Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

کودکی نیمه­ کاره

$
0
0

سلامت نیوز :  پیش از آنکه کودکیشان را تمام کنند، پا به دنیایی می‌گذارند که همه چیز واقعی است. اسباب زندگی واقعی، همسر واقعی، بچه‌ها واقعی. کودکانی که به جای گذراندن سن بلوغ، با اجازه والد و حکم دادگاه وارد زندگی زناشویی می‌شوند، اینگونه مراحل زندگیشان را جهشی طی می‌کنند. از سال 85 تا سال گذشته، 85 هزار و 200 واقعه طلاق بین افراد زیر 19 سال کشور صورت گرفته که از این تعداد 4000 واقعه مربوط به کودکان دختر زیر 14 سال و 63 واقعه مربوط به کودکان پسر زیر 15 سال بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ فرشید یزدانی، فعال حقوق کودک با استناد بر آمارهای اعلام شده از سوی سازمان ثبت احوال می‌گوید: از سال 85 تا 90، 616 هزار واقعه طلاق در کشور رخ داده است که 81 هزار و 500 واقعه از این تعداد مربوط به دختران زیر 19 سال و7700 واقعه مربوط به پسران زیر 19 سال است. بنابراین طبق این آمار 13 درصد طلاق‌های کشور که طی آن سال‌ها مربوط به دختران زیر 19 سال و 5/1 درصد مربوط به پسران زیر 19 سال است. به گفته این فعال حقوق کودک طی پنج سال عنوان شده یک میلیون و 859 هزار واقعه ازدواج در میان افراد زیر 19 صورت گرفته است که از این تعداد یک میلیون و 589 هزار دختر و 270 هزار پسر بوده‌اند. همچنین از 201 هزار و 200 واقعه مربوط به کودکان زیر 15 سال ، 196 هزار واقعه مربوط به کودکان دختر زیر 14 سال و پنج هزار و 200 واقعه مربوط به پسران زیر 15 سال ثبت شده است.

دبیر ائتلاف اسلامی زنان در گفت‌وگو با آرمان با ابراز تعجب از اینکه هنوز ازدواج کودکان مرسوم است، می‌افزاید: بخش‌هایی از قرآن که مربوط به زنان استٰ، دائما بر محور رفع خشونت علیه زنان تاکید می‌کند. توران ولی‌مراد یکی از ابعاد امنیت را امنیت جنسی می‌داند و با تاکید بر اینکه ازدواج کودکان مصداق اعمال خشونت جنسی است، می‌افزاید: اگر دختری پیش از سن بلوغ ازدواج کندامنیت جنسی او به خطر افتاده است. همچنین ابعاد دیگر امنیت شامل امنیت جسمی، سلامت، اقتصادی و حقوقی می‌شود و چنانچه دختری از لحاظ جنسی مورد خشونت قرار بگیرد در ابعاد دیگر نیز صدمه می‌بیند. این عضو شورای مرکزی جامعه زینب ضمن اشاره به خلاء‌های قانونی برای جلوگیری از ازدواج کودکان می‌گوید: علاوه بر قوانینی که اجازه وقوع این ازدواج‌ها را صادر می‌کند سیستم آموزشی در کشور وجود ندارد که با استفاده از کلیه ابزارهای آموزشی از طریق مدارس و خانواده و کارگاه‌های آموزشی ارتباط بین فردی را به کودکان آموزش دهد یا اینکه بخواهد از وقوع این نوع ازدواج‌ها جلوگیری کند.

هرچیزی که امنیت کودک را به مخاطره بیندازد، جرم است

او ادامه می‌دهد: اگرچه پدر در دوران کودکی بر فرزند ولایت دارد اما دولت نیز باید حافظ حقوق آحاد مردم باشد و برای کلیه کودکان مسیر رشد و تعالی را تامین کند. لذا یکی از وظایف دولت این است که از طرق ابزار‌های مختلف ابعاد مختلف امنیت جنسی، جسمی، روانی، عاطفی، عقیدتی و روابط بین فردی را تعریف کند و خارج شدن از این تعریف را جرم تلقی نماید و هر چه امنیت کودک را به مخاطره بیندازد باید به عنوان جرم معرفی شود. او در باره آسیب‌های ازدواج و سپس طلاق در سنین کودکی می‌گوید: ابتدا باید همه صدماتی که بر این گروه وارد می‌شود مورد مطالعه قرار بگیرد. این کودکان جوانی را با طلاق آغاز می‌کنند و با باور به ناتوانی زندگی را ادامه می‌دهند. چرا که طلاق یعنی عدم توانایی برای رشد زوجیت. آسیب طلاق بر دختری که در کمتر از سن 14 سالگی ازدواج کرده است، بسیار بیشتر از گروه پسران است. این دختر در حالی که هنوز توانایی ایستادن روی پای خود را ندارد، ازدواج می‌کند، طلاق می‌گیرد و سپس با انواع بیماری‌های روانی و آسیب‌های اجتماعی به خانواده بازمی گردد. به عقیده این جامعه شناس وقوع طلاق برای فردی که در کودکی ازدواج کرده مدت زمان طی شدن دوره بلوغش را از 4 به 14 سال افزایش می‌دهد و خانه بعدی خود را روی صدمات قبلی می‌سازد.

ذی‌نفع می‌تواند شکایت کند

به‌رغم این الوندی، دبیر مرجع ملی حقوق کودک در وزارت دادگستری اعتقاد دارد که آمار ازدواج کودکان زیاد نیست و همین تعداد کم هم بیشتر در مناطق روستایی رخ می‌دهد. او در گفت‌وگو با آرمان درباره ازدواج کودکان توضیح می‌دهد: سن ازدواج برای پسر، 15 سال و برای دختر برابر با 13 سال است. ازدواج کمتر از این سن برای دختران به شرط اجازه والد و حکم دادگاه انجام می‌شود. اما درصورتی که به دادگاه اعلام نشود و ازدواج کودکی به ثبت برسدٰ،ذی نفع می‌تواند این موضوع را از طریق قانون پیگیری نماید. الوندی می‌افزاید: تشخیص بلوغ عقلانی یک دختر با پزشک است. در برخی مناطق دختر 13ساله توانمندی بیشتری نسبت به یک دختر دیگر در همان سن و در منطقه شهری دارد. دبیر مرجع ملی حقوق کودک در وزارت دادگستری درباره مغایرت این نوع ازدواج‌ها با کنوانسیون حقوق کودک می‌افزاید: ایران نیز یکی از امضاکنندگان کنوانسیون حقوق کودک است و در موادی که با قانون مغایرت نداشته باشد برخی مفاد آن را اجرا می‌کند .این کنوانسیون مسئولیت منافع کودک زیر 18 سال را قبول کرده است و در مواردی می‌تواند با استناد به این کنوانسیون از ثبت این ازدواج جلوگیری کند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>