سلامت نیوز : یک دکترای مشاوره روانشناسی به خانوادهها توصیه کرد: تا حد امکان از سپردن کودکان زیر سه سال خود به مهد کودک خودداری کنند، چرا که این اقدام اثرات منفی بر کودکان بر جای می گذارد.
دکتر مریم رئوفی در گفت وگو با (ایسنا) ، به بیان ویژگیهای یک مهد کودک خوب پرداخت و به خانوادهها توصیه کرد: هنگام سپردن کودکان خود به مهد کودک به زرق و برقهای آن مرکز توجه نکنند.
به گفته این دکترای مشاوره روانشناسی، کودکان از سنین سه سالگی به بعد نیاز به آموزش دارند که این آموزشها شامل آموزش مهارتهایی نظیر رفتارهای اجتماعی، مهارت حرکتی، مستقل بودن و... است و با توجه به اینکه در جامعه کنونی اکثر خانوادهها تک فرزند هستند، نیاز به سپردن کودکان به مهد کودک وجود دارد.
وی معتقد است: در صورتی که کودکانی که بیشتر از سه سال دارند روزانه دو تا سه ساعت از وقت خود را در مهدهای کودک بگذرانند می توانند در تعامل با اجتماع و گروه همسالان خود بسیاری از مهارتهای مورد نیاز را آموزش ببینند و به استقلال نسبی دست یابند.
وی افزود: رواج آپارتمان نشینی، گرایش به تک فرزندی و... سبب شده تا کودکان امروزی در مقایسه با کودکان گذشته کمتر در ارتباط با گروه همسالان خود باشند و لذا فضای مناسب برای رشد حرکتی و اجتماعی را در اختیار ندارند و به نظر می رسد مهدهای کودک میتوانند این خلا را تا حدود زیادی جبران کنند.
رئوفی ارزیابی شخصیتی مربیان مهدها، بررسی برنامههای آموزشی آن مرکز بنا به شرایط سنی کودک و ... را از فاکتورهای موثر در ارزیابی درست یک مهد کودک برشمرد و خاطرنشان کرد: خانوادهها تنها در صورتی که نسبت به برنامهها و شرایط آن مرکز اطمینان حاصل شد باید نسبت به سپردن فرزندان خود به آن مهد کودک اقدام کنند.
رئوفی به خانوادهها توصیه کرد: تا حد امکان از سپردن کودکان زیر سه سال خود به مهدهای کودک خودداری کنند، زیرا اینگونه مهدکودکها که فقط جنبه نگهداری دارند نه تنها هیچ سودی برای کودک ندارند، بلکه حتی ممکن است آسیبهای غیرقابل جبرانی را به کودک وارد آورد، چرا که کودک مجبور است تنش جدایی از مادر را هم تحمل کند.
این دکترای مشاوره روانشناسی تاکید کرد: کودکان تا سنین سه سالگی نیازمند محبت و آغوش مادر هستند و جدایی آنها از مادر سبب ایجاد اضطراب جدایی میشود.
رئوفی افزود: مادرانی که به علت شاغل بودن مجبور به این کار هستند بایستی تلاش کنند تا با برنامه ریزی درست در سایر زمانها نسبت به جبران خلا عاطفی بوجود آمده اقدام کنند، در غیر این صورت کودک احساس ترد شدگی و محرومیت خواهد کرد و چه بسا این حس در دوران بزرگسالی نیز با او همراه بوده و مشکلاتی را در آینده برای او بوجود آورد.
وی در ادامه به مادران توصیه کرد: اگر می خواهند فرزندان خود را به محیط جدیدی انتقال دهند حداقل به مدت دو هفته به میزان یک تا دو ساعت به همراه فرزندشان در آن محیط بمانند تا کودک با آن محیط انس گرفته و احساس ترد شدن نکند.
رئوفی افزود: پس از اینکه احساس امنیت نسبت به محیط جدید در کودک بوجود آمد، با خیالی آسوده او را به آن مرکز بسپارید.