سلامت نیوز : یک فوق تخصص بیماریهای ریه مجاورت کودکان در برابر دود سیگار را مانعی برای رشد کامل ریه آنها عنوان کرد و گفت: التهاب برونش و برونشیت مکرر در کودکان، ناشی از تماس با دود سیگار موجب میشود سیستم تنفسی این افراد همواره درگیر بوده و ریه آنها به اندازه کافی رشد نکند.
دکتر ام البنین پاک نژاد در گفت وگو با ایسنا ، اظهار داشت: باید مراقب بود تا آنجا که میتوان برای حفظ سلامت ریههای کودکان از تماس آنها با مواد محرک همچون مواد شیمیایی خودداری شود. علاوه بر این باید توجه داشت حضور کودکان در محیطهایی که در آنجا سیگار استعمال می شود به خصوص تماس مداوم آنها با دود سیگار والدین می تواند منجر به التهاب برونش در آنها شود.
وی افزود: التهاب برونش و برونشیت مکرر در کودکان موجب می شود سیستم تنفسی همواره درگیر بوده و ریه آنها به اندازه کافی رشد نکرده و به حجم طبیعی نرسد. از آن جا که تنها تا سن 18سالگی به حجم ریههای انسان اضافه میشود، تکرار این مساله احتمال ابتلا به مشکلات ریوی و تنفسی در بزرگسالی را برای این کودکان به همراه دارد.
دکتر پاک نژاد یادآور شد: پیشگیری از مجاورت کودکان با دود سیگار که مهمترین عامل ایجاد کننده برونشیت به شمار می رود، از سوی والدین باید جدی گرفته شود.
عضو هیات علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بحث پیشگیری و درمان برونشیت در کودکان باید جدی گرفته شود، اظهار داشت: تکامل نیافتن حجم ریه بطور کامل تا اتمام زمان رشد آن باعث می شود کودک پس از رسیدن به سن بزرگسالی با ریه ای در اندازه ریه یک کودک زندگی کند و همین عامل وی را مستعد ابتلا به بسیاری از بیماریها میکند.