دکتر حسن اکبری در گفت وگو با ایسنا ، گفت: تحقیقات نشان میدهد افرادی که ساعت کار منظم و ثابتی ندارند، بیشتر از افرادی که در ساعات مشخص و منظم روز کار میکنند در معرض خطر سکته قلبی قرار دارند.
وی گفت: یک بررسی تحلیلی از مطالعاتی که در مورد بیش از دو میلیون فرد شاغل در بریتانیا انجام گرفته، نشان میدهد که کار کردن در شیفتهای متفاوت سبب برهم خوردن ساعت طبیعی بدن شده و بر شیوه زندگی چنین کارکنانی تاثیر منفی می گذارد.
این متخصص آسیب شناس سلولی همچنین افزود: کار کردن در شیفتهای متفاوت خطر افزایش فشار خون و ابتلا به بیماری دیابت را نیز به همراه دارد.
دکتر اکبری با تاکید بر اینکه محدود کردن تعداد شیفتهای کار در شب می تواند خطر ابتلا به ناراحتیهای قلبی را کاهش دهد، گفت: عارضه سکته قلبی و مغزی در افرادی که در شیفتهای متفاوت کار می کنند به دلیل نرسیدن خون به مغز روی می دهد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مطالعات انجام شده در سراسر جهان نشان می دهد که کار کردن غیرمنظم سبب افزایش 23 درصدی احتمال ابتلا به سکته قلبی شده، 24 درصد احتمال ابتلا به عارضه قلبی و 5 درصد احتمال ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه افرادی که شیفتهای نامنظم کار میکنند بیش از افرادی که ساعات کار ثابت و منظم دارند بد خواب و بد غذا هستند، گفت: افرادی که شب کار میکنند به دلیل فعالیت دائمی سیستم عصبی بدن خود دچار اضافه وزن و افزایش کلسترول خون میشوند.
دکتر اکبری در پایان یادآور شد: شیفتهای نامتعارف مثل شبکاری میتواند سبب به هم ریختن اشتهای افراد شود، افرادی که ناچارند در شیفتهای متفاوت به خصوص شبها کار کنند، خوردن غذای مناسب، ترک سیگار و افزایش فعالیت بدنی می تواند در حفظ سلامت قلبی بسیار موثر باشد.