به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ حجت الاسلام ناصرشیرازی در مراسم روز جهانی بدون دخانیات که امروز(8 خرداد) در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: سال 85 قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات در مجلس به تصویب رسید اما باید سوال پرسید که از آن زمان تاکنون چقدر در اجرای این قانون پیشرفت داشتهایم.
وی با اشاره به ستاد کشوری مبارزه با دخانیات اظهار داشت: در این ستاد چهار وزیر، دو نماینده از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رئیس سازمان صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی و یک نماینده از سازمان مردم نهاد حضور دارند و باید هر 6 ماه یکبار به مجلس گزارش دهند. این كارها انجام میشود اما باید دید باتوجه به آمار و ارقام وحشتناک در زمینه مصرف دخانیات در کشور آیا سال به سال برای جوانان کار انجام شده است.
شیرازی خاطرنشان کرد: براساس گفته سازمان بهداشت جهانی حداقل دو برابر پولی که صرف سیگار میشود برای درمان بیماریهای ناشی از آن مصرف میشود و به نظر میرسد حتما برای ما که در تحریم هستیم؛ هزینه درمان بیشتر شود.
وی با اشاره به اینکه تمام بازار ایران پر از سیگار است، افزود: 95 درصد این سیگارها آمریکایی هستند حال باید پرسید چرا عامل مرگ در ایران فراوان است اما برای تامین دارو تحریم اعمال میشود.
شیرازی با تاکید براینکه برای کنترل و مبارزه دخانیات باید اقدامات بر سه محور عمده استوار باشد، افزود: باتوجه به اینکه بهترین قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات دنیا را داریم در وهله اول باید قانون را اجرا کنیم.
وی افزود: هر ساله در مورد مضرات سیگار در همایشهای مختلف صحبت به میان میآید اما همچنان شاهد افزایش قلیان درحاشیه پاركها هستیم.
شیرازی دومین اقدام را آگاهی دادن به مردم عنوان کرد و افزود: این امر بیش از سایر سازمانها به عهده رسانه ملی است چون تاثیرگذارتر است. اگرچه کار کردهاند اما کافی نیست.
وی به انتقاد از عدم حضور رئیس سازمان صدا و سیما در جلسات ستاد کشوری مبارزه با دخانیات پرداخت و افزود: رئیس سازمان صدا و سیما عضو ستاد کشوری مبارزه با دخانیات است اما باید پرسید که تاکنون در چند جلسه ستاد شرکت کرده اند.
شیرازی محور سوم را پیشگیری برشمرد و افزود: 7 سال است که با وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات) درگیریم.