Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان و دندان دانش آموزان

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: هفت میلیون جمعیت دانش آموزی تحت پوشش خدمات دهان و دندان قرار گرفتند و درحال حاضر بحث راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان را در دستور کار داریم.

به گزارش فارس، یزدانی عضو شورای عالی دندانپرشکی ایران در برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: با توجه به بعضی کشورها همچون بنگلادش خدمات دندانپزشکی که در کشور ما ارائه می شود چندان گران نیست؛ در کشور ما متاسفانه وضعیت بیمه ها و پرداخت آنها مشخص نیست و باید گفت بیمه ها باید برای سقف تعهدات را افزایش دهند.


وی گفت: در این دولت خوشبختانه در حوزه سلامت دهان و دندان کارهای خوبی انجام گرفته است که کاملا بازگو نشده است. نزدیک به دوازده سال است که به دندانپزشکی در کنار چشم پزشکی اهمیت فراوانی داده شده است.

یزدانی در پاسخ به سوالی نسبت به اینکه چرا قیمت خدمات دندانپزشکی متفاوت است گفت: دندانپزشکی یک کار فنی است و مقایسه آن با خدمات بیمارستانی کار درستی نیست. یک دندانپزشک تمام خدمات تجهیزات بی حسی و ... را خودش انجام می دهد و علت تعرفه متفاوت به نوع سرویس، وسیله، ابزار و حتی می توان گفت صندلی دندانپزشک برمی گردد اما بازگو کرد این مسئله که نوع ماده به کار رفته در دندان علت تفاوت قیمت دندانپزشکی است صحت ندارد.

یزدانی افزود: در مسئله دندانپزشکی تعرفه جدیدی در دست نداریم که بتوان براساس آن قیمت خدمات را به طور مشخص بیان کرد.در ادامه این گفت وگو محمد جواد کبیر مدیر عامل بیمه سلامت در واکنش به صحبت های یزدانی گفت: در بخش خصوصی است که تعرفه وجود ندارد درحالیکه در بخش دولتی خدمات بر اساس تعرفه است و مرتبا به روز می شود زیرا سهم بیمه ها بر اساس این تعرفه دولت حساب می شود.

کبیر گفت: متاسفانه در کشور ما به موضوع دندانپزشکی به صورت سطحی پرداخته شده است درحالیکه جزو دهم مراقبت های سلامت مربوط به بحث دهان و دندان است.وی افزود: اولین بار در سال 93 پیشنهاد دادیم که بخشی از سرانه روستائیان برای سلامت دهان و دندان در نظر گرفته شود و اولین بار در تاریخ کشور بود که با همکاری وزارت بهداشت و بیمه سلامت به بحث سلامت دهان و دندان روستائیان توجه جدی شد و این شروع خوبی برای انجام کار بود .

مدیر عامل بیمه سلامت از مشخص کردن گروه های سنی و سطح بندی آنها در نقشه سلامت سخن گفت و افزود: باید گروه های مختلف سنی از لحاظ نیاز به کشیدن، پر کردن دسته بندی شده و بر اساس آن خدمات دریافت کنند.وی گفت: در سال 93 مصوب شد حدود 6 قلم از اقلام سلامت تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و نزدیک به 13500 تومان سرانه سلامت گروه های مختلف بود که متاسفانه تامین نشد و سازمان بیمه سلامت با چالش جدی مواجه شد. 

وی افزود: هم اکنون 34 میلیون نفر به طور رایگان بیمه هستند و حدود 7 درصد سرانه سلامت به بخش دهان و دندان تعلق می گیرد و ادامه داد زمانی بیمه ها می توانند در این بخش پاسخگو باشند که منابع و مصارف برابر باشند.

حمید صمد زاده، رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت در ادامه این نشست در گفت وگوی تلفنی گفت: از دست دادن دندان نقص است و باید خدمات دهان و دندان جدی گرفته شود.وی گفت:اگر بیمه ها حمایت کنند می توانیم قیمت دندانپزشکی را به تعادل برسانیم اما متاسفانه در چند سال اخیر در بحث دندانپزشکی به صورت جدی وارد نشده اند.

رئیس اداره سلامت گفت: با تعاملات خوبی که با بیمه سلامت ایرانیان برقرار کرده ایم خدمات مطلوبی را در روستاها شاهد بوده ایم که باید تلاش کنیم مشابه آن در شهرهای بزرگ نیز اتفاق بیفتد. وی افزود: متاسفانه از خدمات دندانپزشکی تنها دندان کشیدن تحت پوشش بیمه ای است و به این صورت است که به جای تشویق به ترمیم دندان ها ، مردم به کشیدن آنها ترغیب می شوند.

رئیس اداره سلامت با توجه به بحث پیشگیری در این حوزه گفت: با امضای توافق نامه ای با آموزش و پرورش 7 میلیون دانش آموز را تحت پوشش قرار داده ایم و این حرکت ملی که در یک سال 10 ملیون خدمت ارائه شود بی سابقه بوده است.وی در پایان گفت: در حال حاضر بحث راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان و دندان دانش آموزان در دستور کار قرار دارد.


استقرار نظام دوری در برخی مدارس ابتدایی

$
0
0

سلامت نیوز:دانش‌آموزمعاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به استقرار نظام دوری در 60 درصد مدارس بالای 200 دانش‌آموز کشور اظهار کرد: از مدیران آموزش و پرورش خواسته‌ایم تا اجرای نظام دوری را در مدارس بالای 500 دانش‌آموز دنبال کند.


محمد دیمه‌ور در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح برخی از برنامه‌های حائز اهمیت معاونت آموزش ابتدایی برای ارتقای کیفیت آموزش اظهار کرد: سال گذشته برنامه بهبود و ارتقای مدیریت آموزشگاهی در مدارس را اجرا کردیم.


وی افزود: علاوه بر این در راستای ارتقای کیفیت آموزش، بخشنامه آموزش معلمان دارای شش سال سابقه را به استان‌ها ارسال کردیم و پس از آن بخشنامه آموزش معلمان 7 تا 12 سال سابقه نیز ابلاغ شد تا دوره‌های آموزشی برای معلمان انجام شود.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اجرای نظام دوری را یکی از مصوبات سند تحول بنیادین دانست و گفت: در سند تحول در راستای ارتقای کیفیت مقطع ابتدایی و تقسیم این مقطع به دو دوره سه ساله تاکید شده است.


دیمه‌ور ادامه داد: اکنون 60درصد از مدارس بالای 200 دانش‌آموز کشور این برنامه را اجرا کرده‌اند و ما از مدیران مناطق خواسته‌ایم تا این تقسیم‌بندی را برای مدارس بالای 500 دانش‌آموز نیز در صورت امکان اجرا کنند تا بتوانیم بتدریج این نظام را در همه مدارس ابتدایی مستقر کنیم.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: البته در این میان باید به پایه اول ابتدایی که بنیان آموزش در آن گذاشته می‌شود نیز توجه ویژه‌ای نشان داد. آمارهایی از حدود 47 هزار تکرار پایه در کلاس اول در دو سال اخیر داشته‌ایم و لازم است به منظور کاهش آمار تکرار پایه در کلاس اول، به شناسایی و بررسی وضعیت دانش‌آموزان دیرآموز توجه کنیم. در کنار این امر، باید آموزش اولیاء را نیز در دستور کار قرار بدهیم.

قضاوت‌کردن دیگران چگونه به جامعه آسیب می‌زند؟

$
0
0

سلامت نیوز:ویل راجرز؛ می‌گوید: «درست قضاوت‌کردن، ماحصل تجربه است و البته عمده‌ی تجربیات ما از قضاوت‌های نادرست به‌دست‌ می‌آید!» اگر می‌خواهیم به درک مناسبی از گفته‌ی او برسیم، باید به این نکته توجه کنیم که این جمله را براساس کدام شخصیت او از فیلتر ذهنی‌مان عبور می‌دهیم؟ راجرز بازیگر و گوینده‌ی رادیو؟ راجرز کمدین و طنزپرداز؟ راجرز نویسنده و مفسر اجتماعی؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه سایه یا راجرزی که اساسا پیش از چهره‌شدن در زمینه‌ی هنر، گاوچران بود؟! مادامی که او را با هریک از این پیشه‌ها در نظر بگیریم و جمله را با محک آن پیشه سبک‌وسنگین کنیم، دریافتی متفاوت خواهیم داشت. به‌عبارتی آنچه از گفته‌ی او به ما منتقل می‌شود، نتیجه‌ی تفکر ما بر مفهوم ارائه‌شده نیست و بر شخصیت ظاهری که از او تصویر و بر اساسش تصور می‌کنیم، شکل می‌گیرد.

نتیجه‌ی کلی اینکه هیچ‌یک از این تفسیرها نمی‌تواند درست باشد؛ چون به بر پایه‌ی قضاوت‌های شخصی‌مان او را سنجیده‌ایم؛ آن‌هم با معیارهایی کاملا ظاهری، بی‌اندیشه و صدالبته فوری! شاید راحت‌ترین حرف در نشان‌دادن برتری‌های شخصیت اجتماعی‌مان این باشد که قضاوت‌کردن دیگران کار درستی نیست و این مهم را به همه توصیه می‌کنیم؛ اما در عمل واقعا به این راحتی نیست و همه‌مان در حال نتیجه‌گیری درباره‌ی عمومی‌ترین و خصوصی‌ترین ابعاد هر کس و هر چیز هستیم. تنها معیار سنجش جهان را هم خودمان و اندیشه‌های‌مان می‌دانیم.

در مطلب منتشره در اکتبر 2014 در سایت MNN که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین منابع اطلاعاتی و تحقیقاتی زیست سلامت بشری‌ فعالیت دارد، آمده‌است: «قضاوت‌کردن، مانند راه‌رفتن روی لبه‌ی تیغ است.

شما می‌توانید با اندک‌خطای ممکن به نتیجه‌ای بسیار دور از واقعیت برسید که امتدادی به وسعت یک دلخوری ساده تا یک خونریزی جهانی را به‌دنبال دارد». در همین منبع خبری آمده که محققان مرکز علمی دانشگاه نیویورک، در بررسی‌های خود دریافته‌اند آمیگدالا؛ بخشی از مغز که درگیر عملکردها و رفتارهای احساسی و اجتماعی ماست، در مواجهه با دیگران و برداشت‌های ما از آنها به داده‌پردازی‌های پیچیده دست می‌زند. در یافته‌های آنها مشخص شد که مغز ما حتی بدون دریافت هیچ سیگنال خاصی تنها بر اساس آنالیز وجوه مختلف چهره‌ی آدم‌ها ما را مجاب می‌کند به آنها اعتماد کنیم یا نه.

بااین‌حال، آنچه مغز ما را به این نوع نتیجه‌گیری رسانده ناشی از برداشت‌ها و تجربه‌های قدیمی ماست که معنایش این است: اگر اطلاعات غلط به مغز دهیم، این اندام حیاتی هم، در زمان لازم براساس همان داده‌های مشکل‌دار، قضاوتی نامناسب ارائه کرده و ما را به رفتار و واکنشی نادرست وامی‌دارد. دکتر جانان فریمن؛ استادیار دپارتمان روان‌شناسی دانشگاه نیویورک و از اعضای این تیم تحقیق می‌گوید: «البته یافته‌های ما نشان می‌دهد که مغز به‌شکلی خودکار، پیش‌از هر دریافت مستند، شاخصه‌های ظاهری را به یک برآیند می‌رساند و یک نتیجه‌گیری اولیه اما قضاوت‌شده به ما می‌دهد». بگذارید به یک پرسش اولیه پاسخ دهیم.

