Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all 93435 articles
Browse latest View live

نمایشگاهی برای «نه» به خودکشی

$
0
0

سلامت نیوز:نمایشگاه عکس کمپین «با امید به خدا خودکشی ممنوع» برگزار می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، «با امید به خدا خودکشی ممنوع» ساعت ۱۸ روز ۲۲ شهریورماه همزمان با عید سعید قربان در برج میلاد افتتاح می‌شود.

در این نمایشگاه، عکس‌های شرکت‌کنندگان که از سراسر کشور جمع‌آوری شده تا پایان شهریور به‌نمایش درمی‌آید.

کمپین مردمی «با امید به خدا خودکشی ممنوع» فعالیتش را همزمان با نیمه شعبان آغاز کرد و شرکت‌کنندگان در آن، هفت هفته از روی پل‌های شهر عکاسی کردند.



مانند ژاپنی ها، آب بنوشید

$
0
0

سلامت نیوز: به طور کلی، ثابت شده است که مصرف دو لیوان آب مانند ژاپنی‌ها می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی بدن داشته باشد که در این مقاله، برخی از مهم‌ترین آنها مطرح شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از زندگی آنلاین، مردم ژاپن عادت دارند صبح ها بلافاصله بعد از بیدار شدن دو لیوان آب بنوشند.

آنها معتقدند که این کار کمک می کند بسیاری از بیماری ها از قبیل انواع سرطان به طور کامل درمان شوند.

بسیاری اعتقاد دارند که این موضوع، دلیل اصلی طول عمر بالای ژاپنی هاست.


جبران کمبود آب بدن

حتی اگر روز قبل به میزان کافی آب مصرف کرده باشید، زمانی که بعد از یک خواب طولانی بیدار می شوید، باز هم بدن به طور طبیعی دچار کمبود آب می شود.

بنابراین، مصرف آب بلافاصله پس از بیدار شدن می تواند این مشکل را حل کرده و به شما احساس تازگی و سرحالی دهد و همچنین باعث شود تا کل روز پر انرژی باشید.

در ضمن، نکته حائز اهمیت در مصرف آب این است که هرگز نباید آب سرد نوشید زیرا، مصرف آب سرد در دراز مدت باعث بالا رفتن کلسترول، ایجاد کبد چرب و حتی بالا رفتن احتمال بروز سکته قلبی می شود.

آب و خروج مواد سمی

بدن در حین خوابیدن فرصت بازسازی سلول های از دست رفته خود را می یابد و انرژی از دست رفته خود را احیا می کند.

در ضمن، خوابیدن به بدن این اجازه را می دهد تا میزان ترشح و عملکرد هورمون ها را به حالت تعادل رسانده و سلول های مرده و آسیب دیده را با سلول های زنده و تازه جایگزین کند.

در نتیجه، در اثر این فعل و انفعالات، یکسری مواد سمی به وجود می آید که باید از بدن خارج شوند.

به همین دلیل، مصرف آب پس از بیداری می تواند به خروج هر چه سریع تر آن مواد مضر کمک کند.


آب و تحریک سوخت و ساز بدن

مصرف آب به طور کلی سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و یک روش موثر برای کاهش وزن می باشد.

اما اگر این کار صبح هنگام و البته با یک فاصله نیم ساعته قبل از صرف صبحانه صورت بپذیرد، تاثیرش در کاهش وزن فوق العاده بیشتر خواهد بود.

مطالعات نشان می دهد که مصرف آب در صبح به صورت ناشتا میزان اشتها را کاهش داده و باعث می شود، افراد پرخوری نکنند.

این امر از مصرف کالری اضافی و -در نتیجه اضافه وزن- به طور قابل ملاحظه ای جلوگیری می کند.

آب و رفع یبوست

تحقیقات نشان می دهد که دلیل اصلی بروز یبوست و عملکرد بد دستگاه گوارش در اصل کم آبی بدن می باشد.

بنابراین، با مصرف آب قبل از صبحانه می توان حرکات و عملکرد دستگاه گوارش و به خصوص روده ها را منظم کرده و مشکل یبوست را برطرف کرد.

البته، لازم به یادآوری است که مصرف آب سرد نه تنها کمکی به رفع یبوست نمی کند، بلکه می تواند وضعیت را هم از این بدتر کرده و باعث بروز مشکلات دیگری همچون کبد چرب و یا افزایش کلسترول خون در افراد شود.

البته متخصصان توصیه می کنند، آب مصرفی باید ولرم و دمای آن به اندازه دمای بدن باشد.

افزایش تقاضای درمان اعتیاد زیر ۱۸ ساله‌ها

$
0
0

سلامت نیوز: معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: تقاضای درمان اعتیاد در افراد زیر ۱۸ سال افزایش یافته؛ به همین علت درحال گسترش الگوی درمان اعتیاد کودکان هستیم.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا،محسن روشن پژوه درباره وضعیت کشور از نظر تولد نوزادان معتاد از مادران معتاد به نتایج حاصل از اجرای طرح پیمایش ملی خانوار در مورد شیوع مصرف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ما در این تحقیق مشخص کرده‌ایم که مصرف‌کنندگان مواد مخدر و محرک مجردند یا متاهل یا مطلقه که این آمار تغییری را نسبت به گذشته نشان نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه درباره وضعیت نوزادان معتاد به صورت عینی اطلاعاتی نداریم، ادامه داد: اما براساس اخباری که به دست ما می‌رسد؛ تقاضای درمان اعتیاد در افراد زیر 18 سال افزایش یافته است و به همین علت در حال گسترش الگوی درمان اعتیاد کودکان هستیم که سال گذشته این الگو را به صورت پایلوت در زاهدان انجام داده و امسال قصد توسعه آن را داریم.

روشن پژوه اضافه کرد: بر اساس این الگو درمان در کودکان و نوجوانان زیر 18 سال با روش علمی و استاندارد در مراکز دارای مجوز از سازمان بهزیستی به اجرا درخواهد آمد. این الگو تحت پوشش یک تیم درمانی شامل پزشک روانشناس، مددکار و ... است.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نوع درمان را در این الگو احصا و پروتکل آن را تدوین کردیم، گفت: آماده‌ایم که در سال جاری این الگوی درمانی برای کودکان و نوجوانان را توسعه دهیم.

وی با تاکید بر حضور زنان باردار معتاد در DIC ها و مراکز افزود: نگهداری و درمان این گروه از معتادان تعامل مشترک میان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت را می‌طلبد، زیرا ما امکانات بیمارستانی برای زایمان و نگهداری از نوزادان را نداریم. برای زنان باردار دارای اعتیاد و نوزادان ایشان باید الگویی اختصاصی ایجاد شود که این مراکز در حال راه‌اندازی است.

این درمانگر اعتیاد با بیان اینکه برنامه درمانی ما برای کودکان و نوجوانان ارتباطی با دانش‌آموز بودن یا نبودن آنان ندارد، اضافه کرد: اتفاقا این درمان بیشتر برای گروهی از کودکان و نوجوانان است که بدسرپرست بوده یا بی‌سرپناه هستند یا اینکه مورد سوءاستفاده والدینشان قرار می‌گیرد. این گروه از کودکان با حکم قضایی از والدین گرفته شده و تحت درمان قرار می‌گیرند.

روشن پژوه در پایان گفت: عمده این کودکان یا تحصیل‌نکرده‌ یا بازمانده از تحصیل هستند.


حادثه در شهربازی رفسنجان/ مصدومیت 6 کودک

$
0
0

سلامت نیوز:بر اثر وزش تندباد شدید در شهربازی رفسنجان، سرسره بادی آن دچار واژگونی و مصدومیت 6 کودک شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مسئول روابط عمومی مرکز فوریت‌های پزشکی رفسنجان در این رابطه  گفت: در این حادثه که به علت واژگونی سرسره بادی حوالی ساعت 21:20 دقیقه جمعه شب رخ داد، 3 کودک مصدوم توسط مردم و 3 کودک دیگر نیز توسط عوامل اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.

رئیس بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) در تشریح آخرین وضعیت مصدومان این حادثه به ایسنا گفت: از 6 مجرح حادثه شهربازی رفسنجان، سه مصدوم به نام‌های نادیا جمالی 3 ساله، شیما طاهری 3 ساله و فاطمه اسماعیلی 4 ساله از بیمارستان مرخص شده‌اند.

دکتر علی مظفری افزود: دو مجروح دیگر به نام‌های ابوالفضل رضایی‌زاده 5 ساله و آتوسا کریمی 26 ماهه از ناحیه چشمی دچار ضربه شده‌اند که روند معالجات آنها ادامه دارد.

وی بیان داشت: مصدوم دیگر ساناز عسکری 6 ساله که دچار شکستگی فک شده و تحت درمان و مراقبت است.

مسئول شهربازی رفسنجان نیز با بیان این‌که 12 مهار هم داشته است به ایسنا گفت: وقوع گردباد شدید درست در مرکز سرسره بادی بود و شدت آن به حدی بود که صندلی‌های پلاستیکی را پرت و دکه فلزی را جابجا کرد.

مدائن‌زاده افزود: شدت وزش تندباد سبب کنده شدن دو مهار سرسره از زمین و مصدومیت 6 کودک شد.

بوی مرگ در شهر

$
0
0

سلامت نیوز: بر اساس آمار، هر سال یک میلیون نفر در دنیا به خودکشی دست می‌زند؛ از این یک میلیون نفر چند نفرشان ایرانی هستند ما نمی‌دانیم! در بررسی پدیده خودکشی، نمونه‌هایی از خودکشی، خودسوزی، خودزنی و انواع مشابه آن مطرح می‌شود؛ نمونه‌هایی که هرکدام جداگانه نیازمند تحلیل و روانکاوی هستند. اما در دست نبودن آماری صحیح و قابل اتکاء مانع از این می‌شود که بررسی شما در مسیر پیش بینی‌شده حرکت کند؛ شما می‌مانید و یک سؤال که چرا آمار صحیحی در این زمینه وجود ندارد؟

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه الکترونیکی امید ایرانیان در ادامه می نویسد: اما در روز جهانی پیشگیری از خودکشی، یک مقام بهزیستی، اعلام می‌کند که «ناامیدی، مهم‌ترین دلیل خودکشی در کشور است.» با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور ما به لحاظ ارائه آمار به ویژه در مسائلی که در کشور ما به نوعی «تابو» محسوب می‌شوند، همین اظهار نظرها و حتی همین‌که چنین روز هنوز به یاد مقامات مسئول مانده، جای خوشحالی دارد.

ده سپتامبر، ۲۰ شهریور روز جهانی پیشگیری از خودکشی است. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید هر سال، یک میلیون نفر در جهان دست به خودکشی می‌زنند.

رئیس مرکز فوریت‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ناامیدی مذکور، گفته «بیش از 90 درصد افرادی که دست به خودکشی می‌زنند دچار اختلالات روانی هستند.»

حسین اسدبیگی به مسائل دخیل دیگر در پدیده خودکشی نظیر مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی، جغرافیایی، اقتصادی و به ویژه مشکلات خانوادگی اشاره کرده اما باز هم تاکید کرده که اختلالات روانی و افسردگی در بروز خودکشی نقش مهمی دارد و این‌ها در تعامل با هم، فرد مستعد را به سمت خودکشی سوق می‌دهند.

اسدبیگی از برنامه‌های صدا و سیما هم انتقاد کرده و گفته «لازم است که در برنامه‌های صدا و سیما، نشاط اجتماعی ایجاد شود چرا که اکنون از خبرهای مختلف صدا و سیما فقط بوی مرگ و ناامیدی می‌آید و اغلب اخبار و برنامه‌ها به جنگ، بلای آسمانی و افراد کشته شده اختصاص دارد.» او مثالی آورده و این‌که «در رسانه‌ها نباید محل و صحنه‌های مربوط به خودکشی نمایش داده شود چراکه این کار موجب می‌شود که افراد دیگری از عمل فردخودکشی کننده، تقلید کنند.»

او با بیان این‌که که آمار خودکشی در ایران نسبت به سایر کشورها کمتر است، گفته «در ایران از هر یکصد هزار نفر ۶ نفر خودکشی کامل دارند.»

اما بحث تأثیر مشاوره هم از نظر این مقام‌ مسئول، مغفول نمانده؛ او می‌گوید: «مداخله‌های مشاوره‌ای باعث شده تا سال گذشته چهار هزار و ۲۴۰ ایرانی از خودکشی منصرف شوند. دو هزار و ۸۰۰ مورد از این خودکشی‌ها در زنان و هزار و ۴۰۰ مورد آن در مردان بود.»

خودکشی آمار ندارد

اگر سری به سایت‌ها بزنید خواهید دید که تا امروز مطالب بسیاری درباره خودکشی از سوی رسانه‌های متفاوت با جهت گیری‌های متفاوت کار شده. آمار هم که نباشد همین اخبار گاه‌به گاهی که آسیب‌شناسان می‌گویند رو به رشد هستند، به راحتی می‌تواند ذهن را قلقلک دهد تا همه آدم‌هایی را که می‌شناسید یا شنیده‌اید که با خودکشی زندگی خود را تمام کرده‌اند یا یک نه چند بار خودکشی کرده‌اند و هنوز دارند توی خیابان‌های همین شهر راه می‌روند، تک تک در ذهنتان مرور شوند. آن وقت است که سوال‌های ریز و درشت هجوم می‌آورند؛

آدم‌هایی که قدم در این راه ناپیدا و بی بازگشت می‌گذارند زن‌اند یا مرد؟ پیر هستند یا جوان؟ سواد و تحصیلاتشان در چه سطحی است؟ مذهبی‌اند یا اعتقادات خاصی ندارند؟ در چه سطح اجتماعی، فرهنگی و کدام طبقه اقتصادی جای می‌گیرند؟ بیشتر در چه محدوده جغرافیایی زیست می‌کنند و تا چه حد نسبت به شرایط، موقعیت‌ها و رفتارهای پیرامون خود حساس هستند؟

- مرد کارگری که نان‌آور خانواده است پس از اخراج از کارخانه و بیکار شدن اقدام به خودکشی می‌کند.

