سلامت نیوز : رییس بخش محیط زیست شاخه بین گروهی فرهنگستان علوم تاکید کرد: آب شرب شهر تهران به ویژه در مناطق جنوبی که آب چاهها مستقیما وارد شبکههای آبرسانی میشود باید به صورت مستمر پایش شود.
جلال شایگان در گفتوگو با (ایسنا)، افزود: چند سال گذشته تحقیقی در خصوص وضعیت آلودگی آب شرب شهر تهران با همکاری وزارت نیرو انجام شد که نشان میداد میزان مواد مضری مانند نیترات و TOC در آب تهران بیش از حد مجاز است که این مساله حتی واکنش وزیر بهداشت وقت را هم برانگیخت اما مسئولان وزارت نیرو آنرا قبول نکردند.
وی با بیان اینکه میزان TOC آب باید در حد صفر باشد افزود: در آن زمان میزان این ماده مضر در تعدادی از چاههای آب زیرزمینی شهر تهران بین چهار تا 12 میلیگرم اندازهگیری شد و پس از آن نیز در این زمینه بررسی انجام نشده است.
این استاد دانشگاه شریف ادامه داد: آن موقع شرکت آب و فاضلاب با این استدلال که آب چاههایی که مورد آزمایش قرار گرفته اصلا وارد شبکه آبرسانی شهر نمیشود، نتایج تحقیقات انجام شده را نادرست اعلام کرد.
شایگان تصریح کرد: پس از آن مطالعه تا کنون پژوهش یا گزارشی مبنی بر سنجش میزان آلودگی شهر تهران مشاهده نشده است. در صورتی که علاوه بر مساله پایش میتوانستیم تا کنون پروژههایی در جهت کاهش یا حذف این مواد نیز به اجرا در آوریم.
استفاده از پلاستیکهای تجزیه پذیر بسیاری از مشکلات زیست محیطی را حل خواهد کرد
رییس بخش محیط زیست شاخه بین گروهی فرهنگستان علوم با بیان اینکه استفاده از پلاستیکهای تجزیهپذیر بسیاری از مشکلات زیستمحیطی را حل خواهد کرد افزود: در حال حاضر میتوان گفت که فناوری تولید این پلاستیکها کمابیش در کشور وجود داشته و تا کنون تحقیقات بسیاری در این زمینه انجام شده است که اگر آگاهی مردم نیز در استفاده از پلاستیکهای تجزیهپذیر افزایش یابد بسیاری از مسایلی که بر اثر استفاده از پلاستیکهای معمولی به وجود میآید برطرف خواهد شد.
به گفته وی این پلاستیکها موادی پایه پلیمری هستند که موجودات ذرهبینی تولید کرده و خود نیز توسط این موجودات تجزیه میشوند. همچنین گونه دیگری از این پلاستیکها با پایه پلیمرهای سلولزی ساخته شدهاند که این مواد نیز کاملا سازگار با محیط زیست هستند.