Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

فعالیت 14 هزار نفر در اورژانس‌های پیش بیمارستانی کشور

$
0
0

سلامت نیوز :رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در بیست و پنجمین همایش روسای مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سراسر کشور اعلام کرد: 14 هزار نفر در اورژانس‌های پیش بیمارستانی کشور فعالیت می کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر محمد نقی طالبیان ضمن بیان این مطلب گفت: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی با هدف ارتقاء و بهبود کیفیت و کمیت خدمات رسانی به عموم مردم و افزایش رضایتمندی هموطنانمان و همچنین در راستای تکلیف و اجرای قانون برنامه ی پنجم توسعه در سال 91 دستاوردها، برنامه‌ها و فرایندهایی را طراحی و تدوین کرده است که دستیابی به این مهم را تسهیل می‌کند.

وی در ادامه افزود: متاسفانه در کشور ما حوادث ترافیکی اولین علت سال‌های از دست رفته عمر است. این امر نشان دهنده اهمیت امداد رسانی در این حوادث جهت به حداقل رساندن بار جانی است، لذا میزان پوشش دهی خدمات اورژانس در حوادث ترافیکی یکی از شاخص های ارزشمند جهت ارزیابی نحوه عملکرد اورژانس است. در حال حاضر این رقم در کل حوادث ترافیکی 60 درصد است. این در حالی است که درصد پوشش خدمات اورژانس در جاده های اصلی 96 درصد، در آزاد راه‌ها 100 درصد و در بزرگراه‌ها 60 درصد است.

رئیس اورژانس کشور با یادآوری این که درصد پوشش رسیدگی و انتقال مصدومین حوادث ترافیکی به مراکز درمانی از 14 درصد در سال 1384 به 57 درصد در وضعیت فعلی رسیده است، یکی از عوامل موثر در افزایش و بهبود درصد پوشش خدمات اورژانس، نیروی انسانی شاغل در اورژانس پیش بیمارستانی است که در حال حاضر حدود 14000 نفر هستند.

وی افزود: در سال 1385 جهت پاسخگویی به حوادث پرتلفات ترافیکی به عنوان یک معضل عمومی و روزانه کشور و همچنین ارائه خدمات مناسب در بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی و انسان ساز بخصوص در حوزه درمان، ناوگان اورژانس در 3 استان کشور ( تهران ، خوزستان وگیلان ) به اتوبوس آمبولانس مجهز شد و در ادامه این برنامه، هم اکنون بیش از 56 دستگاه اتوبوس آمبولانس در اورژانس پیش بیمارستانی سراسر کشور موجود است. همچنین در سال جاری طی تشکیل جلسات تدوین استاندارد اتوبوس آمبولانس، استاندارد مذکور مصوب و به صورت ملی جهت ارائه خدمات بهتر و بیشتر بر طبق پروتکل های جهانی برای عموم مردم مورد استفاده قرار می گیرد.

اجرایی شدن طرح اورژانس یار در کشور

براساس این گزارش، آرزو دهقانی کارشناس آموزش اورژانس نیز گفت: در راستای برگزاری طرح کشوری آموزش کمک‌های اولیه در فوریتهای پزشکی، طرح اورژانس یار امسال اجرایی می شود.

وی افزود: در سال 91 بیش از 95 هزار دانش آموز در سراسر کشور تحت آموزش کمک های اولیه با سرفصل هایی چون ارزیابی بیمار و کنترل صحنه، آشنایی با ساختمان‌های بدن (آناتومی)، کمک‌های اولیه در خونریزی‌ها، کمک‌های اولیه در شکستگی‌ها، احیای قلبی – ریوی سوختگی، مسمومیت، انسداد راه هوایی قرار گرفتند. همچنین از سال 1387 تاکنون بیش از 360 هزار دانش آموز توسط مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سراسر کشور در زمینه پیشگیری از حوادث و کمک های اولیه آموزش دیده‌اند.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور گفت: نتایج مطالعات و تحقیقات گسترده نشان می داد که حتی کودکان از سن 5 سالگی توانایی یادگیری کمک‌های اولیه را داشته و این امر منجر به فرهنگ سازی دانشی و بینشی در آنها می‌شود همچنین در برنامه درسی محصلین آموزش کمک های اولیه گنجانده شده است. لذا دانش آموزان مدارس در هر مقطعی می‌توانند به عنوان یاری دهندگان اورژانس نقش داشته باشند.

