فرید اردیخانی در گفت وگو با (ایسنا) ، عدم توجه به مصرف لبنیات را یکی از مهمترین مشکلات تغذیه ای جامعه امروز دانست و گفت: اگرچه اخیرا تحقیقات تازهای در خصوص میزان مصرف روزانه لبنیات برای افراد مختلف صورت نگرفته، اما بررسی های جزیی نشان می دهد میزان مصرف لبنیات کاهش قابل توجهی داشته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز تحقیقاتی در بخش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص میزان و نوع لبنیات مصرفی مردم در حال انجام است که نتایج آن به زودی مشخص خواهد شد.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، لبنیات را مهمترین منبع تامین کلسیم بدن عنوان کرد و افزود: شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و حتی بستنی جز محصولات لبنی هستند و مصرف انها برای تامین کلسیم بدن توصیه می شود.
اردیخانی خاطرنشان کرد: لبنیات به جزء کلسیم، منبع غنی پروتئین هم هستند.
وی با اشاره به عوارض مصرف نکردن لبنیات، افزود: پوکی استخوان مهمترین عارضه کاهش مصرف لبنیات است که بیشتر افراد سالمند و زنان را در معرض خطر قرار می دهد.
به گفته این کارشناس ارشد تغذیه، بروز اختلالات عملکردی و گرفتگی عضلات از دیگر عوارض کاهش مصرف لبنیات است.
اردیخانی گفت: عوارض ناشی از کاهش مصرف لبنیات به جز خود فرد، همه جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و هزینههای فراوانی را نیز به دولت تحمیل خواهد کرد.
وی تاکید کرد: دولت و ارگانهای دست اندر کار سلامت جامعه باید تدابیری را اتخاذ کنند که همه اقشار مختلف امکان دریافت لبنیات به میزان کافی را داشته باشند.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه یادآوری کرد: اگر دولت یارانه ای برای لبنیات در نظر نگیرد مجبور است هزینههای بیشتری برای درمان و سلامت مردم صرف کند.