-  دختر جوانی خود را از پنجره اتاق حراست دانشگاه در طبقه چهارم ساختمان دانشکده فنی به پایین پرتاب می‌کند. پسر جوانی همین کار را در یک جای دیگر تکرار می‌کند. دختر دانشجوی دیگری در یک جای دیگر در حمام خوابگاه، خود را با پارچه حلق آویز می‌کند.

- زنان زیادی هر روز در ایلام خود را به آتش می‌کشند.

- زنی پنجاه ساله خود را از برجی در میدانی در تهران توی خیابان پرتاب می‌کند.

-زن دیگری خود را زیر چرخ‌های مترو می‌اندازد.

 اما جستجو برای یافتن آمار به همین سادگی‌ها نیست. به نظر می‌رسد در جامعه‌ای با خطوط فکری متفاوت و گاه متضاد یکدیگر، افراد و گروه‌های نظر دهنده نسبت به پدیده خودکشی هم - در استفاده از آمار و ارقام متفاوت- به نوعی جناح بندی در مقابل هم رسیده‌اند. برای نمونه، تفاوت آمار خودکشی را که از سوی دو مرکز متفاوت؛ نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و انجمن مددکاری اجتماعی ایران ارائه شده است ذکر می‌کنیم؛

بر اساس آمار نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در سال 1380، 3275 مورد اقدام به خودکشی وجود داشته اما بر اساس آمار انجمن مددکاری اجتماعی، در همین سال 5260 نفر خودکشی کرده‌اند. در سال 1390، بر اساس آمار حوزه استحفاظی نیروی انتظامی 3315 نفر و بر اساس آمار انجمن مددکاری 5377 نفر خودکشی کرده‌اند. ضمن این که بررسی آمار وزارت بهداشت و سایر نهادهای مرتبط هم بر تفاوت آمار ارائه شده صحه می‌گذارند. بدیهی است وقتی در آمار ارائه شده خودکشی از سوی دو نهاد تفاوت‌هایی به این آشکاری وجود داشته باشد، آمار سایر متغیرهای مربوط به این مشکل اجتماعی هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

محققان متوقف نمی‌شوند

اما کارهای تحقیقاتی نمی‌توانند معطل بمانند، برخی ارزیابی‌ها بر اساس تحقیقات پراکنده و موردی نظیر «گزارش‌هایی از وضعیت اجتماعی ایران (1388-1380)» - پروژه‌ای که با مدیریت سعید مدنی، جامعه‌شناس، پژوهشگر و فعال اجتماعی انجام گرفت-، از سوی برخی فعالان اجتماعی انجام می‌گیرد.

دکتر «فرامرز رفیع پور» برای تألیف کتاب «توسعه و تضاد» خود با یک «وَن» مسافربری در سطح شهر گشته و ساعت‌ها با مردم حرف زده است که شاید از این طریق بتواند به آماری صحیح دست پیدا کند و کارش را پیش ببرد.

 اما شاید یکی از دلایلی که در جامعه ما نمی‌توان روی آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی مراکز رسمی تکیه کرد، توسعه‌نیافتگی جامعه باشد؛ ما در کشوری زندگی می‌کنیم که همه چیز بر اساس حدس و گمان است و آمارهایمان هم آمارهای توسعه نیافته‌ای هستند.

به گفته کارشناسان، پیش‌بینی ناپذیری را از دیگر ویژگی‌های جوامع توسعه نیافته است؛ هیچ چیز شفاف نیست. مردم نگران هستند که به شما اطلاعات بدهند. یکی از علل عدم ارائه آماری شفاف را از سوی این نهادها می‌تواند این باشد که «کسی که مقام مسئول است، گاهی در حوزه خود هیچ آماری نمی‌دهد و آمار را نادیده می‌گیرد، گاهی آمار بیش از حد معقول ارائه می‌دهد و گاهی هم آماری بسیار اندک؛ اگر قرار است که به او منابع کمتری از بودجه بدهند، آمار را بالا می‌برد. زمانی که می‌خواهد نشان بدهد که به لحاظ کارکرد، کاردکردی خوب و موفقیت آمیز داشته، آمار را کمتر می‌کند و اگر در حوزه استحفاظی او میزان خودکشی زیاد بوده ممکن است اصلاً آماری ندهد!»

استعدادها را زنده نگه داریم

تجربه نشان داده نمی‌توان با سرپوش گذاشتن بر مسئله و کتمان کردن مشکلی که متاسفانه آمار رو به افزایشی در کشور دارد به حل آن مسئله پرداخت.

در جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم بسیار پیش می‌آید که آدم‌ها دیده نمی‌شوند. آدم‌هایی که سرشار از استعداد و عواطف‌اند. شرایط اجتماعی برایشان خفقان آور می‌شود. وضع اقتصادی به بدترین حالت ممکن خود می‌رسد.

این آدم‌ها کوه آتشفشانی را می‌مانند که منتظر یک تلنگر هستند؛ هر بهانه‌ای؛ شاید یک شکست عاطفی و آن وقت است که دیگر تمامی معانی زندگی با همه آرمان‌های بزرگ و آرزوهای رنگارنگی که یک عمر در سر پرورانده بودند رنگ می‌بازند و حلقه‌ای داری می‌شنوند آویخته از محدودیت‌های جامعه.

مجازات ثبت نکرن ازدواج

$
0
0

سلامت نیوز:اگر ازدواجتان رسمی نباشد، مورد حمایت قانون نیست؛ یعنی اگر بخواهید به موجب این ازدواج دعوایی در دادگاه مطرح کنید، چون ازدواج‌ جایی ثبت نشده است، اصلا به این موضوع رسیدگی نمی‌شود؛ مهمتر این که ثبت نکردن ازدواج مجازات هم دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان، گستردگی مباحث حقوقی و پیچیدگی‌های موضوعات متنوع آن ضرورت آموزش هرچه بیشتر آن را روشن می‎سازد.

ضروریاتی مانند آشنا شدن شهروندان با ضوابط حقوقی و قانونی حاکم بر روابط اجتماعی و آگاهی بخشی جامعه نسبت به مسائل حقوقی یکی از مهمترین راهکارها در کاهش مراجعات مردم به دادگستری است. به همین منظور معاونت منابع انسانی قوه قضائیه اقدام به آموزش حقوق به زبان ساده کرده است که در این قسمت به موضوع ثبت ازدواج اشاره شده است که در ادامه می‏‌خوانید.

ثبت از ملزومات زندگی اجتماعی

فقط خانه و ماشین و ملک و املاک نیست که باید ثبت شوند. بعضی اتفاق‌های مهم زندگی هم نیاز به این دارند که شش دانگ به نام ما بخورند. دیده اید آدم تا اموالش شش دانگ به نامش نخورد خیالش راحت نمی‌شود! ازدواج هم همین طور است و تا ثبت نشود رسمیت ندارد.

 حتما می‌پرسید اگر رسمی نباشد چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر ازدواجتان رسمی نباشد مورد حمایت قانون نیست؛ یعنی اگر بخواهید به موجب این ازدواج دعوایی در دادگاه مطرح کنید، چون ازدواج‌ جایی ثبت نشده است اصلا به این موضوع رسیدگی نمی‌شود؛ مهمتر این که ثبت نکردن ازدواج مجازات هم دارد.

مجبوری ثبت کنی

همه چیز حساب و کتاب دارد، دیگر چه برسد به ازدواج و طلاق و اینجور حرفها البته قبل از ورود به  بحث باید این نکته را هم گوشزد کنیم که اجباری بودن ثبت فقط برای آنهایی است که ازدواج دائم می‌کنند. ثبت ازدواج موقت یا همان صیغه همچنان اختیاری است و به ثبت دردفاتر رسمی ازدواج و طلاق نیاز ندارد مگر اینکه ارتباط زن و مرد منجر به بارداری شده باشد یا در ازدواج موقت عروس خانم شرط کرده باشد که ازدواج ثبت شود.

 شما هم مجازات می‌شوید!

شانه‌هایتان را بالا بیندازید و فکر نکنید ماجرای ثبت نشدن یک ازدواج با تنبیه کردن دفتردار حل می‌شود. ثبت ازدواج اجباری است و در واقع برای حفظ کیان خانواده، ثبت ازدواج دائم، طلاق و رجوع طبق مقررات باید انجام شود.

حالا اگر مردی به سرش بزند و این کار را انجام ندهد، یعنی بدون ثبت دردفاتر رسمی ازدواج دائم کند ضمن الزام به ثبت واقعه به جزای نقدی درجه 5 (بیش از80 میلیون ریال) یا حبس تعزیری درجه 7 (از 91 روز تا 6 ماه) محکوم می‌شود.

قابل توجه خانم ها: دراین زمینه فقط آقایان جریمه و مجازات می‌شوند.

امضا و اثر انگشت

برای اینکه سند ازدواج، رسمی محسوب شود انجام مراحلی نیاز است و باید علاوه بر زن و شوهر افرادی دیگر یعنی مجری یا مجریان صیغه (عاقد) و سه شاهد و دو معرف آن را امضا کنند.

 
اما اگر زن و مرد بی سواد باشند باید یک نفر مطلع باسواد که معتمد شخص بی سواد است در دفترخانه حاضر شود و ثبت سند ازدواج را برای شخص بی سواد بخواند بعد از آن فرد بی سواد باید سند ازدواج را انگشت بزند. برای رسمی کردن ثبت ازدواج در کنار امضای زوجین حداقل امضای سه شاهد لازم است.

 
قانون حتی مشکلات شنوایی و بینایی را هم بهانه ای برای ثبت نکردن ازدواج نمی داند و زوجینی که ازاین مشکلات رنج می‌برند باید همراه خود معتمدی را داشته باشند تا مطلب را بتواند به آنها بفهماند.

ابتلای زنان به ام‌اس در خط هشدار

$
0
0

سلامت نیوز: موج پرخطر و تازه MS در راه است. این موج تهدیدی بر سلامتِ جمعیت زیادی از جوانان ایرانی است. دبیر سیزدهمین کنگره بین‌المللی ام‌اس با اشاره به درگیری بیش‌تر جوانان با این بیماری نسبت به رشد صعودی آن هشدار داده‌است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرارو، یک قرن از شناخت بیماری ام‌اس با نامِ علمی "Multiple sclerosis" می‌گذرد. از آن‌زمان تا دو دهه پیش این بیماری در ایران توجهی جلب نکرده بود. تا اینکه دو سه دهه پیش پزشکان تحصیل‌کرده به مدد علم و آگاهی، نسبت به شیوعِ این بیماری در ایران هشدار دادند.

همین شد که سال 78 اولین و تنها انجمن ام‌اس با کمک خیرین، خانواده‌های بیماران و برخی پزشکان در تهران تاسیس شد. در یکی دوسال اول خیلی‌ها نه از حضور بیماریِ ام‌اس در بدنشان خبر داشتند و نه از چنین انجمنی. اما به مرور اعضای این انجمن زیاد شد.

مسئولان انجمن ام‌اس می‌گویند این انجمن حداقل 35 هزار عضو دارد. به گفته آن‌ها این 35 هزار نفر درصد کمی از مبتلایان هستند.

نایب رییس انجمن ام‌اس گفته در سال 2008 رقم ابتلا به بیماری 50 نفر در هر 100 هزار نفر بود. اما این رقم ثابت نماند و هر سال رشد زیادی کرد.

به گفته محمدعلی صحرائیان سال 2011 هفتادوسه نفر، در سال 2014 صدویک‌ نفر و در سال 2015 نیز 115 نفر از میان 100 هزار نفر در ایران به ام‌اس مبتلا شدند.

حالا که در سال 2016 میلادی هستیم آمارها از ابتلای 70 هزار ایرانی به ام‌اس خبر داده‌اند. با این‌حال این رقم مورد تایید برخی کارشناسان نیست. استدلال آن‌ها این است که به‌دلیل ناآگاهی خیلی از ایرانی‌ها از ابتلایشان به این بیماری بی‌خبر هستند.

ثبت همین 70 هزار نفر به عنوان مبتلایان به مولتیپل اسکلروسیس هم چیزی از رشد این بیماری کم نکرده‌است. چرا که آمارهای جهانی گفته‌اند ایران رتبه اول را در ابتلا به ام‌اس در خاورمیانه دارد.

در این بین تفکیک‌هایی جزیی نیز درباره این‌که کدام شهرها بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری را دارند انجام شده‌است.

مثلا گفته شده که اصفهان بعد از تهران بیشترین آمار ابتلا دارد و 100 نفر به ازای 10 هزار نفر در این شهر به ام‌اس مبتلا هستند.

همچنین رییس دانشگاه علوم‌پزشکی اراک به تازگی گفته بود که ام‌اس در استان مرکزی دوبرابر مناطق همجوار است.

حال این‌که چطور ما به چنین آماری در ابتلای به ام‌اس رسیدیم مشخص نیست. چراکه دلایل ابتلا به ام‌اس نیز هنوز مشخص نیست. ام‌اس چه در ایران و چه در جهان به‌عنوان بیماری‌ای بدون درمان قطعی شناخته می‌شود که تنها می‌توان در مواجهه با آن مهارش کرد.

البته این بدین معنا نیست که علم هیچ نسخه‌ای برای این بیماری نپیچیده باشد. حدس‌وگمان‌های پزشکی برخی عوامل را در ابتلای به ام‌اس موثر می‌دانند.

کمبود ویتامین D، شیوع دخانیات، عفونت‌های ویروسی، شیوه تغذیه و آلودگی‌های محیطی عوامل موثری است که پزشکان در ابتلا به ام‌اس به آن دست پیدا کرده‌اند.

چرا جوانان؟ چرا زنان؟
پزشکان همچنین دو کلمه "جوانان" و "زنان" را در ابتلا به این بیماری داخل گیومه قرار می‌دهند.

طبق داده‌های علمی جهانی سن ابتلا به ام‌اس 20 تا 40 سالگی‌است. 80 درصد موارد شروع این بیماری نیز میانِ 18 تا 50 سالگی است.

هرچند که شیوعِ بیماری در افراد زیر 18 سال در نسخه پزشکان ثبت نشده است اما گفته می‌شود موارد ابتلای نوجوانان زیر 18 سال به این بیماری وجود دارد.

در میان جوانان ابتلای زنان به ام‌اس نیز در خط هشدار قرار دارد. متخصصین مغز و اعصاب میانگین یک‌ونیم تا سه برابر ابتلای زنان نسبت به مردان به ام‌اس را اعلام کرده‌اند.

شکوفه علایی که چندسال پیش دبیرعلمی یازدهمین کنگره ام‌اس بود گفته چون ام‌اس یک بیماری خودایمن است در جنس مونث شایع‌تر از جنس مذکر و زنان سه‌برابر بیش‌تر از مردان در خطر ابتلا هستند.

همچنین دیگر پزشکان تاکید کرده‌اند که هورمون‌های زنانه‌ای که قبل از یائسگی در زنان وجود دارد منجر به مستعدشدن فرد در ابتلای به ام‌اس می‌شوند.

آن‌ها همچنین معتقدند به همین خاطر است که ابتلا به ام‌اس در میان زنان پیش از بلوغ و زنان پس از یائسگی بسیار کم است.

کارشناسان می‌گویند با توجه به همراهی بیش‌تر موج ام‌اس با جوانان و زنان باید به عوامل بومی این بیماری توجه بیشتری داشته باشیم.

پزشکان در این‌سال‌ها در ابتلای به ام‌اس بیش از همه بر همان عواملی تاکید کرده‌اند که در جهان نیز مورد توجه‌اند؛ یعنی کمبود ویتامین D، نوع تغذیه و دخانیات و آلودگی‌های محیطی.

این عوامل اما در ایران به تفاوت‌هایی باید مدنظر قرار بگیرند. به گفته دبیر کنگره بین‌المللی ام‌اس شیوع مصرف سیگار و قلیان از عوامل بومی ابتلا به ام‌اس است.

افزایش مصرف سیگار و قلیان، هم در جوانان و هم در زنان از هشدارهایی است که سال‌ها مسئولان و کارشناسان به مردم می‌دهند.

آمارهای رسمی می‌گویند سن مصرف سیگار در کشور به 11 سال رسیده. همچنین گفته می‌شود ایرانی‌ها سالانه 65 میلیارد نخ سیگار دود می‌کنند. سهم زنان نیز در این میان نباید نادیده گرفت چرا که مسئولان گفته‌اند تعداد زنان سیگاری رو به افزایش است.

اما گذشته از تاثیر دخانیات بر روی ام‌اس موضوع دیگر سبک تغذیه است. مصرف گوشت ماهی برای پیشگیری از ام‌اس مفید و مصرف گوشت قرمز چندان توصیه نمی‌شود. اما واقعیت برعکس این توصیه پزشکی است.

یکی از راه‌های جلوگیری از ابتلای به ام‌اس نیز مصرف سبزیجات و میوه‌جات رنگی و لبنیات غنی شده است که باز هم آمار مصرف این مواد خوراکی میان ایرانیان پایین است.

از آن‌جا که هرم جمعیتی ایران جوان است و ام‌اس نیز بیش از همه به سراغ جوانان می‌آید احتمال ابتلا به این بیماری باز هم تهدیدی بر سلامتی مردم است.

برای ام‌اس چه کرده‌ایم؟


اما تا کنون چه اقدامات پیشگیرانه و کنترل‌کننده‌ای برای ام‌اس انجام شده‌است؟

افزایش اطلاع‌رسانی درباره ام‌اس توسط رسانه‌ها از اقدامات پیشگیرانه‌ای است که عمر زیادی هم در کشور ندارد.

انجمن ام‌اس ایران در این سال‌ها در کنار دولت بار این بیماری را در خیلی از موارد به تنهایی بر دوش کشیده است. این انجمن تلاش کرده تا این بیماری جدی‌تر گرفته شود.

در سال‌های گذشته نیز وزارت بهداشت سالانه 80 میلیارد برای داروهای ام‌اس یارانه می‌داد.

دولت همچنین در شرایط تحریم توانست که برخی از داروهای ام‌اس را خودش تولید کند و بخشی از هزینه‌های ناشی از خرید داروهای خارجی این بیماری را کاهش دهد.

همچنین در سال 92 وزیر بهداشت از صرف هزینه 100 میلیاردی برای بیماران ام‌اس سخن گفت.

با این‌حال به نظر می‌رسد رضایت از وضعیت رسیدگی به بیماری ام‌اس در میان مردم و خانواده‌های مبتلایان به ام‌اس و همچنین در میان بیماران وجود ندارد.

گذشته از این‌ها سال 92 وزیر بهداشت در پی اعتراض‌هایی که نسبت به وضعیت بیماران ام‌اس در کشور وجود داشت گفت: شرمنده‌ایم که هنوز نتوانسته‌ایم کار خاصی برای بیماری ام‌اس بکنیم.

مشکلاتی که بیماران ام‌اس عنوان می‌کنند خود گواهی بر این موضوع است.

لیلا 37 سال دارد و 15 سال است که به این بیماری مبتلاست. او به خوبی سال‌های اول تاسیس انجمن ام‌اس را به یاد دارد و خیلی خوب می‌تواند از سال‌هایی بگوید که هنوز این بیماری را کسی نمی‌شناخت.

لیلا درباره مشکلاتی که به‌دلیل ابتلا به این بیماری دارد به فرارو گفت: گرانی داروهای ام‌اس یکی از بزرگترین مشکلاتی است که ما داریم. برخی از داروهای ایرانی ام‌اس به همه بیماران نمی‌سازد و باید حتما خارجی مصرف کنند که قیمت زیادی دارد.

او هچنین از دوره‌های می‌گوید که داروهای خارجی در داروخانه‌های کشور کمیاب می‌شوند و بیماری مبتلایان تشدید می‌شود و آن‌ها به مرحله حمله می‌رسند.

این بیمار همچنین نسبت به نبود امکانات فضای شهری برای بیماران ام‌اس انتقاد کرد. او معتقد است اگر بیمار ام‌اس با ضعف حرکتی و کنترلی که دارد بخواهد داخل شهر با وسایل نقلیه رفت‌وآمد داشته باشد اذیت می‌شود.

به گفته او این مشکلات بخش عمده‌ای از مشکلات مشترکی است که بیماران این بیماری خاص دارند.

البته دولت با همکاری مردم و انجمن ام‌اس تصمیم دارد که شرایط این بیماری را بهبود دهد. یکی از تصمیم‌های اخیر اقدام به گسترش آزمایش‌گاه‌ها و مراکز مربوط به این بیماری است.

محمدعلی صحرائیان عدم دسترسی سریع بیماران به تیم درمان را از بزرگ‌ترین مشکلات بیماران ام‌اس می‌داند.

نایب رییس انجمن ام‌اس در همین راستا خرداد امسال از راه‌اندازی ازمایش‌گاه و کلینیک‌های جامع ام‌اس در 15 استاد کشور خبر داد. او گفته در سال 95 قرار است این مراکز گسترده شوند.

باید دید این مراکز چقدر می‌تواند جلوی موج پرخطر ام‌اس را در جامعه بگیرد؟ آیا 10 سال دیگر زنان و جوانانی خواهیم داشت که در جوانی از این بیماری رنج می‌برند و عمرشان 15 سال کمتر شده است؟ یا این‌که توانسته‌ایم تا حدی این موج را مهار کنیم.

دستورالعمل/دندان‌های خود را بدون نیاز به دندانپزشک سفید کنید

$
0
0

سلامت نیوز:به کمک دو ماسک طبیعی، سیاهی حفره های دندانی شما بدون مراجعه به دندانپزشک ازبین رفته و مثل روز اولش سفید شده همچنین از پوسیدگی آن ها نیز جلوگیری می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ ما به شما یکی از موثر ترین روش های سفید کردن دندان را معرفی می کنیم این روش کاملا طبیعی و خانگی، آسان، امن و بسیار مفید است یکی از نکات مهم برای داشتن دندان های سفید و سالم رعایت بهداشت دهان و دندان و رژیم غذایی مناسب بوده به همین منظور باید تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کرد برخی از این تغییرات عبارتند از:

اجتناب از خوردن شکر سفید
نخ دندان کشیدن قبل از به خواب رفتن
مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین K2 و D3 مانند شیر پر چرب، خامه، مرغ و کره

ماسکی که سیاهی حفره های دندانی را ازبین می برد
مواد تشکیل دهنده:
2 قطره روغن میخک
¼ قاشق چای خوری روغن نارگیل طبیعی
¼ قاشق چای خوری پودر زردچوبه
کمی نمک دریا (اختیاری)

دستورالعمل آماده سازی:
تمام مواد را در یک ظرف ریخته و با هم خوب مخلوط کنید سپس دندان های خود را با ترکیب به دست آمده مسواک کرده و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بر روی دندان ها باقی بماند سپس دندان های را با آب بشویید.

این ماسک دندان های شما را فورا سفید و براق می کند
اگر می خواهید دندان های خود را فورا سفید کرده و پلاک روی آن را از بین ببرید ما به شما توصیه می کنیم از این ماسک هفته ای یک بار استفاده کرده و با مشاهده نتایج ان شگفت زده شوید.

مواد تشکیل دهنده:
یک قطره از اسانس پرتقال شیرین (اختیاری)
¼ یک قاشق چای خوری پودر ریشه شیرین بیان
½ قاشق چای خوری پودر زغال

دستورالعمل آماده سازی:
تمام مواد را در یک ظرف ریخته و با هم مخلوط کنید سپس با یک مسواک مقداری از آن را بر روی دندان های خود مالیده و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه بر روی دندان ها باقی بماند سپس دهان خود را با آب بشویید.

توجه کنید درصورت حساسیت به مواد تشکیل دهنده این ماسک ها از آن استفاده نکنید همچنین از بلعیدن آن اجتناب کنید.


خانواده های 15 دقیقه ای!

$
0
0

سلامت نیوز: زیر یک سقف زندگی می کنند، جانشان برای هم در می رود اما کمتر با هم حرف می زنند، کمتر با هم تفریح می کنند و کمتر از حال هم باخبرند. جای خالی ارتباط در خانواده های ایرانی امروزه بیش از هر زمان دیگری احساس می شود. مساله ای که باعث شده است خانواده امروزی کارکرد اصلی خود را به عنوان منبع عاطفی از دست بدهد و جای خالی آن را منابعی دیگر پر کند. منابعی که گاهی راه را برای رشد آسیب های اجتماعی هموار می کند.


گفت و گویی که کوتاه شد!
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ابتکار، سال ۸۴ در گزارشی که فارس منتشر کرد میانگین گفت و گو اعضای خانواده با یکدیگر، نیم‌ساعت در روز بود. نتایج تحقیقاتی که چند سال بعد از آن انجام شد نشان داد زمان گفت و گو در خانواده های ایرانی نصف شده و به 15 دقیقه در روز رسیده است. موضوعی که به گفته کارشناسان علوم اجتماعی به فقر محبت و سلامت در خانواده های ایرانی دامن می زند.
در پژوهشی که سال 91 با عنوان "سلامت خانواده و عوامل اجتماعی موثر بر آن"؛ در میان تعدادی خانواده تهرانی انجام و در فصل‌نامه علمی- پژوهشی علوم اجتماعی منتشر شده است، نشان می دهد تنها 28 درصد خانواده‌های تهرانی در سطح سلامتی بالا قرار دارند. در این پژوهش مواردی چون دوستی، صمیمیت و اعتماد اعضا نسبت به همدیگر و نیز احترام به آزادی های فردی مورد توجه قرار گرفته بود. مواردی که وقتی با بحران در خانواده مواجه می شوند گرمی و صمیمیت را از خانه گرفته و اعضای آن را مجبور می کند این صمیمیت را در جای دیگر جستجو کنند.

مشکل کجاست؟ چرا خانواده های ایرانی با همه علاقه ای که به هم دارند تمایل ندارند اوقات خود را با هم بگذرانند؟

وسایل ارتباط جمعی و بی رنگ شدن خانواده سنتی
منصور وثوقی جامعه شناس در پاسخ به این سوالات و با اشاره به ظهور و گسترش وسایل ارتباط جمعی نوین در میان اعضای خانواده می گوید:« گسترش وسایل ارتباط جمعی و نیز گسترش ارتباط با سازمان ها و نهادهایی غیر از خانواده باعث شده است خانواده از حالت سنتی خود خارج شود همین موضوع بد کم شدن ارتباطات میان اعضای آن نیز تاثیر گذاشته است. تفاوت میان نسل ها که از تفاوت طبیعی و تفاوت مشاغل و سطح تحصیلات فرزند با پدر و مادر خود نشات می گیرد نیز در تضعیف ارتباطات اثر منفی گذاشته است. به عنوان مثال این روزها اعضای خانواده به دلیل همین تفاوت ها کمتر درباره اتفاقات روز با هم حرف می زنند.»


وثوقی با بیان اینکه این وضعیت به کم شدن صمیمیت در اعضای خانواده می انجامد می افزاید:«فقرمحبت در خانواده، افراد را به سمت جبران آن از طرق دیگر می کشد که از جمله آنها می توان به تفریحات مخفی و ناسالم اشاره کرد. تفریحاتی که وضع ارتباط درون خانوادگی را نسبت به گذشته کمتر می کند.»
این کارشناس علوم اجتماعی مهم ترین آسیب ادامه این روند را تغییر هویت خانواده می داند و معتقد است این وضعیت در تعلیم و پرورش نسل بعد تاثیر می گذارد.


جای خالی که مجازی پر می شود
این تنها گفت و گو نیست که در میان خانواده های ایرانی آب رفته است بلکه این روزها با هم تفریح کردن هم چندان باب میل اعضای خانواده نیست. آنها اگر زمانی برای تفریح پیدا کنند آن را با دوستان و غریبه ها پر می کنند تا با همدیگر. جایی هم که غریبه های حضوری نباشند سروکله غریبه های مجازی پیدا می شود و وقت تفریح با گوشی های موبایل و تبلت ها پر می شود. براساس آماری که رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ وارشاد مردادماه امسال گزارش کرد هر ایرانی 5 تا 9 ساعت وقت خود را در فضای مجازی می گذراند. وجود ۴۰ میلیون گوشی هوشمند و۴۰ میلیون کاربر فضای مجازی در کشور، انتشار یک میلیون و 200 هزار مطلب در کانال های تلگرام در شبانه روز و 500 هزار بازدید از هر مطلب در روز تنها بخشی از ارقامی ست که چند روز پیش دبیر شورای عالی فضای مجازی از آن خبر داد. اعدادی که نشان می دهد ایرانی ها از این فضا بیش از اندازه استفاده می کنند. مرتضی موسوی پژوهشگر علوم اجتماعی در گفت و گو با ابتکار در اولویت نبودن گفت و گو و تفریح و سرگرمی در میان خانواده های را ناشی از عوامل متعدد می داند او در این باره
می گوید:«این موارد اولویت خانواده های ایرانی نیست چرا که نیاز های دیگر او همچون نیاز مالی هنوز مرتفع نشده است تا زمانی که نگران فردا هستیم و ذهن ما درگیر مسائل عدیده است نمی توان به موضوعات دیگر فکر کرد.»


او با بیان اینکه شاد نبودن جزئی از فرهنگ ایرانی شده است ادامه می دهد:«جامعه ما شاد نیست اگر کسی در جامعه ما شاد باشد و بخندد همه فکر می کنند مشکل دارد این یعنی اینکه از لحاظ فرهنگی وقت گذاشتن برای تفریح و شادی برای ما اولویت نیست.» این پژوهشگر حوزه علوم اجتماعی نفوذ شبکه های اجتماعی را از عوامل دیگر در این رابطه می داند و می افزاید:«این نفوذ به معنی منفی آن نیست بلکه پر کردن تمام وقت مفید خانواده ها با این شبکه ها است که اوقات فراغت فعال را به منفعل تبدیل کرده. همه اعضای خانواده کنار هم هستند اما هر کسی سرش را با موبایل خود و شبکه های اجتماعی سرگرم کرده است.»


خانواده های فست فودی!
موسوی ادامه این روند را سبب ادامه مشکل ارتباط میان اعضای خانواده می داند و می گوید:« ارتباطات اعضای خانواده های امروز مثل فست فود شده وقتی گرسنه باشید به سالم بودن ساندویچ فکر نمی کنید چرا که باید هر جوری شده گرسنگی خود را برطرف کنید. ارتباط نیاز ذاتی یک انسان است این وقتی در بین دو زوج شکل نمی گیرد بنابراین باید جور دیگری پاسخ بگیرد. نقص ارتباط سالم میان زوج ها باعث شده است دوستی های مجازی و خیانت بالا رود این مشکل در بین فرزندان و والدین هم وجود دارد. وقتی میان پدر و مادر و فرزند ارتباط سالم شکل نمی گیرد این ارتباط با گروه همسالان و یا در مورد بدتر با ارتباطات ناسالم ادامه می یابد. همه به ظاهر کنار هم هستند و شاید خوشبخت هم به نظر برسند اما از درون با مشکلات جدی دست و پنجه نرم می کنند که حتی شاید خودشان هم متوجه آن نباشند.»

بهترین و بدترین غذاها برای سلامت دندان‌ها

$
0
0

سلامت نیوز:برای حفظ سلامت دندان‌ها و پیشگیری از پوسیدگی آنها اولین و مهم‌ترین اقدام مسواک زدن منظم و استفاده از نخ دندان است، اما در کنار این دو ضرورت بهداشتی، کاهش مصرف شیرینی نیز اهمیت بسیاری دارد. یعنی نه‌تنها بهتر است شیرینی، کمتر مصرف شود بلکه کاهش مصرف میان وعده‌هایی نظیر پفک و چیپس نیز که از عوامل پوسیدگی زای دندانی است باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از جام جم آنلاین ، پوسیدگی دندانی در واقع یک بیماری با منشا باکتریایی است. عامل پوسیدگی دندان در واقع در دهان همه وجود دارد، اما در اثر بی‌توجهی به رعایت بهداشت دهانی، محیط برای رشد و تکثیر آنها فراهم می‌شود. در حالی که با رعایت دقیق بهداشت دهانی و اصلاح تغذیه‌ای به این عوامل بیماری‌زا فرصت رشد و ایجاد پوسیدگی داده نخواهد شد.

با این حال می‌توان مواد غذایی دوستدار و آسیب‌رسان به دندان‌ها را به ترتیب زیر برشمرد:

قهوه: علاوه بر این که اسیدی است میزان لکه‌ای که از آن روی دندان باقی می‌ماند بسیار بیشتر از دخانیات است.

نوشابه‌ها: نوشابه‌ها چه انواع معمولی و چه نوشابه‌های رژیمی هر دو مدل موجب فرسایش و پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

نوشیدنی‌های انرژی‌زا: این نوشیدنی‌ها نه‌تنها اسیدی هستند بلکه مدت زمان طولانی روی دندان‌ها جا خوش می‌کنند.

آبنبات‌های سفت و نرم: آبنبات‌ها چه نوع نرم و چه آبنبات‌های سفت، هر دو مقدار زیادی قند در محیط دهان رها می‌کنند که در تکثیر باکتری‌ها نقش دارند.

آبمیوه‌ها و مرکبات: با وجود این مرکبات بسیار مغذی و برای سلامت بسیار مفید هستند اما مصرفشان در درازمدت موجب تخریب مینای دندان می‌شود، به همین دلیل بعد از خوردن مرکبات به مقدار کافی آب بنوشید تا اثر منفی آنها از بین برود.

توت‌فرنگی: توت فرنگی دارای مالیک اسید است؛ ماده‌ای که موجب سفیدی مینای دندان می‌شود.

اسفناج و سبزیجات برگ سبز: با جویدن این سبزیجات، دندان هایتان تمیز می‌شود.

پنیر: پنیر یک منبع خوشمزه حاوی کلسیم است که مینای دندان را محکم می‌کند.

آب: نوشیدن آب کافی به پاک کردن قندها و اسیدها از روی دندان کمک می‌کند. همچنین فلوراید موجود در آب، از سایش دندان‌ها محافظت می‌کند.

سیب و گلابی: سیب ترد جرم‌های روی دندان را از بین می‌برد و نفس را تازه و خوشبو می‌کند. گلابی خام نیز اسیدهای داخل دهان را خنثی می‌کند.

کرفس: کرفس سرشار از لایه‌های لیفی است و یک نخ دندان طبیعی محسوب می‌شود. کرفس به تحریک ترشح بزاق نیز کمک می‌کند.

آدامس‌های بدون قند: آدامس‌های بدون قند به تحریک ترشح بزاق که موجب از بین رفتن اسیدهای ناشی از باکتری‌ها در دندان می‌شود کمک می‌کنند.

مرگ ده‌ها هزار ماهی در «هورالعظیم»

$
0
0

سلامت نیوز: در پی مسدود شدن 20 دریچه ورودی آب به تالاب هورالعظیم توسط شرکت نفت در چند روز گذشته، حالا گزارش ها از تالاب هورالعظیم حاکی است تلفات گسترده آبزیان به دلایل نامعلومی که هنوز علت دقیق آن مشخص نیست، در بخش‌هایی از تالاب شدت گرفته است.

به گزارش سلامت نیوز،روزنامه ایران در ادامه می نویسد: مرگ و میر شدید آبزیان در بخش مخزن شماره 3 تالاب که میدان نفتی یاران شمالی در آن واقع شده در حالی از هفته گذشته آغاز شده که از سمت جاده «شط علی» - حدفاصل مخزن شماره 2 و 3 تالاب هورالظعیم- به سمت جنوب تالاب، تا چشم کار می‌کند لاشه ده‌ها هزار ماهی مرده بر روی آب پراکنده شده است. ماهی‌های مرده به قدری زیاد هستند که در برخی نواحی بوی تعفن و گندیدگی کاملاً به مشام می‌رسد با این حال برخی افراد محلی از جمع‌آوری ماهی‌های مرده بزرگتر توسط صیادان متخلف خبر می‌دهند و مدعی هستند از دو سه هفته گذشته که تلفات شدت گرفته برخی صیادان بومی متخلف، ماهی‌های مرده و یا در حال مرگ از نوع «بنی» را که روی آب آمده‌اند جمع‌آوری کرده و چون این ماهی، بومی منطقه بوده و در خوزستان ارزش زیادی دارد در بازارهای شهر «بستان» و «سوسنگرد» برای مصرف مردم به فروش می‌رسانند.

در همین حال، تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علت دقیق مرگ و میر آبزیان هورالعظیم تاکنون بی‌نتیجه مانده چرا که مدیران ستادی و استانی سازمان محیط زیست به رغم تماس‌های متعدد حاضر به گفت‌و‌گو نشدند. احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان نیز بعد از تماس‌های مکرر وقتی موضوع مورد پرسش را متوجه شد، گفت: من الان در مرخصی‌ام ودر آذربایجان هستم و بعداً تماس بگیرید. معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان خوزستان نیز از بروز تلفات آبزیان در هورالعظیم ابراز بی‌اطلاعی کرد و گفت: باید کارشناسان را به منطقه بفرستم و اگر چنین چیزی صحت دارد علت را بررسی کنند.

سید عادل مولا، که سه ماه قبل آلودگی نفتی شرکت‌های فعال در هورالعظیم، از جمله تأسیسات میدان نفتی یاران شمالی را تهدید بزرگی برای تالاب عنوان کرده بود و از تخلیه گل حفاری آلوده به مواد نفتی توسط این شرکت در بخش مخزن شماره 3 تالاب به شدت انتقاد کرده بود روز گذشته گفت: ما به عنوان محیط زیست به شدت مخالف تکه تکه کردن تالاب هستیم اینکه شرکت نفت تالاب را بخش‌بندی کرده و یکپارچگی اکوسیستم را به هم زده و برای هر بخش یک اسم عنوان می‌کند مورد تأیید نیست اما اگر تلفات آبزیان مورد ادعای شما در بخش 3 رخ داده علل مختلفی می‌تواند داشته باشد. این مقام همچنین ورود زهاب نیشکر و زمین‌های کشاورزی را به تالاب به عنوان حقابه آن در بخش مخزن شماره 3 رد کرد و گفت: بخش‌های شماره یک، دو و سه تالاب با آب کرخه آبگیری شدند و بخش 4 و 5 است که در آن پساب کشاورزی وارد می‌شود. بنابراین نمی‌توان گفت که ورود پساب‌های کشاورزی عامل مرگ و میر آبزیان باشد. این مقام افزود: اما انسداد دریچه‌ها توسط شرکت نفت و کاهش سطح آب می‌تواند موجب ایجاد گنداب شود چون اگر گردش آب در تالاب برقرار نباشد و حجم آب نیز به دلیل تبخیر کاهش یابد قطعاً گنداب ایجاد می‌شود و این امر موجب افزایش نیترات و فسفات و مرگ و میر آبزیان می‌شود ولی باز هم می‌گویم که باید ابتدا این موضوع تأیید و بعد آزمایش شود تا علت معلوم گردد.

اینکه علت مرگ و میر آبزیان هورالعظیم چیست هنوز مشخص نیست اما حسن آقا شیرمحمدی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان خوزستان با تأیید تلفات بالای ماهیان در تالاب می‌گوید: تلفات ماهیان امسال بسیار زیاد بود و هنوز هم شاهدیم علتش هم به اعتقاد من خفگی ماهی‌ها ناشی از کمبود اکسیژن در آب است. چون دراثر فعالیت‌های شرکت نفت تالاب تکه تکه شده و اجازه نمی‌دهند آب درست وارد تالاب شود. گرمای هوا نیز مزید بر علت شده تا آب موجود تبخیر شود و حجم آب کاهش یابد در نتیجه ماهی‌ها در حجم پایین آب باقی‌مانده ،محصور می‌شوند و می‌میرند.

آقا شیرمحمدی می‌گوید: هورالعظیم در حال حاضر با بحران کم آبی مواجه است و با وجود تلاش‌های اداره محیط زیست استان و خانم ابتکارهنوز هم حقابه تالاب را به درستی نداده‌اند. یک مشکل ما این است که حقابه سازمان آب و برق خوزستان را از کرخه کاهش داده‌اند و به تبع آن آب کمتری هم به تالاب داده می‌شود و یک علت دیگر هم این است که الان برنج کاری در بالادست تالاب آغاز شده و برای این کشت و کار، برداشت بی‌رویه و غیرمجاز از سرشاخه‌ها هم زیاد می‌شود و نهایتاً آب تالاب کمتر می‌شود امامسأله مهمتر فعالیت شرکت نفت است که هیچ کس نمی‌تواند جلویشان را بگیرد و هرکاری دلشان بخواهد انجام می‌دهند و ما تاکنون چندین پرونده قضایی علیه آنها در محاکم قضایی داشته‌ایم و حتی با تلاش بچه‌ها کارشان را متوقف کردیم ولی بعد می‌روند با وکیل و از راه‌های دیگر کار خودشان را راه می‌اندازند و اصلاً هم به محیط زیست توجهی نمی‌کنند. این مقام مسئول می‌گوید: متأسفانه همان مقدار ناچیز آبی که وارد تالاب می‌شود یک بخشی‌ از آن را شرکت نفت لطف می‌کند و بدون هماهنگی مسدود می‌کند، جاده‌های متعدد می‌زنند و ارتباط آبی طرفین تالاب را قطع می‌کنند. به همین دلیل می‌توانم بگویم مجموعه‌ای از این عوامل باعث این وضعیت موجود شده است.

سلب مسئولیت از وزارت نفت
عملیات شبانه شرکت نفت برای خشکاندن هورالعظیم که با بتون کردن دریچه‌های ورودی آب به تالاب در چند روز گذشته همراه بود نه تنها مورد اعتراض سازمان محیط زیست بوده بلکه واکنش تند سازمان آب منطقه‌ای خوزستان را هم به دنبال داشت به طوری که معاون طرح و توسعه شبکه‌های آبیاری این سازمان، شرکت نفت را عامل اصلی خشک شدن هورالعظیم عنوان کرد و مدعی شد شرکت نفت حتی در برهه‌ای از زمان آب تالاب را تخلیه کرده و اخیراً نیز جلو ورود آب را به تالاب گرفته است. با این حال وزیر نفت خطاب به محیط زیست دو هفته قبل گفت: تالاب هورالعظیم را من نباید احیا کنم، شما باید یقه کسی را بگیرید که این تالاب را خشک کرد. بیژن زنگنه که امسال نیز جایزه ملی محیط زیست را از سازمان محیط زیست دریافت کرده حالا معتقد است حتی آلودگی‌های پتروشیمی‌ها هم به او و مجموعه تحت امرش مربوط نمی‌شود و می‌افزاید: آلودگی ناشی از پتروشیمی‌ها در خوزستان به وزارت نفت مربوط نمی‌شود و محیط زیست که یک دستگاه حاکمیتی است خود باید پیگیر این مسائل باشد!

آغاز فعالیت نفتی در هورالعظیم
تالاب هورالعظیم یا هورالهویزه، هورالحمار و هورالمرکزی سه بخش عمده مجموعه تالاب‌های بین النهرین در حدفاصل بین دو کشور ایران و عراق است که بخش ایرانی آن به نام هورالعظیم 125 هزار هکتار وسعت دارد. اما پای نفتی‌ها از ابتدای دهه 80 و با چراغ سبز سازمان محیط زیست به بهانه تنها اکتشاف نفت به این تالاب باز شد و امروز میدان نفتی آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی و یاران شمالی سه میدان نفتی بزرگ ایران در تالاب به شمار می‌رود. در دولت نهم نیز حدود 7600 هکتار از هورالعظیم با مصوبه شورای عالی اقتصاد به وزارت نفت به مدت 30 سال واگذار شد و عملاً گستره فعالیت نفتی‌ها را در این تالاب بیشتر کرد.

ساخت جاده‌های متعدد، خشکاندن تالاب برای ایجاد تأسیسات نفتی، تخلیه گل حفاری آلوده به مواد نفتی و فلزات سنگین در حاشیه و داخل تالاب و مسدود کردن دریاچه‌های ورودی آب توسط شرکت نفت و نیز  تخصیص نیافتن کامل حقابه تالاب هورالعظیم از جمله دلایل خشکیدگی هورالعظیم و تبدیل آن به کانون ریزگردهاست. در همین حال کاهش حقابه استان خوزستان از رودخانه کرخه، باعث شده بخشی از زهاب کشاورزی نیشکر خوزستان از تالاب منصوری خرمشهر و نیز پساب‌های کشاورزی سوسنگرد و هویزه نیز به عنوان حقابه با درصد آلودگی و شوری بالا وارد هورالعظیم شود. با این حال هنوز علت دقیق مرگ و میر ماهیان مشخص نیست.

4 نوع سردرد که چیزی درباره شان نشنیده اید

$
0
0

سلامت نیوز: سردردهای عصبی، سردردهای خوشه ای و سردرد هایی که به علت فشار چشم رخ می دهند را میشناسیم و درباره شان می دانیم. بیشتر از این موارد سردرد های ناشی از سینوس ها، کافئین و میگرن هستند که در میان مردم شناخته شده اند. مسلما در طول زندگی یکی از این سردرد ها را تجربه کرده اید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت دکتر کرمانی، امروزه بسیاری از افراد دچار سردرد هستند و علتشان نیز معمولا یکی از مواردی است که بالا اشاره شد. در این میان قسمت کوچکی از افراد نیز وجود دارد که درگیر انواع غیر عادی سردرد هستند. دکتر مارک گرین، مدیر بخش سردرد و طب درد در دانشکده پزشکی کوه سینا در نیویورک می گوید: صدها نوع سردرد وجود دارد. برای جدا کردن سردرد ها پزشک معمولا از بیمار می خواهد سابقه سردرد ها و علائمی که احساس می کند را با جزئیات برایش شرح دهد، همچنین از بیمار خواسته می شود بگوید چه زمانی و هر چند وقت یکبار سردرد را تجربه می کند. هر کدام از انواع سردرد سابقه متمایز خود را دارد و این سابقه مشخص می کند چه نوع آزمایش هایی برای تشخیص علتش باید گرفته شود. بیمار هرچقدر بتواند بیشتر راجع به ویژگی ها و جزئیات سردرد به پزشک اطلاعات دهد امکان ارزیابی درست نیز افزایش پیدا می کند.

در اینجا می خواهیم سردرد های کمتر شناخته شده ای که باید از آنها آگاه باشید را به شما معرفی کنیم:

سردرد های فشاری

این سردردها در دقیقه و به علت یک فعالیت بدنی شدید رخ می دهند از جمله ورزش، نزدیکی، عطسه، خندیدن و یا حتی اجابت مزاج. به دلیل فشاری که در طول بیشتر این فعالیت ها تحمل می کنید، فشار مایع نخاعی در سر به مرور افزایش پیدا می کند. این فشار منجر به درد می شود که خوشبختانه در بیشتر مواقع دلیلی برای نگرانی ندارد و بعد از گدشت چند دقیقه خودش از بین می رود ( البته اگر روز خوش شانسی تان نباشد ممکن است بیش از نیم ساعت طول بکشد ).

در موارد نادر ممکن است مشکل یک رگ خونی باشد که منجر به این درد شده است. بنابراین اگر بعد از یک فعالیت شدید مانند ورزش کردن دردی فوق العاده قوی به سراغتان آمد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

سردرد فشار خون بالا

درست همانطور که نامش می گوید این نوع سردرد دلیلش فشار خون است اما فشار خون معمولی مقصر نیست. این نوع سردرد به دلیل فشار بسیار بسیار بالای خون رخ می دهد. وقتی فشار خون خیلی بالا می رود، فشار روی مغز نیز افزایش پیدا می کند. رگ های خونی ممکن است جریان خون به مغز را محدود کنند. سردرد ناشی از فشار خون بالا درد خاصی دارد مانند دردی که از بستن دستمال سر حس می کنید، یعنی روی نقاطی خاص وارد می شود. این نوع سردرد صبح ها بدتر می شود و در طول روز بهبود پیدا می کند. برای کاهش درد بسیار مهم است که فشار خون را تحت کنترل داشته باشید.

آرتریت سلول ژانت

علت این سردرد خسته کننده، سوزاننده یا تیر کشنده همچنان نامعلوم است اما این شرایط بسیار جدی است. این را می دانیم که آرتریت سلول ژانت به التهاب ربط پیدا می کند و تقریبا همیشه در افراد بالای 60 سال دیده می شود که همیشه هنگام جویدن با این نوع سردرد در اطراف گوش ها احساس درد می کنند. حدود یک سوم افرادی که مشکل آرتریت سلول ژانت دارند نابینا می شوند بنابراین تشخیص این نوع سردرد بسیار اورژانسی است. پزشک ها برای درمان به سرعت از استروئید ها کمک می گیرند تا جلوی نابینا شدن را بگیرند و تا حدود زیادی درد را کنترل کنند.

نورالژی عصب سه قلو

هرچقدر سنتان بیشتر شود، احتمال اینکه این درد در ناحیه اطراف سر و فک افزایش پیدا کند بیشتر می شود. درد نورالژی عصب سه قلو بسیار تیز است ، درست مانند شوک الکتریکی و با کارهایی مانند لمس صورت یا مسواک زدن تحریک می شود. افرادی که از این سردرد رنج می برند ممکن است در طول روز چندین شوک را تجربه کنند. احتمالا علت این درد فشار آوردن یک شریان روی یکی از عصب ها است. شل کردن عضلات ممکن است کمک کند اما اگر بیماری که چنین دردی دارد سنش کمتر از 55 سال بود ممکن است علت بیماری عصبی مانند MS نیز باشد.

برخورد هیجانی با کودک‌فروشی

$
0
0

سلامت نیوز: بازهم ماجرا از قشر آسیب دیده و آسیب پذیر جامعه آغاز می‌شود. قشری که می‌توان آنها را به دلیل عدم حمایت‌های اجتماعی، خانوادگی و... آبستن بسیاری از حوادث خواند. در این نوشته حرف از بروز شغل جدید برای زنان معتاد، خیابانی یا زنانی از اقشار آسیب پذیر جامعه است. کسانی که به امید کسب مبلغی اقدام به فرزندآوری و فروش نوزادشان می‌کنند تا به این ترتیب بتوانند به شکل مقطعی به رتق و فتق زندگی شان بپردازند. این در حالی است که مادر نمی داند فرزندی که نه ماه از خون و وجودش تغذیه کرده چه سرنوشتی خواهد داشت.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان، بر سر چهارراه نوزاد در آغوش زنی است. چنان به خواب رفته که انگار هیچ کدام از علائم حیاتی را ندارد. صدای بوق ماشین‌ها، سر و صدای‌های شهری و تکان‌های ناشی از رفت و آمد زن دستفروش هیچ یک آرامش و خلسه نوزاد را بر هم نمی‌زند. گزارش سازمان‌های ذی ربط نشان می‌دهد برخی زنان کارتن خواب به هنگام زایمان به برخی از بیمارستان‌های جنوب و مرکز شهر مراجعه و پس از به دنیا آمدن نوزاد با دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بچه خود را می فروشند. اکثر نوزادان متولد شده مبتلا به HIV هستند. خرید و فروش این نوزادان هم اکنون در اطراف چند بیمارستان بزرگ انجام می‌شود. در اصل نوزادانی که توسط مادران معتاد کارتن‌خواب متولد می‌شوند توسط باندهای مختلف متکدیان خریداری می‌شوند. به دلیل بیماری‌ها و عدم نگهداری صحیح بسیاری از این کودکان عمر چندانی هم نخواهند داشت. بر اساس بررسی‌های میدانی انجام شده باید به این امر اذعان داشت که اگر مادر بعد از وضع حمل تا چند روز توانایی فروش نوزاد را نداشته باشد به دلیل عدم رسیدگی ترجیح می‌دهد پاره تن خود را در دره‌های فرحزاد به خاک بسپارد!


 کودک‌فروشی جرم است
چندی پیش رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران در باره فروش نوزاد در شهر تهران توسط زنان خیابانی و معتاد گفت: موضوعی که در شهر در حال گسترش است ورود دختران فراری به تهران و باردار شدن آنهاست. برخی از افراد، نوزادان متولد شده از سوی این دختران را می خرند. این اظهارات فاطمه دانشور با واکنش سخنگوی نیروی انتظامی همراه بود، سعید منتظرالمهدی عنوان کرد: کودک فروشی جرم تلقی می‌شود و در این زمینه حساسیت بیشتری ایجاد شده و چنانچه مواردی از این دست ببینیم، برخورد قانونی خواهد شد. فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ نیز در این زمینه تاکید کرد: برای حل مساله خرید و فروش کودکان باید فکری به حال زنان آسیب‌دیده کرد. حسین ساجدی نیا گفت: اطلاعاتی درباره میزان خرید و فروش کودکان به پلیس نرسیده است، اما این به معنای نداشتن این اطلاعات نیست. او افزود: بیش از یک هزار و ۵۰۰ زن معتاد متجاهر در تهران وجود دارد، در حالی که چهار سال پیش حدود یکصد زن معتاد متجاهر در تهران وجود داشت. فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ عنوان کرد: اگر روند مبارزه با این ناهنجاری به این صورت ادامه یابد، چهار سال آینده آمار بیشتری از معتادان خیابانی خواهیم داشت.


 دلالی برای فروش کودک
دلالان و واسطه‌ها پس از شناسایی نوزادانی که ناخواسته یا نامشروع به دنیا می آیند اقدام به خرید و فروش آنها می‌کنند. نوزاد فروشان در جامعه ما به چند گروه هدف از جمله زنان خیابانی، زنان معتاد،زوج‌های فقیر و دختران فریب خورده تقسیم می‌شوند. هر یک از این افراد برای فروش فرزندشان به به تور دلالان و واسطه‌ها می‌افتند. برای مثال برخی از دختران جوان فریب خورده چون برای سقط جنین به پزشک دسترسی ندارند و با راه‌های سقط جنین نیز آشنا نیستند، روزهای نزدیک به زایمان به بیمارستان مراجعه می‌کنند. دلالان به این دختران پیشنهاد می‌کنند به ازای پرداخت هزینه‌های بیمارستان آنان را از دردسرهای ناشی از بچه دار شدن خلاص کنند. یک زوج که فرزندشان را به مبلغ پنج میلیون تومان به دلال فروخته‌اند می گویند: قرار است فرزندشان در یک خانواده ثروتمند زندگی راحتی داشته باشد و قرار است فرزندشان دیگر طعم فقر و محرومیت را نچشد.


