سلامت نیوز : مدیر کل سلامت شهرداری تهران تاکید کرد: به منظور تغییر رفتار مردم لازم است که مشارکت آنان حول محور سلامت را جلب کنیم و آگاهیهایشان را افزایش دهیم.
دکتر محمد مهدی گلمکانی در حاشیه جشنواره سلامت پیشگیری از دیابت محله در گفتوگو با (ایسنا)، افزود: در بخش سلامت و پیشگیری از دیابت به منظور مشارکت مردم محله 10 کانون را شکل دادیم که از جمله آنها می توان به کانون جوانان، سالمندان، پیشگیری از دیابت، چاقی و دخانیات میتوان اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: جشنوارهای را برای اولین بار سال گذشته برگزار و با انجام این کار تجارب، ظرفیتها و دیدگاه مردم در بحث سلامت را جمع آوری کردیم و در حال برپایی اختتامیه این جشنواره هستیم.
گلمکانی اضافه کرد:316 هزار و 900 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که 13 هزار و 977 اثر مربوط به پیشگیری از دیابت بود که از میان آنها حدود 266 اثر به مرحله نهایی راه یافت و 10 اثر در بخش مردمی و چهار اثر در بخش خبرنگاران برگزیده شد.
وی با اشاره به هدف اصلی برگزاری این جشواره اظهار کرد: جلب مشارکت مردم برای ورود به مباحث سلامت و جلب توجه مسئولان به این موضوع به عنوان یک نیاز اساسی،هدف ما از برپایی این جشنواره بوده است و تلاش میکنیم شعار سلامتی برای همه را به شعار همه برای سلامتی تبدیل کنیم چرا که جامعه سالم میتواند موجب توسعه شود.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران با اشاره به شرکت بخش خصوصی در برنامههای شهرداری تهران گفت: سازمانهای مردم نهاد با ما در این زمینه همکاری کردهاند و برنامههای مناسبی را برای آموزش دیابت و غربالگری این بیماری انجام دادهایم.
وی افزود: فعالیتهای ما با سه رویکرد دسترسی عادلانه به همه ظرفیتها از جمله خدمات سلامت با تشکیل خانههای سلامت در همه محلهها، استفاده بهینه از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد با تشکیل شورای سلامت محله و بهرهگیری از مسئولان و مشارکت معنی دار مردم از طریق کانونهای راه اندازی شده بوده است.
دکتر آرش نصرتی، مدیر توسعه بازار نوونوریسک هم اظهار کرد: ما به عنوان شرکتی که دانش تغییر دیابت را داریم با معاونت سلامت وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم و شهرداری تهران همکاریهایی را انجام میدهیم که نمونه آن برپایی اتوبوس دیابت با همکاری شهرداری تهران، برگزاری دورههای مختلف غربالگری دیابت و پیشگیری از عوارض ناشی از ابتلا به این بیماری با همکاری وزارت بهداشت بوده است.
وی افزود: با دانشگاههای علوم پزشکی نیز قراردادهای خوبی در زمینه تحقیقات بستهایم ما بیش از 60 هزار نفر در کل دنیا از جمله ایران را بررسی کردهایم و معتقدیم که میتوان کیفیت مبتلایان به دیابت را در ایران افزایش داد.
نصرتی درباره تاثیر اعمال تحریمها بر تهیه داروهای مبتلایان به دیابت اظهار کرد: در حال حاضر 35 میلیون یورو داروی دیابت وارد ایران کردهایم و کمبودی در زمینه داروهای مبتلایان به دیابت، هموفیلی و اختلالات رشد نداشتهایم.
وی با اشاره به کمکهای سازمانهای مختلف برای تغییر وضعیت دیابت در ایران اظهار کرد: توانستهایم از دستگاههای اجرایی مانند وزارت بهداشت کمکهای خوبی بگیریم ولی این کافی نیست. البته شهرداری تهران به علت علاقه به حوزه بیماران دیابتی و برخورداری از توان اجرایی کمکهایی کرد تا بتوانیم دانش خود را انتقال دهیم و در جهت کیفیت زندگی بیماران دیابتی اقداماتی انجام دهیم.
نصرتی در پایان با اشاره به شیوع نسبتا بالاتر دیابت در ایران بر نقش رسانهها در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در راستای مقابله با دیابت تاکید کرد.