دکتر حسین کرمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که سنگ کلیه یکی از شایعترین بیماریها در ایران است که باعث احساس درد شدید کلیهها به علت حرکت سنگ کلیه به لوله حالب در افراد میشود، افزود: درد سنگ کلیه به سلطان دردها مشهور بوده و حتی از درد زایمان نیز شدیدتر است.
وی ادامه داد: رژیم غذایی پرپروتئین، نوشیدن کم آب، مصرف زیاد نمک و تشکیل سنگ کلیه میتواند باعث تشکیل سنگ کلیه در بدن افراد شود.
این متخصص جراحی کلیه آب و هوای گرم و مرطوب و تعریق زیاد بدن را از علل دیگر تشکیل سنگ کلیه عنوان کرد و افزود: کم تحرکی طولانی مدت، وجود انسداد طول کشیده در مسیر کلیه ها نیز میتواند به سنگ کلیه منجر شود.
دکتر کرمی در رابطه با تشخیص سنگ در کلیه افراد گفت: ساده ترین راه تشخیص سنگ در کلیهها انجام سونوگرافی است و تنها در صورت نیازعکس رنگی یا IVP توسط پزشک انجام میشود.
متخصص جراحی کلیه با بیان این که میتوان از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری کرد، افزود: با رعایت نکاتی چون مصرف میزان مناسب مایعات به این شکل که افراد هر 2 ساعت یک لیوان آب بنوشند. در صورت عدم مصرف آب، چای کمرنگ و دستور رژیم غذایی آبکی میتواند مفید واقع شود.
وی به افراد توصیه کرد: بهتر است افراد رژیم غذایی روزانه خود را تعدیل و از مصرف پروتئین حیوانی بیش از حد خودداری کنند. همچنین میزان مصرف نمک در وعده های غذایی خود را کم کنند.
دکتر کرمی با اشاره به این که تشخیص زودهنگام سنگ کلیه تاثیر مطلوبی در درمان دارد، توصیه کرد: هر 6 ماه سونوگرافی از کلیهها و مثانه با نظر پزشک متخصص ارولوژی ضروری است و در صورت تشخیص سنگ در کلیه نسبت به درمان آن اقدام کنند و آن را به تأخیر نیندازند.
وی در پایان اظهار کرد: در صورت تکرار سنگ سازی افراد باید با مراجعه به پزشک متخصص ارولوژی علت تشکیل سنگ را مشخص و درمان پیشگیری را انجام دهند. 96 درصد سنگها امروزه با سنگ شکنی و آندوسکوپی قابل درمان است و برای درمان نیازی به ایجاد شکاف در پهلو نیست.