قضاوت به چه معناست؟ در تعریف ابتدایی این واژه در دیکشنری Cambridge آمده‌است: «توانایی ارزیابی یک موضوع بر اساس نظریه‌های مختلف و موجود، در رسیدن به یک تصمیم‌گیری درست». شاید مهم‌ترین بخش ماجرا که از چشم عموم مردم پنهان می‌ماند همین مسیر درست پروسه است. مسئله‌ای که در فرهنگ‌نامه‌ی Merriam-Webster به شکلی دیگر بر آن تاکید شده‌است: «ارائه‌ی نتیجه‌ای مبتنی‌بر فکر دقیق». فکر می‌کنید چقدر از نگاه قضاوت‌گر ما درباره‌ی مسائل مختلف به‌ویژه در مورد انسان‌ها بر این دو اصل «تصمیم درست» و «فکر دقیق» استوار شده‌است؟

دکتر باربارا مارک‌وی؛ روان‌شناس معروف آمریکایی که به‌عنوان کارشناس در برنامه‌ی The Today Show حضور داشته و کتاب‌های پرفروشی چونDying of Embarrassment را نوشته در مصاحبه‌ای با نشریه‌ی Psychology Today در اکتبر 2014 درباره‌ی دلایلی که نباید به قضاوت دیگران بپردازیم، می‌گوید: «اگر مردم به این شعار ذهنی ایمان داشته باشند که ما برعکس تفاوت‌های‌مان، اشتراکات بیشتری داریم، دست از قضاوت‌کردن هم برمی‌دارند. ما فراموش می‌کنیم که فرد مورد نگاه قضاوت‌گر ما یک نفر مانند خود ماست که می‌تواند از اینکه بی‌علت و بی‌شناخت مورد تحلیل بد قرار گرفته و آدمی اشتباهی قلمداد شده، ناراحت شود». او می‌گوید مسئله این‌ است که ما نمی‌خواهیم بپذیریم که همه‌ی ما اشتباه می‌کنیم و نباید اشتباه را ملاک شناخت کامل شخصیت کسی دانست؛ ضمن آنکه گاهی ما اصلا هیچ مورد اشتباهی را به واقع نمی‌بینیم و تنها چون حرف یا رفتاری دور از سلیقه و تفکر ماست، رای صادر می‌کنیم.

جالب آنکه گاهی قضاوت با شایعه‌پراکنی هم‌پوشانی دارد و هریک می‌تواند به آن دیگری منتج شود. در سایت Livescience در مطلبی تحت عنوان «شناسایی علل رفتارهای آزاردهنده در نوع بشر» که در مارچ 2016 منتشر شد، آمده‌است: «غیبت‌کردن، نوعی از مهارت اکتسابی اجتماعی‌ست و ربطی به ویژگی‌های اولیه‌ی شخصیتی ندارد. این دستاوردی‌‌ست که محققی به‌نام فرانک تی. مک‌اندرو در کالج ناکس به آن رسیده‌است.

انسان‌ها بی‌آنکه توجه کنند کارشان چقدر آسیب‌زا خواهد بود، درباره‌ی هم قضاوت کرده و دست به ساخت شایعه می‌زنند و یکدیگر را می‌رنجانند؛ امری که به تخریب روابط اجتماعی می‌انجامد. برچسب‌زدن به افراد می‌تواند دیوار اعتماد را در گروه‌های اجتماعی ازبین‌ببرد». البته در مطلب دیگری در همین سایت، می‌خوانیم: «مطالعه در رفتارشناسی 322 فرد از 10 نقطه‌ی جهان؛ چه جوامع روستایی و چه کلان‌شهرها نشان می‌دهد که فرهنگ عمومی آن جامعه هم در شکل‌گیری شخصیت قضاوت‌گر افراد نقش دارد. در این تحقیق، یک رفتار اجتماعی برای حاضرین در آزمون مطرح و از آنها خواسته شد از صفر تا پنج به آن امتیاز دهند که از خیلی بد تا خیلی خوب تعبیر می‌شد.

نتیجه‌ی تحقیق نشان داد که جوامع شهری مصرف‌گرا که هرروزه با اخبار مختلف بمباران می‌شدند، نگاه‌های مطلقی به ماجرا داشتند و امتیازدهی‌شان حداقلی یا حداکثری و به‌نوعی یا صفر بود یا پنج؛ اما مردم جوامع روستایی یا به‌عبارتی بدوی‌تر، با احتیاط امتیاز داده بودند». به‌نوعی می‌توان گفت، به‌رغم همه‌ی پیشرفت‌های صورت‌گرفته، در تقویت امور انسانی گام‌های خوبی برنداشته‌ایم.

دیابتی ها غذای سرخ شده نخورند

$
0
0

سلامت نیوز:دیابت بیماری مزمن است و بیشتر افراد بزرگسال به آن مبتلا می شوند.برای به حداقل رساندن آن در بدن بهتر است فرد بیمار موارد زیادی را در زندگی رعایت کند.قاتل شیرین به سراغ دیابتی ها می رود.

پیام فرحبخش متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرگزاری میزان در خصوص باید و نبایدهایی در مورد تغذیه افراد دیابتی اظهار داشت: فرد دیابتی باید از مصرف برخی از غذاها پرهیز و برخی دیگر را کنترل کند چرا که درمان بهتر در سه نوع دیابت نوع 1 ، 2 و دیابت درخانم‌های باردار می تواند به تغذیه وابسته باشد.


وی افزود: فرد دیابتی باید یک رژیم غذایی منظم داشته باشد. در این رژیم غذایی مقدار زیادی فیبر که شامل سبزیجات، میوه هایی مانند خیار، گوجه، سبوس ، نان وغلات است مصرف شود. به افراد دیابتی توصیه می شود سه میان وعده غذایی نیز داشته باشند همچنین بهتر است که غذای سرخ شده نخورند زیرا مصرف آن باعث بروز آلرژی، چاقی و افزایش مقدارزیاد قند در بدن فرد می شود.


این پزشک متخصص اظهار داشت: در رژیم غذایی فرد دیابتی تنها در صورت داشتن قند خون کنترل شده می تواند خربزه، انگور و آناناس مصرف کند در غیر این صورت مصرف این میوه ها توصیه نمی شود.


فرحبخش در ادامه گفت: یکی از نکات مهمی که این بیماران باید رعایت کنند داشتن فعالیت های ورزشی است این فعالیت ها باید با توجه به توانایی بدن افراد حداقل 150 دقیقه در هفته ورزش 50 دقیقه ای و یا 50 مرتبه در 30 دقیقه باشد. توصیه ما به اکثر کسانی که دچار دیابت هستند ورزش هوازی مثل پیاده روی و ... بوده است.


این متخصص تغذیه در پایان خاطر نشان کرد: به تازگی الگوی جدیدی برای تشخیص دیابت در بدن افراد ایجاد شده است. این الگو که بار قندی مواد نام دارد تنها توسط پزشک متخصص مشخص می شود.

آیا سفید کردن دندان‌ها روش قابل اعتمادی است؟

$
0
0

سلامت نیوز:داشتن دندان‌های سفید و درخشان یک برتری و عامل مهمی در زیبایی فرد محسوب می‌شود و کمتر کسی را می‌توان یافت که چنین آرزویی نداشته باشد.برای رسیدن به این آرزوی دوست داشتنی برخی به سراغ روش‌های خانگی می‌روند و مثلاً پوست موز یا توت فرنگی را امتحان می‌کنند؛ برخی دیگر نیز به دنبال روش‌های جدید علمی و دندانپزشکی می‌روند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران این در حالی است که همواره این سؤال مطرح می‌شود که آیا این روش‌ها که مستلزم پرداخت هزینه و صرف زمان هستند و تا به امروز نیز توانسته‌اند طرفداران بسیاری برای خود دست و پا کنند، تا چه حد تأثیر‌گذار و قابل اعتماد خواهند بود؟

دکتر فاخته فرشچی، در گفت‌و‌گو با «ایران»، می‌گوید: سفید کردن دندان‌ها روشی است برای تغییر رنگ دندان اما معمولاً برخی از بیماران این شیوه درمانی را با جرم‌گیری اشتباه می‌گیرند. درحالی که این دو درمان دارای نتایج کاملاً متفاوت هستند.

این جراح دندانپزشک می‌افزاید: در این شیوه درمانی به طور استاندارد 2 تا 3 درجه رنگ دندان‌ها سفیدتر می‌شود اما باید بدانید که به مرور زمان، مقداری جزئی از این سفیدی کاسته می‌شود.به گفته دکتر فرشچی، میزان سفید شدن دندان‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آنها می‌توان به جنس دندان، ‌سن بیمار، نوع بدرنگی، میزان استفاده از سیگار و حتی رژیم غذایی بیمار اشاره کرد. به همین دلیل این شیوه درمانی زیبایی در همه بیماران نتیجه یکسانی نخواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به شیوه‌های سفید کردن دندان‌ها، عنوان می‌کند: به طور معمول دندان‌ها به چند روش سفید می‌شوند. شیوه نخست در داخل مطب و توسط دندانپزشک انجام می‌شود. اما در شیوه دوم سفید کردن دندان‌ها، دندانپزشک وسایلی را در اختیار بیمار قرار می‌دهد تا در داخل خانه با استفاده از آنها بتواند به رنگ مطلوب و مورد علاقه برای دندان‌هایش دست یابد.اما استاندارد‌ترین روش برای سفیدکردن دندان‌ها بهره‌گیری از روش مختلط است.

طی این روش در یک جلسه یک ساعته داخل مطب، دندانپزشک اقدام‌های لازم برای تغییر رنگ دندان را انجام می‌دهد و پس از آن مواد مخصوص سفید کردن دندان‌ها در داخل خانه و قالبی را که از دندان‌های بیمار تهیه کرده است  در اختیار وی قرار می‌دهد. بیمار بعد از سفید کردن دندان در مطب می‌تواند به مدت 4 ساعت در روز برای مدت یک هفته سفید کردن دندان‌ها را در خانه ادامه دهد.

ادامه سفید کردن دندان در خانه به ماندگاری بیشتر رنگ روشن ایجاد شده در دندان منجر می‌شود.دکتر فرشچی تأکید می‌کند: سفید کردن دندان‌ها در بیماران دارای حساسیت دندانی، بیماران با لثه‌های تحلیل رفته یا مبتلایان به مشکلات گوناگون لثه توصیه نمی‌شود، چراکه این شیوه درمانی برای این دسته از بیماران عوارض شدیدتری به همراه خواهد داشت.

این جراح و دندانپزشک در خاتمه با اشاره به اینکه سفید کردن دندان‌ها درمان دائمی نیست، خاطرنشان می‌کند: ممکن است به دلایل مختلف رنگ سفید دندان‌ها کمی تیره شود و بیمار سالی یک بار نیاز به تجدید درمان ضعیف تری داشته باشد.از میان دلایل تیره شدن رنگ دندان می‌توان به دلایلی چون استفاده از نوشیدنی‌های تیره رنگ مثل قهوه و نوشابه و همچنین استعمال سیگار اشاره کرد.

میانبرهای رابطه سالم با کودک اوتیسمی

$
0
0

سلامت نیوز:محبت بی دلیل و باج دادن، گزینه‌های مناسبی در برخورد با هیچ کودکی نیست و کودکان مبتلا به اوتیسم نیز از این قاعده مستثنی نیستند. دوگانگی تربیتی و عدم هماهنگی بین والدین می‌تواند برای همه کودکان مضر باشد و باعث سوء استفاده کودک شود.

