Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

واگذاری ۱۰ مسئولیت و تصدی وزارت بهداشت به نظام پرستاری

$
0
0
سلامت نیوز : رئیس سازمان نظام پرستاری با اعلام ابلاغ صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران توسط این سازمان گفت: با توافقاتی که با وزیر بهداشت داشته‌ایم قرار است 10 تا 15 مورد از تصدی های وزارت بهداشت را سازمان نظام پرستاری تقبل کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ محمد میرزابیگی صبح امروز در نشست خبری که در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد گفت: خدمات پزشکی تخصصی سامان یافته و میکروتخصص موجود است اما متأسفانه مراقبت‌های متناسب از آن وجود ندارد.

وی ادامه داد: هر جا که بحث از مراقبت‌های درمانی مطرح است ارائه کنندگان آن پرستاران هستند. لازمه این مراقبت‌ها داشتن صلاحیت‌های حرفه‌ای در گروه ارائه کننده یعنی داشتن سواد لازم و برخورداری از اخلاق حرفه‌ای متناسب است.

میرزابیگی گفت: همچنین باید مکانی برای رسیدگی به شکایات مردمی به عنوان سازمان حرفه‌ای وجود داشته باشد. اگر پرستاری را در کشور به عنوان متولی مراقبت‌ها قبول داشته باشیم حرفه‌ای است که الزامات آن وجود دارد و در حال تقویت است.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور افزود: وجود سازمان نظام پرستاری و دانشکده‌های پرستاری لزوم این مراقبت‌ها را نشان می‌دهند اما دو موضوع نبود پروانه صلاحیت حرفه‌ای و نبود آموزش ضمن خدمت از مسائلی است که باید برای این مراقبت‌ها به پرستاران داده شود.

میرزابیگی گفت: آموزش ضمن خدمت به عنوان خدمتی که به صورت بازآموزی باشد وجود نداشته است که اکنون به وجود آمده اما سازمان یافته نیست. پروانه صلاحیت حرفه‌ای نیز باید به دست کسانی که با جان مردم سر و کار دارند داده شود که این پروانه در همه جای دنیا به پرستاران داده می‌شود که تا زمان 2 تا 5 سال تمدید و تجدید می‌شود.

وی تصریح کرد: به همین دلیل در یک تفاهم‌نامه میان سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت و با حمایت وزیر وقت، آیین‌نامه صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای توسط سازمان نظام پرستاری نهایی شده و به وزیر ارائه شده است. مدت اعتبار این پروانه 4 سال دیده شده و به زودی از سوی وزیر برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

میرزابیگی همچنین با اشاره به اینکه پرستاران از نوع خدماتی که ارائه می‌دهند راضی نیستند گفت: توانمندی پرستاران بسیار بیشتر از خدمات ارائه شده است اما نمی‌توانند متناسب با دانش خدمات ارائه دهند.

وی تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند معاونت پرستاری وزارت بهداشت پاتوقی برای پرستاران است در حالی که این معاونت مراقبت‌ها را از محرومیت در خواهد آورد. این مراقبت‌ها حق مردم است و تاکنون به درستی ارائه نشده است.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور افزود: زمانی که در برنامه‌ریزی‌ها جایگاه متولی در بحث مراقبت وجود نداشته باشد، شاهد خواهیم بود که به طور مثال در بیمارستان امام تهران قبل از انقلاب هزار پرستار وجود داشته و اکنون 1200 نفر شده اما تعداد کارمندانش از 500 نفر به 4 هزار نفر افزایش یافته است.

 

وی ادامه داد: یا در یک دانشگاه علوم پزشکی از بین حدود 19 هزار و 500 کارمند، 5 هزار پرستار وجود دارد و سایر نیروها پشتیبانی و دیپلمه هستند، در عصری که به خدمات تخصصی نیاز است چنین ترکیبی قابل قبول نیست.

میرزابیگی گفت: به ازای هر هزار نفر اگر 3 تخت بیمارستانی لازم داریم باید اضافه کنیم که به ازای هر تخت چند پرستار نیاز است تا امروز هنوز استاندارد پرستار به ازای تخت به صورتی که در کشور قابل اجرا باشد به جمع‌بندی نرسیده‌ است.

وی گفت: در زمان حاضر 0.4 تا نیم نفر پرستار در 24 ساعت به ازای هر تخت در کشور خدمات می‌دهند که این باعث می‌شود پرستاران چند شیفته کار کنند و هر پرستار با 20 تا 30 بیمار سر و کار داشته باشد.

