سلامت نیوز : پر کردن مناسب و اصولی اوقات فراغت امروزه یکی از نیازهای اساسی جوانان به شمار میرود به گونهای که این امر یکی از دل مشغولیهای دولتمردان است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ بنا به مطالعات و تحقیقات انجام شده رفع نیازهای معنوی افراد جامعه و اختصاص دادن ساعاتی از روز برای استراحت و بازگشت قوای جسمی و روحی رابطه مستقیمی با کاهش آسیبهای اجتماعی دارد.
با نزدیک شدن ایام تعطیلات تابستان اهمیت این دوران بیش از پیش نمایان میشود، به طوری که اگر برای پر کردن اوقات فراغت جمع کثیری از دانشآموزان برنامهریزی نشود و آنها به حال خود رها شوند ممکن است با روی آوردن به فعالیتها و امور غیر ضروری و حتی در مواردی خطرساز دچار مشکلات عدیدهای شوند.
بسیاری از دانشآموزان 11 تا 21 ساله با شروع تعطیلات، ساعات زیادی را در گیمنتها و مراکز تفریحی ناسالم سپری میکنند و علت شیوع این پدیده عدم وجود سرگرمیها، برنامههای سالم، ارزان و قابل دسترس در جامعه است.
روی آوردن جوانان به برنامههای تلویزیونی غرب و عدم تمایل به برنامههای تلویزیونی ایران یکی از مشکلات حاد جامعه امروز است که جای تأمل دارد و برای حل این معضل باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.
رضایتمندی از چگونگی سپری شدن اوقات فراغت مهم است
سعید معصومی دانشآموز 17 ساله ارومیهای در ارتباط با نحوه پر کردن اوقات فراغت خود، اظهار داشت: کلاسهای ورزشی به ویژه رشته فوتبال بهترین سرگرمی من در ایام تعطیلات تابستان است.
وی با اشاره به علاقمندی خود به حضور در بین همسالان خود و سپری کردن اوقات بیکاری با آنان، خاطرنشان کرد: پارکها و خیابانهای شهر محل مناسبی برای گذران اوقات فراغت ما محسوب نمیشود و از طرفی فرهنگسراها و مراکز آموزشی تفریحی نیز ظرفیت و توانایی تخلیه انرژیهای فراوان جوانان را ندارند.
معصومی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا بازیهای رایانهای گزینه مناسبی برای غنیسازی اوقات فراغت جوانان محسوب میشوند، گفت: هیجان استفاده از بازیهای رایانهای بالاست و جذابیت زیادی در بین افراد دارد و این بازیها انتخاب کسانی است که به دنبال هیجان و نشاط ظاهری هستند.
وی ادامه داد: برخی برای غنیسازی اوقات فراغت خود در کلاسهای زبان و سایر دورههای آموزشی شرکت میکنند اما به اعتقاد من هیچ یک از این دورهها تمام نیازهای جوانان را به یکباره تأمین نمیکند.
بیتوجهی به اوقات فراغت امکان بروز آسیبهای اجتماعی را افزایش میدهد
مدیر فرهنگسرای جوان ارومیه در این زمینه گفت: زمان اوقات فراغت در صورتی که به نحو مطلوب پر نشود ممکن است بسیار مخرب باشد و سبب بروز ناهنجاری و بزه در میان جوانان شود.
علی اصغر شادجو با اشاره به گرایش نوجوانان و جوانان به فعالیتهای گروهی و جمعی، تصریح کرد: بسیاری از دانشآموزان و جوانان با شروع فصل تابستان برای پر کردن اوقات فراغت خود به خیابانگردیهای دسته جمعی روی میآورند و ممکن است برای تخلیه هیجانات انباشته شده خود دست به خشونت بزنند.
شادجو افزود: در سالهای اخیر دولتهای رفاه دنیا به مسئله پر کردن مطلوب اوقات فراغت جوانان و افراد جامعه توجه بیشتری کردهاند و با پرداختن به این موضوع در تلاشند رفتار مردم در جامعه را متعادل سازند.
وی به نقش رسانهها در پر کردن اوقات فراغت افراد جامعه به ویژه جوانان اشاره کرد و اذعان داشت: برنامه ارائه شده توسط رسانههای صوتی و تصویری باید همسو و هم جهت با نیازهای اجتماعی، فرهنگی و معنوی افراد باشد.
شادجو رسانههای مکتوب را در پر کردن اوقات فراغت جوانان مفید عنوان کرد و گفت: با برنامهریزی مناسب باید رسانههای مکتوب در سبد کالای خانوادهها را پر رنگتر کرد تا کتابخوانی علاوه بر پر کردن زمان فراغت افراد، آنان را در رسیدن به آگاهی و بینش اجتماعی قوی یاری رساند.
توجه مسئولان به کیفیت و نحوه ارائه خدمات برای غنی سازی اوقات فراغت دانشآموزان در ایام تعطیلات به ویژه سه ماه تابستان بسیار مهم و ضروری است.
گفته میشود ریشه بسیاری از ناهنجاریهای جامعه در عدم برنامهریزی برای استفاده از ظرفیتها و تواناییهای افراد رها شده برای پر کردن اوقات بیکاری و فراغت خود است.
وجود ابتکار، خلاقیت و احساس رضایت در سپری شدن اوقات فراغت سه فاکتور مهم برای غنیسازی برنامههای این ایام محسوب میشود.