Quantcast
Channel: سلامت نیوز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

بروز افزایش بزهکاری در نوجوانانی که دوستان بزهکار دارند

$
0
0

سلامت نیوز : یک روانپزشک کودک و نوجوان با اشاره به اینکه معمولاً نوجوانان مستعد بروز رفتارهای بزهکارانه دوستان و همتایان مشابه خود هستند، اظهارداشت: این دسته از نوجوانان با افرادی رفت و آمد دارند که بزهکاری را روشی برای حل مشکلات خود می‌دانند.

دکتر مهین اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا ، درباره افزایش بزهکاری در میان نوجوانان اظهار داشت: بزهکاری نیز مانند سایر مشکلات رفتاری علامتی از بیماری و اختلالات زمینه‌ای روانپزشکی یا جسمی به خصوص بیماری‌های ارگانیک مغز است.

این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان عوامل فردی، اجتماعی و خانوادگی را ازجمله علل اصلی بروز بزهکاری در بین نوجوانان عنوان کرد و افزود: بیماری روانپزشکی دوران کودکی خصوصا اختلالات نقص توجه و بیش فعالی به خصوص زمانی که این اختلال با اختلال نافرمانی همراه باشد، همچنین شروع زودهنگام برخی بیماری های روانپزشکی از جمله افسردگی، اختلالات اضطرابی و یادگیری می تواند موجب انحراف رشد و تکامل فرد از مسیر طبیعی خود شود و مشکلات شخصیتی از جمله بزهکاری را به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه، خاطرنشان کرد: علاوه بر بیماری های روانپزشکی در دوران کودکی ویژگی های ذاتی فرد از جمله سرشت و صفات روانشناختی می تواند فرد را هنگامی که از شرایط مناسب برای شکل گیری بزهکاری برخوردار باشد، او را مبتلا به رفتار بزهکارانه کند.

این روانپزشک کودک و نوجوانان در خصوص شرایط ایجاد کننده رفتار بزهکارانه در میان نوجوانان، اظهار داشت: بزرگسالان اعم از والدین، دوستان، آشنایان و بزرگسالان دارای رفتار بزهکارانه موجب مهیا شدن موقعیت برای نوجوان به منظور روی آوردن به رفتارهای بزهکارانه هستند، زیرا کودک یا نوجوان که به صورت ژنتیکی یا سرشتی مستعد بیماری های زمان بزرگسالی باشد با الگوبرداری از رفتارهای بزهکارانه اطرافیان این استعداد در او شکوفا می شود.

دکتر اسلامی در خصوص تاثیر رسانه ها در بروز بزهکاری در میان نوجوانان، گفت: رسانه ها به ویژه رسانه های تصویری همچون فیلم های سینمایی، کارتون ها و بازی های کامپیوتری که مملو از رفتارهای پرخاشگرایانه است از عوامل تشدیدکننده در بروز رفتارهای بزهکارانه در میان کودکان و نوجوانان هستند.

این روانپزشک با اشاره به اینکه معمولا نوجوانان مستعد بروز رفتارهای بزهکارانه دارای دوستان و همتایان مشابه خود هستند، اظهار داشت: این دسته از نوجوانان با افرادی حشرو نشر دارند که بزهکاری را روشی برای حل مشکلات خود می دانند، لذا هنگامی که تمام شرایط برای بروز رفتار بزهکارانه فراهم باشد این رفتار جزیی از شخصیت و روش زندگی فرد می شود.

دکتر اسلامی ظهور بزهکاری را در نوجوانان به صورت مادالعمر و یا گذرا دانست و اظهار داشت: شروع اختلالات خلقی به خصوص افسردگی از شایع ترین علل بزهکاری به صورت گذرا در میان نوجوانان است.

این روانپزشک کودک و نوجوانان در ادامه تصریح کرد: چنانچه بروز رفتارهای بزهکارانه در سن نوجوانی برای فردی که دارای شخصیت آرام و مثبت بوده شروع شود لازم است از نظر اختلال افسردگی مورد ارزیابی و درمان قرار گیرد.

وی در پایان با بیان اینکه برخی از بیماری های ارگانیک مغز نیز می تواند منجر به بروز رفتارهای بزهکارانه در بین نوجوانان شود، تصریح کرد: صدمه دیدن ناحیه لب پیشانی مغز به هر علتی موجب بروز رفتارهای بزهکارانه می شود، البته در تمام موارد نظارت والدین بر فرزندان و وجود یک جو هیجانی و عاطفی آرام در خانواده می تواند از تشدید یا حتی شروع این معضل جلوگیری کند.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 93435

Trending Articles