وی افزود: «طرح آموزش اورژانس‌یار» با هدف یارگیری از بین مهم‌ترین افراد جامعه طراحی شده و طی آن تکنسین‌های اورژانس در مدارس حضور پیدا کرده و مسائلی مانند نحوه امدادخواهی، چگونگی شرح حال و اقداماتی که حتی کودکان نیز می‌توانند آن را برای نجات افراد مصدوم انجام دهند را به آن‌ها آموزش می‌دهند.همچنین در مقطع راهنمایی و دبیرستان آموزش‌هایی چون احیاء اولیه و نیز مدیریت صحنه در حوادث تصادفی به دانش آموزان آموزش داده می‌شود. همچنین دانش آموزان مقاطع راهنمایی و دبیرستان طی کار با مانکن‌های آموزشی نحوه احیاء بیمار دچار ایست قلبی را آموزش می‌بینند.

برگزاری طرح بسیج همگانی آموزش کمک های اولیه

کارشناس آموزش اورژانس کشور در ادامه گفت: پیرو برگزاری بسیج همگانی آموزش احیاء در سال های گذشته و با توجه به گزارشات ارسالی از سوی دانشگاه ها و نظر به استقبال عموم مردم از این طرح، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور در سال 1389 تصمیم به برگزاری طرح " بسیج همگانی آموزش کمک های اولیه در فوریتهای پزشکی " با سرفصل کامل تر و در سه سطح مقدماتی(6 ساعته)، پیشرفته ( 20 ساعت) و تربیت مربی ( 46 ساعت) در سراسر کشور گرفت.

وی افزود: این طرح به صورت رایگان با همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور، دانشگاههای علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی و مراکز مدیریت حوادث وفوریتهای پزشکی در سراسر کشور در حال اجراست. در سال گذشته بیش از 250 هزار نفر تحت آموزش رایگان قرار گرفته اند. این طرح آحاد مردم، پرسنل دولتی و غیردولتی و گروههای امدادی هلال احمر، پلیس، آتش نشانی و سایر گروهها مثل آموزش و پرورش و بسیج را شامل می شود. در سال 91 بیش از 95هزار دانش آموز، 7500 معلم ، 18 هزار نیروی نظامی و انتظامی، 4 هزار راننده و 15 هزار خانم خانه دار تحت این آموزش ها قرار گرفته اند.

گفتنی است، بیست و پنجمین همایش روسای مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سراسر کشور با محورهایی چون برنامه چهارم و پنجم توسعه و امداد هوایی، دهه ایمنی جاده‌ها، آموزش تخصصی نیروهای اورژانس 115 و مباحث آموزش همگانی با رویکرد پیشگیری از حوادث و آموزش کمک های اولیه به عموم مردم و بحران امروز در تهران در حال برگزاری است .

همچنین در این همایش یک روزه روسای مراکز قطب شمال شرق (مشهد)، جنوب غرب (اهواز) و شمال غرب (تبریز) در گزارش واحدی از دانشگاه‌های زیر مجموعه مشتمل بر عملکرد برنامه چهارم و اقدامات انجام شده در برنامه پنجم توسعه در خصوص پوشش خدمات راه های روستایی و فرعی، نگهداری از ناوگان آمبولانس، ‌کاهش مراکز پیام با رویکرد به توسعه مراکز ارتباطات و فرماندهی به فن آوری های نوین ارائه می کنند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>