مهسا مقدم، کارشناس ارشد گفتاردرمانی در گفت‌وگو با روزنامه ایران ضمن اشاره به اهمیت مباحث تربیتی در رفتار با کودکان مبتلا به اوتیسم می‌گوید: «به یکدیگر آرامش و اطمینان دهید که در مسیر پر پیچ و خم رشد کودک خود همراه یکدیگر هستید، به جای گله و شکایت و دیدن نقاط ضعف کودک، از پیشرفت‌ها و تغییرات مثبت کودک، هرچند کوچک بگویید. کارهای بامزه و جالب کودک را پررنگ کنید و با آنها بخندید و مسیر تربیتی یکسانی را برای کودک در نظر بگیرید.»

به توصیه این گفتاردرمان، در ساعاتی که کودک‌تان در جلسات درمانی حضور دارد با خانواده سایر کودکان صحبت کنید؛ بدانید تنها نیستید و خانواده‌های دیگری هم با چنین اختلالاتی درگیر هستند و استفاده از تجربیات یکدیگر بسیار خوب است اما اگر بخواهید درمورد نقاط ضعف کودکان و اختلافات خانوادگی و وقایع ناخوشایند صحبت کنید، انرژی شما کم خواهد شد، شما به اندازه کافی وقت و انرژی ندارید که بخواهید آن را صرف چیزهایی کنید که انرژی منفی زیادی به شما وارد می کنند، سعی کنید از تجربیات مثبت خود یا خاطرات خوب یا هر چیز مثبت دیگری صحبت کنید

دو فاکتور سکته مغزی در بیماران قلبی

$
0
0

سلامت نیوز:مصرف بیش از حد الکل در سنین بالا می‌تواند خطر سکته مغزی را در افراد دچار اختلال ریتم قلب موسوم به فیبریلاسیون دهلیزی افزایش دهد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا  در این تحقیق بیش از 2500 بزرگسال 18 تا 64 ساله سوئدی حضور داشتند که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بودند، اما این مشکل به دریچه قلب آنها مرتبط نبود.

به گزارش پایگاه خبری UPI،فیبریلاسیون دهلیزی احتمال سکته را افزایش می‌دهد، اما به دلیل اینکه بیماران فاکتورهای خطر اضافی کمی  داشتند، در معرض خطر پایینی برای سکته مغزی (انسداد جریان خون به مغز) قرار داشتند.

پس از گذشت پنج سال، محققان دو عامل خطر را کشف کردند که به طور قابل توجهی با افزایش خطر سکته مغزی مرتبط بود؛ بستری شدن به علت مصرف الکل و سن افراد.

حتی در کل، استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون با خطر کمتری مرتبط بود.

با وجود اینکه این افراد به عنوان افراد کم خطر در نظر گرفته شده بودند، وقوع سکته مغزی در این جمعیت امری غیر قابل اجتناب گزارش شد و این نشان می‌دهد که الکل نوعی فاکتور خطر مستقل برای سکته مغزی در بیماران مبتلا به فیبراسیون دهلیزی محسوب می‌شود.

 این پژوهش طی نشست سالانه قلب اروپا در رم مطرح شد.



 

فواید مصرف حبوبات برای مقابله با بیماری های خطرناک

$
0
0

سلامت نیوز:به گفته کارشناسان، لوبیا، نخود و عدس بهترین گزینه های دوستدار طبیعت برای تامین خوراک دنیا هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  مهر، پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ خوراک ۹.۷ میلیارد نفر باید تامین شود. تولید مواد غذایی کافی بدون استفاده از زمین زراعی بیشتر، تشدید تغییرات آب و هوا یا مصرف بیشتر ذخایر آب، خاک و انرژی چالش برانگیز خواهد بود.

در گذشته، محققان بر تولید مواد خوراکی بدون توجه به تقاضای مصرف کننده و نحوه مصرف مواد خوراکی در وعده های غذایی تاکید داشتند. با این حال با اشتیاق و تمایل کشورهای در حال توسعه به سوی رژیم غذایی غربی، تقاضا برای گوشت و محصولات حیوانی به سرعت افزایش یافت.

این خبر بسیار بدی برای کره زمین است. گوشت یک غذای تجملی بوده که هزینه هنگفتی به محیط زیست وارد می کند. دامداری نیاز به مقادیر بالای اب و زمین برای چریدن و تولید مواد خوراکی دارد، بطوریکه حدود ۷۰ درصد از تمام زمین های کشاورزی و ۲۷ درصد از آب های شرب را مصرف می کند.

اکثر این زمین های مختص چراگاه به مروز زمین به خاطر چریدن بیش از اندازه زیاد حیوانات و فرسایش، بایر و خشک می شوند.

همچنین احشام یکی از بزرگ ترین عاملان دخیل در انتشار گازهای گلخانه ای بشمار می آیند، بطوریکه ۶۵ درصد انتشار اکسید نیتروژؤن انسانی را شامل می شوند.

از آنجایی که میلیون ها نفر از مردم کشورهای در حال توسعه از سوءتغذیه پروتئین رنج می برند، بر عهده مردم کشورهای ثروتمند است که مصرف گوشت خود را کاهش داده و از سایر منابع پروتئین استفاده کنند.

متخصصان تغذیه، نخود، لوبیا و عدس را که در مجموع ارزان تر هستند، منبع غنی پروتئین دانسته که در عین حال دارای ریزمغذی های ضروری بدن همچون آهن، روی، منیزیم و فولات هستند.

از آنجائیکه این مواد خوراکی دارای شاخص گلوکزی پایینی هستند، انرژی شان را به مرور زمان و آهسته آزاد می کنند و مانع از افزایش قند خون می شوند.

بعلاوه به طور طبیعی عاری از گلوتن بوده و برای افراد مبتلا به بیماری روده ای سلیاک بسیار ایده آل هستند.

همچنین این گروه از حبوبات از لحاظ چربی، کلسترول و سدیم هم پایین هستند. از این رو برای سلامت قلب و بافت های خون مفید هستند. تحقیقات متعددی نشان داده است که رژیم غذایی غنی از عدس می تواند به کاهش میزان کلسترول کمک کند و همچنین افزودن ۵۰ گرم عدس به رژیم غذایی بیماران دیابتی موجب کاهش قابل توجه سطح قند خون آنها به هنگام ناشتا می شود.

در عین حال افرادی که بیشترین مصرف عدس را دارند با نرخ بسیار پایین ابتلا به سرطان سینه، پروستات و روده روبرو هستند. این خاصیت تا حدودی ناشی از میزان بالای فیبر این دانه غذایی است. به علاوه رژیم غذایی غنی از فیبر با کاهش ریسک سرطان روده مرتبط است.

علاوه بر فواید غذایی این حبوبات، آنها برای محیط زیست هم سودمند هستند. این حبوبات با همکاری باکتری ها، نیتروژن جوی را به بخار آمونیاک یا نیترات های مفید تبدیل می کنند، بدین ترتیب موجب بهبود حاصلخیزی خاک شده و وابستگی به کودهای حیوانی را کاهش می دهند.


مهم‌ترین فاکتور پوکی استخوان‌

$
0
0

سلامت نیوز:‌یک فوق تخصص روماتولوژی در خراسان‌جنوبی‌، گفت: پوکی استخوان یا استئوپروز یک بیماری مولتی فاکتوریال یا چند علتی است که مهمترین فاکتور آن مسائل ژنتیکی بوده در بعضی خانواده و نژادها استئوپروز شایع‌تر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،‌دکترزهره نوبخت  اظهار کرد: پوکی استخوان بیماری بی‌صدایی بوده که علامتی نداشته مگر مواقعی که منجر به شکستگی آشکار یا شکستکی‌های خفیف در ستون فقرات شود.

وی با بیان اینکه بیمار مبتلا به پوکی استخوان درد ندارد، ادامه داد: درد در بیماران استئوپروز معمولا علت‌های دیگر مثلا آرتروز همراه بوده فقط کمبود ویتامین "دی" می‌تواند همراه با دردهای خفیف استخوانی باشد که ارتباط مستقیمی با استئوپروز نداشته و با استفاده از ویتامین دی در حد نیاز برطرف می‌شود.

این فوق تخصص روماتولژی ادامه داد: عامل بعدی استئوپروز جثه بدنی است افراد با جثه بدنی کوچک ریسک بیشتری دارند  و وزن کمتر از 54 کیلوگرم یک ریسک فاکتور برای استوپروز خواهد بود، همچنین عامل بعدی کم بودن تحرک بدنی و ورزش نکردن همچنین مصرف زیاد قهوه و الکل نیز از عوامل این بیماری است.

نوبخت با اشاره به سایر عوامل بیماری استئوپروز، گفت: افرادی که با مصرف کم کلسیم، روی و ویتامین "دی" مواجعه هستند، همچنین افرادی که نمک زیاد و مصرف پروتئین کمتری دارند بیشتر از حد نیاز در ریسک استئوپروز قرار دارند.

وی با بیان اینکه مهمترین عارضه پوکی استخوان شکستگی استخوان و عوارض ناشی از شکستکی بوده که در افراد مسن می‌تواند خطرناک باشد، افزود: تشخیص بیماری‌های استخوانی به انجام تست تراکم استخوان بوده که با دستگاه مخصوصی توسط تکنیسین آموزش دیده انجام می‌شود و تفسیر تست انجام شده با پزشک متخصص یا فوق تخصص خواهد بود.

این فوق تخصص روماتولژی با بیان اینکه آزمایش خون در پوکی استخوان نرمال بوده و کمکی به تشخیص بیماری پوکی استخوان نمی‌کند، ادامه داد: تعیین درصد دقیق پوکی استخوان فقط با انجام BmD یا همان سنجش تراکم استخوان است.

نوبخت با بیان اینکه گاهی درمان پوکی استخوان تا 10 سال مورد نیاز است، بیان کرد: پس از تشخیص بیماری باید بسته به شدت و نوع پوکی استخوان درمان توسط پزشک متخصص یا فوق تخصص شروع شود و درمان دارویی طولانی مدتی دارد حداقل 3 تا 5 سال باید ادامه پیدا کند.

وی عنوان کرد: غیر از درمان دارویی ورزش به خصوص پیاده‌روی چهار روز در هفته هر روز 45 دقیقه باعث تسریع بهبودی استئوپرور خواهد شد.

این فوق تخصص روماتولژی یادآور شد: با بیان اینکه درمان اصلی دارویی بوده، اما رژیم غذایی غنی از لبنیات، شیر، ماست، دوغ، کشک، پنیر و استفاده از مکمل ویتامین دی همچنین تغذیه سالم و ورزش منظم باعث پیشگیری از اسئتونروز خواهد شد.

نوبخت خاطر نشان کرد: توصیه به اصلاح روش زندگی با ورزش و تغدیه سالم و مصرف کلسیم در صورت استفاده کم از لبنیات همچنین انجام تست تراکم استخوان در سن 60 سالگی در همه خانم‌ها برای اطلاع از وضعیت تراکم استخوان است.

امدادرسانی به بیش از 2900 سیل زده چهار استان/ سیل در ارومیه

$
0
0

سلامت نیوز:رئیس سازمان امدادو نجات هلال احمر گفت: از روز چهارشنبه تا صبح امروز به دو هزار و 941 نفر در چهار استان سیل زده امدادرسانی کردیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،ناصر چرخساز  با اشاره به آخرین وضعیت امداد رسانی به سیل زدگان چهاراستان گیلان، مازندران ، گلستان و آذربایجان غربی اظهار داشت: 11 شهرستان املش، لاهیجان، فومن، لنگرود، بندر انزلی، رامسر، ساری، گرگان، کردکوی، بندرترکمن وارومیه تحت تأثیر وقوع سیل قرار گرفتند. در این مدت 343 امددگر در قالب 82 تیم در 26 شهرو روستا به 2941 نفر امداد رسانی کردند. همچنین 1212 نفر در مدارس و اماکن ورزشی اسکان اضطراری یافتند.

به گفته رئیس سازمان امداد ونجات هلال احمر سیل در استان مازندران تنها یک قربانی در داراب کلای ساری گرفت و این فرد به علت افتادن در کانال آب جانش را از دست داد.

چرخساز ادامه داد: در این مدت با استفاده از 70 دستگاه موتور پمپ و لجن کش از 331 واحد مسکونی آب تخلیه شد. همچنین 81 خودرو از مسیر سیلاب رها سازی شده است.

وی با اشاره به توزیع اقلام امدادی بین سیل زدگان گفت: در این مدت 560 تخته پتو، 500 تخته موکت، 460 ست شستشو، 870 کیل گرم نایلون و 770 قوطی کنسرو میان سیل زدگان توزیع شد.

چرخساز در پایان افزود: امداد رسانی در استان گلستان همچنان ادامه دارد.

تنباکوهای معطر سرطانزا هستند

$
0
0

سلامت نیوز:عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از گرایش جوانان کشور به سمت مصرف قلیان، گفت: سرطان زا بودن تنباکوهای معطر قطعی است.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از خانه ملت، احمد حمزه با تایید سرطان زا بودن تنباکوهای معطر، تصریح کرد: تنباکوهای معطر به دلیل شرایط نامناسب نگهداری آلوده به انواع قارچ ها بوده و سودجویان برای مخفی کردن ظاهر نامناسب و بوی نامطبوع آنها اسانس های معطر را با آب مخلوط و درترکیب آنها به کار می برند از این رو تنباکوهای معطر ضرر و تبعات بیشتری نسبت به دیگر تنباکوها داشته و به طور قطع حاوی مواد سرطان زای زیادی هستند.

وی با تاکید بر اینکه تمامی تنباکوها اعتیادآور بوده و حاوی انواع مواد سمی و خطرناک هستند، گفت: تنباکو با توجه به شرایط نگهداری می تواند حاوی قارچ های سمی و سرطان زا شود و با این شرایط هیچ گونه تردیدی در سرطان زا بودن آنها وجود ندارد.

حمزه، نقش مصرف انواع مواد دخانی را در بروز سرطان هایی مانند مری، معده، قلب، حنجره، دهان، ریه و پروستات موثر دانست و افزود: می توان گفت تمامی انواع تنباکوها به نحوی با انواع سرطان ها در ارتباط هستند.

وی در رابطه با توزیع تنباکوهای معطر سرطان زا در کشور، گفت: به همان علتی که سیگار با وجود تمامی مضراتی که دارد در کشور توزیع می شود تنباکوهای معطر هم با وجود سرطان زا بودن از روش‌های مختلف در کشور توزیع می شود.

حمزه در رابطه با علت عدم اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، افزود: متاسفانه اعمال نفوذ باندهای ثروت و قدرت، منافع اقتصادی و همچنین وجود قوانین موازی باعث بی توجهی نسبت به اجرای این قانون شده البته تجربه نشان داده اگر از واردات تنباکو و توتون به کشور جلوگیری شود قاچاق آن افزایش می یابد.

عضوکمیسیون بهداشت و درمان در مجلس دهم یادآور شد: متاسفانه نبود تفریحات سالم و افزایش معضل بیکاری در کشور باعث روی آوردن جوانان به سمت قلیان و مصرف مواد دخانی شده از این رو دولت باید توجه ویژه ای به تفریحات سالم و رفع معضل بیکاری داشته باشد.

حمزه در رابطه با احداث قلیان سراها در کشور، گفت: از آنجایی که مصرف قلیان آسیب‌های جسمی فراوانی را برای افراد به دنبال دارد بنابراین به صورت جدی لازم است از احداث و گسترش قلیان سراها در کشور جلوگیری شود اما نظر من پزشک به تنهایی ملاک نیست و نمی تواند کافی باشد بلکه باید متخصصان اجتماعی و دیگر دستگاه‌ها نیز در این رابطه ورود و خطر گسترش این مراکز را به عنوان هشداری جدی اطلاع رسانی نمایند تا تصمیم نهایی برای جلوگیری از احداث آنها گرفته شود.

وی با بیان اینکه نقش اصلی در جلوگیری از گرایش به سمت آسیب های اجتماعی از جمله مواد دخانی را فرهنگ سازی ایفا می کند، تصریح کرد: متاسفانه در این رابطه فقر فرهنگی دیده می شود و شاهد فرهنگ سازی مناسبی در این زمینه نیستیم از این رو با توجه به خطرات و تبعات ناشی از مصرف مواد دخانی باید فرهنگ سازی مناسب و فراگیر شدن مضرات استفاده از مواد دخانی در کشور گسترش یابد.

حمزه در مورد گسترش کارخانجات تولید سیگار در کشور، گفت: باید تمامی مسئولان با همکاری هم در راستای جلوگیری از گسترش کارخانجات تولید سیگار در کشور گام بردارند زیرا تولید سیگار در انحصار دولت است و  دولت هم در حال گسترش احداث کارخانجات تولید سیگار  است.

وی افزود: به طور قطع دولت با تمام مضراتی که سیگار برای سلامتی انسان ها به همراه دارد در پی آن نیست که با احداث گسترش کارخانجات به سلامتی مردم آسیب وارد کند ولی باید دید که چه  عواملی در این بین وجود دارد که با وجود آگاهی دولت از خطرات استفاده از سیگار به گسترش تولید سیگار این محصول اقدام می کند، به هرحال شاید دولت دلایلی برای خود دارد که ما از آن بی خبر هستیم؛ علاوه بر این وزارت بهداشت مدت های طولانی ومدیدی است که در حال تلاش برای کاهش تولید و مصرف مواد دخانی در کشور است ولی به دلایلی تاکنون موفق نشده است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، ضعف نظارت ها و عدم بازدارندگی قوانین را در افزایش قاچاق مواد دخانی موثر دانست و ادامه داد: قوانین در رابطه با قاچاق مواد دخانی به طور کلی بازدارنده نیستند زیرا در صورت بازدارندگی با افزایش قاچاق مواد دخانی در کشور روبرو نبودیم.

 

ارتباط زمان زایمان دوقلوها و مرده زایی

$
0
0

سلامت نیوز:طبق یک تحقیق جدید، زنانی که نوزاد دوقلو باردار هستند باید در هفته ۳۷ بارداری زایمان کنند تا ریسک تولد جنین مرده و مرگ نوزاد کاهش یابد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، معمولا یک بارداری عادی ۴۰ هفته بطول می انجامد. ریسک مرده زایی (زمانیکه جنین در رحم مرده است) در بارداری های دوقلو بالاتر است و معمولا پزشکان برای جلوگیری از مرده زایی، دوقلوها را زودتر از موعد مقرر بدنیا می آورند. اما به گفته محققان، بهترین زمان این نوع زایمان ها مشخص نیست.

بدین منظور تیمی از محققان بین المللی ۳۲ مطالعه را که در طول ۱۰ سال گذشته انجام شده بود و شامل بیش از ۳۵ هزار بارداری دوقلو بود مورد بررسی قرار دادند.

محققان ریسک مرده زایی را با ریسک مرگ نوزاد تازه متولدشده مقایسه کردند. مرگ نوزاد تازه متولدشده به معنای مرگ نوزاد حداکثر تا ۲۸ روز بعد از زایمان است.

هرچقدر مدت بارداری دوقلوها طولانی تر شود، ریسک مرده زایی هم افزایش می یابد. اما ریسک مرگ نوزاد تازه متولدشده با افزایش طول مدت بارداری کاهش می یابد.

در بارداری های که هر دو جنین دارای یک جفت جداگانه باشند، ریسک مرده زایی و مرگ نوزاد تازه متولدشده تا هفته ۳۷ بارداری به یک اندازه است. با این حال اگر زایمان تا هفته ۳۸ به تعویق بیفتد ریسک مرده زایی به ازای هر ۱۰۰۰ تولد، ۹ مرگ است.

در بارداری های که دوقلوها دارای جفت مشترک باشند، در صورت طولانی شدن بارداری بیش از ۳۶ هفته، ریسک مرده زایی بیشتر از مرگ نوزاد تازه متولدشده است.

به گفته محققان، میزان بروز مشکلات سلامت نوزاد تازه متولدشده با افزایش طول مدت بارداری کاهش می یابد.

یافته های این مطالعه اذعان دارد که زایمان بارداری های دوقلو با دو جفت جداگانه باید در هفته ۳۷ بارداری انجام شود تا از افزایش قابل توجه مرده زایی پیشگیری شود.

 
  

بازخوانی پرونده "فاجعه منا" / درس‌هایی که باید می‌گرفتیم

$
0
0

سلامت نیوز: ساعت حدود ۸:۳۰ صبح دوم مهرماه ۱۳۹۴؛ رمی جمرات، قربانگاه منا و میزبانی اجتماع جهانی حاجیان که باز هم به شدت زیر سوال رفت...

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، یک سال از فاجعه گذشت؛ فاجعه‌ای در منا، محلی در چند کیلومتری مکه که بخش زیادی از اعمال حاجیان در مناسک حج، در این سرزمین انجام می‌شود.

شاید جمعیت میلیونی حجاجی که در این سرزمین بیتوته کرده بودند و راهی رمی جمره وسنگ زدن بر شیطان بودند، فکرش را هم نمی‌کردند گرفتار یکی از تلخ‌ترین و فاجعه‌بارترین حوادث تاریخ حج شوند؛ فاجعه‌ای که هزاران خانواده مسلمان را در سراسر دنیا داغدار کرد و چشم‌انتظار گذاشت.

هرچند اخبار این فاجعه بزرگ با بایکوت‌های خبری منابع عربستانی روبرو شد، اما برخی منابع از کشتار ۷۰۰۰ مسلمان در قربانگاه منا خبر دادند. در این میان فارغ از جمعیت زیاد مصدومان، بیش از ۴۴۰ تن از حجاج ایرانی نیز در جریان مناسک حج ۹۴ و تل اجسادی که در منا روی هم می‌افتادند، جان باختند و در نهایت هم با پیگیری‌های حکومتی و نمایندگان ویژه کشورمان، اجسادشان به کشور بازگشت؛ هرچند که تعدادی هم به دلیل شدت جراحات و از بین رفتن شناسه‌های هویتی، نهایتا در عربستان به خاک سپرده شدند.

بی‌کفایتی سعودی‌ها در برگزاری مناسک حج طی سال‌ها مکررا زیر سوال رفته رژیم سعودی کارنامه سیاهی در کشتار مسلمانانی دارد که برای زیارت خانه خدا به سرزمین وحی سفر می کنند، ناگفته‌های حج ۹۴ و فاجعه منا را با دکتر سیدامیرمحسن ضیایی، رییس جمعیت هلال احمر که در آن زمان همراه وزیر بهداشت و معاون وزارت امور خارجه، به عنوان نمایندگان کشورمان جهت پیگیری امور حجاج ایرانی به عربستان اعزام شدند را به گفت‌وگو نشستیم که در پی می‌خوانید:

بی‌تدبیری بزرگ سعودی‌ها

دکتر سیدامیرحسین ضیایی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تسلیت فرا رسیدن سالگرد شهادت شهدای منا، گفت: نیازی به تکرار مباحثی که قبلا عنوان شده نیست،   در درجه اول بی‌تدبیری بزرگ و عدم مدیریت سعودی‌ها در مناسک بزرگی مانند حج کاملا مشخص و مشهود بود. این بی‌تدبیری مانند آن است که اداره تشکیلات و جمعیت بزرگی را به دست کسانی بدهید که دانش، تجربه  و تعهد کافی جهت اجرای آن را ندارند. هرکسی که ناظر بر این ماجرا باشد و آن را بررسی کند، بنا به اصول علمی هم خواهد گفت که در اجتماعات بزرگ باید تمهیدات لازم جهت پیشگیری از ایجاد بحران و همچنین مدیریت بحران اندیشیده شود.

وی افزود: در مراسم حج که به طریق اولی بزرگ‌ترین مراسم مسلمانان و جلوه‌ای از وحدت در دین مبین اسلام است و از طرف دیگر تمام دنیا نگاه‌شان به این مراسم است، باید حساسیت به آن بیشتر باشد؛ به این معنی که احتمال اتفاقات در آن وجود دارد و بر همین اساس باید تلاش شود که این اتفاقات نیفتد و از طرف دیگر در صورت وقوع حادثه، مدیریت بحران قوی و منسجمی وجود داشته باشد؛ اما متاسفانه این مباحث در سیستم سعودی‌ها وجود نداشت و به همین دلیل خود و دیگران را دچار مشکلات بزرگی کردند.

سیستم ناآماده سعودی و برخوردی انتظامی

رییس جمعیت هلال‌احمر درباره مشاهدات تیم اعزامی دولت ایران به عربستان سعودی و مباحثی که در آن زمان مطرح شد مبنی بر آنکه "سعودی‌ها قصد قبلی برای این اتفاق داشتند"، گفت: با توجه به آنچه ما آنجا مشاهده کردیم و از نزدیک در جریان برخوردهایشان بودیم، مشخص بود که سعودی‌ها قصد قبلی برای این موضوع نداشتند؛ چراکه از این موضوع حتما خودشان هم ضربه سنگینی می‌خوردند. اما کاملا مشخص بود که تمهیدات لازم را در نظر نگرفته بودند و برنامه‌ای برای پیشگیری و همچنین مدیریت بحران نداشتند. سیستم سعودی‌ها کاملا ناآماده بود؛ چه در بحث درمان و چه مسائل مدیریتی و نیروهای انتظامی.

ضیایی افزود: سعودی‌ها با موضوعی کاملا فنی باید به نوعی علمی برخورد می‌کردند، اما متاسفانه این مبحث جایی در برخورد آنها نداشت، برخورد انتظامی کرده و منطقه را به محاصره نیروهای انتظامی درآوردند. غیر از این هم کار دیگری انجام ندادند.

درس‌هایی که از حج ۹۴ گرفتیم

وی ادامه داد: از طرف دیگر ما نیز در مجموعه داخل کشور خود هیجان‌زده عمل کردیم و همین امر مقداری سبب شد آنها کارهای واکنشی انجام دهند. ما باید خودمان را هم ببینیم. ما نیز باید آمادگی‌های لازم را به حجاج‌مان برای برخورد با چنین حوادثی می‌دادیم. اگر بنا بود امسال حاجیان ایرانی مشرف شوند، اقدامات زیادی را پیش‌بینی کرده بودیم که سال‌های قبل آنها را انجام نمی‌دادیم. مجموعه هلال‌احمر و سازمان حج  و زیارت تدابیر زیادی را برای امسال در نظر داشتیم. به عنوان مثال دستبندهای شناسایی جی‌ پی‌اس و همچنین آموزش به مسوولان کاروان‌ها در نظر گرفته شده بود؛ با این پیش فرض که کاروان‌ها و مسوولان آنها فکر کنند وارد مجموعه‌ای می‌شوند که مدیریت درستی ندارد و صفر تا صد کارها را باید خودشان انجام دهند.

ضیایی ادامه داد: البته شاید لازم بود ما در مجموعه خودمان افرادی داشته باشیم که جدا از بحث ارائه خدمات، در صورت بحران نیز وارد عمل می‌شدند و اقدامات لازم را انجام می‌دادند. ما در حج پارسال این همه تلفات دادیم، بنابراین باید از حج سال گذشته درس بگیریم و از هم‌ اکنون بررسی‌های لازم را برای سال‌های بعدی اعزام حاجیان در نظر داشته باشیم، تمام مباحث را پیش‌بینی کرده و برای آن راهکار ارائه کنیم. از این حادثه باید درس‌های زیادی گرفته باشیم.

هلال احمر سعودی پاسخ هلال احمر ایران را نداد

رییس جمعیت هلال‌احمر در پاسخ به سوال ایسنا درباره نحوه تعامل هلال‌احمر ایران با هلال‌احمر عربستان در فاجعه منا، گفت: قبل از اینکه به عربستان اعزام شویم بلافاصله با هلال‌احمر سعودی تماس گرفتیم، اما متاسفانه آنها پاسخگوی ما نشدند. چندین بار سعی کردیم با رییس یا معاونان هلال‌احمر سعودی تماس برقرار کنیم، اما هلال‌احمر آنها وابسته به دولت است و براساس نظر دولت فعالیت می‌کند. این در حالی است که هلال‌احمر ایران تشکیلاتی مستقل است و براساس مقررات بین‌المللی کار می‌کند. به همین دلیل هلال‌احمر سعودی مایل نبود با ما وارد بحث شود. از طرفی هم ما کتبا با آنها مکاتبه کردیم و اعلام آمادگی جهت کمک کردن به آنها را داشتیم، اما پاسخی از آنها دریافت نکردیم.

وی ادامه داد: همین موضوع را به فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های هلال‌احمر و صلیب سرخ منتقل کردیم و به عنوان عضو جامعه بین‌المللی هلال‌احمر و صلیب سرخ، مباحثی را عنوان داشتیم. آنها هم توصیه‌هایی کردند. در جلسات هیات حاکمه نیز اعلام کردیم که جدا از سیاست‌های کشوری، باید جمعیت‌های ملی در این حادثه وارد شوند و به عربستان تذکر دهند.

شرایط بد سعودی‌ها در روزهای بروز فاجعه

رییس جمعیت هلال‌احمر در ادامه درباره چگونگی شناسایی اجساد ایرانی و تحویل آنها به ایران نیز گفت: زمانی که آنجا بودیم با سازمان پزشکی قانونی سعودی به سردخانه‌ها رفتیم و تاکید کردیم که هیچ یک از شهدای ایرانی نباید آنجا دفن شوند. آنها نیز گفتند هیچ اعتقادی ندارند که شهدای ما را نگه دارند. البته شرایط‌شان شرایط بدی بود. از طرفی هم در فضای مجازی و ... تبلیغ می‌شد که عربستان نمی‌خواهد شهدای ایران را بازگرداند، اما شرایط سعودی‌ها ناجور بود. سردخانه‌هایشان محدود و آمادگی برای شناسایی تمام اجساد را نداشتند. به همین دلیل هم طبق رسوم اهل سنت در دفن اجساد، عمل کردند. باز هم ما تاکید کردیم که حتی یک نفر از شهدای ایرانی نباید آنجا بماند و آنها نیز برای تفکیک و شناسایی اجساد، از ما فرصت خواستند.

خسارت‌هایی که امسال به هلال احمر ایران وارد شد

ضیایی درباره تعیین تکلیف تجهیزات، امکانات و داروهای هلال‌احمر ایران در عربستان با توجه به اینکه امسال حجاج ایرانی جهت حج مشرف نمی‌شوند، گفت: هم جمعیت هلال احمر و سازمان حج و زیارت امکانات زیادی در آنجا دارند و البته از چند ماه گذشته فکر می‌کردیم که ممکن است امسال حجاج ایرانی مشرف نشوند و به همین دلیل کارهایمان را برای بازگرداندن امکانات‌مان شروع کرده بودیم، اما عربستان به هیچ عنوان اجازه ورود به ما نمی‌داد و ما با تماس تلفنی با مالکان مراکز در آنجا، اقداماتی را انجام دادیم.

رییس جمعیت هلال‌احمر افزود: داروهایی که به عربستان برده بودیم را سعی کردیم به بعثه سایر کشورها نظیر عراق دهیم که البته فروش این داروها هم امکان نداشت و داروها را به صورت رایگان ارایه کردیم. بعثه عراق نیز داروها را تا حد لازم استفاده می‌کند و مابقی را به عراق بازمی‌گرداند و در آنجا در مورد آنها تصمیم گرفته می‌شود. امسال خسارت بزرگی به جمعیت هلال‌احمر ایران بابت ماندن داروها و امکانات‌مان در عربستان وارد شد.

بررسی لایحه اصلاح قانون کار در اولین جلسه شورای عالی کار

$
0
0

سلامت نیوز: نمایندگان کارگری شورای عالی کار خواستار بررسی لایحه اصلاح قانون کار در اولین جلسه شورایعالی کار شدند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، نمایندگان کارگری شورای عالی کار در نامه ای خطاب به دبیر شورای عالی کار خواستار رسیدگی به لایحه اصلاح قانون کار شدند.

متن این نامه که به امضای نمایندگان کارگران در شورای عالی کار، «احمدرضا معینی»، «علی خدایی» و «آیت اسدی» رسیده است به شرح زیر است:

پیرو ارسال لایحه اصلاح قانون کار به مجلس بدون رعایت شرایط مندرج در ماده 73 قانون برنامه پنجم توسعه توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ایجاد نگرانی های فراوان بین کارگران و تشکل های کارگری، مستدعی است نسبت به قرار گرفتن موضوع در دستور کار اولین جلسه شورای عالی کار، اقدامات لازم صورت پذیرد.

 

تعداد پزشکان متخصص و فوق تخصص یک دهم نیاز کشور است

$
0
0

سلامت نیوز: وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر تعداد فارغ التحصیلان مقاطع تخصصی و فوق تخصصی یک دهم نیاز کشور است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر سید حسن هاشمی در حاشیه بازدید از روند برگزاری آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه در این آزمون ۳ هزار و ۶۰۰ نفر شرکت دارند، افزود: داوطلبان در دو مرحله آزمون می دهند که مرحله اول کتبی و مرحله دوم عملی است که چهار روز به طول می انجامد و سخت تر از آزمون کتبی است.

وی اظهار داشت: افرادی که در آزمون بورد فوق تخصصی حضور دارند، تمام مراحل قبلی را گذرانده اند و پس از اخذ مدرک تخصص خود، بین ۴ تا ۸ سال در مناطق محروم طرح خود را سپری کرده و پس از آن به دوره های فوق تخصصی راه یافته و ۳ سال تحصیل کرده اند و در نهایت در آزمون بورد فوق تخصصی شرکت کرده اند که برخی از آنها در سنین ۴۵ یا ۵۰ سال قرار دارند.

هاشمی با اشاره به دشوار بودن رشته پزشکی، گفت: در رشته های پزشکی باید به صورت مستمر تحصیل کرد و بقیه عمر پزشکان تا زمانی که طبابت می کنند باید با کتاب، مقاله، منابع علمی به روز و همایش های علمی سپری شود.

وزیر بهداشت ظرفیت پذیرش را همان ظرفیت اعلام شده عنوان کرد و افزود: به دلیل عدم توسعه فضاهای آموزشی در سالهای گذشته و تبدیل شدن بسیاری از بیمارستان های آموزشی به درمانی، ظرفیت پذیرش بالایی وجود ندارد مگر اینکه زیرساخت ها را توسعه دهیم که بسیار ضروری است و در برخی از رشته های مانند جراحی مغز، چشم، گوش، حلق و بینی و ارتوپدی در کشور کمبود وجود دارد و مردم در سراسر کشور به ویژه در نقاط دوردست و مرزی نیازمند حضور این متخصصان هستند.

هاشمی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد فارغ التحصیلان مقاطع تخصصی و فوق تخصصی یک دهم نیاز کشور است فرض کنید اگر به ۶۰۰ جراح مغز نیاز باشد سالانه ۶۰ نفر فارغ التحصیل می شوند و اگر بخواهیم بیش از این به محیط های آموزش فشار بیاوریم، کیفیت آموزش کاهش خواهد یافت و کمتر از استانداردها خواهد بود.

وزیر بهداشت در خصوص امکان بورسیه شدن متخصصان و فوق تخصص های پزشکی نیز گفت: اگر بخواهیم بورسیه کنیم باید به دانشگاه های داخلی بورسیه کنیم زیرا کیفیت و سطح آموزش در ایران بالا است و بیمارهای بومی در کشور وجود دارد به عنوان نمونه ایران از نظر تصادف ها در رتبه بالایی قرار دارد که می تواند در آموزش دوره های تخصصی و فوق تخصصی موثر باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که در فرصت ایجاد شده پس از برجام بتوان از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه و ایجاد بیمارستان های مجهز آموزشی استفاده کرد تا کمبودهای کشور به سرعت برطرف شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه هیچ فردی نمی تواند استاد دانشگاه های علوم پزشکی شود مگر اینکه مدرک بورد تخصصی و فوق تخصصی را داشته باشد، افزود: این آزمون، بورد ملی است که از چندین آزمون مانند آزمون های سالانه ارتقاء تشکیل شده و امروز شاهد آزمون نهایی هستیم.


بازیگر سینما به دلیل اشتباه پزشکی تا مرز مرگ پیش رفت

$
0
0

سلامت نیوز: رضا داودنژاد با بیان اینکه اشتباه پزشکی او را تا کما برد، اظهار داشت: بازگشت من به زندگی چیزی شبیه یک معجزه بود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، داودنژاد با حضور در برنامه اکسیر، که به موضوع قصور پزشکی اختصاص داشت، بیماری خود را ناشی از خطای پزشکی دانست و گفت: آنچه بر سرم آمد ناشی از اشتباهات پزشکی بود.
وی افزود: وزن بالا و چاقی مفرط، زندگی را برایم سخت کرده بود و از این موضوع بسیار ناراحت بودم. به همین دلیل در صدد کاهش وزن برآمدم و پس از مراجعه به پزشک و با تشخیص او عمل «بای پس روده» را انجام دادم.
این بازیگر تلویزیون ادامه داد: روند کاهش وزنم در ابتدا بسیار خوب پیش رفت و حس می کردم به وزن طبیعی نزدیک شده ام اما این روند به یکباره تغییر کرد.
وی اضافه کرد: بی حالی های پی درپی و ضعف بدنی به تدریج بر من غالب شد. بسیاری از اوقات به خواب عمیق می رفتم، اشتهای خود را به کلی از دست داده بودم و حس بی حالی دائمی داشتم، به طوری که سر صحنه فیلمبرداری سریال « فراموشی» که برای عید سال 1391 ساخته می شد، به کلی از حال رفتم. در این نقطه بود که احساس خطر کردم.
بازیگر سریال پشت کنکوری ها اظهار داشت: پس از مراجعه به بیمارستان، پزشک تشخیص داد دچار نارسایی کبد شده ام و باید ویتامین های خاصی را با تزریق مصرف کنم ،اما پس از مدتی بیماری به حدی پیش رفت که به سی.سی.یو رفتم.
وی تاکید کرد: در تمام این مدت پزشک معالج، نه با خود من و نه با خانواده ام درباره بیماری سخنی نگفت و تنها حرفی که به ما زده شد این بود که من در نهایت 48 ساعت دیگر زنده خواهم ماند.
داودنژاد اضافه کرد: برای عمل جراحی توسط دکتر «ملک حسینی» وارد شیراز شدم اما به محض ورود به این شهر به کما رفتم و آنچه من را نجات داد، بیشتر شبیه یک معجزه بود و دعای مردم و البته زحمات گروه پزشکی این معجزه را رقم زد.
وی همچنین گفت: یکی از عوامل مهم در بهبود بیماری، ارتباط نزدیک بیمار و خانواده او با پزشک معالج است؛ چیزی که متاسفانه پزشک اول من رعایت نکرد اما در شیراز دکتر ملک حسینی مدام با خود من و البته خانواده ام در ارتباط بود و مراحل معالجه را بیان می کردند و حتی به پدرم گفته بودند تنها 10 درصد امکان بهبودی پس از عمل وجود دارد. این ارتباط کمک بسیاری به تسریع بهبودی فرد بیمار می کند.
وی افزود: بعدها متوجه شدم عمل «بای پس» سه برابر استاندارد پزشکی انجام شده است و این اولین خطای پزشک بود. از سوی دیگر زمان حضور من در بیمارستان بیش از حد بود و اگر زودتر به شیراز منتقل می شدم به جای عمل جراحی سخت، حتی با تجویز دارو نیز می توانستم سلامتی خود را به دست آورم و به زندگی عادی بازگردم.
داودنژاد در پایان با اشاره به اینکه اکنون در سلامت کامل به سر می برد، گفت: به تازگی بازی در فیلم سینمایی «فِراری» ساخته پدرم را به پایان رسانده ام و قصد دارم در آینده با قدرت به سینما بازگردم.

راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان و دندان دانش آموزان

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: هفت میلیون جمعیت دانش آموزی تحت پوشش خدمات دهان و دندان قرار گرفتند و درحال حاضر بحث راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان را در دستور کار داریم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، یزدانی عضو شورای عالی دندانپرشکی ایران در برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: با توجه به بعضی کشورها همچون بنگلادش خدمات دندانپزشکی که در کشور ما ارائه می شود چندان گران نیست؛ در کشور ما متاسفانه وضعیت بیمه ها و پرداخت آنها مشخص نیست و باید گفت بیمه ها باید برای سقف تعهدات را افزایش دهند.

وی گفت: در این دولت خوشبختانه در حوزه سلامت دهان و دندان کارهای خوبی انجام گرفته است که کاملا بازگو نشده است. نزدیک به دوازده سال است که به دندانپزشکی در کنار چشم پزشکی اهمیت فراوانی داده شده است.

یزدانی در پاسخ به سوالی نسبت به اینکه چرا قیمت خدمات دندانپزشکی متفاوت است گفت: دندانپزشکی یک کار فنی است و مقایسه آن با خدمات بیمارستانی کار درستی نیست. یک دندانپزشک تمام خدمات تجهیزات بی حسی و ... را خودش انجام می دهد و علت تعرفه متفاوت به نوع سرویس، وسیله، ابزار و حتی می توان گفت صندلی دندانپزشک برمی گردد اما بازگو کرد این مسئله که نوع ماده به کار رفته در دندان علت تفاوت قیمت دندانپزشکی است صحت ندارد.

یزدانی افزود: در مسئله دندانپزشکی تعرفه جدیدی در دست نداریم که بتوان براساس آن قیمت خدمات را به طور مشخص بیان کرد.

در ادامه این گفت وگو محمد جواد کبیر مدیر عامل بیمه سلامت در واکنش به صحبت های یزدانی گفت: در بخش خصوصی است که تعرفه وجود ندارد درحالیکه در بخش دولتی خدمات بر اساس تعرفه است و مرتبا به روز می شود زیرا سهم بیمه ها بر اساس این تعرفه دولت حساب می شود.

کبیر گفت: متاسفانه در کشور ما به موضوع دندانپزشکی به صورت سطحی پرداخته شده است درحالیکه جزو دهم مراقبت های سلامت مربوط به بحث دهان و دندان است.

وی افزود: اولین بار در سال 93 پیشنهاد دادیم که بخشی از سرانه روستائیان برای سلامت دهان و دندان در نظر گرفته شود و اولین بار در تاریخ کشور بود که با همکاری وزارت بهداشت و بیمه سلامت به بحث سلامت دهان و دندان روستائیان توجه جدی شد و این شروع خوبی برای انجام کار بود .

مدیر عامل بیمه سلامت از مشخص کردن گروه های سنی و سطح بندی آنها در نقشه سلامت سخن گفت و افزود: باید گروه های مختلف سنی از لحاظ نیاز به کشیدن، پر کردن دسته بندی شده و بر اساس آن خدمات دریافت کنند.

وی گفت: در سال 93 مصوب شد حدود 6 قلم از اقلام سلامت تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و نزدیک به 13500 تومان سرانه سلامت گروه های مختلف بود که متاسفانه تامین نشد و سازمان بیمه سلامت با چالش جدی مواجه شد.

وی افزود: هم اکنون 34 میلیون نفر به طور رایگان بیمه هستند و حدود 7 درصد سرانه سلامت به بخش دهان و دندان تعلق می گیرد و ادامه داد زمانی بیمه ها می توانند در این بخش پاسخگو باشند که منابع و مصارف برابر باشند.

حمید صمد زاده، رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت در ادامه این نشست در گفت وگوی تلفنی گفت: از دست دادن دندان نقص است و باید خدمات دهان و دندان جدی گرفته شود.

وی گفت:اگر بیمه ها حمایت کنند می توانیم قیمت دندانپزشکی را به تعادل برسانیم اما متاسفانه در چند سال اخیر در بحث دندانپزشکی به صورت جدی وارد نشده اند.

رئیس اداره سلامت گفت: با تعاملات خوبی که با بیمه سلامت ایرانیان برقرار کرده ایم خدمات مطلوبی را در روستاها شاهد بوده ایم که باید تلاش کنیم مشابه آن در شهرهای بزرگ نیز اتفاق بیفتد.

وی افزود: متاسفانه از خدمات دندانپزشکی تنها دندان کشیدن تحت پوشش بیمه ای است و به این صورت است که به جای تشویق به ترمیم دندان ها ، مردم به کشیدن آنها ترغیب می شوند.

رئیس اداره سلامت با توجه به بحث پیشگیری در این حوزه گفت: با امضای توافق نامه ای با آموزش و پرورش 7 میلیون دانش آموز را تحت پوشش قرار داده ایم و این حرکت ملی که در یک سال 10 ملیون خدمت ارائه شود بی سابقه بوده است.

وی در پایان گفت: در حال حاضر بحث راه اندازی شناسنامه الکترونیکی دهان و دندان دانش آموزان در دستور کار قرار دارد.

تبلیغ مخدر«کاپتاگون» در شبکه های اجتماعی/عوارض معجون جادویی داعش

$
0
0

سلامت نیوز: یک آسیب شناس اجتماعی و استاد دانشگاه از ماده مخدر «کاپتاگون» به عنوان معجون جدید داعش نام برد و گفت: این ماده مخدر در شبکه های اجتماعی تبلیغ می شود.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر مجید ابهری در گفتگو با مهر در مورد این ماده مخدر افزود: بعد از ورود انواع مواد مخدر صنعتی که اکثر آنها در آزمایشگاه های رژیم صهیونیستی تهیه می شود اخیرا آزمایشگاه های ناتو در بلغارستان اقدام به تولید مخدر جدیدی به نام «کاپتاگون» کرده اند که به نام «معجون جادویی داعش» نامیده می شود و اکثریت اعضای داعش آن را مصرف می کنند.

وی گفت: این ماده قدرت بدنی را بسیار زیاد افزایش داده و همراه با درنده خویی جنسی، سنگدلی و نترسیدن را در مصرف کنندگان ایجاد می کند. در حال حاضر این ماده مخدر در بعضی شبکه های اجتماعی به نام معجون معجزه آور داعش نامیده شده و درباره آن تبلیغ می شود که به غلط داروی انرژی زا قدرت آفرین و تقویت کننده نیروی جنسی معرفی می شود.

این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی تاکید کرد: یک بار مصرف این ماده اعتیاد مغزی و عصبی ایجاد کرده و بسیاری از افراد بعد از اقدامات وحشیانه خود در گروه داعش وقتی به حالت عادی جمع می شوند حتی با مشاهده فیلم خود باور نمی کنند که این رفتارهای وحشیانه و حیوانی از آنها سر زده است.

