سلامت نیوز :رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان اظهار کرد: آلودگی کودک بشاگردی به بیماری هپاتیت نوع "A" بر اثر آب آلوده نبوده و گسترش این بیماری در این منطقه تنها یک شایعه است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر محمد شکاری با بیان این مطلب افزود: عامل هپاتیت "A" ویروس HAV است که به وسیله مدفوع از بدن شخص آلوده دفع شده و باعث آلودگی آب آشامیدنی و غذا میشود این نوع هپاتیت بدون عارضه بوده و خود محدود شونده است و از طریق تماسهای نزدیک نیز قابل انتقال است.
وی با اشاره به اینکه عمده ترین راه انتقال هپاتیت نوع "A" از طریق دهانی - مدفوعی است، گفت: اگر بهداشت فردی رعایت نشده باشد و پس از دستشویی، دستها با آب و صابون شسته نشود و با همان دست غذا خورده شود، این ویروس به راحتی انتقال است.
این مقام مسئول افزود: افراد مبتلا به هپاتیت همیشه تمامی علائم بیماری را نشان نمیدهند. برای مثال کودکان هیچ نشانهای از آلودگی ندارند در حالی که در نوجوانان و بزرگسالان علائم بیماری دیده میشود.
شکاری با اشاره به خبر وقوع هپاتیت نوع "A" در شهرستان بشاگرد تصریح کرد: با توجه به اینکه زلزله بشاگرد در تاریخ 21 اردیبهشت رخ داده و بیمار به نام ابوالفضل چابک ساکن روستای گوهران یک روز بعد از وقوع زلزله دچار علائم احتمالی و ثابت نشده هپاتیت "A" شده است و با توجه به اینکه دوره نهفتگی بیماری هپاتیت "A" حداقل 10 تا 15 روز است وقوع این بیماری ارتباطی با زلزله بشاگرد ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بیماری هپاتیت نوع "A" به صورت تک گیر همه ساله در فصول گرما در نقاط مختلف دنیا اتفاق میافتد و اگر قرار بود از آب آشامیدنی در مناطق زلزله زده باشد باید حداقل 10 درصد از جمعیت هزار نفری گوهران علامت دار می شدند.