سلامت نیوز : احمد نیکنام پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی «زلزله تهران از شایعه تا واقعیت» اظهار داشت: شاید در قدیمالایام مقیاسی برای اندازهگیری بزرگی زلزله وجود نداشت و از سال 1953 به این طرف این امکان صورت گرفت اما بر اساس مطالعات زمینشناسی تهران دارای گسلهایی است که نشان میدهد وقوع زلزله در تهران قطعی است اما زمان آن مشخص نیست.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ وی با تأکید بر اینکه هر گونه مطالعات آماری و روش سنتی موجود نمیتواند عدد واقعی زلزله را در تهران تخمین بزند خاطرنشان کرد: گسل مشاء در شمال تهران و گسل شهرری از جمله گسلهایی هستند که در حوزه تهران فعال هستند.
این متخصص حوزه مهندسی زلزله و ساختمان در پاسخ به اینکه چه تصویری از زلزله احتمالی تهران میتوان ترسیم کرد گفت: زلزله تهران با فعال شدن هر یک از 4 گسل ممکن است رخ دهد اما این به این معنی نیست که همه تهران به یکباره بلرزد و ممکن است تنها یک قسمتی از شهر زلزله رخ دهد.
نیکنام گفت: باید تمام گسلهای حوزه نزدیک تهران فعالیت غیرعادی دارند و به نظر میرسد باید خودمان را از پیش برای وقوع زلزله آماده کنیم.
عضو کمیته تدوین آییننامه زلزله با طرح این سؤال که باید پرسید آیا ساختمانهای شهر طوری طراحی شده که در برابر زلزله کمترین خسارت را ببیند و تلفات جانی نداشته باشد و آیا اکنون این امکان را داریم که ساختمان ها را ارزیابی کنیم تا ببینیم چقدر در برابر زلزله آسیبپذیرند چرا که از نظر علمی این امکان مهیاست و باید به اجرا در بیاید.
نیکنام به کار گرفتن مهندسان تازهکار را برای ساخت برجهای بلند مرتبه در تهران یکی از آفتها برشمرد و گفت: به جای اینکه ساختمانها را شیکتر کنیم باید به دنبال مقاومسازی آنها باشیم چرا که ساختمانهای نامنظم در برابر زلزله آسیبپذیرترند و در این میان نقش سازمان نظام مهندسی به عنوان ناظر بر عملکرد مهندسان و سایر نهادهای ذیربط پررنگتر است.