به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ «پیتون جاکوب» محقق دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو و دکتر«بنوویتز» در مرکز تروما و بیمارستان عمومی سان فرانسیسکو گفتند: افرادی که از قلیان استفاده میکنند در معرض سطوح بیشتری از مونوکسید کربن قرار میدهد، و به ویژه مصرف قلیان برای آنهایی دچار بیماریهای قلبی یا مشکلات تنفسی هستند، بسیار خطرناک است و همچنین مصرفکنندگان را در معرض سطوح بالاتری از بنزن قرار میدهد و در طولانی مدت خطر ابتلا به سرطان خون را به همراه دارد.
جاکوب در بیانیهای گفت: مردم میخواهند بدانند که اگر خطر آن کمتر است آنها به جای سیگار کشیدن از قلیان استفاده کنند. اما ما دریافتیم که قلیان یک جایگزین امن برای سیگار کشیدن نیست و نمیتواند یک استراتژی در جهت کاهش آسیب موثر باشد و مضرات آن به مراتب بیش از سیگار است.
دکتر بنوویتز گفت: در مقایسه با غیر سیگاریها اگر شما روزانه، قلیان مصرف کنید به احتمال زیاد با افزایش خطر سرطان مواجه خواهید شد.
تحقیقاتی که در سال 2009 صورت گرفت، نشان داد که 3 نفر از هر 10 دانشجوی آمریکایی حداقل در یک مراسم قلیان کشیدهاند. قلیان به طور نامتناسبی در بین دانشجویان سفید پوست پسر، دوستان و دختران مصرف می شود و به خاطر درک نادرست از مضرات آن ترویج میشود.
تحقیقات همچنین نشان داده است که پس از 45 دقیقه استفاده از دود قلیان، به علت مصرف مونوکسیدکربن و نیکوتین و ورود این مواد به پلاسمای خون، ضربان قلب به شدت بالا میرود.
استفاده از قلیان در کنار سرطان ریه با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان و مثانه نیز همراه است.
در تحقیقات دیگر نیز نشان داده است که کشیدن قلیان خطر ابتلا به سل ریوی را افزایش میدهد.مخصوصاً کودکان در مقابل تأثیرات مضر قلیان آسیبپذیر هستند و اگر در محلی باشند که در آن قلیان کشیده میشود، احتمال ایجاد عفونتهای ریوی، آسم و سندرم مرگ ناگهانی کودک در آنها افزایش مییابد.