Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

کاهش رشد در کودکان زنگ خطر یک بیماری زمینه‌ای است

$
0
0
سلامت نیوز:‌ کاهش رشد در کودکان با توجه به قد و وزنشان می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک بیماری زمینه‌ای باشد.

دکتر مهاجری تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: رشد در انسان از دوران جنینی شروع می‌شود و از تولد تا دو سالگی بیشترین رشد در کودک صورت می‌گیرد به طوری که حدود 35 سانتی‌متر به قد کودک در دو سال اول اضافه می‌شود.

وی گفت: بعد از دو سالگی سرعت رشد کاهش می‌یابد و سالانه حدود 6 سانتی‌متر به طول قد افزوده می‌شود.

همچنین رشد پسر مربوط به دوران بلوغ است که در این پروسه که حدود 2 تا 3 سال طول می‌کشد افزایش قد در پسران 25 تا 35 سانتی‌متر و 20 تا 25 سانتی‌متر در دختران انجام می‌شود.

 این فوق تخصص غدد با بیان این که رشد قدی تا سن مشخص صورت می‌گیرد اظهار داشت: در دختران بیشترین رشد در بین سن 15 تا 17 سالگی و در پسران بین سن 16 تا 18 سالگی صورت می‌گیرد چرا که بعد از این سن صفحات رشد بسته می‌شود و دیگر افزایش رشد قدی صورت نخواهد گرفت.

وی ادامه داد: رشد قدی انسان وابسته به هورمونهایی همچون هورمون‌های جنسی، غدد فوق کلیوی و تیروئید و رشد است که مهمترین آن هورمون رشد است که بعد از تولد وجود کافی این هورمون تا زمانی در صفحات رشد بسته نشده باشد اهمیت بیشتری دارد.

مهاجری تهرانی با اشاره به این که برخی از افراد دچار کمبود هورمون رشد هستند تصریح کرد: وقتی کودک را از نظر قد و وزن با منحنی رشد مقایسه کردیم متوجه کاهش رشد او شدیم باید این موضوع را یک زنگ خطر حساب و علت آن را جویا شویم چرا که ممکن است کودک دچار یک بیماری زمینه‌ای باشد و همین باعث کاهش رشد او نشده باشند.

وی با تاکید بر این که سوء‌تغذیه یکی از علل کاهش رشد در کودکان است خاطرنشان کرد: بعد از بررسی‌ها علت کاهش رشد ناشناخته ماند تحقیقات نشان داده که می‌توان با استفاده از هورمون رشد قد پسرانی که به 160  و قد دخترانی که 150 نرسیده است قد را تا حدی افزایش داد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles