سلامت نیوز : کارشناس مادر و کودک معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تاکید کرد: در تهیه شیرخشک باید غلظت مورد نیاز رعایت شود.
عشرت سادات موسوی در گفتوگو با (ایسنا) ، اظهار داشت: به دلیل خواص موجود در شیر مادر، بهتر است شیرخشک تنها در صورت لزوم و در مواقع ضروری جایگزین شود.
وی در توضیح این مطلب افزود: در مواردی که نوزادی مادرش را از دست داده و یا مادری که به دلائل پزشکی مانند شیمی درمانی قادر به شیردهی نیست شیرخشک جایگزین شیر مادر میشود.
این کارشناس تصریح کرد: کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند به کرات دچار بیماریهایی مانند اسهال، عفونتهای تنفسی و سوء تغذیه می شوند.
وی با بیان اینکه خانوادهها در تهیه شیرخشک غلظت مورد نیاز و استاندارد را رعایت نمیکنند این کار باعث بروز مشکلاتی برای کودک میشود، گفت: غلظت بیش از اندازه شیرخشک به کلیهها آسیب رسانده و غلظت کم آن باعث میشود تا کودک وزنگیری لازم را نداشته باشد و همین امر منجر به بروز بیماری در کودک میشود.
وی همچنین گفت: پس از هر بار مصرف شیرخشک توسط کودک، شیشه شیر باید با آب جوش جوشانده شود تا از آلودگی پاک شود. آلودگی شیشه شیر کودک موجب بروز عوارض گوارشی مانند اسهال میشود.
موسوی در پایان تاکید کرد: استفاده بیش از حد از شیشه شیر و پستانک دندانهای کودک را از حالت طبیعی خارج میکند.