دکتر علی اکبر پورفتحاله در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون هنوز با بحران روبروست، عنوان کرد: بحران هم به این خاطر به وجود آمده است که بخش عمده اعتباراتی که تحت عنوان اعتبارات جاری دریافت میکنیم، اعتبارات مصرفی است که باید صرف تهیه آنتیسرمهای مورد نیاز تشخیص گروههای خونی، کیتها، کیسهها و سایر ملزومات مصرفی شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در اکثر دستگاهها 80 تا 90 درصد اعتبارات پرسنلی و 10 تا 15 درصد اعتبارات مصرفی و جاری است. هزینه پرسنلی در انتقال خون حدود 25 درصد کل منابع را در بر میگیرد و مابقی صرف تامین هزینههای جاری از جمله خرید ملزومات و مواد مصرفی میشود.
رییس سازمان انتقال خون با بیان اینکه متاسفانه علیرغم نقش حیاتی بودجه در تامین ملزومات مصرفی انتقال خون، بودجه به صورت یک دوازدهم ابلاغ می شود و در این صورت عملا نمیتوانیم هیچ اقدام قابل توجهی را در زمینه تهیه ملزومات مصرفی در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: وجود مشکل در تامین ملزومات مصرفی به یکی از چالشهای عمده انتقال خون تبدیل شده است.
رایزنی برای تامین اعتبار و افزایش حقوق پرسنل انتقال خون
پورفتحاله با اشاره به رایزنی با وزارت بهداشت برای تامین اعتبارات مورد نیاز این سازمان گفت: دکتر هاشمی در جلسه شورای عالی انتقال خون هم بر دو موضوع حمایت و تامین اعتبار مورد نیاز و همچنین بهبود حقوق پرسنلی تاکید ویژه داشت. متاسفانه سطح دریافتی پرسنل انتقال خون از بسیاری دانشگاههای علوم پزشکی کشور پایینتر است.
هیچ نیروی جدیدی را به انتقال خون نخواهم آورد
رییس سازمان انتقال خون درباره تغییرات مدیریتی پس از ورود به به این سازمان نیز تاکید کرد: اصراری برای تغییر در بدنه انتقال خون ندارم. با همه کارمندان انتقال خون، سالها کار کردهام و در این چند سال هیچ گاه ارتباطم با انتقال خون قطع نشده است. تا زمانی که با مشکل جدی روبرو نشوم، هیچ نیروی جدیدی را به سازمان نخواهم آورد.