Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

مشکلات رایج باروری در خانم‌ ها

$
0
0
سلامت نیوز : در سال های اخیر، شاهد باردار نشدن یا دیر باردار شدن خیلی از زوج ها جوان هستیم. حدود 30 درصد این امر به مشکلات باروری زنان مربوط است. 30 درصد نیز در نتیجه مشکل باروری مردان است و درصد باقی مانده در اثر مشکلات مشترک هر دو طرف یا مسایل دیگر است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برترین ها ؛ اگر یک سالی هست برای بچه دار شدن  اقدام کرده اید اما هنوز هیچ خبری نیست (یا 6 ماه اگر بالای 35 سال سن دارید)، باید حتما به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکل ناشی از اشکالات باروری در زن یا مرد باشد، بیشتر مواقع به راحتی برطرف می شود و خانم می تواند باردار شود.

برای تشخیص مشکلات باروری شاید لازم باشد به متخصص ژنتیک مراجعه کنید. گاهی ممکن است عدم باروری زن در نتیجه مشکلات ژنتیکی باشد و این پزشکان در جهت مداوا و برطرف شدن مشکل، توصیه های مناسبی دارند.

برای اینکه با رایج ترین دلایل عدم باروری زنان آشنا بشوید بهتر است ادامه مطلب را مطالعه کنید.

• ایندومتروز

ایندومتروز در واقع، در اثر به‌ وجود آمدن‌ نابجاى بافت‌هاى درون‌ رحمی در خارج از رحم و به‌ ویژه‌ در تخمدان‌هاى زن به وجود می آید. ‌

نشانه ها: بعضی از خانم ها هیچ نشانه ای بروز نمی دهند. امابرخی از آنها پریود یا مقاربت های دردناک، خونریزی شدید یا لکه های غیرمعمول و درد لگن خاصره دارند.

درمان: جراحی و برداشتن بافت درون زهدانی، داروهای باروری با تلقیح مصنوعی، جراحی و برداشتن بافت های غیرطبیعی یابازکردن هر گونه گرفتگی در لوله رحم یاART

درصد موفقیت: تا 40 درصد زنان پس از جراحی و مراقبت های پس از آن، باروری خود را به دست می آورند و باردار می شوند. مصرف داروهای باروری باعث افزایش تولید تخمک می شود و با تلقیح مصنوعی بین 9 تا 15 درصد موفقیت در پی دارد. پس از ART (کشت تخمک در بیرون از بدن) نیز تا 35 درصد احتمال بارداری وجود دارد.

• مشکل تخمک گذاری

مشکل تخمک گذاری به دلایل مختلف همچون مشکلات هورمونی به وجود می آید که مانع از تولید تخمک و رشد آن در تخمدان می شود.

 نشانه ها: پریود نشدن یا داشتن دوره های نامنظم پریود و خون ریزی بسیار زیاد یا بسیار کم که طبیعی نیستند.

درمان: مصرف داروهای باروری و IVF

درصد موفقیت: حدود 40 درصد زنان که کلومیفن سیترات برای تخمک گذاری مصرف می کنند، عموما پس  از یک دوره درمان (حدود سه تا شش ماه) باردار می شوند. هنگامی که داروهای باروری با تلقیح مصنوعی همراه می شود درصد بارداری حدود 9 تا 15 درصد است. پس از ART (کشت تخمک در بیرون از بدن) نیز تا 35 درصد احتمال بارداری وجود دارد.

• تخمک ضعیف

تعداد و کیفیت تخمک هایی که تولید می شوند با بالا رفتن سن کم می شوند و ممکن است منجر به عدم بارداری شود.

نشانه ها: ندارد

درمان: روش IVF با استفاده از تخمک یا جنین اهداکننده

درصد موفقیت: زنانی که از روش IVF با استفاده از تخمک یا جنین اهداکننده بهره می گیرند تا 50 درصد شانس بارداری دارند.

• سندروم تخمدان کیست‌دار

سندروم تخمدان کیست‌دار (PCOS)، شرایطی است که غده های کوچک در تخمدان هستند به اندازه کافی رشد نمی کنند تا به اصطلاح برسند و تخمک تولید کنند. این امر در نتیجه مشکلات هورمونی  و مدل های تخمک گذاری غیر قابل پیش بینی به وجود می آید.

نشانه ها: پریود نامنظم، رشد غیرمعمول موها، اکنه و اضافه وزن زیاد

درمان: روش صحیح زندگی (از نظر رژیم و ورزش)، داروهای باروری و IVF. داروی دیابت که «متفورمین» نامیده می شود نیز می تواند در برخی خانم ها منجر به تخمک گذاری منظم شود.

درصد موفقیت: بسیاری از افرادی که اضافه وزن دارند با کم کردن 5 تا 10 درص از وزن خود دوباره تخمک گذاری منظم پیدا می کنند. 40 درصد زنانی که دارو مصرف می کنند نیز احتمال بارداری دارند.

• مشکلات لوله رحم

گرفتگی یا آسیب دیدن لوله فالوپ می تواند از ورود اسپرم به داخل تخمدان جلوگیری کند. دلیل به وجود آمدن آن نیز می تواند ورم یا عفونت های مقاربتی (همچون کلامیدیا) یا جراحی های ناباروری باشد.

نشانه ها: ندارد

درمان: جراحی برای باز کردن لوله رحم، IVF در صورتی که جراحی موفق نبود یا لوله خیلی آسیب دیده باشد و ترمیم نشود.

درصد موفقیت: احتمال بارداری بسیار متغیر است: بین 5 تا 60 درصد. درصد موفقیت به مکان رشد و ایجاد گرفتگی در لوله رحم یا میزان آسیب دیدگی بافت ها بستگی دارد. زوج هایی که IVF را امتحان می کنند، بین 10 تا 40 درصد شانس بارداری دارند. البته این مساله هم به سن خانم بستگی دارد.

• مشکلات نامشخص دیگر

شاید پزشک نوعی اشکال نامعلوم باروری را در زن تشخیص دهد. برخی از کارشناسان اعتقاد دارند، سم های محیطی، وزن زیاد یا وزن بسیار کم و ورزش بیش از حد می توانند روی باروری تاثیر منفی بگذارند اما هنوز رابطه مستقیمی برای این امر پیدا و مشخص نشده است.

نشانه مشخص: ندارد

درمان: داروهای باروری به همراه تلقیح مصنوعی یا روش های ART

درصد موفقیت: داروهای باروری موجب افزایش تولید تخمک می شود و همزمان با تلقیح مصنوعی، بین 8 تا 17 درصد احتمال بارداری را افزایش می دهد. بین 10 تا 40 درصد زنان نیز با روش IVF احتمال بارداری دارند.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>