میرزابیگی افزود: بنابراین اگر بخواهیم مراقبت‌های بیماران علمی و استاندارد باشد باید مدیریت ارشد اجرای مراقبت‌ها که در معاونت پرستاری وزارت بهداشت ایجاد شده با جدیت کارش را آغاز کند.

وی افزود: افرادی که خارج از وزارت بهداشت هستند می‌گویند برای تشکیل معاونت پرستاری از اهرمهایی استفاده کرده‌ایم اما تعداد پرستاران زیاد است و این طور نیست. اگر تشکیل معاونت پرستاری به نفع مردم نبود دنبال تشکیل این معاونت نمی‌رفتیم.

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: درخواست تشکیل این معاونت به دولت قبلی ختم نمی‌شود بلکه در سال 76 در نامه‌ای تشکیل معاونت پرستاری را در وزارت بهداشت درخواست کردیم.

وی افزود: در سال 75 نیز با رئیس مجلس وقت نامه‌نگاری شد که معاونت پرستاری تشکیل شود اما به عمر دولت دهم رسید و اکنون نباید گفت این معاونت به چه دردی می‌خورد بلکه باید مطالبات را درخواست کنیم.

میرزابیگی گفت: اگر 1.8 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی عملی شود. مردم را نجات خواهیم داد. بیماران ICU از مظلومیت در می‌آیند. همچنین مطالبات هدفمندتر می‌شود.

وی افزود: در وزارت بهداشت نباید این زمزمه به وجود بیاید که معاونت پرستاری به چه درد می‌خورد. هشدار من به کسانی است که زمزمه‌هایی راه انداخته‌اند و باید جواب مردم را بدهند.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: در نوع خدمت‌رسانی یک جانبه‌نگری کرده‌ایم. و اکنون تمام برنامه‌ریزی پرستاران بر بالین انجام می‌شود. بیماری‌های مزمنی مانند بیماری‌های قلبی، ریوی، کلیوی و سرطان‌ها هزینه‌بر هستند و بسیاری از آنها درمانی ندارند بنابراین می‌توان با سیاست‌گذاری درست خدمات مراقبتی ایجاد کرد تا هزینه‌های هتلینگ و ... کاهش یابد.

میرزابیگی گفت: مراقبت‌های پرستاری در سطح جامعه و مردم کم است به همین دلیل مراقبت در منازل نیز با توافق‌های خوبی که با وزارت بهداشت کرده‌ایم سامان پیدا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بحث عدالت در سلامت مغفول مانده گفت: عدالت بیمه‌ای باید برقرار شود اکنون بیمه‌ها در نوع خدمت‌رسانی آنچنان که باید عدالت را رعایت نمی‌کنند و فقط خدماتی که دوست دارند را پوشش می‌دهند و با این عنوان که بودجه نداریم پوشش مناسب ندارند.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: بیمه‌ها باید در پوشش عمق نفوذ بیمه‌ای، میزان امنیت روانی و از بین بردن انحصارات بیمه‌ای تلاش کنند و عدالت را توسعه دهند.

وی عدالت در تأمین و توزیع منابع را از دیگر خواسته‌های پرستاران عنوان کرد و گفت: انتظار نداریم دولت 200 مجوز استخدامی بدهد بلکه با جابجا کردن مجوزها می‌توانیم عدالت را در توزیع داشته باشیم. عدالت در خدمت‌رسانی نیز با اولویت مناطق محروم و خدمت به اقشار بی‌پول نیز باید محقق شود که با شکستن انحصارات بیمه‌ای دست یافتنی خواهد بود.

* تقبل 10 تا 15 خدمت وزارت بهداشت از سوی نظام پرستاری

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: توافقاتی با وزیر بهداشت داشته‌ایم و قرار است برنامه‌ای ارائه شود که 10 تا 15 خدمت را از تصدی وزارت بهداشت تقبل کنیم به این ترتیب این خدمات از دوش دولت کم خواهد شد.

وی تصریح کرد: با ایجاد معاونت پرستاری و امتیازاتی که داده می‌شود. می‌توانیم این خدمات را ارائه دهیم البته به شرطی که بسته جمع‌بندی شده خواسته پرستاران به مرحله عمل برسد. امیدواریم تا پایان هفته این بسته نهایی شود و در این صورت ظرف 3 سال آینده تغییرات خوبی در نحوه خدمت‌رسانی را شاهد خواهیم بود.

میرزابیگی با اشاره به برخی از این خدمتها که به نظام پرستاری واگذار می‌شود گفت: در مورد برخی آموزش‌ها اعلام آمادگی کرده ایم مانند آموزش‌های ضمن خدمت و بازآموزی که منتهی به مدرک نمی‌شود. همچنین تقبل تأمین نیروی انسانی از طریق تعاونی‌ها نمونه‌هایی از این خدمات است.

* فصل بودجه نویسی است، دانشگاه‌ها نگویند پول نداریم

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به نزدیکی به مهر و فصل بودجه نویسی گفت: تمام مدیران وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاه علوم پزشکی را دعوت می‌کنیم تا به بند 8 آیین‌نامه قانون ارتقای بهره‌وری توجه کنند و نگویند که دولت پول و مجوز استخدام نداده است.

وی تصریح کرد: در این آیین‌نامه آمده است تا هر دانشگاه از نظر نیروی مورد نیاز و بودجه لازم درخواست‌های خود را ارائه دهد و سازمان نظام پرستاری پیگیری کند این طور نباشد که سال آینده دوباره بگویند دولت مجوز و بودجه نداد.

* سلامت معنوی به بیمارستان‌ها می‌آید

میرزابیگی با تأکید بر ساماندهی مراقبت‌های معنوی و توجه به سلامت معنوی گفت: در بسته تدارک دیده شده از سوی سازمان نظام پرستاری سلامت معنوی مورد توجه قرار گرفته و در کشوری که ادعا دارد مرکز توجه جهان اسلام است باید بیماران از این خدمات بهره بگیرند.

وی تصریح کرد: بیماران در بخشهای بیمارستانی حتی برای وضو گرفتن، نماز خواندن، نیایش و دسترسی به کتب دینی با مشکل مواجهند و در جاهایی حتی بد می‌دانند بنابراین باید امکانی فراهم کرد که سلامت معنوی تأمین شود.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور در مورد آخرین وضعیت قانون ارتقای بهره‌وری و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری گفت: یک ماه قبل جلسه‌ای را با وزیر بهداشت، معاون پرستاری و معاون درمان وزارتخانه برگزار کردیم و وزیر وقت به دلیل بحران‌های ناشی از دارو اعلام کرد که اجرای این قانون به بعد موکول شود.

میرزابیگی تصریح کرد: به همین دلیل ما هم نمی‌توانستیم اولویت‌های کشور را نادیده بگیریم بنابراین از هفته‌های آینده با درخواست بودجه مسائل پرستاری را دنبال خواهیم کرد.

* وزیر بهداشت قبلی یک بیستم منابع پرستاری را تأمین کرد

میرزابیگی گفت: در زمان وزیر بهداشت قبلی قرار شد فقط یک بیستم منابع برای اجرای قانون ارتقای بهره‌وری تأمین شود. معمولاً وزرای بهداشت در دولت گذشته بد عمل کردند در اواخر هم پیشنهاد دادند که معنی‌اش این بود منابع تأمین نشود واین قانون زمین بخورد به همین دلیل به درخواست سازمان این بحث مسکوت ماند و آن را امضا نکردیم تا در فرصت مناسب پیگیری شود.

میرزابیگی تصریح کرد: در طول 2، 3 سال گذشته با وجود اعلام آمادگی رئیس مجلس و رئیس جمهوری برای استخدام پرستار از هیچ دانشگاه علوم پزشکی و وزارتخانه‌ای ندیدیم که درخواست مجوز استخدام پرستار بدهد. وزیر بهداشت قبلی نیز در این مورد نامه‌ای به دولت و مجلس ننوشت.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: هر دو وزیر بهداشت دولت دهم در مورد مطالبات پرستاران به خوبی عمل نکردند. علی‌رغم اینکه تیم دولت خوب کار کرد و مجلس برای تصویب لایحه آماده بود اما به نظر می‌آید از زمان دولت هاشمی با جلساتی که برگزار شد تا در زمان خاتمی و احمدی‌نژاد مسئولان آمدند و گفتند دیر شد و حیف شد امیدواریم برای دولت یازدهم این جمله تکرار نشود.

* 30 درصد ایرانی‌ها فشار خون قطعی دارند

وی در مورد اجرای طرح غربالگری فشار خون که سال گذشته از سوی پرستاران اجرا شد گفت: از سوی وزارت بهداشت 3 میلیون نفر و از سوی سازمان نظام پرستاری 2 میلیون نفر غربالگری شدند و مشخص شد که 30 درصد مردم کشور ما بر اساس این طرح فشار خون قطعی دارند.

میرزابیگی گفت: نیمی از این افراد نمی‌دانند که به فشار خون مبتلا هستند و در همین طرح افرادی شناسایی شدند که در شرایط بحرانی قرار داشتند و از خیلی مرگ و میرها جلوگیری شد.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>