Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

روش PRT بهترین درمان کمردرد به علت تنگی کانال نخاعی است

$
0
0

سلامت نیوز : رییس مرکز تصویربرداری مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره)، با بیان این که نزدیک به 80 درصد مردم برای حداقل یک بار به طور جدی کمردرد را تجربه می‌کنند، افزود: بیمارانی که مدتها از کمردرد رنج برده و فتق دیسک برای آنها محرز شده باشد، بهترین کاندید برای انجام عمل PRT هستند.

دکتر حسین قناعتی در گفت و گو با ایسنا ، با اشاره به اینکه بیماری کمردرد سالیانه 70 میلیون دلار به اقتصاد کشورهای کلان صدمه وارد می‌کند، افزود: یکی از شایع‌ترین عوامل ناتوانی افراد در جوامع، کمردرد است. به طوری که در کلینیک‌های ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و نورولوژی درصد بالایی از مراجعین را تشکیل می دهد و در طول زندگی نزدیک به 80 درصد مردم برای حداقل یک بار به طور جدی کمردرد را تجربه می کنند.

وی با بیان این مطلب که کمردرد شایع‌ترین علت عدم حضور فرد در محل کار است، اظهارداشت: علت عمده کمردرد ایجاد استرس‌های فیزیکی در میانسالی و ضعف سیستم عضلانی اسکلتی و کاهش مقاومت به تروما (ضربه) در پیری است.

رییس مرکز تصویربرداری مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) گفت: در مطالعات جدیدی که انجام گرفته شیوع درد کمر در نوجوانی 10تا 20 درصد عنوان شده که 10 درصد آنها دچار کمردرد مزمن می شوند.

دکتر قناعتی بیان کرد: کمردرد علاوه بر مشکلات پزشکی و اقتصادی، محدود شدن فعالیت فیزیکی، وابستگی به دیگران، بستری شدن در منزل و بیمارستان، دوری از تحصیل، شغل، خانواده و ایجاد مشکلات روانی را در پی دارد.

قناعتی ادامه داد: درمان های روتین کمردرد استراحت، ورزش‌های شانزده گانه و آب درمانی و فیزیوتراپی درمان‌های طبی و داروهای ضد التهاب و داروهای استروییدها است.

وی به روش PRT اشاره کرد و افزود: این روش یکی از درمان های نسبتا جدید کانسرواتیو (محافظه کارانه و بدون خطر) در درمان کمردرد ناشی از فشار خارجی بر ریشه‌های عصبی مانند هرنی (فتق) دیسک بین مهره‌ای روش میکروتراپی است.

دکتر قناعتی بیان کرد: بیمارانی که مدتها از کمردرد رنج برده و هرنی دیسک برای آنها محرز شده باشد، کاندید مناسبی برای انجام عمل PRT است و همچنین در مواردی که بیمار به علت تنگی کانال یا عدم پاسخ به جراحی دیسک همچنان از درد رنج می برد، روشی مناسب برای این گونه افراد است.

رییس مرکز تصویربرداری مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) با بیان این مطلب که بیماران با با این روش دیگر نیازی به بستری شدن در بیمارستان را ندارند، افزود: در این روش با هدایت CT توسط یک سوزن بلند ظریف (سوزن LP) لیدوکائین و به سطح درگیری ریشه عصبی تزریق می‌شود، این عمل باید 3 تا 4 نوبت به فواصل سه هفته‌ای انجام شود که بعد از تزریق نوبت اول در صورتی که جواب به درمان 50 درصد و یا حتی صد درصد باشد، بیمار باید برای نوبت دوم و سوم مراجعه کرده تا دوره درمان کامل شود و در صورتی که بیمار هیچ پاسخی به درمان پس از تزریق اول نداد مراجعه برای مراحل بعدی تزریق توصیه نمی شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles