سلامت نیوز : معاون بهداشتی دانشگاه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: باید شیردهی مادران به شیرخوار از نیم ساعت اولیه زمان تولد صورت گیرد زیرا این امر عامل بسیار موثر در تداوم مصرف شیر مادر از سوی شیرخوار تا پایان دوسال است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر علی اصغر وحیدی به مناسبت هفته جهانی شیر مادر، اظهار کرد: در روزهای نخستین شیردهی، ترشح شیر مادر به صورت آغوز است. اگر چه حجم آغوز کم است اما فواید بسیاری دارد و مصرف آغوز، اولین واکسیناسیون شیرخوار در برابر بیماریهاست.
وی عنوان کرد: تمام مادران قادر هستند که فرزندان خود را با شیر خود تغذیه کنند به جزء در موارد نادری که با تشخیص پزشک صورت میگیرد.
مدیر گروه بیماریهای کودکان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: تغذیه با شیر مادر سلامت روانی و جسمی کودک را در سالهای ابتدایی زندگی و حتی سنین بالا تأمین میکند.
وحیدی درباره فواید شیر مادر برای کودک، گفت: از عواملی که هوش کودک را زیاد میکند، شیر مادر است. مصرف شیر مادر بیماریهای عفونی، گوارشی، تنفسی و آلرژی را در کودکان کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه مصرف شیر مادر در شیرخواران باعث کاهش بیماری در دوران بزرگسالی میشود، افزود: بسیاری از بیماریهایی که در سنین بالا مانند دیابت، آسم، بیماریهای التهابی روده و بیماریهای قلبی و عروقی، اتفاق میافتد با مصرف شیر مادر کاهش مییابد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کاهش ابتلا به سرطان پستان و رحم، کاهش وزن مادر و پیشگیری از چاقی مادر، حفظ فاصله زایمانی طبیعی، کاهش هزینههای وارد بر خانواده و ایجاد رابطه عاطفی خوب میان مادر و فرزند را از فواید تغذیه شیرخوار با شیر مادر برای مادران، بیان کرد.
وحیدی، تنها عامل موثر بر تولید شیر مادر را مکیدن شیرخوار عنوان کرد و گفت: هرعاملی که مکیدن شیرخوار را کم کند از تولید شیر نیز میکاهد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: تغذیه مادر در دوران شیردهی باید بر اساس نیاز معمول باشد و تغذیه نقشی در تولید شیر ندارد مگر در مادرانی که دچار سوء تغذیه شدید هستند.
وی بیان کرد: مصرف دارو در دوران شیردهی با توصیه پزشک مشکلی در شیردهی ایجاد نمی کند و فقط مصرف داروهای انگشت شماری مانند داروهای ضد سرطان در دوران شیردهی توصیه نمیشود.