Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

بیماری‌های ناشی از کم تحرکی در کمین ایرانی‌ها

$
0
0

سلامت نیوز : کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی – عروقی وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به بار بیماری‌های قلبی – عروقی و مرگ و میر ناشی از آن، از تصویب سند ملی فعالیت بدنی و اقدامات انجام شده در جهت افزایش تحرک بدنی در آحاد جامعه خبر داد.

دکتر محمد مرادی، PHD آموزش و ارتقای سلامت در گفت‌وگو با (ایسنا)، گفت: بیماری‌های غیرواگیر سالانه حدود 36 میلیون نفر مرگ را در دنیا با خود همراه دارند و مطمئنا تا سال 2020 این تعداد به بیش از 94 میلیون نفر در سال می‌رسد.

وی حدود 48 درصد از مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را به بیماری‌های قلبی و عروقی، 31 درصد را مربوط به سرطان‌ها، 12 درصد را به بیماری‌های انسدادی ریه و سه درصد را مربوط به دیابت قندی دانست و گفت: فشار خون بالا، کلسترول بالا، مصرف ناکافی میوه و سبزی، اضافه وزن و چاقی، فعالیت بدنی ناکافی و همچنین مصرف دخانیات به عنوان مهم‌ترین عوامل خطر زمینه‌ساز بیماری‌های غیرواگیر مطرح هستند.

به گفته وی، پنج مورد از عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر ارتباط بسیار خاصی با فعالیت بدنی ناکافی و تغذیه نامناسب دارند؛ به طوری که بیش از 14 درصد مرگ و میر جهان را می‌توان به فعالیت بدنی ناکافی نسبت داد. همچنین20 تا 25 درصد سرطان سینه و سرطان کولون، 27 درصد موارد دیابت و 30 درصد موارد بیماری‌های قلبی – عروقی را می‌توان به کم تحرکی نسبت داد.

مرادی افزود: بر این اساس ترویج فعالیت بدنی در جامعه راه‌حلی عملی و اثربخش است که می‌تواند بار بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد. بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت نیز یکی از راهکارهای مناسب و اثربخش برای بیماری‌های غیرواگیر را فعالیت بدنی دانسته است. در این راستا بسیاری از کشورها با تحرک بدنی مناسب50 درصد شیوع بیماری‌های قلبی – عروقی را کاهش داده‌اند. همچنین کشور استرالیا با فعالیت بدنی به مدت 30 دقیقه در روز توانسته‌ است 1.5 میلیارد دلار از هزینه‌های درمانی بیماری‌های ناشی از فعالیت بدنی ناکافی را کاهش دهد.

وی فعالیت بدنی ناکافی را از عوامل خطر جدی بیماری‌های قلبی – عروقی در ایران دانست و افزود: متاسفانه شهرنشینی، تعداد ناکافی بوستان‌ها و کم بودن فضاهای ورزشی و تفریحی مناسب، سبب شده که زندگی غیرفعال و ساکن را در افراد شاهد باشیم؛ به طوری که در کشور ما حدود 39 درصد جمعیت بالای 15 سال فعالیت بدنی کافی ندارند و این امر زنان کشور را بیشتر از مردان تهدید می‌کند.

مرادی از تصویب سند ملی فعالیت بدنی در آخرین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی خبر داد و افزود: با توجه به خطرات ناشی از فعالیت بدنی ناکافی، هشدار جدی به وجود آمد تا بتوانیم با همکاری بخش‌های مختلف جامعه برنامه ملی را تحت عنوان "سند فعالیت بدنی" طراحی کنیم و به این ترتیب بتوانیم با مشارکت سازمان‌ها و نهادهای مربوطه، فعالیت بدنی اقشار مختلف جامعه را افزایش دهیم. این امر در کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر و از جمله بیماری‌های قلبی – عروقی در جامعه ما بسیار موثر است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles