Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

شکستن قولنج انگشتان، باعث آرتروز زودرس می‌شود

$
0
0

سلامت نیوز : رحمت‌الله حافظی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: از قدیم اعتقاد براین بوده که شکستن قولنج انگشتان می‌تواند باعث آرتروز زودرس شود یا این که مفصلی که این عمل در آن انجام می‌شود مستعد آرتروز زودرس می شود چرا که بافت نرم اطراف مفصل، دچار کشیدگی می‌شود و به دنبال آن به عنوان یک واکنش دفاعی هم، لبه‌های استخوان رشد می‌کنند و در اطراف آن مفصل، حالتی شبیه آرتروز ایجاد می‌کنند.

این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ادامه داد: به همین خاطر هم بزرگان فامیل و هم پزشکان از قدیم‌الایام می‌گفتند که شکستن قولنج فقط یکی دو بار در روز و آن هم برای رفع خستگی مجاز است و اگر افراد عادت به انجام این عمل به طور مکرر در طول زمان داشته باشند این عمل تهدیدی برای سلامت آنان مفصل محسوب می‌شود.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله تصریح کرد: اخیراً مقالاتی دیده شده که عنوان می‌کند این عمل آسیب قابل توجهی به مفاصل نمی‌زند اما احتیاط شرط عقل است و بهتر است افراد یکی دو بار بیشتر در طول روز این کار را انجام ندهند.

وی به افرادی که عادت به این کار دارند توصیه کرد تا با انجام ورزش‌های کششی، عضلات و مفاصل را ورزش داده تا احساس نیاز به این کار و شکستن مفاصل به تدریج در آنها از بین برود.

حافظی در پاسخ به پرسش فارس، مبنی بر اینکه تا چه حد شکستن قولنج رفع خستگی می‌کند گفت: این کار در فرد احساس آرامش ایجاد می‌کند چرا که حبابی که درون کپسول مفصل ایجاد می‌شود یک مقدار فشار ایجاد کرده و آن افزایش فشار و کشیدگی در کپسول، باعث خستگی می‌شود که به دنبال شکستن قولنج انگشتان، این حباب بزرگ می‌شکند که در نتیجه فشار داخل کپسول کمتر می‌شود و فرد احساس آرامش بیشتری می‌کند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به پرسش دیگر فارس، مبنی بر اینکه چرا در هنگام شکستن قولنج انگشتان صدایی مثل کلیک ایجاد می‌شود گفت: پیرامون تمام مفاصلی که حرکت را به عهده دارند یک کپسول وجود دارد که داخل آن مایعی است تحت عنوان سینوویال که داخل این مایع حباب‌هایی از هوا وجود دارد.

حافظی ادامه داد: با گذشت زمان این حبابها به هم متصل شده و حبابهای بزرگتری را ایجاد می‌کند که وقتی فرد مفصل را تحت فشار قرار می‌دهد و می‌کشد این فشار منفی باعث ترکیدن آن حباب بزرگ و تبدیل به حباب‌های کوچکتر می شود که موقع خم کردن بند انگشتان و فشار دادن به آنها صدایی شنیده می‌شود.

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: اگر شکستن قولنج انگشتان در افراد به صورت عادت نباشد تخریب کننده نیست اما اگر به صورت مکرر تکرار شود باعث آرتروز زودرس مفصل می شود که در ادامه می‌تواند بافت نرم اطراف مفصل را دچار کشیدگی کند که در نهایت با عدم ثبات آن مفصل مواجه خواهیم شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>