 نهادهای رسمی معضل فروش ‌نوزاد را بررسی کنند
یک پژوهشگر مسائل اجتماعی درباره معضل فروش نوزاد در شهر تهران می گوید: این امر را می‌توان ماحصل سقوط ارزش‌ها و فشار پنهان جامعه برشمرد. فروش نوزاد نشان دهنده عدم توانایی فرد در مدیریت شرایط خود است و باید علل و عوامل بروز چنین شرایطی بررسی شود. نهادهای مدنی بارها در زمینه بروز و شدت چنین آسیب‌هایی در جامعه هشدار داده اند و هم اکنون نیز این قضیه از سوی نهادهای رسمی همچون معاونت امور زنان و خانواده و از سوی بخش اجتماعی شورای شهر تهران نیز مطرح می‌شود. با فعالیت نهادهای رسمی در این زمینه بالطبع انتظار ارائه راه حل برای مدیریت و کنترل آسیب‌های اجتماعی در جامعه وجود دارد. ثریا عزیزپناه می افزاید: باید دانست که اطلاع رسانی درباره وجود چنین معضلی در جامعه از سوی نهادهای گوناگون انجام شده است، اما هم اکنون انتظار می رود تا از سوی نهادهای رسمی شاهد اقدامات مناسب برای حل و کاهش لطمات ناشی از آن باشیم. در ضمن در این زمینه نباید جامعه شناسان و آسیب شناسان اجتماعی اقداماتشان فقط در حد اطلاع رسانی در زمینه وجود چنین آسیبی در شهر تهران یا دیگر استان‌های کشور خلاصه شود.

تاکنون همه انتقادها فقط به پدران و مادران فرزند فروش در جامعه خلاصه شده است. نباید صرفا به محکوم کردن آنها پرداخت، بلکه باید با بررسی شرایط آنها به علل و عوامل بروز چنین آسیبی دست یافت. برای مثال اعتیاد، تنگناهای معیشتی یا دیگر آسیب‌ها، سبب بروز چنین آسیبی می‌شود. این مساله باید به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. در گام نخست باید دلایل و علت‌های بروز چنین آسیبی بدون غرض ورزی و بدون متهم کردن دیگران مشخص شود. این پژوهشگر مسائل اجتماعی تاکید می‌کند: بخشی از جمعیت اندک جامعه صلاحیت چندانی برای پدر یا مادر شدن ندارد و باید دقت کرد که اقدامات پیشگیری از باروی را نباید برای این افراد نادیده گرفت. اگر در جامعه ما افراد به باروری تشویق می‌شوند باید قشراجتماعی آنها در وهله اول مورد ارزیابی قرار گیرد. بنابراین محلات پر جمعیت، محلات حاشیه‌نشین و نقاط آسیب خیز باید از سوی نهادهای رسمی برای کنترل جمعیت مورد توجه قرار گیرد و به این ترتیب در این محلات افراد باردار تحت پوشش سازمان‌های حمایتگر قرار گیرند. وقتی در مناطق پر جمعیت یا حاشیه‌نشین شهر زن باردار هیچ امنیتی به دلیل تنگناهای معیشتی ندارد به نسبت باید امکانات حداقلی را برای این افراد مهیا کرد.

به گفته او بررسی این پدیده تلخ اجتماعی باید با فعالیت نهادهای رسمی جامعه انجام شود. هم اکنون انتظار می‌رود این امر از سوی معاونت امور زنان مورد بررسی قرار گرفته و به این ترتیب علل بروز چنین آسیب‌هایی شناسایی و به این ترتیب در زمینه کاهش نارسایی‌ها در جامعه راهکار اساسی اندیشیده شود. باید دانست که فقط با طرح موضوع نمی‌توان مسائل اجتماعی را مورد بررسی قرار داد، بلکه جامعه در این زمینه نیازمند پاسخ مناسب است. در هر گونه رسیدگی باید علل فروش نوزاد و چگونگی نگهداری او مورد بررسی قرار گرفته شود.عزیز پناه می گوید: هم اکنون نهادهای گوناگون در جامعه فقط به شکل هیجانی درباره فرزند فروشی اطلاع رسانی می‌کنند، اما هیچ کس تا کنون علل و عوامل این معضل را مورد ارزیابی قرار نداده و هنوز پژوهشی در این زمینه انجام نشده است. باید مسئولان رسمی جامعه پاسخگوی اینکه بعد از فروش این طفل چگونه مورد نگهداری قرار می‌گیرد باشند. این در حالی است که اگر این کودکان از مادران معتاد یا مبتلا به بیماری عفونی متولد شده باشند بالطبع آنها هم بیمار متولد می‌شوند و سرنوشت این کودکان بعد از فروش باید مورد ارزیابی جدی قرار گیرد. باید نهادهای رسمی دولتی پاسخگوی این امر باشند، در غیر این صورت صرف در جایگاه متهم نشاندن مادر یا پدر نمی‌توان به حل مساله پرداخت، بلکه این گونه برخوردهای مقطعی و عامیانه با آسیب‌های اجتماعی یا پنهان کاری آن بر شدت این آسیب‌ها می افزاید. چون این آسیب فقط به زنان معتاد و فروشنده کودک خلاصه نمی‌شود، بلکه دلالان و واسطه‌های خرید این نوزادان در پنهانکاری و خفای بیشتری عمل می‌کنند و چنین اقداماتی معضلات اجتماعی را غیر قابل احراز خواهد کرد. به گفته او پیشنهاد می‌شود در حاشیه شهرها یا مناطق پر جمعیت با آموزش جلو تولد این کودکان را گرفت.

7عملکرد عجیب بدن

$
0
0

سلامت نیوز: بدن انسان‌ کارهای عجیب‌وغریبی انجام می‌دهد مانند خمیازه کشیدن، سکسکه کردن و.... اما چرا این‌ اتفاق ها می‌افتد؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، در این مطلب به  7عملکرد عجیب بدن اشاره و دلیل آن توضیح داده‌شده است .شاید با مطالعه این متن جواب سوالی را که همیشه در ذهن داشتید، بیابید.


*آپاندیس:
پزشکان طی سال ها،  آپاندیس را  عضو زائدی می دانستند   که   می‌تواند ملتهب و دچار پارگی شود و  در این شرایط  بسیار تهدیدکننده است.  درگذشته برای پیشگیری از بروز این مشکل پزشکان عمل آپاندیس را انجام می‌دادند.اما  پس از سال ها تحقیق، پژوهشگران سرانجام  دریافتند که  آپاندیس پناهگاه امنی برای باکتری‌های مفید است  که  در دوران بیماری سخت ، به آنجا پناه می‌برند. این پناهگاه باکتری  ها را در امان نگه می‌دارد تا زمانی که بدن با عفونت مقابله می‌کند؛ سپس به سیستم  گوارشی بر می‌گردند و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.


بغض در گلو:
آیا تابه‌حال احساس کرده اید که انگار در گلویتان چیزی گیرکرده است درحالی‌که چیزی وجود ندارد؟ معمولا  این حالت وقتی  به وجود می‌آید که خبر بدی می شنوید یا این‌که می‌خواهید گریه کنید. به این مکانیزم "مقابله یا فرار" می‌گوییم و هنگامی‌که تحت‌فشار شدید یا در معرض خطر قرار می‌گیریم، به وجود می‌آید. در این حالت فرآیند نفس‌ کشیدن هم سریع می شود. تارهای صوتی نیز با منبسط شدن  زمینه ورود اکسیژن بیشتر را فراهم می کند. وقتی‌که سعی می کنید آب دهانتان را قورت دهید ، عضلات  به‌طور مؤثر فعالیت می کنند و  این حالت باعث می شود  احساس کنید که غده یا چیزی در گلویتان وجود دارد.


*احساس لرز در ستون فقرات:
این حالت که همراه با سیخ شدن مو به وجود می‌آید،  می‌تواند در وضعیت‌های مختلفی رخ دهد.این حالت اغلب زمانی ایجاد
می شود که یک حالت پراسترس را تجربه می‌کنید. در این هنگام مغز مقدار زیادی آدرنالین رها می‌کند که باعث بالا رفتن توجه و هوشیاری فرد می‌شود. آدرنالین نیز باعث سیخ شدن موها و منقبض شدن عضلات می‌شود. همچنین هنگامی که دچار احساسات شدید می شوید، مانند شنیدن  موسیقی  موردعلاقه و ... این حالت به علت بالا رفتن آدرنالین رخ می  دهد.
 
*چین‌وچروک شدن انگشتان دست‌وپا:
احتمالاً متوجه شده اید که پس از حمام یا شنا کردن ، انگشتان دست‌وپا  چروک می شود. دانشمندان اعلام کرده اند که راز این موضوع را دریافته اند. نتایج  آزمایش‌ها نشان می دهد که افراد با انگشتان چروکیده  سطوح خیس را بهتر می‌توانند نگه‌دارند. این حالت به  اجداد ما در استفاده بهتر از ابزارها در شرایط مختلف کمک می کرد.


*دریازدگی یا حرکت زدگی:
بسیاری از افراد در وسایل نقلیه در حال حرکت مانند خودرو، کشتی و هواپیما دچار حالت تهوع و سر گیجه می شوند؛ چرا که آنچه بدن حس می‌کند از آنچه چشمان فرد می‌بیند، متفاوت است . به‌عنوان‌مثال، هنگامی‌که در یک کشتی نشسته‌اید ،دریا به نظر آرام  می‌رسد اما گوش حس می‌کند  که کشتی تکان می‌خورد. این امر سبب  احساس عدم توازن در درون گوش داخلی می‌شود که به حالت تهوع و در صورت درمان نشدن  ، به استفراغ منجر می شود.


قلقلک دادن:
یک پژوهشگر به نام «کریستین هریس» توضیح  داد که قلقلک راهی برای یاددادن مهارت‌های مبارزه به افراد است. در اغلب موارد قلقلک دادن فرد باعث می‌شود وی خود را جمع و راه فرار پیدا کند. درنتیجه یادمی گیرد چگونه در زمان خطر از دست مهاجم خود را نجات دهد.


*خمیازه  کشیدن:
کافی است فقط به یک فرد یا حیوان در حال  خمیازه کشیدن نگاه کنید  تا خودتان هم خمیازه بکشید.در سال 2014، محققان  توضیح دادند که خمیازه کشیدن  مغز را خنک می‌کند. با وارد شدن هوای سرد هنگام خمیازه کشیدن، گردش خون در مغز افزایش می یابد و حرارت اضافه دفع می‌شود. قرار گرفتن در معرض استرس، قبل از ورزش کردن و در زمان خستگی، روند خون رسانی به مغز را  افزایش می دهد که این امر مغز را هوشیارتر می کند.

منبع:نیوزویک

پوست لیموترش در خدمت سلامتی

$
0
0

سلامت نیوز: پوست لیموترش خواص بیشماری دارد و برای تهیه محصولات بیولوژیک مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب بدن تان از شر آسیب ترکیبات شیمیایی مضر در امان می ماند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، لیموترش یکی از مرکبات پرمصرف در دنیا است که به منظور تغذیه ای، درمانی و زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد. میزان بالای ویتامین ث این ماده غذایی به صورت آنتی اکسیدان و عصاره روغنی، در بهبود وضعیت پوست و پیشگیری از بروز برخی بیماری ها موثر است. اما اکثر افراد نمی دانند پوست لیموترش که اغلب روانه سطل زباله می شود، حدود 10 برابر ویتامین بیشتری از آب لیموترش دارد و سرشار از فیبر و مواد معدنی است.

پوست لیموترش حاوی عصاره روغنی، اسید سیتریک و ترکیبات مفیدی است که برای بهبود سلامتی، نظافت منزل و زیبایی فوق العاده است. در این مطلب شما را با روش استفاده از این پوست پرخاصیت بیشتر آشنا می کنیم.


پوست لیموترش؛ خوشبوکننده طبیعی

خیلی از ما روزانه از اسپری های خوشبوکننده برای منزل استفاده می کنیم، غافل از اینکه این محصولات حاوی ترکیبات مضر شیمیایی هستند که سلامتی را با صدمات جدی مواجه می سازند. اما بوی طبیعی پوست لیموترش برای خوشبو کردن نقاط بد بو و خوشبو کردن منزل فوق العاده است، بدون اینکه به سلامتی ما لطمه ای بزند.

مواد لازم

پوست لیموترش رنده شده       2 عدد
آب                              نیم لیتر
رزماری (تازه)              3 شاخه
عصاره وانیل                 1 قاشق مرباخوری معادل 5 میلی لیتر

چه باید کرد؟
پوست لیموترش خاصیت قابضی و آنتی باکتریایی دارد. لذا به تمیز شدن منافذ پوست و دفع جوش های سرسیاه و براق شدن پوست کمک می کند

پوست رنده شده دو عدد لیموترش را داخل نیم لیتر آب بریزید و اجازه دهید به همراه رزماری و وانیل بجوشد. سپس بگذارید چند ساعت بماند. در نهایت محلول را داخل اسپری های پلاستیکی بریزید و در مناطقی که می خواهید اسپری کنید. با این کار هم به محیط زیست آسیبی نمی زنید و هم اینکه بدن تان در معرض ترکیبات شیمیایی قرار نمی گیرد.


پوست لیموترش برای نرمی پوست آرنج و پاشنه پا

آرنج ها و پاشنه ها جزو مناطقی هستند که به سادگی دچار خشکی می شوند، چون در این بخش های بدن غدد سباسه برای تولید چربی وجود ندارد. برای کاهش سلول های مرده و خشکی پوست پاشنه پا می توانید به سراغ پوست لیموترش و جوش شیرین بروید.

مواد لازم

پوست رنده شده لیموترش             2 قاشق معادل 20 گرم
آب لیموترش                       6 قطره
جوش شیرین                        1 قاشق معادل 5 گرم

چه باید کرد؟

باید با مخلوط کردن ترکیبات ذکر شده، خمیری تهیه کنید. سپس این خمیر را روی پوست خشک پاشنه ها یا آرنج ها بزنید و به آرامی ماساژ دهید. 5 تا 10 دقیقه صبر کرده و سپس با آب ولرم شستشو دهید. یادتان باشد زمانی که از لیموترش یا پوست آن استفاده می کنید، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بپرهیزید.
پوست لیموترش برای تمیز کردن فر

باز صحبت از ترکیبات سمی شوینده های شیمیایی است. این مواد به طور جدی سلامتی را به خطر می اندازند. خوشبختانه خاصیت ضدعفونی کنندگی و معطر پوست لیموترش می تواند در تمیز کردن کثیفی ها، بوی بد و چربی های روی فر کمک زیادی کند.

مواد لازم

پوست رنده شده لیموترش            2 عدد
آب                                       یک لیوان(200 میلی لیتر)

چه باید کرد؟

پوست لیموترش را در یک لیوان آب ریخته و آن را داخل فر قرار دهید. فر را به مدت 30 ثانیه داغ کرده و چند دقیقه صبر کنید. سپس با کمک یک دستمال و این ترکیب، فر را تمیز کنید.

پوست لیموترش برای سفید کردن ناخن ها

ناخن ها صرفا جنبه تزیینی ندارند، بلکه سلامت و استحکام آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر ناخن هایتان زرد و شکننده شده است، برای سفیدی و افزایش استحکام آنها به کمی پوست رنده شده لیموترش نیاز دارید. می توانید پوست لیموترش را به طور مستقیم روی ناخن ها بزنید و یا اینکه مانند دستور زیر عمل کنید.

مواد لازم

پوست رنده شده لیموترش           1 عدد
لاک بی رنگ                         1 عدد

چه باید کرد؟

پوست لیموترش را رنده کرده و داخل لاک بی رنگ بریزید. موقع لاک زدن از این محصول استفاده کنید. همچنین می توانید روزانه دو مرتبه قسمت سفید پوست لیموترش را روی ناخن ها بزنید.


پوست لیموترش برای مقابله با جوش های سرسیاه

پوست لیموترش خاصیت قابضی و آنتی باکتریایی دارد. لذا به تمیز شدن منافذ پوست و دفع جوش های سرسیاه و براق شدن پوست کمک می کند.

مواد لازم

پوست رنده شده لیموترش               2 عدد معادل 20 گرم
شکر                  1 قاشق معادل 5 گرم
آب خیار              2 قاشق معادل 20 گرم

چه باید کرد؟

با ترکیب پوست لیموترش، شکر و آب خیار خمیری تهیه کنید. این خمیر را به پوست و روی بینی بزنید و 15 دقیقه صبر کنید. سپس صورت خود را با آب سرد شستشو دهید. این کار را هفته ای سه بار انجام دهید.


پوست لیموترش برای تهیه چای سم زدا

ویتامین C و پکتین موجود در پوست لیموترش برای تمیزی کبد، روده بزرگ و کلیه ها فوق العاده است. ترکیبات فعال این ماده باعث دفع سموم بدن شده و یک لایه محافظتی در برابر اثرات مخرب رادیکال های آزاد ایجاد می کند.

مواد لازم

پوست رنده شده لیموترش          2 عدد
آب                       1 لیتر

چه باید کرد؟

پوست لیموترش را در یک لیتر آب ریخته و روی شعله قرار دهید تا به مدت 15 دقیقه بجوشد. ترکیب را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. این چای را روزانه دو تا سه مرتبه میل کنید. البته یادتان باشد که از لیموترش های ارگانیک استفاده کنید.


پوست لیموترش؛ روغنی معطر

برای اینکه طعم مضاعفی به سالادها، سوپ ها و غذاهایتان بدهید می توانید با پوست لیموترش یک روغن معطر بسازید.

مواد لازم

پوست لیموترش     2 عدد
روغن زیتون          1 شیشه

چه باید کرد؟

پوست لیموترش را رنده کرده و داخل روغن زیتون بریزید. بعد از چند روز می توانید از این روغن برای میل کردن سالاد و غیره استفاه کنید. البته یادتان باشد برای خوش طعم کردن روغن زیتون همچنین می توانید یک تا دو حبه سیر و یک شاخه کوچک رزماری نیز داخل آن انداخته و از عطر و خواص فوق العاده آن بهره ببرید.


برنامه "تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان" تصویب شد

$
0
0

سلامت نیوز:  رییس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت گفت: برنامه تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان در کارگروه کشوری سرطان پستان بررسی و تصویب شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، دکتر علی قنبری مطلق گفت: دستورالعمل تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان در کارگروه کشوری سرطان پستان با حضور متخصصین جراحی پستان، بهداشت باروری و رادیولوژی، همچین روسای ادارات سرطان و سلامت میانسالان معاونت بهداشت مورد بررسی قرار گرفت و کلیات این برنامه، با پیشنهاد تغییراتی در دستورالعمل پیشنهادی، به تصویب رسید.

وی افزود: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در زنان جهان بوده و میزان بروز آن در حال افزایش است. در برنامه تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان، هدف شناسایی و ثبت بیماران مشکوک به سرطان پستان و ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف بهداشتی درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت بیماران است. این برنامه به صورت پایلوت در چهار شهرستان مراغه، شهرضا، بافت و نقده اجرا شده است و در حال بررسی برای توسعه به شهرهای دیگر است.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، قنبری مطلق در پایان اظهار داشت: مطابق دستورالعمل مصوب کارگروه کشوری، در این برنامه زنان 30 تا 69 سال توسط بهورز یا مراقب سلامت فراخوان شده و به ماما ارجاع داده می‌شوند. ماما زنان ارجاع شده را از نظر سوابق خانوادگی و فردی و همچنین علایم مشکوک سرطان پستان، ارزیابی و سپس معاینه می‌کند و در صورت نیاز برای انجام اقدامات تکمیلی از جمله ماموگرافی، به سطح دو ارجاع می دهد. بررسی‌ها نشان می دهد حدود 10 درصد افراد نیازمند خدمات تکمیلی در سطح دو هستند.


 
  

جدیدترین روش درمان فلج ناشی از سکته مغزی

$
0
0

سلامت نیوز: محققان با استفاده از تحریک الکتریکی موفق به بازیابی برخی توانایی های دست بی تحرک بیماران مبتلا به سکته مغزی شدند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، اختلال حرکتی یکی از مهمترین عوارض ناشی از سکته مغزی است. محققان دانشگاه کیس وسترن ریزرو با استفاده از تحریک الکتریکی قادر به احیای توانایی های حرکتی در دست های ناتوان نجات یافتگان از سکته مغزی شدند.


به گزارش ساینس در این روش از یک دستکش استفاده می شود که مجهز به چند حسگر است؛ پزشک دستکش را به دستی می پوشاند که سالم تر است، سیگنال های این دست به تحریکات الکتریکی تبدیل می شود و به دست معلول ارسال می شود و عضلات را تحریک می کند. این فرآیند با سیم کشی مجدد مغز، سبب احیای توانایی های دست معلول می شود.


تفاوت این روش با روش های مشابه تحریک دست به گونه ای است که دست ها به طور خودکار و بدون دخالت بیمار چند دقیقه یک بار باز و بسته می شوند. 97 درصد بیمارانی که از تحریک الکتریکی استفاده کرده اند، این روش را برای احیای توانایی حرکتی دست مناسب می دانند.
محققان بر این باورند که بهترین زمان برای استفاده از این درمان، زمانی است که بیمار به تازگی دچار معلولیت حرکتی ناشی از سکته شده است؛ چرا که گذشت زمان سیم کشی مجدد اعصاب را با مشکل مواجه می کند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Stroke منتشر شده است.

راههای کاهش آسیب به کلیه‌ها در بیماران دیابتی

$
0
0

سلامت نیوز:متخصص غدد و بیماری‌های داخلی با اشاره به راه‌های کاهش خطر آسیب به کلیه‌ها در بیماران دیابتی، گفت: این بیماران در صورتی که استعمال سیگار داشته باشند 4 برابر زودتر از سایر افراد کلیه‌هایشان دچار مشکل می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،مهران زمان‌زاده  در ارتباط با خطر آسیب به کلیه‌ها در بیماران دیابتی، اظهار داشت: با 4 اقدام اساسی می‌توان شانس آسیب کلیه در اثر دیابت را به نحو چشمگیری کاهش داد که مهمترین راهکار در این زمینه این بوده که افراد دیابتی که سیگار می‌کشند هر چه سریعتر نسبت به ترک آن اقدام کنند.

وی افزود: بنا به دلایلی که کاملاً روشن نیست رگ‌های خونی که خون را به کلیه‌ها می‌رسانند با تأثیر دود سیگار آسان‌تر آسیب می‌بینند.

متخصص غدد و بیماری‌های داخلی گفت: در بین افراد مبتلا به دیابت کسانی که استعمال سیگار دارند در مقایسه با سایر بیماران دیابتی کلیه‌هایشان 4 برابر زودتر خراب می‌شود.

وی افزود: بهبود کنترل قند خون نیز به پایین آوردن سرعت آسیب کلیه‌ها کمک می‌کند. بهبود فشار خون نیز به مقدار زیادی در این زمینه مؤثر است.

متخصص غدد و بیماری‌های داخلی در پایان گفت: بیماران دیابتی اگر فشار خون قابل قبولی داشته باشند استفاده از برخی داروهای مثل مهارکننده‌های ACG که موجب کند شدن روند آسیب کلیوی می‌شود می‌تواند برای آنها مؤثر باشد.

خسارت ٨٠ هزار ميليارد تومانی آلودگی هوا به کشور

$
0
0

سلامت نیوز: طبق تازه‌ترين بررسي‌هاي بانك جهاني، غول آلودگي هوا سالانه ٢٣ ميليارد دلار معادل ٨٠‌هزار ميليارد تومان به كشور ضرر مي‌رساند، آن هم در شرايطي كه پيش‌بيني اين عدد (٦٥ ميليون دلار) براي ايالات متحده آمريكا در ‌سال ٢٠٢٠ صرفه‌جويي رقم ٢ تريليون دلاري براي دولت و مردم اين كشور را برآورد كرده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، با گذشت بيش از ٦٠‌سال از بروز نخستین نشانه‌هاي آلودگي هوا در ايران، به‌تازگي فصل جديدي براي محاسبه رقم خسارت‌هاي اقتصادي آلودگي هوا كه اصلي‌ترين آن در بخش بهداشت و درمان خلاصه مي‌شود، باز شده است. چند سالي است كه به‌دنبال گزارش‌هاي بانك جهاني اين رقم محاسبه و در ايران نيز اعلام مي‌شود. اگرچه در كشورهاي توسعه‌يافته اعلام اين رقم توانسته است تا حدي غول آلودگي هوا را كنترل كند، اما هنوز اهميت اين موضوع در ميان مردم و مسئولان به روشني دريافت نشده است. بررسی‌های اين سازمان بين‌المللي نشان می‌دهد مرگ‌ومير بر اثر آلودگی هوا در دو دهه اخیر با رشد ١٢٠ درصدي در ايران مواجه بوده است. همچنين هوای آلوده عوارض اقتصادی سهمگینی برای کشورهای درحال توسعه به همراه دارد و سالانه بیش از ٥ تریلیون دلار هزینه در سطح جهانی صرف تعطیلی روزهای کاری بر اثر آلودگی هوا و هزینه‌های پیشگیری از مرگ‌ومیر زودرس می‌شود، در حالي كه آلودگی هوا سالانه بیش از ٥/٥‌میلیون کشته و بیش از ٥ تریلیون دلار هزینه برای اقتصاد جهانی را نيز به همراه دارد.

این گزارش با اشاره به این‌که آلودگی هوا روند رشد کشورهای درحال توسعه را کُند می‌کند، خطرات ناشی از آلودگی هوا بر سلامتی را در کشورهای درحال توسعه بیشتر از کشورهای توسعه‌یافته ارزیابی کرده است. براساس این گزارش، کشور چین بیشترین ضرر را از ناحیه آلودگی هوا متحمل شده و در ‌سال ٢٠١٣ رقمی معادل ١٠‌درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور هزینه آلودگی هوا شده است. کشورهای هند و سریلانکا به ترتیب ٦٩/٧درصد و ٨درصد از تولید ناخالصی خود را در ‌سال ٢٠١٣، صرف هزینه‌های ناشی از آلودگی هوا کرده‌اند.


گزارش بانک جهانی همچنین این هزینه را برای ایران حدود ٣/٢‌درصد تولید ناخالص داخلی برآورد کرده است. از سویی ایران بر اساس‌ سال معیار ٢٠١٣، ٩٩٧‌میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارد. در ادامه اين گزارش كه از سوي شرکت کنترل کیفیت هوای تهران منتشر شده، آمده است؛ رقم هزینه کشور در آلودگی هوا براساس قیمت دلار فعلی، ٨٠‌هزار‌میلیارد تومان در هر‌ سال است.


بر اساس این گزارش، آلودگی هوا پس از سیگار، رژیم غذایی و چاقی چهارمین علت مرگ‌ومیر زودرس در جهان است. آلودگی هوا می‌تواند منجر به بیماری‌های تنفسی، ریوی، ناراحتی‌های قلبی و سرطان شود. این میزان ٦ برابر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری مالاریاست. سازمان بانک جهانی بدون به‌حساب آوردن هزینه‌های درمانی برای معالجه بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا، تخمین زده است اقتصاد جهانی در‌ سال ٢٠١٣ هزینه‌ای حدود ٢٢٥‌میلیارد دلار  به دلیل  مرگ‌ومیرهای زودرس طی روزهای کاری که بر اثر آلودگی هوا تعطیل شده، متحمل شده است، ولی این مقدار هزینه تخمین زده شده هنگامی که هزینه‌های پیشگیری از مرگ‌ومیر زودرس نیز در نظر گرفته شود، به بیش از ٥ تریلیون دلار افزایش می‌یابد. شایان ذکر است، منظور از هزینه‌های پیشگیری از مرگ‌ومیر زودرس، هزینه‌هایی است که مردم جهت محافظت خود در برابر مرگ ناشی از آلودگی هوا متحمل می‌شوند. باید توجه داشت هزینه‌های ناشی از درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا در این محاسبات در نظر گرفته نشد.


 براساس گزارش «هزینه اقتصادی ناشی از آلودگی هوا»، خطراتی که آلودگی هوا بر سلامت می‌تواند داشته باشد در کشورهای درحال توسعه بیشترین میزان است. در ‌سال ٢٠١٣ حدود ٩٣‌درصد از میزان مرگ‌ومیرها و بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا در این کشورها رخ داد، در جایی‌که ٩٠‌درصد از جمعیت کشورها در معرض تراز بالایی از آلاینده‌های خطرناک قرار داشتند. براساس گفته نویسندگان، «آلودگی هوا تنها یک عامل تهدید‌کننده سلامت نیست بلکه یک عامل عقب کشاندن کشورهاست. آلودگی هوا با افزایش میزان مرگ‌ومیر و بروز بیماری‌های متعدد منجر به کاهش کیفیت زندگی خواهد شد. در نتیجه آلودگی هوا با کاهش نیروی کار، سطح درآمد، بازدهی و اقتصاد را در این کشورها کاهش می‌دهد.»


این مطالعه ارتباطی میان میزان توسعه اقتصادی جوامع و آلودگی هوا برقرار کرد. بین سال‌‌های ١٩٩٠ و ٢٠١٣، با وجود توسعه اقتصادی و پیشرفت‌های پزشکی کشورها، هزینه‌‌های پیشگیری از مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا دو برابر شد و  ضرر از دست دادن نیروی کارآمد به میزان ٤٠درصد افزایش یافت. «امروزه آلودگی هوا به صورت یک چالش عظیم درآمده و از‌ سال ١٩٩٠ میزان مواجهه با آلودگی هوا در اکثر کشورها افزایش یافته است. این میزان مواجهه به‌ویژه در کشورهای با جمعیت متراکم و مناطق به‌سرعت درحال رشد، ازجمله آسیای جنوبی و آسیای شرقی، به‌صورت قابل توجهی افزایش یافته است.»

مخالفت با پيشنهاد تعطيلي مدارس در فصل آلودگي
همزمان با اعلام خسارت‌هاي ناشي از آلودگي هوا در ايران، معصومه ابتكار، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور نيز در گفت‌وگو با «پانا» پیشنهاد تعطیلی دو هفته‌ای مدارس در فصول سرد برای کاهش آلودگی هوا را اعلام كرد و گفت: «پیشنهاد داده‌ایم یک تا دو هفته از تعطیلات تابستانی کم شود و به جای آن، یک یا دو هفته تعطیلی مدارس را در فصول سرد که مقطع زمانی آن از اواسط آذر تا اواخر دی و همزمان با وارونگی هوا است، داشته باشیم تا از آلودگی هوای کلانشهر‌ها کاسته شود. البته هنوز هیچ تصمیم‌گیری و موافقتی در این زمینه انجام نشده است، اما از مواردی است که فکر می‌کنیم می‌تواند به کاهش آلودگی هوا کمک کند.» او با اشاره به طرح اين پيشنهاد در گذشته افزود: «باید دوباره ابعاد آن بررسی شود زیرا این کار می‌تواند فواید و مشکلاتی داشته باشد و باید از جنبه‌های مختلف بررسی شود تا به یک نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.»


البته میرحمایت میرزاده، سخنگوي كميسيون تحقيقات و آموزش مجلس در گفت‌وگو با «شهروند»، نظر مثبتي نسبت به اين پيشنهاد دارد. او در اين‌باره مي‌گويد: «واقعيت تلخ اين است كه تعطيلي مدارس به اين معني نيست كه دانش‌آموزان از خانه بيرون نمي‌روند بنابراين اگر هدف جلوگيري از خروج مردم و كودكان از خانه است متاسفانه بايد بگويم كه فرهنگ آن هنوز در كشور ايجاد نشده است. اتفاقا در اين زمان‌ها خانواده‌ها دوباره به گردش و تفريح در شهر مي‌روند.»ميرزاده درباره تعطيلات زيادي كه در طول‌ سال براي مدارس و ادارات وجود دارد، توضيح مي‌دهد: «شايد به همين دليل در دنيا رتبه نخست تعطيلات در تقويم را داشته باشيم. معتقدم اين طرح‌ها نتيجه‌اي نخواهد داشت و اگر پيشنهاددهندگان سابقه آموزشي داشته باشند، مي‌توانند اين موضوع را درك كنند كه در طول ‌سال تحصيلي تا چه ميزان تعطيلات غير رسمي در كنار تعطيلي‌هاي  رسمي به بهانه‌هاي مختلف وجود دارد و قطعا درباره اين پيشنهاد تجديد نظر خواهند كرد.» آن‌طور كه اين نماينده مجلس مي‌گويد «اين موضوع احتمالا بايد بعد از پايان تعطيلات مجلس در كميسيون مطرح شود ولي تاكنون درباره آن بحث نشده است و حتي پيشنهاد آن نيز به كميسيون مربوطه نرفته است. البته با شناختي كه از اعضا دارم نمايندگان با اين طرح مخالفت مي‌كنند، چرا كه هيچ وقت به اهدافي كه در اين زمينه داشته‌ايم، نرسيده‌ايم. در شرايطي كه امروز در دنيا تصميم بعد از پژوهش به‌عنوان يك امر پذيرفته‌شده است، آيا سازمان تاكنون پژوهشي در اين‌باره انجام داده است تا نشان دهد طي سال‌هاي گذشته كه مدارس در روزهاي اوج آلودگي تعطيل مي‌شد، مراجعات به مراكز درماني كاهش يافت يا خير؟ بنابراين اگر نتايج چنين چيزي را نشان نمي‌دهد، معني آن اين است كه نتيجه‌اي نگرفته‌ايم. هيچ پژوهشي نشان نمي‌دهد كه اين همه تعطيلاتي كه در ايام عيد، بعد از ماه رمضان و تابستان داريم، معضلي كه نگران آن هستيم را حل كرده است.


او در نهايت پيشنهاد كرد كه سازمان محيط‌ زيست وضعيت آلودگي هوا بعد از تعطيلات مدارس در همان دوره دو هفته‌اي را بررسي كند تا بدانيم تا چه ميزان تاثيرگذار بوده است كه البته بعيد است كه تاثيري داشته باشد.


در سال‌هاي گذشته و دولت‌هاي قبل هم پيشنهاد تعطيلات زمستاني مدارس مطرح شد، اما يكي از مهم‌ترين دلايل مخالفت‌ها به‌هم‌ريخته شدن تقويم آموزشي مدارس بود.

تصاویر/ من یک قربانی اسیدپاشی هستم

$
0
0

سلامت نیوز:حضور یک قربانی اسیدپاشی در هفته مد نیویورک باعث شد این موضوع بار دیگر درکانون توجه رسانه ها قرار گیرد؛ از جمله رویترز که در گزارشی مصور لیست شماری از قربانیان اسیدپاشی در سراسر جهان را بازنشر داد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرادید، حضور یک قربانی اسیدپاشی در هفته مد نیویورک باعث شد این موضوع بار دیگر درکانون توجه رسانه ها قرار گیرد؛ از جمله رویترز که در گزارشی مصور لیست شماری از قربانیان اسیدپاشی در سراسر جهان را بازنشر داد.

 هفته گذشته "رشما کوریشی" دختر ۱۹ ساله هندی که سال ۲۰۱۴ چند مهاجمان با اسید سولفوریک چشم چپ خود را از دست داد در هفته مد نیویورک شرکت کرد. او پس از این حضور در جمع خبرنگاران گفت:«این حضور برای من خیلی مهم بود چون بسیاری شبیه من در هند و جاهاى دیگر جهان هستند که جرات بازگشت به جامعه را ندارند و من امیدوارم این موضوع، به آنها این جرات را بازگرداند.»

اسیدپاشی یک پدیده جهانی است که انگیزه هایی چون شکست‌های عاطفی، اختلافات خانوادگی و انتقام گیری دارد و سالانه صدها نفر را قربانی می‌کند؛ بنا به گزارشات حدود 60 درصد قربانیان اسید پاشی زنان هستند و بیشترین میزان وقوع این حادثه مربوط به کشور آسیایی بنگلادش است که در فاصلۀ سالهای 1999 تا سال گذشتۀ میلادی  3512 حادثۀ اسید پاشی در آن به وقوع پیوسته است.
 
هند نیز همانند بنگلادش به کرات در طی سالهای اخیر شاهد وقوع اسید  پاشی به زنان بوده است. این کشور در حال حاضر پس از بنگلادش در رتبۀ دوم وقوع اسید پاشی در  جهان قرار دارد.

اسید پاشی در مناطق مختلف پاکستان به ویژه در مناطق دور  افتادۀ قبایلی به کرات به عنوان نوعی مجازات مورد استفاده قرار می گیرد و در بیشتر مواقع نیز وقوع آن به هیچ سازمان دولتی یا غیر دولتی گزارش نمی‌شود. اما براساس برآوردها، سالانه بین 400 تا 750 مورد اسید پاشی در پاکستان اتفاق می‌افتد.

براساس گزارش یک سازمان غیر دولتی وابسته به سازمان ملل متحد کامبوج نیز در بین کشورهایی که اسید پاشی در آنها به وقوع می پیوندد در رتبۀ چهارم قرار داشته و از سال 1999 تا کنون روند وقوع اسید پاشی در این کشور همواره روند صعودی داشته است.
 
جدای از آسیا این پدیده در دیگر قاره ها از جمله اروپا و آمریکای شمالی نیز کم نیست؛ آمارها نشان می دهد در اروپا اسید پاشی مربوط به دو کشور بلغارستان و یونان است و در کشوری چون انگلیس نیز همچنان حادثه اسیدپاشی در حال رخ دادن است به طوری که تنها در سال 2012 میلادی 105 مورد اسیدپاشی در این کشور به وقوع پیوسته است. در همین حال خبرگزاری رویترز در گزارشی مصور 17 قربانی اسیدپاشی در جهان را معرفی کرده است.


"سنگیتا ماگار" قربانی 16 ساله اسیدپاشی در بیمارستان "کاتماندو"؛ او و دوستش با هم مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفتند.




"حسنا" دختر قربانی اسید پاشی در راهپیمایی روز جهانی زن در "داکا" بنگلادش


"اوم دینا" قربانی 19 ساله اسیدپاشی در مرکز خیریه حمایت از قربانیان اسیدپاشی در "داکا"؛ او 6 ماه قبل مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت.



یک قربانی اسیدپاشی در مرکز خیریه حمایت از قربانیان اسیدپاشی در "داکا" بنگلادش


آمنه بهرامی قربانی اسیدپاشی در تهران؛ او در سال ۱۳۸۳ مورد حمله اسیدپاشی فردی به نام مجید موحدی از همکلاسان سابق خود در دانشگاه قرار گرفت و چشمان خود را از دست داد.


"رشما کوریشی" دختر 19 ساله هندی که در هفته مد نیویورک به عنوان مدل حضور داشت.



دو دختر قربانی اسیدپاشی در "قندوز" افغانستان؛ پلیس گزارش داده این حمله به دنبال امتناع پدر و مادر این دو دختر از ازدواج دخترشان با یک نظامی اتفاق افتاده است.



"پاتریسیا اسپیتیا" در راهپیمایی روز زن در "بوگوتا" کلمبیا


"چانا پراک" کارگر کارخانه تولید پوشاک که توسط افراد ناشناس مورد حمله قرار گرفت؛ او در مرکز خیریه "حمایت از قربانیان اسیدپاشی" در "فنوم پن" کامبوج تحت مراقب است.



"ممونا" یک قربانی اسیدپاشی در "کراچی"؛ او در یک نزاع خانوادگی توسط یک پسر مورد حمله قرار گرفت و چشم راست خود را از دست داد.



"طاهره" 28 ساله در بیمارستان "کراچی"؛ او 7 سال قبل پس از آنکه به یکی از خواستگارهای خود جواب منفی داد مورد حمله او قرار گرفت.



"سلطانه" یک قربانی اسید پاشی در جریان راهپیمایی روز زن در "داکا" بنگلادش



"روبینا" قربانی اسیدپاشی در بنگلادش در جریان راهپیمایی روز زن در "داکا"



"اسما بیگم" و دختر 11 ماهه اش در بیمارستان "داکا"؛ او در جریان نزاع پس از طلاق خواهرش مورد حمله اقوام قرار گرفت.



یک قربانی اسیدپاشی در مرکز حمایت از قربانیان اسید در "فنوم پن" کامبوج



قربانی خردسال اسیدپاشی در "داکا" بنگلادش


"آنو موکرجی"قربانی 32 ساله اسیدپاشی در دهلی نو؛ او 11 سال قبل مورد حمله قرار گرفت و 5 سال قبل عاملان حمله محاکمه و راهی زندان شدند.
هم رسانی چگونه می توانید این مطلب را به دیگران ارسال کنید


Viewing all 93435 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>