Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

نمک یددار ضریب هوشی 60 میلیون نفر را در کشور افزایش داد

$
0
0
سلامت نیوز : رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: 23 سال است که نمک ید‌دار در کشور مصرف می‌شود و این مسئله در طول این سال‌ها باعث شده که ضریب هوشی 60 میلیون نفر اضافه و از بروز 20 میلیون گوآتر نیز پیشگیری شود.

فریدون عزیزی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: اضافه کردن ید به نمک فقط برای کاهش گوآتر نیست، بلکه برای آنکه جنین، نوزاد و در ادامه کودک رشد ذهنی، عصبی و روانی کامل داشته باشد، ید به نمک اضافه می‌شود.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: 23 سال است که نمک ید‌دار در کشور مصرف می‌شود و این مسئله در طول این سال‌ها باعث شده که ضریب هوشی 60 میلیون نفر به خصوص کودک و نوجوان اضافه شود و از بروز 20 میلیون گوآتر نیز پیشگیری شود.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در 15 سال اول برنامه تغذیه با نمک یددار یعنی در سال‌های 1370 تا 1385 با نظارت کامل وزارت بهداشت و همکاری همه سازمان‌ها این امر به نحو کامل و بسیار عالی انجام شد، ولی مطالعات اخیر نشان داده است که درصدی از نمک‌های موجود فاقد ید هستند.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم ادامه داد: این مسئله به ویژه در 5 استان کشور مشاهده شده است و در آزمایش و شاخص‌هایی که از میانه ید ادرار به دست آمده است مقدار مناسب پائین‌تر از دوز موردنظر است.

عزیزی افزود: این امر حدود 3 سال است که به تمام دوایر ذی‌ربط اطلاع داده شده و جلسات متعددی برگزار شده است، ولی هنوز به نظر می‌رسد که تصمیم مطلوبی در مورد یددار نبودن بعضی از نمک‌های موجود در این 5 استان حاصل نشده است.

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم اظهار داشت: ما مجدداً قرار است ید ادرار را در سطح کشور و در دانش‌آموزان و زنان باردار با کمک وزارت بهداشت بسنجیم و اگر هنوز کاستی وجود داشت این مسئله را به طور رسمی اطلاع خواهیم داد.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه حل موجود برای حل این مسئله را نظارت بیشتر ارگان‌های موجود و همچنین وزارت بهداشت عنوان کرد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>