Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

شرط موفقیت طرح تحول نظام سلامت/ شایعترین حوادث ارتوپدی

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران، با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، موفقیت این طرح را در گرو همکاری حاکمیت و جامعه پزشکی دانست و گفت: اجرای هر طرحی برای اولین بار مشکل خواهد بود ولی غیرممکن نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر غلامعلی عکاشه ظهر یکشنبه در نشست خبری بیست و دومین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران که در محل انجمن جراحان ارتوپدی ایران برگزار شد، اظهارداشت: اگر حمایت های جمعی و پشتیبانی گروه کارگزار که شامل حاکمیت می شود و گروه کاربردار که جامعه پزشکی و... هستند، وجود داشته باشد، این طرح قطعا پیروز خواهد شد.

وی افزود: تجربه جهانی هم نشان داده که اگر طرحی خوب برنامه ریزی و اجرا شود، موفق خواهد بود و بر همین اساس، به نظر می رسد که اگر دولت واسطه اجرای این طرح باشد نه عامل تعیین کننده، طرح تحول نظام سلامت با موفقیت دنبال خواهد شد.

عکاشه با اشاره به پرداخت 10 درصدی هزینه های بستری در طرح تحول نظام سلامت، تاکید کرد: این رقم برای مردم خیلی بالا نیست. زیرا، اگر در کشورهای دیگر هزینه ها کاملا رایگان است، قبلا از محل پرداختی بیمه ، این هزینه ها تامین شده است.

رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران در ارتباط با سهم وسایل ارتوپدی تولید داخل در تامین نیازهای بیماران و بیمارستانهای کشور، افزود: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، اولویت در تروماهای تصادفی با تجهیزات و وسایل ایرانی است و برای سایر جراحی های ارتوپدی نیز، بر اساس نیاز بیماران، از تجهیزات ارتوپدی تولید داخل و وارداتی، استفاده می شود.

عکاشه با عنوان این مطلب که آماری از واردات وسایل ارتوپدی نه تنها در ایران که در سایر کشورها نیز وجود ندارد، اظهارداشت: با توجه به اینکه برخی از فلزاتی که در تجهیزات ارتوپدی بکار برده می شود، شرایط واردات و تامین آنها خیلی حساس است و کسی به این آمار دسترسی ندارد.

وی، شایعترین مشکلات ارتوپدی را مربوط به حوادث ترافیکی دانست که در اثر یک اتفاق ناگهانی استخوان و عضله تحت فشار ناهمگون قرار گرفته و باعث ایجاد شکستگی، پارگی و خونریزی می‌شود. آن چیزی که بیشتر باعث آسیب بدن می‌شود.

در ادامه دکتر مسعود نوروزی دبیر بیست و دومین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران به پیشرفت رشته ارتوپدی در کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر هیچ بیماری برای درمان نیاز ندارد که به خارج از کشور اعزام شود. حدود ۹۹ درصد درمان‌ها در کشور انجام می‌شود و این پیشرفت علمی است که بعد از انقلاب ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در این کنگره میهمانانی از کشور انگلیس، فرانسه، آلمان، اتریش و ترکیه حضور خواهند یافت. تاکنون بیش از 600 مقاله به این کنگره ارسال شده است که ما تنها می‌توانیم ۹۰ مقاله را برای ارائه سخنرانی انتخاب کنیم.

بیست و دومین کنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران 21 الی 25 مهرماه سال جاری در مرکز همایشهای بین المللی برج میلاد برگزار خواهد شد.


چه کسانی برای پرونده "ایران 140" محاکمه خواهند شد؟

$
0
0

سلام نیوز: 2 ثانیه قبل از این که هواپیما از روی باند بلند شود، یکی از موتورها از کار افتاده است و سیستم ایمنی هواپیما ، آلارم نداده است، بنابراین خلبان و کمکش در همان لحظه متوجه نشده اند و تنها بعد از آن که کنترل هواپیما در ارتفاع 45 متری ناممکن شده، متوجه اوضاع شده اند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از عصر ایران، هواپیمای ایران 140 یا همان آنتونف 140 در حالی با تبلیغات فراوان در ایران مونتاژ شد تا کشورمان به عنوان یکی از سازندگان هواپیما در دنیا معرفی شود (!) که آمار و اطلاعات نشان می دهد این هواپیما در سطح جهان، یک پرنده ورشکسته است به طوری که هم اکنون به جز در ایران، تنها 20 فروند از آن در کشورهای مشترک‌المنافع پرواز می کنند که آن هم عمدتاً در اوکراین است.

خبرها و تحلیل‌ها، حکایت از آن دارد که انتخاب آنتونف به عنوان هواپیمایی برای مونتاژ در ایران یک خطای سهمگین بوده است که گذشته از آن که تعدادی از هموطنان مان را به کام مرگ فرستاد، حجم انبوهی از سرمایه گذاری های مالی را به هدر داد چه آن که با آن همه تبلیغات وسیعی که انجام شد و دلارهایی که بر باد رفت، تنها 10 فروند از این هواپیما در ایران مونتاژ شد که پس از سقوط اخیر یک فروند آن، پرواز بقیه آن‌ها نیز که سه فروند آن در بخش غیرنظامی و 6 فروند آن در بخش نظامی فعالیت داشته‌اند، متوقف شده است.

نکته اساسی درباره این هواپیما که قبلاً هم کارشناسان درباره‌اش هشدار داده بودند این است که هواپیمای اوکراینی آنتونف 140 اصولاً برای مناطق گرم طراحی نشده است. اما بی‌توجهی به همین نکته ساده، باعث شد دهها نفر در سقوط اخیر این هواپیما در تهران کشته شوند.

آن طور که مسؤولان سازمان هواپیمایی اعلام کرده‌اند، 2 ثانیه قبل از این که هواپیما از روی باند بلند شود، یکی از موتورها از کار افتاده و سیستم ایمنی هواپیما، آلارم نداده است، بنابراین خلبان و کمکش در همان لحظه متوجه نشده‌اند و تنها بعد از آن که کنترل هواپیما در ارتفاع 45 متری ناممکن شده، متوجه اوضاع شده‌اند. در چنان وضعیتی، تلاش یک و نیم دقیقه‌ای خلبان و کمک خلبان مؤثر واقع نشده و نهایتاً فاجعه رقم خورده است.

یکی از علت‌های از کار افتادن موتور نیز، گرمای 38 درجه باند فرودگاه مهرآباد بوده است که با این هواپیمای سردسیری همخوانی نداشته است.

کارشناسان می گویند این هواپیما برای دمای پایین‌تر ساخته شده است اما اگر هم بنا به اضطرار قرار شد در دمای بالا پرواز کند، باید از حجم بار و مسافر آن کاسته شود ولی متأسفانه مسوولان شرکت هواپیمایی مربوطه این نکته ساده ایمنی را هم رعایت نکردند و سیستم‌های نظارتی هم موضوع اضافه‌وزن هواپیما را ندیدند؛ به همین سادگی!

جالب اینجاست که خود آقایان هم متوجه ناسازگاری شده و از یکی دو سال قبل، پروازش را در جنوب کشور را متوقف کرده بودند، زیرا هواپیما در آن آب و هوا دچار خوردگی شده بود.

در چنین شرایطی آیا نباید مسؤولانی که این هواپیمای ناکارآمد را وارد کشور کردند، پول کشور را به باد دادند و نهایتاً جان انسان‌ها را گرفتند محاکمه شوند؟

آیا نباید مسؤولان وقت سازمان هواپیمایی که به این هواپیمای ناسازگار با آب و هوای ایران اجازه حمل مسافر دادند، به این سوال پاسخ دهند که با چه حقی جان مردم را به بازی گرفتند؟

آیا نباید مسؤولان کنونی سازمان هواپیمایی به دلیل استمرار کار غلط پیشینیان و عدم نظارت بر نحوه حمل مسافر توسط ایران 140 پاسخگو باشند؟

ای کاش این تجربه که بسیار گران تمام شد، باعث شود که مسؤولان بیدار شوند و در تصمیمات آتی، عاقلانه‌تر رفتار کنند.

درست مسواک زدن را همین حالا یاد بگیرید

$
0
0

سلامت نیوز: افرادی که در بهداشت دهان و دندان ضعیف عمل می‌کنند نسبت به کسانی که به طور منظم مسواک می‌زنند، 70 درصد در معرض خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی هستند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، مسواک نزدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب حفره هایی در دندان، بوی بد دهان و التهاب لثه می شود، ضمن اینکه مسواک نزدن باعث بیماری های قلبی نیز می شود.

پس از هر وعده غذایی، مسواک زدن دندان ها لازم و ضروری است چرا که مواد غذایی متشکل از باکتری ها، پروتئین، قندها و اسیدهاست؛ اگر چه بزاق دهان بسیاری از مواد غذایی خورده شده را از بین می برد اما آثار غذا بر روی دندان ها رسوب کرده و به طور کامل از بین نمی رود.

اگر این مواد غذایی پاک نشوند به مرور روی دندان ها را جرم می گیرد و حذف آنها سخت تر است و در اینجاست که باید به دندانپزشک مراجعه کرد تا روی دندان ها را پاک کند، در غیر این صورت اسیدها و قندهای روی دندان ها باعث پوسیدگی دندان می شود؛ در نتیجه پوسیدگی باعث سرد و گرم شدن دندان شده و با تب و آبسه همراه است.

دانشمندان اسکاتلندی در رابطه با بهداشت دهان و دندان و بیماری های قلبی مطالعاتی انجام داده اند؛ با توجه به نتیجه اولیه مشخص شد کسانی که در بهداشت دهان و دندان ضعیف عمل می کنند نسبت به کسانی که به طور منظم مسواک می زنند 70 درصد در معرض خطر بیماری های قلبی ـ عروقی هستند.

طریقه مسواک زدن صحیح

به خاطر داشته باشید برای هر بار مسواک زدن باید 3 دقیقه وقت گذاشت و در طول مسواک زدن هیچکدام از دندان ها نباید فراموش شوند؛ موی مسواک نباید خیلی سفت یا خیلی نرم باشد زیرا سفتی مسواک باعث آسیب رساندن به لثه می شود.

مسواک هر دو تا سه ماه به دلیل از بین رفتن اثربخشی آن و جلوگیری از به وجود آمدن باکتری باید تعویض شود.

مسواک را از روی لثه به انتهای دندان بکشید؛ برای مسواک زدن اول از فک بالا شروع کنید که این خود امری بسیار مهم است؛ موقع مسواک زدن بر روی دندان فشار نیاورید زیرا این یک راه جلوگیری از شل شدن دندان است.

قبل از مسواک زدن حتماً با نخ دندان لابه لای دندان ها را تمیز کنید زیرا این کار باعث می شود خرده های غذا از فضای بین دندان ها بیرون بیایند.

اثر مسواک برقی

برخی از دندانپزشکان می گویند: مسواک برقی از آسیب به لثه جلوگیری می کند و علاوه بر این مسواک برقی نسبت به مسواک معمولی بهتر می تواند مواد غذایی را از روی دندان ها حذف کند؛ مسواک زدن با مسواک برقی نیز باید 3 دقیقه به طول انجامد.

توصیه های دندانپزشکان

روش مسواک زدن دندان ها از فردی به فرد دیگر متفاوت است بنابراین برای مناسب ترین راه مسواک زدن، دانستن نوع و جنس دندان ها بسیار مهم است؛ برای این منظور باید حتماً به دندانپزشک مراجعه کرد و با توجه به جنس دندان ها مسواک خرید.

هر شخص بزرگسال یا کودک لااقل سالی یک بار یا بهتر است هر 6 ماه به دندانپزشک مراجعه کند زیرا دندانپزشک زودتر می تواند پوسیدگی دندان را تشخیص دهد و از خرابی آن جلوگیری کند؛ مراقبت های پیشگیرانه همیشه ارزان تر است.

رمزگشایی اولیه از سقوطی که منجر به مرگ ٤٠ ایرانی شد

$
0
0

سلامت نیوز: رئیس تیم بررسی سانحه: ١٠فروند« ایران ١٤٠» دیگر در کشور وجود دارد سیستم هشداردهنده هواپیما خراب بوده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، ١٩مردادماه بود که خبر سقوط ایران ١٤٠، هواپیمای اوکراینی ایرانی‌سازی شده همگان را در شوکی همراه با اندوه فراوان فرو برد. اتفاقی که با وقوع آن ٤٠تن از هموطنان‌مان بدون خداحافظی با خانواده‌هایشان به دیار باقی شتافتند. اما اکنون با گذشت کمتر از ٢ماه از آن حادثه، محمد شهبازی، رئیس تیم بررسی سانحه ایران ١٤٠ به میان خبرنگاران آمد تا آخرین یافته‌هایش را از سقوط دردناک ایران ١٤٠ به اطلاع عموم برساند. ناگفته نماند، پیش از این معاون وزیر راه اعلام کرده بود: برای انتظار اطلاعات جدید از سقوط هواپیما به‌طور قانونی حدود ٤٠٠ روز زمان داریم، اما این مدت را به زمان کمتری تقلیل خواهیم داد (نقل به مضمون). حال در همین شرایط اخبار رسیده حکایت از جزییات جدیدی دارد. جزییاتی که به اضافه‌بار ایران ١٤٠، نارسایی اخطار‌های موتور به خلبان و عملکرد پرخطای ملخ هواپیما اشاره دارد.


١٠ فروند دیگر ایران ١٤٠ داریم
در این راستا محمد شهبازی در حاشیه نشست مطبوعاتی جهانگیریان رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفته است هواپیمای آنتونوف ١٤٠ در اوکراین طراحی شده و قرارداد ساخت آن در‌ سال ١٣٧٥ در ایران منعقد شد و در‌ سال ١٣٧٦ ساخت هواپیما در اوکراین به پایان رسید و در‌ سال ١٣٧٨ عملیات مونتاژ آن در ایران آغاز شد. وی ادامه داد: در‌ سال ١٣٧٩ این تایپ هواپیما گواهینامه پروازی از سازمان هواپیمایی کشورهای مشترک‌المنافع دریافت کرد و در ‌سال ١٣٨٠ گواهینامه پروازی از سازمان هواپیمایی ایران را دریافت کرد و در همان‌ سال اولین فروند این هواپیما در ایران مونتاژ شد. وی ادامه داد: هم‌اکنون ١٠ فروند، از این هواپیما در ایران و ٢٠ فروند آن در کشورهایی نظیر اوکراین و روسیه پرواز می‌کنند، از این ١٠فروند، ٤ فروند در بخش غیرنظامی و ٦ فروند در بخش نظامی فعال هستند.
او افزود: اولین پرواز آنتونوف ١٤٠ به‌عنوان هواپیمای مسافری از‌ سال ٨٣ آغاز شد و بعدها در‌ سال ١٣٩٠ شرکت هسا ایر که بعداً به سپاهان ایر تغییر نام داد با ٤فروند از این هواپیما اقدام به جابه‌جایی مسافر کرد.


ترکیب اضافه‌بار با خطای ملخ‌ها
رئیس تیم بررسی سانحه ایران ١٤٠ درباره جزییات این پرواز مرگ، گفت: هواپیمای سانحه‌دیده سپاهان ایر، ١٤٠٠ ساعت پرواز داشته که در ‌سال ٢٠٠٨ ساخته شده و نمونه پنجم تولیدی ایران بوده است. شهبازی ادامه داد: خلبان اصلی هواپیما (خلبان ایزدپناه) ٩٥٠٠ساعت پرواز داشته که ٢٢٠٠ساعت پرواز آن با این هواپیما بوده است، همچنین کمک خلبان ٥٠٠ ساعت پرواز با این تایپ هواپیما داشته است. وی بیان کرد: در سانحه اخیر ایران ١٤٠ که حوالی مهرآباد رخ داد، ٤٠مسافر و ٨نفر کادر پرواز در این هواپیما بودند که ٨نفر آنها از این حادثه جان سالم به در ‌بردند، اغلب مسافران پس از سقوط زنده بودند اما بر اثر آتش‌سوزی جان باختند.
رئیس تیم بررسی سانحه ایران ١٤٠ افزود: پس از وقوع سانحه، اطلاعات جعبه سیاه پیاده‌سازی شد و کارشناسان خارجی از کشور طراح و سازنده نیز حضور داشتند. وی در تشریح جزییات وقوع این سانحه به وجود اضافه‌بار و خطای عملکردی ملخ هواپیما اشاره کرد و گفت: زمانی که ۳ثانیه قبل از جدا شدن هواپیما از باند، موتور از کار می‌افتد، سیستم اعلام اخطار موتور هم عمل نمی‌کند.


موتور سمت راست
 ٢ثانیه بعد از پرواز خاموش شد
وی گفت: تاکنون ١٤جلسه کمیته بررسی سانحه تشکیل شده که جمع‌بندی اولیه این سانحه در هفته جاری تکمیل می‌شود. رئیس تیم بررسی سانحه ایران ١٤٠ با بیان این‌که مجموعه‌ای از عوامل و مشکلات نظیر اشکالات فنی، دمای هوا و از این قبیل موجب بروز سانحه شده است، گفت: موتور سمت راست (شماره ١) که عامل بروز سانحه بوده به آزمایشگاه منتقل شد و قطعات آن در حضور متخصصان شرکت سازنده باز شد. ‌شهبازی با بیان این‌که عملکرد موتور با افزایش دما به شدت کاهش می‌یابد، گفت: افزایش ارتفاع فرودگاه نیز عملکرد موتور را دچار نقصان می‌کند که دراین‌باره دمای ٣٨درجه هوا و ارتفاع مهرآباد از سطح دریا از عوامل تأثیرگذار بوده است. وی گفت: این هواپیما صبح روز حادثه از اصفهان به تهران حرکت می‌کند و در تهران پس از مسافرگیری ساعت ٩:٢٠ روی باند مهرآباد آماده خیزش می‌شود؛ ٢ثانیه قبل از جداشدن از زمین موتور سمت راست هواپیما از دست می‌رود و در یک ثانیه قبل از جدا شدن از زمین نیروی جلوبرنده موتور صفر می‌شود.


خلبان اخطارها را
با تأخیر دریافت می‌کرد
شهبازی اضافه کرد: به دلیل آن‌که سیستم موتور موضوع از دست رفتن را به سرعت اطلاع‌رسانی نمی‌کند خلبان به موقع از رفتن موتور آگاه نمی‌شود و این در همان لحظه‌ای بوده که کمک خلبان سرعت را مناسب برای جدا شدن از زمین اعلام می‌کند. وی با بیان این‌که موتور به صورت نرمال روی باند روشن می‌شود اما قبل از جدا شدن از باند موتور از دست می‌رود، گفت: بعد از جدا شدن هواپیما از باند، لحظاتی طول می‌کشد تا خلبان متوجه می‌شود یک موتور خود را از دست داده که در این زمان قدرت موتور سمت چپ ١٠‌درصد افزایش می‌یابد اما هواپیما به سمت موتور سمت راست که از کار افتاده می‌پیچد، خلبان تلاش می‌کند هواپیما را در مسیر مستقیم نگه دارد اما این موضوع محقق نمی‌شود و هواپیما نمی‌تواند ارتفاع بگیرد، بنابراین در مدت زمان ٥/١دقیقه در ارتفاع پایین ادامه حرکت داده و دایم به سمت راست می‌رود. وی بیان کرد: به دلیل اشکال در سیستم کنترل موتور، خلبان آلارم‌ها و اخطار‌ها را ‌‌با تأخیر دریافت می‌کند ضمن آن‌که ملخ هواپیما نیز با تأخیر ١٨ثانیه‌ای وظیفه خود را انجام می‌دهد و این موجب تشدید مشکل می‌شود. رئیس تیم بررسی سانحه ایران ١٤٠ گفت: پس از کار افتادن موتور سیستم اتوماتیک که اجازه کنترل به خلبان را می‌دهد عمل می‌کند تا خلبان هواپیما را کنترل کند، خلبان سعی می‌کند هواپیما را به سمت مسیر اصلی برگرداند اما در این موضوع ناموفق است. شهبازی بیان کرد: وزن هواپیما زمان برخاستن باید درحد مجاز باشد که این وزن با توجه به دما مشخص می‌شود که هرچه دما افزایش یابد باید وزن هواپیما کاهش یابد در حالی ‌که بررسی‌ها نشان می‌دهد در هواپیمای سانحه‌دیده ایران ١٤٠، قبل از پرواز اضافه‌بار وجود داشته ، که موجب اضافه شدن  وزن هواپیما شده که ناشی از بار مسافران بوده است.

پیامدهای پدیده شوم اسید پاشی در جامعه

$
0
0

سلامت نیوز: مجلس باید قانونی وضع کند که دسترسی آسان به اسید، محدود و تولید و توزیع،استفاده و فروش آن کنترل شود که در این زمینه شرکت‌ها می‌توانند در مبارزه با اسیدپاشی کمک کنند.

صحنه آنقدر دلخراش است که هر کسی تاب دیدنش را ندارد. فریادهای جگرسوز دختر جوان، بلندتر از هر صدایی به گوش می‌رسد. چهره اش را با دو دست پوشانده و ردی از خون و مایعی که حتماً اجزای حل شده صورتش است، از کنار انگشتانش روانه است. عابران تلاش می‌کنند کاری کنند؛ یکی با اورژانس تماس می‌گیرد و آن یکی سطلی آب می‌آورد تا روی سر و صورت دختر بریزد. چند نفری هم اصلا هنوز نفهمیده‌اند قضیه از چه قرار است. مغازه داری که شاهد حادثه بوده، می‌گوید دو نفر بودند، سوار موتور. بی‌مروت‌ها کارشان را کردند و به سرعت گریختند. کلمه مخوف، دهان به دهان می‌چرخد. تا اورژانس بیاید، دیگر همه فهمیده‌اند چه بلایی سر دختر آمده است. اسید، در چشم به هم زدنی صورت دختر را می‌بلعد، جوانی و زیباییش را هم و شاید چشمانش...

اتفاقات مشابه، کم پیش نیامده‌اند؛ البته اگر بتوان نامش را اتفاق گذاشت و یا حتی حادثه! اینکه کسی کاملاً آگاهانه و با قصد و نیت قبلی به تهیه اسید اقدام کند و با برنامه ریزی دقیق و حساب شده، طعمه اش را مورد هدف قرار دهد، دیگر چیزی ورای حادثه است. اسمش را جنایت بهتر است بگذاریم. چه جنایتی هولناک‌تر از اینکه جوانی و سلامتی فردی را  نشانه بگیری و روزهای مانده اش را در آتش خودخواهی بسوزانی.
بر اساس آمارها 98 درصد کسانی که قربانی اسید پاشی شده‌اند زنان هستند که از این میزان نیز 50 درصد دچار مشکل بینایی و بقیه آن‌ها دچار جراحت‌های سنگین در زیبایی و پوست صورت و بدن شده‌اند.
طی مطالعه‌ای که در بیمارستان سوانح سوختگی مطهری تهران انجام شد،  پرونده ۵۹ بیمار قربانی خشونت با اسید که در سال‌های ۸۳ تا ۸۹، به این بیمارستان مراجعه کرده بودند بررسی شد و عوامل اپیدمیولوژیکی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد ارزیابی قرار گرفت که با بررسی میزان آسیب ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی مخرب و خطرناک روی بدن قربانیان مشخص شد که این اعمال  با هدف انتقام‌جویی صورت گرفته و بیشتر مهاجمان از اعضای خانواده بوده‌اند.
 محمد رضا مجد، جامعه شناس در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران می‌گوید:« افرادی که در جامعه ما به اسید پاشی اقدام می‌کنند معمولاً کسانی هستند که از دوران طفولیت دارای رفتار پرخاشگرانه بوده و در محیطی پر از خشونت رشد کرده‌اند. این افراد معمولاً در مسائل عاطفی و عشقی، شکست خورده یا قصد انتقام دارند که به این عمل وحشیانه دست می‌زنند. از سوی دیگر افرادی که از راه اسید پاشی، دست به انتقامجویی می‌زنند، از لحاظ روحی و روانی وضعیت نامتعادل تری نسبت به استفاده‌کنندگان از سلاح سرد و گرم دارند، یعنی کسی که اسید می‌پاشد احتمال گریز خود را بیشتر می‌داند. اسیدپاش‌ها جزو  افراد ترسو و ضعیف جامعه به شمار می‌روند که جرأت مقابله مستقیم ندارند. آن‌ها  با ایجاد ضایعه در قربانی، قصد دارند که او را تا پایان عمر عذاب دهند و به قصد کشتن، این کار را انجام نمی‌دهند.»


او ادامه می‌دهد:« معمولاً افرادی که اسید پاشی می‌کنند از داشتن تحصیلات کافی محروم بوده‌اند و بیشترشان زیر دیپلم و از خانواده‌های بسیار متلاشی هستند که دائماً مورد تحقیر و سرزنش و تنبیه قرار گرفته‌اند و اکثریت آن‌ها دارای عقده‌های روانی در دوران طفولیت هستند.»


این جامعه شناس معتقد است:« از آنجایی که در حال حاضر تعداد  این نوع خشونت در جامعه ما با توجه به آمار جهانی بالاست، باید با بررسی رفتاری افراد اسید پاش و ضایعات انسانی و رفتاری اسید پاشی، به حل این مشکل کمک و از بروز حوادث مشابه جلوگیری کرد. البته در این زمینه باید با توجه به حساسیت موضوع، بسیار دقیق و حساب شده عمل کرد زیرا انتشار حساب نشده و بدون بررسی اخبار و وقایع این‌گونه حوادث، از طرفی باعث گسترش خشونت و از طرف دیگر باعث تشویش در افکار عمومی می‌شود و ممکن است افراد دارای عقده‌های روانی را به این کار ترغیب کند. در این زمینه حتی مجازا‌ت‌های سنگین و قصاص هم چاره ساز نیست چرا که فرد حاضر است قصاص شود، اما انتقام خود را از شخص مقابل بگیرد و زندگی او را تباه کند.»


 ممنوعیتی برای فروش اسید وجود ندارد
تهیه اسید، قدم اول برای انجام جنایت اسیدپاشی است. فردی که قصد این کار را دارد، روی پیشانی اش ننوشته «اسید پاش»، پس می‌تواند به فروشگاه‌های مواد شیمیایی مراجعه کند و به راحتی اسید بخرد!


خیابان ناصر خسرو از همان مکان‌هایی است که خیلی چیزها می‌شود داخلش پیدا کرد. از کوچه مروی یا همان کوچه عرب‌ها و مغازه‌های رنگارنگ فروش لوازم آرایشی و بهداشتی و خوراکی فروشی‌هایش گرفته تا دارو فروش‌هایی که این روزها سعی می‌کنند زیاد خودشان را تابلو نکنند، اما قیافه خریدارها را خوب می‌شناسند!
جست و جو برای خرید اسید از همین خیابان ناصر خسرو و چند مغازه کوچک فروش مواد شیمیایی‌اش آغاز می‌شود. «آقا اسید دارین؟»
فروشنده نگاهی به ظاهرم می‌اندازد و می‌پرسد:« برای چه کاری می‌خواهی؟»


می پرسم:« اسید را برای چه کاری می‌خواهند معمولاً؟» نگاه پرسشگرش وقتی که می‌فهمد خبرنگارم، آرام‌تر می‌شود و اینگونه توضیح می‌دهد:
« افراد مختلفی برای تهیه اسید مراجعه می‌کنند. بعضی‌ها برای کارهای آزمایشگاهی که از قیافه شان معلوم است  دانشجو هستند؛ البته معمولاً برگه مجوز هم می‌آورند. طلاساز‌ها هم در کارگاه‌های طلاسازی به انواعی از اسید نیاز دارند که آن‌ها هم شناخته شده و مشتری هستند. ما به غیر از این دو قشر، به کس دیگری اسید نمی‌فروشیم. البته فروش اسید ممنوع نیست اما دردسر دارد. از عاقبتش هم می‌ترسیم. خدای نکرده اگر بخواهد کار خلافی با آن انجام دهد، آدم تا عمر دارد خودش را سرزنش می‌کند.»


پس کسانی که مجوز ندارند، از کجا اسید تهیه می‌کنند؟ در پاسخ می‌گوید:« قبلاً مغازه‌های مواد شیمیایی فروشی اینجا زیاد بود اما بیشترشان به شورآباد و بازار کیمیا در منطقه 15 منتقل شد و آنجا مجتمع شدند و زیر نظر اتحادیه فعالیت می‌کنند. حالا هم همین چند مغازه‌ای که می‌بینید اینجا باقی مانده اما بعضی‌ها، از دست اسید می‌خرند؛ یعنی همین گوشه و کنار این خیابان به راحتی می‌توانند اسید تهیه کنند و هرکاری با آن انجام دهند. بالاخره کسی که دنبال چیزی باشد، راه تهیه اش را هم پیدا می‌کند! اینجا هم هستند کسانی که به صورت غیر قانونی به فروش اسید به صورت دستی اقدام می‌کنند؛ آن هم اسیدی که قدرت تخریب بالایی دارد و مثل موادی که برای کارهای آزمایشگاهی استفاده می‌شود، رقیق شده نیست.»


فروشندگان مواد شیمیایی شور‌آباد هم مشابه همین گفته‌ها را بیان می‌کنند. آن‌ها هم مشتریانی دارند که به واسطه سال‌ها کار، برایشان شناخته شده هستند و مشکل چندانی هم در این رابطه نداشته‌اند.


اسدالله خواجه پیری، رئیس اتحادیه صنف تهیه کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی تهران در این باره در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: «اسیدی که به منظور اسید پاشی از سوی افراد تهیه می‌شود، اسید سولفوریک است که قدرت تخریب و آسیب‌رسانی به صورت و بدن را دارد. اسید سولفوریک تولید چند پتروشیمی از جمله پتروشیمی امام است که در تناژ بالا تولید می‌شود و فروشندگان مواد شیمیایی آن را به صورت عمده در بازار بورس کالا می‌خرند و به خریداران خود عرضه می‌کنند.»
او ادامه می‌دهد: « تا این جای کار هیچ مشکلی وجود ندارد و فروشندگان مواد شیمیایی هم معمولاً اسید سولفوریک را به شکل عمده به خریدارانشان می‌فروشند اما در مورد خرده فروشی، اتحادیه اطلاعیه‌ای صادر کرده که بر اساس آن فروشنده موظف است که درخواست کتبی از خریدار بگیرد و یا به واسطه کار کردن با او، خریدار را بشناسد و زمینه فعالیتش را بداند. البته لازم به ذکر است که فروش اسید به صورت خرده‌فروشی ممنوع نیست و اتحادیه این کار را به منظور جلوگیری از تخلفات احتمالی انجام می‌دهد. اما به هر حال نمی‌توان روی این مسأله نظارت لازم را داشت و اصلاً امکانپذیر نیست چرا که فروشگاه‌های لوازم و تجهیزات تأسیساتی هم چنین اسیدی را برای مقاصد مختلف مثل باز کردن لوله، به مشتریان عرضه می‌کنند و مسلماً نمی‌توانند از قصد و نیت مشتری اطمینان حاصل کنند و ما هم تنها روی بخشی از عرضه کنندگان این مواد می‌توانیم نظارت داشته باشیم که بر اساس اطلاعیه اتحادیه به فروش اسید اقدام کنند.»
دکتر مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی هم در این باره معتقد است که باید برای خرید و فروش اسید با غلظت بالا، مقررات و ضوابطی در نظر گرفته شود، یعنی مشخصات خریدار به مراکز انتظامی داده و معین شود چه کسی این اسید را خریده است تا در صورت بروز حادثه، فرد خریدار از قبل شناسایی شده باشد.
او عقیده دارد که برای پیشگیری از این جرم علاوه بر بالابردن آستانه تحمل جامعه از یک سو، باید با تصویب قوانین تشدید مجازات اسیدپاشی از سویی دیگر اهرم‌های لازم برای کاهش این حرکت غیرانسانی را فراهم آورد. علاوه بر این باید با بالا بردن سطح نشاط و شادی در جامعه، آموزش‌های رفتاری به افراد بخصوص بانوان که بیشترین قربانیان اسیدپاشی را تشکیل می‌دهند در کاهش وقوع این جنایت کوشید.


  امید به حمایت قانون
اگر فرد اسیدپاش بداند که در صورت ارتکاب به اسیدپاشی مجازات سنگینی در انتظار  اوست، شاید دیگر به راحتی به این کار اقدام نکند. واقعیت این است که بیشتر افرادی که به این‌کار دست می‌زنند گمان می‌کنند که می‌توانند از مجازات فرار کنند و نهایتاً با تحمل چند سال زندان، دوباره به جامعه برگردند؛ حال آنکه زندگی شخص دیگری را دستخوش تغییرات ناخوشایندی کرده‌اند که در بسیاری از موارد قابل جبران نیست. نابینایی و از بین رفتن پوست و سایر اجزای صورت، چیزی نیست که قابل برگشت باشد، هرچند با اعمال جراحی سنگین و پرهزینه.


دکتر امیر بیرق دار، فوق تخصص جراحی پلاستیک هم این نکته را تأیید می‌کند و می‌گوید:« سوختگی با اسید به دلیل عمیق بودن ضایعات نسبت به سوختگی‌های دیگر، دارای شدت بیشتر است و ترمیم این نوع ضایعات نیز بسیارمشکل‌تر خواهد بود. در بیشتر موارد، با وجود ترمیم ضایعه، فرد دیگر چهره طبیعی نخواهد داشت و در صورت نابینایی هم متأسفانه کاری از دست پزشکان برنمی‌آید.» با تمام این احوال و با وجود شدت آثار این قبیل حوادث، اعمال قوانین سختگیرانه کاملاً توجیه پذیر به نظر می‌رسد.


دکتر حشمت الله آسیابانی، حقوقدان در این رابطه می‌گوید: «مجلس باید قانونی وضع کند که دسترسی آسان به اسید، محدود و تولید و توزیع،استفاده و فروش آن کنترل شود که در این زمینه شرکت‌ها می‌توانند در مبارزه با اسیدپاشی کمک کنند به‌طور مثال با اتخاذ روش‌های مطمئن جهت حفاظت مناسب و برچسب زدن ظروف اسید و تلاش برای تنظیم انتقال و دفع مناسب آن، می‌توانند در پیشگیری از این پدیده شوم مؤثر باشند.»


او ادامه می‌دهد: «در قانون مجازات اسلامی جرمی به نام «اسیدپاشی» نیامده است اما در لایحه قانونی مربوط به پاشیدن اسید مصوب 16 اسفند 1337 آمده است که هر کس عمداً با پاشیدن اسید یا هر نوع ترکیبات شیمیایی دیگر، موجب قتل کسی بشود به مجازات اعدام و اگر موجب مرض دائمی یا فقدان یکی از حواس مجنی علیه گردد به حبس جنایی درجه یک و اگر موجب قطع یا نقصان یا از کارافتادگی عضوی از اعضا شود به حبس جنایی درجه 2 از دو سال تا 10 سال و اگر موجب صدمه دیگر شود به حبس جنایی درجه 2 از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد.»


این حقوقدان اضافه می‌کند: «چون ماده واحده از مصادیق اصلاحات و الحاقات قانون مجازات عمومی محسوب نمی‌شود مشمول حکم نسخ صریح ماده 729 قانون مجازات اسلامی قرار نمی‌گیرد. در مورد نسخ ضمنی ماده واحده جای تردیدی نمانده که صدر ماده به علت مغایرت با قانون مجازات اسلامی یعنی قصاص نفس  منسوخ است و در مورد آن باید به مواد 204 الی 210 قانون مجازات اسلامی مراجعه شود. ولی قسمت اخیر ماده واحده و همچنین مجازات شروع به آن به قوت خود باقی است.»


البته لازم به ذکر است که در ماده 35 قانون آیین دادرسی کیفری که سال 78 مصوب شده، از اسیدپاشی به عنوان جرمی هم ردیف قتل نام‌برده شده است ولی بسته به نظر و تشخیص قاضی، احتمال دارد که قاضی یک پرونده اسیدپاشی، مطابق قانون مجازات اسلامی رأی به قصاص مجرم بدهد  یا این که مجرم را به زندان و پرداخت دیه وادار کنند.


بسیار جای تأسف دارد که آمار رسمی و قابل اعتنایی در خصوص تعداد دقیق پرونده‌های اسیدپاشی در دسترس نیست؛ زیرا برخی از پرونده‌های اسیدپاشی در کشور ما، هرگز رسانه‌ای نمی‌شود و حتی در برخی موارد نیز قربانی و اسیدپاش رابطه فامیلی نزدیکی دارند که به همین دلیل اصلاً از مجرم شکایتی نمی‌شود!


بهروز مرادی، جامعه شناس و استاد دانشگاه حقیقت تلخی را گوشزد می‌کند و می‌گوید: «جامعه ما در حال‌گذار از یک هنجار قدیمی به یک هنجار نو است که در این میان، یک خلأ بزرگ تا تثبیت هنجارهای جدید وجود دارد که  در واقع ما هم‌اکنون درون همین خلأ اجتماعی زندگی می‌کنیم. امروزه بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند واقعاً رفتار صحیح اجتماعی کدام است که این موضوع، نشانه بزرگ همین دوران گذار است و متأسفانه در همین دوران گذار یا به تعبیر دیگر در دوران بی‌هنجاری، هر جنایتی که تصورش را بکنید احتمال وقوع دارد.»


مرادی معتقد است که باید در سیستم آموزش و پرورش کشور از همان سنین پایه به کودکان بیاموزند که در مقابل ناکامی‌ها چگونه آرامش خود را حفظ کنند. در واقع مهم‌ترین مقطع سنی برای اجتماعی شدن افراد، سنین کودکی است اما سیستم آموزش و پرورش ما نتوانسته به طور کامل به این وظیفه خود عمل کند. در واقع به دلیل فرایندهای ناقص آموزش و پرورش در سنین پایه، شاهد هستیم که در سنین بالاتر، خشونت‌های خیابانی همچون اسیدپاشی در جامعه ایرانی رو به گسترش است.


هیچ کس نمی‌داند که در قلب او چه می‌گذرد؛ همان دختر جوانی که زیبایی و جوانی‌اش را کف خیابانی سرد جا می‌گذارد؛ همان جا که دست انتقام یک بیمار روانی، روانپریش، خودخواه، تحقیر شده، خشن و یا هر اسم دیگری که بشود رویش گذاشت، ناجوانمردانه ظرف اسید را بر سر و رویش خالی می‌کند و تلخ‌ترین روز زندگی‌اش را رقم می‌زند. دیگران متأثر می‌شوند، شاید گریه‌شان بگیرد از تماشای چند لحظه‌ای صورت زن جوانی که قربانی اسید پاشی شده است و یا کودک خردسال او که هنوز در ابتدای راه است؛ راهی که تلخ و ناهموار در برابرش قد علم کرده است.


دیگران شاید دستشان هم توی جیبشان برود و با نیت خیر به فرد آسیب دیده کمکی هم بکنند اما به راستی چه کسی می‌داند که در دل او چه می‌گذرد. هیچ چیز، هیچ عشق آلوده به خودخواهی و هیچ خواسته‌ای، ارزش اشک‌های او را ندارد؛ اشک‌هایی که از کاسه خالی چشم، راه گونه‌های سوخته را می‌گیرد و بر لب‌های ریخته، جاری می‌شود...

این غذاها و ویتامین‌ها در سلامت پوست موثرند

$
0
0

سلامت نیوز: یک متخصص پوست ویتامین‌های موثر در سلامت پوست را برشمرد.

دکتر رضا قادری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ویتامین‌های موثر در سلامت پوست شامل ویتامین A، B، C، D، E و K می‌شود.

وی اظهارکرد: ویتامین A برای رشد طبیعی، تکثیر و بازسازی سلول‌های پوست لازم است و در حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن نقش حیاتی دارد و آنتی‌اکسیدان نیز هست. ویتامین B برای ساخت هورمون لازم است و عملکرد سیستم وریدی را بهبود می‌بخشد.

قادری ادامه داد: ویتامین C برای تولید کلاژن لازم است. همچنین برای خنثی کردن رادیکال‌های آزاد به این ویتامین نیاز است. ویتامین D نیز برای تکثیر سلول‌های پوست و جذب کلسیم لازم است. ویتامین E برای رشد پوست و ضمائم و دیگربافت‌های سالم در بدن لازم است و یک آنتی اکسیدان پایدار است.

این متخصص پوست گفت: ویتامین K در پروسه انعقاد خون موثر است.

قادری با اشاره به اینکه کمبود ویتامین عوارض بسیار زیادی برای پوست ایجاد می‌کند که در مورد کمبود هر نوع ویتامین متفاوت است، گفت: خشکی پوست، ایجاد چروک و پیری زودرس، عدم ترمیم زخم‌ها، اختلال در ساخت کلاژن، خونریزی زیر پوست و لثه از جمله عوارض کمبود ویتامین‌های مورد نیاز پوست است.

قادری اظهارکرد: جهت جذب بیشتر، بهتر است ویتامین‌ها همراه غذا مصرف شود. ویتامین C تنها چند ساعت در گردش خون باقی می‌ماند و برای کسب نتیجه بهتر ویتامین C باید در 3 وعده غذایی تقسیم و مصرف شود.

وی ادامه داد: فرم طبیعی"رتینول" و "بتاکاروتن"، ویتامین A است و کمبود این ویتامین موجب خشکی پوست، تاثیر منفی بر رشد مو و علاوه بر آن کم شدن بینایی در شب و افزایش خطر عفونت می‌شود. منابع رتینول در گوشت، جگر، روغن ماهی، زرده‌ تخم‌مرغ و پنیر وجود دارد. در شکل بتاکاروتن نیز در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات نارنجی و هویج وجود دارد.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه ویتامین B1 برای عملکرد سیستم عصبی ضروری است، گفت: این ویتامین در متابولیسم کربوهیدرات‌ها دخالت دارد وکمک می‌کند تا بیماری‌های پوست درمان شوند. منابع این ویتامین در جگر، آجیل، نان گندم، غذاهای دریایی، تخم‌مرغ و نخود سبز وجود دارد.

قادری گفت: ایجاد ترک در گوشه و کنار دهان و لب‌ها به دلیل کمبود ویتامین B2 است و علاوه بر این، کمبود این ویتامین موجب ریزش مو و شوره‌ سر می‌شود. منابع این ویتامین در جگر، شیر و جوانه‌ مخمر وجود دارد. ویتامین B5 نیز نقش مهمی در متابولیسم چربی دارد و منابع این ویتامین جلبک پهن، حبوبات و پنیر است.

این متخصص پوست با اشاره به اینکه ویتامین B6 نقش اصلی در حفظ سلامت پوست دارد، افزود: منابع این ویتامین در گوشت، مرغ، آجیل، نان (آرد گندم)، موز و اسفناج است.

قادری با اشاره به اینکه ویتامین B9 برای رشد و توسعه‌ سیستم‌ گردش خون و ایمنی بدن لازم است، گفت: علاوه بر این، برای تولید سلول‌های جدید پوست، مو و ایمنی مفید است و منابع این ویتامین در سبزیجات با برگ سبز، لوبیا، نان (آرد گندم) و مخمر است.

وی با بیان اینکه ویتامین B12 برای سلول‌های سیستم عصبی و سلول‌های مغز استخوان لازم است، افزود: کمبود ویتامین B12 باعث ایجاد کم‌خونی شدید می‌شود و منابع این ویتامین در گوشت و ماهی است.

این متخصص پوست گفت: ویتامین C از مواد اصلی ساخت کلاژن برای پوست است. کلاژن باعث ایجاد حالت ارتجاعی پوست می‌شود و موجب جلوگیری از تشکیل چین و چروک در پوست می‌شود. فقدان ویتامین C منجر به خونریزی و کاهش مقاومت بدن در مقابل برخی از بیماری‌های عفونی می‌شود.

قادری افزود: منابع این ویتامین در انگور سیاه و سفید، گریپ فروت، پرتقال، فلفل سبز، جعفری، ترشک و اسفناج و انواع مرکبات و دیگرمیوه‌ها وجود دارد.

این متخصص پوست با بیان اینکه پوست بدن قادر به تولید ویتامین D تحت‌تاثیر نور خورشید است.

به گفته وی، ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است که باعث مصرف نرمال اکسیژن و جلوگیری از اکسیداسیون در بدن می‌شود. منابع این ویتامین شامل غلات، سبزیجات، زیتون، ذرت، روغن آفتاب‌گردان و بادام زمینی است.

وی با بیان اینکه ویتامین K برای انعقاد طبیعی خون ضروری است، گفت: منابع این ویتامین در روغن سویا، جگر، گردو، فندق، اسفناج و کاهو است.

این متخصص پوست، مواد غذایی کنسرو شده و فست‌فودها مانند انواع ساندویچ‌های سوسیس، کالباس و پیتزا، مواد غذایی حاوی قندهای ساده، مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع، برخی از نوشیدنی‌ها مانند نوشابه‌های گازدار و قهوه را از جمله مواد غذایی مضر برای پوست دانست و افزود: کافئین موجود در قهوه ادرارآور است و نوشیدن مقادیر زیاد قهوه به صورت منظم، باعث کم‌آبی می‌شود که تظاهرات آن روی پوست، به صورت خشکی و عدم انعطاف‌پذیری آن است.

گسترش زندگی مجردی و انحرافات اخلاقی

$
0
0

سلامت نیوز: امروز آمارها از بالارفتن زندگی مجردی بین جوانان حکایت می‌کند. دلایلی را که می‌توان در این مساله دخیل دانست، دو گروه را شامل می‌شود؛ عوامل محیطی- اقتصادی و فرهنگی و تربیتی.

به گزارش سلامت نیوز،مجید ابهری جامعه‌شناس در روزنامه فرهیختگان نوشت: عوامل محیطی- اقتصادی مسائلی از قبیل مشکلات اقتصادی گرانی، تورم، کمبود و گرانی مسکن و عدم تطابق درآمد با هزینه‌های زندگی را می‌توان عنوان کرد. اما اصلی‌ترین عوامل فرهنگی و تربیتی که باعث می‌شود جوانان جامعه به سمت زندگی مجردی و قبول این نوع سبک زندگی متمایل شوند، تغییر سبک زندگی و گرایش جوانان به سمت زندگی غربی است. موارد دیگری که می‌توان در این رده قرار داد ضعف مسئولیت‌پذیری ناشی از تربیت خانوادگی، وحشت از پایان دوران تجرد و ترس از دست دادن آزادی‌هایی دوران مجردی است.

بالطبع این مسائل در کوتاه‌مدت و درازمدت پیامد‌های مشخصی را برای جامعه در پی خواهد داشت. مشکلات اخلاقی، گسترش زندگی‌های سفید، افزایش روابط غیراخلاقی و دور شدن از ارزش‌های دینی در جامعه خواهد شد.  آنچه باید در نظر گرفت این است که نباید از کنار این مسائل با خوش‌بینی گذشت، مطمئنا محول کردن حل این مشکل به گذشت زمان و بی‌توجهی به پیامد‌های این نوع از آسیب‌های اجتماعی صدمات جبران‌ناپذیری را بر پیکره جامعه خواهد زد.  امروز هم باید زنگ خطر برای متولیان این حوزه به صدا در‌آید. نهاد‌های متولی فرهنگی مانند صدا و سیما و رسانه‌های مختلف باید در جهت اطلاع‌رسانی صحیح این مورد و آگاهی مردم درباره تبعات آن تمام تلاش خود را به کار گیرند. این تلاش می‌تواند به بهبود سبک زندگی جامعه کمک کرده و درجهت اصلاح آن بسیار کارساز باشد. 

خانواده‌ها و آموزش و پرورش که بار تربیتی فرزندان این جامعه را به دوش می‌کشند نیز باید احساس خطر کرده و در جهت آموزش صحیح با برنامه‌ریزی‌های جامع اقدام کنند.  در این میان دولت و نهاد‌های دولتی موظفند تلاش‌های خود را دوچندان کنند و با تشکیل کارگروه‌هایی در مورد دلایل و پیامدهای این موضوع پژوهش‌های جامعی را انجام دهند و براساس اطلاعات دقیق برنامه‌ریزی‌های منظم و جامع کوتاه‌مدت و بلندمدت را در برنامه کار خود قرار دهند. اشتغالزایی و برطرف کردن نسبی مشکلات اقتصادی جوانان، گسترس مسکن ارزان قیمت، برنامه‌ریزی برای تشویق و ایجاد ازدواج‌های آسان اهرم‌های پیشگیرانه است که در کوتاه‌مدت می‌تواند کارساز باشد.

راهکارهایی برای کنترل دیابت دانش آموزان

$
0
0

سلامت نیوز: مشخص کنید کودک شما در ساعات مدرسه چه حمایت‌هایی را نیاز دارد و بهتر است با مشورت پزشک، اطمینان حاصل کنید که  تمامی نیاز‌های فرزندتان را در نظر گرفته‌اید.

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت بهتر است قبل از شروع مدرسه با مسئولین مدرسه مانند مدیر، معاون و معلم کلاس در مورد دیابت فرزندتان صحبت کنید و اطمینان حاصل کنید که  گفتگو را با فرد مناسبی انجام دهید.


با در نظر گرفتن سن فرزندتان در مورد دیابت  و مدیریت آن در مدرسه با وی صحبت کنید.با توجه به تفاوت‌های فردی و پزشکی کودکان مبتلا به دیابت پیشنهاد می‌شود موضوعات زیر را هنگام ورود فرزندتان به مدرسه در نظر داشته باشید:

آیا فرزند شما در طول ساعات حضور در مدرسه نیاز به تزریق انسولین دارد؟ 

آیا برای تزریق انسولین نیاز به کمک دیگران هم دارد؟

آیا برای اندازه‌گیری قند خون نیاز به کمک دیگران دارد؟

چه زمانی باید قند خونش مورد اندازه‌گیری قرار گیرد و بهتر است در چه سطحی باشد؟

آیا نیاز به خوردن میان وعده در زمان‌های مشخصی دارد؟

آیا معلم و مسئولین مدرسه علائم  کاهش قند خون ( هیپوگلایسمی) و افزایش قند خون ( هایپر گلایسمی)  را می‌شناسند؟

و در این زمان چگونه باید عمل کنند؟ 

آیا فرزندتان به مکان آرام و مخصوصی برای تزریق انسولین نیاز دارد؟

در موارد اضطراری مسئولان مدرسه باید با چه کسی تماس بگیرند؟ ( بهتر است حداقل دو شماره تماس برای موارد اضطراری در اختیار مدرسه قرار دهید). 

با فرا رسیدن سال تحصیلی جدید، در نظر داشتن پاسخ مناسبی برای سوالات فوق می تواند به شما اطمینان خاطر و به فرزندتان آرامش دهد.


منابع درمانی بیمه‌ها تجمیع می‌شود

$
0
0

سلامت نیوز: معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با اجرای طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان منابع درمانی در سازمان بیمه سلامت تجمیع خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، احمد میدری در حاشیه برگزاری گردهمایی سراسری مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت در  جمع خبرنگاران با اشاره به رونمایی طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان اظهار داشت: با اجرای این طرح همه ایرانیان صاحب یک دفترچه درمان خواهند شد.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون 18 سازمان بیمه‌گر خدمات پایه‌ای متفاوت در حوزه درمانی به بیمه‌شدگان خود ارائه می‌کنند که با اجرای طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان، تمامی منابع درمانی در سازمان بیمه سلامت تجمیع خواهد شد و سایر سازمان‌های بیمه‌گر نیز از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند خواهند شد.

میدری ادامه داد: به عنوان مثال بیمه تامین اجتماعی پس از اجرای طرح اشاره شده ماهیانه 8 هزار تومان به سازمان بیمه سلامت پرداخت می‌کند اما در مقابل 21 تا 24 هزار تومان خدمات درمانی خواهد گرفت.

میدری معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضعیت اجرای طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان را از بین بردن چندگانگی در بیمه‌ها دانست و گفت: همانگونه که کشور از یک شبکه برق استفاده می‌کند ما نیز باید بتوانیم از طریق سیستم درمانی خدمات بیمه‌ای ارائه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در سیاست‌های ابلاغیه مقام معظم رهبری نیز در حوزه سلامت به طور قاطع تاکید شده است که منابع و اعتبارات درمانی در وزارت رفاه و بیمه سلامت قرار داده شود و در واقع ما نیز به عنوان یکی از پایه‌های طرح تحول سلامت آمادگی کامل را برای همکاری با وزارت بهداشت داشته‌ایم و داریم.

میدری در طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان بنا داریم بیمه‌شدگان را به سمت کلینیک‌های دولتی و بیمارستان‌های دولتی سوق دهیم.

وی در پایان گفت: برای اجرای طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان و تجمیع منابع درمانی در سازمان بیمه سلامت که در بودجه 94 به مجلس پیشنهاد شده است که اعتبارات بیمه‌ای در سازمان بیمه سلامت اختصاص یابد.

فیلم/پیشنهادهایی برای بهبود زندگی مبتلایان به زوال عقل

$
0
0

سلامت نیوز : حدود ۴۴ میلیون نفر در جهان به زوال عقل مبتلا هستند و انتظار می رود این تعداد در سال‌های آتی هم افزایشی چشمگیر داشته باشد. طراحی محیطی مناسب برای مبتلایان، می‌تواند زندگی را آسان‌تر کند و حتی امید به زندگی را افزایش دهد.

به همین منظور یک مرکز آموزشی در اسکاتلند راهکارهای ساده‌ای را آموزش می‌دهد که برای طراحی خانه‌ها و بیمارستان‌های مبتلایان به زوال عقل مناسب است.

«بحران مدیریتی» همپای بحران کم‌آبی پیش می‌رود

$
0
0

سلامت نیوز: یک کارشناس ارشد محیط زیست راه عبور از بحران آب را تغییر الگوی مصرف در بخش شرب، افزایش راندمان کشاورزی در بخش کشاورزی، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آب، جلوگیری از تولید محصولاتی که آب مجازی بسیار زیادی طلب می‌کنند، دانست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از نامه نیوز، ایران وارد دوره 30 ساله خشکسالی شده‌ است، دمای گرمتر هوا، باران کمتر و تغییر و کاهش پوشش گیاهی دور از انتظار نیست. اما این تغییر اقلیمی تغییری در مدیریت آب به وجود نیاورد. هنوز هم بخش مهمی از آب شیرین کشور برای کشاوزری مصرف می‌شود و بخش زیادی از آب کشاورزی هدر می رود به این عامل باید اضافه کرد شیوه غلط مصرف آب توسط مردم را.

شاید یکی از عواملی که مانع تغییر الگوی مصرفی آب که باعث هدر رفتن حجم زیادی از آب می شود را بتوان عدم هماهنگی گفتار و رفتار مسئولین درباره صرفه جویی در مصرف آب دانست. چرا هنوز زمین‌های کشاورزی با روش‌های منسوخ آبیاری می‌شود؟ چرا گوش شنوایی برای حرف‌های متخصصان و اکولوژیست‌ها نیست و هنوز شاهد سد‌سازی هستیم؟ به نظر می‌رسد برای جلب همکاری مردم، اول مسئولین باید شیوه مدیریت صحیح منابع آبی را با استفاده از نظر متخصصان پی‌گیرند.

چندی پیش شرکت آب و فاضلاب اعلام کرد، شهر تهران سه میلیون و ٢٠٠ مشترک خانگی دارد که از این میزان ٧٠٠ هزار مشترک، پرمصرف محسوب می‌شوند.  همچنین بنا به گزارش‌های خبری وضعیت آب تهران این روزها به حدی بحرانی شده‌است که بسیاری از مقام‌های بلندپایه کشور را به بازدید از منابع آب تهران کشانده‌است که در آخرین مورد آن، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری وضعیت سد لار و لتیان را نگران کننده دانست. اما راهی که برای برون رفت از بحران در نظر گرفته‌شد، انتقال آب سد ماملو برای جبران کم آبی بود. هرچند این روزها دیگر صحبتی از واردات آب در میان نیست، اما راه حل هایی که تا به امروز مطرح شده، موقت و بی تاثیر در روند کلی عبور از بحران کم آبی است.

در همین رابطه میترا البرزی‌منش کارشناس ارشد محیط زیست  و مدیر عامل انجمن پایشگران محیط زیست با اشاره به اینکه مصرف آب در بخش کشاورزی در کل کشور بیش از 90 درصد از آب قابل استحصال کشور می‌باشد، گفت:" اما این موضوع به این معنی نیست که در تمام استان‌های کشور درست همین عدد صدق می‌کند. شهر تهران با بیش از 8 میلیون جمعیت بر اساس سرشماری سال 1390  به تنهایی 10 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده‌است. اما  به روایتی جمعیت تهران عملاً 11 تا 12  میلیون نفر تخمین زده می‌شود،  که به معنی 14 درصد جمعیت کشور است. اشتغال عمده در شهر تهران به هیچ وجه کشاورزی نیست. به همین جهت تمام تلاش مسئولان این است که بتوانند آب شرب این 10درصد تا 14 درصد جمعیت کشور را  تامین کنند تا بحرانی در پایتخت مشاهده نشود. این در حالی است که الگوی مصرف آب بهداشتی در تهران الگویی ناصحیح می‌باشد."

هر تهرانی روزانه ٢٤0 لیتر بر ثانیه آب مصرف می‌کند

وی بیان کرد:" همانطور که عالی نژاد مدیرعامل شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران در مصاحبه اخیر خویش اعلام کرده‌است ، یکی از مهمترین مسایلی که درحال حاضر مورد توجه‌ است، سرانه تولید و مصرف آب می‌باشد. بر این اساس برای هر نفر روزانه ٣٦٠ لیتر بر ثانیه آب تولید می‌شود. هر شهروند تهرانی روزانه  ٢٤0 لیتر بر ثانیه آب مصرف می‌کند. این رقم بسیار بالایی است چرا که استاندارد جهانی آب برای هر نفر ١٥٠ لیتر در روز است. در این رابطه همکاری مردم در جهت مصرف بهینه آب می‌تواند در کاهش مصرف و تولید آب بسیار موثر باشد. اگر جمعیت تهران را فقط  8 میلیون نفر در نظر بگیریم برای تامین نیاز آب شرب تهرانی‌ها باید  روزانه 2880000 متر مکعب یا 1051 میلیون مترمکعب در سال آب تولید شود. این در حالی است که بهره برداری از منابع آب‌های سطحی استان تهران که شامل رودخانه‌های  جاجرود، گلاب دره، رود سولقان ،حبله رود و رودخانه لار است، به علاوه انتقال از آب رودخانه‌های مجاور استان تهران یعنی استان البرز و مازندران، ما فقط می‌توانیم بخشی از نیاز شرب شهر تهران را برآورد کنیم."

البرزی‌منش در خصوص منابع آب تهران بیان‌کرد:"در شرایط کنونی برای تامین آب شرب شهر تهران علاوه بر احداث سد بر روی رودخانه لار استان مازندران ( سد لار)، جاجرود( سد لتیان و سد ماملو) سدهایی بر روی رودخانه کرج( سد امیر کبیر) و  شاهرود از سرشاخه‌های سفیدرود ( سد طالقان) مورد استفاده قرارگرفته‌است. از سد امیر کبیر 340 میلیون متر مکعب، از سدهای لتیان همراه با انتقال آب از لار به لتیان 410 میلیون مترمکعب، از سد طالقان 150 میلیون متر مکعب و از سد ماملو 70میلیون متر مکعب؛ جمعاً به میزان 970  میلیون متر مکعب آب برای شرب تهران تامین می‌شود که نسبت به مصرف 1051 میلیون متر مکعب هنوز کمبود وجود دارد."

150 لیتر کجا، 360 لیتر کجا؟!

این کارشناس ارشد محیط زیست  درباره الگوی بهینه مصرف در برنامه پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی کشور گفت:" الگوی بهینه مصرف سرانه آب شرب 150 لیتر در روز بیان شده‌است.  این در حالی است که مصرف سرانه تهران عملاً 240 لیتر بر ثانیه است که برای تامین همین میزان با توجه به نشت آب از شبکه انتقال و سایر تلفات باید سرانه 360 لیتر بر ثانیه آب تولید شود. کلیه مسائل بیان شده در بالا نشان می‌دهد که در شهر تهران مصرف عمده مصرف شرب می‌باشد، که به نفع مصرف شرب، سایر مصارف از جمله مصارف کشاورزی و زراعی تحت تاثیر قرار گرفته‌است. اما باید توجه داشت، این مصداق برای کلان شهر تهران است که بیش از 14 درصد جمعیت کشور را در خود جای داده‌است."

مدیریت نادرست همراه با خشکسالی، یحران را وخیم‌تر کرد

این کارشناس محیط زیست، در خصوص اطلاعات بیان‌شده در مورد میزان منابع آب سطحی مورد استفاده برای آب شرب تهران  گفت:" میزان آب مصرفی بر اساس برنامه‌ریزی منابع آب رودخانه ها بدون توجه به کم آبی و خشکسالی است. حال اگر مسائل و مشکلات خشکسالی را به آن اضافه کنیم مسلماً وضع بسیار وخیم‌تر خواهدشد. به همین جهت مسائلی مانند تصفیه فاضلاب، بازچرخانی آب و مساله تغییر الگوی مصرف اهالی تهران با استفاده از اهرم‌های اقتصادی و نه فقط نصیحت، بسیار مهم است. مردم تهران ثابت کرده‌اند که با نصیحت الگوی مصرف خود را تغییر نخواهندداد."

این کارشناس ارشد محیط زیست واردات آب را تجارت محور دانست و اظهار داشت:"اخیرا موضوعی تحت عنوان واردات آب مطرح شده‌است. این نشان دهنده نگاه تجارت محور به مسائل و مشکلات کشور است. ما می‌توانیم با تغییر الگوی مصرف در بخش شرب، افزایش راندمان کشاورزی در بخش کشاورزی، تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آب، جلوگیری از تولید محصولاتی که آب مجازی بسیار زیادی طلب می‌کنند، مشکل آب کشور را مدیریت کنیم.  راحت‌ترین کار این است که سرمایه کشور را که باید در جهت احداث زیر ساخت‌های اقتصادی و اجتماعی مورد استفاده قرارگیرد، به واردات سوق دهیم. اصولاً این فرار از حل مشکلاتی است که مدیریت غلط بر منابع آب کشور و تولیدات کشاورزی تا کنون ایجاد شده‌است."

مانیکور برای دیابتی‌ها خطر دارد؟

$
0
0

سلامت نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه‌الله هشدار داد: «انجام اعمال زیبایی مثل مانیكور و پدیكور برای مبتلایان به دیابت شدیدا آسیب‌رسان است.»

دکتر سیدمسعود داودی در گفتگو با سلامانه، با تاکید بر این موضوع که به تدریج با افزایش سن و طولانی شدن دوره بیماری، آسیب‌پذیری بافت‌های انتهایی یعنی اندام‌های تحتانی و فوقانی و به‌خصوص انگشتان پا در بیماران مبتلا به دیابت افزایش می‌یابد، گفت: «مبتلایان به دیابت مستعد عفونت هستند و معمولا ترمیم زخم در این افراد با روند كندتری پیش می‌رود.»

وی در ادامه افزود: «بی‌توجهی به این عارضه منجر به آسیب‌ها و زخم‌های عمیقی می‌شود که گاهی از نظر شدت شبیه سیاه شدن عضو در بیماری قانقاریا می‌شود.»

این متخصص پوست و مو با اشاره به اینكه این افراد برای حفظ سلامت خود و پیشگیری از آسیب‌های جبران‌ناپذیر باید از اقداماتی نظیر مانیكور و پدیكور پرهیز کنند، گفت: «‌درصورتی كه بیمار مبتلا به دیابت دچار عفونت و زخم شود، ممكن است اقدامات درمانی از جمله مصرف آنتی‌بیوتیك، درمان با لیزر كم‌توان، استفاده از پماد یا داروی موضعی و حتی عمل جراحی برای برداشتن بافت مرده و عفونی لازم شود.»

تیراندازی در میدان پالیزی تهران

$
0
0

سلامت نیوز: در جریان عملیات تعقیب و گریز یک مظنون به زورگیری با شلیک پلیس کشته شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، شب گذشته ماموران کلانتری ۱۰۴ عباس آباد به یک مظنون به زورگیری مشکوک شده و به او دستور ایست دادند.

فرد مظنون بدون توجه به اخطار پلیس از محل گریخت که در جریان عملیات تعقیب و گریز ماموران با شلیک تیر اخطار از مظنون خواستند توقف کند. سرانجام در میدان پالیزی ماموران مجبور به شلیک به سوی مظنون به زورگیری شدند که باعث مرگ او شد.

تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

جوی آبی به‌ نام "کارون"

$
0
0

سلامت نیوز: امام‌جمعه موقت اهواز ضمن اعلام نارضایتی از انتقال آب از سرشاخه‌های کارون به استان‌های دیگر گفت: انتقال هر میزان آب برای مصارف غیرشرب جایز نیست.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان‌کرد: تونل‌های احداث شده برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون نشانگر حجم زیادی آبی است که برای مصارف کشاورزی برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: خوزستان دارای اراضی مستعد کشاورزی فراوانی است و منابع آبی موجود در استان، کل این اراضی را تامین نمی‌کند و به همین منظور منابع آبی موجود متعلق به مردم خوزستان است.

امام‌جمعه موقت اهواز تصریح‌کرد: از سوی دیگر اجرای طرح بزرگ 550 هزار هکتاری رهبری نیازمند منابع آبی است که در صورت انتقال آب رودخانه کارون کشت این اراضی دیگر ممکن نخواهد بود.

حسن‌زاده با بیان اینکه اگر طرح انتقال آب اجرا شود، کارون به یک کانال یا جوی آب تبدیل می‌شود، اظهارکرد: وقتی رودخانه کارون نتواند حتی نیاز آب شرب خوزستان را تأمین کند، چطور انتظار داریم از طرح 550 هزار هکتاری مورد نظر مقام معظم رهبری بهره‌برداری شود.

وی با بیان‌ اینکه کارون متعلق به خوزستان است. گفت: مردم خوزستان اولین استانی بودند که مورد هجوم دشمن قرار گرفتند و طی هشت سال جنگ‌تحمیلی آسیب‌های زیادی به شهرهای آن به ویژه آبادان و خرمشهر وارد شد. پس چطور می‌توانیم از این مردم که در هشت سال دفاع‌مقدس آسیب دیدند دلجویی کنیم. بنابراین باید واقع‌بینانه و بدون در نظر گرفتن تعصبات منطقه‌ای در خصوص انتقال آب قضاوت کنیم.

وزارت بهداشت از توانبخشی معلولین فاصله گرفته است

$
0
0

سلامت نیوز: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سالهاست که از توانبخشی معلولین فاصله گرفته و به دلیل همین فاصله دردها و مشکلات را نمی داند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دکتر «یحیی سخنگویی» روز دوشنبه در سومین سپوزیوم علمی ـ فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا اظهارکرد: به دلیل کم توجهی، برخی بیماران مانند افراد مبتلا به صرع تحت عنوان معلولین وارد سازمان بهزیستی شده و در مقابل برخی معلولین واقعی که هزینه دارو و درمان آنها بسیار بالاست سال ها از امکانات بهزیستی محروم بوده اند.

وی ادامه داد: 15 درصد افراد جامعه را معلولین تشکیل می دهند که از این تعداد یک میلیون نفر ناشنوا یا کم شنوا هستند.

سخنگویی گفت: 125 هزار نفر از افراد کم شنوا یا ناشنوا در سطح کشور تحت پوشش خدمات سازمان بهزیستی قرار دارند.

وی با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد معلولین در سطح کشور وجود ندارد اظهارکرد: به دلیل نبود آمار دقیق نمی توانیم برنامه ریزی صحیح و دقیقی برای این گروه از افراد جامعه انجام دهیم.

وی به برخی از مشکلات افراد کم شنوا و ناشنوا در کشور اشاره کرد و گفت: وجود مشکلات اجتماعی و فرهنگی از جمله مسائلی است که این افراد با آن مواجهند؛ پذیرش این افراد از طرف جامعه یکی از مشکلات ناشنوا و کم شنواست که البته نسبت به 30 سال گذشته این مساله با وضعیت بهتری پیدا کرده است و افراد جامعه پذیرش بهتری نسبت به این دسته از افراد دارند.

سخنگویی افزود: به رقم بهبود وضعیت پذیرش معلولین از طرف جامعه شمار بسیاری از معلولین به توانایی های خود ایمان ندارند و تمایلی به حضور در جامعه نمی یابند.

سخنگویی به برخی از تسهیلاتی که برای معلولین کم شنوا و ناشنوای کشور اختصاص یافته است اشاره کرد و گفت: در سال جاری چهار میلیارد تومان به کودکان کاندید کاشت حلزون اختصاص یافته است و به این ترتیب دیگر کودکی در نوبت کاشت حلزون قرار ندارد و نوبت دهی به خط صفر رسیده است.

وی افزود: 35 میلیارد تومان نیز برای تامین تجهیزات مورد نیاز معلولین اختصاص یافته است که بخشی از آن مربوط به افراد کم شنوا و نانشوا است.

وی همچنین به برخی کمک هایی که به فدراسیون های ورزشی ارائه شده است اشاره کرد و گفت: به منظور تشویق معلولین به روی آوردن به سمت ورزش کمک هایی از سوی سازمان بهزیستی کشور به فدراسیون های ورزشی اختصاص یافته است.

وی اظهارداشت: 8.2 درصد افراد جامعه را سالمندان تشکیل می دهند که به دلیل از دست دادن برخی از توانایی ها مانند شنوایی و بینایی خود جزو افراد معلول به حساب آمده و این دسته از افراد می توانند با مراجعه به سازمان بهزیستی از خدمات این سازمان بهره مند شوند.

سومین سپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا امروز هفتم مهرماه به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان با حضور جمعی از متخصصان در بیمارستان میلاد برگزار شد.


دفترچه بیمه درمان، سال ۹۴ یکسان خواهد شد

$
0
0

سلامت نیوز: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رونمایی طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان گفت: بنا داریم سال ۹۴، منابع درمانی بیمه‌ها را تجمیع و در نهایت یک دفترچه درمان برای تمامی بیمه‌شدگان صادر کنیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، علی ربیعی در حاشیه برگزاری گردهمایی سراسری مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران امروز با موضوع چشم‌انداز از نظام بیمه سلامت در برنامه ششم توسعه مبتنی بر سیاست‌های ابلاغیه مقام معظم رهبری برگزار شد اظهار داشت: حدود یکسال از فعالیت دولت تدبیر و امید گذشته است و ما هزار روز فرصت داریم تا بتوانیم ایده‌های جدیدی را برای رفاه مردم ارائه کنیم.