ابهری گفت: بنابراین موضوع فعالیت و جنگ براساس باورهای دینی در بین داعش دروغ بوده و لازم است افرادی که در شبکه های اجتماعی با این تبلیغات روبرو می شوند توجهی به آن نکنند و از خطرات خانمان برانداز آن مطلع باشند.

خاورمیانه به جهنم نزدیک می‌شود؟

$
0
0

سلامت نیوز: شواهد نشان می‌دهد، در آینده‌ای نزدیک بخشی از خاورمیانه غیرقابل سکونت می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین، چندی است که موضوع پدیدآمدن بحران آب و خشکسالی در خاورمیانه در بین رسانه های داخلی و خارجی مطرح است. حال در دنیا نگرانی های زیادی در زمینه آب وجود دارد و همگی به این سمت در حال حرکت هستند که آب کره زمین تمام می‌شود و دیگر حیاتی بر روی کره زمین وجود نداشته باشد.

مینا افشار: اهمیت آب در کره زمین به اندازه حیات همه موجودات زنده مهم است، تا حدی که از۷۰ درصد آب کره زمین حدود ۳ درصد آن آب شیرین است و اتمام این آب نتایج وحشتناکی را برای همه موجود زنده دارد. اما چندی است که موضوع تغییرات اقلیمی و کم آبی در خاورمیانه و به خصوص در ایران در میان رسانه های ایران و جهان دست به دست می شود. در ابتدای سال ۹۵ رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام کرد: با وجود بارش‌های اخیر، خشکسالی انباشته شده و بلندمدت همچنان در بسیاری از مناطق کشور حاکم است و از اینرو نباید تصور کنیم به صرف بارش‌های کوتاه مدت مشکلات کم آبی و بحران آب کشور ریشه کن شده است.

شاهرخ فاتح با اشاره به شاخص spi هفت ساله در مورد وضعیت خشکسالی کشور تاکید کرد: عمده مناطق کشور با نگاه بلندمدت از خشکسالی انباشته شده رنج می برند و این خشکسالی‌ها هنوز از حافظه مناطق مختلف کشور پاک نشده است. خشکسالی انباشته شده در کوتاه مدت و با بارش‌های مقطعی اگرچه تعدیل می‌شود ولی به طور اساسی رفع نخواهد شد. از این رو اتخاذ همه تمهیدات لازم برای مواجهه منطقی با شرایط اقلیمی کشور و کمبود منابع آب و بهره برداری هوشمندانه از منابع محدود آبی کشور باید همچنان در دستور کار همه آحاد جامعه باشد. (اینجا را بخوانید)

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با تاکید بر اینکه بحران خشکسالی انباشته کشور با بارش های مقطعی رفع نخواهد شد، گفت: بارش‌های اخیر کشورتسکین دهنده بوده است ولی وضعیت آب‌های زیرزمینی با بارش‌های کوتاه مدت بهبود نمی‌یابد.

با این حال، دمای کره زمین در حال افزایش است و این موضوع خسارت های مرگباری را به کره زمین می زند، در سال 1394 برای حل این مسئله راه حل هایی پیشنهاد شد، برخی از خسارت های مرگبار گرم شدن زمین و برخی از عوامل ایجاد کننده آن کشف شد و حتی سران کشور های مختلف در پاریس برای جلوگیری از افزایش دما جهان به «توافقی تاریخی» رسیدند، اما هیچ کدام از این اتفاق ها باعث کاهش این افزایش دما نشد.

گرمایش زمین به گفته بسیاری از رسانه های خارجی بزرگترین مسئله قرن بیست یکم است. عامل این گرم شدن دمای کره زمین در چند سال اخیر که به آن گرمایش جهانی آب و هوایی می گویند، جمع شدن گازهای گلخانه ای در اتمسفر است. اما در سال 1394 دانشمندان چه چیزهای جدیدی در رابطه با این پدیده کشف کردند و آیا انسان ها توانستهاند مانع گرمایش جهانی شوند؟! (اینجا را بخوانید)

اما در سال 1995 تحقیق دانشمندان نشان داد که یکی از عوامل اصلی «گرمایش جهانی» انسان ها هستند، پیش تر تحقیقات از آسیب های گرم شدن کره زمین خبر داده بوند اما با ورود به قرن بیست یکم تحقیقات جدیدتر نشان داد این آسیب ها بسیار خطرناک هستند؛ طوفان های شدید، خشک سالی انقراض گونه های حیوانی، به زیر آب رفتن بسیاری از شهر های بزرگ و ... اکنون هر سال و ماهی که می گذرد رکورد گرم ترین سال و ماه تاریخ شکسته می شود و هر کشوری با تولید گاز های گلخانه ای به کشور خود و آینده جهان آسیب می رساند. ایران هم از کشورهایی است که گازها گلخانه ای زیادی تولید می کند، 1.6 درصد گاز های گلخانه ای جهان را ایران تولید می کند، این یعنی ایران رتبه هشتم را در تولید گاز های گلخانه ای در جهان دارد.

تحقیقات جدید دانشگاه واخنیگن هلند و موسسه بین المللی تحلیل سیستم‌های کاربردی اتریش که در مجله علم کل محیط زیست منتشر شد نشان می دهد که تغییر اقلیم تهدیدی جدی برای آینده دریاچه ارومیه است و حتی در خوش بینانه ترین حالت و بدون در نظر گرفتن هیچ اتفاق دیگری، شرایط دریاچه خشک شده ارومیه بدتر می شود.

شواهد نشان می دهد، در آینده ای بسیار نزدیک شاید تا 100 سال دیگر، بخشی از خاورمیانه غیرقابل سکونت می شود، شهرهای بزرگ و ساحلی مانند نیویورک، میامی، ونیز و ... به زیر آب می روند، طوفان های شدید نسل های آینده را مجبور می کنند دائما در حال سفر باشند. بیماری های میکروبی، عفونی و همچنین بیماری های مرگباری که توسط پشه ها منتقل می شوند مانند ملاریا افزایش می یابند، یک چهارم گونه های گیاهی و حیوانی کاهش می یابند، جنگ های زیادی مانند آنچه در سوریه در حال رخ دادن است بر سر آب در جهان رخ می دهد. در آن زمان شاید کره زمین به انتهای مسیر نابودی نزدیک شود، مسیری که به علت سوزانده شدن سوخت های فسیلی آغاز شده و هنوز هیچ اقدامی مفیدی برای توقف آن انجام نشده است. سوزاندن سوخت های فسیلی دی اکسید کربن تولید می کند و این منجر به گرم شدن کره زمین می شود گرمایی که باعث از بین رفتن حیات انسان و بسیاری از گونه های حیوانی روی کره زمین می شود.

اما این مسئله هم اکنون هم تاثیرهای زیادی روی کره زمین داشته است؛ طوفان‌ها، سیل‌ها و خشکسالی‌ها بسیاری از کشورهای دنیا را در برگرفته اند. بسیاری بر این باورند گرمایش جهانی یکی از عوامل شروع جنگ سوریه بوده است و تحقیقات جدیدی نشان می دهد که حتی افزایش دما کره زمین آینده دریاجه ارومیه را هم تهدید می کند.

این در حالی‌است که رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی از درگیری 72 درصد جمعیت کشور با پدیده خشکسالی خبر می دهد. او به مساحت تحت تاثیر خشکسالی در کشور اشاره کرد و گفت: براساس محاسبات انجام شده درخصوص مساحت تحت تاثیر هر یک از طبقات خشکسالی بلند مدت ، 31 درصد مساحت کل کشور از خشکسالی خفیف، 29 درصد خشکسالی متوسط، 12 درصد خشکسالی شدید و یک درصد نیز با خشکسالی بسیار شدید درگیر هستند.

در این رابطه شاهرخ فاتح در مورد جمعیت تحت تاثیر خشکسالی در کشور تأکید کرد: بررسی جمعیت تحت تاثیر هر یک از طبقات خشکسالی بلند مدت حاکی از آنست که 27 درصد جمعیت کشور با خشکسالی خفیف، 32 درصد خشکسالی متوسط، 12 درصد خشکسالی شدید، یک درصد خشکسالی بسیار شدید درگیر هستند.

گرما در بخش های زیادی از مناطق کشور، حالا به بالاترین حد خود رسیده است و شاید خیلی ها این نکته را امسال بیشتر شنیده اند که «امسال چقدر هوا گرم است». اما بررسی ها نشان می دهد، ایران نیز متاثر موج گرمایش جهانی است و نکته مهم این است که گرما در ایران بالاتر از حد میانگین است. «هم اکنون دما بیشتر سطح کره زمین گرم تر از میانگین دما تاریخ است و نتیجه این اتفاق هم تبدیل شدن ماه ژوئن امسال به گرمترین ژوئن از سال 1880 تاکنون است. » این جمله سازمان ملی اقیانوسی و جوی ایالت متحده آمریکا پس از انجام تحقیقات در رابطه با دما تیر ماه است.

در حالی که رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور ضمن اشاره به استان‌های پربارش و کم‌بارش کشور طی 10 ماه اخیر، از افزایش 6 دهم درجه‌ای دمای کشور طی تیرماه گذشته در مقایسه با میانگین بلندمدت این ماه خبر داد.

بعد از آن هم رئیس انجمن متخصصان محیط زیست ایران اعلام کرد: 100 هزار هکتار از جنگل‌های طبیعی کشور در حال از دست رفتن است.

مجید عباسپور در ارتباط با دلایل افزایش بیابان‌زایی در کشور گفت: میزان بارش در کشور مقدار محدودی یعنی حدود 400 میلیارد متر مکعب در سال است که در چند سال اخیر به دلیل تغییرات آب و هوایی و خشکسالی کمتر نیز شده، بنابراین یکی از عواملی که موج افزایش بیابان‌زایی در کشور می شود؛ مشکل کمبود بارش و آب است. همچنین الگوی بارش ها نیز تغییر کرده است و شاهدیم که در زمستان ها اگرچه بارش باران ممکن است؛ زیاد باشد، اما مقدار بارش برف کم شده و به همین خاطر یخچال های طبیعی که منابع آب جاری در فصل گرما برای آبیاری زمین ها و تامین سفره های آب زیر زمینی هستند؛ با چالش روبرو شده است.

همین چند روز پیش بود که تلویزیون فرانسه در گزارشی هشدار داد که مزارع پسته ایران روبه نابودی هستند. دلیل هم خشکسالی و برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی است. و طنز تلخ ماجرا اینجاست در این وانفسای خشکسالی و در همین روزها سیل مناطقی از ایران را با خود می برد مشابه اتفاقی در آمریکا می‌افتد.

با این با وجود، یکی از مناطقی که شاید آینده حیات انسان در آن زودتر به خطر بیافتد خاورمیانه است. چندی پیش موسسه «منابع جهانی» تحقیقی انجام داده بود، در این تحقیق آورده شده است که تا سال 2040 کم آبی در خاورمیانه منجر به ایجاد بحران های امنیتی و اقتصادی می شود. در رتبه بندی بحران آب از 33 کشور اول، 14 کشور در خاورمیانه واقع شده اند و ایران هم در رتبه سیزدهم قرار دارد.

در همین راستا، چندی پیش وزیر نیرو هم از در تهدید بودن بقای ایران خبر داد. حمید چیت‌چیان با بیان اینکه "میزان آب تجدید شونده کشور از متوسط 130 میلیارد مترمکعب به متوسط 116 میلیارد مترمکعب کاهش یافته و در سال‌های اخیر باز هم کاهش می‌یابد"، گفت: طبق استانداردهای جهانی اگر در یک منطقه 40 درصد منابع آب تجدید پذیر استفاده شود منطقه در حال پایداری است، اما اگر میزان استفاده از منابع آب تجدیدپذیر به بالای 40 درصد برسد، منطقه در وضعیت بحرانی قرار دارد و این در حالی است که در حال حاضر در کشور ما بیش از 86 درصد از منابع آب تجدید پذیر استفاده می‌شود.

او ادامه حیات و تمدن و بقای ایرانی را به‌دلیل شرایط آبی کشور در معرض تهدید دانست و گفت: ما ناچاریم در وضعیت مصرف آب تجدیدنظر کنیم و در رابطه با کاهش مصرف آن، به اشتراک و اتفاق‌نظر برسیم.

اما انتشار گزارشی با تیتر «راه نجات از خشکسالی؛ گران کردن آب»، با اعتراض مخاطبان خبرآنلاین مواجه شد و کامنت های زیاد و انتقاد آمیزی را همراه داشت. مخاطبان بیش از ۲۵۰ کامنت برای این خبر ارسال کرده بودند که البته حدود ۱۵۰ مورد از آنها قابل تایید بود. در این گزارش با اشاره به حرف وزیر نیرو مبنی بر لزوم افزایش قیمت آب برای کاهش مصرف آن، به مصرف زیاد آب توسط ایرانی ها، شرایط خطرناک ایران در زمینه خشکسالی و قیمت آب در کشور های مختلف پرداخته شده بود که البته کاربران خبرآنلاین انتقاد های زیادی نسبت به این گزارش داشتند. بیش 90 درصد کامنت های این گزارش انتقاد آمیز بود و به برخی از کمبود های این گزارش اشاره می کردند.

از طرف دیگر تحقیق سازمان ملی اقیانوسی و جوی آمریکا با نام "وضعیت آب و هوایی" نشان می دهد دیگر تاثیر سوزاندن سوخت های فسیلی مانند گذشته نامحسوس نیست و همین امروز هم جهان در حال حرکت به سمت آینده وحشتناک خود است. در این تحقیق که به کمک صدها دانشمند از 62 کشور مختلف انجام شده است تغییراتی که با «گرمایش جهانی» در ارتباط هستند مورد بررسی قرار گرفتند. تغییراتی مانند روند تولید کربن، دما سال های مختلف کره زمین، ارتفاق آب اقیانوس ها، خشکسالی، شرایط مناطق مختلف و ...

همه این اخبار درحالی است که دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران هم با اظهار نگرانی از آب شدن کلاهک یخی قطب شمال با سرعتی ۳ برابر حد معمول و کاهش ۲.۷ درصدی آنها در هر دهه، سهم شهرها را در تولید گازهای گلخانه ای ۸۰ درصد عنوان کرد.

مدرس دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه نتایج تمامی مطالعات حاکی از آن است که گرمایش زمین تحت تاثیر گازهای گلخانه ای است به خبرآنلاین گفت: همانطور که جهان به طور روزافزونی سوخت‌های فسیلی مصرف می کند، غلظت گازهای گلخانه ای نیز رو به افزایش است و متوسط دمای سطح زمین نیز بالا می رود.

در این رابطه از ابتدای دولت یازدهم بحث شکستن سدها در داخل و خارج کشور مطرح شد. اینکه سدها عامل بحران آب در ایران هستند و البته خشک شدن تالاب ها که عامل گرد و خاک به شمار می روند هم به سدها ارتباط دارد. اما برای کنترل بحران آب و گرد و خاک، باید سدها را شکست؟ (اینجا را بخوانید)

تحقیقات مختلفی از جمله تحقیق دانشگاه «ام آی تی» و موسسه ماکس پلانک از آینده ای وحشتناک در خاورمیانه به علت «گرمایش جهانی» خبر داده‌اند، آینده‌ای که شاید خاورمیانه را غیرقابل زندگی کند. اما آیا این اتفاق واقعا رخ می‌دهد؟ تغییر اقلیم تاکنون چه تاثیراتی بر روی ایران داشته است؟ و آیا باید منتظر یک جنگ آب در ایران باشیم؟ در این رابطه میزگردی در خبرآنلاین با حضور محسن ناصری، مدیر طرح ملی تغییرات آب‌ و هوای سازمان حفاظت محیط زیست و دکتر هومان لیاقتی رئیس صندوق ملی محیط زیست برگزار شد، مشروح این میزگرد را در اینجا بخوانید.

اما بر اساس آخرین اطلاعات ناسا ماه جولای 2016 (10 تیر تا 9 مرداد) با ادامه دادن به روند شکسته شدن رکورد ماهانه دما، رکورد گرمترین جولای تاریخ که تنها یک سال پیش شکسته شده بود را شکست. 9 ماه قبلی هم رکورد ماه خودشان را شکسته بودند و این روند برای دهمین بار پی در پی ادامه پیدا کرد. این رکورد شکنی توسط ماه جولای بر اساس اطلاعاتی است که از سال 1880 تاکنون وجود دارد. علت این روند رکورد شکنی گرمایش جهانی و ال نینو است؛ ال نینو آب اقیانوس آرام را گرم می کند و این منجر به افزایش دمای کره زمین می شود.

این بار موضوع پدیدآمدن بحران آب، نه از منظر کارشناسان محیط‌زیست و جامعه‌شناسان بلکه از منظر متخصصان و فعالان صنعت آب در میزگردی در «کافه‌خبر» بررسی شد. «اسماعیل مسگرپورطوسی»، «فریدون خزاعی» و «رضا حاجی‌کریم» درباره مسائلی چون بررسی تاثیرسدسازی بر بروز بحران آب، تأثیر جدا شدن مدیریت عرضه و تقاضا، فقدان بهره‌وری و اقتصادی نبود آب سخن گفتند. (اینجا را بخوانید)

اسماعیل‌مسگرپور تحصیلکرده مهندسی مکانیک و مدیریت استراتژیک در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان نایب‌رییس اول هیئت مدیره فدراسیون صنعت آب ایران به ویژه بر روند تاریخی جدا شدن مدیریت منابع و عرضه آب از دست مردم و نبود بهره‌وری در مدیریت منابع آب تأکید داشت.

فریدون خزاعی که تحصیلکرده رشته راه و ساختمان در مقطع کارشناس ارشد از دانشکده فنی دانشگاه تهران است تحقق اقتصاد مقاومتی را منوط به سامان دادن به وضعیت آب و اقتصاد آن توصیف کرد. او دبیرکل فدراسیون صنعت آب ایران است.

رضاحاجی‌کریم، مهندسی مکانیک خوانده و دکترای مدیریت استراتژيک از دانشگاه نیس فرانسه دارد و نماینده سندیکای شرکت‌های تاسیساتی و تجهیزاتی در فدراسیون صنعت آب است. او دراین‌میزگرد تأکید کرد: مدیریت آب یک زنجیره به هم پیوسته بسیار پیچیده‌است و حوزه نفوذ آن با نفوذ به معاش تک‌تک افراد جامعه سنجیده می‌شود. در چنین شرایطی به صورت مطلق نمی‌توانیم بگوییم ساخت همه سدها مشکل داشته، سد به عنوان یک ساختار فیزیکی، بخشی از نظام مدیریت و توزیع آب است و بدون توجه به شبکه‌های آبیاری و‌ آبخوانداری پایین‌دست آن معنا پیدا نمی‌کند. مشروح میزگرد را در اینجا بخوانید.

بعد از آن هم معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره شرایط آبی ایران اعلام کرد: کشور ما با کمبود آب و خشکسالی مواجه است و به جای طرح انتقال آب می توان از گزینه هایی همچون باز چرخانی فاضلاب ها، مدیریت منابع ، مدیریت آبهای سدها و چاه ها استفاده کرد.

در این میان هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل درباره بحران آب در ایران هشدار داد و از همه خواست برای کاهش این شرایط دست به دست هم دهند. لوئیس، ایران را جزو دو کشوری دانست که او برای زندگی می پسندد و عملکرد دولت دکتر حسن روحانی را باعث ارتقای تعامل جامعه جهانی با جمهوری اسلامی ایران می داند.

هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل همچنین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را در عمل به پنج شاخص برنامه توسعه هزاره این سازمان مثبت ارزیابی می کند و معتقد است درباره سه شاخص دیگر باید گام های بلندتری برداشته شود. لوئیس همچنین نسبت به مسایل زیست محیطی و بحران آب در ایران هشدار داد و از رسانه ها خواست درباره این بحران به صورت جدی وارد شوند تا با آموزش همگانی در کاهش این بحران گام اساسی برداشته شود.

تقریبا همه متخصصان بر این باورند که ایران در یک بحران آبی است، حتی خوشبین ترین آن ها هم کم آبی در ایران را رد نمی کنند. مطالعاتی در سال 2013 ایران را به عنوان بیست و چهارمین کشوری که تحت فشار منابع آبی است معرفی کرد. 7 استان از 32 استان کشور با شرایط کمبود آب مواجه هستند، 13 استان در شرایط بحرانی قرار دارند و هیچ یک از استان ها حتی استان های حاشیه دریای خزر از منابع آب کافی بهره نمی برند.

اما تحقیقاتی که سرانه آب مورد نیاز برای هر کشور را مشخص می کند، نشان می‌دهد که هم اکنون حداکثر ظرفیت جمعیت ایران حدود 90 میلیون نفر است و به احتمال زیاد با ادامه روند گرمایش جهانی شاید این به مقدار به چیزی حدود 60 میلیون نفر برسد.

با این حال بحران آبی شدید در ایران در حال رخ دادن است و ما باید از روش های مختلفی برای متوقف کردن آن استفاده کنیم، اما آیا استفاده از تکنولوژی های نو و یا اصلاح الگوی مصرف به تنهایی برای حل بحران آب کافی است؟ روش های مختلفی برای کاهش مصرف آب وجود دارد. تحقیقات مختلفی در زمینه نقش مدارس در ایجاد آگاهی محیط زیستی انجام شده است. یکی از اصلی ترین مسائل زیست محیطی هم آب است و کشور های مختلف برای آگاه سازی اهمیت آب برنامه های مختلفی دارند.

یکی از این برنامه ها که برای نجات آب در برخی از مدارس استرالیا اجرا می شود، برنامه «هوشمند آب» است در این برنامه روش های مختلفی در مدارس اجرا می شود تا دانش آموزان آگاهی بیشتری نسبت به آب داشته باشند، در مدارسی که این برنامه در آنها اجرا می شود بخش های مختلفی از آّب به دانش آموزان تدریس می شود؛ چرخه آب، حفاظت از آب، منابع آب، فاضلاب و بازیافت آب از مباحث تدریس شده در استرالیا است.


فرود اضطراری پرواز یاسوج - تهران/ در باک بنزین باز بود!

$
0
0

سلامت نیوز: مسئول روابط عمومی فرودگاه یاسوج گفت: باز بودن درب باک بنزین خلبان را مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه یاسوج کرد که این مشکل رفع و پرواز با موفقیت انجام شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، حمیدرضا گودرزی بازبودن درب باک بنزین را علت فرود اضطراری هواپیما در فرودگاه یاسوج ذکر کرد و اظهارداشت: این هواپیما که صبح امروز از تهران به یاسوج پرواز کرده بود در بازگشت مسافران را سوار و به محض پرواز بار دیگر به فرودگاه بازگشت.

وی ادامه داد: پس از رفع نقص و بسته شدن درب باک بنزین پرواز 3705 امروز یاسوج به تهران با موفقیت انجام شد. پیش از بروز نقص فنی برای این هواپیما که از تهران به یاسوج پرواز کرده بود 30 دقیقه تاخیر داشته است.

Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>