سلامت نیوز : رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران گفت: بیماریهای روانی در جامعه ایرانی حدود 20 درصد است که تفاوت چندانی با آمار بینالمللی ندارد.
دکترغلامرضا میرسپاسی در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به این که بیماریهای روانی جزئی از واقعیات جامعه است، گفت: بیماریهای روانی حدود 20 درصد در جامعه شایع است که با آمارهای بینالمللی تفاوت فاحشی ندارد.
میرسپاسی اظهار کرد: افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم طی چند سال اخیر در گسترش بیماریهای روانی نقش زیادی داشته است و این افزایش در آمارهای جدید بیشتر خود را نشان میدهد که در همایش علمی روانپزشکان به این آمار میپردازیم.
وی ادامه داد: بیماری افسردگی و اختلال اضطراب از شایعترین بیماریهای روانی بین ایرانیها است و بیشتر افراد برای درمان این بیماریها به روانپزشک مراجعه میکنند.
رییس انجمن روانپزشکان در رابطه با بیماریها و علل آن تشریح کرد: در بروز بیماریهای روانی جنبههای مختلفی تاثیر دارد. تغییرات زیست شناختی به طور مثال تغییرات واسطههای شیمیایی مانند دوپامین و سرتونین و ... یکی از این جنبههاست.
میرسپاسی افزود: مشکلات روانشناختی که نحوه رشد و نمو و ارتباطات فرد از کودکی تا بزرگسالی را مورد مطالعه قرار میدهند نیز از ابعاد دیگر بیماریهای روانی است.
وی با تاکید بر جنبههای جامعه شناختی در بروز و درمان بیماریهای روانی، گفت: سیاستگذاران، معلمان، فرهنگ محیط کار و جامعه همگی بر بهداشت روان تاثیر زیادی دارند و برای بررسی بیماریهای روانی باید به هر سه جنبه پرداخت.
میرسپاسی دارو را در مواردی که دلایل زیست شناختی عامل بیماری باشد برای درمان بیماریهای روانی ضروری دانست و افزود: برای تاثیر در شرایط زیست شناختی مغزی باید از دارو استفاده کرد که کمبودی در وجود آن احساس نمیشود اما هزینه های درمانی آن بالا است که بیمهها باید برای پوشش مالی همکاری بیشتری نشان دهند.
وی به اهمیت ابعاد روانشناختی در درمان بیماریهای روانی اشاره کرد و گفت: هر روانپزشکی باید در دورههای تخصصی روان درمانی حمایتی و کوتاه مدت و رفتار درمانی برای حداقل یک دوره زمانی 9 ماهه شرکت داشته باشد و در طول گذراندن دوره دستیاری که 4 ساله است باید بیاموزد که علاوه بر روشهای دارویی از این روشها نیز برای بهبود بیمار استفاده کند.
میرسپاسی در این رابطه افزود: بسیاری از روانپزشکان، از روانشناسان بالینی مقاطع عالی برای درمان و تشخیص بیماریهای روانی کمک میگیرند تا بتوانند از خدمات رفتار درمانی به شیوه ویژه ای برای درمان بیمار استفاده کنند.