما آن را از لوتئین می‌سازد اما درباره چگونگی تبدیل لوتئین به مزوزیزانتین باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد.

این ماده در بعضی از ماهی‌ها – بخصوص در پوست آنها- وجود دارد. در مکمل‌هایی که حاوی عصاره گیاه همیشه بهار هستند هم وجود دارد. به نظر می‌رسد که فرآوری صنعتی این گیاه باعث تولید مزوزیزانتین می‌شود. از این رو در مکمل‌های حاوی عصاره همیشه‌بهار، مزوزیزانتین یافت می‌شود حتی اگر روی برچسب ان نوشته نشده باشد.

البته در داوطلبانی که برای افزایش لوتئین و زیزانتین، نوشیدنی‌های گیاهی مصرف می‌کردند، میزان لوتئین افزایش یافت ولی میزان زیزانتین تغییری نکرد. روشن است که باید تحقیقات بیشتری در باره طرز تهیه این نوشیدنی صورت گیرد اما با توجه به نتایج فعلی، این از موارد نادری است که من ممکن است استفاده از مکمل‌ها را توصیه کنم، بخصوص برای کسانی که مقدار کافی سبزیجات سبزرنگ نمی خورند و نیز افراد مسن که بدنشان مواد مغذی را خوب جذب نمی کند.

ولی پیام من برای کسانی که مادرانشان و مادربزرگ‌هایشان به آنها گفته‌اند هویج برای بینایی‌شان را خوب است، این است- اگر چه لوتئین، زیزانتین و مزوزیزانتین، در گروه مواد موسوم به کاروتنوئیدها قرار می‌گیرند، یعنی همان ماده‌ای که باعث رنگ زرد هویج می‌شود اما باید توجه داشت که این مواد عمدتا در قسمت‌های سبز رنگ گیاه که بیرون از خاک است، وجود دارد.

از این رو اگر می‌خواهید دید چشمشان را تقویت کنید، باید بگویم بهترین راه، خوردن سبزیجات سبزرنگ (همراه با کمی چربی برای کمک به جذب مواد شیمیایی مورد نظر) است.

برق گرفتگی و خفگی علت مرگ نوجوان ۱۳ ساله در پارک الغدیر

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، برق گرفتگی و خفگی را علت مرگ نوجوان ۱۳ ساله در بوستان الغدیر اعلام کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا رحمت اله حافظی با اشاره به گزارش پزشکی قانونی، گفت: پزشکی قانونی پس از بررسی،  علت فوت را خفگی به دلیل ورود آب به مجاری تنفسی متعاقب برق گرفتگی اعلام کرد.

وی ادامه داد: از مراجع قضایی انتظار رسیدگی فوری به موضوع و برخورد قانونی با مقصرین حادثه را داریم.

گفتنی است این نوجوان ۱۳ ساله عصر روز شنبه ۳۰ مردادماه در آبنمای بوستان الغدیر شرق تهران جان خود را از دست داد.

 

ایرانیان و گروه های خونی

$
0
0

سلامت نیوز:گروه های خونی روشی برای تقسیم بندی خون ها بر پایه وجود یا نبود آنتی ژن های موروثی خاصی روی سطح گلبول های قرمز خون است و خون انسان ها بر اساس مهم ترین این تقسیم بندی ها شامل چهار دسته AB ،B ،A و O است و بر اساس تقسیم بندی دیگر به گروه های مثبت و منفی تقسیم می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،اصطلاح گروه خونی معمولا به آنتی ژن های سطح سلول های خونی و عموما گلبول های قرمز محدود می شود.
گروه های خونی در آغاز قرن بیستم توسط «کارل لنداشتاینر» کشف شدند. در زمان حاضر حدود 270 آنتی ژن گروه خونی تایید شده موجود است که بیشتر آنها در یکی از 26 سیستم گروه خونی جای می گیرند.


آنتی ژن (گروه خونی) های گلبول قرمز به عنوان ابزاری مهم در پزشکی قانونی مورد استفاده قرار می گیرند که البته باید این موضوع را نیز خاطرنشان کرد که نقش آنها با آزمایش HLA (آنتی ژن گلبول سفید انسانی) کاهش یافته و حتی اخیرا جای خود را به اثر نگاری( DNA )داده است.
به هر حال برای سالیان متمادی این گروه های خونی بوده اند که بهترین مارکرهای ژنتیکی به شمار آمده و نقش عمده ای را در نقشه برداری از ژنوم انسانی ایفا کرده اند.

**گروه های خونی ایرنیان
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده روی اهدا کنندگان خون در ایران به طور میانگین 27 درصد مردم گروه خونی A مثبت و سه درصد،A منفی دارند.
بشیر حاجی بیگی افزود: 22 درصد مردم در کشور دارای گروه خونی B مثبت و 2 درصد، B منفی هستند.
وی خاطر نشان کرد: هفت درصد مردم گروه خونی AB مثبت و یک درصد نیز AB منفی دارند و همچنین 34 درصد مردم هم گروه خونی O مثبت و چهار درصد، O منفی دارند.

**گرو های خونی در بین استان ها
حاجی بیگی گفت: بیشترین میزان گروه خونی A مثبت در کشور، مربوط به استان های آذربایجان های شرقی و غربی، اردبیل و ایلام است. بیشترین میزان گروه خونی A منفی نیز در کشور مربوط به استان های آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان است.
به گفته این مسئول سازمان انتقال خون بیشترین میزان گروه خونی B مثبت در کشور مربوط به استان های یزد، خراسان جنوبی و کرمان است.
وی ادامه داد: بیشترین میزان گروه خونی B منفی در کشور مربوط به استان های یزد، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است و بیشترین میزان گروه خونی AB مثبت در کشور هم در استان های خراسان های جنوبی و رضوی، یزد و زنجان یافت می شود.
سخنگوی سازمان انتقال خون همچنین به بیشترین میزان گروه خونی AB منفی اشاره کرد و گفت: این گروه خونی در کشور مربوط به استان های خراسان رضوی، اردبیل، یزد و سمنان است و همچنین بیشترین میزان گروه خونی O مثبت در کشور نیز مربوط به استان های بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان و بیشترین میزان گروه خونی O منفی در کشور مربوط به استان های ایلام ، خراسان جنوبی و یزد است.

**گروه های خونی مثبت برای بیش از 90 درصد ایرانی ها
حاجی بیگی اظهار کرد: توزیع گروه های خونی اصلی ABO , RH در مناطق مختلف جغرافیایی و با توجه به تفاوت های قومی و نژادی در کشورمان متفاوت است.
عامل RH نام آنتی ژنی است که در برخی از افراد روی گلبول های قرمز وجود دارد.
وی ادامه داد: بررسی فراوان گروه های خونی اصلی در مناطق مختلف جغرافیایی ایران در بین جمعیت اهداکنندگان خون نشان می دهد بیش از 90درصد مردم کشور ما دارای گروه خونی مثبت و کمتر از 10 درصد مردم دارای گروه خونی منفی هستند.
این مسئول سازمان انتقال خون اضافه کرد :دراین سازمان از خون های اهدایی مردم جهت تعیین گروه خونی (A,B,O,RHD) به روش سلولی ( سل تایپ ) و با استفاده از آنتی A و آنتی B و آنتی O و نیز روش تعیین گروه خون سرمی یا بک تایپ استفاده می شود.

Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>