به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا ؛ علیرضا زالی روز چهارشنبه در آیین گشایش چهارمین همایش داروسازی بالینی ایران با اعلام این مطلب افزود: تبیین جایگاه داروسازان به ویژه داروسازان بالینی در برنامه پزشک خانواده از عوارضی از قبیل تداخلات و عوارض دارویی جلوگیری کرده و با تجویز میزان مناسب دارو با احتساب سابقه مصرف دارو توسط بیمار می توان گام های موثری در نظام سلامت برداشت.
وی با اشاره به اینکه برای هر 100 تخت بیمارستانی می بایست، حداقل یک داروساز بالینی در نظر گرفته شود، یادآور شد: هر چند این استاندارد طی دو سال اخیر به ازای هر 85 تخت یک داروساز بالینی تعریف شده با توجه به اینکه 110 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد در صورتی که 95 هزار تخت با ظرفیت اشغال 68 درصد فعال باشد، حداقل به 700 داروساز بالینی نیازمندیم.
رییس سازمان نظام پزشکی کشور ادامه داد: در صورت اضافه شدن 35 هزار تخت نیز تعداد 700 داروساز بالینی به رقمی بیشتر افزایش می یابد، این درحالیست که هم اینک 100 تا 150 داروساز بالینی در کشور به فعالیت مشغولند.
خیر ا... غلامی، رییس چهارمین همایش داروسازی بالینی ایران نیز در این همایش گفت: موضوع اصلی چهارمین همایش این انجمن که همانا " داروساز، پزشک خانواده و مراقبت های دارویی " است از آن جهت حایز اهمیت است که ما به عنوان داروسازان جایگاه خود را در برنامه پزشک خانواده بدانیم و در ارتباط با ایفای نقش خود در این مقوله قدم های لازم را برداریم.
وی ادامه داد: متاسفانه در دستور العمل پزشک خانواده و نظام ارجاع سوال ها و ابهام های زیادی در ارتباط با نقش داروساز و داروخانه و جایگاه آن مطرح است که همت داروسازان برای بازنگری در ایجاد جایگاه منطقی و به حق در این طرح ملی، ضروری و سرنوشت ساز است.
به گفته غلامی، هر چند در برنامه پزشک خانواده، موضوع داروخانه ها دیده شده، ولی نحوه اداره و مدیریت آن مسکوت گذاشته شده که ضروری است با تامل بیشتری به این طرح نگاه شده، حلقه مفقود خدمات دارویی در برنامه پزشک خانواده بازیابی شود.
وی ادامه داد: یکی از دغدغه های انجمن داروسازی بالینی ایران که در همایش اول این انجمن در سال 1389 مطرح شد، تبیین مسئولیت ها و حدود اختیارات قانونی داروسازان بالینی و داروسازان عمومی در کلیه عرصه های خدمات دارویی کشور بود که امروزه خوشبختانه این امر مهم تحقق یافته است.
رییس چهارمین همایش داروسازی بالینی ایران افزود: بر اساس مصوبه دفتر فناوری تدوین استاندارد تعرفه سلامت وزارت بهداشت، برای ارایه خدمات متخصصان داروسازان بالینی حق تعرفه تصویب شد و معاونت امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز موافقت خود را با تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات اعلام کرده است.
وی اظهار داشت: حق تعرفه تصویب شده معادل حق تعرفه پزشکان متخصص داخلی در زمینه ویزیت و مشاوره است.
نایب رییس انجمن داروسازان بالینی ادامه داد: از دیگر پیشنهادهای ذکر شده در بیانیه اولین همایش این انجمن، ایجاد جایگاه و تشکیلات سازمانی مصوب برای داروسازان در بیمارستان ها و مراکز درمانی – آموزشی بود که در حال حاضر این امر در دست اجرا بوده و داروسازان بالینی در واحد مراقبت های دارویی بیمارستان ها دارای جایگاه ویژه ای هستند.
وی از تاسیس و راه اندازی مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو به عنوان دیگر اقدام های انجام گرفته در سال های اخیر نام برد که می تواند، گام موثری در جهت انجام پژوهش های دارویی در راستای حل مشکلات نظام سلامت باشد.
غلامی تصریح کرد: انجمن متخصصین داروسازی بالینی، آمادگی کامل خود را به منظور همکاری با کلیه حوزه های نظام سلامت که در امر برنامه پزشک خانواده نقش دارند، اعلام می دارد.
لازم به ذکر است در این همایش از مرتضی آذرنوش معاون سابق غذا و داروی وزارت بهداشت و مدیر عامل چند شرکت دارویی به عنوان یکی از چهره های شاخص رشته داروسازی تقدیر به عمل آمد.
چهارمین همایش داروسازی بالینی ایران که از سوی انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران روز چهارشنبه اول خرداد ماه در مرکز همایش های رازی تهران آغاز به کار کرد تا روز جمعه سوم خرداد ماه به کار خود ادامه می دهد. همزمان با برپایی این همایش نمایشگاهی برپا شده که جدیدترین داروها تولید شده در حوزه دارو و درمان کشور را ارایه می کند.