سلامت نیوز : یک متخصص روانشناسی بالینی با تاکید بر ضرورت انجام اقدامات حمایتی از سوی خانوادهها در قبال افرادی که دوره ترک سیگار را میگذرانند، گفت: مراقبت دائمی خانوادهها در برخورد با افرادی که سیگار را کنار گذاشتهاند، به جای اینکه کمک کننده باشد خطرناک خواهد بود.
دکتر بهروز دولتشاهی در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینکه استعمال سیگار رفتاری عادت گونه است که فرد در هنگام مواجه شدن با احساسات ناراحت کننده، انجام میدهد، گفت: باید توجه داشت هنگامی که فرد سیگاری اقدام به ترک می کند به یک سری موارد و اقدامات کمکی محتاج است که در این میان نقش حمایتی خانواده ضروری ترین موضوع به شمار می رود.
وی در ادامه افزود: دادن فرصت کافی به فردی که دوره ترک سیگار را می گذراند، گوش کردن به احساسات و حرفهایش و خودداری از تحقیر وی از جمله رفتارهای حمایتی خانوادهها در قبال این افراد محسوب می شود. همچنین پذیرش فرد در جمع خانواده، رعایت استقلال و قائل شدن آزادی عمل در بیان تمایلات درخصوص مصرف سیگار از موارد ضروری است که هنگام برخورد با افراد درحال ترک سیگار باید رعایت کرد.
این متخصص روانشناسی بالینی با بیان اینکه مراقبت دائمی خانوادهها در برخورد با افرادی که سیگار را کنار گذاشتهاند، به جای اینکه کمک کننده باشد خطرناک خواهد بود، یادآور شد: بهتر است با افزایش زمان در کنار هم بودن اعضای خانواده و ابراز اعتماد به آنها، این افراد را در جهت انجام کارهای روزمره و ترک کامل سیگار یاری دهیم.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان 6 ماه دوره پرخطر ترک سیگار محسوب می شود و احتمال بازگشت فرد به استعمال سیگار در این دوران بسیار زیاد است، به خانوادههای دارای فرد در حال ترک سیگار توصیه کرد: از جر و بحث، دعوا و تهدید بمنظور تاکید بر ترک دائمی مصرف سیگار و بروز رفتارهای مبتنی بر القای احساس گناه، ناامیدی و سرزنش در این افراد پرهیز کنند.
دکتر دولتشاهی همچنین به ضرورت اولویت دادن به پیشرفت فرد در پرهیز از مصرف سیگار اشاره کرد و گفت: وجود مشکلاتی که از سوی این اشخاص به عنوان دلایل روی آوردن خود به مصرف سیگار مطرح می شود را انکار نکنیم و با برقراری یک سنت خانوادگی جدید و مدل رفتاری تازه به استحکام پیوند خانواده و ایجاد احساس امنیت و آرامش در کسانی که اقدام به ترک سیگار میکنند، کمک کنیم.
این متخصص روانشناسی بالینی در پایان تاکید کرد: خودداری از بروز اختلافات خانوادگی در جمع خانواده، بدرفتاری های عاطفی و خشونت در موفقیت افراد در حال ترک سیگار بسیار موثر است.