علی اکبر محزون در گفتگو با مهر به تحقیق انجام شده با توجه به اطلاعات مرکز آمار ایران اشاره کرد و افزود: در این پژوهش 2 درصد از جمعیت کل کشور یعنی حدود یک میلیون و 481 هزار و 586 نفر که 423 هزار و 627 خانوار می شوند،مورد مطالعه بررسی کنندگان قرار گرفتند که نتایج آن به تازگی به پایان رسیده است.
وی گفت: در این نمونه گیری زنانی که یک بار تجربه ازدواج را داشته اند مورد تحقیق قرار گرفته اند و طی آن مشخص شد که 14.4 درصد این افراد بدون فرزند هستند که البته برخی از این زنان تازه ازدواج کرده اند اما در مطالعات ما محاسبه می شوند.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال تاکید کرد: همچنین 18.9 درصد از جمعیت مورد مطالعه فقط یک فرزند و 20.9 درصد نیز دارای دو فرزند هستند.
محزون افزود: در مجموع براساس این آمار رسمی 33.3 درصد از جمعیت زنانی که مورد مطالعه قرار گرفته اند حداکثر یک فرزند دارند که این آمار یک سوم این افراد را شامل می شود که می توان این آمار را به کل جمعیت تعمیم داد.
به گفته وی ، این آمار در نقاط شهری متفاوت است بطوریکه 14.7 درصد بدون فرزند ، 19.9 درصد یک فرنزد و 22.5 درصد نیز دو فرزند دارند که این آمار نشان می دهد که درصد تک فرزندی در شهرها از میانگین کشوری بالاتر است و در نقاط روستایی نیز 13.9 درصد بدون فرزند ، 16.4 درصد دارای تک فرزند و 16.7 درصد نیز دارای دو فرزند هستند.
این مسئول در سازمان ثبت احوال به تفاوت این آمار در مناطق شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: در خانواده های روستایی با توجه به نوع زندگیشان تعداد تک فرزندی کم است و پرجمعیت هستند.