مریم شیرمستی در گفت وگو با (ایسنا) ، با بیان اینکه تغذیه کمکی به نوزاد باید از سن چهار تا شش ماهگی آغاز شود، گفت: اگر تغذیه کمکی قبل از این سن آغاز شود میتواند مشکلات گوارشی برای نوزاد ایجاد کند.
وی ادامه داد: تغذیه کمکی که بعد از این دوران آغاز میشود باید از غذاهایی با غلظت کم از جمله فرنی باشد. توصیه میشود غلظت آن نزدیک به غلط شیر مادر باشد.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه دادن غذای کمکی به نوزاد باید به تدریج از یک قاشق مرباخوری در مدت یک هفته تا سه تا چهار قاشق غذاخوری افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: بعد از فرنی میتوان از حریره بادام و شیربرنج استفاده کرد.
شیرمستی تصریح کرد: بعداز مدتی می توان سوپ را به غذاهای کودک اضافه کرد که توصیه میشود سوپ مخلوطی از پروتئین مرغ یا گوشت، سیب زمینی، هویج و جعفری میکس شده باشد.
به گفته وی بهتر است از جو، رب گوجه و ادویه برای سوپ کودک در این سن استفاده نشود.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: برای هفتههای بعد می توان انواع پوره سبزیجات از جمله هویج، سیب زمینی، کدوحلوایی و ... را به کودک داد. همچنین انواع مرکبات، گوجه فرنگی، کیوی، آلبالو، توت فرنگی، عسل، خربزه و ماهی از جمله مواد غذایی است که تا یک سالگی نباید به کودک داده شود.
وی با بیان اینکه بعد از یکسالگی هم نباید غذاهای ممنوعه را یکباره به کودک داد، گفت: استفاده از غذاهای مصنوعی از جمله سوسیس و کالباس، غذاهای دارای رنگ مصنوعی، نوشابه و ادویه همچنان تا دو سالگی برای کودک توصیه نمیشود.