وی با بیان اینکه زمان تنگ است گفت: باید ساختارهای اداری خود را بهتر کنیم و بتوان خدمات مطلوب‌تری را ارائه کنیم.

ربیعی با بیان اینکه شعار ما باید سازمانی کارآمد متعهد و نوآور باشد اظهار داشت: انتظار  دارم تمامی مدیران سلامت کارهای مطالعاتی و پژوهشی را انجام دهند و از تجارب سایر سازمان‌ها برای اعتبار بخشیدن بیمه سلامت استفاده کنند.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد:‌کی از تفاوت‌های ویژه دولت تدبیر و امید با دولت‌های گذشته داشتن سیاست رفاهی منسجم است اگر چه دولت‌های گذشته نیز دوست داشتند اقدامات رفاهی را انجام دهند اما به دلیل پراکندگی و نبود انسجام و همچنین فشارها نتوانستند سیاست‌های رفاهی را به درستی انجام بدهند.

ربیعی فصل ممیزی دولت تدبیر و امید را با سایر دولت‌ها مثل مهار تورم و خارج از رکود دانست و گفت: سیاست‌های رفاهی اولین گامی بود که در دولت یازدهم بررسی شد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در هشت ساله گذشته و در دولت‌های نهم و دهم منابع ارزی به هدر رفته بود گفت: متاسفانه از دولت گذشته نه به فقر و بیکاری و نه به عدالت اجتماعی و گسترش آن توجه نشده بود.

ربیعی ادامه داد:‌دولت تدبیر و امید فقر و نابرابری، زنان بی‌سرپرست، حاشیه‌نشینان بی‌سر و صدا ... می‌بیند و برای همه آنها برنامه‌های خوبی را پیش‌بینی کرده است.

وی گفت: دیدن حاشیه‌های بی‌سر و صدا و مشغول نشدن به متن پر سر و صدا از ویژگی‌های دولت روحانی و وزرای وی است.

وزیر تعاون، رفاه و رفاه اجتماعی با اشاره به شعارهای انتخاباتی روحانی در زمان انتخابات گفت: رئیس جمهو ر تا آن زمان دو موضوع را مطرح می‌کردند که خوشبختانه در دولت یازدهم عملیاتی شد که از آن جمله می‌توان به یارانه کالایی و پوشش بیمه برای همه ایرانیان اشاره کرد.

وی خاطر نشان کرد: امروزه سیاست‌های رفاهی در بعد حمایت قضایی و مبارزه با فقر و گرسنگی و همچنین پوشش بیمه‌ای افراد فاقد هر گونه بیمه در دستور کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.

ربیعی در ادامه به طرح تحول نظام سلامت در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: موفقیت این طرح، موفقیت نظام است و همه باید تلاش کنند تا این طرح به اهداف خود برسد و  ما حق نداریم حتی عدم موفقیت این طرح را تصور کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان خریدار خدمت در طرح تحول نظام تحول همراه و همگام وزارت بهداشت خواهد بود و این در حالی است که دو وزاتخانه باید بر اساس وظایفشان و البته با هماهنگی در طرح تحول نظام سلامت حرکت کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موفقیت طرح نظام سلامت در ایستادن قانون وظایف البته با هماهنگی دانست و گفت: بنده از قدیم به گمنام بودن و شنیدن ناسزا معروف هستم اما بر خود وظیفه می‌دانم برای موفقیت طرح تحول سلامت هر چه در توان دارم انجام بدهم.

وی افزود: یکی از تکالیفی که برعهده وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حوزه بیمه‌ای قرار داده شده است، یکپارچه سازی بیمه‌ها و منابع آن است که متاسفانه این تکلیف سال‌ها اجرا نشده است.

ربیعی اجرا نشدن یکپارچه‌سازی بیمه‌ها را مشکلات اجتماعی عدم آمادگی ساختارها، ناکافی بودن میزان ارتباطات و تعامل دستگاه‌ها در دوره‌های گذشته دانست و گفت: خوشبختانه با اقدامات انجام شده از سوی سازمان بیمه سلامت بیش از 6 میلیون نفر تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گرفته‌اند.

وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی در ادامه به طرح بیمه سلامت پایه و یکسان برای همه ایرانیان اشاره کرد و گفت: در این طرح بنا داریم منابع درمانی تمام بیمه‌ها در سازمان بیمه سلامت قرار دهیم.

وی گفت: طرح اشاره شده هم اکنون برای جلب پیشنهادات و نظرات و همچنین گفت‌وگوی کارشناسان در اختیار صاحب‌نظران قرار داده شده است.

وی گفت: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در بودجه 94 پیشنهاد کرده است که منابع درمانی بیمه‌ها در بیمه سلامت قرار بگیرد.

ربیعی خاطر نشان کرد:‌طرح اشاره شده 5 هدف و 3 لایحه که از اهداف مد نظر می‌توان به پوشش بیمه‌ای همه افراد، داشتن یک دفترچه واحد، دریافت خدمات مطلوب و ... اشاره کرد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: برنامه‌های دیگری نیز در سه سال آینده مد نظر وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی است که از آن جمله می‌توان به صدور کارت الکترونیک سلامت اشاره کرد.

وی از برنامه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص دفترچه‌ها و کارت‌های الکترونیک سلامت اشاره کرد و گفت: ما بنا داریم این انتخاب را به بیمه‌شدگان واگذار کنیم تا آنها یا از دفترچه و یا از کارت الکترونیک سلامت استفاده کنند.

ربیعی بیان داشت: در مرحله نخست کارت الکترونیک سلامت در سازمان تامین اجتماعی صادر خواهد شد و در گام بعدی این طرح تصری پیدا خواهد کرد.

وزیر تعاون، کارو رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه وزارت رفاه ابزارهای لازم را در حوزه رفاهی دارد گفت: هم اکنون 30 درصد از سالمندان تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار دارند که از خدمات سازمان بهزیستی و کمیته امداد استفاده می‌کنند.

این چای شفابخش را امتحان کنید

$
0
0

سلامت نیوز: این روزها محبوبیت قارچ کامبوجا در میان دوستداران و طرفداران تغذیه سالم رو به افزایش است اما دلیل افزایش محبوبیت این نوشیدنی شفابخش چیست؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، چای تخمیری کامبوجا طی سالیان اخیر شهرت و محبوبیت بسیاری در میان طرفداران تغذیه سالم پیدا کرده است. قدمت نوشیدن این چای در چین به قرن سوم پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد که پس از آن این نوشیدنی راه خود را به سوی روسیه، هند و ژاپن باز کرد و به یکی از نوشیدنی‌های اصلی جنگجویان سامورایی تبدیل شد. اما نوشیدنی کامبوجا یا به قول طرفدارانش «بوچ» (بوج) از ترکیب چای سبز، سیاه یا سفید با آب، شکر و قارچ کامبوجا تهیه می‌شود. پس از ترکیب این مواد طی یک فرآیند باکتریایی و تخمیری که یک هفته طول می‌کشد، چای کامبوجا آماده می‌شود.

«کامبوجا» که در برخی موارد به آن چای «کامبوجا» هم می‌گویند همیشه فهرستی طولانی از فواید سلامتی را همراه دارد. این چای که یک نوشیدنی «پروبیوتیک» است از سیستم ایمنی و گوارشی بدن حفاظت می‌کند. این نوشیدنی مفید همچنین حاوی آنزیم، اسیدهای آمینه، آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است. با این حال همچنان شواهد علمی اندکی درباره ادعای سالم و مغذی بودن این چای وجود دارد. اما به تازگی متخصصان دانشگاه «لتونی» 75 مطالعه را که ثابت می‌کند چای کامبوجا برای بدن مفید است، جمع‌آوری و 18 دلیل برای مفید بودن نوشیدن این چای تخمیری اعلام کرده‌اند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،‌ پس به خاطر این 18 دلیل سلامتی توصیه می‌شود از این نوشیدنی مفید غافل نشوید:

سم‌زدایی

چای کامبوجا حاوی میزان قابل توجهی اسید گلوکرونیک (GA) است. این اسید که به عنوان یک سم‌زدا شناخته می‌شود در بدن انسان با سمومی نظیر داروها و آلودگی‌های محیطی آمیخته شده و سپس آنها را به ترکیبات حل‌شدنی تبدیل می‌کند که بدن قادر به دفع آنهاست. نوشیدن این چای همچنین به بافت‌های بدن در مقابله با جذب سموم صنعتی کمک می‌کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی

کامبوجا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی نظیر ویتامین‌های E و C،‌ بتاکاروتن و سایر کاروتنوئیدهاست. این چای مانند چای سیاه محتوی پلی‌فنول‌ها و سایر ترکیبات دارای قدرت آنتی‌اکسیدان‌ها است. اما از آنجا که چای «کامبوجا» تخمیر شده به مراتب از چای سیاه معمولی بسیار مفیدتر است. متخصصان دریافته‌اند که میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کامبوجا صد برابر بیشتر از ویتامین C و 25 برابر بیشتر از ویتامین E است. بنابراین نوشیدن آن به درمان بیماری‌های مزمن ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می‌کند.

انرژی‌زا

کامبوجا آهن موجود در چای سیاه را آزاد می‌کند که این مسئله به افزایش هموگلوبین خون کمک کرده و انتقال اکسیژن به بافت‌ها را افزایش می‌دهد. این نوشیدنی میزان جذب آهن بدن را از سایر سبزیجات آهنی افزایش می‌دهد.

افزایش قدرت ایمنی

استرس اکسیداتیو، سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند اما در‌عوض حجم بالای ویتامین C موجود در کامبوجا سیستم ایمنی را تقویت می‌کند. قدرت بالای آنتی‌اکسیدانی کامبوجا همچنین از آسیب‌های سلولی، بیماری‌های التهابی، از کار افتادن سیستم ایمنی و تشکیل تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند.

بهبود بیماری‌های گوارشی

داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی (NSAIDs) برای دل و روده سمی هستند. این داروها منجر به زخم معده می‌شوند. به عنوان مثال «ایندومتاسین» که یک داروی معروف NSAIDs محسوب می‌شود گردش خون را مختل کرده و به بافت‌های مخاطی معده آسیب می‌رساند. تحقیقات نشان می‌دهد قارچ کامبوجا به شکل موثری زخم‌های دستگاه گوارش را درمان می‌کند. متخصصان می‌گویند این چای از ترکیبات مخاطی معده نیز محافظت می‌کند. فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی این چای همچنین از پوشش داخلی معده محافظت می‌کند. کامبوجا ترشح اسید معده را که به اعضای مخاطی آسیب می‌رساند، کاهش می‌دهد. در واقع تاثیر درمانی این چای معادل با داروی «امپرازول» تشخیص داده شده است.

جلوگیری از چاقی

کامبوجا به تنظیم متابولیسم کمک می‌کند. آزمایش این نوشیدنی روی حیوانات نشان می‌دهد که این چای با افزایش محدودیت کالری منجر به کاهش وزن می‌شود.

درمان دیابت

تحقیق در‌این‌باره به سال 1929 میلادی بازمی‌گردد که نتایج مطالعات نشان داد کامبوجا سبب کاهش سطح قندخون می‌شود اما مطالعات اخیر نشان داد که این قارچ قندخون موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت را به شدت کاهش می‌دهد. مطالعه دیگری کامبوجا را به عنوان نامزد جدید درمان دیابت معرفی می‌کند.

سم زدایی از کلیه‌ها

کامبوجا آسیب‌هایی را که بر اثر آلودگی‌های محیطی به کلیه‌ها وارد شده رفع می‌کند و می‌تواند برای افرادی که از نارسایی کلیوی رنج می‌برند مفید باشد. این چای همچنین برای جلوگیری از انباشت توده کلسیم در کلیه‌ها مفید بوده و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.

بهبود عملکرد عروق

استرس اکسیداتیو می‌تواند به دیواره داخلی رگ‌ها نیز آسیب برساند. این آسیب‌ها مقدمه بروز تصلب شرائین هستند و برای سلامت قلب تهدیدی جدی به حساب می‌آیند. آنتی اکسیدان‌های موجود در چای کامبوجا به احیاء و بازسازی دیواره سلولی رگ‌های خونی کمک می‌کند.

جلوگیری از تصلب شرائین

در یک آزمایش کلینیکی از 52 بیمار مبتلا به تصلب شرائین که کلسترول بالایی نیز داشتند، کامبوجا کلسترول خون آنها را پایین آورد. در مطالعه‌ای که روی اردک‌ها انجام شد، کامبوجا به میزان قابل توجهی ضمن کاهش LDL (کلسترول بد)، همزمان طی گذشت تنها 10 روز میزان HDL (کلسترول خوب) آن‌ها را افزایش داد. مطالعه‌ دیگر روی تاثیر کامبوجا در سایر حیوانات نشان داد کامبوجا حدود 45 تا 52 درصد حجم کلی کلسترول را کاهش می‌دهد. این نوشیدنی همچنین در عین افزایش HDL، میزان تری گلیسیرید و LDL را کاهش می‌دهد.

تنظیم فشارخون

از نوشیدنی کامبوجا برای جلوگیری از سردرد و سرگیجه‌های ناشی از فشارخون استفاده می‌شود. مصرف این قارچ برای درمان فشارخون بالا توصیه شده است.

درمان کم‌خونی

اسیدهای ارگانیک موجود در کامبوجا ترکیبات آهنی سه ظرفیتی موجود در منابع گیاهی را به یون‌های دو ظرفیتی آهن تبدیل می‌کند. این مسئله آهن‌هایی با منشا گیاهی را بیشتر در دسترس بدن قرار می‌دهد. همچنین ویتامین C موجود در کامبوجا جذب آهن را افزایش می‌دهد. متخصصان، نوشیدن کامبوجا را به ویژه به افراد مسن و گیاه‌خواران توصیه می‌کنند تا با افزایش جذب آهن از فقرآهن در آنها جلوگیری شود.

بهبود عملکرد کبد

بنابر مطالعات مختلف، نوشیدن این چای از اسیدی شدن کبد حیوانات ناشی از مصرف دوز بالای استامینوفن جلوگیری می‌کند. متخصصان معتقدند این چای در انسان نیز می‌تواند اثرات درمانی مشابهی داشته باشد.

بهبود سیستم عصبی

کامبوجا محتوی اسیدهای آمینه مختلف، آلکالوئیدهای متیل زانتین (کافئین، تئوفیلین و تئوبرومین)، اسید اسکوربیک (ویتامین C) و ویتامین‌های گروه B (شامل اسید فولیک B9) است که این ترکیبات برای متابولیسم طبیعی سیستم عصبی حیاتی هستند. این ترکیبات در سردردها و اضطراب به کمک سیستم عصبی آمده و از بروز حملات صرع جلوگیری می‌کنند.

درمان آسم

مصرف روزانه کامبوجا برای مبتلایان به آسم مفید است. این نوشیدنی سرشار از تئوفیلین است که یک ماده گشادکننده نایژه‌هاست. دوز درمانی تئوفیلین روزانه 0.18 تا یک گرم است. تنها یک فنجان کامبوجا محتوی 1.44 میلی گرم از این ماده است.

درمان مشکلات مفصلی

به گزارش «گرین مد اینفو»،اسید گلوکزونیک موجود در کامبوجا در بدن قابلیت تبدیل به گلوکزامین، کندروتئین سولفات و سایر پلی ساخاریدها و گلوکوپروتئین‌های مرتبط با مفاصل، کلاژن و مایع نرم کننده حرکت مفاصل می‌شود. این نوشیدنی همچنین سبب بهبود التهاب مفاصل و علائم روماتیسم و نقرس می‌شود.

اختصاص یارانه توانبخشی به معلولان استان‌های محروم

$
0
0

سلامت نیوز: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از اختصاص یارانه توانبخشی به معلولان استان‌های محروم خبر داد و گفت: این یارانه به معلولان استان ‌های محروم تعلق می ‌گیرد.

یحیی سخنگویی در گفت و گو با پانا، اظهار داشت: این یارانه که مربوط به بخش توانبخشی است به معلولان استان های محروم تحت پوشش سازمان بهزیستی تعلق می گیرد و در واقع اجرای این برنامه برای ارائه خدمات رسانی بهتر به معلولان در دستور کار قرار گرفته است.
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی در ادامه تأکید کرد: این طرح برای استان های محروم در نظر گرفته شده، به این صورت که در این مناطق به معلولانی که در منزل نگهداری شوند، ماهانه مبلغی به عنوان یارانه توانبخشی تعلق می گیرد.
وی با اشاره به ارائه یارانه برای نگهداری معلولان در منازل تصریح کرد: همچنین معلولانی که تحت پوشش سازمان هستند در صورت ترخیص و نگهداری در خانواده مبلغ 100 تا 150 هزار تومان مستمری دریافت خواهند کرد.
سخنگویی با اشاره به طرح نگهداری معلولان در منازل نیز گفت: سعی می شود بسترهای لازم برای آموزش هرچه بیشتر معلولان در جامعه فراهم شود البته رویکرد ما است است که فقط معلولان بی ‌سرپرست، بدسرپرست و افراد دارای معلولیت‌ های شدید تحت پوشش مراکز نگهداری بهزیستی قرار گیرند و نگهداری سایر معلولان به خانواده ‌های آن ها سپرده شود.

غذای شور خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد

$
0
0

رییس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران گفت: تغییر سبک زندگی و روی آوردن به غذاهای شور به ویژه فست فودها، آمار ابتلا به سنگ های کلیه را در کشور افزایش داده است.
دکتر عباس بصیری در آستانه برپایی " هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران " که از روز چهارشنبه در تهران آغاز به کار می کند با اعلام این خبر گفت: یافته های پژوهشی بیانگر آن است که مصرف بیش از 6 گرم نمک در روز خطر ابتلا به سنگ های کلیه را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: بر اساس یک تحقیق انجام شده در بیمارستان لبافی نژاد که نتایج آن در " مجله بین المللی تحقیقات اورولوژی " نیز به چاپ رسیده، مشخص شده است، کسانی که فشار خون بالا یا دیابت دارند یا افراد چاق، بیش از سایرین در خطر ابتلا به سنگ های کلیه هستند و می بایست با رعایت رژیم غذایی از ابتلا به سنگ های کلیه پیشگیری کنند.
به گفته دکتر بصیری بر اساس یافته های یک پژوهش دیگر که در " مجله بین المللی تغذیه و کلیه " به چاپ رسیده، مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی ( گوشت ) نیز می تواند به عنوان یک عامل تشدید کننده تشکیل
سنگ های کلیوی موثر باشد.
رییس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی خاطر نشان ساخت: همچنین مصرف مایعات فراوان به شکل منظم در طول روز از تشکیل سنگ های کلیه جلوگیری می کند.
وی با اشاره به اینکه قابلیت تولید و تشکیل سنگ های ادراری به عنوان یک خطر برخی افراد را بیش از سایرین تهدید می کند و با درمان یک بار سنگ کلیه در بیمار نمی توان از تشکیل نشدن مجدد آن اطمینان حاصل کرد، گفت: یافته های مطالعات انجام شده، نشان می دهد، 60 درصد از بیمارانی که مبتلا به سنگ های دستگاه ادراری
می شوند، طی پنج سال بعد از آن شانس ابتلا به سنگ های ادراری جدید را دارند.
دکتر بصیری افزود: از سوی دیگر مطالعات متعددی اثبات کرده است که در 90 درصد موارد می توان با بررسی آزمایش های لازم، علت ساخت سنگ کلیه را در افرادی که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، کشف و از بروز آن جلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: یکی از خدماتی که به صورت ابتکاری در بیمارستان لبافی نژاد تهران انجام گرفته، راه اندازی کلینیکی با هدف جلوگیری از تشکیل سنگ های ادراری است که این مرکز نه تنها در خاورمیانه که در آسیا از نمونه مشابهی برخوردار نیست.
دکتر بصیری گفت: در این مرکز، متخصصان با بررسی آزمایش ها و رادیولوژی بیماران، توصیه های درمانی لازم را به آنان برای جلوگیری از تشکیل سنگ های ادراری ارایه می دهند تا آنان بتوانند، پیش از ابتلا به سنگ های کلیوی و انجام درمان های پیچیده از ابتلا به آن پیشگیری کنند.
وی افزود: جدیدترین دستاوردها در زمینه درمان سنگ های کلیه و مجاری ادراری در  " هفتمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران " که از 9 تا 11 مهر ماه در بیمارستان لبافی نژاد تهران برپا می شود به متخصصان داخل و خارج کشور ارایه می شود.
رییس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران یادآور شد: در این کنگره، روش های جراحی در زمینه غده آدرنال (فوق کلیوی)، جراحی کلیه شامل جراحی سرطان های کلیه، جراحی آندوسکوپیک سنگ کلیه و جراحی آندوسکوپیک و لاپاراسکوپیک برای اختلالات مادرزاری دستگاه ادراری که شایع ترین آن تنگی محل اتصال لگنچه به حالب (میزنای) است، جراحی سنگ ها،تومورها و سرطان های حالب و جراحی های مثانه و پروستات و نیز در مورد جزییات دیگر شیوه های نوین جراحی که به کمک اندویورولوژی و بدون جراحی باز انجام می شود، مباحثی ارایه خواهد شد.

درمان کودکان کم شنوا به موقع صورت نمی گیرد

$
0
0

سلامت نیوز :دبیر علمی  سومین سپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا گفت : بیش از 70درصد موالید کشور تحت برنامه غربالگری هستند اما ارائه خدمات درمانی به کودکانی که کم شنوایی آنها تشخیص داده شده است به موقع صورت نمی گیرد.
 
دکتر سعید ملایری روز دوشنبه در سومین سپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا اظهارکرد: از یک میلیون و 200 هزار نفر تولد سالانه در کشور حدود 800 هزار نفر غربالگری می شوند که به نسبت جمعیت متولدین آمار بسیار مناسبی است.

وی به برخی از مشکلات افراد کم شنوا و ناشنوای کشور اشاره کرد و گفت: ما نیاز به افزایش ارائه خدمات توانبخشی حتی در خانه ها داریم تا خانواده ها بتوانند بدون نیاز به مراجعه به مراکز آموزشی و درمانی با نحوه برخورد با بیماری فرزند خود آشنا و به توانبخشی آنها در منزل بپردازند.

ملایری با بیان اینکه جای کدهای اخلاقی در مراکز حوزه توانبخشی کشور خالی است، افزود: دست اندرکاران مراکز توانبخشی کم شنوایان، موظف به اجرا و رعایت این کدهای اخلاقی هستند.

دبیر علمی سومین سمپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا گفت:این سمپوزیوم یک روزه با هدف معرفی توانمندی کودکان کم شنوا و معرفی مراکز توانبخشی در محورهای صنعت کاشت حلزون، مسایل اجتماعی و ارتباطی کم شنوایان و معرفی روش های آموزشی برگزار می شود.

ملایری افزود: 33 مقاله از مراکز مختلف بالینی و دانشگاه های سراسر کشور به این سمپوزیوم ارسال شده است که از این تعداد 11 مقاله به صورت سخنرانی و 22 مقاله به صورت پوستر ارایه می شود.

وی همچنین از برگزاری جشنواره ای در حاشیه این سمپوزیوم با هدف معرفی کم شنوایان و ناشنوایان موفق خبر داد و گفت: بیش از 20 مرکز بالینی در این سمپوزیوم شرکت دارند که با برپایی غرفه هایی به ارایه توانمندی های خود می پردازند.

سومین سمپوزیوم علمی فرهنگی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا هفتم مهرماه با حضور جمعی از متخصصان و مسوولان سازمان بهزیستی کشور در بیمارستان میلاد برگزار شد.

Viewing all 93435 articles
Browse latest View live