سلامت نیوز : مکش نامناسب یا عدم مکش لولههای بخاری گازی یا نفتی، سوختن ناقص نفت بخاری، بد کار کردن شومینه گازی یا سوختن ناقص شومینههایی که سوخت آنها چوب است، سوختن ناقص زغال (در منقلهایی که برای کرسی استفاده میشود)، بد کار کردن اجاق خوراکپزی، سوختن ناقص یا نامناسب آبگرمکن ژنراتورهای خانگی و در جا کار کردن خودرو در پارکینگ در بسته، از دلایل عمده مسمومیت با گاز مونواکسید کربن است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ پیشگیری از مسمومیت با گاز مونواکسید کربن امری ضروری است که در این راستا استفاده از از وسایل گرمایشی استاندارد ، اطمینان از مکش کامل و مناسب لولههای بخاریها، بازبینی صحت کار وسایل گرمایشی و باز بودن مسیر دودکش توصیه می شود.
از نشانههای مسمومیت با گاز مونواکسید کربن میتوان به سردرد، سرگیجه، استفراغ، کاهش سطح هوشیاری و نهایتاً اغما و مرگ اشاره کرد.
اولین و مهمترین اقدام برای نجات فردی که دچار مسمومیت با مونوکسید کربن و سایر انواع گازگرفتگی شده، رساندن اکسیژن (هوای تازه) به او است؛ به همین دلیل به محض مشاهده فردی که دچار گازگرفتگی شده، باید پنجرهها را باز کنید تا هوای تازه سریعاً وارد اتاق شود و در صورت امکان، فرد گازگرفته را به پنجره نزدیک کنید. منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید و سریع با اورژانس115 تماس بگیرید.
بلافاصله دستمال مرطوبی جلوی دهان و بینی بگیرید تا دچار گازگرفتگی نشوید، منبع نشت گاز را شناسایی و قطع کنید. تا رسیدن اورژانس هیچ خوراکی یا نوشیدنی به فرد گاز گرفته ندهید؛ چون به دلیل حالت تهوع احتمال خفگی بیشتر میشود، به زنان باردار، کودکان و سالمندان زودتر از بقیه آسیبدیدهها کمک کنید.